-
PROHARDVER!
TCL LCD és LED TV topic téma összefoglaló
Új hozzászólás Aktív témák
-
törölt tag
válasz
Stealth
üzenetére
Azt hiszem ezen még nincs. De amúgy minden módban állítható, és úgy is marad, csak pont a Dynamic HDR esetén nem.
Szerintem az eco módot kellene kikapcsolni, mert ahányszor változtatni akarok a fényerőn, elkezd rinyálni, hogy ezzel megváltoznak a fogyasztási adatok .... De egyelőre még azt sem találtam meg.
Viszont a HDR már így is sokkal nézhetőbb, mint korábban movie mód alatt.Érdekes, hogy általában ezek a presetek csak egyedi beállítások elmentve, de valamiért itt nem egészen, mivel a különböző módok azonos beállítás mellett különböző képet produkálnak.
Franc se érti
-
törölt tag
válasz
Stealth
üzenetére
Vagy leegyszerűsítve, mintha a Szomszédokat néznéd, vagy más, hasonló kaliberű TV sorozatot, mondjuk a 80-as, 90-es évekből, akkor egészen más a kép minősége, mint pl egy mozifilm esetén. Éles, tiszta képet kapsz, túlságosan is tisztát, mintha egy kamerafelvételt néznél. Kb ez.
-
Geza74
tag
válasz
Stealth
üzenetére
Itt elég jól elmagyarázzák (ha kicsit vágod az angolt):
https://www.techtarget.com/whatis/definition/soap-opera-effect-motion-interpolation -
-
-
Saccco
nagyúr
válasz
Stealth
üzenetére
Veszel pl.: egy TP-Link UE300-at és máris lesz gyorsabb neted.

-
törölt tag
válasz
Stealth
üzenetére
Értem, köszi. Illetve, továbbra sem értem. Mondjuk OK, én Firesticket használok, a TV rendszere nekem nem jött be igazán. De szerintem ebből a szempontból nincs különbség. Este megnézem, nálam mit mutat a legfrissebb Kodi.
Érdekes lehet, hogy ha Kodiban megadom lejátszónakl az MX player Pro-t, ami Syncler alatt tudja a DV-t, akkor vajon Kodi alatt is tudja e?
-
törölt tag
válasz
Stealth
üzenetére
Melyik Kodi verziót használod?
Elvileg van egy "nightly build" nem hivatalos telepítő, ami DV képes, de nem túl stabil. Én eddig 3x tettem újra, de most meguntam. Legutoljára akkor szállt el, mikor az Estuaryt le akartam cserélni. Dob egy hátast, és többé nem hajlandó elindulni.
Matrix 19.0 verziószámú edition.Próbáltam alternatívákat is, mint pl Streamio, vagy a Syncler, de mindnek van valami nyűgje, ami miatt nem az igazi nekem.
Kodi/Ezra volt eddig a legjobb páros, különösképp hogy kezeli a helyi hálózatot is. (Állítólag a Syncler is, de a beállításokban nekem azok a menüpontok hiányoznak, amiket a tutorialok említenek. Lehet a Firestick miatt)Az érdekes az, hogy mind a Syncler, mind pedig a Stremio támogatja, illetve, DV adatfolyam megnyitásakor a TV jelezte, hogy felismerte Dolby Vision-nek.

update:
Annyi, hogy Syncler alatt az MX Playert állítottam be alapértelmezett lejátszónak, és ebből a Pro verziót telepítettem. Szintén van Dolby Vision. Ez számomra érdekes, mert nem egy olcsó licence van a DV-nek. Most meg hirtelen minden tudja? -
-
tomp
félisten
válasz
Stealth
üzenetére
Az első mondatra: igen, de vannak bizonyos LG modellek amelyekben olyan SoC van ami képes a FEL dekódolásra így azokat a TV lejátssza.
Igen a 08 az a Profile 8.1! A 05 a Profile 5.
flash-
Sajnos Windowsra és Coreelec-re nincs DV.
Androidos box megfelelő DV licensz+hardver.
A lemezes lejátszót ne említsük mert az értelem szerűen viszi a Profile 7-et mivel a gyári lemezeken úgy van rajta a film.
Új hozzászólás Aktív témák
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Linux kezdőknek
- BestBuy ruhás topik
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- Milyen alaplapot vegyek?
- DUNE médialejátszók topicja
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Kodi és kiegészítői magyar nyelvű online tartalmakhoz (Linux, Windows)
- Melyik tápegységet vegyem?
- Tőzsde és gazdaság
- További aktív témák...
- Minis Forum Mini PC MS-A2 Ryzen 9955HX 16GB 1000GB 1 év garanciával
- Update 10.23. Lenovo ThinkPad, X1 carbon, X1 Yoga 5-13. gen 12,5-15" all-in-one, Workstation
- HP 14 Elitebook 640 G9 FHD IPS i5-1235U 4.4Ghz 10mag 16GB 256GB Intel Iris XE Win11 Pro Garancia
- GYÁRI TÖLTŐK DELL LENOVO HP FUJITSU TOSHIBA Macbook---------- Budapest,/MPL/Foxpost
- GYÖNYÖRŰ iPhone 13 128GB Starlight- 1 ÉV GARANCIA, Kártyafüggetlen,,MS3434
Állásajánlatok
Cég: NetGo.hu Kft.
Város: Gödöllő
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest

meg amit irtam hogy kabellel nem irkalja ki allandoan hogy csatlakozott stb

Vhiktor