- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- AMD GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Apple MacBook
- TCL LCD és LED TV-k
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- Sugárhajtómű ihlette a Zalman CPU-hűtőjét, de nem az üzemzaj tekintetében
- Milyen belső merevlemezt vegyek?
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Bluetooth hangszórók
- Milyen TV-t vegyek?
Új hozzászólás Aktív témák
-
Vhiktor
nagyúr
Rohadtul kek a c765 gyari beállításokkal mozi módban és meleg színhőmérséklet mellett. Nyugodtan el lehet venni a kék erősítésből 10-15-t.
-
Vhiktor
nagyúr
válasz
freeland0806 #34091 üzenetére
Veszel egy homaticsot, rateszed corelecet és probléma megoldva. Tudod indítani coreelec módban és gyári módban is.
-
Vhiktor
nagyúr
-
Vhiktor
nagyúr
Megnéztem a jelenetet, az igazság a 2 kép között van félúton, de inkább sokkal jobban zöldes mint kékes, szóal mégis az alsó képhez van valamivel közelebb
Amit az alsó képen látni a fórumtárs képein az valóban túl zöldes.Akinek olyan lett jelezze és visszautalom az összeget
-
Vhiktor
nagyúr
válasz
gab1ka #32899 üzenetére
Pedig csak colorimeterrel kalbralni olyan mint vakon célba dobni. Fentebb bizonyítottam meresekkel. Nem 0.5 és 1 deltae elteresrol van szó, hanem akár 4-6rol is..az nem számít mit látsz és szerinted mi a fehér, ebbe sok fotós is belebukott, hogy ami szerinte fehér volt az vissza mérve deltae 6 volt. Itt az országban kevesen láttak valóban kalibralt képet, még akkor is ha azt hiszik hogy igen.
Filmeseknél, profi helyeken is olyan félre kalibralasokat látok, hog, csak lesek mint a moziban, hogy dolgozhattak eddig így, -
Vhiktor
nagyúr
válasz
gab1ka #32871 üzenetére
Meg ajánlom figyelmedbe ezt is, 2 több millios műszer közötti különbség, az egyik referencia a másik nem. Na most profilozatlan colorimeterrel ez a különbség még nagyobb is lehet. Ehhez képest egy netrol letoltott mehfelelo muszerekkel elveszett bealllitas sokkal jobb.
-
Vhiktor
nagyúr
De ezzel mit szeretnél? Ez nem bizonyít semmit, uyganis mindenkinek máshogy fog megjelenni a tv-jén, monitoján attól függöen az hogy van beállítva. Ez így semmi.
Nálam ez amit linkeltél nem kék, hanem szürke (egy kicsit zöldes) az űrhajón a "fekete" rész.
De este megnezem c4-n a jelentet és megirom mit látok. Próbálom majd fényképezni is, de lehetetlen úgy fényképezni hogy visszaadja a valóságot. Meg arra Alexa kamerával sem vállalkozik soha rá a filmes ismerősöm.
-
Vhiktor
nagyúr
válasz
Qtya123 #32881 üzenetére
Csak a te képeden használtam color pickert, ez nem mérés, ez csak annyit bizonyít, hogy az alsó kép természetesebb mint a felső, de persze azt nyílván nem veszi fiygelembe, hogy milyen az eredeti anyag, mert ez csak a Te képeidnek az elemzése, amibe belszól a fényképező is.
-
Vhiktor
nagyúr
válasz
gab1ka #32871 üzenetére
Pedig jobb lehet így eredmény, mint nem megfelelo muszerrel. Valószínűleg nincs miniled korrekcip sem a colorimeteredhez, ha még lenne is mint a c6 hdr-hez, akkor is deltae 3 lenne az eltérés vele együtt referencia muszerhez képest.
Előbb linkeltem a magyarázatot, hogy mekkora hiba csak colorimeterel nekiállni, de itt van mégegyszer, mérésekkel bizonyítva: [link]
És itt a mérés, hogy egy az adott tv-hez készült beépített korrekció mennyire nem ér semmit:
A reference méter egy jeti spectro, a profiled meg c6 hdr5000 beépített miniled korrekcióval, még így is majdnem deltaE 3-at hibázik a colroimeter. Na már most ha neked nem c6-od van és gondolom hogy nem, hanem egy xriteot használsz amihez talán még beépített miniled korrekció sincs, Nálad még nagyobbak lehetnek az eltérések -
Vhiktor
nagyúr
válasz
rumkola #32864 üzenetére
Kalibralt kijelzon nézed? Ha nem akkor nem szamit mit látsz.
En meg azt mondom így képek alapján, bár képek alapján nem.itelunk, hogy az alsó közelebb áll a valósághoz, a felsőn még a fehér is kék, az alson a fehér sokkal inkább szabvany szerubb. De nem ismerem egyébként magát a videót sem, miből van ez a jelenet. Ha valami megirja megnezem itthon egy kalibralt c4en.
-
-
Vhiktor
nagyúr
válasz
boborján2 #32847 üzenetére
Igen, leegyszerűsítve erről van szó
Uátna már nincs kérdés, hogy színhelyes-e vagy sem.
Illetve persze ez attól függ milyen műszerek vannak használva, mert az országban rengeteg félre kalibrált tv van a nem megfelelő műszerek miatt, tipikus hiba, ha valaki csak colorimetert használ kalibrálásra, na azzal garantáltan nem lesz jó [link]
-
Vhiktor
nagyúr
válasz
boborján2 #32833 üzenetére
Azokhoz a tvkhez adom csak el amiken biztos javít, mert a gyári kalibracio csapni való.
Illetve én a tesztek során a világ legjobb,.hitelesített referencia műszereit használom, tehát nem csak egy olcsó semmire való colorimetert mint mások, sőt rtings sem rendelkezik olyan muszerekkel mint én. Ez is segít.Nyilván a 100%os eredményhez egyedi kalibracio kell.
Azokhoz a tvkhez amik elég jók gyárilag pl, lg oledek, nem adok el beállításokat, azokat kizárólag egyedileg kalibralom.
-
Vhiktor
nagyúr
válasz
HateEternal #32816 üzenetére
Nemsokára kapok egyet tesztelesre akkor lesznek hozzá. Ha viszont 100%osan kalibralt képet szeretnél, akkor hívj ki, máshogy nem megy.
-
Vhiktor
nagyúr
RGB-t sehova.
1080P: YUV 444
4K23: YUV 422 VAGY 420 10 VAGY 12 BIT
4K50-60: YUV 420 10 VAGY 12 BITIgazából mehet mind yuv420-ra, ki kell próbálni, hogy a tv vagy a lejátszó végzi el jobban az upsamplinget. De ez kb csak teszt ablakon látszik, valos tartalom esetén n.vezsed észre.
A legjobb a minél kevesebb konverzió, minden film yuv 420, így azt érdemes kikuldeni.
-
Vhiktor
nagyúr
Elvileg nemsokára kapok tesztelésere egy 55 colos C765-t
-
Vhiktor
nagyúr
válasz
gab1ka #32218 üzenetére
Én is remélem
, de látszik hogy nem a szakmai tesztekre van igény, általában én kapok meg mindent utoljára, ami azért bevallom hogy elég elkeserítő, főleg úgy hogy nekem kb 100-szor annyi munkám van egy tesztben mint egy bemutatóban.
Ami további szégyen, hogy pl a mostani c4 amit kaptam tesztre, előttem járt vág masik 5 emberkénél és összesen 5 óra volt a tv-ben, komoly tesztnek vethették ala
A tv forgalmazót egy valami érdekli, a nézettség, még ha orbitális nagy baromságokat mondanak a videóban akkor is
-
Vhiktor
nagyúr
válasz
freeland0806 #32053 üzenetére
poszterizáció, near black luminance overshoot.
Minden képmódban ilyen? -
Vhiktor
nagyúr
Akkor hibás a tv, én egyszer sem tapasztaltam ilyet, élesség csúszka is működött mindig.
-
Vhiktor
nagyúr
válasz
westcoastog #31891 üzenetére
Szerintem csak rosszul van beallitva, illetve egyetlen tcl tvn sem láttam ilyet, de más márkán sem.
Elesseget vedd le 0ra(szerintem ez okozza), képrontókat kapcsold ki.
-
Vhiktor
nagyúr
válasz
GhanBuri Ghan #31064 üzenetére
Én megcsinálom, ha arra van igény akkor akár 8 milliós felszereléssel is
-
Vhiktor
nagyúr
válasz
Celtis #30781 üzenetére
A micro dimminget nem szabad összekeverni a local dimminggel. Teljesen más a kettő.
A micro dimming csak egy dinamikus kontraszt, annyi a trökk benne, hogy a kép fel van osztva x db-ra és darabonként állítja a dinamikus kontrasztot. Ezzel nem nő meg a naítv kontraszt arány, szemben a local dimminggel.Közben már más is megválaszolta
-
Vhiktor
nagyúr
válasz
Pro Koryak #30522 üzenetére
Kalibráláskor egy-egy ráérő, kedves tulaj nem engedi meg, hogy teszteld az alanyt?
Annyi idő latt nem lehet tesztelni, még akkor sem ha 1 teljes napot ott vagyok.Portrait C6 HDR5000 akciós:
csak akkor akciós ha van a promócióban résztvevő korábbi colorimetered és annak elvágod a kábelét, lefényképezed szériaszámmal együtt, úgy hog ylátszik az elvágott kábel, ezért cserébe kapsz kedvezményt, magyarul töünkre kell tenned a korábbi meglévő műszeredNekem ettől sokkal komoylabb műszereim vannak, a C6 egyébként semmi más csak egy átcimkézett xrite (i1d3) (a korábbi C6-ok is), ugyanazt tudják, semmivel sem többet, annyi hogy calmanban vannak hozzá egyedi korrekciók amik pl xrite.hoz/calibrite-hoz nem érhetőek el. De nekem erre nicns szükségem a spectro miatt, ami sokkal pontosabb.
De egyébként úton van egy C6 HDR5000 csak kiváncsiságból, illetve nekem van itthon pár műszerem aminek nem sajnáltam elvágni a kábelét, hiszen úgysem használom őket
-
Vhiktor
nagyúr
válasz
Pro Koryak #30517 üzenetére
Remélem kapok egyet
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- erkxt: A Roidmi becsődölt – és senki nem szól egy szót sem?
- Spórolós topik
- Foxpost
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- AMD GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Apple MacBook
- Autós topik
- BestBuy ruhás topik
- További aktív témák...
- Azonnali készpénzes Sony Playstation 4 Slim / PS4 Pro felvásárlás személyesen/csomagküldéssel
- Xiaomi Redmi 12 Pro 5G 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- LG 48GQ900-B - 48" OLED - 4K 3840x2160 - 138Hz & 0.1ms - G-Sync - FreeSync - HDMI 2.1
- Konica Bizhub C220 - A3 fénymásoló
- TELJES KÖRŰ IT BESZERZÉS
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest