Új hozzászólás Aktív témák
-
turho
addikt
Kiskutya, még mindig nem megy a linked, próbáltam más böngészővel is....
Változás: máshonnan lejött a v082.zip tcl c728-hoz. Remélem ok is.
Mi a frissítés legjobb, szabályos menete? Mire tegyem ki, hogyan, kell-e a zipet kibontani, hogy indul, mit tegyek ha kész?
Bocs, csak nem akarom elcseszni....ma megpróbálnám délután. -
turho
addikt
válasz
rainman72 #7768 üzenetére
Ha megunta elölről, folytassa hátulról
Én már csak a brightness problémát megoldó fw-t várom, amúgy szuper a 728. És nekem is abajgatja full fényerőn a szemem. Tehát nekem elég.
És hát nem kicsit király 65 collon hanyattfekve Call of Duty-zni néha egyet. Egy elavult gtx1080 vga-t használok még, azzal is szuper, 4k60 tűéles.
A Hisense-ről a mozgásmegjelenítési anomáliák miatt tettem le. Semmilyen local dimmingben nem hiszek, nekem az a kép Dolby C-jenatívan szeretem használni. Márpedig a 728-asban elég jó a panel. (VA, 4000:1-6000:1 natív kontrasztokról cikkezgetnek. A drága LG Nanocell meg 1500:1
) És kiderült, hogy rohadtul széles betekintési szögben is kellemes.
Nem használom se a dinamikus kontrasztot, se a dinamikus színt. Ugyanezen okokból. Majd ha az OLED nem ég be, stabil lesz, akkor megfontolom. Addig ez szuper.
Mellesleg a hangjával is elégedett vagyok, meglepően jó ebben az ársávban. -
turho
addikt
válasz
Bélabácsi #7695 üzenetére
512 gb ntfs hdd a "filmes"
, gyönyörűen visz mindent, 4k hdr10 dv stb. filmeket, 40-60 Gb mkv-ket.
Az usb port tápárama ennek a külső csataló sokéves hdd-mnek elégséges.Amúgy színek, 65c728.
Házi egyszerű kalibrálás, mint olyan, létezik?
Egyébként nagy bajom nincs a színekkel. De a piros színnél veszem észre azt, hogy kicsit furább, enyhén mályva hatást kelt. És ha piros cucc van a képtartalomban, mintha kicsit túlszaturált is lenne, a kékhez-zöldhöz képest.
De a fehéregyensúly szerintem rendben, tökéletes a fehér (szemre). -
turho
addikt
Brightnessre azóta valaki?
Próbáljak valami manuális frissítést? A tv szerint up to date. 65c728. Ezt leszámítva bazijó tv.
Ja, az automatikus képformátum felismerés mindig téved a gyári mediaplayernél, kell egy auto on-off.....
Viszont megy klasszul a hdr, hdr10, dv. -
turho
addikt
válasz
Vhiktor #7593 üzenetére
Akkor bug.... Egyébként nekem nem tuszta ez a led mozgástörlés. Mit csinál(na) és hogyan. Amit látok, hogy sötétebbre vàltozik a kép.
Egyébként azt sejtettem, hogy más paraméter állítása befolyásolja, hogy lehal a brightness....
Én írtam már a TCL-nek is emiatt, de nem jött válasz.Kiskutya: ha kockázatmentes, lehet hogy kipróbálom hétvégén
-
-
turho
addikt
Újabb boldog felfedezést tettem: a klímám távirányítója kb. bármelyik gombjával bekapcsolja a c728-at
ennek de örülök.....
Brightnessre valaki azóta?
-
turho
addikt
Szabvány képmód.
-
turho
addikt
Hdmi mezei inputnál, tv műsornál, illetve standard youtube-nál is illene szabályozhatónak lennie. Meg amúgy szerintem mindennél. Logikusan. Nehogy hajnalban kiégesse már a szemem, ha én nem akarom....
Nem?
Előző 4k uhd tv-m is tudott HDR-t, és ott mindenhol ment a szabályzás. -
turho
addikt
Ezt így nem egészen értem.
A fényerőszabályzásnak mindig működnie kellene, nem?
én minden menüben, almenüben, stb. kikapcsoltam minden egyes effektet, ai-t, képjavítást. Volt már, hogy ment, aztán meg nem reagál.
Érteni szeretném, de neadjisten használni is. Mindemellett a kontraszt, és szín mindig megy.
Mindig nem kapcsolhatom be újraindítással se.... -
turho
addikt
TCL 728 tulajok, bennem van a hiba? Én még mindig a fényerő állítással küzdök. Egyrészt már azt se tudom, miért inaltiválódik (csak a csúszka megy, de a fényerő marad egy középértéken)
tv adásnál egyszer-egyszer működött már (szabvány képmód, minden képjavítás és ai meg egyebek kikapcsolva), de aztán, ha bármit állítgatok máshol, utána nem funkcionál. Teljes újraindítás után jó esetben igen. Fényerő ai sem aktív, sőt tényleg mindent kikapcsoltam, full kézivezérlés, mégsem szabályoz, csak a csúszka megy látszólag (meg ott kiírkálja ezt az energiagazdálkodás szöveget néha). Szóval én vagyok a hülye, vagy a firmware?
Másik: az a ledfény simítás, vagy mi a bánat az mit csinálna tulajdonképpen? A mozgásmegjelenítés menüben...annyit vettem észre, ha bekapcsolom, sötétebbre áll be a kép...
Bocs, ha lámázok, de engem ezek zavarnak, attól függetlenül, hogy ez egy marhajó tv.
-
turho
addikt
728-ast hasznal valaki 1440p, illetve 1080p módban, vrr-ben, gamingra? Ha igen, érdekelne mik a benyomasok, illetve milyen kábel és vga. Köszi.
Amúgy imádom, jó tv. -
turho
addikt
728-asnál próbálta valaki a habgkeresédt, illetve a mikrofont?
Ha rányomok hosszan (youtube app), pittyen egyet, és jobb felső sarokban mikrofon beállításai fehér téglalap figyelmeztetés....home képernyőn szimplán semmi, csak pitty.
Egyébként, muszáj behelentkezni minden funkcióhoz? Én a meglévő android mobilos fiókomat nem óhajtom beléptetni a tv-be...ti hogyan jártok el? Csináljak a tv-nek egy új google acc-ot? 🙂 -
-
turho
addikt
-
turho
addikt
Ez valami durva készülék
eszméletlen....
Egyedül a fényerőre nem jöttem rá, miért nem szabályoz igazán. Minden effekt stb. kikapcsolva. -
turho
addikt
Nagyon nagyon köszi mindenkinek! Lekötelezetek
(de kiszabadítom magam).
Még egy kérdés, este 7 után jutok oda, hogy bontom:
Gyárilag van már rajta mediaplayer, vagy mindenképp telepítenem kell valamit, hogy pl. megnézzünk egy 1080p vagy 4k filmet este a zasszony nyal?
Amúgy azt gondolom, hogy 2.1 kábel negvesz, pc költözik. Kábel tippeket IS köszi. -
turho
addikt
válasz
mikrofon #7153 üzenetére
De ugye nem egy bughalmaz azért?
Van valami legfontosabb okosság első indítás után? (B kat. elsősegély-doboz, poroltó?)
HDMI dolgait átrágva, tényleg minimum a HDMI2.0b
Persze sok online bolt úgy kínálja, hogy nem kerül a termék neve mellé a "b".
Én nem kis részben a 4k60, 4k120, VRR és gaming miatt is vettem, tehát nem kérdés a 2.1.
Ami kérdés, illetve még zavaros:
1080p-ben működik-e a HDR, illetve a VRR, gyengébb kábelen?Nekem szopóág van, tegnap meghozták 10-kor, letettük, aztán készülhettem dolgozni. Hazaértem este 23:00....
Ma meg berántottak rrggelre.Jó esetben ma este tudom összerakni hat után....
-
turho
addikt
válasz
Piftuka #7145 üzenetére
Az a nem tiszta nekem, hogyha vennék pl. 2.0 HDMI kábelt, egy 7.5 esetleg 10 méterest, az stabil-e 4k60Hz illetve tud-e VRR-t 1440p vagy 1080p felbontáson.
Még ez elfogadható kompromisszum lenne számomra.
Ha valaki konkrétabban ajánl is ilyet, azt is megköszönném.
De ennyi tudás alá nem mennék. A 7 méter az szükséges minimum. -
turho
addikt
Hálisten szállítás alatt a tv
Hdmi kábel szakértők, segítsetek. Vagy be kellene szereznem 7 méteres hdmi 2.1 kábelt, vagy totál átrendeznem dolgokat.
Tudtok emberi áron valahol garantáltan jó 7, vagy 10 méteres hdmi 2.1 (tehát 48 Gbps) kábelt? Belföldön...
Illetve: minőségi HDMI 2.0 kábellel 7 méteren működhet 4k 120 fps, vagy ezt pl. felejtsem el?
Azért érdeklődöm, mert itt több az okos ember, illetve horror árakon is találtam kábelt.
B verzió esetén (ha csak drágán van), be kell hajítanom a tv szekrénybe a PC-met, amit csak végső esetben szeretnék... Köszi aki segít, mitévő legyek.Más: A 8bit+frc sokkal gázabb, mint a real 10 bit?
-
turho
addikt
Azt a mailt én is megkaptam. Mindegy, dobtam egy mailt az ügyfélszolgálati elérhetőségükre, hogy most akkor mi van.
Én is drukkolok, nekem ez nagy dolog, anyagilag is, amúgy is. Hónapok óta készülök rá.
LG vonalon ennyiért pl. nem találtam jót.
Bár már szerelném... 186.5 cm/117 kg, az jónak is tűnik -
turho
addikt
Én most elkezdtem idegeskedni....Tegnap du. rendeltük meg Euronicsból. Még kosárba rakható volt. Viszont a rendelésem státusza még mindig "befogadásra vár". Tehát a konkrét visszaigazoló mail nem jött meg egész nap.
Mindezek mellett ránéztem most is a készülékre, és ma már "csak üzletben átvehető" státuszú.
Tegnap még kosárba rakhattam, plusz ezeröccáé kértem futárt.
Szerintetek megszívhatom? Azaz, bármire hivatkozva visszadobják?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Napi 1000 -ft tól elvihető RÉSZLETFIZETÉS BANKMENTES MSI Cyborg 15 A13VE
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i7 14700KF 32/64GB RAM RTX 4070 Ti Super GAMER PC termékbeszámítással
- Lenovo magyar laptop billentyűzetre van szükséged? Akármelyik verzióban segítünk!
- Azonnali készpénzes Microsoft XBOX Series S és Series X felvásárlás személyesen/csomagküldéssel
- BESZÁMÍTÁS! MSI B450M R7 2700X 32GB DDR4 512GB SSD RTX 3050 8GB Rampage SHIVA Thermaltake 500W
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest