Hirdetés
Új hozzászólás Aktív témák
-
Celtis
veterán
válasz
phoenix1989 #27450 üzenetére
A hdmi kábel nem szól bele az elérhető beállításokba.
-
Celtis
veterán
A TCL support kezdi kihúzni a gyufát. Utolsó hülye kérdésüket pénteken tették fel, amire negyed órán belül válaszoltam. Erre ma küldenek egy emailt, hogy a válaszol hiányában úgy tekintik, hogy megjavult a hiba és lezárják az ügyet.
Hát a k. anyjukat. 5 éves garancia, persze.... -
Celtis
veterán
Elvileg az ilyen modulcsere nagyon egyszerű. Arra figyelj, hogy húzd kia tv-t a konnektorból és várj mondjuk 10 percet, hogy a kondik kisüljenek.
De minek akarod cserélni? Miből gondolod, hogy a harmadik jobb lesz? Illetve ha garanciában cserélték korábban és nem javult meg a zaj, akkor cseréltesd újra garanciában.
-
Celtis
veterán
-
Celtis
veterán
Én kérek elnézést, ha percenként háromszor bicsaklik a Netflixen a film, és ezt szóvá merem tenni.
Ha kicsit figyelmeseben olvasol, magáról a készülékről igen jó véleménnyel voltam az eredeti szoftverrel. Pont azt írtam, hogy az aprób hibáival együtt is kiváló. A gond az elcseszett V098-cel van és részemről minden kritika a szoftvert és a béna ügyfélszolgálatot illeti. -
Celtis
veterán
válasz
tigribigri #27161 üzenetére
Egy szemét társaság. És valószínűleg az üzeltpolitkájuk ilyen, mert következetesen elutasítóak és próbálnak becsapni. Már arra is van módszerük, hogy a Békéltető eljárásban átverjenek. A samsung topikban van pár hasonló rémtörténet.
-
Celtis
veterán
válasz
tigribigri #27153 üzenetére
Akadozott a kép. Na ezért is húzott fel most a TCL.
A mocsok samsung 9 hónapig szívatott. A Békéltető testület nekem adott igazat, de még így is bizonyítanom kellet a samsung képviselőnek is, hogy hibás a termék, és még ezek után rendőrségi feljelentéssel is kellett fenyegetnem, de a végén visszavették a szarjukat.
-
Celtis
veterán
válasz
Öcsielvtárs #27098 üzenetére
Egyes filmek esetén a bitsebesség időnként meghaladja a 100mbit/s sebességet, ami a lejátszás megakadását okozza 100-as LAN interfészen. Streaming szolgáltatók esetén nincs ilyen probléma, mert ott jóval alacsonyabb a sebesség, az erősebb tömörítés miatt.
-
Celtis
veterán
válasz
Malfroy #26988 üzenetére
Na a Videoton szerviz is ezzel jött, hogy a szoftverre nem vonatkozik a garancia a jótállásról szóló rendelet 2021-es változtatása óta. Kértem, hogy küldjék el, hogy ez hol van leírva, mert én nem találom a rendelet szövegében.
Azt is mondták, hogy reklamálhatok a TCL-nél. Hazai képviselet nincs, az eu-s pedig nagy ívben le fogja sz@rni. Ezt jó ha tudjátok.Viszont megtaláltam az emagos jótállás jegyen egy igencsak pongyola megfogalmazásban: A termék szoftverének esetleges meghibásodására a garancia nem terjed ki;
- Hogyan tud egy szoftver meghibásodni? Átíródik egy bájt? De akkor az a szoftver vagy a tárolóeszköz (hardver) meghibásodása?
- Milyen alapon zárják ezt ki? Fogyasztóként mem mindegy miért válik használhatatlanná a készülék?Ha valaki tudja ennek a jogszabályi hátterét, kérem világosítson fel. Ne fussak felesleges köröket.
-
Celtis
veterán
válasz
kenicsab #26936 üzenetére
Én sem számítok rá, hogy kiadják. Mindegy, bejelentettem, hogy a V098 elrontotta a tv-t, oldják meg. Az alaplapcsere nem megoldás, mert másnap megint felmegy rá a V098.
8 napja jelentettem be a hibát. Egyelőre egy székesfehérvári szerviz keresett meg, de csak annyit tudtak mondani, hogy majd másnap a főnök foglalkozik vele, mert akivel beszéltem, az nem ért hozzá. De ez se tegnap volt.
-
Celtis
veterán
válasz
Cartmenn #26898 üzenetére
Pedig a C805-nél nemigen van blooming. Ott valami beállítási probléma lesz.
Vhiktor C835 beállítási videója tökéletes. Az intelligens dologkat szerintem is ki kell kapcsolni.
A fekete szintet lehet esetleg 49-re levinni, illetve a judder reduction (villodzás csökkentés?) 1-2-re. -
Celtis
veterán
válasz
klaya86 #26868 üzenetére
Akkor a tiéd 60Hz.es tv. Ezért csak judder reduction van. Ez a vibrálás csökkentés nálad. Ezért nem szeretem a magyar menüt az idióta fordítások miatt.
A kép tisztaság szerintem a fekete képkocka beszúrás, ami csökkenti a fényerőt és vibrálást okoz. Senki nem szokta ajánlani a használatát. Ha kikapcsolod és világosabbá válik a kép, akkor hagyd kikapcsolva.
-
Celtis
veterán
válasz
classic B #26836 üzenetére
"Az Otthoni Javítási Szolgáltatás csapatunk veszi majd fel Önnel a kapcsolatot, az időpont egyeztetéshez."
Mellékeltek egy hibajegyet is, ami egész bíztatóan korrekt leírást tartalmaz "software update issue V028 to V098. In streaming application the playback of movies is not ..." a vége nem látszik.Viszont maga a support igencsak tört magyarsággal kommunikál: "A javítás után szüksége lesz egy nyugtára - kérjük, őrizze meg azt."
-
Celtis
veterán
válasz
classic B #26827 üzenetére
Én már megírtam a tcl supportnak, hogy szervizbe szállításon ne is gondolkodjanak.
Most valami kiszálló szerelő fog keresni.
Ezt még megvárom, de tartok tőle, hogy valami bohóckodás lesz csak.Közben láttam, hogy az avforumson is egy ember ugyanezt panaszolja, ő is próbál a fejlesztőkig eljutni.
-
Celtis
veterán
Szeretném kérni, hogy aki hasonló akadozó lejátszás problémákat tapasztal C805-ön a V098 szoftverrel, az dobjon egy rövid hibabejelentést a husupport@tcl.com címre.
-
Celtis
veterán
-
Celtis
veterán
válasz
Stealth #26777 üzenetére
Mozi mód, Blur reduction 4-es, Local dimming high. Minden más kikapcsolva.
Pl. focimeccsen látni, de csak megfelelő körülmények között. Jellemzően közeli képen a játékos fejét követi a kamera, miközben a háttérben oldalra mozdul a markáns mintázatú közönség kép.
Egy szót nem szónék ha ez lenne a szoftver összes baja.
-
Celtis
veterán
válasz
Celtis #26773 üzenetére
A szellemképpel szemben a mozgás anomáliák erősen zavarnak.
Sikerült egy ilyen frame dobást elkapni. VideóAmikor a csaj a két ablak között megy, hirtelen ugrik egyet, szerintem eldob egy kockát a tv. Percenként több ilyen is előfordul. Kurva idegesítő.
Netflix, Három test probléma DV, DV sötét mód. Minden visszajátszásnál ugyanott csuklik a kép, DV világos módban viszont nem csuklik ugyanott (hanem máshol)Lehet, hogy nem 24p ez a film?
-
Celtis
veterán
válasz
Imi1981 #26768 üzenetére
Érdekes, én egy fikarcnyi javulást nem vettem észre a fekete szintben. Nem értem miért. Csak a sok hibát.
Lehet, hogy a V028-on is voltak problémák, de a frissítés után nagyon szembeötlőek lettek a hibák. V028-ra írtam, hogy a problémáival simán együtt tudok élni, de a V098-at borzalmasnak találom. Persze a tévedhetek, de egyelőre nincs lehetőségem V028-ra visszamenni.Mindenesetre most dokumentálom a problémákat.
Pl. szellemkép. Ez mondjuk a legkevésbé zavar, mert kikapcsolom a mozgásjavítást. Lehet, hogy a régin is ilyen volt.
Csak azért rakom be a képet, hogy az is lássa, aki nem tudja mirúl van szó.
-
Celtis
veterán
válasz
classic B #26751 üzenetére
Keressek a YT-on valamilyen monitor teszt videót és küldjek képet kék fekete és fehér háttérről.
Egyrészt semmi köze azokhoz amit bejelentettem. Másrészt milyen amatőr szintű válasz ez. Akkor küldjenek egy linket, hogy ezt a videót futtassam ilyen és ilyen képmódban és melyik jelenetekről készítsek képet.
Neked mit válaszoltak?
-
Celtis
veterán
válasz
Imi1981 #26703 üzenetére
Na, én is megfigyeltem, hogy a V098 (C805) időnként dinamikus módra vált. DV esetén pedig mindig sötét módban indul. Úgy látom DV világosban is szaggat a kép, de más pontokon.
Mintha valami leterhelné a processzort. Ki fogom próbálni a local dimming teljes kikapcsolásával, hátha annak a számolgatása okozza.Várom a TCL válaszát a panaszomra.
-
Celtis
veterán
Érdekes dologot tapasztalok. A probléma a netflixen folyamatosan mikro-akadozó lejátszás C805 V098-on.
Kiválasztottam egy jelenetet, ahol jól látható az akadás. Akárhányszor visszajátszom, ugyanott megakad; ez eddig OK. Nálam alapból a DV sötét profil van kiválasztva. Ha átváltok DV világosra, akkor nem akad. -
Celtis
veterán
-
Celtis
veterán
Na, a V098 a local dimminget is teljesen szétkúrta. Valami mű kontrasztnövelést követtek el, ami a világos részletek körüli részt kicsit sötétíti. Tessék nézni a meccset. A Barca játékosok meg a vonalak körül lüktet a fényesség.Mint amilyen a 60-as évek vidicon kamera képe volt.
Elnézést a szóhasználatért, de nagyon felidegesített, hogy pre-alfa minőségű szoftverrel teszik tönkre a készülékemet. -
Celtis
veterán
válasz
classic B #26491 üzenetére
Botrányos a V098. Nálam is ki van kapcsolva az automatikus frissítés és úgy töltötte le.
Elkúrta a C805 tv-met a frissítés. A netflix nézhetetlen lett úgy akadozik a kép. Előtte is volt egy-egy akadozás, de a frissítés után borzalmas lett. Érdekes módon más streaming appokkal nincs gond. Nálad is a NF-en van a gond? A TCL supporttal milyen formában vetted fel a kapcsolatot?
-
Celtis
veterán
Eddig mint a messiást várta a topik az C805 OTA frissítést, most meg szabadulna tőle.
Nekem tegnap este ment fel. Előtte néztem a Netflix DV-s sorozat epizódot. A frissítés után azonnal újranéztem egy sötét jelenetet ugyanabból. Semmilyen változást nem tapasztaltam a fekete sávok világosságában. Ez kissé csalódás, mert a teszt verziók a leginkább a fekete miatt voltak körbeajnározva.
A V028-on láttam a streamingben frame dropot. Sajnos az a benyomásom, hogy az új sem mentes ettől, de hosszabb idő kell, hogy ebben biztosabb véleményem legyen.
-
Celtis
veterán
válasz
Peter.70 #26415 üzenetére
Az a lefedettségtől függ.
MindigTv lefedettség ellenőrzése -
Celtis
veterán
válasz
gycs02 #26308 üzenetére
Igen, ha a test nincs jó helyen, vagy a DVD nem ad ki jelet, akkor nem lesz kép.
Megnéztem pár pin kiosztást és minden videós kábelnél a második volt a test, ezért feltételeztem, hogy az jó helyen van.
De ez a végigdugdosás 1 perc, ennyi próbát megér méricskélés és utánajárás helyett. -
-
Celtis
veterán
Mondjuk amit a tv felajánl frissítést, az hivatalos. Másrészt ne adj a számba semmit, amit nem mondtam vagy gondoltam, mert a legkevésbé sincs úgy.
Mindössze kezeljük helyén ezeket a firmware-eket. Sajnos a 805 egyetlen hivatalos verziója sok hibával küzd, magam is többet jeleztem itt. Nagyon kéne egy jó FW. Én is szívesen tesztelnék amúgy, de a visszaállás lehetőségének hiánya miatt nem vágtam bele, és a jelek szerint ez eddig jó döntés volt.
-
Celtis
veterán
-
-
Celtis
veterán
válasz
mikrofon #25930 üzenetére
Nyilván nem "távoli" arcok felismerésére és módosítására írtak algoritmust. Mi értelme lenne.
Inkább valami zajcsökkentő algoritmus lehet, ami véletlenül épp az ilyen jellegű képrészletre "harap" és ez a jelenség mellékhatása. Ettől függetlenül jó lenne végre egy teszt anyag, amivel a V028 és a problémásnak mondott verzió összehasonlítható.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- GYÖNYÖRŰ iPhone 12 Pro Max 256GB Graphite -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3375, 100% Akkumulátor
- ÁRCSÖKKENTÉS Menő retró konfig: Q9550, Gigabyte P43, 4GB RAM, ASUS GT730
- iKing.Hu - Motorola G86 5G Dark Blue Használt, karcmentes állapotban 8 GB RAM / 256 GB tárhely
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7700X 32/64GB RAM RTX 5070 Ti 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Vadiúj számlás VGA kártyák! Már kamatmentes rèszletre is! Kèszleten lèvő termèkek
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest