Hirdetés
- CES 2026: Teljesen szürreális lett az ASUS asztali gamer PC-je
- CES 2026: 1 kHz-es modell is akad az Acer idei monitorkínálatában
- CES 2026: Kojima segítségével tesz minden korábbi notebookot elavulttá az ASUS
- Két generációval korábbi GeForce gyártása indulhat újra
- Máris limitálja egy európai disztribútor a GeForce-ok szállítását
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Milyen egeret válasszak?
- Végleg lemondott a régi gépekről a Steam
- Pánik a memóriapiacon
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Apple MacBook
- Multimédiás / PC-s hangfalszettek (2.0, 2.1, 5.1)
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- CES 2026: 1 kHz-es modell is akad az Acer idei monitorkínálatában
- Milyen processzort vegyek?
-
PROHARDVER!
Tarr Kft. kábeltv, internet, telefon
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
francz'70
senior tag
Sziasztok.
Egy kis infóra lenne szükségem, szeretnék egy ilyen tp-link-es mesh rendszert a tarrtól, csak az baj, hogy eléggé láma vagyok egy ilyen beüzemeléséhez. Van valakinek tapasztalata ebben, egyszerű ennek a beüzemelése? ....az ügyfélszolgálatos csaj szerint igen
...állítólag csak töltsem le az applikációt és utána már pofon egyszerű, ..nyilván
Ha valaki tud egy kis infót/segítséget, megköszönném
(Arris TG2492s routerem van) -
francz'70
senior tag
válasz
garga pista
üzenetére
kártya amit adnak a CI modullal párosítva van, vagy lehet használni saját boxban esetleg?
Mindegyikkel jó, nálam három tv CI modullal, és egy saját box (Amiko) -
francz'70
senior tag
Sziasztok!
Használ valaki a tarr-tól wifi jelerősítőt? Állítólag tizenpárezerért van nekik. Érdemes bevállalni? -
francz'70
senior tag
válasz
Dave1984
üzenetére
Optikai nem jobb minőségben!Ha fontos a Tv képminőség eszedbe ne jusson Telekom iptv...
Na erre voltam kíváncsi,... nem akarok váltani, csak annyira nyomják (húzzák) ezt a T-s mézesmadzag optikát, gondoltam kicsit utána nézek. Köszi az infótkabelmania köszi, futok egy kört ezzel az ügyfélmegtartással (kb. húsz éve a Tarr-nál vagyok) de ha nem változik semmi, akkor is maradok, nincs semmi gondom a Tarr-al, ezek szerint meg ettől jobb minőséget és szolgáltatást úgy sem kapok...
-
francz'70
senior tag
válasz
kabelmania27
üzenetére
Igazából nincs semmi bajom a Tarr-al, csak kíváncsi voltam, hogy az optika minőségben jobb-e a koaxnál. Mondjuk alapból négy tv üzemel itthon, már csak ezért sem opció + a netsebesség is bőven elég amire kell....de mivel kb. 4000.-rel olcsóbb lenne a T-nél egy hasonló csomag (amit hozzácsapnak két évre a mobil előfizumhoz,) + kedvezményként ehhez még 2 × 3600 lejön az első két hónapban, és még egy 50 000.- készülék kedvezmény vagy egy tablet....hát, egy pillanatra azért elgondolkodtam.
Ezt az "ügyfélmegtartó ajánlatot" telefonon is lehet, vagy érdemes inkább személyesen?HIJ :Tolna
-
francz'70
senior tag
Sziasztok.
Megkörnyékeztek a T-s optikával, a minőség miatt (tv/net) érdemes Tarr-os kábelről váltani?
-
francz'70
senior tag
válasz
katonatom90
üzenetére
Nálam a felvett műsor rendben van az Amiko boxnál SSD-re, de még a másik Samsung tv + pendrive-nál sincs problémám.
A lecserélt 10 éves HDD-s Intek boxom produkált ilyesmit, de az már eléggé a halálán volt.
Első körben egy pendrive cserét megér. -
francz'70
senior tag
válasz
farkas-j
üzenetére
Igen, tudom, utána olvastam. Addig volt csak probléma amíg rá nem jöttem, hogy hogy lehet beállítani. Többféle variációt olvastam, de úgy a legegyszerűbb (nálam) ha egy kódolt csatornára lépek, vagy a Telepítés funkción belül a TP Index-et 9/70 re állítom.
Nem lehet a TP Index-et úgy beállítani, hogy a jel 1/70-en legyen, ne a 9/70-en? Mivel ki/be kapcsoláskor automatikusan 1/70-re áll, így a pontos idő is mindig beállna.
-
francz'70
senior tag
válasz
ftamas0201
üzenetére
Próbáltam már, nem segít. Kicsit bosszantó de annyira nem katasztrófa, együtt tudok vele élni.
-
francz'70
senior tag
-
francz'70
senior tag
válasz
francz'70
üzenetére
Összejött, megvannak a Tarr-os csatornák!
Nem az Amikoval volt a gond, hanem a Tarr-os koax kábellel
Visszaraktam a régi beltérit és ott sem volt adás! Addig birizgáltam a kábelt míg jó nem lett. Az osztótól kb. 1.5m es darab, majd valamelyik nap kicserélem. A kártyát még nem bróbáltam ki, remélem nem lesz vele gond. Nagyon tetszik a box, láthatóan szebb a kép (az amiko tud 1080p-t, az intek csak 1080i) és kicsit talán jobb a hang is. Felvételt majd holnap próbálom, most még ismerkedem a box-al.
Köszönöm a segítséget, teljesen más értéken voltak a beállítások, úgy tuti nem találtam volna meg!
-
francz'70
senior tag
válasz
farkas-j
üzenetére
Megcsináltam de így se jó.

Az számít, hogy Mindig TV nek látja a tévém? Lehet, hogy valami nagyon el van állitva? Mondjuk töröltem az alapértelmezett beállítást is...Ez a TP Index amúgy mit jelent, mert ahogy beállitom a modulációt az értékre, ugrik 1/70 ről 9/70 re, ennek van jelentősége?
-
francz'70
senior tag
válasz
farkas-j
üzenetére
Amit leírtál az Intek HD-ról, az szóról szóra úgy van a nálam levő Intek C12CX -nél is! (2011 óta használom, szintén kiírja a csatorna nevét, nagyon melegszik, nincs hálózati adapter, stb.) Csak ebbe van belső HDD, ami ha jól tudom 300GB. Sajnos annyira fagy, hogy már napi szinten áramtalanítani kell, nagy ritkán kibír két napot! A Tarr-os szakik szerint az analóg csatornák folyamatos lekapcsolása tesz be neki...
Amúgy ajánlásodra megpróbálom azt az Amiko-t amit belinkeltél, írtam az eladónak, várom a visszajelzését. -
francz'70
senior tag
Ez az intek nem egy tuneres, nézni lehet felvétel közben másik csatonát, sőt két különböző csatornáról is felvesz egyszerre de ilyenkor már nem enged csatornát váltani, csak ha megállítom az egyik felvételt.
A k2 isio vagy a c76cx ezért nem alternatíva, csak a k4 isio jöhetne szóba itt a Tarr-nál -
francz'70
senior tag
Tudna valaki ajánlani twin tuneres set top box-ot hasonló paraméterekkel csak olcsóbban mint a Technisat k4 isio?
Le szeretném már cserélni a fagyogatós Intek HDPV-C12CX -et, de itt a Tarr-nál alternatíva csak a Technisat k4 isio van, azt meg kicsit drágálom. -
francz'70
senior tag
Használja valaki a Technistar K4 ISIO set-top-box - ot?
Lecserélném már az Intek HDPV-C12CX (fagyogatós
) box-omat, de eddig nem volt a tarr kínálatában két tuneres box.
Most ráakadtam erre a K4 ISIO-ra és érdekelne, hogy érdemes-e cserélnem vagy maradjak a két/három napos áramtalanítás mellett
-
francz'70
senior tag
válasz
francz'70
üzenetére
Na, azt kell, hogy mondjam ez az Arris TG2492 kellemes csalódás. Eddig (kb. 2 hete) az elvárásaimnak megfelelően tökéletesen teszi a dolgát, 5 GHz-en az 5 méter + fal távolság is teljesen rendben van
Az egyetlen negatívum talán, hogy marha erősen világít sötétben
de ezt megoldottam.A Tarr-os szaki szerint a Technicolor-okat is erre cserélik folyamatosan mert azokkal vannak gondok. Dicsérte az Arris-t, szerinte csak annyi problémája van, hogy kb. 3-4 naponta újraindul és erre még nem jöttek rá, hogy mitől van.
Nálam még nem indult újra egyszer sem.
Tényleg van ilyen probléma vele? -
francz'70
senior tag
válasz
farkas63
üzenetére
Hát most kíváncsi leszek, az itteni ajánlásra gondoltam teszek egy próbát és ma igényeltem egy ilyen Arris TG2492-t.
Végül is a két tévé közé kerül, az egyik 2 méterre a másik kb. 5 méterre lesz. A 2.4 GHz teljesen rendben van (azt már kipróbáltam) a 4k miatt az 5 GHz lesz érdekes ilyen távolságból
-
-
francz'70
senior tag
válasz
PirosPöttyös
üzenetére
Ez igaz, csak nem valami pozitív véleményeket olvasgattam róla mint router, (pedig kézenfekvő megoldás lehetne a számomra) ezért gondoltam az Asus-ra mivel az nekem már bizonyított.
De azért köszönöm
-
francz'70
senior tag
válasz
Gubek-Einste
üzenetére
Köszönöm.
Amúgy bonyolult egy ilyen router csere?
Laikusként érdemes megpróbálnom
elég láma vagyok ehhez.
Vagy inkább hívjak egy Tarr-os szakit? -
francz'70
senior tag
Sziasztok.
Le szeretném cserélni a routeremet (Asus rt-n12e) mivel kellene az 5GHz a 4k-s tévéimhez.
Asus AC1200GU a kiszemelt, de itt olvasgattam, hogy a Tarr-nál lehet kérni Arris TG2492 modem/routert.
2db 4k-s tv + 4db telefon + 1db tablet, ezek szinte állandóan lógnak rajta.( még van egy pár eszköz ami igényli, de az nem állandó)
Az Asus felé jobban hajlok, de lehet, hogy az Arris is ugyanolyan jó választás lenne? -
francz'70
senior tag
Sziasztok.
Szeretnék egy kis segítséget/infót kérni. Tarr-os internetem van, és egy olyan problémám, hogy WI-FI-n a Samsung Galaxy Store nem tölt be képeket, csak a kereteket és a felíratokat! A Store frissítést is kér, de nem indul el! Ez kb. két hete így van. Van négy Samu telefon és mindegyik ezt csinálja! DE CSAK WI-FI-n, mobilneten (Telekom) minden rendben!
A routeren nem állítottam semmit, 7.-éve teszi a dolgát.
Amúgy minden más tökéletesen megy/betölt WI-FI-n, csak a Store nem!
Van akinél ugyanez a probléma fenn áll?
(A Tarr-os internetre gyanakszom)
Új hozzászólás Aktív témák
Kötbér kijátszására, annak elkerülésére segítséget kérni szigorúan TILOS!
Olvasd el az összefoglalót!
Szolgáltatók összehasonlítása ITT!
Jelszinteket ide írhatsz!
- Építő/felújító topik
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Kávé kezdőknek - amatőr koffeinisták anonim klubja
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- Autós topik
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- weiss: Autó költségek
- Borotva, szakállnyíró, szakállvágó topic
- Milyen egeret válasszak?
- Végleg lemondott a régi gépekről a Steam
- További aktív témák...
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte H610M i5 12400F 16GB DDR4 1TB SSD RTX 4070 12GB Zalman S2 TG GIGABYTE 750W
- Apple iPhone 15 Pro Max 256 GB Natural Titanium 1 év Garancia Beszámítás Házhozszállítás
- BESZÁMÍTÁS! MSI B450M R5 5600X 16GB DDR4 512GB SSD RX 7700 XT 12GB Lian Li Lancool 217 fehér CM 700W
- iPhone 12 64GB 100% (1év Garancia)
- Apple iPhone 13 / 128GB / Kártyafüggetlen / 12Hó Garancia / Akku: 100%
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
...állítólag csak töltsem le az applikációt és utána már pofon egyszerű, ..nyilván
) nagyon rendben van!

) box-omat, de eddig nem volt a tarr kínálatában két tuneres box.