- Hamarosan megkezdődik a nubia 2,8K-s táblagépének szállítása
- Barátokká váltak az eddig rivális AI-óriások
- ASUS blog: Ideális olcsó utazós gép lett az új Vivobook S14
- Az Aura Displays hordozható monitorhármasa jól felturbózhatja a produktivitást
- Dual Mode-os IPS monitorral adott magáról életjelet a Gigabyte
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Milyen notebookot vegyek?
- Fujifilm X
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- SD-kártyát vennél? Ezért ne csak a GB-ot nézd! – Tech Percek #9
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Gaming notebook topik
- Plazma TV topic
- Samsung LCD és LED TV-k
- Gigabyte alaplap topik
-
PROHARDVER!
Ismert ventilátor gyártók termékeinek adatlapjai:
Új hozzászólás Aktív témák
-
barnam_
nagyúr
Köszi a linkeket!
Rákeresve a típusra nekem főleg keret nélküli ventilátorokat dobott ki, bár azok kép alapján PWM-esek. Nem tudom, hogy az egyéb teljesítményben van-e különbség.Miért búg a PWM-s venti 2 pines csatlakozóra kötve, mert nem kapja meg a 12V-ot a motor?
Sajnos én sem látok mást, mint PWM-es ilyen méretben. Szélesebb pedig nem fér el. -
PitLee
őstag
válasz
barnam_ #3783 üzenetére
Érdemes keresni egy review-ot ahol szétborítják az adott tápot és ott látszódik a venti.
https://www.kitguru.net/components/power-supplies/zardon/fsp-dagger-pro-650w-sfx-psu-review/all/1/https://gnd-tech.com/2019/07/fsp-dagger-pro-650w-sfx-psu-review/
Ekkor már rátudsz keresni a típusra hátha dob valami infót a net.
Azt mindenesetre látni, hogy két vezetéke van ez miatt feszültséget változtatja a táp, így szabályozza a venti fordulatát, a PWM-s venti lehet búgni fog.A slim és a 3 pin miatt a márkásabb ventiknél nem is látok, csak 25mm-est.
-
-
laci666
senior tag
Sziasztok!
FSP DAGGER PRO 650W tápomban cserélném a ventilátort, működik meg minden alapjáraton nem forog (az nagyon jó
),csak amikor beindul olyan 20% terheléstől egy kicsit hangja van.
Ez van benn 92x92x14ezt néztem ki helyette:Noctua NF-A9X14 FLX 92mm PWM rendszerhűtő
Egy ilyen csatlakozóval.
Csak hát PWM-s félek hogy búgni fog kis fordulaton, nem is az olcsó.
Tudtok valamit még ajánlani?
köszi. -
válasz
magyarc #3446 üzenetére
A gyári venti adataival NE FOGLALKOZZ!
és maradj az olcsó sima Arctic P12.nél ebből is van több féle verzió, de ezt vedd amit linkeltem(ACFAN00118A)
a Bionix P120 NEM alkalmas tápba mivel csak 4pines PWM verzió van belőle(ezeket nem nagyon szabad feszültség alapú fordulatszám szabályozásra használni, mert vagy nem is fognak menni vagy erősen búgó hangjuk lesz) és az induló feszültségük is ismeretlen!
Beteszed a Arctic P12-t és örülsz, a gyári adataival ne foglalkozz bőven lehűt egy 1000W os tápot is szinte némán!
-
espeke
tag
Köszi a pontos választ, mert a leírásodból meg videóból meg tudtam csinálni
beolajoztam műszerolajjal, ahol csatlakozik a venti a közepébe. Sajnos, most is búg, sőt rájöttem, hogy kotyog is a ventije
Valszeg ezért van a hang is..
Ha a kerettől kell mérni, akkor ez 94x94-es venti (?), HP Elite 8100 vagy 8200-es gépben van. Rakok fel képet, hogy ez mennyire szabvány -e, mert amúgy szerintem 500 ft egy ilyen, akkor veszek bele. Csak, hogy a csatija jó -e, kapok -e ilyen csatlakozóval vagy egyáltalán ilyet. Legfeljebb rá hekkelem valahogy a csatit.
Itt látható: https://imgur.com/a/IN5NvvK
Ha megnyomom a ventit, kotyog
Nem tudom a többi is kotyog -e, de szerintem ez a gond vele.
Ha valakinek lenni ilyen ventije és megválna tőle, megvenném.
-
dugo_
veterán
Ha már búg, akkor szinte biztos, hogy kopott és az olajozás önmagában nem fog segíteni.
Egyébként: https://www.youtube.com/watch?v=O9hM-4WJGdE
Matrica lehúz, gumidugó kipattint, műanyag C-gyűrű lepattint, O-gyűrű lehúz és onnantól kihúzható a lapátkerék az ellentétes oldalon. Valami vékony, könnyű műszerolajjal kend.
-
espeke
tag
Üdv!
A kérdésem a következő: Van egy HP Elite gépem, amit szeretnék árúba bocsájtani
Viszont előtte szépen kitisztítottam, leteszteltem, amit kell, hogy olyan legyen, amit én is megvennék
Viszont ad egy búgó hangot, ami egy visszatérő, ciklikus búúgó hang, ami szerintem elég zavaró. Tápot átnézte elektrós ismerősöm, elektronikailag jó.
99%, hogy a tápból jön, a többi ventit lehúztam és úgy is van a búgó hang.Azt tervezem, hogy szétszedem még egyszer, kiszedem a ventijét, megtisztítom és meg is szeretném olajozni, mert lehet az a gond. Hogy kell megolajozni a ventijét? Milyen olaj kell hozzá? Vmi házi praktika jó? Mert nem akarok wd-40-re költeni
, de ha leírjátok hogy csináljam és mivel akkor persze veszek hozzá, ami kell.
Szóval, hogyan olajozzam meg a táp ventit?Köszönöm
-
válasz
zotyi85 #3167 üzenetére
Meglehet csinálni, de a legtöbb PWM.es venti ezt nem nagyon fogja szeretni, nem arra vannak tervezve hogy feszültség alapon legyenek szabályozva, némelyik nem is fog működni így, vagy éppen működik de nagyon zavaró morgó-búgó hagja lesz! Inkább vegyél egy olcsó Arctic P12.est most az a leg olcsóbb megoldás, és viszonylag jó és cssendes is!
-
válasz
Zsírkrétamen #3083 üzenetére
4.Pin(PWM) Venti nem igen jó tápba, mivel a tápok feszültség alapon szabályozzák a ventit, a pwm ventik pedig NEM így működnek, azok fix 12.voltot kapnak és a 4.ik vezeték a PWM vezérlés ez mondja meg hány % on menjen a venti! Ugyan némelyik PWM venti működik feszültség szabályzással is de nem ajánlott így használni és sokszor búgó morgó hangjuk lesz tőle!
Inkább vegyél te is Be Quiet! Pure Wings 2 vetit nem olyan drága és nagyon jól teljesít tápok hűtésében!
-
Ajven
csendes tag
Sziasztok!
Nálam most jött el a pillanat, mikor ventilátort szeretnék cserélni a tápegységemben, mert már meguntam, hogy hangosan búg. Szétszedtem, nekem Sunon márkájú, 2 vezetékes venti van az ősrégi tápomban. Amit találtam neten (80x80x25 mm), az mind 4 vezetékes. Megoldható így a csere? Előre is köszönöm a segítséget. G.
-
Attila567
csendes újonc
válasz
matyiroli #2628 üzenetére
Sziasztok egy Cooler Master rs500-psap-j3-as tápom van és a ventilátor eléggé furcsa dolgokat művel, amikor rájön az 5 perc, elkezd nagyon búgni mint ha robbanni készülne aztán pár perc múlva abba hagyja, szerintem a ventilátorral van valami azt szeretném cserélni hasonló teljesitményűre.
Venti tipusa: Yate Loon d12sh-12-es venti
Azt szeretném kérdezni hogy a táp automatikusan szabályozza a venti fordulatát vagy fix fordulaton pörög?
Ki akarom cserélni a ventit de nem tudom milyen lenne a megfelelő, a tápba forrasztva van a venti. Ha elvágom a vezetéket és összekötöm megfelelően a táp ugyan úgy fogja szabályozni magának a ventit vagy ha veszek egy hasonló teljesitményű ventit pl 3 pineset akkor annak a fordulatát tudom szabályozni ha az alaplapra csatlakoztatom?
Válaszokat privát üzenetben is kérném úgy jobban átlátom de az se baj ha komiba irjátok
Előre is köszönöm
-
ggbuffon1897
őstag
Hali
Van egy 1 éves FSP Raider 550W-os tápom. Elég jól belőttem a gépbe a cuccokat, h mind hangtalan legyen, így most a leghangosabb ami a gépben üzemel az a táp.
Érdekes módon egyébként bekapcsolás után félóráig teljesen néma, aztán elég "búgó" hangja lesz, ami engem zavar.
Egy venticsere segíthet a dolgon? Ha igen milyen típust ajánlanátok?
Gondolkodtam még, h esetleg a Z9 alján lévő eléggé elb*szott szellőzősávjain nem jut be neki elég levegő, mondjuk ennek meg ellentmond, h 10 hónapig üzemelt hangtalanul.
Esetleg ha a nem lefelé fordítom, hanem felfelé a házba irányítva a levegőt, az megoldást jelenthet?
Előre is köszi a segítséget, vagy ötleteket.
-
Lacielvtárs
nagyúr
igen én is így gondolom, de ha tényleg ilyen halkak, már pedig tényleg halkak, mert teli pakoltam velük a gépházam, és tanúsíthatom hogy teljesen rendben vannak.
szinte huzatot csinálnak a házban, és nincsen semmi hangjuk...
ezért is gondolkodom erősen...
de az ötleteitek és tanácsaitok nagyon köszönöm
mindenkit meghallgattam és végül is emellett döntöttem...
itt pont arra panaszkodnak hogy sohasem akar elindulni a ventije.
nah most úgy vagyok vele hogy nekem pont ez kell.
Ha meg dolgozik a gép ezerrel, akkor már úgyis lesz hangja és akkor elnyomja a táp hangját...
eddig nem is zavart ha dolgozott a gép és hangja volt.
de nekem amikor idle-ben van, ne búgjon, zúgjon.
többek között ezért is váltottam Intelre AMD helyett, mert az Amd-t nem győztem hűteni -
Lacielvtárs
nagyúr
szia
NAGYON szépen köszönöm a válaszodat.
most már akkor mindent értek!
no akkor ezek fényben fogok keresni ventit...
végre valaki elmagyarázta hol hibázik az elméletem
végül is tegnap visszaraktam a gyárit...a hang relatív, mert halk búgást hallok ha megy a venti és tuti hogy az sajnos a rákódás miatt van
-
Frozzy
őstag
Sziasztok!
nem tudom hova írjak ilyen ügyben.. de úgy gondoltam inkább ide írok hátha tudtok segíteni
találtam a szekrény alján egy ADDA AD1212MS-A71GL típusú ventilátort.. szivesen be raknám a CM házamba alulra, hogy pumpálja játék közben befelé a friss levegőt!
de a gond az, hogy amikor forgatom kézzel (gyorsabban) vagy tápra kötöm akkor hangos búgó hangot ad ki.. régi ventilátor gondolom kezdi megadni magát.. néztem a fólia alatt nincs kis nyílás neki, hogy egy kis olajat belecsöpögtetnék.
ezt a fajtájú ventilátort nem lehet valahogyan szétszedni megpucolni megolajozni és voálá tökéletes lenne a venti ?
vagy ez már úgy ahogy van kuka ?
Köszi a válaszokat!
-
pd
tag
Corsair CX400 tápcseréjéről osztom meg a tapasztalatokat.
Végül vettem egy JetFlot, aztán egy SickleFlow-t is, úgysem ártott a házba sem egy új venti. Mostanra kipróbáltam mindegyiket több helyen. A tapasztalataim igencsak vegyesek.
A JetFlo állati jól hűt, csak úgy lobog az ember haja tőle. Cserébe viszont sajnos a hangja is állati nagy. Tesztek alapján nem gondoltam volna, de sajnos így van. Házhűtőnek jó, de ha nagyobb akadály van az útjában, a levegő a nagy légszállítása miatt csak úgy süvít. CPU-hűtőnek még elmegy, de szerintem olyan sok hűtéstöbbletet ott sem hoz, amennyivel hangosabb (én az Alpenföhn Triglav bordáján tudtam kipróbálni). Egyébként 1200-1600 RPM között egész halk, de fölötte, főleg maxon... Sajnos a tápban a meleg miatt inkább a max. fordulat felé forog, ha terhelve van a gép, és ahogy a táp alul van és megkeveredik benne a levegő, nagyon hangos lett; a levegő süvítésén túl még valami búgás is hallható volt, nem tudom mitől. Viszont le is hűtött mindent, az tuti.
A SickleFlow az ára ellenére (fele annyi, mint a JetFlo) azt kell hogy mondjam, legalább olyan jól hűt, viszont sokkal halkabb. Házhűtőként szinte nem is hallani, pedig ott állandó 2.000-en forog (3 tűs a csatlakozója), és a tápban sem lett nagyobb hangja. Nem igazán értem, miért van, lehet hogy csak a táp komálja jobban valamiért, de ég és föld hangban a két venti közti különbség.
A táp hőmérsékletét csak kézrátétellel tudom mérni, az alapján azt mondom, mindkettő ugyanúgy lehűti.
Lényeg a lényeg, én a Corsair CX400-ból kiindulva azt tudom nyilatkozni, hogy aki halk ventit szeretne, az semmiképp ne válassza a Cooler Master JetFlo-t. Ajánlani tudom ezzel szemben a Cooler Master SickleFlow-t. Fele annyiba kerül (1.800 <---> 3.800), nagyon jól hűt, és jóval halkabb.
-
TomWexX
addikt
Üdv.
Tegnap házat cseréltem és ez a procedúra elég is volt ahhoz hogy a Chieftec GPS-500AB A tápom ventilátora megvaduljon. Rezonál, zúg, búg, de még pörög. A táp hátsó részén lévő jukakon át a wd-40 hosszú csövével sikerült adni neki egy kis anyagot, most úgy ahogy csendes lett, de gondolom nem ez a jó megoldás.
Milyen ventit tudnátok ajánlani hozzá, ami csendes, ugyanis az új házam fő tulajdonsága is az hogy ne legyen hangja. (cooler master silencio 452)
Vagy B. megoldásként milyen 600W-os tápot tudnátok ajánlani ami minőségi, csendes és nem túl drága?
Elöre is köszi. -
8th
addikt
Üdv. Cserélni szeretném az otthoni gépben a táp ventilátort mert valószínűleg full csapágyas. Bekapcsoláskor 3-4percig közepesen hangosan búg morog majd ez szép fokozatosan vissza halkul a normális szintre. A ventilátor típusa: TRICOD SCIENCE SPDL 1225S. Ez egy sima 120x120x25-ös venti hagyományos két tűs csatlakozóval. A problémám az, hogy nem találtam erről a légkavaróról semmi infót a neten. A tápon sincs feltüntetve sem a légszállítás sem a zajszint. Tudom, hogy a google a barátom de ma nincs kedve velem barátkozni mert semmi érdemlegeset nem mondott róla. Supportnak írtam csájnába hátha válaszolnak. Addig is megkérdezném, hogy 2500 max. 3000 forintig bezárólag milyen fix fordulatos halk ventilátort ajánlanátok ami elfogadható légszállítással bír?
-
piRate_nEx
aktív tag
Van egy tápom a gépben, de amikor beteszem az asztalba, búg. Tuti hogy valami noname venti van benne, a táp egy ARLT 750W-os moduláris. Németországból jött teherautón.
Amúgy hibátlan, kb. 2 éve rendesen is teszi a dolgát.
Szétszedtem, de a ventlátori csatlakozó kisebb, mint ami a videokártyákon szokott lenni. Fordító létezik hozzá, amivel rendes csatlakozó méretű ventit bele tudok tenni?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- LG 27UL550-W - 27" IPS / 3840x2160 4K / 60Hz 5ms / HDR10 / AMD FreeSync
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7700X 32/64GB RAM RTX 4070Ti Super GAMER PC termékbeszámítással
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 14600KF 32/64GB RAM RTX 5060 Ti 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 12400F 16/32/64GB RAM RTX 4060 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- Bomba ár! Dell Latitude E7270 - i7-6GEN I 8GB I 256GB SSD I 12,5" FHD I HDMI I CAM I W10 I Gari!
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged