Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

• domerator
    veterán

Hello!

Hol is kezdjem. Talán ott ha tea, akkor csak szálas. Ebbe belekötni se érdemes. A lipton meg pickwick felejtős.

Beszerzés sajnos elég problémás. A legtöbb tea boltban egyszerűen rossz teák vannak. Szinte csak aromásítani tudnak a tea minősége is hagy maga után kivetni valót. A Demmers-t még nem kostóltam. Arról viszont jókat hallottam, tehát lehet, hogy nem fog csalódást okozni.

Még csak alapteákat kóstoltam, és egypár aromásat.

Fekete tea két alapvető megtestesítője az earl grey és az english breakfast. Az utóbbi az érdekesebb mert azt minden gyártó máshogy keveri.

JackFeryll részére is az english breakfast vagy az irish breakfast-ot ajánlom. Ezek kifejezetten erős reggeli teák. Az irish a keverése mellett kicsit apróbbra van törve így talán még erősebb.

A zöld teáknál nálam a Jázminos az alap, de nem aromás, hanem a virágos. Ez fontos minőségi különbség.

Most a végére hagytam a lényeges pontot. Maga a beszerzés.

Tea boltokat hagyjuk szerintem. Bár még csak 4-et teszteltem itt bp-en, de mindegyik csalódás volt.

No.1

LUIS TEA COLLECTIONS [link]
    Sajnos a boltjuk mostanában zárt be, ezért csak a fenti linken lehet rendelni.

Nos. Premium. Tehát, drágább. Kompromisszum viszont nincs. Egyik tea se ért még a közelébe se.
    Ezt mindenképp érdemes legalább egyszer kipróbálni.

No.2 Twinings, Dallmayr, Taylors of Harrogate. Ezek még tesztelés alatt állnak.

Jelenleg egy Twinings earl grey és english breakfast-t kóstolgatom. Kifejezetten jó. Veri a tea boltokat. No.1 Luist sajnos nem :) pedig de jó lenne, hisz csak fele annyi.

A Dallmayr és a Taylors of Harrogate mostanába lesz majd tesztelve, bár utóbbit még nem találtam szálasban.

Összegzéskép. Csak szálas ha lehet. A fentiek közül érdemes legalább egy alapteát kipróbálni. Luis-t mindenképp ajánlom, mert tényleg hihetetlen íz világa van.

Üdv,

Akkor én is mondom, de szigorúan csak amatőrként (!!!)

Earl Grey lehet hogy alap, de az az egyik, ami alapként már eleve aromásított bergamott olajjal (azt hiszem olaj), ezért habár isteni tud lenni, de nekem nem alap.

English Breakfast pedig annyiféle van (ittam jót - rosszat), hogy azt most nem próbálgatom.

Luis teabolt megvan, így ahogy linkelted megismertem a tölcséres csomagolást... azt hiszem az Oktogon mellett az Andrássy elején volt egy boltjuk... hát tényleg k..vadrágák és ahogy elnéztem a választékot teli vannak ízesített aromásított cuccal.
    Igazából persze ez nem baj, mert van rá igény és szerintem nekem is ízlene jópár (lásd Maraschino, mondjuk az kicsit retrós nálam), de azért lássuk be, hogy egy tejszín, vagy pláne joghurt ízesítés semmi más csak valami savanykás vegyianyag hozzákeverése (ez persze nem csak teára igaz), szóval én már csokiban sem veszek effélét.

Azt a fekete teát, amit kettővel feljebb írtam, azért szerettem, mert annak a saját természetes feketetea-íze volt valami frenetikus... olyanra gondolok, mint a pu-erh földíze. Kóstoltam füstölt fekete teát, de nem az, amit keresek.

Mindenesetre azért nagyon egyetértek a mondókáddal, ha meglesz majd hogy melyik az a fekete tea, közkinccsé teszem az infót.

Dallmayr, Taylors of Harrogate teákat még nem próbáltam sose, ha egy mód lesz rá bepótolom.

Mostanában pu-erh és gunpowder zöld tea fogy, pu-erh-ből a kommersz kínai, de ki fogok próbálni komolyabbat is. Gunpowdert sokszor ízesítem esetleg valami más teával, vagy mézzel.

Új hozzászólás Aktív témák