Hirdetés
- Fujifilm X
- Intel Core i3 / i5 / i7 / i9 10xxx "Comet Lake" és i3 / i5 / i7 / i9 11xxx "Rocket Lake" (LGA1200)
- Hobby elektronika
- Gaming notebook topik
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- Amlogic S905, S912 processzoros készülékek
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- OLED monitor topic
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
Új hozzászólás Aktív témák
-
Latsza
aktív tag
Sziasztok! Némi iránymutatást szeretnék kérni egy megfáradt X98 Air III, eredetileg dual bootos újratelepítéséhez. Szeretém a jövőben tisztán Win-es rendszerrel használni.
Az OS választó hol előjön, hol nem. Az Android OS az intel logonál megáll, és lemerülésig vagy kikapcsolásig ott is marad. A Win be szokott tölteni, de több alkalommal is a BIOS-ba érkezem a Recovery fülre
Ott olyanokat olvasok hogy:
ROM image update denied
EFI_NOT_FOUND! ROM image is not loadedHozzá-nem-értőként annyit gyanítok hogy a boot során valami megborulhatott.
Ami infókat a BIOS-ban ki tudok olvasni:
BIOS vendor: Teclast
Core version: 5.008
Compliancy: UEFI 2.3
Project version: tPAD 1.00
...
Microcode patch: 82fSzeretnék iránymutatást kérni, hogy ezek alapján mivel álljak neki a helyreállításhoz, újratelepítéshez!
Köszi előre is!
-
Misu2002
csendes tag
Ha még aktuális, akkor én ezzel a készlettel raktam újra (csak a Windowst, de az androidos része is ismerős a tutorial alapján):
-
Hasek99
csendes tag
Sziasztok
Teclast 98 tablet!menet közben halkan zúgott.semmire nem reagált.
Nyomtam egy resetet,de azóta nem tudom bekapcsolni.
????
köszi -
szatocs1981
aktív tag
Letöltöttem Mire féle Andorid5 V7-et, viszont valamiért a "waiting for device"-nál nem megy tovább.
Tudnátok segíteni, h mit rontok el? Esetleg kell hozzá BIOS-t is frissíteni előtte?Előre is köszönöm
-
Misu2002
csendes tag
válasz
szatocs1981 #1645 üzenetére
Én egy C5J6-tal találkoztam ezzel a problémával. Fogalmam sincs, hogy mitől alakult ki, de csak úgy tudtam megoldani, hogy lecseréltem rajta a romot Mirek-re. Azóta hibátlanul működik.
-
szatocs1981
aktív tag
Sziasztok,
tegnap óta ha a WiFi-t bekapcsolom Android5 alatt, akkor egy kis felkiáltójel van a jelerősség mellett és nincs net. Router-t, táblagépet minden lehetőséget már gyári állapotra visszaállítottam, mégsem sikerült megoldani a problémát. Win10 alatt a táblagép probléma nélkül csatlakozik és van net is. Illetve másik készülékkel sincs probléma. Másik hálózatról sem sikerül netet vadászni, felkijáltójel hlózattól függetlenül ott figyel.
Tudnátok javasolni valamit a probléma orvoslására? (C5J6 verzió)
előre is köszi
-
Zola007
veterán
tudna valaki segíteni C8J7 modell BIOS frissítésben?
gyári 1.03-ás BIOS van rajta, de nagyon merül Win 8.1-el. Azt írták ez orvosolhatja -
bb71
őstag
válasz
DAVID0000 #1639 üzenetére
Mivel nálam már rég történt - én egy nem rávaló BIOS-t égettem az én C5J8-ba -, nem emlékszem mi volt a pontos következmény, jelenség, DE attól félek, hogy hasonló cipőben jársz... biztos vagy, hogy rávaló BIOS-t égettél????
Ezzel hoztam én vissza a sajátomat az életbe: [link]
ionioni toolja megvan nálam lementve, mert töröltette magát az XDA-ról és így a bejegyzései is mentek a levesbe.
Egyébként Bp. mellett vagyok északkeletre.
-
ibookg4
tag
válasz
Killerlaca #1633 üzenetére
Olvasd el:
https://forum.xda-developers.com/android/general/guide-extreme-battery-life-t3095884
Amplify + Greenify + PowerNAP kell hozzá. A 7.0 Mirek igy naponta 15% alatt fogyaszt aktív SIM kártyával, készenlétben.
-
DAVID0000
aktív tag
Sziasztok!
Van valaki aki tudna segíteni nekem Veszprém megye vagy a környező megyék területén az alábbi problémára megoldást találni?
-
batuz
csendes tag
válasz
Killerlaca #1633 üzenetére
Nekem is nagyon merült. Szinte 1 napot sem bírt ki készenlétben, max. 2-2.5 órás képernyő időm volt.
Visszaraktam az eredeti 4.4 android romot és a gép ,megtáltosodott.
4,5-5 óra képernyő idő és készenlétben is napokig bírja. -
Killerlaca
senior tag
Sziasztok
Nekem van egy x98 plus 3g tabletem.
Dual boot is van rajta.
A kérdésem, hogy sikerült valakinek megoldania, hogy nem egye annyira a rendszer alapból az akkut?
Sokat van ébren szerintem.
Illetve tud e valaki valami viszonylag friss romot rá, amivel meg marad a dual boot.köszönöm
-
-
DAVID0000
aktív tag
válasz
ibookg4 #1627 üzenetére
Köszi.
Megtaláltam amit kerestem. De nem tudom letölteni az oldalról
Regisztrálni sem tudok rá -
ibookg4
tag
válasz
ibookg4 #1624 üzenetére
Hülyeséget irtam, mivel a 3G topikba irtál azt hittem ez a model. Nekem is volt flesselési gondom a manufacturing tool-lal Air III esetében. Azt hiszem letöltöttem a teclast által megadott baidu linkről a legutolsó verziót és azzal ment szépen. Szintén a fastboot.exe volt a problémás, megfelelő verzió kellett, amit a letöltött tool tartalmazott.
-
ibookg4
tag
válasz
DAVID0000 #1623 üzenetére
Valószínűleg driver gond. A második flash tool Cherry trail-re alkalmas, más a fastboot. Talán, ha átteszed a Manufacturing Tool fastboot.exe file-t a másik flesselőbe, működni fog, de sosem probáltam.
Ha mireket tettél fel, csak másik mireket tudsz feltenni flash_no_partition.xml kiválasztva, ilyenkor megmarad a windows installácio.
Ha eredeti androidot akarsz mirekre vagy forditva, akkor ujra kell particionálni a cuccost, abban az esetben ha a /system partició csak 1GB méretű, ilyenkor persze ugrik a windows is. Ha a gyári particionálást használtad (2.5GB /system), akkor elvileg szabadon cseréhető a mirek-original oda vissza, a no_partion.xml használva.
-
DAVID0000
aktív tag
Sziasztok!
Egy kis segítséget szeretnék kérni tőletek.
Van egy Teclast x98 Air 3 tabletem amin eredetileg csak Android volt.
A gép adatai:
Szerettem volna dual boot-ot ezért nekiálltam lecserélni a biost ezzel a programmal:
A leírás szerint csináltam. Sikerült is minden mivel újra is indult.
Ez után szerettem volna egy ROM-ot feltenni rá Manufacturing Flash Tool 6.0.51-el de semmi nem történt ahogy az az alábbi képen is látszik itt megállt a történet:
Ez után kerestem másik programot. Próbáltam a Platform Flash Tool Lite 5.8.4.0-val de ennél meg az alábbi van:Szóval egy kis segítséget kérnék ezzel kapcsolatban, hogy mit csináljak másképp. Vagy lehet meggyilkoltam a gépet?
Köszi.
-
Misu2002
csendes tag
Sziasztok!
Úgy látom, az ígéretes kezdés ellenére kukázzák a Remix OS-t, úgyhogy sokáig nem akarnám a tabletemen hagyni. Érdeklődni szeretnék, hogy melyik rom vált be nektek a legjobban? A gyárival voltak gondjaim, mert egy idő után nem volt hajlandó kapcsolódni a wifihez és a bluetooth sem ment, a Remix alatt viszont minden oké.
Köszönöm!
-
-
-
zebede
őstag
Üdv!
Van valami módszeretek arra hogy hubon keresztül egyszerre menjen a töltés és az OTG funkció?
Már rendeltem két féle olyan hub-ot amin van a töltőnek is csatlakozó, de nem váltak be.
-
Msony
tag
Töltésidő kb. 4 óra (1 óra alatt 27%-ot töltött kikapcsolt állapotban, repülőgép üzemmódban, saját töltőjével és power kábellel kb. max 2250 mA mellett). ha hosszabb ideig nem kapcsolom be a gépet, akkor lefagy. Bizonyos játékokat feltelepít, de nem indul el. Ja és az érdekes, hogy full kijelzővilágítás kevésbé meríti, mint a bekapcsolt wifi. Bekapcsolt wifi kb 1000-1200 mA-el meríti, mig a full kijelző 700 mA körül.
-
Msony
tag
Alapból a 32gb verzióhoz konfigoltam a partíciót, meghagytam a 64gb-os verzió partíciós tábláját. Ha dualbootos géped van, akkor az utolsó blokk a system partíció, ezt kell átírni kisebbre. Így most 25gb-osra fogja formázni.
Kamera nem működik (gondolom ez Android 5 sajátosság, mert a Mirek 7 alatt sem megy), kicsit lassabb a Mirekhez képest, talán úgy veszem észre. Ha videót játszol le és elfordítod a gépet, akkor egy pillanatra megáll a videó és átfordul a kép, majd folytatja, ez kb. 1mp.
A tálca az klassz, jók a beállítás ikonok, tetszik, hogy a képernyőfotózáskor kijelölheted a fotózandó területet, viszont az nem tetszik, hogy a vissza gomb bal oldalon, szélen van, így kétkezes módot kell alkalmazni, vagy nyúlkálni kell át a másik oldalra, ez fárasztó.
Próbáltam back buttont kirakni, de nem engedi futtatni, gondolom ehhez rootolni kellene.Mikor kikapcsolod akkor elhalványítva kapcsolja ki a device-t.
Ha hosszan nyomod a bekapcs gombot, akkor kérdezés nélkül intelligens módban újraindít, vagy nem tudom mit csinál, mert percekig pulzál a képernyőn a remixos logó. Öt perc után bepöccentem és nyomtam neki egy 6 sec-ost, majd újra bekapcs. Ekkor ismét elkövette az alkalmazás optimalizálást. (Nemtom ez mindig ezt fogja csinálni? Már másodjára futtatta le.
) Lehet, hogy a "start menü" kikapcs gombot kell használni? Amúgy a start menü egész jó. Hát igen shuttdown-ra elkezd homokórázni, tiszta windóz. Harmadik indításkor megint bejött ez a remixos pulzálás, gondoltam most kivárom. Egy óra után feladtam... Kikapcs-bekapcs újra. Természetesen újra optimalizált. Úgyhogy nyomtam neki egy restartot start menüből. Ez rendben, korrekt sebességgel újraindította az eszközt.
Reggel nem kapcsoltam ki, 41%-on hagytam, élő wifi kapcsolattal, este 6-ra 13%-ra merült.
Egyenlőre a képernyő magától nyomkodás hiba még nem jött elő, Mirek alatt egy idő után jelentkezett.
Antutu 50363-at mért.
Alsó tálca van, felső nincs kivéve az ablakos üzemmódban, hasonlóan a windózhoz. Fullképernyős appoknál lehúzással lehet előcsalogatni ezt a felső ablaklécet, amin bal sarkban van egy vissza gomb.
-
bb71
őstag
válasz
szatocs1981 #1610 üzenetére
Van.
Kb. 4 óra képernyőidőt tud.Nektek az eredeti akksival mennyi ez az érték?
-
bb71
őstag
Itt van a kezemben a 3. rendelésű új akksi, mindjárt beforrasztom.
Sok reményem nincs - mivel 12000mAh a felirataazonkívül 0123456 a vonalkód a matricán
Biztos jó minőség lesz
-
Msony
tag
válasz
Misu2002 #1602 üzenetére
ja igen, mert valamit mókolni kellett a telepítő fájlokkal, mikor felraktam, lehet azért nem megy neked.
elvileg felrakható a 2.0 Remix Os is, a srác frissítette a ROM linkjét a kérésemre:
https://forum.xda-developers.com/x98-air/development/teclast-x98-air-3g-remix-os-2-0-based-t3451956/post71063842#post71063842még nem próbáltam ki, az img és a rom fájlt kell kicserélni az 1.0 telepítőjében, ahogy néztem.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- BestBuy topik
- Samsung Galaxy S24+ - a személyi asszisztens
- Bittorrent topik
- Fujifilm X
- Autós topik látogatók beszélgetős, offolós topikja
- Intel Core i3 / i5 / i7 / i9 10xxx "Comet Lake" és i3 / i5 / i7 / i9 11xxx "Rocket Lake" (LGA1200)
- Gitáros topic
- Horgász topik
- Hobby elektronika
- Gaming notebook topik
- További aktív témák...
- iPad 7th. 128GB Wifi Használt/1-3 hónap gar./Akku 84%/p4206
- ÉRKEZETT Legújabb Bontatlan Új M4 Chipes IPAD PRO 2024 11 13 1év gar Azonnal Deák Térnél Átvehető.
- NAGYON SZÉP IPAD AIR 2 64GB WIFI+CELLULAR, ÜZLETBŐl, GARANCIÁVAL, 27% ÁFÁ-s ÁR
- BONTATLAN ÚJ iPad Pro 2022 2024 M2 M4 Chip 11 és 12,9 128-2000 Deák Térnél Azonnal ÁTVEHETŐ
- BONTATLAN Új Magyar Magic Keyboard és Smart Keyboard iPad Pro 12.9 Azonnal Átvehető DEÁK Térnél Átve
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest