-
PROHARDVER!
Új hozzászólás Aktív témák
-
ρσгτσ
addikt
válasz
freeland0806 #33950 üzenetére
Most ránéztem, nálam sem tudja frissíteni. Eddig nem tűnt fel, mert nem használom ezt az appot. Nem is dobál ki hibaüzeneteket sehova. Pl. értesítési panelre. Csak szimplán nem tudja frissíteni.
Szerk.:
Meg gondolom okkal ilyen jó az értékelése. -
ρσгτσ
addikt
válasz
freeland0806 #33938 üzenetére
Jah hát akkor ez azért gáz, mert így ugye nincs semmilyen HDR formátum. Persze akadás ezek szerint nincs, és az frankó, csak így meg képminőségben alulmarad.
Azért kérdeztem, mert ha amúgy HDR -ben ragadt volna, vagy valamiért csak a DV -t nem érzékeli, az még jobbik eset lenne. Mert akkor sima HDR -ben tudnád nézni a Netflix -et. Akadás nélkül.
-
ρσгτσ
addikt
válasz
freeland0806 #33934 üzenetére
Ha nincs az adott TV -n DV támogatás (vagy valamilyen bug miatt nem érzékeli), akkor azt a HDR típust fogja használni, amit a streaming szolgáltató támogat. HDR10+ vagy HDR10.
Netflix -en szerintem HDR10+ tartalom nincs, csak HDR. Most pontosan ezt nem tudom. De a lényeg nem is ez. Ha HDR -re váltott volna, akkor azt írná ki Netflix -nél.
Így valószínű nálad éppen egyik HDR formátum sincs a fenti bug(?) miatt. Se DV, se HDR, se HDR10+.
-
ρσгτσ
addikt
válasz
Hiei555 #33932 üzenetére
A lényege az egésznek annyi volt, hogy freeland0806 -nál produkálja a hibát, nálam nem. Ugynaz a játék Xbox -on. Azokat a hibákat figyeltem, amit videón is mutattatok, meg leírtatok.
Tehát eleve nálam is elő kellett volna fordulnia, ha nálam is probléma van vele. Szerencsére nem, de majd idővel rálesek PC -n is. Ez viszont a lényegen nem változtat.
-
ρσгτσ
addikt
válasz
freeland0806 #33931 üzenetére
Amikor indítod a filmet kiírja a HDR logót? Csak azért kérdezem, hogy így egyáltalán HDR -e.
-
ρσгτσ
addikt
válasz
freeland0806 #33927 üzenetére
Én nem teljesen értem.
Tehát Xbox -ról visszaváltottál TV -re, és Netflix DV tartalomnál ki lehet választani más módokat is? Vagyis a DV -n kívül mindent?
-
ρσгτσ
addikt
válasz
Hiei555 #33926 üzenetére
Nincs PS -en LFC. Tehát 48 alatt továbbra is kiesik. Ahogy ezt például Moby is többször leírta. Konzolok közül csak Xbox -on van.
Igen, persze. Ez mindig így működött.
Szerk.:
Olyan esetben láthattál LFC -t amit Moby is írt, de ezeknek a játékoknak a száma a nullához konvergál. -
ρσгτσ
addikt
válasz
Hiei555 #33922 üzenetére
120Hz -re állított kimenetnél 120Hz körüli értéket fog írni. Körüli, tehát nem pontosan 120 -at, hanem változó értéket. Quality módban is annyit fog írni, csak ott négyszerezi a 30 fps -t. De ezt írtam is.
Fps drop pedig van a játékban, ezért jó ott tesztelni ezt a hibát. Ahogy freeland0806 -nál is dropol. Pont ezért teszteltem ezen a játékon, mert tudom, hogy másnál szar.
Szerk.:
Persze majd megnézem PC -n is, amint lesz majd időm...csak ezt is kicsit komplikált volt nekem összehozni.De itt már nálam ki kellett volna jönnie, ha valami hiba van. Ami továbbra sem jelenti azt, hogy nem létező probléma. Csak szerencsére nálam nincs ezzel gond.
Mondjuk nekem a filmes része volt érdekesebb, hogy az végre megjavult. Mert játékra ezt a TV -t egyáltalán nem használjuk.
-
ρσгτσ
addikt
válasz
gab1ka #33920 üzenetére
Másnál érezhető az a probléma, amit többen is írtok. Xbox -on is. Tehát létező jelenség.
Az én esetemben azért volt érdekes, mert 412 -es FW -nél nálam megszűntek filmek alatt beakadások is. Legalábbis egyelőre, amit eddig megnéztem.
Ezért voltam kíváncsi erre a jelenségre is.
Szerk.:
Egyébként így egyre érdekesebb a dolog, és most már tényleg teljes káosz ez a TCL szoftver téma. Van akinél jó, van akinél nem. Van akinél egy FW -nél megjavul, van akinél nem... -
ρσгτσ
addikt
válasz
Hiei555 #33915 üzenetére
Pedig pontosan így működik. Ahogy például T.Peter is leírta. Aki egyébként pont a Sony -nál játékfejlesztő. De szerintem Moby is írt már erről.
Semmi köze annak a kiírásnak ehhez. Stalker 2 esik-kel performance módban, ahogy a Digital Foundry vagy az AnalistaDeBits frém tesztjében is látszik. Xbox -on pedig a PS -sel ellentétben van LFC, így továbbra sem esik ki a VRR rangeből.
Soha az életben nem volt a Stalker 2 -ben 120 fps. Egyszerűen annyi történik, ami feljebb írtam.
-
ρσгτσ
addikt
válasz
Hiei555 #33912 üzenetére
De a konzol nem PC. Itt nem így működik.
3 féle márkán, bármelyik játéknál ugyanezt meg tudom neked mutatni. VRR mellett. Mert konzolon így működik. Sosem volt másképp. És mivel Xbox -ról beszélünk, így az LFC miatt nem esik ki a rangeből a Stalker 2 akkor sem, ha éppen 42 fps.
-
ρσгτσ
addikt
válasz
gab1ka #33910 üzenetére
Konzolon ez így működik. Azt írja ki, amit maximálisan engedsz a kimeneten. Illetve ahhoz közeli változó értéket. Nem tud többet.
A konzol azért pont jó erre, mert fix. 60 fps a játékok töredékénél működik. 120 fps szintén. Pontosan ezért vettem elő a Stalker 2 -t, mert annál meg ordenáré módon változik az fps. Így ilyen hibának ki kell jönnie, ha valakinél nem jól működik a TV.
Ahogy feljebb másnál is képi anomáliák lesznek. Amiért egyértelműen a TV a hibás.
-
ρσгτσ
addikt
Egyébként ennyire képes beesni.
50 körül mozog általában, elmegy 60 felé is. De van amikor betekint akár 40-45 környékére is. Viszont Xbox -on az LFC miatt nem esik ki a rangeből.
Szóval ha 50-60 között is gondja van a TV -nek VRR -nál, akkor itt mindenképp ki kell jönnie. Stalker erre pont jó.
-
ρσгτσ
addikt
válasz
Hiei555 #33904 üzenetére
Nem. LFC miatt indul lejjebb a VRR, pont ez a lényege. Amire te gondolsz az a PS5, ahol nincs LFC. Így 48 fps alatt nincs VRR. Xbox -on nem így van.
120 -at fog írni 30 fps -nél is, mert lövése nincs a TV -nek az fps -ről. Szimplán többszörözi a frémet. 30 esetében 4x.
Szerk.:
A TV Hz -et ír csak ezt tévesen több márkán is fps -nek írja. Részben igaz is, mert többszörözi a frémet. Viszont ettől még a játék ha 30 fps, akkor ugyanúgy 30 marad. Ha pedig 60 fps, akkor 60. -
ρσгτσ
addikt
válasz
Hiei555 #33899 üzenetére
Konzolon quality 30 fps, performance 60 fps. Utóbbi a kevésbé stabil, ott sűrűn esik. Időnként lemegy 40-45 környékére is. Szóval annál ki kellene jönnie.
A TV egyébként ezt nem tudja, ő csak a ~120 körüli Hz -et fogja írni. Kivéve, ha 60Hz -re korlátozom a kimenetet.
Szerk.:
Másszóval 60 esetében duplázza a frémet. -
ρσгτσ
addikt
válasz
freeland0806 #33896 üzenetére
Van amit ezekből neked kell ki- vagy bekapcsolni. Meg azt hiszem az árnyékkiemelés alapból 1 -re áll. A problémádra nincs hatással, de rontja a képet. Főleg ilyen játéknál, ahol fontos a sötét.
Szerk.:
DV módot én sem erőltetem. Ráadásul ennél a játéknál egyenesen tragédia.Xbox -on az auto HDR -t is érdemes kikapcsolni. Bár nem működik annyira rosszul, de maradjon csak meg minden azon, amin készült. Erre a játékra mondjuk nincs hatással, mert HDR.
-
ρσгτσ
addikt
válasz
freeland0806 #33881 üzenetére
Nincs gond.
PC és Játék módban is próbáltam. ALLM, VRR, HGIG, magas képkocka sebesség be.
Játék módban ezt a kettőt is lehet állítani:
Árnyékkiemelés ki. Játékkép mód eredeti.Illetve a képbeállításokban mindegyiknél dinamikus hangtérképezés ki.
-
ρσгτσ
addikt
válasz
freeland0806 #33867 üzenetére
Egyelőre itt tartok, de eddig nem tapasztaltam a korábban mutatott problémát.
Itt már kellett volna, vagy haladjak tovább? STALKER 2. DV és HDR módban is néztem. Quality és performance is.
-
ρσгτσ
addikt
válasz
freeland0806 #33862 üzenetére
HDR -ben szoktam én is. DV -ben nézted amúgy? Akkor is ugyanez a probléma? Bár nem hiszem, hogy sokat számít, de egy próbát megér.
-
ρσгτσ
addikt
válasz
freeland0806 #33838 üzenetére
Nálam teljesen rendben van ez a 3 jelenet. Kicsit korábbról kezdtem, mint írtad. Mozi módban vagyok.
Pont ezért nem frissítek. Örülök, hogy 412 alatt nekem jó lett. Ahogy láttam nem vagyok ezzel egyedül, de másoknál még mindig vannak ilyen "random" hibák.
VRR -t még nem néztem meg. Indit amúgy elkezdted? Ott is volt gond? Mert ha nem, akkor nem azt indítom el először. Ma tervezek játszani vele, de akkor már tuti átkötöm TCL -re.
-
ρσгτσ
addikt
válasz
freeland0806 #33843 üzenetére
Jah tényleg...elfelejtettem már. Ritkán nézem a SkyShowtime -ot.
-
ρσгτσ
addikt
válasz
freeland0806 #33838 üzenetére
Majd ránézek. Nekem is nagy csomag van.
Ez amúgy DV? Próbáltál a DV módok között váltani, ha igen? Mert általában, ha váltasz nem mindegyiknél kellene akadásnak lennie. Nálam jellemzően a DV sötét módnál volt gond.
Szerk.:
VRR -nál nekem még soha nem volt hasonló sem, mint amit a videókon láttam. De én TCL -en nem szoktam játszani. -
ρσгτσ
addikt
Ez tökre megállná a helyét, ha mondjuk ezek a jelenetek más TV -n is így működnének. Én saját magam is tapasztaltam azt, hogy DV módok között váltva, azonos beállítások mellett teljesen más a helyzet. HDR -nél szintén, ha nem DV a tartalom. Arról nem beszélve, hogy nálam például van itthon Samsung és LG is, mindegyiken vaj simán megy.
De nekem például ezt megoldotta a 412. Tehát a TCL is tudná jobban csinálni. Mindenkinél.
Szerk.:
Mielőtt valaki leírja tudom, hogy Samsung -on max. HDR10+ van. Ez ettől független. -
ρσгτσ
addikt
válasz
freeland0806 #33833 üzenetére
Nálam a 412 eléggé rendbe tette a dolgokat. Pár jelenetet megnéztem, amik a korábbiakban akadtak bizonyos DV módokban, és nálam nyoma sincs akadásnak.
Ezért nem is akarok frissíteni 420 -ra.
De ha megírod a Tulsa King -nél melyik rész, hányadik másodperctől kell nézni, akkor szívesen rálesek.
Hétvégén pedig ránézek a VRR -ra is. Bár elsősorban az Indi érdekel most, de majd körülnézek.
-
ρσгτσ
addikt
válasz
freeland0806 #33831 üzenetére
Mert ennek ehhez semmi köze nincs. Általában a különbségek más márkákhoz ( illetve hardver/szoftver -hez) képest pont akkor van, ha különböző javításokat használsz.
Kivéve az OLED, amin kevésbé jó az alacsonyabb fps.
Hasonló adottságú TV -k esetében pont ugyanúgy fog kinézni az alap, normál dadogás. Ami filmeknél megszokott. Nyilván egy rosszabb minőségű megjelenítőnél az is jobban fog zavarni.
Szerk.:
Itt ami nem világos valószínű néhány embernek, amit te is írtál. Nem állandó dadogásról van szó, hanem arról, hogy időnként beakad. Miközben más TV -n meg normálisan működik, és nincs ilyen probléma. -
ρσгτσ
addikt
válasz
TheMartin03 #33791 üzenetére
Elállásnál nem kötelező a fóliának rajta lennie a TV -n. Nem jelent problémát, ha mindet leszedted. Eleve nem is lehet úgy normálisan megnézni, hogy minden rendben van -e a TV -vel. Főleg, ha a kijelzőn is rajta van.
-
ρσгτσ
addikt
válasz
Hiei555 #33788 üzenetére
Meg amúgy is mindegy, mert ha valahol nincs LFC, ott amúgy sem lesz VRR 48 frém alatt. Szóval ha ingadozna is, és ez segíthetne, azt sem tudja egy csomó külső eszköz. Pl. ha valaki PS -t szeretne médiaeszköznek használni. TV meg ugye szintén nem tud ilyet magának kezelni.
-
ρσгτσ
addikt
válasz
TheMartin03 #33744 üzenetére
Az egyáltalán nem normális. Valószínű beragadt... Mivel csak letöltésnél vagy, nem telepítésnél, így nyugodtan ki-be kapcsolhatod a TV -t. Általában az segít.
-
ρσгτσ
addikt
válasz
zsolt501 #33738 üzenetére
Rányomtál a frissítés keresésre is? Mert olasznál nekem sem ajánlotta fel magától a 412 -t, csak amikor külön rányomtam a keresésre. Illetve újraindítás is volt már? Lehet az is segít.
Meg aztán lehet tényleg csak annyi kell, amit Stealth ir. Hogy pár napig abban a régióban hagyod.
-
ρσгτσ
addikt
C4 megint más kategória, C805 -höz képest is magasabb polcon van.
Felhasználás módja, környezet, illetve az igények határozzák meg, hogy melyik lenne jobb választás. Pl. az is, hogy milyen tartalmakat néznétek rajta, milyen rendszerességgel.
OLED például nem kifejezetten arra való, hogy háttérzajként menjen napi 6-8 órát a Duck TV. Illetve normál TV adásoknál nem igazán ajánlott a maximum fényerő.
Több szempont alapján érdemes mérlegelni. Illetve ha a 77C4 szoba került, akkor az árkategória alapján van jobb is 85 colban, mint a C805. Pl. C765.
Én mondjuk a 77C4 -et venném, de mint írtam több tényező is befolyásolja melyik lenne jobb választás.
-
ρσгτσ
addikt
válasz
aram01 #33715 üzenetére
Sajnos ilyenkor már esélyes a csúszás. Tekintettel arra, hogy már 2 hét sincs karácsonyig. Most mennek a pánikvásárlások, sok szállító pedig teljes káoszba fullad.
Ha valakinél nincs gond az tök jó, de ilyenkor már érdemes azzal számolni, hogy tolód(hat)nak a kiszállítások. Nekem is van jó és rossz tapasztalatom is az utóbbi 1 vagy 2 hétből.
-
ρσгτσ
addikt
-
ρσгτσ
addikt
válasz
aram01 #33711 üzenetére
Feltelepítéssel általában nincs is gond. Már régebbi droidon is simán ment. Csak a működése általában nem annyira vaj sima. Akadozás, app összeomlás, lassulás, nagyobb késés, pixelesedés lehetséges. Néha csak annyi, hogy a főképernyőre nem lehet kirakni, így mindig a beállítások, alkalmazások menüpontba kell menni az indításért. Nagyon változó.
Jelenleg egyedül csak Samsung -on van natív támogatás, az is évjárattól, OS verziótól függ. Azzal összehasonlítva egészen más élmény akkor is, ha nagyjából gond nélkül működik droidon.
Ezzel nem azt mondom, hogy Samsung -ot kell venni. Csak szerintem elsőre érdemes egy kölcsön kontrollerrel kipróbálni, hogy milyen. Ha van rá lehetőséged. Vagy online vásárlás és 14 nap elállás. Így nem lesz gond, ha annyira nem jön be vagy nem igazán működik túl jól.
Szerk.:
Az FPS multi annyira nem vagány Xbox cloud -ból. De majd kipróbálod, meglátod. Amúgy kisebb net is elég neki, de a cloud nagyon érzékeny kisebb ingadozásokra is. -
ρσгτσ
addikt
válasz
Hiei555 #33704 üzenetére
Én úgy értettem, hogy konzolon kevés olyan játék van, ahol fix. az fps. Hiába választja ki a performance 60 -at, nagy eséllyel lesz 5-10-20 ugrás lefelé.
AnalistaDeBits vagy DF csatornáján körül lehet nézni, hogy melyiknél vannak nagyobb kiugrások, és azzal tesztelni a TV -t. Vagyis a fenti hibát.
Bár némelyiken a megjelenési állapothoz képest jobb a helyzet...a fejlesztők is elég sokszor gányolnak...
-
ρσгτσ
addikt
válasz
aram01 #33707 üzenetére
DS -sel is menni fog. Régebben használtam, ha csak nem mókoltak az applikációval valamit, de nem hiszem. Nekem az aszimmetrikus kontroller, így Xbox -os jobban bejön.
Kérdés inkább az, hogy az adott TV -n mennyire működik majd stabilan a cloud app. Mert natív támogatás nincs, de apk -ból telepíthető. Viszont nem minden TV -n stabil, amire fel lehet rakni.
-
ρσгτσ
addikt
válasz
Hiei555 #33690 üzenetére
Konzolon azért nem nehéz olyat találni, ami ingadozik. Beton stabil fps ritka. Szóval ott jól tudja tesztelni.
freeland0806:
Stalker -re még nem néztem rá. Egyrészt csoda lenne, ha tőlük megjelenéskor normális minőségű játékot kapnánk. Meg aztán a körülmények sem túl ideálisak náluk a háború miatt. Másrészt meg ritkán van kedvem ilyen "nyomasztó" stílusú játékhoz.CoD -ra is ránézek majd. Az is lent van, de sokat még nem futott. Csak majd át kell kötnöm a C805 -re a konzolt. Mert nem azon megy.
-
ρσгτσ
addikt
válasz
freeland0806 #33679 üzenetére
Indiana Jones milyen vele, azt nézted? Hétvégén én is ránézek, de inkább olyan játékkal tenném, ami jobban bejön.
-
ρσгτσ
addikt
válasz
peacefold #33664 üzenetére
Jó TV a C655 is. Szerintem jó hanggal, gyengébb betekintési szöggel. Sima QLED. Nem a legjobb, de jó fajta ebben a kategóriában.
Játékra és filmezésre egy mini LED jobb lenne. C805 vagy C765. Ha mindenképp low budget, akkor talán a C655 Pro -ra is érdemes lenne ránézni.
-
ρσгτσ
addikt
válasz
freeland0806 #33653 üzenetére
Till@ írt múltkor pár dolgot, amire rá tudsz nézni.
Én reggel a Vérapót újra megnéztem. Ott az adott jelenet nálam DV sötét módban akadozott. Ma reggel már ennek nyoma sem volt. Mind a 3 módban néztem.
Szerk.:
Egyébként a régi időkhöz képest szerintem elég ratyi lett a Netflix minősége. Vagy a trágya anyag sok, nem tudom. Tele zajjal, rossz feketével...stb.Mostanában indítottam újra előfizetést, és múlt hónapban váltottam nagyobb csomagra. Hát...szerintem a rosszabb streamingek között van.
-
ρσгτσ
addikt
válasz
freeland0806 #33640 üzenetére
Melyik FW -n vagy? Érdemes szerintem 412 -ig felmenni.
-
ρσгτσ
addikt
-
ρσгτσ
addikt
Nálam reggel már nem hálózati problémát írt, hanem azt, hogy nincs frissítés. Aztán a csatornánál olaszra állítottam a régiót, és egyből jelezte az új FW -t. Utólag is köszi a tippet turika86 -nak.
Most tölti, telepítem. Majd délután ránézek a javulásra, ha tényleg van nálam is.
-
ρσгτσ
addikt
Igen, gondoltam, hogy másnál is ez lesz. Valószínű nem hálózati, hanem szerver probléma.
Sanszos, hogy amit turika86 ír azért működik, mert másik szerverhez kapcsolódik.
-
ρσгτσ
addikt
válasz
kovadri15 #33597 üzenetére
Jacob + Katie Schwarz csatornáján vannak normálisabb minőségű videók. Pl. Üzbegisztán.
-
ρσгτσ
addikt
-
ρσгτσ
addikt
4, illetve 4.5 méterre 75 colon még Nintendo -val sem lesz rossz. Ott ugye van pár alacsonyabb felbontású játék. Bár van aminek így is jobban áll, ha kézben van. Kisebb kijelzőn.
400k az most jónak tűnik, de nem igazán követtem ezt a méretet. Ahogy látom például eMAG -nál sem nagyon van saját készlet (csak külső kereskedő), hogy valamelyik 10+ százalékos hétvégi akcióban be tudd húzni jobb áron.
-
ρσгτσ
addikt
Igen, szoftveres.
ADS az IPS. Szerintem engedd el... Főleg ilyen belépő mini LED kategóriában. C805 egészen más kategória. Ha van a közelben például egy Euronics, akkor érdemes oda benézni. Akár pendrive -on vitt anyaggal is, hogy ne a demót, vagy valami trágya minőségű anyagot nézz rajta.
-
ρσгτσ
addikt
Nem tudom milyen árakat kapsz, lehet jobbat, mint valamelyik kereskedőknél. Pl. Telekom vagy egyéb kedvezmény miatt.
Viszont kereskedőnél nézve, a két fenti TV -hez képest némi plusz pénzért már van 75C805. Ami kevésbé kompromisszumos, mint a másik kettő. Ebben az árkategóriában ez szerintem nem sok különbség és elég jó TV.
Ez már nem fér bele?
-
-
ρσгτσ
addikt
D az kicsoda? Digi?
Jelöld be Vofafone -ként, úgy regisztráld. Volt akinek már elfogadták. Január 1 -től amúgy is egy cég lesz, de már eleve intézhető Vodafone üzletben Digi szerződés. Szóval van összefonódás.
Majd visszajeleznek, ha gond lenne ezzel.
Szerk.:
Digi amúgy ezt csinálja. Sokszor nincs kitöltve a garancia papír. Van hogy nem is küldenek...Gondolom az email -ben kapott számlával és jótállási kiegészítéssel kérhető valamelyik üzletben. Vagy más módon.
-
ρσгτσ
addikt
válasz
blakey #33470 üzenetére
LG -n és Samsung -on biztosan van, azt én is néztem. Korábbi posztok alapján más droidon, pl. Sony -n is.
Kíváncsi vagyok mikor orvosolják TCL -en...úgy látom ez fejlesztő oldali "hiba".
Szerk.:
Netflix -nél is érdekes, hogy 3 különböző márkán/OS -en egészen máshogy néz ki a menü.Néha úgy érzem teljes káosz, amit művelnek a streaming szolgáltatók.
-
ρσгτσ
addikt
válasz
freeland0806 #33464 üzenetére
Neked már volt egy köröd egy hibás TV -vel. Most már csak nem lesz probléma.
Nekem a legutóbbi 2 rendelésem mindegyik 3 munkanapos csere volt. Mondtam páromnak, hogy legközelebb bármi is jön, egyből küldjük vissza. Mindig a második kör a jó.
-
ρσгτσ
addikt
válasz
freeland0806 #33444 üzenetére
Ponyvás nem gond. Csak azért írtam feljebb, mert azon jobban át tud hűlni a TV. Attól függ mennyit utazik. Így lehet egy kicsit többet kell (érdemes...) várni beüzemelés előtt.
Mondjuk azt nem tudom, hogy nála a doboz sérült volt -e. Nem biztos, hogy a szállítás során sérült a TV.
-
-
ρσгτσ
addikt
válasz
freeland0806 #33365 üzenetére
Ahogy azt korábban is írtam, hétvégénél előbb erre nem volt időm. Most megnéztem volna HDR -ben, de sajnos nincs rá lehetőségem...
SkyShowtime anyagoknál nincs HDR. Ahogy látom (visszaolvasva) nem csak nálam. Valamiért TCL -en nincs HDR ezen a streamingen.
-
ρσгτσ
addikt
-
ρσгτσ
addikt
válasz
Hiei555 #33408 üzenetére
Ha a pirosnál világít, az szerintem inkább beragadt pixel. Gyári visszaállítást próbáltál már? Más forrásból nézted már, hogy rendesen működik -e a pixel? Esetleg valami filmnél, vagy egyszerűbb grafikájú mesénél? Pl. Bogyó és Babóca, Peppa malac? Ezeknél jobban észre lehet venni, mert nem annyira komplex a tartalom.
-
ρσгτσ
addikt
válasz
freeland0806 #33412 üzenetére
Nálam nagyjából 1 óra alatt át szokott melegedni. Általában furgonnal hozzák, amiket rendelek. Gondolom neked sem ponyvás viszi. De a dobozról már úgyis érzed, hogy mennyire volt hidegen.
-
ρσгτσ
addikt
-
ρσгτσ
addikt
válasz
storm3 #33380 üzenetére
Igen. Ali.
Jobb oldalit használtam. Abból a nagyot is. Egy az egyben az, mint az előző generációs távirányító. Azokkal nincs gond, tök jó távirányító mindegyik.
Bal oldaliból pedig rendeltem már nagyobbik verziót. Ami egyébként szintén megegyezik a gyári távirányítóval. Minden tekintetben, csak az elemtartó alatt nincs ott a TCL logó.
Ezért gondolom, hogy ez a kicsi is kattogós. Párom szereti az ilyen kicsi távirányítókat, csak valószínű ez is elég hangos...
-
ρσгτσ
addikt
válasz
freeland0806 #33374 üzenetére
Mondjuk ott a 100 ezer alatti kategóriában vannak "noname" márkák, amik a Hisense féle VIDAA, vagy az LG kicsit herélt webOS szoftverét használják. Nagyjából szerintem használhatóbb, mint belépő hardveren a droid. Pl. ha valakinek van a közelében Auchan, akkor azok közül többet is meg tud nézni. Többnek is elég trágya lesz a képe.
De egy picit nyújtóznék én is, ahogy pingu22 írja. Tavalyi C645 alatt én nem vennék TV -t. Az már elég korrekt készülék 100 rongy körül.
43C655 is volt picivel 100 alatt BF -en. Lehet még ezek a modellek kapnak valamilyen nagyobb kedvezményt az ünnepek alatt.
-
ρσгτσ
addikt
Ezt vagy ehhez hasonlót használ valaki, mint a bal oldali távirányító? Mennyire kattognak a gombjai? Mert kép alapján olyan, mint gyári...
A jobb oldali nem kattogós, de arról meg hiányzik a házikó melletti "TV" gomb.
-
ρσгτσ
addikt
válasz
freeland0806 #33369 üzenetére
A fényerő az már tényleg elég korrekt ennél a modellnél is.
Egyébként a mesék is jól néznek ki rajta.
Nálunk jellemzően az megy ezen a TV -n. Elég változó felbontással.
-
ρσгτσ
addikt
válasz
freeland0806 #33359 üzenetére
Pontosan nem tudom megmondani, mivel másik DV módra váltottam. Ott pedig nálam nem volt akadás. Pl. DV IQ -nál nem nagyon szokott akadni.
DV sötét módnál volt inkább gond. DV fényesnél ritkán.
Ez a 3 mód van. Viszont máshol én nem láttam problémát. Pl. Disney+.
Szerk.:
Netflix -et inkább párom nézi. Nekem egy-két sorozat miatt volt érdekes, például Arcane. Ő is látta az akadási problémákat, de azóta ő nem panaszkodott másik filmnél vagy sorozatnál.Skyshowtime is van, de egyelőre hanyagolom, és várok pár sorozatra. Pl. Section 31., Star Trek Strange New Worlds. De majd arra is ránézhetek.
-
ρσгτσ
addikt
válasz
freeland0806 #33355 üzenetére
Én csak Netflix DV tartalomnál vettem észre akadást. De ott sem minden DV módban, nem minden filmnél/sorozatnál, és nem végig az egész film alatt. Többinél nem. Illetve nem nézek letöltött filmeket sem, így erről a részéről nem tudok nyilatkozni.
Xbox -ot szerintem csak hétvégén tudom megnézni. Sajnos elég kevés időm van az év végi hajrában... De szerintem ott nem lesz gond. Meg ott rá tudok majd nézni a Netflix -re is.
Mindig dobozra fektetve szerelem fel a talpakat. Előtte azért le szoktam törölni. Az alsó és a felső hungarocellt mindig visszateszem. A szélső hungarocell elemeket pedig kissé a befelé rakva helyezem el. Kb. így, ahogy a képen kicsit bénán jelöltem:
Így lesz normális tartása a doboznak. Kijelzővel lefelé rakom rá a TV -t.
Fordítva csak olyan TV -t lehet, aminek egyrészt nincs hangszóró a hátulján (pl. 805 is ilyen), illetve aminek az aljára mennek a talpak. Így ezt a TV -t hátlapra rakva nem lehet normálisan szerelni. Hátlapra rögzíted a talpat.
Szerintem elég könnyű TV, és könnyen fogható, egyensúlyozható 55 colon. Egy ember is meg tudja oldani az egész összeszerelést, de nyilván két ember biztosabban tudja fogni. Ha lehet, akkor hívj segítséget. Szerintem úgy lényegesen egyszerűbb.
-
ρσгτσ
addikt
válasz
llacee #33338 üzenetére
Szerintem átlagos. Van gyorsabb is TCL -ből, de egyáltalán nem veszélyes. Nem tudod megnézni valamelyik boltban? Pl. Euronics. Nyilván nem úgy, hogy ott belépsz a Netflix -be, de nagyjából látod a betöltési, bekapcsolási időket. Mert így nehéz megmondani, hogy kinek mi a gyors.
-
ρσгτσ
addikt
válasz
rumkola #33268 üzenetére
+ Celtis:
Ott van a videó elején, hogy melyik videó és hányadik perc. Egyébként ez az.
5:53 -tól nézi. -
ρσгτσ
addikt
válasz
freeland0806 #33258 üzenetére
Ha jól rémlik a Hisense -ben kevesebb zóna van. Illetve nekem egyik OS sem a kedvencem, de akkor már inkább droid.
Euronics -ba érdemes benézni és nyomkodni egy kicsit mindegyiket. Akár pendrive -on vitt anyaggal. Ott meg tudod nézni a VIDAA -t is.
Valószínű a Hisense sem rossz TV, de én inkább a TCL -t venném.
Szerk.:
OLED alatt, ha mini LED -et vagy sima QLED -et néznék, akkor biztos ebből a két márkából választanék. -
ρσгτσ
addikt
válasz
westcoastog #33255 üzenetére
Igaz, hogy nem a legjobb a betekintési szöge a C655 -nek, meg ugye sima QLED -ről van szó, de azért ez a képhez képest enyhébb kivitelben is sok.
Meg ha a kisebb kivitelnél lehetnek is gondok, az 55 colnál már normálisabban kell(ene) kinéznie. Nálam 65 colos volt. A betekintési szög könnyen torzult, de még OLED demónál is elég szépen hozta a feketét felhősödés nélkül. Ahhoz képest, hogy sima QLED.
-
ρσгτσ
addikt
válasz
westcoastog #33248 üzenetére
Amit Alarikman -nak küldtél, az elég felhős. Ha nem lett volna nálam C655 akkor is azt mondanám, hogy nem teljesen normális. Bár lehet a kép, háttérszín egy kicsit csalóka, talán a fotó is, de nálam tuti nem így nézett ki.
-
ρσгτσ
addikt
válasz
westcoastog #33246 üzenetére
Nem csak ezért. Ha jól emlékszem nálad vannak olyan brutális bevilágítások, ami nagyon nem normális.
-
ρσгτσ
addikt
válasz
westcoastog #33244 üzenetére
Az előzmények alapján szerintem neked ajánlott lenne a szervizt felkeresni.
-
ρσгτσ
addikt
válasz
faketaxi #33241 üzenetére
Igen. Ez van fent nálam is, de semmi ilyen gond nincs. Esetleg frissebb verziót megpróbálhatsz feltenni Telegram -ról. Bár nem tudom mennyire fog segíteni. Könnyen lehet, hogy az sem old meg semmit.
De ha nem akarsz ezzel szórakozni, akkor szerviz.
Ennyire általános dadogás, és nem csak neten keresztül jelentkezik, illetve a gyári visszaállítás sem segített, akkor ott nagy probléma van.
-
ρσгτσ
addikt
Köszi, ez elég részletes. Ránézek.
Szerk.:
Én több évig nem fizettem elő a Netflix -re. Korábban elég sok mindent megnéztünk és már untam a kínálatot.Most nem olyan régen újra előfizettem, egy csomó érdekes dolog került fel, így gondoltam felváltok a nagyobb csomagra.
Néhány filmnek azért elég szar a minősége, függetlenül attól, hogy 4K, HDR/DV és egyebek. A Vérapó sem valami jó, 3 különböző márkán néztem rá. Nem az akadásra gondolok, hanem az anyag minőségére.
Persze ezekre kíváncsiságból ránézek, mert érdekel.
Csak ezt megegyeztem, mert régen szerintem tökre nem ilyen volt a Netflix.
-
ρσгτσ
addikt
válasz
redXIII #33220 üzenetére
Használt, több éves Samsung szemben egy új C805 -tel. Csak innen nézve is szerintem jobb választás a TCL. Főleg, ha olyan országban, illetve olyan kereskedőtől veszed, ami benne van az 5 év garanciális promóban.
Ezért kérdeztem feljebb, hogy pontosan hogyan vennéd őket. Plusz ott a 14 napos elállás is, ha úgy érzed nem jön be a TCL.
Egyébként a Tizen -t vagy a webOS -t én is jobban kedvelem a droidnál. Bár a Google TV felület már egy fokkal jobb, mint a korábbi. Szerintem érdemes egy próbát tenni a TCL -lel.
Szerk.:
Mellesleg az sem mindegy, hogy a Samsung -ban mennyi az üzemidő, és milyen fényerőn járatta az előző tulaj. Előbbit SmartThings -ből meg lehet nézni, csak valamilyen droidos készülék javasolt, mert iOS -en nem mindig mutatja jól...Persze én továbbra sem vennék használt Samsung -ot, de ezt a kört azért érdemes lefutni vele, ha nagyon érdekel az a TV.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Bomba ár! Fujitsu LifeBook U904 - i5-4G I 10GB I 256SSD I 14" QHD+ I HDMI I Cam I W10 I Garancia!
- Tablet felvásárlás!! Apple iPad, iPad Mini, iPad Air, iPad Pro
- Részletre elviheted akár 365 napra Bankmentes , azonnal elérhető Dell GAMER laptop G15 5511
- GYÖNYÖRŰ iPhone 12 Pro Max 256GB Graphite -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS2927, 100% Akkumulátor
- Apple iPhone 12 128 GB Fekete 1 év Garancia Beszámítás Házhozszállítás
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest