Hirdetés
- ThinkPad (NEM IdeaPad)
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- SDQHD felbontású monitor jött a JapanNext műhelyéből
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Azonnali VGA-s kérdések órája
- Azonnali informatikai kérdések órája
- Azonnali alaplapos kérdések órája
- Milyen HASZNÁLT notebookot vegyek?
- Nem tudja garantálni a TSMC a tiltólistás cégek kizárását
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
-
PROHARDVER!
Telekom (vezetékes telefon, IPTV, xDSL / kábelnet / optinet)
Új hozzászólás Aktív témák
-
Orgi
addikt
Sziasztok!
egy ezer éves Cisco kábelmodemet most lecserélt a Telekom egy sagemcom Fast v2-re. Van saját routerünk, ha kikapcsoltam a Sagemcomon a 2 wifi hálózatot akkor az úgy elegendő vagy hol keressem ezt a bridge módot benne? Az IPTV-be az nem zavarna be ugye? köszi előre is! -
válasz
Balkezes12 #130998 üzenetére
A gyártó Weboldalról nem próbáltad letölteni? Az online frissítés nem minden esetben működik... Nekem van egy dlink-go routerem, az is tud olnine frissítést, de ugyan ezzel a szerver kapcsolati hibával nem frissül, viszont a gyártó honlapján volt frissebb firmware a routerhez, így manuálisan tudtam frissíteni
-
Balkezes12
újonc
válasz
st3v3np3t3r #130980 üzenetére
Elméletileg igen, de nem tudom frissíteni sem mert a driver keresés után mindig csak "failed to update the server"
Tegnapi üzenetem óta még nem indult újra egyszer sem egyelőre. -
törölt tag
válasz
#46824192 #130996 üzenetére
Nekem Bd olvasó van a gépbe, előtte dvd volt, az előtt meg cd... és különböző okokból kifolyólag rendszeresen használva volt. Tehát ha bármi lenne, akkro egy gombnyomás... 15 év meg a vicc kategória, egy év alatt nem tudnám összeszámolni hányszor votl rá szükségem (vagy rövidebb idő alatt), nem hogy 15 év... az alatt már több meghajtó is volt használva legtovább talán 9 -10 év a dvd író. Bár a Bd író is lesz lassan annyi, az kevésbé van elhasználva
Kaba ehhez a hozzászólásra: #130984, te is reagálnál? köszi
-
Kaba
veterán
válasz
simpley #130993 üzenetére
A kedvezmény az marad a Magenta1-be való összevonás után is.
A települési lista az nem mérvadó.Az adott lakcím számít.Lehet egy adott lakcímen kedvezményes ár és a szomszéd házban meg kedvezmény nélküli normál ár.
Amennyiben az üzletben kötötted meg az otthonit,akkor kösd a mobilt is ott.(mivel ott kaptad a spec.kedvezményt). -
simpley
őstag
pontosan.
a kérdésem arra irányult hogy marad-e ez a kedvezmény a hordozást követően is, amikor is már magenta 1 lesz?
van amúgy egy lista erről melyik településen elérhető? mert ha esetleg nem szerepelnénk a listán nem értem, hogy aktiválhatta az ügyintéző az átállást megelőzően..
mint említettem üzletben kötöttem meg az előfizetést. -
Kaba
veterán
válasz
simpley #130991 üzenetére
A fiókodban levő ár ezek szerint a spec. kedvezményt és a 20%-os kedvezményt is tartalmazza.(ha ez így van akkor a mobilelőfizetés megrendelése után is megmarad a speciális kedvezmény és a 20%-ból 30 lesz).
A mobilelőfizetést ne az üzletben rendeld meg(csak 3 napos elállás illet meg és az esetleges online készülékkedvezmény sem jár),hanem online,vagy chaten vagy a 1414-en rendeld.
Amikor a mobilszerződès is megvan,akkor hívd a 1414-et és az ügyintéző összevonja az előfizetéseket a Telekom fiókodban Magenta1-be. -
simpley
őstag
a fiókomban a kedvezményes ár szerepel, még a magenta kedvezmény nélkül. az igénybejelentő oldalon nem hozta és hozza fel ezt a kedvezményt ezért gondoltam, hogy üzletben kötöm inkább a mobilt de hát itt is akadtak problémák mert elsőnek nem látszódott a rendszerben, hogy járna és hogy aktív és az üzletkötő sem tudta megmondani, hogy ez után jár-e majd és aktív marad-e..
pedig egy másik felületen aztán látta, hogy aktív..
Nem tudom mi történik most itt, de azt biztosan állíthatom, hogy nem normális dolgok ezek.. -
Kaba
veterán
válasz
simpley #130988 üzenetére
Elvileg előfordulhat,hogy az online felület nem az aktuális állapotot mutatja.Az árat előbb utóbb meglátod.Amennyiben nem kapnád meg a kedvezményes árat ,akkor el is állhatsz,a 14 napos elállási jogod az megvan.
A Magenta1-re a 30% az jár a speciális kedvezménytől függetlenül is. -
simpley
őstag
Üdv,
nem rég hozták be az optikát hozzánk, ekkor kértük az otthoni szolgáltatásokra a spec I. kedvezményt. most hozunk még egy mobilt mellé, így ugye Magenta 1 jön létre. Ilyenkor a spec I. megszűnik? vagyis ha nem aktiválta az üzletkötő az új konstrukció mellé azt újra meg kell igényelni? kicsit érdekes a történet, mert először nem látta az ügyintéző, hogy területileg nincs ilyen kedvezmény, aztán mégis feldobta nála hogy aktív..ezt nem értem, hogyan...
A dokumentumok a szerződésről még nem kerültek fel a fiókba, ezt sem értem miért... Szóval, ha véletlenül nem aktiválta a kedvezményt, lehetőség van újra igényelni a hordozás után? -
Kaba
veterán
-
válasz
Balkezes12 #130973 üzenetére
lehet hogy bekrepált ... Azt kéne ellenőrizni, hogy sim kártya nélkül is produkálja-e a hibát... Amúgy a routeren a legfrissebb szofver van?
-
törölt tag
válasz
djalmasi #130975 üzenetére
Elvileg a végleges árat mutatja a cím megadása után.
Magyarul ebben már benne van a területi kedvezmény is.Mikor nálunk megjelent koaxon a gigabit , valami 100ft -al került többe mint az 500-as csomag. Be is telefonáltam ,hogy ez valós ár e és azt mondták igen , a weboldal már a promóciós kedvezményt kalkulálja.
-
IG55
senior tag
Üdv!
Smartboxhoz van valami csatorna lista, ami mutatja, hogy mely csatornákon megy, vagy épp nem megy a felvétel lehetőség?Smartboxon egyidejűleg hány felvételt lehet indítani?
-
Balkezes12
újonc
válasz
st3v3np3t3r #130911 üzenetére
Log fül nincs de most, hogy ki van véve a PIN, a router legalább kétszer öntőrvényűen újraindul.
-
Kaba
veterán
válasz
japunk #130970 üzenetére
"Ügyfélfogó" szám az nincsen.Hívd a 1414-et és kérdezd meg az ügyintézőtől mennyibe kerül az általad kívánt szolgáltatás(ezt összehasonlíthatod a webes ajánlattal ahol megadtad a lakcímedet).Eltérés estén a kedvezőbbet választhatod.Az optikai kábel az ONT-ig lesz bevezetve.
-
japunk
aktív tag
Sziasztok!
Nem olyan régen elérhető lett a mi társasházunkban is a Telekom 2 gigás netje. Ezt az optikai kábelhúzást hogy kell elképzelnem? Mindenképp be kell húzniuk egy optikai kábelt a lakásba, ha igen, milyen módon? Jelenleg a Vodafone-nál vagyunk aminek a hűségideje lejár november elején, elképzelhető hogy váltanék a T-re mert a Voda 1 gigás netje kegyetlen packet losst produkált. Van valami "ügyfélfogó" telefonszáma a T-nek ahol még a netesnél is kedvezőbb ajánlatot tudnak adni?
Köszi!
-
Bekötötték optikai kábelen a 150/50mbps-es csomagot. Rugalmasak voltak a szerelő kollégák, szerencsére ott húzták el a kábelt a padláson ahol én gondoltam/mutattam. Egy Sagemcom F@st 5670MT ONT-ot hagytak itt, eddig nagyon stabil, elégedett vagyok.
-
törölt tag
Ma megtörtént az észtized poénja. Pár hete kikértem egy telefonbeszélgetés hanganyagát , erre küldenek egy nagy borítékban egy hülyére becsomagolt CD lemezt.
Hát én besz..k.. Mi ez??
Komolyan nem lehet azt a (szerintem) pár megabájtot feldobni a telekom fiókba ,mint minden dokumentumot? Vagy dobni egy letöltő linket vagy valami.
Így is és úgy is pc-t igényel a lejátszása ,mert a titkosítás feloldásához külön szoftver kell.
Azért mondom ,hogy szerintem pár megabájt lehet ,mert most el kell kezdenem a lomosban egy meghajtót keresni ,amit be kell szerelnem a gépbe. Szóval addig nem tudom mennyi.
Komolyan mondom ennyi nyűgöt nem ér egy nyomorult vitatott beszélgetés. Vicc! -
törölt tag
Igen, úgy értettem az átlagfelhasználónak szólnak az árak, a magetásoknak meg díjtalan (aki írta ő az ugye, mégis egyiknél van ár, másiknál nincs).
"csak olyan mobilelőfizetéseket érint,amelyhez mobiladatkeret is tartozik."
Enélkül meg nincs is havidíjas...Kár, hogy nem vonatkozik dominora... (bár ami nekem van domino fox, ahhoz alapból tartozott 1 gb
).
DE értem...köszi, az infót
-
Lacielvtárs
nagyúr
válasz
snyper990 #130963 üzenetére
igen, koax a szolgáltatásom, HGW van, az tuti.
lehet dupla a NAT, mert a HGW is oszt ip-t de csakis a 192.168.0. X tartományban a routerek meg a 192.168.1.X tartományban dolgoznak.
nekem nem fontos hogy a Telekom eszköze bele szoljon a hálózatba, mert korábban sok gondom volt a IP osztással is meg a sok rajta logó eszközzel, szóval azt nem bántom, inkább csak az lett volna a jó megoldás hogy az android box-os tv-n menjen a LAN megosztás a VLC appal.
de nem annyira fontos hogyha ez kísérletezéssel jár, mert ahhoz nem sok türelmem vanakkor inkább marad így ahogy van, de nagyon köszönöm a válaszod
-
user12
őstag
válasz
Lacielvtárs #130960 üzenetére
Szia
Így kell beállítani az ASUS-t.
Értelemszerűen az iptv stb port az legyen, ahova csatlakoztatni akarod a boxokat. Ha közbenső switch-et is be akarsz iktatni, akkor mindenképp IGMP képes kell legyen.még annyi hogyha jól értem, ez a szöveg "This feature only works on Primary WAN " azt jelentheti hogy csak WAN port esetén működik az IPTV-hez szükséges mód?
vagyis lehet hogy működne a routeren, de w switch módban lévő routeren az a funkció még nem működne?
Azt nem tudom, hogy switch módban működik-e (vagy, hogy ennél a típusnál, hogy van megoldva a switch mód), de az internetes csatlakozás a WAN porton keresztül kell történjen ahhoz, hogy menjen az IGMP. -
snyper990
őstag
válasz
Lacielvtárs #130960 üzenetére
Biztosan HGW-d van (koaxon jön a szolgáltatás)? Csak mert tudtommal IPTV mellett a HGW-t nem lehet bridge módba tenni, így nekem furcsa, hogy a routered osztja az IP címeket. Biztosan nem NAT-olsz duplán (nincs a HGW-n is bekapcsolva a DHCP)? Mert annak nem sok értelme van, szerintem nyugodtan ráhagyhatod a HGW-re a címosztást, az első routert meg állítsd át access point módra.
Igen, a LAN beállítások menüpont nem meglepő módon a LAN beállításait tartalmazza.Ha wifin szeretnél csatlakozni az androidos boxokkal, akkor érdemesebb a vezeték nélküli beállításokban körülnézni, azon belül is az IGMP snooping kell neked. A siker nem garantált azzal sem (de ha megy is, negatív hatással lehet a wifi hálózatod teljesítményére). Ha mindenképp wifin akarsz tévézni, a Telekom-féle wifi mesh az eddigi tapasztalatok alapján a legbiztosabb megoldás. (Én inkább megoldanám a kábelezést.)
Ha pedig megfelelően vannak konfigurálva a boxok és a hálózat, akkor látnia kell a boxoknak is a NAS-t. (Ebben nincs tapasztalatom, nálam egy AC58U v3 van az ONT mögött access pointként, arra van kötve egy HDD, ami UPNP-n keresztül elérhető a hálózaton belül minden gond nélkül, az androidos boxon Kodi és VLC is látja.) -
Kaba
veterán
válasz
#33802016 #130961 üzenetére
Az átlag felhasználó számára egyik sem díjtalan.
A 24 órás az 818,40 Ft
A havi az 8184 Ft
A magenta 1-eseknek díjtalan ezért van beaktiválva a havi.(nem kell kapcsolgatni),de az ellenőrzés mindig hasznos.
A Magenta1-es kedvezmény az minimum 2 otthoni+1 mobil előfizetés esetén jár egy Telekom fiókba összevonva(de bevonhatsz több mobilt is).
A korlátlan Tv és filmopció a TV GO/HBO GO esetében csak olyan mobilelőfizetéseket érint,amelyhez mobiladatkeret is tartozik.
Így a dominóra nem vonatkozik. -
törölt tag
Aha... de ha mind2 átlag felhasználónak szól, akkor nála miért díjtalan, az egyik és miért írja a díját a másiknak? Nem úgy kellene, hogy neki akkor mindkettő díjtalan(már mint aki magetásként nézi ezt a felületet? Mert így megtévesztő lehet.)
Amúgy logikus, hogy akkor a havit érdemesebb...
(mondjuk én eddig úgy gondoltam ez alapból hozzátartozik, jó tudni, hogy kapcsolgatni kell).
"A Magenta1 kedvezmény,az csak az egy Telekom fiókban összevont szolgáltatásokra vonatkozik."
Értem, tehát ha össze van vonva egy fiókban, és bármi oknál fogva, az abban szereplő mobilnak van még mellette külön fiókja (ahol csak a mobil van) - akkor azzal használva a telekom alkalmazást, már nem vonatkozik rá. (pedig ugye, egy másik fiókban teljesül).Tehát mindenképp azzal a fiókkal kellene használni, amelyik be 3 szolgáltatás van összevonva... a másikat meg akár lehet törölni is. - Mivel ezek alapján önmagában sok értelme nincs... (tehát nem szolgáltatásra önmagában, hanem fiókra vonatkozik a kedvezmény).
Egy másik kérdés. Ha a megenta1 fiókban, a havidíjas mellett van, egy feltöltős domino is (egy fiók, ugyan az a név, cím) akkor rá is vonatkozik a kedvezmény/kiterjeszthető? Gondolok itt arra arról is nézhető a tvgo, korlátlan adatforgalommal, vagy ez kizárólag a havidíjasra vonatkozik?
-
Lacielvtárs
nagyúr
jó reggelt Srácok.
adott egy android tv box a Telekomtól amit szeretnék Wifin keresztül használni.
ami nagyon érdekes hogyha a HGW wifi csatlakozik akkor minden megy rendben akadozás nélkül, viszont ha saját router wifire csatlakozok vele, akkor egy két másodperce megy az adás és megáll, megfagy a kép, hang
erről a routerről van szó. [link]
annyi variálás van a dologban hogy két ilyen router van itthon, az egyik közvetlenül csatlakozik a HGW-hez, ezért az van DHCP módban, a másik ehhez csatlakozik viszont a második már SWITCH módban van.
így minden itthoni eszköz látja egymást a hálózatban.
azt szeretném elérni hogy a két itthon android tv box is felkerüljön a hálóüzatra, hogy esetleg a kis NAS-om tartalma legyen elérhető az android boxon is, ha megoldható ez.
úgy tudom ez valami funkció bekapcsolás lenne a routerekben
ha jól gondolom itt kell valamit beállítani hogy menjen de a kérdés az hogy ha itt be is állítom a megfelelőt akkor a wifire is érvényes lesz vagy csak a kábeles LAN kapcsolatra?
szóval az a kérdésem hogy szerintem mit kell beállatni hogy működjön az elképzelésem, valamint volna e értelme szerintetek?
előre is köszönöm a tanácsokat és segítségetmég annyi hogyha jól értem, ez a szöveg "This feature only works on Primary WAN " azt jelentheti hogy csak WAN port esetén működik az IPTV-hez szükséges mód?
vagyis lehet hogy működne a routeren, de w switch módban lévő routeren az a funkció még nem működne?
vagy teljes sötétségben tapogatózom -
Kaba
veterán
válasz
#33802016 #130958 üzenetére
A második opció azokra vonatkozik akik 24 órára vennék igénybe a szolgáltatást(ennek a díja 818,40Ft).
Neked Magentásként célszerű a havi szolgáltatást választani mivel ingyenes lesz számodra.
A Magenta1 kedvezmény,az csak az egy Telekom fiókban összevont szolgáltatásokra vonatkozik. -
törölt tag
válasz
tobias40 #130951 üzenetére
És a második opció, az kire vonatkozik? (ingyenes/24 órán át?)
Ez amúgy csak akkor él, ha van tvgo/telekom tv szolgáltatás/hbo go előfizetés igaz?
A másik kérdésem, hogy ha lenne megante1-es státusz. Akkor az mire vonatkozik?
pl van egy telekom fiók 2+1 szolgáltatással (vagy 3+1) és magenta1-es. De ugyan akkor a mobil egy másik külön fiók regisztrációval is rendelkezne.Ebben az esetben, maga a szolgáltatás(ok) megante1-esek, vagyis fióktól függetlenül. Vagy az adott fiók kap ilyen minősítést?
-
-
-
Slyer
senior tag
Sziasztok!
Kb 10 (vagy még több) éve üzleti előfizetésem van a Telekomnál. Nem egy nagy flotta, 3db telefon, és egy vezetékes internet a cégnél. Megkerestek hogy hosszabbítsak, és kaptam egy ajánlatot, amitől nem estem hasra. Megnéztem a lakossági árakat, és megdöbbentem, hogy ott milyen árak vannak. Ha lakossági ügyfélként van 3db Mobil L, korlátlan nettel, és mellé vezetékes internet + telefon, akkor ez így 28.440, úgy hogy kapok mellé 166 ezer Ft készülékkedvezményt.
Üzleti ügyfélként 3 korlátlan díjcsomag 20-20-20Gb mobilnettel, plusz a ezetékes internettel ~32.000, és van 110 ezer Ft készülékkedvezmény.
Van olyan lehetőségem hogy üzletiből lakossági ügyféllé váljunk úgy hogy megmaradnak a számok, és a cégnél is a net?
Köszönöm szépen!
-
tobias40
veterán
És melyiket kell aktiválni?
Nálam az első van bepipálva de nekem nem egyértelmű az "ingyeneség"...Korlátlan TV és film opció (havi)
Havi díj: 8184 Ft/hóNézz filmeket és sorozatokat gondtalanul! Ha megrendeled az opciót, a TV GO és HBO GO weboldalon és alkalmazásban letöltött tartalom nem terheli a mobilinternet-díjcsomagod keretét.
Korlátlan TV és film opció
DíjmentesNézz filmeket és sorozatokat gondtalanul! Ha megrendeled az opciót, akkor 24 órán át a TV GO és HBO GO weboldalon és alkalmazásban letöltött tartalom nem terheli a mobilinternet-díjcsomagod keretét.
-
Kaba
veterán
válasz
Corleone33 #130946 üzenetére
Igen,még mindig korlátlan.A Telekom fiókodban nézd meg.A díjmentes korlátlan Tv és film opciónak aktiválva kell lennie,amennyiben nincs aktiválva,akkor aktiváld.A mobil előfizetésnél találod meg a testreszabás alatt.
-
-
Corleone33
senior tag
egy olyan kérdésem lenne hogy magenta 1 es csomagban még mindig korlátlan adatforgalommal elérhető a TVGO? Illetve be kell-e ezt külön külön kapcsolni Telekom alkalmazásban?
-
poli27
veterán
válasz
kakuk.tamas #130939 üzenetére
ez így nem igaz... nem minden ont megy wifin... azon nem megy jól az igmp de csak wifin!... de dolgoznak ennek a javításán...
-
andrew911
tag
válasz
kakuk.tamas #130939 üzenetére
Már hogy a kék égbe ne lenne a Telekomos ONT IGMP képes?
-
tuto558
aktív tag
válasz
zozek #130940 üzenetére
Szia,
A leírt problémát elvileg egy korábbi szoftverfrissítéssel már megoldották. A Sagemcom menüjében Wifi beállítások "Alap" fülön mindkét wifi frekvenciasávhoz kapcsold ki az "STA elkülönítés" opciót, illetve ugyanitt a "Haladó" fülön szintén ki kell kapcsolni mindkét frekvencia esetében az "AP izolálása" funkciót. Ezekkel a beállításokk nálam már jó ideje folyamatosan látható a NAS wifiről is.
-
zozek
tag
Sziasztok!
Egy kis segítséget szeretnék kérni. Koax tv+net csomagom van egy csodás sagecom 3890v3-as eszközzel. A szokásos problémám van,wifi-n nem érem el a NAS-t. Újraindítgatások után ideig-óráig megy. Sőt ma WiFi a net sem volt jó csak laptop telefon újraindítás után. Ha ez a leírás alapján bekötnék egy routert akkor a sagecom-ot elhagyhatom és csak a STB maradhat rajta? Az eszközeim mehetnénk a tplink routeren lan-on és wifin? Kábelen egy nas,tv,xbox lenne. Wifin telefonok,laptop. -
-
Frontiner
aktív tag
Hali!
Tegnap kaptam egy csomagszámot a Telekomtól (1-
1895......), beírom a GLS csomagkeresőjébe, de egy 2 évvel ezelőtti csomag állapotát mutatja.Lengyelországban...
-
frenk74
tag
válasz
kakuk.tamas #130935 üzenetére
Mennyivel jobb az 1600-as mesh, mint az 1800-as wifi6 képes routerem?
-
frenk74
tag
Sziasztok. Próbáltam az androidos stb-t a lakásban repeater-ként működő plusz routerrel wifin üzemeltetni. Hát kb 1 mp után megakad a kép, szaggat. Ha utp-n kötöm össze őket, akkor semmi sem történik, még a képet is leveszi a tv-röl, mintha lefagyna. Semmi gombra nem reagál. Van megoldás arra, hogy ne kelljen 30 méter utp-t végighúzni a házon. Egy szobával arrébb kell költöztetnem a tv-t, és ott már nincs térereje a gyári routernek.
-
Kaba
veterán
válasz
Tamas1982.1 #130931 üzenetére
Az oszlopokon levő elosztó boxokba a legtöbb esetben négy felhasználó
tud csatlakozni,8-as elosztó is van,de az ritkább.Ezek szerint azon a szakaszon ahol laksz már nincsen beköthető szabad hely. -
törölt tag
válasz
Tamas1982.1 #130923 üzenetére
Neked optika kell nem? Ott nincs érpár szerintem... (bár vezeték biztos van, de az másik történet, azt nem az oszlopról szedték le...) Ha új a hálózat, akkor ennyire alul méretezték volna?
#130924) kkdesign
"Windowson tudom hogy megoldható de jó lenne android tv box erre a celra taviranyitoval."+Tablet, vagy telefon, összekötöd hdmi-n pc-vel, vagy egyéb módon, és kész. Távirányítónak meg az adott eszközt tudod használni... (de ennyi erővel akár laptop vagy pc is lehet).
"Nálam vagy mindigtv vagy műholdas lehetőség van. Ahhoz képest is gáz az IPTV? Mire gondolsz, mi a probléma vele?"
Ott szerintem nincs akkora különbség. Én a DVB-C-re gondoltam, ami kábeltv. Ott nem kötelező sem box, sem egyéb. Műholdas más tészta kicsit... de ez ugye egyéni preferenciákon is múlik, kinek mi a fontos.
-
Kaba
veterán
válasz
Tamas1982.1 #130923 üzenetére
Előbb utóbb elfogynak a csatlakozások(a szomszédoknak még jutott).
Egy másik oszlopról sem tudják behúzni(vagy túl messze lenne). -
kkdesign
senior tag
Sziasztok!
Rendelkezem olyan csomaggal amibe beletartozik a TVGO szolgaltatas. Azt szeretnem kerdezni, hogy tud valaki olyan androidos mini pc tv boxot amin fixen jol működik a TVGO? Sajnos csak SAT tv lenne megoldhato a lakasnal, de ott nem engednek semmit se a tetőre se az erkélyen kívülre.. azaz game over. És ez jutott eszembe hogy tvgo még megoldás lehet. Valakinek van ötlete?
Windowson tudom hogy megoldható de jó lenne android tv box erre a celra taviranyitoval. -
Tamas1982.1
tag
Köszi mindenki, telefonon mondták, hogy nem tudnak bekötni mert nincs elég érpár vagy mi. Ami érdekes mert a szomszédaimnak be tudták mindnek kötni. Azt mondják hozzánk ki kéne ásni az utat meg mindent hogy behúzzák azt az egy vezetéket.
-
szaboi6512
őstag
válasz
Tamas1982.1 #130919 üzenetére
Nekem másnap bekötötték, igaz én személyesen kötöttem szerződést.
-
törölt tag
válasz
Én kb pénteken rendeltem, este, mondom ebből max hétfőn lesz vmi időpont... erre már szombaton keresett a rendszer, majd vasárnap is. Tehát jó eséllyel bármikor, hívhatnak.
-
Kaba
veterán
válasz
Hívd a 1414-et és kérdezz rá,az ügyintéző adhat egyből időpontot.
Online rendelésnél elvileg 30 napja van a Telekomnak,de általában egy héten belül megoldják. -
Tamas1982.1
tag
Kb mennyi idö amíg hívnak a bekötés miatt? Péntek reggel rendeltem, azóta semmi. Üf szerint 30 nap lesz kb.
-
törölt tag
válasz
tylerddd #130905 üzenetére
Tv-t amúgy nem kötelező váltani... Csak ha nagyon akarsz. Nálam pl a tv maradt, mert kábeltv-vel az iptv nem versenyképes. (ráadásul egyéb bonyodalom is lenne).
"(#130907) Kaba "
Látom egy két dolgot pontosítottköszi.
A wifit én is írtam az 1-es esetében, hogy van olyan opció is, itt olvastam.
5.) Jogos, nekem már volt szolgáltatásom, így ez nem volt szempont, kérdés...
6.) köszi a kijavítást, pontosítást -
törölt tag
válasz
1.) egy kábelt húznak be, egy optikát. Nekem kivitelről van, a fa burkolathoz rögzítve, és az ablaknál jön be. Nagyjából ott ahol eddig is volt a ruter. Csak msot adsl helyett optika van. A falra felszerelnek egy kis dobozt kb akkora, mint egy konnektor, abból fog kijönni az optikai kábel a ruterbe. A ruterből, pedig megy a tv-be (ha már akinek van előfizetése). Vagy ahogy olvasom lehet még wifi-s megoldás is. Tehát a tv-be, lényegében már utp megy, nem optika.
2.) Saját rutert használhatsz ahogy eddig tetted, de a tárcsázást, kapcsolatfelvételt a telekom eszköznek kell kezdeményeznie.
3.) Saját ruter esetén amit akarsz telekomosnál gondolom korlátozva van.
4.) Nem feltétlenül, 800-900-as érték simán lehet. Nekem első mérésre is közel 800-as értéket mért a speedtest. 1000-es net van pár hete.
5.) Felesleges a hűség, szerintem max 1000 ft kedvezmény -egy év esetén 2. év esetén készülék kedvezmény... neked kell eldönteni megér-e ennyit. Ellenben, ha több szolgáltatásod van, akkor 20- vagy 30% kedvezményed is lehet... Vagy ha spec területen laksz, az befolyásolja még meg az árakat (lefelé jobban)
6.) "Ha ezt most aláírom és nem hozok ki telót, akkor buktam? Hogy működik ez?"
Úgy tudom igen. Ezért érdemesebb később hűséget vállalni, amikor veszel is vmit. -
törölt tag
válasz
szaboi6512 #130898 üzenetére
"Mennyire ajánlott a Telekomnál előfizetni a tévére is? "
Digi mellett vagy helyett? Mellett ha vannak olyan csatornák ami kell... lehet értelme, úgy elvileg megenta1-es is lehetsz talán (3 otthonival - ha még így van).Helyett, attól függ, hogy neked mennyire fontos az amit a koax - korlátlansága jelenthet.
-
válasz
Balkezes12 #130910 üzenetére
általában system vagy administration vagy valami hasonló menüben szokott lenni
-
Balkezes12
újonc
válasz
st3v3np3t3r #130909 üzenetére
Szia. A router logját hol találom? A menüjében nem látok ehhez hasonló opciót.
-
válasz
Balkezes12 #130906 üzenetére
Szia. Esetleg a logot nézd meg, hogy nem-e jegyzett be hibát. Meg ahogy btudos is írta, a sim pin-nek nem sok értelme van egy routerben ha helyhez kötött.
-
btudos
nagyúr
válasz
Balkezes12 #130906 üzenetére
Kapcsold ki a PIN kód kérést, ha úgyis routerben van a SIM, nem sok értelme van.
-
Kaba
veterán
válasz
Az optika lesz behúzva az ONT-ig,onnan a te dolgod,vagy megbeszéled a szerelővel,
Az eszköz wifije jó,saját router használható,jelerősítő nem kell,
netnél állíthatsz és módosíthatsz az igényeidnek megfelelően,
1000/1000-es csomag jól hozza a teljesítményt,de a 2000/1000 kb.csak 400 Ft-tal drágább,
1 év hűségnél az első hónap kedvezményes és nincsen bekötési díj(5100Ft),
Net+tv=20%;Net+tv+mobil=30%
Készüléket bármikor vásárolhatsz,(utólag is módosíthatod a szerződésedet)de 2 év hűség szükséges hozzá, -
Balkezes12
újonc
Üdv mindenki.
Egy idegesítő problémához szeretnék kérni segítséget.
Még augusztusban vásároltam a Telekomtól korlátlan SIM kártyás előfizetést és routert hozzá. Minden beüzemeltem, megy nagyon jól de a router sajnos néha semmilyen ok nélkül csak úgy leválasztja a SIM kártyát és be kell lépjek a routerbe beírni ismét a PIN kódot. Utána minden működik megfelelően.
Tegnap angol fórumon is kértem segítséget, válaszolván: - ne legyen kitéve napsütésnek, ne melegedjen túl, legyen legalább egy méterre minden eszköztől. Ennek én eleget is tettem, ám ahogy ma reggel felébredtem, ismét látom a routeren, ez nem segít. Ismét kéri a PIN kódot.
A SIM kártya új, a router új, az ethernet kábelt amellyel a számítógépemhez kötöm szintén új.
A számítógépem Realtek Ethernet Drivere a legfrisebb. Próbáltam frissíteni a routert is de elméletileg a legújabb verziót használja.Olyankor is ki tudja kapcsolni a SIM-t ha a gép és a telefon sem használja a netet, lásd az éjszakai órák. Nem is melegedik túl, nap nem éri. Semmilyen antivirus programot nem használok, a Win Defenderem is nagyrészt ki van kapcsolva.
A router egy Alcatel Linkhub HUB71 modell.
Előre is köszönöm a válaszokat.
Budapesten lakom, 13 kerületben, így nem hinném a jellel lenne baj. -
tylerddd
veterán
Üdv! 700 lakosú településen kiépült a Telekom optikai hálózata, kaptunk egy csomó szórólapot. Ezzel kapcsolatban lenne néhány kérdésem.
1.) Internet és IPTV esetében hogy történik a bekötés? Behúznak egy kábelt az épületbe, ami megy egy központi modembe és az IPTV kábelei ebből mennek az androidos boxok felé vagy a padlásról kábelvezetőben le tudják húzni adott szobába a tévé kábelét és egy másik helyiségbe a modem kábelét külön?
2.) Ezekre a jelerősítőkre mindenképp szükség van, amit a szórólapokon ajánlanak? Én pl. saját már meglévő routerrel nem tudok rácsatlakozni, hogy ezeket helyettesítsem, ha esetleg szükséges lenne?
3.) A net esetében én mennyire tudok belepiszkálni a dolgokba? Jelszó, SSID, esetleg MAC-szűrés beállítása menne?
4.) Félek attól, hogy előfizetek és aláírok egy olyan csomagra, ami nem hozza közel sem a névleges teljesítményt. Pl. rokonéknál a 2000Mbites csomagban 800-900Mbittel jön, ami okés is. De pl. Ha 1000Mbitet kérek, akkor arányosan az is lassabb lesz, tehát pl. fele akkora értékkel sem jön majd a net?
5.) Hűség nélkül vagy 1 év hűséggel hogy alakulnának az árak?
6.) Net+tv+mobil Magenta egyesítése esetén, ha aláírok hűséget, akkor az milyen hatással van a mobilos helyzetemre kedvezmények terén? Jelenleg nincs hűségem, de majd valamikor hoznék ki telót, részletre, kedvezménnyel. Ha ezt most aláírom és nem hozok ki telót, akkor buktam? Hogy működik ez?
Bocsi a sok kérdésért, de ha ebbe beleugrom, akkor nekem a jelenlegi net és tévés szolgáltatómat fel kell majd mondanom. Ha jönnek bekötni esetleg, akkor ugye le kell szerelni az eszközöket stb. Köszönöm!
-
Kaba
veterán
válasz
david199801 #130897 üzenetére
Milyen eszközről van szó és milyen hálózaton?
-
Kaba
veterán
válasz
szaboi6512 #130898 üzenetére
Megrendelheted a tévét.Jól fog működni még wifin is.Nézd meg a 130797-es hszt.Tv+net 20%-os kedvezményt ad,amennyiben mobilelőfizetésed is lenne,akkor Magenta1-ben 30%-ot kapnál.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Olvasd el az összefoglalót!
Szolgáltatók összehasonlítása ITT!
Jelszinteket ide írhatsz!
Kötbér kijátszására, annak elkerülésére segítséget kérni és ahhoz segítséget nyújtani szigorúan TILOS.
- ThinkPad (NEM IdeaPad)
- Külpolitika
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- SDQHD felbontású monitor jött a JapanNext műhelyéből
- Assassin’s Creed Shadows teszt
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Vicces képek
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- További aktív témák...
- Apple IPhone 13 Pro Max 256GB,Újszerű,Dobozával,12 hónap garanciával
- Apple iPhone 14 Pro Max 128GB,Újszerű,Adatkábel,12 hónap garanciával
- Apple iPhone 16 Pro Max 256GB,Újszerű,Dobozával,24 hónap garanciával
- Samsung Galaxy Note 20 Ultra 5G 256GB,Újszerű,Adatkábel,12 hónap garanciával
- Samsung Galaxy A56 5G 256GB,Újszerű,Dobozával,12 hónap garanciával
- LG 32GP850-B - 32" NANO IPS / 2560x1440 / 180Hz 1ms / NVIDIA G-Sync / AMD FreeSync / HDR 400
- BESZÁMÍTÁS! ASROCK H310CM i5 8600K 16GB DDR4 960 GB SSD RTX 3060Ti 8GB Rampage SHIVA Zalman 600W
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy S21/Samsung Galaxy S21+/Samsung Galaxy S21 Ultra
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad L380 - i5-8GEN I 16GB I 256SSD I 13,3" FHD / MT I HDMI I Cam I W11 I Gari!
- Samsung Galaxy A32 4G 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest