Hirdetés

Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• mikrofon

veterán

válasz turho #7154 üzenetére

"1080p-ben működik-e a HDR, illetve a VRR, gyengébb kábelen?"
    Ilyen tartalommal még nem találkoztam. HDR-t én még csak 4K-ban láttam. De persze ettöl még lehet de ezek szerint ritka az ilyen film....

"Persze sok online bolt úgy kínálja, hogy nem kerül a termék neve mellé a "b"."
    Ne´zz szét az amazon.de-n. Én ezért szavazok az olcsóbb 2.1 kábelre, mert lehet hogy a 48Gb/s-t nem tudja de szerintem többet tud mint 18Gb/s. Én speciel az Ali-ról rendeltem Ugreen markát és tökéletesen működik. Amúgy érdemes az aliexpress-en szétnézni, mert ott sokféle kábelt sokféle hosszban árulnak. Aztán ha azt látod, hogy a sokat eladott kábelekből bizonyos hossz felett, már csak a hdmi2.0 választható és a hdmi 2.1 nem, akkor valószínűleg abban a hosszban már nem tudja ezt a minőséget. (Ami az ali-n nincs az nem is létezik a világon :DDD ) A jobb kereskedők jobb termékén amúgy le is van írva, hogy hány méterig mit tud garantáltan. Én ugyan nem mélyedtem bele nagyon a kábel témába, mert nekem 0,5 és 1m-es kábeleim vannak. jah meg egy 2m-es. De emlékeim szerint az Ugreen max. 5m hosszban árulja a 4K120Hz képes hdmi 2.1 kábeleit az ali-n. Viszont van EU raktára és 7 napos garantált szállítással küldi és 15-20USD körül van az 1-2m-es kábel. Kínai kábelek közül én még a baseus-ról tudom, hogy jó minőségű kábeleket gyárt.

"De ugye nem egy bughalmaz azért?"
    Nem, természetesen jól használható. Én elégedett vagyok vele. Csak közvetlenül a c715 után volt az az érzés, hogy pár finomítást abba már beleraktak, ami a c728-ból még hiányzik. De most nem is jut eszembe már konkrétan ilyen.

"Van valami legfontosabb okosság első indítás után?"
    SZERINTEM
    Szerintem először a képet kell szépen, neked tetszően beállítani. Az elmúlt hetekben, hónapokban volt itt szó róla mit mire érdemes állítani.
    Aztán a menü minden elemen érdemes végig menni és logikusan beállítani.
    Végül mehetnek fel a szükséges programok:
    - médialejátszó: pl.: VLC, Vimu Media Player
    - Kodi
    - Aptoide TV, a különböző programok alternatív áruháza
    - fájlböngésző: pl X-Plore
    - Internetböngésző: pl Firefox TV
    - Spootify
    - My TV Telenor
    - Cinema HD v2
    - TorrServer
    - Flud (Ad free) Delphi Softwares

Most így hirtelen ennyi jut eszembe.
    Jah meg érdemes keresgetni ilyen Demo vagy bemutató videókat, teszt videókat, hogy az ember had gyönyörködjön abban, hogy milyen szép megjelenítésre képes TV-t vett. Vannak köztük igen látványosak is.

• Piftuka

veterán

válasz turho #7154 üzenetére

Amennyiben mindenképpen ragaszkodsz a 4K-hoz, és az "extrákhoz", akkor viszont 3 méternél hosszabb kábel nem ajánlott. (Tehát "költöztetned" kell a számítógépedet.)

Egy minőségi, prémium HDMI 2.1 kábel még ebben a hosszban is drága lesz; nagyon drága.

Ha pedig megfelelő számodra egy "kici kínai" gyártó terméke is, akkor azért 10.000 forint alatt tudsz maradni.

A nagy kérdés, hogy maximum mennyit vagy képes és hajlandó fizetni a kábelért!? :F

Új hozzászólás Aktív témák