Hirdetés
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- Két generációval korábbi GeForce gyártása indulhat újra
- Máris limitálja egy európai disztribútor a GeForce-ok szállítását
- 2026 a GDDR6-os VGA-k éve lesz?
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- 5.1, 7.1 és gamer fejhallgatók
- Azonnali informatikai kérdések órája
- Befutott a foltozásra fókuszáló GeForce driver gyorsjavítása
- Milyen széket vegyek?
- Projektor topic
-
PROHARDVER!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Alpi.
addikt
Tegnap csináltam egy kis összehasonlító videót, bedobom ide is.

[Skellige, a lesi erdeje RT on vs. off] -
Alpi.
addikt
Tudom, ez így önmagában nem sokat ér, de nekem semmi drop nincs. Sem kicsi sem nagy. Sőt, az első botladozások után, most azt kell mondjam, nagyon szépen fut.
Nem tudom, mi okozhat ekkora drop-okat máshol. Mivel elég gyakran hallani ezt a problémát, valami általános dolog lehet pedig. :S -
VTom
veterán
Elvileg vége a lila pókhálóknak RT módban
linkbocs, ha vótmá.
-
petimbo
tag
Amióta kijött a next-gen verzió, annyira szar az egész. Csúcs hardverekkel is képtelenség normálisan játszani a Wild Hunt-tal. 4070 Ti kártyával is sokszor 100-ról 20-ra zuhan le az fps. Arról nem beszélve, hogy a gyógyulás lehetetlen, hiába eszem meg a kaját, nem regenerálódik Geralt élete. Ez valami bug, amúgy?
-
tibaimp
nagyúr
válasz
CriticalHit
üzenetére
Nagyon megérintett ez Téged! Ami persze nem baj, sőt...
-
CriticalHit
addikt
"Egyedül volt. Megint Egyedül. Egyedül, mint az ujja.
Vándor, örök bujdosó, eltévedt hajós a végtelen tengeren. A terek és idők szigetei közt bolyongva.
Reményvesztett hajós.
A szélvihar süvített és vonított, a repedezett talajon elszáradt gazcsomókat görgetett maga előtt.
A szélvihar felszárította könnyeit." -
OgreImre
senior tag
válasz
philoxenia
üzenetére
-
OgreImre
senior tag
válasz
philoxenia
üzenetére
Lengyel sorozat már készült a regényből, imdb.
-
philoxenia
MODERÁTOR
válasz
Micsurin
üzenetére
Marginális a téma és igazából ez nem egy ifjúsági regénysorozat. Az emberi kapcsolatok ábrázolása abszolút nem ifjúsági szempontú. Természetesen nem egy világirodalmi remekmű, ezt nem állítanám. Azonban a témája, világa (fantasy) a felnőtt olvasók jelentős részét nem vonzza, a fiataloknak meg kevés benne a csihi-puhi... Van azonban egy olyan "íze" amit a lengyel irodalom valamelyes ismeretében jobban tudsz érzékelni, értékelni. A Michal úr kalandjai miatt kezdtem el Sienkiewicz-et olvasni, mivel azon az egy tévécsatornán ami gyerekkoromban elérhető volt, ez egy elég jó ifjúsági sorozat volt. Azonban az egymáshoz kapcsolódó három regényből a legjobb magasan az Özönvíz és a belőle készült mozifilm is igen jó lett. Boleslaw Prus művét meg a rádióban olvasták föl, (akkoriban még nem hívták hangoskönyvnek) ezért olvastam el.
-
Micsurin
nagyúr
válasz
philoxenia
üzenetére
És arról, hogy alapvetően egy remek könyv sorozat de nem kiemelkedő semmilyen téren sem.

edit.: lásd egyáltalán nem volt képes teret nyerni... még sokkal "egyszerűbb" ifjúsági regények is nagyobb szeletet képesek kihasítani abból az aprócska tortából az olvasok körében.
-
Biga123
addikt
válasz
philoxenia
üzenetére
Jogos .
-
tibaimp
nagyúr
válasz
philoxenia
üzenetére
Ott a pont, sajnos......
-
Biga123
addikt
válasz
CriticalHit
üzenetére
Ennek szerintem egész egyszerűen az lehet az oka, h amíg a játék kiemelkedő a saját műfajában, addig a regények sajnos nem.
-
CriticalHit
addikt
válasz
Biga123
üzenetére
Vitathatatlan, hogy a játék tette méltán ismertté és népszerűvé a regényt. Sajnálatos, hogy eladási példányszáma meg sem közelíti a hibái ellenére is egész jó játékét. Őszinte reménykedés tölt el, hogy a negyedik rész majd bizonyít, hiszen a CPR nem volt rest és alkalmazza a 2021. év RPG MOD díjat nyert The Chronicles of Myrtana nyílt világ fő tervezőjét.
-
Biga123
addikt
válasz
CriticalHit
üzenetére
Ez egy érdekes dolog nálam , mert nekem annyira nem jön be ahogy az öreg ír, viszont a játék miatt elolvastam a könyveket, de a játék meg nem lenne a könyvek nélkül
-
Biga123
addikt
válasz
CriticalHit
üzenetére
Könyvek nélkül olyan "üres" volt a B&W ben Regis karaktere.
De a könyvek után sokkal élvezhetőbb volt, a rengeteg háttérinfóval, és értelmet adott az egésznek ( Dettlaff és Regis kapcsolatának is )
Szabi®: igen az eléggé mellékszál, de amúgy nekem bejött.
-
Alpi.
addikt
válasz
CriticalHit
üzenetére
Ez hol hangzik el ?
-
CriticalHit
addikt
" - Vannak dolgok, amiknek nincs ára, amelyek felbecsülhetetlenek. Az ilyen dolgokat éppen arról lehet felismerni, hogy ha egyszer elveszítjük őket, elveszítjük őket örökre. Sok ilyen dolgot elveszítettem. Ezért nem tudok most neked segíteni.
- Épp segítettél. Még csak nem is tudod mennyit segítettél. Most menj, kérlek. Hagyj egyedül. Menj, mielőtt egészen romba döntenéd a világomat. " -
Biga123
addikt
válasz
CriticalHit
üzenetére
Regis?
Vagyis ami maradt belőle. -
CriticalHit
addikt
"- Ki volt ez?
- A bajtársam. Nagyon fog hiányozni.
-Ember volt?
-A megtestesült emberiesség." -
Yen a könyvben egy nagyon erős női karakter, aki mindent is ural amikor megjelenik vagy megszólal, és nála "a cél szentesíti az eszközt" mindennek az alapja.
Ez a casting nagyon felrecsúszott. A színésznő egyáltalán nem tudja hitelesen megjeleníteni ezt, akárhogy próbal úgy nézni vagy beszélni, akkor is csak egy bárgyú és elesett kis szürke egér marad. Egyszerűen nincs meg az a kisugárzása. Az meg már csak hab a tortán, hogy Cavill és közte a vonzalmat egyáltalán nem lehet kitapintani. stb. -
Alpi.
addikt
válasz
philoxenia
üzenetére
Uhhh, ez mekkora film !!
Mmint' az 1883 ! Hatalmas alkotás ! Aki nem látta, annak kifejezetten ajánlom ! A műfaj megjelölés (Western, dráma) itt valós és mindkettőből kimagasló szintet hoz ! A színészek, a színészi játék, a látvány mind kikezdhetetlen. Az elmúlt évek egyik, ha nem a legjobb sorozata, amit láttam. -
válasz
philoxenia
üzenetére
És tényleg.
-
philoxenia
MODERÁTOR
válasz
üzenetére
Már a casting borzalmas. Sokszor látom sorozatoknál, hogy van ahol fantasztikusan jó és van ahol katasztrofális. Geralt szerepére meglepően jó Cavill, de sok szereplő tényleg teljesen lehetetlenül más. Pl. Yen is nagyon nincs a helyén. Triss sem éppen olyan, mint képzeltem, bár ő a könyvben is más, mint a játékban.
-
philoxenia
MODERÁTOR
-
törölt tag
válasz
dannyl
üzenetére
Szvsz buborékban él picit aki szerint ez neki nem volt jó deal mindegy mit csinálnak belőle, rengetegen örülnének hasonló ajánlatnak. A szerep osztásba sem biztos, hogy lett volna alkalma bele szólni, Netflix mint minden nagyobb cég érdekelt abban, hogy kifelé milyen imaget mutat, és az valószínűbb, hogy az image építés priot élvezett mint az adaptáció "eredetisége".
(nem védeni akarom egyiket sem, csak hát most a pénz(=életminőség) az isten mindenhol)
-
Lenry
Topikgazda
válasz
tibaimp
üzenetére
abszolút.
karácsonyra vettem egy PS4-et magamnak, és a TLOU1-2 az első címek közt voltak, amiket végigjátszottam, így friss élménnyel ültem le a sorozat elé.
nagyon hűen követték az eseményeket, sokszor 1:1-ben ugyanaz történik, ami a játékban, ugyanaz a helyszín, párbeszéd, stb.
ami eltér (és ezt többször is elmondják a podcastben), az a két médium közti különbségből fakadóan tér el, tehát pl a játékban oké, hogy tízpercenként lemészárolsz egy hordányi fertőzöttet vagy ellenséges katonát, mert játékosként muszáj valamit csinálnod, de ez a TV-ben gyorsan unalmassá válna, ezért jóval kevesebb az akció.szóval én melegen ajánlom, így kellene minden videójátékot adaptálni
-
Lenry
Topikgazda
a The Last of Us esetében az volt a titok, hogy az egyik showrunner ugyanaz a Neil Druckmann volt, aki a játékot is kitalálta, a másik pedig az a Craig Mazin, aki egyrészt ilyen senki által nem nézett dolgokat csinált, mint a Csernobil sorozat, másrészt meg nagy rajongója volt a játéknak.
érdemes meghallgatni a kapcsolódó podcast-sorozatot, ahol ők ketten beszélik ki az egyes epizódokat, tényleg nagy tisztelettel nyúltak az anyaghoz. (és az a Troy Baker a műsorvezető, aki ugyebár Joel játékbeli szinkronhangja)
ezzel szemben ott a Witcher sorozat, amelynek showrunnerje többször nyilatkozta, hogy őt nem érdekli se a játék se a könyv

-
philoxenia
MODERÁTOR
Sapkowski elengedte már ezt, a mostani "projetkje" viszont nincs ennyire jó, vagy még csak keveset olvastam belőle, nem igazán kiforrott a világ.
A játék olyan szinten szenvedélyesen "regényhű", amire kevés példa van. Jobb lett volna egy lengyel streaming sorozat inkább, mert nagyon "halivúdi" lett az egész. -
Alpi.
addikt
válasz
dannyl
üzenetére
Sapkowski örült, hogy végre a franchise sikeréhez méltó pénzt kereshet szvsz.
Anno a játék jogdíjainál felajánlottak neki 1%-ot, de nem hitt a sikerben, így egy fix összegért adta el a CDPR-nek. Fejből nem vágom, hogy mennyiért, de elenéyszően kevés pénzért, ahhoz képest amit az 1% jelentett volna.
Pontosan nem tudom, de gyanítom a Netflix-el már valami részarányos megállapodást kötött. Innentől elég nyílvánvaló, hogy eléggé érdekelt abban, hogy minél hosszabban fusson a sorozat. Még ha hupikék törpikék is szerepelnek benne.
Mondjuk a sorozat sikere sem mellékes, de valszeg' ebbe nem sok beleszólása lehet.
Azt, hogy óriási rajongótáborral rendelkező történeteket miért kell mostanság (szinte kötelező módon) "megerőszakolni" megfilmesítés közben, azt továbbra sem érem fel ésszel. Ahelyett, hogy az egyszerű, gyakoraltilag biztos sikert választanák és simán csak megfilmesítenék azt ami már kész van, amiért aktuálisan, garantáltan 10-100 milliók rajonganak.
TLOU egyébként meglepő volt ezen a téren. Előzetesen 0% esélyt adtam volna arra, hogy ennyire lekövetik a játékot. Nem is értem, mit képzelt a rendező / forgatókönyv író ?! Nem az 1900-as években vagyunk !!

-
Lenry
Topikgazda
-
válasz
philoxenia
üzenetére
Valahogy így. Nem is értem, hogy Sapkowski hogyan engedhette ezt. Olyan sajnos, mint a star wars. Semmibek semmi köze semmihez, csak ismerünk néhány karaktert egy olyan sztoriban, aminek nem kéne léteznie.
-
philoxenia
MODERÁTOR
A sorozatnak igazából alig van már köze a regényhez. Úgy kellene nézni, mint önálló teljesen légből kapott produktumot ismert szereplőkkel...
Kb. mintha valaki a történések idején felnőtt volt és megnézi a két az IMDB-n egycsillagos magyar politikai filmet, ami mostanában készült...
-
Alpi.
addikt
-
válasz
CriticalHit
üzenetére
+1
A 2. évad a regények szembeköpése lett. Olyan módosításokat eszközöltek, ami után kérdés, hogy a szereplők nevén kívül lesz-e még bármi, aminek köze lesz az eredeti történethez. Emellett a regény egyes karaktereit is sikerült megalázni és sablonos karakterekké degradálni. Szörnyen kiábrándító lett, meg a szörnyek is azok lettek. -
Biga123
addikt
válasz
CriticalHit
üzenetére
Én konkrétan nem értettem mit is nézek, mérhetetlenül bosszantott az egész sori, de leginkább a 2. évad. A 3. at még megnézem Cavill miatt de tovább tuti nem.
A vér eredete meg feltette a koronát az egész Netflix-Witcher bohóckodásra. -
CriticalHit
addikt
válasz
üzenetére
Kétlem, ha olvastad a regény sorozatot. Henry Cavill alakításán kívül az egész csak Sapkowski szégyenteljes, olcsó hatásvadász szembe köpése. 80%-ban műteremben, karton papír díszletek előtt forgatott, szerencsére egész tűrhető számítógépes grafikával erősítve. Egyedül Geralt gyönyörűen megkomponált kardforgató harci -és párbeszéd jelenetei érnek valamit. Hab a tortán, az a teljes ostobaság, hogy Yennefer hajtóereje Ciri felhasználása lenne az elvesztett varázserejének visszaszerzése céljából...A regényt és a játékot is kedvelő Cavill nemhiába hagyta ott ezt a szánalmas szenvedést.
-
tibaimp
nagyúr
Most jött velem szembe, hogy nemsokára jön a 3. évada a sorozatnak, jún. 29. [link]
Én még adok neki egy esélyt, aztán meglátjuk.
-
CriticalHit
addikt
"Csöndet, csöndet gyerekek...
Mama, ezek démonok? Vagy a Zord Vadászat? Pokolfajzat lidércek?
Csöndet, csöndet gyerekek! Nem démonok ezek, nem ördögök... Rosszabbak.
Ezek emberek. "
-
nincsnév007
addikt
wáóó na ezeket nem tudtam. Ha tudtok még ilyet írhattok mert nagyon érdekesek. Pl. voltam egy fogadóban a fácánosban, és azok a régi szőnyeg, annyira hangulatos, olyan európai

-
válasz
nincsnév007
üzenetére
Nem véletlen a magyar áthallás sok helyen, pl.: Novigrád ami nem a horvát város, hanem Nógrád régi neve. Lefordítva Újvár.
-
válasz
nincsnév007
üzenetére
Az inkább florin lesz [link]
-
Lenry
Topikgazda
válasz
nincsnév007
üzenetére
Nilfgaard fizetőeszköze
valószínűleg jobb az árfolyama, mint a magyar névrokonának. -
nincsnév007
addikt
az mekkora hogy most csinálom a geralt keszeg küldit és a fizetségnél mondja geralt hogy oren vagy novigradi korona, vagy forint is jó lesz

-
CriticalHit
addikt
"Belekavarodik valamibe, összezavarodik, elkezd filozofálni, és önmagát sajnálni. Aztán megdühödik és bármi vagy bárki útjába akad karddal szabdalja szét. Aztán bűntudatában valami nemes de értelmetlen cselekedetet hajt végre. A végén viszont biztosan megölik. Ostobán, értelmetlenül, nyilván értelmetlenül..."
-
Biga123
addikt
válasz
philoxenia
üzenetére
Dehát Anriettát nem is lehet megbarátkozni , vagy igen? -
philoxenia
MODERÁTOR
válasz
CriticalHit
üzenetére
Persze később már azt használtam leginkább, de kipróbálni jó volt a vipera páncélt. Általában nem nagyon tervezek harc előtt, elrontja a meglepetést. Persze már vagy tizedszerre újrakezdve óhatatlan az előzetes felkészülés.
most sokszor döntök direkt úgy, ahogy eddig még sosem.Így volt amibe bele sem kezdtem, pl. Olgierd megmentése, az nagyon szívatós nekem, vagy könnyen ment, mint a színpadi boros scene, de még így is futottam bele olyanba, amibe kilencszer még nem, pl. most voltam először Lugos börtönében, mert -
ProEvoFan
nagyúr
Blood and Winet végigjátszottam. Ez a kiegészítő tényleg durva jó lett
Kérdés. Vannak alternatív befejezések, mint az alapjátékban vagy mindig ugyan az a vége?
-
CriticalHit
addikt
válasz
philoxenia
üzenetére
Méregellenállásra jobb a Superior Golden Oriole főzet, hiszen az a mérget, regeneráló gyógyító nedűvé alakítja.
-
Lenry
Topikgazda
válasz
philoxenia
üzenetére
Szúrcsohó ellen Arany Oriolé

Új hozzászólás Aktív témák
Megkérnénk minden topiklakót hogy a játék történetéhez kapcsolódó hozzászólásoknál használja a Spoiler kódot!
- GoodSpeed: Te hány éves vagy?
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- Autós topik
- Két generációval korábbi GeForce gyártása indulhat újra
- Lakáshitel, lakásvásárlás
- Máris limitálja egy európai disztribútor a GeForce-ok szállítását
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- 2026 a GDDR6-os VGA-k éve lesz?
- További aktív témák...
- IPhone 12 Pro 256GB gyári független gyári 91% akku megkímélt
- Plex szerverhez keresek gépet több HDD tárolóval , Áfás számlával
- Intel Core Ultra 7 265KF 20-Core - használt, garancia: 2028.11.17 Firstshop
- Szép! Lenovo Thinkpad T14s G2 Üzleti "Golyóálló" Laptop 14" -50% i5-1135G7 4Mag 16GB/512GB FHD IPS
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad Yoga 370 - i5-G7 I 8GB I 256SSD I 13,3" FHD Touch I W11 I Cam I Gari!
- Azonnali készpénzes INTEL CPU AMD VGA számítógép felvásárlás személyesen / postával korrekt áron
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 7600X 32/64GB RAM RX 7800 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- ÚJÉVI AKCIÓK! GARANCIA, SZÁMLA - Windows 10 11, Office 2016 2019 2021,2024, vírusírtók, VPN
- Vadiúj VGA-k!! Kamatmentes részletre is! Érdeklődj!!!
- BESZÁMÍTÁS! Apple iPad Pro 13 2024 M4 16GB/2TB WiFi tablet garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest

.

Mmint' az 1883 ! Hatalmas alkotás ! Aki nem látta, annak kifejezetten ajánlom ! A műfaj megjelölés (Western, dráma) itt valós és mindkettőből kimagasló szintet hoz ! A színészek, a színészi játék, a látvány mind kikezdhetetlen. Az elmúlt évek egyik, ha nem a legjobb sorozata, amit láttam.

![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)