Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • RCH

    tag

    Phühh... Lényegében az egész napom ráment egy egyszerûnek tünô tasker megodásra, mert kiderült, hogy bonyolultabb, mint gondoltam.

    A projekt a naptárba bejegyzett szülinapról generál értesítôt délben, X Y szülinapja címmel. Ezen van 2 gomb: hívás és üzenet, mindkettô értelemszerûen az ünnepelt számával.
    Az üzenet része a bonyibb, ez egy elôre megírt SMS-t generál, megszólításban az illetô becenevével, ha az nincs, akkor a keresztnevével.

    Tasker, Autocontact, Autonotification kellet hozzá.

    Sajnos az Autonotification parancskezelése kissé körülményes, ezért le kellett mondani a teljes automatizálásról, helyette manuálisan kellett többszörözni az ismétlôdô parancsokat arra az esetre, ha egy nap több ünnepelt van.
    Jelenleg 3 személy/nap a limit, kis gépeléssel bôvíthetô.
    Elegánsabb lett volna egy FOR ciklussal megoldani az egészet, de ha tudtam is volna dinamikusan létrehozni változókat, az Autonotification-höz nem lehet (?) automatikusan megcsinálni a parancsokhoz szükséges profilok példányait.

    Mondanám, hogy hasznos tapasztalatokkal lettem gazdagabb, de a "haszon" minimális, inkább a sikerélmény, és az agytornás kikapcsolódás a jutalom ezért.
    Meg persze a mûködô projekt :))

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák