-
PROHARDVER!
Telekom (vezetékes telefon, IPTV, xDSL / kábelnet / optinet)
Új hozzászólás Aktív témák
-
barnibooo
aktív tag
válasz
gabber01 #150671 üzenetére
Szerintem a routered a dupla NAT miatt írja ezt ki, mivel elakarja kerülni, hogy legyen még egy hurok a hálózatban (szerintem). Ő (Saját router) egy Publikus IP-t várna…
Persze ez az én meglátásom, lehet nem így van.
Azóta sikerül valami csinálni vele?
Asus AP módba? Vagy van olyan funkció ami miatt őt szeretnéd fő routerként? -
boborján2
aktív tag
-
patrikcoc
senior tag
válasz
patrikcoc #150658 üzenetére
Most már 1 napja van IPTV a droidos trágyadomb helyett, az összes hibátlan. Kicsit még szokni kell, hogy nem csúszik a hang és nem laggol/akad random a kép
5.1 is tök jól megy, nem akadja szét magát csatornaváltáskor, teljesen sima (ráadásul a csatornaváltás is sokkal gyorsabb mint androidon, nem fagy ki, és az EPG is egyből betölt, mindenféle összeomlás nélkül).
Viszont valamit változtathattak 2021 óta, mert bekapcsoláskor egyből van már kép, nem az IP-cím kéréssel indul (ez is pozitívum, nem kell percekig a karikázást bámulni…) -
boborján2
aktív tag
válasz
SlayR0113 #150689 üzenetére
Miért nem írtok a villámnak egy levelet, hogy figyeljen hova csapkod ennyi erővel?
Jó 15 éve egy régi ismerősnél a nappaliból néztük a nyári villámlást.
Én rövid nadrágban a radiátornak dőlve, ahogy kell.
Tök jó volt, meg minden , aztán egyszer csattant akkorát + úgy megk.rt a radiátor , hogy majdnem lefeküdtem.Persze nyilván ez is lényegtelen sztori a Te szempontodból, csak azért írtam le, mert nekem azóta nem annyira van kedvem más kárán viccelődni.
Ha mondasz egy címet szerintem vottoka kollégával mi írunk neki , hogy kerüljön el minket nagy ívben.
-
vottokar
senior tag
válasz
Essejó #150690 üzenetére
Azt látom, hogy tényleg normál antenna csatlakozó van ezen az apc-n. Az a baj, hogy bár reménykedtem, de gyorsban mégsem találtam róla semmit...
Majd még azért rágyúrok a dologra. Esetleg körülnézek mondjuk az obo-nál, anno mikor a sorházrészünk villamos felújítását "terveztem", mind ha láttam volna náluk erre is eszközöket. De az ismerve az obo árazását, elég zsebbe nyúlós lesz. Ezek a pár ezer forintos f anya f apa végű betekerhető patronokról meg sehol sem találok olyan adatot, hogy jó-e az internetszolgáltatós koaxokba.
-
Essejó
veterán
válasz
vottokar #150681 üzenetére
Nos nekem 500 méteren belül van a jelzett bolt, és vásárlás után beugrottam érdeklődni. Két féle ilyen túlfeszvédő elosztójuk is van. Viszont mindkettőn a koax be és kimenet is normál koax dugó és nem F csatlakozó mint ami a T-től bejövő kábelen van.
Jó mondjuk egy darab kábel és két koax dugó meg két F csatlakozó, és 1 F toldóval megoldható a csatlakozás. Viszont egyiken sem szerepelt, hogy kétirányú lenne a kapcsolat. A drágábbikon volt olyan felirat, hogy Sat/Tv. Ami szerintem a müholdvevőre és a normál Yagi (tető) antennára utalt.A kérdésemre, hogy szerintük oda vissza irányban működhet-e, konkrétan azt mondták, hogy fogalmuk sincs. -
SlayR0113
tag
Mindig amikor bejövök olvasok olyanokat a nagy szakértőktől, hogy 20 percig könnyezve röhögök....
Miért nem írtok a villámnak egy levelet, hogy figyeljen hova csapkod ennyi erővel?
-
gyuromoj
veterán
Otthoni hűséget már nem lehet online a fiókomból hosszabbítani?
-
gabber01
addikt
válasz
Exelsior24 #150678 üzenetére
Szia!
Köszi a leírást, kipróbálom.
-
Capella
senior tag
válasz
Exelsior24 #150678 üzenetére
Nem igazán szerencsés, hogy a DHCP tartományon belüli IP címet állítottál be fix IP címnek. Akkor már állíthattad volna inkább 192.168.1.101-re az Asust, és az osztott volna csak mondjuk 192.168.1.110 és 192.168.1.254 között.
De ez csak egy példa, lehetett volna visszább venni pl. a Sagemcom DHCP tartomány végét is, avagy az elejét feljebb tolni, és oda állítani fixen az Asust. -
Exelsior24
aktív tag
válasz
gabber01 #150674 üzenetére
Szia!
Nekem is úgy volt, hogy a Sagemcom-on, csak a PPoE Passthrough kapcsolót kellett bekapcsolnom, ami az egyik beállításos oldal alján található a Sagemcom-ban.
.
A Sagemcom IP címe 192.168.1.1 és 192.168.1.2 és 100 között oszthat ki címeket, amiből az ASUS router-nek fixen beállítottam a 100-as végűt.Az ASUS routert, router üzemmódra állítottam, a saját IP címét 192.168.1.100-ra tettem, illetve amit előttem is írnak a WAN fülön PPoE kapcsolódási módra tettem és oda kelleni fog a szolgáltatótól kapott "valami"@t-online.hu felhasználónév és hozzá tartozó jelszó és ha megadod neki utána fel fog tudni csatlakozni gond nélkül a hálózatra.
Az ASUS router-em pedig 192.168.1.101 és 254 között oszt címeket.
Nekem ezekkel a beállításokkal gond nélkül üzemel otthon az internet, már évek óta. -
Teodor52
senior tag
Sziasztok!
Egy kis infóra lenne szükségem.
Beltéri egység a napokban olyat produkál, hogy előzőnap a tv-t kikapcsolom és másnap bekapcsolom majd a beltéri egység távirányitóján nyomok egy gombot nagy késéssel reagál csak vagy nem is reagál hanem lefagy.
Újraindítással megoldódik a probléma.Kerestem a beltériben frissítés opciót de nem találtam.
Valami ötlet?
-
AnonymusX
őstag
válasz
gabber01 #150674 üzenetére
Még 3 opciót látok:
1)
Ha maradunk a WAN vonalon, akkor statikus IP opciót adnék meg az Asuson a WAN beállításokban, IP címnek egy olyan IP-t, ami a képeden kívüli IP tartományba esik, mondjuk 192.168.1.2, Subnet mask ugyanaz mint a Sagemen (255.255.255.0 ha jól rémlik), Default gateway a Sagem privát IP címe (azt hiszem alapból 192.168.1.1).2)
Asus Access Point módba kapcsolása. Ekkor a LAN-LAN összeköttetés kell és a LAN beállítások között Sagemtől eltérő, LAN IP-t adni az Asusnak (192.168.1.2), így mindig elérhető kell legyen ezen, a Sagem meg a 192.168.1.1-en. Részletesebb beállítási segédlet: [link]3)
Azt hiszem itt a fórumban olvastam már olyat, hogy a régi router addig nem működött az új szolgáltató eszközével még resetet nem kapott. Ha nincs olyan beállítást, amit ne tudnál újra megcsinálni, akkor ez is egy opció. -
AnonymusX
őstag
válasz
gabber01 #150671 üzenetére
Ennek semmilyen gondot nem kéne okoznia.
Ha a UPC-s bridge módot akarod reprodukálni, akkor ahogy barnibooo írta, a Sagemcomon be kéne kapcsolni a PPPoE passthrough-t és az Asuson a csatlakozási módot a WAN beállításokban PPPoE-re állítani, és megadni a felhasználónév (xy@t-online.hu) és jelszó párost (elvileg ez a szerződésen rajta kell legyen vagy valamelyik mellékelt papíron).
-
vottokar
senior tag
válasz
Ear001 #150666 üzenetére
Pontosan ahogy boborján2 fórumtárs írta. A telekomos koaxba szeretnék valamiféle túlfeszvédelmet beépíteni (megfogva a bajt a gyökerénél). De ugye a itt oda-vissza kommunikáció van, nem csak sima jel be a házba, nem szeretnék gondot okozni se magamnak, se a szomszédoknak. Ha jól emlékszem régen szigorúan tilos volt a tv splittert is kiiktatni, vagy valami másfélére cserélni, mert akár többszáz méterrel odébb is elbarmolhatott valamit az embörfia, és akár azonnali szerződésszegéssel is jutalmazhattak. Az, hogy ezzel védem a hgw-t meg a médiaboxukat nem igazán tétel, de az én cuccaim már igen. Legalább egy pontos típusajánlást adhatna a műszaki részlegük, mert nem "szakterületem" a koaxos túlfeszvédelem. Természetesen az ethernet portokra beszerzek túlfesz védelmeket, de ezek általában ZVS diódák a nyolc vezetékre, úgyhogy max finom védelemre jók. Még a végén nyári időszakra áttérek a wifire, de sajnos ez sem megy minden eszközre. (NAS, TV-re nem pl...) Az lenne a jó, ha áttérne a T optikára, de az jó ideig nem történik meg, mert erre a kertvárosi részre nem terjeszkedik a Di*i, más meg nincs...
-
gabber01
addikt
Sziasztok!
Sagemcom F@st 5655v2 ONT van itthon és erre szeretném a saját ASUS AC65P routerem csatlakoztatni. Korábbi lakásban exUPC-s modem+router volt, arra csak rádugtam a routert és már ment is. Később ott a szolgáltatói modem+routert bridge módban használtam, nem tudom ez számít-e.
Most itt ezzel a Sagemcommal nem tudom mi van, rádugom az Asus WAN portjára (vagy akár a LAN1-re) és semmi. Azt írja hogy:
Van valami amit bármelyik eszközön állítani kellene? A Telekom eszköz admin felületén nem látok semmi különöset. :/
-
boborján2
aktív tag
válasz
Ear001 #150666 üzenetére
A szolgáltatói eszköz elé akar valamit tenni ,hogy a koaxon a delej ne jöjjön be a házba.
(Bár ezt minimum a szolgáltatónak kellene kivitelezni ,főleg ekkora kár bizonyítása után)
(De gyanítom hamarabb bontanak inkább szerződést és kikötik ,mint ez ügyben érdemben lépjenek valamit)Mivel a tv boxot hivatalosan is a hgw be kell csatlakoztatni , az meg a tv hdmi-be van dugva ,már elbukott az elmélet ,mert fémes kapcsolat van a saját tv-je és a telekom közterületen lévő koax kábele között. Lásd: tönkretette a tv-t a villám. Meh sok egyéb mást is.
-
vottokar
senior tag
válasz
Mano66 #150664 üzenetére
Telekom profi firmware gyártó csapatánál minden előfordulhat.
Más.. Múlt héten írtam a telekomos oldalon egy kis levélkét nekik, hogy műszakilag milyen villámvédelmi eszközt javasolnak, engedélyeznek beépíteni a koaxos szolgáltatásuk bejövő kábelébe, a villámcsapás okozta károk lehetséges kiküszöbölésére. Olyat, ami működik, és nem okoz gondot és zavart a szolgáltatásukban. (két hete cca. 1milliós kárunk lett ebből, azért kérdeztem.)
Kedden felhívott egy kedves női hang, és elmondta, hogy "műszaki" kollégáik szerint túlfeszültségvédelemmel ellátott elosztót javasoltak a kollégái. Mondtam neki, hogy az épületben pár éve ki lett építve a komplett T1-T2-T3 fokozatú védelem a villamos oldalról, ahogy azt az emailemben is leírtam nekik, csak olyan eszközök haltak meg amik az internetszolgáltatásukkal kábellel össze volt kötve aktuális pillanatban. HGW, média box, Saját router + a két mesh router, két számítógép, egy xbox, valamint hdmi-n keresztül a tv amire rá volt kötve.
Ekkor néma hallgatás és az a válasz, hogy akkor erre nem tudnak válaszolni. Szóval nesze semmi, fogd meg jól.
Természetesen tegnap délután megkerestek, hogy értékeljem a segítségnyújtásukat! -
Mano66
senior tag
Az IPV6-nak köze van a wifi hatótávjához? Ha kikapcsolom csak IPV4-et használok erősebb lesz a wifi jel?
-
Eclips21
őstag
sziasztok!
Van mód arra hogy technicolor routeren állítani lehessen a ipv6 DNS-t? vagy csak kapcsoljam ki az ipv6-t és kész?azt vettem észre mostanában drasztikusan csökkent volna a hatótávja és kénytelen voltam accespoint ként rákötni egy másik router hogy lefedje a korábbi terüeltet (beállítások szerint high vagy hasonlo maximális adas erösség van beállítva)
-
Rp526
aktív tag
válasz
barnibooo #150639 üzenetére
Találtam itthon egy régebbi TP-Link-et, ez elméletileg tudja az IGMP snoopingot, de mégsem működik. Beledugtam a két set top boxot és minden egyebet. A Telekom eszközéből egyetlen egy kábel jön. Még nézem mi lehet, gyanakszom, hogy a TP-Link eszközön nem működik normálisan az IGMP snooping, hiába raktam eneable-re. Teszek egy laptopra wireshark-ot és megpróbálom kideríteni.
Másik:
A sagemcom f@st 5670 telekomos eszköz minden portjára nyomja kifelé a multicastet a tv streamek miatt, kivéve a saját wifijén? Vagy csak dedikált lan portokon? -
-
patrikcoc
senior tag
válasz
RVR400 #150652 üzenetére
Ezt a késve érzékelést, amit leírtál nekem az októberi frissítés óta csinálja az összes box, egy reboot megoldja, aztán pár bekapcsolás után ismét előjön…
CEC-en bekapcsolást már az indulás óta csinálja az összes éjjel.
Viszont ezt megoldottam az “egygombos kiválasztás” letiltásával, így a box nem tudja bekapcsolni a TV-t, csak fordítva.
Persze nem kizárt, hogy egy hibás szériát kaptam, bár a sima (nem AV-s) boxokkal is volt anno problémám..
Elvileg a héten hozza a szerelő a 4 IPTV boxot, nagyon úgy néz ki hogy feladták a fejlesztők…
Amíg nem lesz új box biztos maradnak, de inkább várok utána is… -
RVR400
veterán
válasz
patrikcoc #150635 üzenetére
Az egyik box frissítés előtt is érdekesen ment, annyira belassult néha, hogy a kikapcsolásnál a távon hosszan nyomtam a gombot, majd elengedtem, és olyan 10 másodperc múlva meg is jelent a kikapcsolós ablak. Majd frissítés után elkezdett random bekapcsolgatni naponta többször is, ami a CEC miatt a tévét is bekapcsolja (még az asszonyt le is b*sztam, hogy miért nem kapcsolta ki a tévét), aztán pár nap múlva már csak a recovery menü jött be rajta.
A másik box tünetmentes, nem egy villám, de használható, valamint a cserébe adott box is egyelőre gond nélkül üzemel.
-
.:ZS:.
senior tag
válasz
kutga #150648 üzenetére
A torrent kliensnek mennie kell egy http/https-en gond nélkül. Ha nem megy akkor alapvető gondok lesznek a vpn beállításokkal. A telekomos doboz szempontjából ez teljesen transzparens, nem tudsz benne semmit állítani, azon kívűl hogy beengeded a wireguard UDP forgalmát egy port forwarddal a vpn szerver fele és ez igy is van jól, különben nem sok értelme lenne a vpnek titkosításának. Szerintem valami VPN-es topikban érdeklődj a témában.
-
.:ZS:.
senior tag
válasz
kutga #150643 üzenetére
Röviden es tömören: multicast. Semmi köze a telekomos boxhoz. A wireguard L3VPN vagyis routed és alapból nem fogja átvinni a multicast csomagokat ami a dlna-nak kell. Feltételezem hogy a plex is ezen alapszik. Itt egy leírás hogyan lehet megoldani de nem probáltam ki szóval semmi garancia:
https://an0n-r0.medium.com/making-dlna-through-site-to-site-vpn-work-f393629f4ce0 -
Sziasztok!Kicsit összezavart a Telekom chat ezért írok ide. Egyik ügyintéző ezt mondta a másik pedig az ellenkezőjét....Szóval arról lenne szó, hogy az előfizetésemhez tartozik két multisim kárya. Az egyik okosórában van a másik pedig egy telefonban. Azt szeretném elérni, hogy ne csörögjön állandóan az a telefon is, hanem csak a fő sim és az egyik ügyintéző azt mondta, hogy ezt adatsimre váltással meg is lehet oldani, tehát a Tablet/Laptop simet ami jelenleg Tablet simként üzemel át váltani Laptop módba ami által csak adat lenne hívás pedig nem.Nos itt szét kapcsolt a chat valamiért és nem tudta leírni, hogy pontosan hogyan is kell át váltani valamint én át tudom-e vagy csak ők.Írtam újra nekik aztán másik ügyintézőhöz kerültem aki azt mondta, hogy ilyen nem létezik és az mindig csörögni fog nem lehet változtatni.Mi az igazság?Írjak újra hátha megint más ügyintézőhöz kerülök?
Rossz topic, bocsánat. -
birozoli7800
senior tag
Sziasztok!
Telekom optikai hálózatához kapott routert használjuk. A régi analóg kamerarendszerünket szeretnénk továbbra is rajta használni. No-IP dyndns-en keresztül érjük el az online képet. Sikerült be is állítani rajta azonban néha néha nem érem el a kamerát. A router admin felületén kikapcsolom a dyndns-t majd vissza és már működik is. Távolról ugye ez elég nehézkes.
Valaki tud megoldást a problémára? -
kutga
félisten
Hölgyek/Urak!
Itt is felteszem a kérdést, hátha.
Összeraktam otthon egy kis média szervert (HP T520 és openmediavault az alapja, smb, dlna, torrent, pihole, jellyfin, plex fut rajta). A szerverre egy darab usb hdd-t kötöttem, csak filmeket tárolok rajta.
Ezt a szervert szeretném kívülről elérni vpn kapcsolaton keresztül. A Plexet be is állítottam, működik a távoli elérés, a Wireguardot is felraktam ez alapján, de ezt egyelőre nem sikerült működésre bírnom.
Létrehoztam a tunnelt és egy klienst (mobiltelefon), az androidos alkalmazásban létrejön a kapcsolat, de pl. Vlc-ben nem látom a hálózati mappákat, hogy tudnám kideríteni, hogy mi a hiba?
Net 250/10 az internet, IPTV M a tévé előfizetés, Kaon modem mögött van a routerem, amire csatlakozik a szerver. A modem ip címe megegyezik a publikus ip címemmel, így azt gondolom nem vagyok nat mögött.
A modemben beállítottam a dyndns szolgáltatás, de nem tudom így kell-e kinéznie, illetve a router ip címét betettem dmz-be, ha ez számít.
Mit rontok el?
-
Balcsix
senior tag
Ha nem férsz hozzá semmilyen korábbi dokumentumhoz, számlához, szerződéshez, stb..., abban az esetben chaten vagy 1414-en tudnak segíteni az otthoni szolgáltatásokhoz tartozó MT azonosítóddal kapcsolatban, azonban fontos, hogy csak az 5 számjegyből álló szerződéses jelszó ismeretében tudnak segíteni, amit a szerződéskötéskor adtál meg az ügyintézőnek vagy a weboldalon (illetve szintén szükség lesz a szerződéses jelszavadra az otthoni szolgáltatások, T fiókhoz kapcsolását illetően).
Ha nem emlékszel már a jelszavadra, akkor csak üzletben tudják azt módosítani neked.
A mobil előfizetéseket viszonylag könnebb hozzácsatolni a fiókhoz. Általában elég csak az egyiket hozzáadni, és az előfizető neve alatt lévő/1 folyószámlán lévő többi szerződést is hozzáadja. Viszont ha esetleg nem csatolta volna fel őket, akkor egyesével tudod hozzáadogatni őket. Minden esetben az adott számra kapott SMS-ben lévő egyszerhasználatos jelszót kell visszaírnod a felületre.
-
Nite
őstag
sziasztok! sajat hulyesegem miatt sikerult letorolnom a telekom fiokomat
keszitettem egy ujat, hozzaadtam egy mobil elofizetest ami benne van magenta1-ben, mint egyebkent minden mas elofizetesem is, de csak azt az egyet latom a feluleten!az otthoni elofizeteseket hozza sem tudom adni, nem tudom az MT azonositomat, a szerzodeseket pedig nem tudom megnezni, mert csak azt latom ami ahhoz az egy mobil elofizuhoz tartozik...
help
-
barnibooo
aktív tag
válasz
Rp526 #150632 üzenetére
Ami leírtál, az erőssen IGMP-s hibára utal. Én a helyedbe azt csinálnám, hogy ahol van Telekomos tévé egység oda vennék egy IGMP snoopingos Switchet (Én személy szerint a a TP-LINK TL-SG105E -s switchet használom, és tökéletes vele a tévé, nem szakad meg semmi), majd utána az IGMP-s switch egyik portjára az AP-t. Komolyabb switchek támogatják az IGMP-t, így azokon valószínű, hogy találsz ilyen beállítás, de mezei switcheken nem nagyon tudsz ilyent beállítani.
TP-LINK TL-SG105E ezen felül még rendelkezik egy kis webes guival is, pedig viszonylag olcsó. Ott lehet engedélyezni az IGMP-t is.
-
boborján2
aktív tag
válasz
dropi #150637 üzenetére
Még ami hátrány , hogy sem a kodi sem semmi más nem tud képrissítést beállítani a lejátszott tartalomhoz (mint normális android tv box esetében) , hogy kadenciahelyes legyen.
Csak azon marad ami a menüben van beállítva.
Így viszont a 25p/50p tv adás nem barátja a 24p streaming vagy mkv -nek és fordítva.
A menüben állítgatni elég fárasztó (volt). -
dropi
senior tag
válasz
patrikcoc #150635 üzenetére
Ez elég fura, nekem hibátlanul megy kettő is már jó ideje. Bár nem, egy furcsaság van, ha bekapcsolom akkor hiaba vannak a musorujsagban 1-8 kozott a sportcsatornák és az m1 61-es helyen, mindig az M1-en kapcsol be, és csak akkor veszi magát észre h az 1-es helyen az M4-nek kéne lennie, ha megnyomom az EPG-t. Utána megy királyul már minden, a számozás szerint
De ezen kívül nekem semmi bajom, minden streaming királyul megy, Kodi is, amiben benne vannak a kulfoldi sportcsatornak meg minden.
-
patrikcoc
senior tag
válasz
dropi #150633 üzenetére
Nekem 3 LG OLED-en és 1 LG LED-en gyakorlatilag használhatatlan az összes androidos box… Annyi random bug van az új frissítés óta hogy elképesztő (mostanában pl. az M1-el kapcsol be, annak a műsorát írja, de a háttérben másik csatorna megy). Annak is örülnék, ha egyszer bármilyen hiba és app crash nélkül tudnám bekapcsolni, most is le kellett okézni a tartalom betöltése sikertelen popupot bekapcsolás után (bár ez a legkisebb gond)… És ezt már a UI2.0 óta képtelenek megoldani.
De legalább már előre tudom milyen hibákra számítsak…
Pl. ha bekapcsolás után lassú a box, szinte biztos hogy 5 percen belül össze fog omlani az app és kidob a főmenübe. -
boborján2
aktív tag
válasz
dropi #150633 üzenetére
Az android tv rendszer nem rossz , ezt senki nem is mondta.
A rossz az , hogy a té a saját boxaiba próbálja belegányolni és ez évek alatt sem sikerült.
+ ehhez hozzájön hogy két boxot egymás mellé téve ,az egyik így bugos, a másik úgy bugos, de az is lehet hogy semmi baja egyiknek sem.Maradjunk annyiban ,hogy abszolút nem alaptalan a tés android hiszti.Én akit csak lehet inkább lebeszélek róla.
-
dropi
senior tag
válasz
maci74 #150606 üzenetére
Szerintem meg nagyon érdemes, nem is értem ezt az álando Android hisztit. Messze a legjobb rendszer az Android TV, amit tévére eddig kitaláltak, nekem a set-top-box-szal sincs semmi bajom, szinte mindent arról nézek. LG verhetetlen OLED-ben sajnos, de az oprendszer kritikán aluli az Android TV-hez képest. Szóval sztem mindenképp cseréltesd le.
-
Rp526
aktív tag
Sziasztok!
Van egy otthoni hálózat, aminek a felépítési már elég keszekusza de megpróbáltam lerajzolni. Minden eszköz a 192.168.2.0/24-ből kap IP-t, amit DHCP-vel a telekomos eszköz oszt. A TP-Link routereken ki van kapcsolva a DHCP. Ők csak AP-ként működnek/működnének vezetékesen és wifivel.
A probléma, hogy teljesen random időközönként (van, hogy napokig jó.. van hogy fél napig) lefagynak a TV adások. Kimerevedik a kép.
Amint kihúzom a "KONYHA" routert minden megy tovább.A telekom eszközbe jelenleg megy egy PC, két router, egy switch.
Próbáltam már fix IP-t adni a TV boxoknak, megcserélni a telekomos routerbe bemenő eszközöket, eddig semmi nem segített.
Próbáltam keresgetni problémára, kisebb nagyobb sikerrel. Az IGMP többször előjött. Amennyiben ez a megoldásom, melyik eszközön/eszközökön kell ezt engedélyeznem?
Köszönöm, aki tud segíteni!
-
Joke21
aktív tag
Sziasztok!
Haveromnál van egy Sagemcom F@st 3686AC v1 -es hgw. Sajnos nem tudjuk a felhasználónév/jelszó párost. Címke nincs az eszközön, ami ezt tartalmazná, az alap belépési adatokkal próbálkoztunk. Ki lehet valahogy deríteni a bejelentkezési adatokat?
-
-
csikasz76
csendes tag
Múlt héten kötötték be a optikai internetet és let IP TV is.
Szüleim a földszintem laknak és mivel ott van telefon is, oda lett betéve a Sagemcom digitális elosztó (router).
Én sz emeleten lakok ahova fel lett húzva utp kábel és arra lett rátéve az ip TV box.Már régebben hozzájutottam egy Telekomos Sagemcom F@st 5655v2 digitális elosztóhoz, routerhez amit eddig is használtam acces point-ként az elöző neten. Most is beállítottam, hogy müködjön, DCHP letíltva, a másik, lenti Sagecom adja az ip címet.
Az internet jól müködik, van gyors internet a WIFI-n is, de az IP TV néhány másodperc után leáll. Mi ennek az oka? A lenti Sagemcom digitális elosztó típusa a szüleimnél ugyanaz mint nálam. -
Orgi
addikt
taki01 és Coleman.B:
Köszönöm, bejelentettem, telefonos ügyfélszolgálat kérte hogy reseteljem, utána már a fogaskerekezéshez sem jutott el, hanem csak villogott a box össze-vissza, felvették cserére... -
maci74
tag
Köszönöm a válaszaitokat.
Pont ezért kérdeztem h. mik a gyengeségei, problémák vele.A mostani sat tv szolgáltatással nincs semmi gond,leszámítva ha vihar van. Az előtt a vidanetes f*s szolgáltatás volt ,annál mindenben klasszisokkal jobb.
Csak annyira erőltetik a h. kössek új hűséget,de sat csomagot már nem engedik újrakötni.
Sajnos itt nálunk csak ez a 2opció játszik, bár inkább akkor a telekom. -
Zamma
őstag
Sziasztok!
Internet, TV, és telefon szolgáltatók, pro és kontra topik halott, ezért ha nem baj ide írnám...Szolgáltatóváltáson gongolkodom, a Digi 9600 Ft-os csomagja átlépte nálam a vörös vonalat...
Mivel nem kell letöltésben 3-4 Mb/s-nél nagyobb letöltési sebesség, semmilyen prémium csatorna nem kell, így a Flipet néztem jó alternatívának.
Kecskeméten mi erre a tapasztalat a Digihez képest, ajánlott, vagy más is szóba jön?
Köszi a segítséget! -
maci74
tag
Sziasztok.
Eddig SAT Szuper műholdas csomagot használtunk itthon.Tegnap felhívott T. h. már nálunk is elérhető a Telekom tv smart box-szal. Érdemes erre váltani?
Úgy tudom ez net alapon megy, s nálunk 500/22 -es a max internet.
Köszi előre is. -
adika4444
addikt
Valószínű igen, normális. A vendéghálózat és a sajátod forgalma el van szeparálva és ha a vendégből próbálod elérni a külső IP-vel valamely saját hálózatbeli portot, az eszköz a forráscímnek a vendéghálózatos IP-t fogja tekinteni, amit nem enged át.
Erre a problémára a saját, jól konfigurálható tűzfallal szerelt eszköz a megoldás (MikroTik RouterOS vagy OpenWRT).
-
Sziasztok!
Technicolor routeren beállítottam dinamikus dns-t, ami szuperul műxik, kivéve a vendég wifiről.
Ez normális?Külső IP:port formában sem műxik vendég wifiről, szóval nem a dinamikus dns a gond.
Mobilnetről simán megy így is.Kössz!
Új hozzászólás Aktív témák
Olvasd el az összefoglalót!
Szolgáltatók összehasonlítása ITT!
Jelszinteket ide írhatsz!
Kötbér kijátszására, annak elkerülésére segítséget kérni és ahhoz segítséget nyújtani szigorúan TILOS.
- ELADÓ: Hyperx Cloud Alpha
- HP Elitebook 845 G10 Érintő kijelző Ryzen7 Pro 7840U 32GB DDR5, Magyar Garancia
- Új DLSS4 4K Gamer PC Ryzen 5 7600/RTX 5070 12Gb/32Gb DDR5/500Gb NVME SSD/750W 2-3Év gari
- Új DLSS4 Gamer PC Ryzen 5 5600/RTX 5060 Ti/16Gb-32Gb DDR4/500Gb NVME SSD/750W 2-3Év gari
- Új 2K Gamer PC R7 5700X/RTX 5060 Ti/32Gb DDR4/500Gb NVME SSD/750W 2-3Év gari
- iKing.Hu - Apple Watch Ultra 2 Titanium Szíjjal 49 mm Használt, újszerű
- LG 55G4 - 55" OLED evo - 4K 144Hz & 0.1ms - MLA Plus - 3000 Nits - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium
- Huawei P30 Lite 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Samsung Galaxy A13 4G 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Dell latitude, precision, xps, magyar világítós billentyűzetek eladóak
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest