- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Nem tetszik a Procon-SP-nek, hogy a Nintendo távolról kivégezheti a Switch 2-t
- Bluetooth hangszórók
- Hobby elektronika
- NiMH akkumulátor
- AMD Navi Radeon™ RX 5xxx sorozat
- Fujifilm X
- NTFS, exFAT, FAT32 – Melyiket válaszd és miért?
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Vezetékes FÜLhallgatók
Új hozzászólás Aktív témák
-
Vhiktor
nagyúr
C805 kalibrálása után pár infó.
A tv maximális fényereje HDR és DV esetében kalibráltan 850 nit 10% ablakban mérve.
A P3 színtér 93%-át fedi le. -
Vhiktor
nagyúr
válasz
mikrofon #24728 üzenetére
Soundbarral rendes dolby atmos?
Na majd kiderül, mert most van nálam egy LG S90Q soundbar, de még nem volt időm vele foglalkozni. Eddig ahol ilyet hallottam ott nem vettem észre semmit az atmosból.
De még rendes mozis hagfalak esetében sem amik a plafon felé lötték az atmos hangot. Atmost egyedül csak úgy hallottam ki ha volt 4 db mennyezti hangfal, 2 db pl megint nem volt elég, olyanokat is hallottam többet, de nekem az nem jött át, nem hallottam ki belőle semmit.
Térhangzáshoz szerintem olyan soundbar kell amihez jár két surround is, ilyeneket halottam, megvolt a tér.
-
-
Vhiktor
nagyúr
válasz
Boldy_Jarre #24598 üzenetére
arra semmikép
nemsokára tényleg csinálok hozzá, csak sajnos december közepe óta betegségből betegségbe esek......
Addig a 835-ös videómat használd. -
Vhiktor
nagyúr
válasz
Balika00001 #24533 üzenetére
Ahogy Neked kényelmes nézni. Képernyő közepe szem magasságban, vagy ha az alacsony akkor addig feljebb tenni amíg kéyenlmes nem lesz.
-
Vhiktor
nagyúr
válasz
bencetoth94 #24502 üzenetére
Egyértelműen a tcl.
-
Vhiktor
nagyúr
válasz
winters123 #24343 üzenetére
Én szerintem is ez van. Ha jól emlékszem talán 48 Hz alatt az algoritmus többszörözi a hz-et, hogy leglább 48 legyen és szerintem ekkor jön elő a probléma.
-
Vhiktor
nagyúr
válasz
rumkola #24338 üzenetére
Ez nem teljesen igaz. Pl 23.9876 hz-en is hajszál pontosan ugyananyi a féynerő mint 120 hz-en, műszerrel mérve.
Esetleg inkább arróol ban szó, hogy szarul működik a VRR a tv-ben (a panel nem tudja elég gyrosan modulálni a képfrissítést) vagy maga a VRR megvalósítás a rossz. -
Vhiktor
nagyúr
válasz
dhorvath97 #24319 üzenetére
Reméljük megoldja vagy az arsmtqlanitqs is tud csodákat tenni.
Kereskedőnek semmit nem szabad elhinni, ő ebből él.
-
Vhiktor
nagyúr
válasz
dhorvath97 #24317 üzenetére
Factory reset volt? Aramtalanitottad pár percre?
-
Vhiktor
nagyúr
válasz
Snoop27 #24302 üzenetére
Amit adok az más C835-nek az éáltalam kalibrált beállíításai. Persze van szórás a panelek között, ezért biztos nem lesz olyan mintha egyedileg kalibráltam volna. Ha tökéletes kalibrált kép kell, akkor egyedileg kell kalibrálnom.
Azért fizetős a payhipen a beállítás, mert nekem a csatornából és a tezstekből semmi bevételem nincs, csak rengeteg munkám benne, ez a csatorna fenntartásához kell (nem tartja fent, de sokkal jobb mint a semmi
).
-
Vhiktor
nagyúr
Tudom 2 ünnep közöttre ígértem a c805 beállításait, de karácsony óta folyamatosan betegek vagyunk. Amint meggyógyult csinálom is.
-
Vhiktor
nagyúr
válasz
Balika00001 #23554 üzenetére
-
-
Vhiktor
nagyúr
válasz
sirarcheer #23174 üzenetére
Reméljuk működni fog ha szükség van rá.
-
Vhiktor
nagyúr
válasz
sirarcheer #23169 üzenetére
De fel kell tölteni a számláról képet azon meg rajta van a vásárlás helye. Szóval ha Garibaldi kerül a sorr lehet visszadobják.
-
Vhiktor
nagyúr
válasz
boborján2 #22842 üzenetére
Mivel nagy a szórás a panelek és az elekrtonika között ezért minden tv-nek, még adott modellen belül is egyedi kalibráció kell a tökéletes színhelyességhez.
Még ha nagyrészt hasonlítanak is egymásra a beállítások, akkor is van valamekkora eltérés köztük.De az egyedi kalibráció sokkal, de sokkal drágább amit nem mindenki szeretne megfizetni, Nekik elfogadható alternatíva lehet ez a megoldás a kép javítására.
Nem csak műszerrel lehet látni a különbséget, főleg olyan tv-nél aminél gyárilag hatalmas a deltaE eltérés, javítani fog rajta számottevően, de nem lehet garantálni, hogy ugyanazt a pontosságot fogja hozni mint amit a tesztben bemutattam. Ha nagyon nagy szerencséd van akkor igen, de erre nagyon kicsi az esély.
Pl.: LG G3 csomagot azért nem tettem fel, mert az a teszt tv gyárilag nagyon rendben volt, ott még lehet, hogy a beállítások másolása még bizonyos esetben rontott volna is, bár a black crusht biztosan megszüntette volna.
Egyébként azért fizetős, mert ez a csatorna fenntartásához kell.
-
Vhiktor
nagyúr
válasz
eisento #22671 üzenetére
Dehogynem lényeg, mert írtad, hogy PS5-n nincs gond, nem is lehet mert az nem tud DV-t.
Nova nem tudom micsoda, de nem tudok róla hogy pc-n keresztül lenne teljes értékű dolby vision.
Szóval itt a különbség, míg TV beépített appjával dolby visiont kapsz a többivel nem. Alapvető hatással van a képre. -
Vhiktor
nagyúr
válasz
muranyir01 #22651 üzenetére
Pedig a tv keparamy beállítással kell keresni a hibát.
-
Vhiktor
nagyúr
válasz
vonSux #22550 üzenetére
Nekem már az furcsa hogy ki kellett kapcoslni a HDR-t és DVt-s, mert rossz volt neki a kép.
Simán lehet, hogy össze vissza dugogatja az xbxot és meghülyül az edid,a zért nem jó Neki.
A képen meg úgy tűnik mintha HDMI range rpoblémája lenne vagy csak az egyik vagy mindkéát tv-n.
Illetve az is lehet, hogy magában a játékbna is állított a képen monjduk a sonyhoz és nem álította ezt vissza.
Nekem nagyon gyanus.
Ha ez ilyen lenne már tele lenne ez a fórum panaszokkal. -
-
Vhiktor
nagyúr
válasz
SlágerTibo #22523 üzenetére
470.
-
Vhiktor
nagyúr
Én biztos vagyok hogy fw okozza. Amikor nálam volt a 835 teszt fw-el azon tokeletes volt.
-
Vhiktor
nagyúr
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- iPhone topik
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Kuponkunyeráló
- Viber: ingyen telefonálás a mobilodon
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Nem tetszik a Procon-SP-nek, hogy a Nintendo távolról kivégezheti a Switch 2-t
- Kertészet, mezőgazdaság topik
- Bluetooth hangszórók
- Hobby elektronika
- Kerékpárosok, bringások ide!
- További aktív témák...
- REFURBISHED - HP USB-C Dock G4 docking station (L13899-001)
- Apple iPhone 14 128Gb Kártyafüggetlen, 1Év Garanciával
- Bomba ár! Dell Latitude E5550 - i5-5GEN I 8GB I 128GB SSD I 15,6" FHD I W10 I HDMI I Cam I Gari!
- Bomba ár! HP ProBook 450 G5 - i5-8GEN I 8GB I 256GB SSD I 15,6" FHD I HDMI I Cam I W10 I Garancia!
- LG 27GR95QE - 27" OLED / QHD 2K / 240Hz & 0.03ms / NVIDIA G-Sync / FreeSync Premium / HDMI 2.1
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest