Hirdetés
- Milyen SSD-t vegyek?
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Megkapja az FSR 4-et a PlayStation 5 Pro
- OLED TV topic
- Bluetooth hangszórók
- NVIDIA GeForce RTX 4080 /4080S / 4090 (AD103 / 102)
- Hobby elektronika
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Vezeték nélküli fülhallgatók
-
PROHARDVER!
Telekom (vezetékes telefon, IPTV, xDSL / kábelnet / optinet)
Új hozzászólás Aktív témák
-
RudY
addikt
Ennél az új SmartBox-nál ugye már nem probléma a saját router és a bridge mód, mint IPTV esetében?
-
tobias40
veterán
válasz
laciiiiiii #125098 üzenetére
Így legyen!
-
laciiiiiii
csendes tag
válasz
tobias40 #125096 üzenetére
Azt mondták benne van a Szuper családi hd csomagban alapból ez és nem kell így külön fizetni rá. Rákérdeztem utána direkt, mert én is furcsállottam...volt rögzítés..., de ez új box új rögzítés, de a legkisebb rögzítés is benne van ebben a csomagban...majd kiderül tényleg így vane-...
-
Rise17
tag
1 videot,vagy képeket énis fogadnék,nekem csütörtökön hozzák.
-
tobias40
veterán
válasz
laciiiiiii #125094 üzenetére
Hogyan lesz uanannyi az ára ha jön hozzá 2000 ft-os csmag,gondolom rögzítés volt korábban is?
-
Skacok, majd megköszönnék egy rövid korai véleményt az új boxról.
Kíváncsi vagyok, hogy korrelál-e több ember véleménye. -
laciiiiiii
csendes tag
Ma hívtam a 1414-et és a -Szuper családi hd csomagra kértem 4k-s opciót...a legkisebb felhős rögzítéssel. Optikai hálózat van a 13. kerületben. Simán meg tudtam rendelni és cserélik a 2 régi beltérit az újra. Az ár nem változott semmit...ebben a csomagban benne van a 2db 4K.s csatorna és a legkisebb rögzítés. Legalább is ezt mondták. Most várom, hogy kijöjjenek...elvileg pénteken...
-
Rise17
tag
3 orakkor hívtam fel az ügyfélszolgálatot,és azt mondta nem elérhető,hívjam vissza 1 honap mulva..Chaten meg megcsinálták 15 perc alatt
-
DevKiller
senior tag
válasz
madagaszkar #125080 üzenetére
Csak meggondoltad magad?
No tapasztalataidról majd írj légyszíves egy beszámolót. -
Rise17
tag
Na közben update,Vandán keresztül írtam és sikerült 4k csomag nélkül,record n goval megrendelni 2 boxra
Azért szép,hogy az ügyfélszolgálat meg elküldött a halálba,még jo hogy nem hagytam ennyiben..
Ataman: nem nálunk nem ilyen lesz,nálunk a telekom tv go felülete van boxon is,összel jön rá a német ui.
-
ataman
aktív tag
Sziasztok!
Gondolom ilyesmi az új TelekomTV menüje, mint a csehek hasonló dobozának a felülete ezen a videón. Vagy tévedek?
-
Túzok22
senior tag
Sziasztok. Ma észrevettem egy olyan érdekességet, mondhatni bugot az 5655v2-es modemnél (ONT), hogy amikor külön mérek sebességet pl kábelen vagy wifin, akkor minden ok, de ha egyszerre indítok wifin=telefonon és kábelen=számítógépen speedtest-et, akkor nem méri ki a 900 Mbps-t (kábelen), hanem egyenetlenül mér sebességet, be lossol/sűrűbb ping tüskék (jitter) jelennek meg.
Ennyire nem bírja ez a beltéri eszköz a kisebb terheléseket se? Más is tapasztalt már ilyet 5655v2-nél? -
Kaba
veterán
válasz
Beni2360 #125081 üzenetére
Az új plattformos csomagok nem lesznek drágábbak a régieknél azonos szolgáltatás esetén,így a te esetedben csak a minicsomag árával drágulhat maximum az ár.
Az említett hsz.ben a netkényszer miatti drágulásról volt szó.Az új ügyfelek már nem köthetnek tv-s szerződést önállóan,hanem csak nettel együtt. -
Beni2360
félisten
válasz
matteo90 #125060 üzenetére
Én felmentem az oldalra és meglevő 1000/200 + családi csomagot váltanék az új platformra és a + 100 óra felvételi funkcióval 350 Ft-l több lenne mint a mostani. A dupla felvételi opció 1200 Ft az 1100 helyett amit most fizetek.
Ui: Most jött egy SMS, hogy a körzetünkben éjféltől reggel 6-i 360 perc kimaradás lehetséges korszerűsítési munkálatok végett. Tehát pénzes póker partiba ne kezdjetek bele. -
madagaszkar
tag
válasz
Rise17 #125073 üzenetére
Szia!
Én az előbb rendeltem meg az új Telekom TV díjcsomagot 3 SmartBox-al és Record&Go opcióval telefonon. Csütörtökön jönnek bekötni. Volt egy kis probléma a 3 SmartBox miatt, mert először nem engedte a rendszer. De a hölgy egyeztetett egy műszakis kollégájával, 15 perc múlva visszahívott, hogy megoldották a dolgot. VDSL2 120/30-as csomagom van, dupla érpárral. Előtte is 3 STB volt felvétel opcióval, de így még 150 Ft-al olcsóbb is lesz a havidíjam. -
taki01
őstag
Lehet használni az új boxot is CRT (hagyományos képcsöves) tv-vel. Kell hozzá egy HDMI to SCART vagy HDMI to RCA átalakító. A kép olyan lesz amilyen, de ha jobb CRT tv-d van akkor nem annyira vészes. A képarány a tv-n kell állítani, mert boxon nem tudod, csak azt lehet a box-n állítani, hogy ne lógjon ki a kép a képernyőről. Az átalakítót neked kell beszerezni, mert a Telekom nem biztosítja.
Egy ilyennel biztos fog menni, mert én is evvel teszteltem:Ez egy aktív átalakító és emiatt kell hozzá áram, max 1080p-t és HDCP 1.4 támogat.
-
Rise17
tag
hívtam elhajtottak hogy van iptv-m.. igaz record n got kértem
-
Kaba
veterán
válasz
Rise17 #125072 üzenetére
Hívd a 1414-et ,ha rendelni akarsz.Lesz egy új szerződésed,így a régi csomag megszűnik.Új ügyfélként nem kellene a 4k-s csomag.Régi ügyfélként ez lesz az ugródeszka az új plattformhoz.Lemondhatod amikor a szerződésed lejár.Az ügyintézőnél is rákérdezhetsz a biztonság kedvéért.
-
törölt tag
válasz
Rise17 #125073 üzenetére
Nem gondolnám ,hogy a fél ország szaladt ma hozzájuk rendelni. Valami el van b......a háttérben, majd javítják.
Én anno pl. azért nem tudtam rendelni mert a házszámom nem volt benne a rendszerükben. Az is két hét volt még beleírta valaki. A szolgáltatásaim között az egyik mai napig a szomszéd címén van a "rendszereik" szerint
-
Rise17
tag
kicsit le lett terhelve szerintem
-
Rise17
tag
4k-s csomagot le tudnom bármikor mondani?
-
törölt tag
-
Rise17
tag
Hívtam őket,és azt mondták hogy csak új előfizetöknek lehet aktiválni a record n go-t.1 honap mulva hivjam őket vissza...
-
Renwick
őstag
válasz
madagaszkar #125055 üzenetére
-
madagaszkar
tag
Az új boxról és a távkapcsolójáról tudna valaki egy képet felrakni?
-
kopa1
aktív tag
válasz
madagaszkar #125041 üzenetére
Simán, 3 box fog ezen menni
-
zoli62
addikt
válasz
szabogabor10 #125010 üzenetére
Vannak, akik már sok éve tesztelik.
-
madagaszkar
tag
válasz
kopa1 #125030 üzenetére
Üdv!
Szerinted erre a vonalra kapok 3 STB-t, mert csak akkor váltok, ha igen.
Annak idején amikor IPTV-re váltottam, 2 STB-t szerettem volna, a nyilvántartás szerint viszont a címemen csak 20/1-es net volt elérhető 1 STB-al. Ami persze nem fedte a valóságot. Nagy nehezen sikerült rávennem az ügyfeles hölgyet, hogy kapcsoljon egy műszakis kollégát, akivel sikerült beszélnem és megerősített abban, hogy akár 3 STB is kiadható 1SD+2HD-val, a vonali adataim alapján. Elvégre azért lett a bonding is bekötve, hogy ne legyenek sávszél gondok. Azóta már beköttettem a 3. STB-t is, gond nélkül használom 1SD+ 2HD kiosztással úgy, hogy két egyetemista gyerekem is online oktatásban otthon tanul. Sőt még az internet sebességemen is emeltek, ami a vonali adataimon is látszik. -
PBA
aktív tag
válasz
szabogabor10 #125036 üzenetére
Jah, így már értem.
Simán lehet!
-
törölt tag
Sokkal több értelme van újratömni ,mint egy kevert rendszert használni. A h264 forrás minőségbe a jól konfigurált HEVC encoder nem fog beleszólni. De ez max akkor jöhet szóba ha végleg kikopnak a jelenlegi boxok. Talán 4-5 éves tervbe ezt el is tudom képzelni. Nem fognak vele kapkodni, hiszen a pénzügyi számok ezzel a minőséggel is rendben vannak.
Egyébként arra gondoltam amit szabogabor10 írt.
-
-
PBA
aktív tag
válasz
#46824192 #125031 üzenetére
Nem kérdés, hogy a HEVC a jövő, illetve sok helyen már a jelen is.
Én arra céloztam, hogy egy váltás nem egyszerű. Talán még egy kevert rendszernek látnám értelmét, azaz a HD adások vegyesen lennének H264 és HEVC. Ami műholdról jön H264-ben, azt fölösleges újratömöríteni. Itt viszont mindig nagy kérdés, hogy a teljes infrastruktúra hogy viszonyul ehhez a vegyes dologhoz, ugyanis nem csak a nézőnél lévő kis dobozkákból áll a rendszer.
Hol, merre kukázzák a HEVC kodeket és mit használnak helyette? Elavult a HEVC?
Mi van helyette, amihez van elérhető enkóder, HW decoding képes kliens és egyéb nyalánkságok?
-
törölt tag
Nem teljesen tudok egyetérteni. A netflix példával főleg nem, mivel az eszközök xy százaléka tudja csak a HEVC -t amelyeken nézhető.
Itt viszont még mindig egy zárt rendszerről beszélünk, ahol a végpont natívan azt tudja amire a szolgaltató berendezkedik.
A képminőség tekinentében hatalmas előrelépés lenne ,az a kis 40 százalékocska ,amit ez rá tudna dobni.
Természtesen nem az apostol tv ről és az egyéb szutyok műholdas elosztásról beszélünk, mert a sz.rból nem lehet várat építeni. Hanem arról hogy az értelmesebb csatornák pl a bixen vagy a stódióból közvetlen optikán mennek az encoderhez.Aki emlékszik a sat tv indulására ,az is tökéletes példa volt erre. Az addigi két nagy műholdas mellett mekkora minőségi ugrás volt az mpeg4. Persze csak addig még nem volt telepakolva az adott transponder. Tudjuk, a pénz nagyúr...De én most kb ezt az ugrást vártam.
Az viszont kétségtelen hogy ez a jövő. De itt kb akkor lesz HEVC amikor , nyugatabbra már ezt is elkezdik kukazni mert elavultá válik. Persze ne legyen igazam.
-
kopa1
aktív tag
válasz
madagaszkar #125029 üzenetére
Nincs már "SD only" csatornakiosztás és stream limit se. Ahány boxot enged rézen az előminősítés, annyin fogsz HD-n nézni
-
IP1954
aktív tag
Ha az adott szolgáltatónak nincs applikációja a használni kívánt tévén, akkor meg kell teremteni a lehetőséget más módon. Ezek költsége jellemzően alacsonyabb pl. a Netflix egy éves előfizetésének az áránál, és közben kinyílik a világ másra is.
Az asztali androidos box nem csoda kütyü, nem lesz teljesen azonos egy modernebb okostelefon vagy táblagép lehetőségeivel ilyen-olyan okokból.
-
DevKiller
senior tag
válasz
madagaszkar #125023 üzenetére
Nincs már megbontva, épp ezért van a sávszél korlát rezen.
De ha elfogadsz egy jó tanácsot: aludj még rá egyet. -
PBA
aktív tag
válasz
Klown #125013 üzenetére
Nem akarom védeni a Telekomot, de az, hogy egy TV adás mennyire kockásodik nálad vagy sem, az több mindentől is függ. Nem mindegy, hogy a KTV szolgáltató a műsorszolgáltatótól hogyan kapja a jelet? Ha mondjuk optikán közvetlenül a stúdiótól, akkor sokkal jobb minőséget lehet elérni ugyanazon bitrátával. Ha műholdról veszel már le egy eleve tömörített jelet, akkor az egyrészről már tömörített (lehet kockásodás), másrészt nem biztos, hogy egy az egyben be tudod tolni a hálózatodra, ebben az esetben lehet hogy újra kell tömöríteni, ami további minőségromlást eredményez.
A HEVC kódolás tényleg hatékonyabb, de nem csodaszer, olyan 30-40%-ot tudsz vele megspórolni a bitráta tekintetében. Ha mondjuk a jelforrást nem optikán kapod kvázi tömörítetlenül, hanem egy H264 jelfolyamot veszel le műholdról, és újratömöríted, akkor adtál egy pofont a fekáliának.
Egyébként a bitráta fétis sem mindig jogos: kódolok én neked röptében 6Mbiten is gyönyörű HD jelet, nem fogsz egy szem kockásodást találni rajta, még durva képtartalom (robbanás, víz, stb) esetében sem. Itt is a forrásjel minősége és a használt enkóder milyensége a tényező.
Összességében: nem olyan egyszerű téma ez, mint ahogy sokan gondoljátok. Ismét nem akarok védeni senkit, de tényleg nem olyan egyszerű egy teljes technológia váltás pl. HEVC-re, és jelen pillanatban nem is biztos, hogy érdemes meglépni. A jövő természetesen ez, de a bevezethetősége nagyon soktényezős történet. Ha megnézitek, a Netflixnél sem HEVC kódolásúak a HD tartalmak, pedig ott rögzített anyagokat kell kiszolgálni, nem élő forrásból dolgoznak.
Egyébként meg sok éve nincs TV előfizetésem és nem is lesz, munka után nem akarok én képernyőt látni.
Ha tartalmat fogyasztok, azt majd akkor teszem amikor nekem jó, és azt nézem, amit én akarok. Erre jó a Netflix, HBO és egyéb streaming. A lineáris tévézés a végét járja, mondom ezt úgy, hogy sokáig ezen a területen dolgoztam.
De itt az ideje beszántani a régi modellt.
-
DevKiller
senior tag
válasz
madagaszkar #125017 üzenetére
Táves infó.
Rezen is adható, olyanon, amelyiken legalább összeállt 24 mbps-al.
Annyi a megkötés, hogy a legújabb portfóliós net csomagodnak kell lennie tehát 202009, és ahhoz mehet. Továbbá 4K tartalom rezen nem érhető el. De a te vonaladra mehet a 3 STB is akár. -
kigyi_23
addikt
válasz
szabogabor10 #125020 üzenetére
Óó van az a pénz és szerződés hidd el csak még nem papírozta le eddig senki
-
-
tobias40
veterán
válasz
vmarci21 #125016 üzenetére
Azért ne mondjátok már hogy akkora probléma ez a NF!(nekem is van NF,nincs okos tv-m,vettem egy olcsó kínai boxot,felraktam rá a CE-t és ennyi,amúgy a droidon is menne csak így jobb nekem!
hogy minden egy helyen meglegyen,hbogo,NF,tvgo,stb...) )
Aki akarta eddig is nézte vhogyan aki meg most szeretne előfizetni az is megoldja ha kell neki,nem ezért nem fogja (nem) előfizetni!
Egy független szolgáltatónak miért lenne "kötelessége" ezt is biztosítani?
Amúgy meg írták hogy vszínűleg később benne lesz,ez majd kiderül.
Nem szokásom védeni a szolgáltatókatde ebben az esetben sztem nem jogosak ezek a NF kifogások.
Nem támadásnak írtam nektek aki kérdezitek,csak vélemény.Nyilván jobb lenne ha benne lenne de akkor meg kitalálnának egyesek egy másik app-ot hogy az miért nincs benne!! -
törölt tag
válasz
IP1954 #125012 üzenetére
Mert van rajta android store és a többi értelmes app működik is. Az egyik tv-m csak egy monitor , a másik meg egy régebbi és már elég döcögős smart. Tervben van a csere , de még nem most. Így gyakorlatilag ha netflixezni szeretnék ezen a platformon akkor ismét kell egy külön eszköz. Ennek tudatában kijelenthető ,hogy megint nem lennék előrébb.
Lehet neked ez meglepő, de nekem alapvető gondolat az volt,hogy egy ilyen boxon lesz nf app. Kb annyira alapvető dolog szerintem, mint a tv-k távirányítóin a dedikalt nf nyomógomb.
-
Klown
aktív tag
Azért van bőr a képükön, hogy havi egy ezrest kérni egy plusz dobozért!
2 db plusz TV készüléknél az havi +2k, ami a DIGI-nél az HBO Pak-ot takarja GO-stól, igaz ott csak havi 200 Ft a további CAM modul.
Ja és gondolom a kínaiaktól nagytételben megveszik kb. 15 ezerért a doboz darabját. Bomba üzlet, csak nem az előfizetőknek!
Az lesz majd az érdekes, ha ugyanez a box sárga menüvel (flip) majd havi 400 Ft-ba fog kerülni!
Ja még ami csalódás, hogy nem történt meg a H.265 HEVC-re váltás! Minőségileg így marad ugyanaz a dzsunka szint, ami a legacy rendszeren is van. Na meg a sávszélen így is megy a spórolás. Nyugodtan el lehetne engedni a "gyeplőt", ahol a hálózat bírja! Miért kell félni egy 12-14 mbit-es HD stream-től? Ja, hát hogy drága a storage a felveősöknek, s így azon lehet spórolni?! Akkor legyen emiatt az előfizető büntetve...
Egyedüli pozitívum az lesz, ha majd megszűnik a multicast s bármilyen okostévére, Androidos, vagy AppleTV-s kütyüre fel lehet majd telepíteni. Akkor nem kell majd plusz porfogó és távirányító, na meg a húzós bérletidíj!
Üdv: Klown
-
törölt tag
Sikerült ránézni a weboldalon mennyi az annyi. Gyakorlatilag árban ugyanott lennék az új platformon mint a régin.
Hasznos lenne egy teljes értékű médiabox és chromecast, de a netflix korlátozás visszatartó erő számomra. A bekerülése pedig kérdőjel.
Ami sajnos mégnagyobb hátrány az az,hogy forintban kb ugyanannyi felvétel opcióért (+ha behúzod a +100órát mellé) más mondja meg mit rögzíthetek és mit nem.
Meg merem kockáztatni ,hogy a valamire való sport események, filmek ,sorozatok közül csak elenyésző százalékuk lesz rögzíthető.Az pedig csak hab a tortán ,hogy a csatornák minősége pont ugyanaz ,mint eddig is volt.
. Pedig én itt vártam volna az igazi nagy előrelépést!
2000ft -ért , pedig a két db. 4k csatorna az enyhén szólva is meredek. De ez csak másodlagos mert nem mozgat meg a 4k egyébként sem.
-
-
Kaba
veterán
válasz
szabogabor10 #125008 üzenetére
Nem akarják,hogy sok igénylő egyszerre.A cél a fokozatos bevezetés,ezért nehezítik egyenlőre a váltást is.A mediában sem publikus még.A kezdetekben így könyebb lesz a hibákat orvosolni.
-
Hát nem igazán reklámozzák a weboldalon az új platformot.
Ebből szerintem azért lehet érezni, hogy ez kényszerindulás. -
Tehát akkor még mindig szükség van az új TV-nél egy box-ra, és egy ehhez kapott távirányítóra?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Olvasd el az összefoglalót!
Szolgáltatók összehasonlítása ITT!
Jelszinteket ide írhatsz!
Kötbér kijátszására, annak elkerülésére segítséget kérni és ahhoz segítséget nyújtani szigorúan TILOS.
- ZSÍR Lenovo ThinkPad P15 G2 Tervező Vágó Laptop -75% 15,6" i9-11950H 64/1TB RTX A3000 6GB /2 Millió/
- Eladó használt M2 Mac Mini - 8gb ram, 256 Gb ssd
- ZSÍR Lenovo ThinkPad P15 G2 Tervező Vágó Laptop -75% 15,6" i9-11950H 32/1TB RTX A3000 6GB /2 Millió/
- Turtle Beach Recon 70 /// Új // Számla+Garancia
- Eladó Apple Mini 6
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest