- Milyen notebookot vegyek?
- Milyen videókártyát?
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Hamarosan automatikusan települ a Microsoft 365 Copilot
- AMD vs. INTEL vs. NVIDIA
- Az év végé érkeznek az AV2 kodek specifikációi
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- VR topik (Oculus Rift, stb.)
- Azonnali fotós kérdések órája
- Mikrokontrollerek Arduino környezetben (programozás, építés, tippek)
Új hozzászólás Aktív témák
-
Vhiktor
nagyúr
válasz
bdominik98 #35056 üzenetére
Nem értem a kérdést.
-
Vhiktor
nagyúr
válasz
freeland0806 #34934 üzenetére
Mindig jelzem nekik a hibákat, de ők csak forgalmazok, nem ok gyártják.
-
Vhiktor
nagyúr
válasz
Bogdán Máté #34917 üzenetére
Switchet nem kell az earcre kötni, semmi értelme. Próbáld meg másik bemenettel.
-
Vhiktor
nagyúr
válasz
bdominik98 #34912 üzenetére
Nem ismerem sajnos.
-
Vhiktor
nagyúr
válasz
TheMartin03 #34900 üzenetére
Csak a képre értettem.
-
Vhiktor
nagyúr
Mivel csak a legolcsóbb colorimetert használja profilozatlanúl, etért a színek biztosan félre vannak állítva:
De lehet vele tenni egy próbát, ha a 745-nek is elégf rossz a gyári kalibrciója, de profilozatlanul egy colorimeter simán flére mérhet deltaE 3-al, de akár 6-al is. -
Vhiktor
nagyúr
válasz
Lord Amper #34872 üzenetére
Azzal biztos nem ártasz.
-
Vhiktor
nagyúr
válasz
Lord Amper #34870 üzenetére
az, hogy FALD önmagában nem jelenti azt, hogy a miniled közelebb áll hozzá. Kellene látni róla egy spektrum mérést és akkor meg lehetne mondani.
Én így vaktában nem használnám egyik beállításom sem. -
Vhiktor
nagyúr
válasz
Lord Amper #34866 üzenetére
Őszintén szólva nem tudom. Ha jól emlékszem az nem miniledes, akkor a 735 közelebb lehet hozzá. De ez így lutri.
-
Vhiktor
nagyúr
Igazából nem meglepő. A 765 ugyanis a 805 (ami igazából 755) utódja. A 845 utódja a 855.
-
Vhiktor
nagyúr
válasz
bdominik98 #34801 üzenetére
Nem számoltam meg még a zónák számát. A 2400 nitbol nyugodtan elvehetsz 1000-et, hogy megkapd a valóságot
Ezt leszamitva megeri, dinamikusabb a kepe.
-
Vhiktor
nagyúr
válasz
bdominik98 #34792 üzenetére
Ha teljesen pontosan kalibralt képet szeretnél akkor egyedileg kell kalibralni. De ez annyira rossz, hogy gyarilag deltae 10 felett vannak az eltérések, így az én beallitásaimal ez le fog menni kb 3 alá vagy még jobban. Arról nem is beszélve hogy én a világ legjobb muszereit használom, így még attól is jobb lehet így mintha valaki egyedileg kalibralna a tvdet egy olcsó colorimeterrel (ami a szinek kalibralasahoz önmagában amúgy sem használható)
Azokhoz a tvkhez amik pl egészen jók gyarilag, lásd LG g3 vagy c4 nem teszem fel a beállításokat azokat csak egyedi kalibralassal vállalom, ugyanis ott már nem garantálható hogy javitani fog. Itt viszont 100% hogy igen, nem is keveset.
Lényegében ez nekem csak a csatorna fenntartásához kell, ha lenne 100ezres nézettség és feliratkozó adnám ingyen is.
-
Vhiktor
nagyúr
Elérhetőek lettek a TCL C765 kalibrált beállításaim:
[link]SDR, HDR és Dolby Vision módok benne vannak, aki játékra használja, annak csak az a teendejő, hogy képmódnak a Játék képmódot választja és ugyanezeket a beállításokat használja.
-
Vhiktor
nagyúr
Rohadtul kek a c765 gyari beállításokkal mozi módban és meleg színhőmérséklet mellett. Nyugodtan el lehet venni a kék erősítésből 10-15-t.
-
Vhiktor
nagyúr
válasz
freeland0806 #34091 üzenetére
Veszel egy homaticsot, rateszed corelecet és probléma megoldva. Tudod indítani coreelec módban és gyári módban is.
-
Vhiktor
nagyúr
-
Vhiktor
nagyúr
Megnéztem a jelenetet, az igazság a 2 kép között van félúton, de inkább sokkal jobban zöldes mint kékes, szóal mégis az alsó képhez van valamivel közelebb
Amit az alsó képen látni a fórumtárs képein az valóban túl zöldes.Akinek olyan lett jelezze és visszautalom az összeget
-
Vhiktor
nagyúr
válasz
gab1ka #32899 üzenetére
Pedig csak colorimeterrel kalbralni olyan mint vakon célba dobni. Fentebb bizonyítottam meresekkel. Nem 0.5 és 1 deltae elteresrol van szó, hanem akár 4-6rol is..az nem számít mit látsz és szerinted mi a fehér, ebbe sok fotós is belebukott, hogy ami szerinte fehér volt az vissza mérve deltae 6 volt. Itt az országban kevesen láttak valóban kalibralt képet, még akkor is ha azt hiszik hogy igen.
Filmeseknél, profi helyeken is olyan félre kalibralasokat látok, hog, csak lesek mint a moziban, hogy dolgozhattak eddig így, -
Vhiktor
nagyúr
válasz
gab1ka #32871 üzenetére
Meg ajánlom figyelmedbe ezt is, 2 több millios műszer közötti különbség, az egyik referencia a másik nem. Na most profilozatlan colorimeterrel ez a különbség még nagyobb is lehet. Ehhez képest egy netrol letoltott mehfelelo muszerekkel elveszett bealllitas sokkal jobb.
-
Vhiktor
nagyúr
De ezzel mit szeretnél? Ez nem bizonyít semmit, uyganis mindenkinek máshogy fog megjelenni a tv-jén, monitoján attól függöen az hogy van beállítva. Ez így semmi.
Nálam ez amit linkeltél nem kék, hanem szürke (egy kicsit zöldes) az űrhajón a "fekete" rész.
De este megnezem c4-n a jelentet és megirom mit látok. Próbálom majd fényképezni is, de lehetetlen úgy fényképezni hogy visszaadja a valóságot. Meg arra Alexa kamerával sem vállalkozik soha rá a filmes ismerősöm.
-
Vhiktor
nagyúr
válasz
Qtya123 #32881 üzenetére
Csak a te képeden használtam color pickert, ez nem mérés, ez csak annyit bizonyít, hogy az alsó kép természetesebb mint a felső, de persze azt nyílván nem veszi fiygelembe, hogy milyen az eredeti anyag, mert ez csak a Te képeidnek az elemzése, amibe belszól a fényképező is.
-
Vhiktor
nagyúr
válasz
gab1ka #32871 üzenetére
Pedig jobb lehet így eredmény, mint nem megfelelo muszerrel. Valószínűleg nincs miniled korrekcip sem a colorimeteredhez, ha még lenne is mint a c6 hdr-hez, akkor is deltae 3 lenne az eltérés vele együtt referencia muszerhez képest.
Előbb linkeltem a magyarázatot, hogy mekkora hiba csak colorimeterel nekiállni, de itt van mégegyszer, mérésekkel bizonyítva: [link]
És itt a mérés, hogy egy az adott tv-hez készült beépített korrekció mennyire nem ér semmit:
A reference méter egy jeti spectro, a profiled meg c6 hdr5000 beépített miniled korrekcióval, még így is majdnem deltaE 3-at hibázik a colroimeter. Na már most ha neked nem c6-od van és gondolom hogy nem, hanem egy xriteot használsz amihez talán még beépített miniled korrekció sincs, Nálad még nagyobbak lehetnek az eltérések -
Vhiktor
nagyúr
válasz
rumkola #32864 üzenetére
Kalibralt kijelzon nézed? Ha nem akkor nem szamit mit látsz.
En meg azt mondom így képek alapján, bár képek alapján nem.itelunk, hogy az alsó közelebb áll a valósághoz, a felsőn még a fehér is kék, az alson a fehér sokkal inkább szabvany szerubb. De nem ismerem egyébként magát a videót sem, miből van ez a jelenet. Ha valami megirja megnezem itthon egy kalibralt c4en.
-
-
Vhiktor
nagyúr
válasz
boborján2 #32847 üzenetére
Igen, leegyszerűsítve erről van szó
Uátna már nincs kérdés, hogy színhelyes-e vagy sem.
Illetve persze ez attól függ milyen műszerek vannak használva, mert az országban rengeteg félre kalibrált tv van a nem megfelelő műszerek miatt, tipikus hiba, ha valaki csak colorimetert használ kalibrálásra, na azzal garantáltan nem lesz jó [link]
-
Vhiktor
nagyúr
válasz
boborján2 #32833 üzenetére
Azokhoz a tvkhez adom csak el amiken biztos javít, mert a gyári kalibracio csapni való.
Illetve én a tesztek során a világ legjobb,.hitelesített referencia műszereit használom, tehát nem csak egy olcsó semmire való colorimetert mint mások, sőt rtings sem rendelkezik olyan muszerekkel mint én. Ez is segít.Nyilván a 100%os eredményhez egyedi kalibracio kell.
Azokhoz a tvkhez amik elég jók gyárilag pl, lg oledek, nem adok el beállításokat, azokat kizárólag egyedileg kalibralom.
-
Vhiktor
nagyúr
válasz
HateEternal #32816 üzenetére
Nemsokára kapok egyet tesztelesre akkor lesznek hozzá. Ha viszont 100%osan kalibralt képet szeretnél, akkor hívj ki, máshogy nem megy.
-
Vhiktor
nagyúr
RGB-t sehova.
1080P: YUV 444
4K23: YUV 422 VAGY 420 10 VAGY 12 BIT
4K50-60: YUV 420 10 VAGY 12 BITIgazából mehet mind yuv420-ra, ki kell próbálni, hogy a tv vagy a lejátszó végzi el jobban az upsamplinget. De ez kb csak teszt ablakon látszik, valos tartalom esetén n.vezsed észre.
A legjobb a minél kevesebb konverzió, minden film yuv 420, így azt érdemes kikuldeni.
-
Vhiktor
nagyúr
Elvileg nemsokára kapok tesztelésere egy 55 colos C765-t
-
Vhiktor
nagyúr
válasz
gab1ka #32218 üzenetére
Én is remélem
, de látszik hogy nem a szakmai tesztekre van igény, általában én kapok meg mindent utoljára, ami azért bevallom hogy elég elkeserítő, főleg úgy hogy nekem kb 100-szor annyi munkám van egy tesztben mint egy bemutatóban.
Ami további szégyen, hogy pl a mostani c4 amit kaptam tesztre, előttem járt vág masik 5 emberkénél és összesen 5 óra volt a tv-ben, komoly tesztnek vethették ala
A tv forgalmazót egy valami érdekli, a nézettség, még ha orbitális nagy baromságokat mondanak a videóban akkor is
-
Vhiktor
nagyúr
válasz
freeland0806 #32053 üzenetére
poszterizáció, near black luminance overshoot.
Minden képmódban ilyen? -
Vhiktor
nagyúr
Akkor hibás a tv, én egyszer sem tapasztaltam ilyet, élesség csúszka is működött mindig.
-
Vhiktor
nagyúr
válasz
westcoastog #31891 üzenetére
Szerintem csak rosszul van beallitva, illetve egyetlen tcl tvn sem láttam ilyet, de más márkán sem.
Elesseget vedd le 0ra(szerintem ez okozza), képrontókat kapcsold ki.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Bomba ár! Dell Latitude E6320 - i5-2GEN I 4GB I 250GB I DVD I 13,3" HD I Cam I W10 I Garancia!
- HIBÁTLAN iPhone 13 Pro 128GB Silver -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3385, 94% Akkumulátor
- GYÖNYÖRŰ iPhone 11 128GB Red -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3126, 98% Akkumulátor
- GYÖNYÖRŰ iPhone SE 2022 64GB White -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3369
- új akku Ár/ÉRTÉK BAJNOK! Dell Latitude 5330 i3-1215U 6magos! - 16GB 256GB 13.3" FHD 1 év garancia
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft.
Város: Budapest