Hirdetés
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- TCL LCD és LED TV-k
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Ryzen 5800x
- Apple notebookok
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- AMD GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Intel Arc Battlemage B570/B580
- Milyen Android TV boxot vegyek?
- Hisense LCD és LED TV-k
-
PROHARDVER!
Új hozzászólás Aktív témák
-
margithid
veterán
válasz kabelmania27 #18497 üzenetére
-
margithid
veterán
válasz kabelmania27 #18495 üzenetére
Semmi más dolog nincs, ha új tv-t veszek?
Ugyanaz a kábel megy bele és kész?
Ez a dvd c box mennyibe kerül? -
margithid
veterán
Üdv.
Egy régi TV-t használunk, de tegnap kiírta, hogy digitális jelet nem tudja, hiába hangolom.
Mi a legolcsóbb megoldás, hogy fogja az adókat?
Lehet jobb lenne inkább egy új olcsóbb TV-t venni, mint ehhez valami kiegészitő eszközt? -
rviktor25
tag
válasz Grande Ale #18485 üzenetére
Eddigi tapasztalat a Tarr optikával:
+: nagyon alacsony ping (legalábbis BIX-ig), stabilabb kapcsolat, nagyobb sebesség, jobb ár
-: (egyelőre) nincs bridge mode, ipv6 működik direktben az eszközre csatlakozva (tűzfal meg sok minden más egyéb megnézhetetlen/beállíthatatlan), de egy második router bekötése esetén (nekem pl. biztonsági és funkcionális kérdés is) admin beállítások hiányában ipv6 használhatatlan a "2. routeren túl"
0: zte routerből jön ki a koax kábel tv-khez, szóval úgy kell elhelyezniChiwasuu!!!
-
1egaly
aktív tag
Van kérdőív!
-
Gyula
csendes tag
válasz emre33 #18484 üzenetére
Pakson a lakótelepen a családiház + sorház "szakaszon" a PanTáv kezdte el az optikai kábel fektetési munkákat.
Szerinted kinek?
Tudomásom szerint a Tarr csak "lépcsőházakba" viszik be az optikát?
Azzal van a legkevesebb "befektetés".
Gondolom nem csak Németkér marad ki mostanában. -
meke11
aktív tag
-
farkas63
aktív tag
A Tarr honlapja nem írja de valszeg megszűntek az analóg csatornák mivel mamánál a régi tv-jén csak egy Tarr tájékoztató jön be, semmi más.
“Amennyiben az alábbi csatornák (m1, m2, tv2, rtl klub, stb) nem jelennek meg az eddig megszokott helyükön, ez a készüléked nincs digitalizálva, vagy nincs digitális vételre állítva.”
alul +2 kockában még tájékoztató.ideje volt már kukázni az analóg csatikat.
[ Szerkesztve ]
-
emre33
addikt
válasz Grande Ale #18485 üzenetére
Igen, elsősorban a nagyobb feltöltési sebesség.
Letöltésnél nem hinném, hogy számítana hogy 500Mbit vagy 1000MbitDe a jóval stabilabb és alacsonyabb ping is számít!
https://ts.la/imre655043 ASUS B650E-E, AMD Ryzen 9 7900, CORSAIR 64GB DDR5 6000MHz CL30 KIT CMK64GX5M2B6000Z30, ARCTIC COOLING Liquid Freezer II 360
-
emre33
addikt
válasz Grande Ale #18483 üzenetére
Hát én falun lakom, Németkéren.
Sajnos mi kb soha nem fogunk ilyen levelet kapni
Itt kb sose lesz optika
[ Szerkesztve ]
https://ts.la/imre655043 ASUS B650E-E, AMD Ryzen 9 7900, CORSAIR 64GB DDR5 6000MHz CL30 KIT CMK64GX5M2B6000Z30, ARCTIC COOLING Liquid Freezer II 360
-
Grande Ale
őstag
A TARR Kft. kábelhálózatának műszaki fejlesztése Bonyhádon
Tisztelt Lakóközösség!
Szolgáltatásunk minőségének fejlesztéséhez szükségessé vált a meglevő koaxiális kábelek cseréje fényvezető optikai kábelre.
Az új optikai gerinckábelek kiépítése a meglevő nyomvonalon, új tartószerkezeteken történik. A lépcsőházban a kábelhálózatot a szintek között meglevő védőcsőben, vagy csatornában helyezzük el. Minden szinten felszerelünk egy kisméretű dobozt, amiből az új optikai bekötőkábelek indulnak el a lakásokba. A lépcsőházi kábel kiépítése során az emeletek közti födémet alkalmanként át kell fúrni, ami zajjal és némi porral jár. Az optikai hálózat beüzemelése, valamint az előfizetők átkötése után a régi koaxiális hálózatot maradéktalanul elbontjuk.
A munkavégzés során a társasház értékeit és állapotát megóvjuk, abban kárt nem okozunk, az esetleges károkért felelősséget vállalunk. Türelmüket és megértésüket köszönjük.
Kérdés esetén keressenek bennünket bizalommal elérhetőségeink bármelyikén.
Szekszárd, 2021. március 31.Ez most vajon egy sablon levél, vagy kimondottan a mi tarsashazunknak szól?
Emailben jött. -
Chris.G
tag
Sziasztok!
Arris tg2482-es modemet, hogyan lehet beállitani, hogy routerként is tudjam használni? -
veterán
-
korcsi
veterán
Van valami hír IPTV-ről? Mindenhol elmondták, hogy mennyi pénzért csinálták, de termék még nincs belőle?
referencia és MSI gaming X 5700(XT) plexi ARGB-s blokkok eladóak!
-
meke11
aktív tag
válasz szabogabor10 #18475 üzenetére
Most a optikai lefedettséget bővítik, egyelőre a lakótelepi övezetekben.
Csak a korszerűsített MobilTV az újdonság. (Az LG tévémen még nem frissült az alkalmazás!) Elképzelhető, hogy ez került kb. 300 millióba?!
Ezen felül semmi. Ha megnézed az ÁSZF-et, január 5-i a legutolsó bejegyzés. -
veterán
Fura, hogy jó ideje nem volt már HD csati bővítés. Bőven lenne mit betenni pedig.
iPhone 16 Pro Max -- iPad Pro -- tv 4K -- Watch — Mac — AirPods Pro 2nd gen
-
HIJ
őstag
Én is arra gondolok, hogy optikán akarják ezt bevezetni. Valami olyasmi lesz itt, hogy bejön a kábel egy beltéribe, aminek van mondjuk 3 koax kimenete és egy LAN. Onnan meg a három kimeneten ugyan úgy dvbc-n megy az anyag. Nem értek hozzá, de egyik ismerősöm mondta, hogy náluk (nem Tarr terület) valahogy így lett megcsinálva... Persze hogy milyen technológián kegy pontosan a koaxon a cucc azt nem tudta, csak én gondolom hogy dvbc.
-
veterán
válasz farkas-j #18472 üzenetére
Azt el tudom képzelni, hogy FTTH-n nem akarják megtartani az rf overlay-t, hanem all IP megy majd minden. Ilyen irányba megy a világ. Remélem hamarosan többet megtudunk erről a projektről.
[ Szerkesztve ]
iPhone 16 Pro Max -- iPad Pro -- tv 4K -- Watch — Mac — AirPods Pro 2nd gen
-
farkas-j
őstag
Maradnak a MindigTV ingyenes csatornái és előfizetek a Netflix-re ha filmhez van kedvem, úgy is dícsérik, ki kellene végre próbálni. Illetve az lenne még amit a házi rendszerembe még betudok az encodereimmel integrálni. Korábban már raktam be Internetes csatornákat.
Bízom benne, hogy a TARR sem lapátolja a szemétbe a pénzét, hiszen most állítják át tömegével az előfizetőket optikára és veszik raklap számra a kábeles NOD-okat.Segédletek LG TV-khez: http://goo.gl/Brr7V4
-
1egaly
aktív tag
válasz tarr52 #18465 üzenetére
Ezt már olvastam a [TEOLon] ,de hogy ez mit jelent?
Kb. 10 éve volt Iptvm a Tcomnál,dehát azóta a technika 20évet fejlődött...
Egyáltalán ez érezhető lesz a fogyasztónál?
Más: a Flórián utcát(is) kb .egyhónapja feltúrták,optikai kábel kiépítése,de mint minden,dadogós..
Egyáltalán merre viszik,Bartina,-Munkácsi? -
Tutu7030
veterán
válasz szabogabor10 #18466 üzenetére
Remélem, mert nem szeretnék újra stb-t használni.
LG Optimus G E975 v20 -> LG G4 H815 V29a-EUR-XX -> Huawei Mate 9(MHA-L29) -> Huawei P30 Pro -> Honor Magic5 Pro
-
veterán
-
tarr52
csendes tag
-
francz'70
senior tag
válasz francz'70 #18462 üzenetére
Összejött, megvannak a Tarr-os csatornák!
Nem az Amikoval volt a gond, hanem a Tarr-os koax kábellel
Visszaraktam a régi beltérit és ott sem volt adás! Addig birizgáltam a kábelt míg jó nem lett. Az osztótól kb. 1.5m es darab, majd valamelyik nap kicserélem. A kártyát még nem bróbáltam ki, remélem nem lesz vele gond. Nagyon tetszik a box, láthatóan szebb a kép (az amiko tud 1080p-t, az intek csak 1080i) és kicsit talán jobb a hang is. Felvételt majd holnap próbálom, most még ismerkedem a box-al.
Köszönöm a segítséget, teljesen más értéken voltak a beállítások, úgy tuti nem találtam volna meg![ Szerkesztve ]
-
francz'70
senior tag
válasz farkas-j #18461 üzenetére
Megcsináltam de így se jó.
Az számít, hogy Mindig TV nek látja a tévém? Lehet, hogy valami nagyon el van állitva? Mondjuk töröltem az alapértelmezett beállítást is...Ez a TP Index amúgy mit jelent, mert ahogy beállitom a modulációt az értékre, ugrik 1/70 ről 9/70 re, ennek van jelentősége?
[ Szerkesztve ]
-
farkas-j
őstag
válasz francz'70 #18460 üzenetére
Kártya nélkül is meg kell találnia!
Esetleg: Menü -> Rendszer -> Alapbeállítások -> Minden csatorna törlése.
Áramtalanítsd a boxot, utána kerestetni a helyes paraméterekkel. Esetleg van olyan hogy ID scan ami 102[ Szerkesztve ]
Segédletek LG TV-khez: http://goo.gl/Brr7V4
-
farkas-j
őstag
válasz francz'70 #18454 üzenetére
Semmi varázslás nem kell hozzá! Ha simán kábeled van akkor max ezekre a paraméterekre lehet szükséged:
Kezdőfrekvencia: 370MHz
Moduláció: 256QAM
Jelátviteli sebesség: 6875kS/s
Hálózati azonosító: 102Optikánál:
Kezdőfrekvencia: 242MHz
Moduláció: 256QAM
Jelátviteli sebesség: 6875kS/s
Hálózati azonosító: 102Segédletek LG TV-khez: http://goo.gl/Brr7V4
-
farkas-j
őstag
válasz francz'70 #18452 üzenetére
"A Tarr-os szakik szerint az analóg csatornák folyamatos lekapcsolása tesz be neki..."
Elnézést a TARR-os szakiktól, de ez szamárság! Azt nem tudtam, hogy ebben HDD is van. Ha ebben még eredeti a HDD, akkor nem csak a tápegység gyanús, hanem lehet gond akár a HDD-vel is. Lehet, hogy már tele van bad szektorral, és emiatt fogja meg a boxot.Segédletek LG TV-khez: http://goo.gl/Brr7V4
-
francz'70
senior tag
válasz farkas-j #18451 üzenetére
Amit leírtál az Intek HD-ról, az szóról szóra úgy van a nálam levő Intek C12CX -nél is! (2011 óta használom, szintén kiírja a csatorna nevét, nagyon melegszik, nincs hálózati adapter, stb.) Csak ebbe van belső HDD, ami ha jól tudom 300GB. Sajnos annyira fagy, hogy már napi szinten áramtalanítani kell, nagy ritkán kibír két napot! A Tarr-os szakik szerint az analóg csatornák folyamatos lekapcsolása tesz be neki...
Amúgy ajánlásodra megpróbálom azt az Amiko-t amit belinkeltél, írtam az eladónak, várom a visszajelzését. -
farkas-j
őstag
válasz francz'70 #18450 üzenetére
Ha a régi boxod működik, csak időnként fagyogat, akkor elsősorban egy tápegység ellenőrzés nem ártana. Ha jól vettem ki az Internetes képekből, akkor ez a készülék közvetlenül 220V-ot kap, nincs külön hálózati adaptere. Egy hozzáértőnek szét kellene szedni és leellenőrizni elsősorban a tápegységét. A leggyakoribb probléma, hogy a tápegység elektrolit kondenzátorai megöregednek, megnő az ESR értékük és csökken a kapacitásuk. Ez bizonytalan működést eredményez, majd később szerencsétlen esetben valamilyen félvezető alkatrész halálát így teljes működésképtelenséget. Ez a kondenzátor hiba egy ESR mérővel kiforrasztás nélkül kimérhető. A szükséges kondikat ki kell cserélni, és utána elvileg rendben működhet tovább a box. (A kapcsoló üzemű tápokban egy idő után ez jellemző probléma. Én lehet mérés nélkül is kidobnám belőle az összes tápegység szűrőkondit és tennék bele minőségi 105°C-os újakat. 1-2 ezerből megvan.)
Nekem még van egy Intek HD TARR-os boxom, amit még a digitális adások indulásakor adott a szolgáltató, tehát igencsak nem mai gyerek. Ugyan nem az enyém, de már kétszer javítottam, mert a TARR-osok ezeket már cserélik, selejtezik, nem javítják. (Ráadásul ez a "kezdetleges" box még nagyon melegszik, ami a kondenzátorok élettartamára szintén nincs jó hatással.) Viszont van ennek a boxnak egy olyan plusz tudása, amit a mai boxok már nem igen tudnak. Olyan kijelzője van, amin kiírja a nézett vagy hallgatott csatorna nevét. Én ezt a boxot használom a házi-mozi erősítőre kötve rádióhallgatásra. TV bekapcsolása nélkül tudok egyszerűen rádió csatornát választani.
Ha mégis vennél "újat", ne félj a használt Amikok-tól, nekem nagyon beváltak! A legrosszabb esetben a táp adaptert kell újra cserélni (külső táposak), vagy egyszerűen azokban is kondit cserélni. Nekem még csak egyben kellett pedig jó néhány éve mennek nálunk.Segédletek LG TV-khez: http://goo.gl/Brr7V4
-
farkas-j
őstag
válasz francz'70 #18445 üzenetére
Elég átrakni a kártyát semmi varázslás nem kell. (Sőt, ha vannak másik Amiko boxaid, akkor lazán megoldható, hogy azokba ne kelljen kártya a kódolt adásokhoz.)
Nekem egy 2,5-es 120GB-os SSD van beledugva, arra megy a felvétel ha nagy ritkán szükségem van rá. Azt nem tudom, hogyha HDD-t dugnék bele azt is elvinné e, bírná e árammal a SATA portja.Segédletek LG TV-khez: http://goo.gl/Brr7V4
-
francz'70
senior tag
Ez az intek nem egy tuneres, nézni lehet felvétel közben másik csatonát, sőt két különböző csatornáról is felvesz egyszerre de ilyenkor már nem enged csatornát váltani, csak ha megállítom az egyik felvételt.
A k2 isio vagy a c76cx ezért nem alternatíva, csak a k4 isio jöhetne szóba itt a Tarr-nál[ Szerkesztve ]
-
farkas-j
őstag
válasz francz'70 #18441 üzenetére
Pl. Amiko HD 8142 Twin C . Az a gyengéje, hogy elég lassú a csatornaváltás és a menü sebessége a nem duplatuneres Amiko-khoz képest. Az nagyon jó az Amiko-k többségénél, hogy tudják kezelni szerver és kliens szinten is a kártyamegosztásokat.
Segédletek LG TV-khez: http://goo.gl/Brr7V4
-
francz'70
senior tag
Tudna valaki ajánlani twin tuneres set top box-ot hasonló paraméterekkel csak olcsóbban mint a Technisat k4 isio?
Le szeretném már cserélni a fagyogatós Intek HDPV-C12CX -et, de itt a Tarr-nál alternatíva csak a Technisat k4 isio van, azt meg kicsit drágálom. -
emre33
addikt
válasz Tutu7030 #18438 üzenetére
Igen, több ismerősömnek is.
Aki Bridge módban használta a modemjét, az nézze meg.
Ügyfélkapun átállítható (Kézi modem restart) szükséges utána.
-
Tutu7030
veterán
Hajnalban újraindult a modem, vissza váltott bridge módról alapra. Szórta a wifit a világba. 😃
LG Optimus G E975 v20 -> LG G4 H815 V29a-EUR-XX -> Huawei Mate 9(MHA-L29) -> Huawei P30 Pro -> Honor Magic5 Pro
-
green_army78
tag
válasz ftamas0201 #18436 üzenetére
Köszi!
-
ftamas0201
Topikgazda
válasz green_army78 #18433 üzenetére
Szia.
Nem fog működni az a megoldás, mert a TV csatornákhoz nem a kártya a lényeg hanem a tv készülékben szereplő tunner kártya. Ez a TV azt hiszem csak DVB-T tud viszont DVB-C kell a digitális adás fogásához. Így nem elég a kártya mert az csak a kis csomagok kódolását oldja fel, az adás érkezését pedig nem. Mindenképp beltéri kell ha digitális adást szeretnél nézni (vagy pedig egy új DVB-C képes TV) -
farkas63
aktív tag
válasz green_army78 #18433 üzenetére
Ehhez nem kell tuner se kártya, csak dugd be a koax kábelt, keresd meg a csatornákat és nézd. Tuner csak abban az esetben kell ha rendelkezel mini (kódolt) csomaggal.
[ Szerkesztve ]
-
green_army78
tag
LG Flatron M227WD-PZ tv/monitorral rendelkezem, PCMCIA kártyahellyel. Szeretnék hozzá igényelni CA modult extra kábel tv előfizetés nézéséhez. Eddig 1 beltérivel néztem, de a 3. számú tv, egy régi CRT Samsungon, amit csak a vendégszobában található, csak most láttam, hogy eltűntek az analóg csatornák, 2. beltérit meg nem szeretnék venni 9990 Ft-ért, gondoltam az LG-hez rendelek CA modult, a beltérit meg átviszem a CRT tv-hez.
Működik? -
HIJ
őstag
válasz kabelmania27 #18429 üzenetére
Akkor viszont a modem lesz szar. Nem gondolom, hogy a LAN port bármit is befolyásolna...
-
totron
addikt
Kodi addon van Tarrhoz? Nem találok.:/
-
kisninja
őstag
válasz farkas-j #18426 üzenetére
Érdekes hiba volt..... Csatlakozó de az összes egyszerre... Nálunk a lakásban. És csak bizonyos frekvenciák tűntek el. Egy szakaszon kábelcsere is volt azon egy köztes freki nem jött be sehogyan sem. Nagyon rendes szerelők voltak le a kalappal előttünk.