- Kábeleket és csövezést rejtő "kirakatház" a GameMax logójával
- Felvarrták az Arctic rackmount rendszerekhez szánt CPU-hűtőjének ráncait
- Háromféle kivitelben, és nem kis kapacitásokkal jönnek a Micron 6550 ION SSD-i
- Már a Samsung sem szolgálja ki modern AI lapkákkal Kínát
- Havazáshoz igazított kiadás kap a Steam Deck OLED
-
PROHARDVER!
Telekom (vezetékes telefon, IP / kábel / műholdas TV, xDSL / kábel / optinet)
Új hozzászólás Aktív témák
-
hackeeeee
Jómunkásember
válasz biznisz_man #28197 üzenetére
Kicsit furcsa, hogy a 5-8 stream erősebb, mint az 1-4. Plusz az a +10-es érték sem túl egészséges.
Véleményem szubjektív...
-
kabelmania27
Topikgazda
válasz biznisz_man #28202 üzenetére
Van egy határ ami között jó a modem jelszint, a felső határ a 10 körül van, de nálad nem hinném ez okozza a problémát.
-
törölt tag
válasz hackeeeee #28201 üzenetére
Ez valami elő írás lehet a Telekomnál,hogy vagy az első négy letöltési freki erősebb és a többi gyengébb,vagy fordítva,egyre több ilyet másolnak be a fórumozók ahol ilyet látni?!
Nekem tegnap "gyengítették" le az 5-6-7 csatornákat...igaz a sok sávszélesség panasz mit tegnap ügyködtek a hálózaton.Szebben is szintezhetnének.
-
hackeeeee
Jómunkásember
válasz #78121280 #28205 üzenetére
Elvileg az elsőnek kéne lennie a legerősebbnek, mivel ugye azon kommunikál a modem a központtal.
Most nemrég volt valami "állítgatás", így az első négy erősebb lett, a többinél. Nálam egy ideig úgy volt, hogy ~8dBmV körül járt az első négyes, közben a második 0 körül volt. Most is hasonló, csak most a 8 lecsökkent 6dBmV környékére. Este dobok fel képet.
Véleményem szubjektív...
-
törölt tag
válasz biznisz_man #28207 üzenetére
Jelentsd be hibára, ne várakozz.
Hát én jelentettem nekik folyamatosan a sávszélesség problémát már jó pár hete,jöttek telefon hívások meg sms dömping,hogy a hiba az ő hálózati berendezésükben van. Tegnap óta már elfogadható szintre állt be az XXL csomag. csúcsidőben 80-125 között szaladgál. Feltöltés is stabilizálódott. Remélem nem kezd majd megint mélyrepülésbe az egész. -
törölt tag
válasz kabelmania27 #28209 üzenetére
Upsz ezt nem az ennyimre értetted.
(#28210) biznisz_man ha 600kb/s mérsz az 4.8 Mbit/s felel meg és az L csomagban 5 Mbit/s a kínált feltöltési sebesség szóval jó.
[ Szerkesztve ]
-
biznisz_man
tag
válasz kabelmania27 #28213 üzenetére
MMWO, kábel csere vagy modem csere? (bocsi csak tanulok)
-
.:ZS:.
senior tag
válasz #78121280 #28205 üzenetére
Bár nem merek esküdni rá mert nem ismerem annyira a DOCSIS-t, de úgy tippelem a frekvenciákhoz van köze, ha az 5-6-7-8 csatornák nagyobb frekvencián mennek ott nagyobbat is csillapít a koax. Egyébként az elmúlt 1 hétben nálam folyamatosan a központot babrálták mert valami nagy gebasz volt így most nekem pont fordítva vannak a jelerősségek, pedig korábban nekem is az 1-2-3-4 volt az erősebb.
-
dchard
veterán
válasz biznisz_man #28210 üzenetére
Jelszintjeid jók, a sebességed is a csomagodnak megfelelő, legalább is a 600KB/s felfelé az teljesen jó Netmánia L csomagnál.
Ha nem szakad akkor minden rendben van.
A DIGIhez meg ne hasonlítsd. Te 30/5-re fizettél elő, ha jön ennyivel akkor fasza, a 600KB/s felfelé 4,8Mbit/s, szóval ez stimmel.
Dchard
[ Szerkesztve ]
A kitárulkozó idegenektől mindig elfog a hányinger. [Cornelius]
-
törölt tag
válasz biznisz_man #28212 üzenetére
A diginél magasabb feltöltésű csomagok vannak 10-20-25 feltöltést elosztod 8-al,megkapod a tényleges letöltési sebességet. Digis ismerősödnek valószínűleg 80/25 csomagja van ott 3.1 mega optimális esetben a valós feltöltési sebesség.
[ Szerkesztve ]
-
dchard
veterán
válasz biznisz_man #28218 üzenetére
Ez volt a kérdés.
Ha van routered, mindenképpen próbáld ki pár napig nélküle, lehet a router (vagy a router beállítása) a szar.
Ha router nélkül is szakad, akkor be kell jelentnei, lehet haldoklik a modem, vagy ha WIFI-s kütyüt kaptál akkor a WIFI része haldoklik. Természetesen a próbákat dróton végezd el, NE wifi-n.
kabelmania27:
MMWO addig kell amíg van analóg vagy digitális kábeltv használva a végponton. A HGW vagy modem meg úgy is ad US irányban
Dchard
[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
válasz biznisz_man #28218 üzenetére
Nekem se kell Digi . Egy "cherry picking" szolgáltató ahogy dchard egyszer irta..
-
törölt tag
válasz biznisz_man #28224 üzenetére
A megyében csak Szegeden van,de az is úgy hogy megvették a Tv Network hálózatát. Szóval itt még Vásárhelyen hálózatuk sincs kiépítve,meg nem is lesz.
(#28215) .:ZS:. Nyáron ezeken a frekvenciákon ment a kommunikáció.
DS frekvencia (MHz): 562 570 578 586 378 386 394
Azóta nem tudom,hogy változtak e a frekvenciák,sajnos már nem tudom le kérni az ilyen jellegű infókat.
[ Szerkesztve ]
-
dchard
veterán
válasz kabelmania27 #28222 üzenetére
Szerintem nem. Téged a DOCSIS csatornák érdekelnek, azoknál adottak a paraméterek, ha azon belül vannak, akkor minden OK.
A legtöbb baj a hálózatokkal inkább a kábelsérülések, hibás csatlakozók, beázások, és az erősítők meghibásodása. MOndok egy példát: hiába jó a jelszintje, SNR-e, ha néhány pillanatig egy kilazult hibás csatlakozónál kontakthiba keletkezik, vagy egy erősítőnek kezd elpukkanni a tápja vagy valamilyen alkatrész az erősítő áramkörben. Ezért van az, hogy sok problémát nem lehet ilyen egyszerűen orvoslolni.
Ezért fontosak az olyan eszközök, amik képesek az előfizetőket akár kisebb régiókra lebontva is ábrázolni. Például google earth-re rá lehet húzni a végpontokat és rögtön látszik, hogy a probléma csak egy előfizetőt érint, vagy az összeset adott erősítőn, vagy a komplett CMTS port szar stb. Mobil operátorok például előszeretettel használják ezt, bár nem ennyire szofisztikáltan.
Dchard
-
hackeeeee
Jómunkásember
válasz biznisz_man #28212 üzenetére
Gondolom nem egyforma csomagotok van.. Digi-s csomagokat ne kezdjük el ide venni, mert felesleges.
Véleményem szubjektív...
-
hackeeeee
Jómunkásember
válasz biznisz_man #28229 üzenetére
Szóval a lényeg az, hogy jelentsd be hibára mindenképp, és reménykedjünk, hogy megoldódik a dolog.
Véleményem szubjektív...
-
hackeeeee
Jómunkásember
-
villamos
őstag
válasz #78121280 #28192 üzenetére
Jó lenne, csak most látom, hogy ebbe nem tudom beletenni a meglévő T-mobile -os sim kártyát. Ebből jön a kérdés, hogy van ezek között a t-s tabletek között olyan típus amelyikbe igen? Vagy direkt csak olyanokat forgalmaznak, amelyikben nincs mobilnet lehetőség, hogy azokat a t-mobile -től kelljen megvenni méregdrágán?
[ Szerkesztve ]
Szép álmokat csillagom! És amíg te csicsikálsz, én hozok neked egy... LÁNGSZÓRÓT TAKAROGGYÁ!
-
villamos
őstag
válasz hackeeeee #28235 üzenetére
Nem tudom, szerintem ennek az egész tablet nyavalyának az lenne a lényege, hogy kicsi, bárhová elviszed magaddal, előkapod a pl. vonaton vagy bárhol máshol és netezel. Annak, hogy otthon szüttyögjön az ember ilyen valamivel nagyobb mint tenyérnyi méretű vackon, nem sok értemét látom...
Mondjuk pl az 53k a Galaxy tab 2 7.0 -ért egész barátságos lenne, legalábbis a 80k -s árhoz képest, amit találtam.[ Szerkesztve ]
Szép álmokat csillagom! És amíg te csicsikálsz, én hozok neked egy... LÁNGSZÓRÓT TAKAROGGYÁ!
-
villamos
őstag
válasz hackeeeee #28237 üzenetére
Persze, mindez világos így, viszont ez áll feketén-fehéren a t-home oldalán:
"Netezzen kényelmesen otthonában vagy akár útközben is érintőképernyős táblagéppel"
Bár az is igaz, hogy nemsokára egyes vasútvonalakon is lesz wifi, lehet erre gondolnak...Szép álmokat csillagom! És amíg te csicsikálsz, én hozok neked egy... LÁNGSZÓRÓT TAKAROGGYÁ!
-
biznisz_man
tag
válasz hackeeeee #28237 üzenetére
Teljesen igazad van!
Én amit megfigyeltem ezzel kapcsolatban, hogy mindenki azt hiszi, hogy csak úgy olcsóbb náluk a tv meg a tablet! Nem, nekik ez nem pénz, ezért nem adnak szolgáltatást! Nekik az előfizetésekből van a pénz! Akkor áruházban kell megvenni, nem pedig egy SZOLGÁLTATÓNÁL! -
hamyka
senior tag
válasz #78121280 #28225 üzenetére
TV Network? ismerős a mevük nem carton netwörk akar az lenni? xd lool? ha már szóba került, jól láttam hogy nincs náluk cartoon network csatorna?
Azt kifelejtettétek kiszámolni hogy mennyi lenne az összes kábeltv csomag, (mini csomag minden túró)+legnagyobb net+gáz ( gondolom nem lehet előre kiszámolni)+villany (gondolom nem lehet előre kiszámolni+mobilinteret+pc szervíz+telefon (mondjuk a hoppá)
Áhá, szóval neten jön ez a Iptv izé?
Analogon mennyi csatorna jön be ?
vagy csak ip tv-n jön be minden?
Optanet nem tudom milyen hálozatot használ a kábeltévéjéhez, fogalmam sincs
Kzoli: ki az a Szent István?
Illetve írta itt valaki hogy lecserélni az eszközt:
üzenem neki hogy ne is álmodjon róla nem fogják elfogadni csak is amit ők adnak csak is azt
ez így van a kábel tv-nél is, sőt! megvenni sem lehet én így tudom
kicsit kérdezhetek mást is ha nem baj? : láttam ezt a Amiko cuccot, olvastam róla hogy van hozzá emulator,állítólag a kódoltat is viszi, nem lövik le ha ilyen hiperszuper ketyerével megyek fel a műholdra vagy mire? és milyen antenna kell hozzá? vagy ami van benne beépített tuner, az mennyire erős?
illetve aki csak mindig tv ingyenes adásait akarja nézni( ha jól tudom a mindig tv szolgáltatása vagy tévedek? és meddig lesz ez ingyenes?)milyen dekódert vegyen? Másik kérdésem: milyen antenna jó hozzá? csak a drága a jó vagy ez a legegyszerűbb antenna is? nem tudom a kábel nevét annyira nem értek hozzá, nekem is van, apuval mindég bütyköltük a végét hogy jó legyen akkor még kábel tv nem volt erre / érdekes, nem zabálta az áramot, a szoba antennánk az zabálta az áramot, cserébe persze szebb volt a képe, de az már döglött // mondjuk ha a tv scartos, akkor gondolom scart fenekű dekóder kell, és csak összedugni a tv-vel és jó is? az antennát hova kell dugni? a dekórderbe?// bocsi a sok-sok kérdésért de láma vagyok így szájbarágos választ kérek // illetve próbáltátok már a netvadász készletet? megéri az árát vagy nem?
Comodó új távlatok...........
-
Kommy
veterán
válasz villamos #28238 üzenetére
Legtöbb mobil most már tut tetheringet, tehát megosztható a telefon internet kapcsolata a más ezsközökkel így máris lehet használni útközben a tabletet
(#28240) hamyka Mindennek az ára megtalálható a szolgáltató weboldalán, ne másoktól várd el , hogy kiszámolják neked. össze tutud magadnak szépen kattintgatni, mivel mindehol más árak vannak, szépen beírod a címedet és meg fogod kani a pontos árakat és, hogy mely szolgáltatások érhetőek el nálad. Napok ót csak írogatsz ész nélkül.
[ Szerkesztve ]
-
hamyka
senior tag
válasz villamos #28236 üzenetére
Nem rossz a mobilnet csak fizesd meg az árát
Mondjuk az a 30 GB adatforgalmú nem rossz de lehetne jobb is
Jut eszembe:
Arany ügyfeleknek: 6 ezer mit tom én hányszáz ft, platina ügyfélnek mennyi? amúgy 9500 ft lenne a havidíja vááá
És ha már valaki Platinás adhatnának olyan mobilnetet ami korlátlan, de gondolom nem bírná a hálózat
útközben hogy netezel?
ja mondjuk mész a dokihoz, doki szól hozzád rá se bagozol, aztán kihajitsa a tabletedet az ablakon
Comodó új távlatok...........
-
hackeeeee
Jómunkásember
-
villamos
őstag
Ez a megosztás egészen érdekesen hangzik. Van is egy Nokia X202 készülékem, a kérdéses az, hogy ez ismeri e eme funkciót, és ha igen, akkor milyen módon lehet összehozni egy ilyen androidos rendszerrel...
-
bul07
nagyúr
válasz villamos #28247 üzenetére
Androidban itt keresd az internet megosztást
Beállítás/Vezeték nélküli és hálózati kapcsolatok beállítása/Internet megosztó és hordozható hotspot
( ͡° ͜ʖ ͡°) Samsung Galaxy A52S / Samsung UE48H6400 / Touran 1.9PDTDI 90LE (2005)(BRU) ( ͡° ͜ʖ ͡°) ---->"A nők pedig olyanok, mint a parkolóhelyek. A jobbak mind foglaltak, a maradék meg vagy rokkant, vagy fizetős..." - By:elfelejtette
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Olvasd el az összefoglalót!
Kötbér kijátszására, annak elkerülésére segítséget kérni és ahhoz segítséget nyújtani szigorúan TILOS.
- Vegyes filamentek PLA/PETG/ASA
- Legion 5 15ARH7 15.6" FHD IPS Ryzen 5 6600H RTX 3050Ti 16GB 512GB NVMe magyar vbill gar
- ÁR ALATThinkPad Thunderbolt 3 Dock (40AC) úttörő, 13 portos dokkoló megoldás akár ingyenes szállítás
- Dell Precision 5550 - CORE I7-10850H 2.70 GHZ/32GBb/2TB SSD/
- Gigabyte Core i7 Gamer PC: i7-9700 / RTX 3060 Ti / 1Tb SSD / 16Gb Ram
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest