Hirdetés
- Melyik tápegységet vegyem?
- Hobby elektronika
- Bluetooth hangszórók
- Házimozi belépő szinten
- Ami Kínában OnePlus Pad Pro, az errefelé mégis csak Pad 2 lett
- Vezetékes FEJhallgatók
- Internet Rádió építése (hardver), és programozása
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
-
PROHARDVER!
Telekom (vezetékes telefon, IPTV, xDSL / kábelnet / optinet)
Új hozzászólás Aktív témák
-
Szép napot!
Az RTL2 HD adása másnál is rossz, szaggat a kép, mintha nem lenne folyamatos, vagy csak engem szivatott a rendszer? (Múlt héten ahogy néztem az EL döntőt, na ott nagyon feltűnt, de már máskor is néztem hogy nem az igazi a HD, az SD adáson jó, de a HD..., a többi HD-n nem tapasztaltam ilyet)
-
tibi970307
tag
válasz
tibi970307 #94247 üzenetére
Sajnos kicsúsztam a szerkesztési időből.
Rájöttem, hogy az s905X esetében optikán ment át a hang, nem ARC funkcióval.
Az erősítő kimenete nem működik, mivel képet nem ad, hirtelen megörültem, hogy hangra nem halott, de sajnos nem így van. -
dptrsk
Topikgazda
válasz
tobias88888 #94246 üzenetére
szép lassan terjed az 500-as csomag elérhetősége KOAXon, de még nem országos jelenleg.
-
tibi970307
tag
Sziasztok!
IPTV előfizetésem van egy Tatung beltérivel.
Ki akartam próbálni az ARC funkciót. Ez úgy nézne ki, hogy a TV megkapja HDMI-n a hangot a beltériből a TV pedig az erősítő kimenetére továbbítja a hangot, így az erősítő szól. Ami érdekes, hogy akkor van hang a TV-n ha az ARC nincs bekapcsolva, illetve az ARC műkődik egy S905X box-szal.
Mit ronthatok el? -
tobias88888
őstag
válasz
DJ. Ru$y #94244 üzenetére
Hát ez azért nem magyarázza meg, hogy miért olcsóbb egy év húséggel mint kettővel, vagy azt hogy miért olcsóbb a net tv-vel mint tv nélkül
Ráadásul most valamiért az 500as netet is kiajánlja pedig kábelesnél tudtommal 250 a maximum
-
ktibi77
újonc
Sziasztok,
Telekom Sat TV-nk van, két box-szal: CO1000 és a felvevős CO1000P. A problémám, hogy nagyon idegesít már a hdd kerregése, és kicserélném egy SSD-re (nyilván a P-sben). Az eredeti benne lévő vinyó ext3-ra van formázva, látom is pc-n (a fájlokat is, igaz lejátszani nem lehet, de ez most lényegtelen is).
tune2fs ennyit mond róla:
tune2fs 1.42.13 (17-May-2015)
Filesystem volume name: SATA1-13-14
Last mounted on: /media/ubuntu/SATA1-13-14
Filesystem UUID: 792db356-a523-4437-8c59-83a0b3f464dd
Filesystem magic number: 0xEF53
Filesystem revision #: 1 (dynamic)
Filesystem features: has_journal ext_attr resize_inode dir_index filetype sparse_super large_file
Filesystem flags: signed_directory_hash
Default mount options: (none)
Filesystem state: clean
Errors behavior: Continue
Filesystem OS type: Linux
Inode count: 1013744
Block count: 122096000
Reserved block count: 6104800
Free blocks: 121973931
Free inodes: 1013729
First block: 0
Block size: 4096
Fragment size: 4096
Reserved GDT blocks: 994
Blocks per group: 32768
Fragments per group: 32768
Inodes per group: 272
Inode blocks per group: 17
Filesystem created: Tue May 22 16:37:41 2018
Last mount time: Tue May 22 16:41:05 2018
Last write time: Tue May 22 16:41:05 2018
Mount count: 2
Maximum mount count: -1
Last checked: Tue May 22 16:37:41 2018
Check interval: 0 (<none>)
Lifetime writes: 32 kB
Reserved blocks uid: 0 (user unknown)
Reserved blocks gid: 0 (group unknown)
First inode: 11
Inode size: 256
Required extra isize: 28
Desired extra isize: 28
Journal inode: 8
Default directory hash: half_md4
Directory Hash Seed: 18640761-4959-41e9-a30a-e4b23ca44477
Journal backup: inode blocksNa most az SSD-t akárhogy formázom ext3-ra, akármilyen paraméterekkel, a következő a helyzet: látja a box a partíciót, de nem tudom beállítani PVR-nek, azt mondja formázzam előtte. Ha rámegyek arra, hogy formázás, akkor egy rövid "operation failed" a hibaüzenet. Már kismillió paramétert végigpróbáltam (inode, journaling...stb) és sehogy nem akar működni.
Érdekes, hogy fat32-t is lát, és USB-n pendrive-ot is látja, ext3-t és fat32-t is, még a nem felvevős is, de a jelenség ugyanaz: nem tudja beállítani PVR-nek és formázzam, majd operation failed.Mi lehet a megoldás? Az eredeti vinyóról a partíciót nem tudom 1-1 copyzni, mert az SSD-m nyilván kisebb. A méret nekem nem gond, nem őrzök felvételeket 1-2 napnál tovább. Olyat nem próbálnék, hogy az eredetin lecsökkentem a partíciót és úgy 1-1 copy, mert a végén az eredetit sem fogja látni.
Másik extra kérdés: ez most conax? a kártyán semmilyen info nincs. Milyen CI modult vegyek, ha arra kerülne a sor?
Köszi! -
DJ. Ru$y
nagyúr
válasz
tobias88888 #94243 üzenetére
Első bekezdés.
-
tobias88888
őstag
Árat emelt az elmúlt 1 évben a telekom?
Gondoltam megnézem, hogy a jelenlegi net csomagom mellé ha veszek egy alap szintű tv csomagot, hogy ne kelljen a néha szánalmasan rossz m4-es streammel szórakozni vb idejére hogy járok. Jelenleg van egy 250/20as kábeles netem 2 éves hűséggel amiért 4675 Ft-ot fizetek havonta. Rámentem a dijcsomag váltásra, ott ugyan ez már 6900ft / hó ha most kötném, pedig a cimet megadtam (tudom hogy az is befolyásolja az árat elég rendesen). Ha benyomom az alap tv-t is akkor 6528Ft.
Tudom, hogy iszonyat rossz a rendszerük, de legalább az árat eddig jól mutatta, most már azt sem?
Jah, és 1 év hűséggel olcsóbb mint 2 évvel, mert az első 3 hónapban kevesebbet kellene fizetnem...
-
r3dsnake
nagyúr
válasz
Intruder2k5 #94090 üzenetére
Volt kinn szerelő, jók is lettek az értékek, viszont utána még pár óráig ment a konyhai tévén a DVB-C, aztán egyszer csak megszűnt létezni. Net, IPTV, Telefon működik. Ötlet, hogy mit kellene körbejárni?
Köszi!
-
adika4444
addikt
Ő volt már, beleegyezett. A lakók is belementek hogy jöhet az optika, a Telekomnál pattog a labda, csak az üzletkötő nem igazán csípkedi magát, meg az ügyfélszolgálaton is megy a vállvonogatás...
Szóval itt a lakók részéről mehetne a dolog, a Telekom nem elég izgatott...
(#94239)DBob:
Ez azért nagyon durva, balhésak ellenére nem jön össze az 50%+1 támogatás? Mert ha az megvan, akkor elvileg a hőzöngik nem nagyon tehetnek semmit... -
válasz
icetheman #94238 üzenetére
Hmm.
Ha gondolod, nagyon szívesen átadom neked a stafétabotot és vele a lehetőséget, tegyél egy próbát.Arra előre felhívom a figyelmedet, az én esetemben a fő retardált egy láncdohányos, alkoholista, munkanélküli barom, aki casual style üvöltözik a szomszédokkal, ha rossz napja van. Mivel egy kifejezetten alacsony IQ-val rendelkező élőlényről van szó, meglennék lepve ha a feléd intézett harmadik mondatja nem a "nekem ne ugassál bazdmeg!" valamelyik szinonimája lenne.
Előbbi posztomban nem is az én problémámra kerestem megoldást, csak felvázoltam a fórum társunknak mi lehet a valószínű válasz a "szomszéd (ház) nete mindig gyorsabb" problémára.
-
válasz
adika4444 #94236 üzenetére
"Hova lehet ezzel fordulni hogy beindítsák a házba a Telekomot?"
Leginkább a közös képviselőhöz.
Mivel azt állítod panel, emiatt társasház.
Mivel társasház, ezért az infrastruktúra az ingatlan határán belül a lakás átadási pontjáig a társasházi (közös) magántulajdon.
Ha a tulajdonosok meghatározott százaléka nem járul hozzá az infrastruktúra átalakításához, akkor nem lesz optika a házban.Ahol lakom, közel s távol mindenhol elérhető a Digi FTTH szolgáltatása.
Ebben a társasházban speciel épp nem, mert sok retardált nem hogy hálózati fejlesztést nem engedélyez megvalósítani, hanem alapvető közművek karbantartásán is kiakadnak. Konkrétan egyik bunkó "white trash" volt bátor felszólalni a legutolsó közgyűlésen két üveg sör után, nehogy megcsináltassuk a közel 100 éves szennyvíz hálózat szakaszt a belső udvarban, mert mi lesz az ő 2 nm területű kis virágágyásával?
Egyébként pedig a Digi keresőjében is nagyon szomorúan mutat, hogy oldalakon keresztül minden címnél fel van tüntetve a "nagy sebességű internetkapcsolat", ezen egy házszám alatt meg semmi.Szóval az, hogy 'nem engedélyezett' státuszban van a panel ahol laksz, miközben a szomszédos házakban meg van, elsősorban hasonlóan kedves szomszédaidnak köszönhető.
-
adika4444
addikt
Hali!
Szeretnénk egy belvárosi panelba Telekom optikát.
Szomszéd házakban megy is, a miénkre azt mondta az üzletkötő hogy nem engedélyezett státuszban van...
Hova lehet ezzel fordulni hogy beindítsák a házba a Telekomot?
Köszi! -
prisz
senior tag
Sziasztok! Ip tv Zugló az Eurosport HD-n állókép van. Az összes többi tökéletes, az Eurosport SD adása is hibátlan. Valaki ránézne, hogy globális probléma e?
-
viktorhu
veterán
válasz
samy-d #94224 üzenetére
Szerintem ez ilyen
Nagyon béna ez a koaxos sagemcom router. Teljesen mindegy, hogy teszel-e bele saját routert, hogy dmz-ben van vagy switchként használod, nekem is dobálja a mobil eszközöket, leginkább 5GHz-en. Most már a mobilomon sokszor csak mobilnetet használok, mert különben nem érkeznek meg megbízhatóan pl. a messenger üzenetek.
-
samy-d
csendes tag
válasz
DJ. Ru$y #94225 üzenetére
Van három IPTV is a lakásban. A saját routeren keresztül gond nélkül átmegy a jel, így használom.
Alapértelmezetten a szolgáltatói modemen ki volt kapcsolva a wifi, csak a saját szórta a jelet. (jobb jelet adott, nagyobb volt a sáv stb.)Amit írtál, hogy ugyanazon a hálózaton legyenek azt már megcsináltam, ezen túl vagyok. Mondjuk a DMZ-t nem próbáltam, ezzel soha nem foglalkoztam, utána kell járjak.
-
adika4444
addikt
válasz
samy-d #94224 üzenetére
Hali!
Sagemen nyomd ki a wi-fi-t, LAN WAN kapcsolattal kösd rá a saját routeredet (persze ne legyenek egy alhálózaton), és tesztelj úgy. Na ha úgy is problémás, akkor a Sagem LAN portjára akassz egy gépet és két napig tolj rajta pinget, de lehetőleg többet, mert egy pingnél a túloldal is lehet épp problémás... Szerintem szimplán a Sagem Wi-Fi-je zavarja a saját routerét... Vagy amit még el tudok képzelni hogy szimplán labilis a hálózat úgy alapból, és ezért akad a Yt meg a netrádió a mobilon, ezeket is meg kéne nézni kábellel...
szerk: Lassú voltam
-
DJ. Ru$y
nagyúr
válasz
samy-d #94224 üzenetére
Van IPTV-d is? Ha nincs, akkor bridge módot bekapcsoltathatnád és a saját eszközödet használhatnád router-nek.
Ha van IPTV, én egy DMZ-t kipróbálnék még esetleg...
Sagemben kikapcsolod a wifi-t teljesen. A saját router-ed WAN portját összekötöd a Sagem LAN1 portjával, a router-edben WAN kapcsolatnak Static IP, itt megadsz egy olyan IP-t ami a Sagem alhálózatába van, de a DHCP tartományon kívül, átjáró a Sagem IP címe, (ha kell DNS, akkor az első a Sagem IP címe, a második pl. 8.8.8.8) ezután közvetlen a Sagemre csatlakozva belépsz a felületére megkeresed a DMZ-t bekapcsolod és beírod azt az IP-t amit kézzel megadtál a router WAN IP címének.Minden forgalmat a saját router-edre fog továbbítani, a saját router-ed fog felelni a port forward és hasonló dolgokért.
Egy próbát megérhet.(A Sagem sajnos nem a legjobb eszközök egyike, sok probléma volt vele eddig másoknak is. Itt találod az erre specializálódott Telekom topic-ot.)
-
samy-d
csendes tag
Sziasztok!
Hónapok óta küzdök egy problémával, és nem tudom mit tehetnék még.
Idén kora tavasszal váltottam telekom csomagot, a korábbi 30-asról 500-ra. Új modemet is kaptam, Sagemcom (ha jól rémlik a 3686-os).
A problémák kezdete erre az időszakra vezethető vissza.Előre is elnézést kérek, ha egy picit offtopik a téma.
A korábbi modem mögött (talán Cisco) volt egy saját wifi routerem. Ekkor semmi probléma nem volt még, minden szépen működött. A fentebb nevezett időpont után kezdtük észrevenni, hogy vezeték nélküli hálózaton akadozás észlelhető. Otthon folyamatosan szól egy andoidos eszközről netrádió, vagy megy a youtube. A töltés meg-meg áll, belassul. Vezetéken hasonlót nem tapasztaltunk, igaz nem is nagyon használunk vezetékes eszközöket ilyen dolgokra.
A saját eszköz nélkül is jelentkezik a probléma, legtöbbször 5G-n. Ma reggel 2,4G-n is 3 másodpercig szólt a rádió 4 másodpercig meg nem. Közben másik telefonon is akadozott a betöltés.
OFF
Természetesen végigpróbáltam az ilyenkor szokásos eljárásokat. Kertesházról van szó, alig 2-3 gyenge jel látszik 2,4GHz-en, 5G teljesen üres. Saját routeren firmware frissítés, gyári beállításokkal használom, akkor is csinálja. Próbáltam AP-re állítani a routert, hogy a szolgáltatói DHCP szerver menjen, akkor is.
Munkahelyemre behoztam a saját routert, ott látszólag mindenféle probléma nélkül üzemelt egy munkanapot, több eszközt is kiszolgálva. Arra gondoltam, hogy ha vezetéken minden rendben van (amire hivatkozni szokott a szolgáltató), akkor a másik eszköz gond nélkül sugározhatja a jelet, mindenféle probéma nélkül, ahogy eddig is.
Sajnos mobil eszköznél életszerűtlen, hogy vezetéken kapjon internetet.
A saját eszközöm még garanciális, gondolkodtam, hogy visszaviszem, hátha.
Ilyen akadások alkalmával viszonylag ritkán vagyok otthon, nem tudok minden egyes belső hálózaton lévő eszközt megpingetni, vagy sebességet mérni.
ONSzeretném a modemet tesztelni, hogy megfelelően működik-e. Speedtestet szoktam csinálni. A router mellett van, hogy 300MB van, hogy csak 40MB (ennyivel is elégedett lennék). Viszont olyan is van, hogy csak 0,4 a letöltés, a feltöltés el sem indul. De olyan is van, hogy a hálózatot sem tudja azonosítani sőt, a hálózatra sem tudok csatlakozni.
Amit lehet természetesen vezetékkel használok, hogy ne legyen sok eszköz wifin.
Azért vettem egy jobb wifi routert, hogy 5G-n tudjam a belső hálózatot használni. (Archer C7)
Gondolkodtam, hogy direktbe rákötök a modemre egy gépet, és 1-2 napon keresztül futtatok valami pinget, vagy hálózat sebesség tesztelő alkalmazást.
Ha esetleg valakinek lenne tanácsa, az kérem ne tartsa magában.
Előre is köszönöm. -
viktorhu
veterán
Jobb lesz a net optikán akkor is, ha ugyanazt a sebességet fizeted elő, mint most koaxon. A pr-nél pedig, ha jó minőségű tévéd van, jobb lehet a kép dvb-c-n, mint a telekomos iptv-vel. Én mondjuk ha lesz optika nálam, akkor szolgáltatótól függetlenül azt fogom választani.
-
Elar
senior tag
válasz
DJ. Ru$y #94221 üzenetére
Köszönöm!
Foglamam sincs mennit venne el azért kérdeztem
Tcom-ot és IPTV-t soha nem használtam.
Most agyalok, hogy ez legyen vagy maradjak PR Telekomnál.
Kb 1 árban van a két dolog, viszont a T kb 4x nagyobb netet ad.
(Amire olyan hú de nagy szükségem nem feltétlen van)
Ezért próbálom a pro és kontra dolgokat összeszedni. -
DJ. Ru$y
nagyúr
A gigabites eszközök korlátait figyelembe véve, azokkal megegyező sebességet képes elérni. Kereső a barátod találhatsz jó néhány speedtest képet róla.
Az IPTV nem befolyásolja optikán az internet sebességét, de gyanítom az a 18 Mb/s (maximum) amit elvenne 2 HD adás biztosan nagyon érzékenyen érintene gigabit esetén.
-
DJ. Ru$y
nagyúr
válasz
wanted5 #94216 üzenetére
Igen változott, törvényi szabályozásra.
Az első három hónapban kapsz kedvezményt. A 2 éves esetén pedig készülék kedvezményt biztosítanak.
Gyorsító opció: forgalom korlátos, 2 lépcsőben lassítják, természetesen a DSL-es sebesség azután is megmarad.
-
Elar
senior tag
Sziasztok
Azt szeretném kérdezni, h mennyire valós at 1gb-s net?
Illetve ha be van kapcsolva 2 tv akkor mekkora sebesség várható el a nettől? -
taki01
őstag
Rákérdeztem a Telekom SAT+NET csomagjára a telefonos ügyfélszolgálaton és azt mondták hogy korlátlan mobilnet van benne 8000Ft/hó-ért de csak személyesen lehet megrendelni.
-
wanted5
őstag
Sziasztok!
Az utóbbi időben változott valami a hűségidővel kapcsolatban? Az árakra gondolok, mert akár 1-2 év vagy hűség nélkülre állítom a csomagösszeállítást az árak nem változnak. Létezik, hogy eltörölték ezt a dolgot?
+ a gyorsító opcióval vannak már újabb tapasztalatok? Félek belevágni, pedig szörnyen lassú a net.
-
-
shapphire
aktív tag
Helló!
Az miként lehet, hogy egy eddig sem acélos adsl2+ kapcsolat tovább romlik? Volt vagy 4.4 mbit a letöltés, egy ideje meg a 2,5 mbit szintet is alig éri el. Igaz, hogy a garantált 1 mbit az lazán megvan de azért ez messze nem korrekt. Egy-két napra visszajött a nagyobb sáv, de már vagy 1,5 hete visszaállt megint az alacsonyabb értékekre.
Köszi! -
Harkovz
aktív tag
válasz
DJ. Ru$y #94205 üzenetére
Köszi.Két hete van ez az 1Gb-os net.Hát mobilnet után jó érzés ez a sebesség meg a korlátlanság.Bár szerintem ezt kihasználni nem lehet,nincs olyan szerver ami a fele sebességet is adja letöltéshez.A 250 Mb/s is elég mindenre de mivel kb.300 Ft. volt a különbség a két csomag között ezt választottam.
-
raider21
aktív tag
Úgy nézem bő 1/2 év után a fórumos Telekomos kolléga segítsége után megint befigyelt egy "SNR Lock" jobban mondva egy alacsonyabb profilra tett rá manuálisan egy szerelő v. technikus, mert a központ automatikájának semmi baja nem volt eddig a nem éppenséggel 100% -os VDSL2 vonalammal: olyan 48/15 Mbit/s környékén zavartalanul hasított. Múlt hétvégén néztem, akkor még minden rendben volt. Nem tudom mikor történhetett, ma szembesültem vele.
Mondjuk a profilon úgy tűnik, hogy módosítottak: Korábban a profil, fórum szlengben SNR Lock kb. 42/12 Mbit/s környékét tudott, most 45/10,5 Mbit/s környéke. Nem is tudom melyik a jobb megoldás?!
Persze ha 45/12,5 Mbit/s környéke lenne, nem nagyon morognék.
-
DJ. Ru$y
nagyúr
válasz
RoSSo3 #94202 üzenetére
Ugyanazon a vonalon szolgáltatják és nagyon régóta nem kötelező. Szerintem az 1-2 Mb/s-es csomagok idején volt utoljára kötelező.
Sőt az is lehet, hogy sosem volt kötelező, csak a csomag kedvezmény mindig olcsóbbra jött ki, mint magában az internet. Naked ADSL-nek nevezték, régen, amikor telefon nélkül internetet rendelt valaki.
-
RoSSo3
senior tag
válasz
DJ. Ru$y #94201 üzenetére
Köszi!
Vezetékes telefonvonalat szeretnénk megszüntetni, mellette maradna az internet és a TV (SAT) szolgáltatás. Régebben emlékszem, hogy technikailag kötelező olt a vezetékes telefonvonal az ADSL internethez, ez kevert meg. De ma már biztos vagyok benne, hogy akinek otthoni vezetékes netje van, annak nincs mind vezetékes telefonvonala is.
-
DJ. Ru$y
nagyúr
válasz
RoSSo3 #94200 üzenetére
Most vezetékest vagy mobilt szeretnél lemondani?
Természetesen működik a TV is és az internet is telefon előfizetés nélkül. Minden működik minden nélkül mondhatnám ezt is. Bármelyik szolgáltatást igénybe veheted önállóan is. A fizikai vonalat nem fogják megszüntetni attól, hogy lemondasz egy szolgáltatást.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Olvasd el az összefoglalót!
Szolgáltatók összehasonlítása ITT!
Jelszinteket ide írhatsz!
Kötbér kijátszására, annak elkerülésére segítséget kérni és ahhoz segítséget nyújtani szigorúan TILOS.
- Politika
- Autós topik látogatók beszélgetős, offolós topikja
- Melyik tápegységet vegyem?
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- Autós topik
- Gitáros topic
- Budapest és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Hobby elektronika
- BestBuy topik
- Minden téren tudott fejlődni a Motorola Razr 60 Ultra
- További aktív témák...
- Latitude 5400 27% 14" FHD IPS i5-8365U 16GB 256GB NVMe IR kam gar
- ÁRGARANCIA! Beszámítás, 27% áfa, összesen 5db RTX 5060 Ti 16GB 3 ventilátoros készletről BOMBA ÁRON!
- XPS 15 9520 15.6" 4K+ IPS érintő i7-12700H RTX 3050 Ti 32GB 1TB NVMe ujjlolv IR kam gar
- ThinkPad T495 27% 14" FHD IPS Ryzen 7 PRO 3700U 16GB 512GB NVMe ujjlolv új akku gar
- Latitude 7450 14" FHD+ IPS érintő Intel Ultra 5 135U 16GB 256GB NVMe ujjlolv IR kam gar
- Huawei P30 Lite 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Laptop felvásárlás , egy darab, több darab, új , használt ! Korrekt áron !
- 118 - Lenovo Legion Pro 5 (16ARX8) - AMD Ryzen 9 7945HX, RTX 4070 - UK billentyűzet
- ASUS 18W USB ADAPTER
- ÚJ LENOVO ThinkPad P16s Gen 2 - 16" WUXGA IPS Érintő - Ryzen 7 PRO 7840U - 32GB - 1TB -3 év garancia
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest