- Radeon RX 9060 XT: Ezt aztán jól meghúzták
- Atomenergiával dübörögnek tovább az Amazon adatközpontok, SMR-ek is jöhetnek
- Macron betiltatná az EU-ban a közösségi médiát a 15 év alattiaknak
- Az NVIDIA ipari AI-felhőt épít a németeknek, együtt az OpenAI és a Google
- Két új Ryzen közül választhatnak a kézikonzolok
-
PROHARDVER!
Új hozzászólás Aktív témák
-
csaszi75
senior tag
válasz
francz'70 #20575 üzenetére
Ha nem írod le pontosan, hogy milyen eszközöd van, és mit kellene beállítanod, akkor elég nehéz lesz..
Amúgy javaslom ezt a másik topikot:
https://prohardver.hu/tema/otthoni_halozat_es_internet_megosztas/friss.html
De jobb ha azzal kezded, hogy elolvasod a használatiját annak az eszköznek, ami nálad van.. tplink oldalon biztosan fenn van.. és a tplinknek is van vagy 3 különböző mesh rendszere.. -
csaszi75
senior tag
-
Markizmark
addikt
válasz
francz'70 #19282 üzenetére
Nincsen semmi gond a Telekom iptvvel, abszolút köze nincs a leirtakhoz. Én nem rég váltottam Telekomra, 9 évet néztem a koaxot, most 2 hétig legalább párhuzamosan tudtam nézni a kettőt amíg nem kötötték ki a tarrt, összehasonlítgattam, semmivel se rosszabb a telekom tv. A box egyetlen hátránya, hogy nem minden műsort lehet megállítani, visszatekerni. Azon kívül fagyás vagy hasonló gondom nem volt. Ráadásul az 5500Ft-os TPlink repeater képes továbblőni a telekom multicastot, tehát bárhol ahol van wifi a kertben vagy a házban ott tudok tvzni, nem kell a merev sz*r koaxszot kiráncigálni sehova. Nálam az ONT-re van dugva egy router, és arra a tv, hibátlan. Ráadásul a tv távirányítót se kell használnom még ki-be kapcsoláshoz se, mert a box távirányítója kezeli a tvt is.
Az internet meg nyilván ég és föld a T optika és a tarr koax. Bármikor mérem 950 mbps oda/vissza megvan. Ki se tudom használni igazából... De a nas miatt távelérésben jól jön a sávszél.
-
kabelmania27
Topikgazda
válasz
francz'70 #19276 üzenetére
Jelenlegi szolgáltatásnál több szabadságod van, mert oda teszed a tévét vagy a modemet ahova szeretnéd csak 3x árnyékolású kábelre van szükséged és olyan csatornasorrendet állítasz be amilyet szeretnél, tévétől függően csatornát is tudsz törölni vagy manuális keresésnél csak bizonyos muxokat hangolsz be. Telefonon próbálj ügyfélmegtartót kérni, ahogy bzolika10 írta.
-
Dave1984
őstag
válasz
francz'70 #19276 üzenetére
Optikai nem jobb minőségben!Ha fontos a Tv képminőség eszedbe ne jusson Telekom iptv! Novemberben váltok tarra igaz drágább 1500ft al de kb élvezhetetlen a képminőség az egyéb box-szoftver hibákról már nem beszélek inkább.
Remélni tudom hogy addigra lesz a Tarrnál is megállítható,visszatekerhető, felvehető tv adás!Ez nyomott illetve ennek a hiánya a Telekom felé Novemberben.Nálam van Tarr optika is.Remélem nem spórolnak a bitrátán mint a Telekom? -
kabelmania27
Topikgazda
válasz
francz'70 #19271 üzenetére
Üdv!
Ha nem zavar, hogy kötelező a box és egy előfizetéshez max hármat kérhetsz, illetve az ont-t és a boxokat utpkábellel kell összekötni, hátrány hogy ha gond van az ont-vel semmi sem lesz, tehát ha a dvb-c előnyeiről nem szeretnél lemondani (és egy szolgáltatótól szeretnél mindent kérni + megfelel a jelenlegi netsebesség) érdemes a Tarr-tól ügyfélmegtartó ajánlatot kérni. -
ftamas0201
Topikgazda
-
francz'70
senior tag
válasz
francz'70 #18462 üzenetére
Összejött, megvannak a Tarr-os csatornák!
Nem az Amikoval volt a gond, hanem a Tarr-os koax kábellel
Visszaraktam a régi beltérit és ott sem volt adás! Addig birizgáltam a kábelt míg jó nem lett. Az osztótól kb. 1.5m es darab, majd valamelyik nap kicserélem. A kártyát még nem bróbáltam ki, remélem nem lesz vele gond. Nagyon tetszik a box, láthatóan szebb a kép (az amiko tud 1080p-t, az intek csak 1080i) és kicsit talán jobb a hang is. Felvételt majd holnap próbálom, most még ismerkedem a box-al.
Köszönöm a segítséget, teljesen más értéken voltak a beállítások, úgy tuti nem találtam volna meg! -
farkas-j
őstag
válasz
francz'70 #18454 üzenetére
Semmi varázslás nem kell hozzá!
Ha simán kábeled van akkor max ezekre a paraméterekre lehet szükséged:
Kezdőfrekvencia: 370MHz
Moduláció: 256QAM
Jelátviteli sebesség: 6875kS/s
Hálózati azonosító: 102Optikánál:
Kezdőfrekvencia: 242MHz
Moduláció: 256QAM
Jelátviteli sebesség: 6875kS/s
Hálózati azonosító: 102 -
farkas-j
őstag
válasz
francz'70 #18452 üzenetére
"A Tarr-os szakik szerint az analóg csatornák folyamatos lekapcsolása tesz be neki..."
Elnézést a TARR-os szakiktól, de ez szamárság! Azt nem tudtam, hogy ebben HDD is van. Ha ebben még eredeti a HDD, akkor nem csak a tápegység gyanús, hanem lehet gond akár a HDD-vel is. Lehet, hogy már tele van bad szektorral, és emiatt fogja meg a boxot. -
farkas-j
őstag
válasz
francz'70 #18450 üzenetére
Ha a régi boxod működik, csak időnként fagyogat, akkor elsősorban egy tápegység ellenőrzés nem ártana. Ha jól vettem ki az Internetes képekből, akkor ez a készülék közvetlenül 220V-ot kap, nincs külön hálózati adaptere. Egy hozzáértőnek szét kellene szedni és leellenőrizni elsősorban a tápegységét. A leggyakoribb probléma, hogy a tápegység elektrolit kondenzátorai megöregednek, megnő az ESR értékük és csökken a kapacitásuk. Ez bizonytalan működést eredményez, majd később szerencsétlen esetben valamilyen félvezető alkatrész halálát így teljes működésképtelenséget. Ez a kondenzátor hiba egy ESR mérővel kiforrasztás nélkül kimérhető. A szükséges kondikat ki kell cserélni, és utána elvileg rendben működhet tovább a box. (A kapcsoló üzemű tápokban egy idő után ez jellemző probléma. Én lehet mérés nélkül is kidobnám belőle az összes tápegység szűrőkondit és tennék bele minőségi 105°C-os újakat. 1-2 ezerből megvan.)
Nekem még van egy Intek HD TARR-os boxom, amit még a digitális adások indulásakor adott a szolgáltató, tehát igencsak nem mai gyerek. Ugyan nem az enyém, de már kétszer javítottam, mert a TARR-osok ezeket már cserélik, selejtezik, nem javítják. (Ráadásul ez a "kezdetleges" box még nagyon melegszik, ami a kondenzátorok élettartamára szintén nincs jó hatással.) Viszont van ennek a boxnak egy olyan plusz tudása, amit a mai boxok már nem igen tudnak. Olyan kijelzője van, amin kiírja a nézett vagy hallgatott csatorna nevét. Én ezt a boxot használom a házi-mozi erősítőre kötve rádióhallgatásra. TV bekapcsolása nélkül tudok egyszerűen rádió csatornát választani.
Ha mégis vennél "újat", ne félj a használt Amikok-tól, nekem nagyon beváltak! A legrosszabb esetben a táp adaptert kell újra cserélni (külső táposak), vagy egyszerűen azokban is kondit cserélni. Nekem még csak egyben kellett pedig jó néhány éve mennek nálunk. -
farkas-j
őstag
válasz
francz'70 #18445 üzenetére
Elég átrakni a kártyát semmi varázslás nem kell. (Sőt, ha vannak másik Amiko boxaid, akkor lazán megoldható, hogy azokba ne kelljen kártya a kódolt adásokhoz.)
Nekem egy 2,5-es 120GB-os SSD van beledugva, arra megy a felvétel ha nagy ritkán szükségem van rá. Azt nem tudom, hogyha HDD-t dugnék bele azt is elvinné e, bírná e árammal a SATA portja. -
farkas-j
őstag
válasz
francz'70 #18441 üzenetére
Pl. Amiko HD 8142 Twin C . Az a gyengéje, hogy elég lassú a csatornaváltás és a menü sebessége a nem duplatuneres Amiko-khoz képest. Az nagyon jó az Amiko-k többségénél, hogy tudják kezelni szerver és kliens szinten is a kártyamegosztásokat.
-
francz'70
senior tag
válasz
francz'70 #18005 üzenetére
Na, azt kell, hogy mondjam ez az Arris TG2492 kellemes csalódás. Eddig (kb. 2 hete) az elvárásaimnak megfelelően tökéletesen teszi a dolgát, 5 GHz-en az 5 méter + fal távolság is teljesen rendben van
Az egyetlen negatívum talán, hogy marha erősen világít sötétbende ezt megoldottam.
A Tarr-os szaki szerint a Technicolor-okat is erre cserélik folyamatosan mert azokkal vannak gondok. Dicsérte az Arris-t, szerinte csak annyi problémája van, hogy kb. 3-4 naponta újraindul és erre még nem jöttek rá, hogy mitől van.
Nálam még nem indult újra egyszer sem.
Tényleg van ilyen probléma vele? -
farkas-j
őstag
válasz
francz'70 #17984 üzenetére
Ha saját router vásárlása mellett döntesz, akkor ajánlom figyelmedbe az Asus AC65P-t. Nagyon combos hardveres NAT-tal szerelt router. Teljesen megegyezik a nagy testvérével az Asus AC85P-vel.
Fórumok: Asus routerek, és a Milyen routert -
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Kötbér kijátszására, annak elkerülésére segítséget kérni szigorúan TILOS!
Olvasd el az összefoglalót!
Szolgáltatók összehasonlítása ITT!
Jelszinteket ide írhatsz!
- Proxmox VE
- Személyesen Zuckerberg toborozza a szuperintelligenciát építő AI-csapatot
- OFF TOPIC 44 - Te mondd, hogy offtopic, a te hangod mélyebb!
- TCL LCD és LED TV-k
- Geri Bátyó: B550 szűk keresztmetszet, de mi és miért?
- Elektromos cigaretta 🔞
- Ingatlanos topic!
- Apple MacBook
- Kuponkunyeráló
- Linux Mint
- További aktív témák...
- Microsoft Surface Book 3 - 15 col
- BESZÁMÍTÁS! Asus B760M i7 12700KF 32GB DDR4 512GB SSD RX 6800 16GB Rampage SHIVA FSP 700W
- DDR3 BAZÁR! 8GB 16GB 1333MHz 1600MHz 2400MHz DDR3 memória garanciával hibátlan működéssel
- LG 25GR75FG - E-Sport Monitor - FHD 360Hz 1ms - NVIDIA Reflex + G-sync - AMD FreeSync - HDR 400
- Konica Bizhub C220 - A3 fénymásoló
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged