Hirdetés
- Milyen SSD-t vegyek?
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Megkapja az FSR 4-et a PlayStation 5 Pro
- OLED TV topic
- Bluetooth hangszórók
- NVIDIA GeForce RTX 4080 /4080S / 4090 (AD103 / 102)
- Hobby elektronika
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Vezeték nélküli fülhallgatók
-
PROHARDVER!
Telekom (vezetékes telefon, IPTV, xDSL / kábelnet / optinet)
Új hozzászólás Aktív témák
-
lewisfm
aktív tag
válasz
#46824192 #127994 üzenetére
Most kaptam SMS-t a Telekom-tól, hogy szerintük hibás a kábelmodem (vagy hogy hívják?), s 24, de lekésőbb 72 órán belül cserélik.
Ezzel csak az a baj, hogy a szomszédom jól működő kábelmodmjét kipróbáltuk nálunk, s az sem működik minálunk.
Próbálgatásnak tűnik....
Nem lenne értelme a kábelezés kimérésével kezdeni?
Bár ők tudják, engem elsőosrban az érdekel, hogy mielőbb javításra kerüljön. -
kakuk.tamas
addikt
válasz
kakuk.tamas #127993 üzenetére
LOL! 40 perc alatt beüzemeltem a két mesh-t, meg a két boxot. Eddig minden frankó. (Kopp-kopp)
-
válasz
kakuk.tamas #127996 üzenetére
na, akkor szabadon engedem a törpehörit, hátha megeszi az is az optikát
csak vicceltem. lehet kivárom az augusztust...
-
Elamaas
tag
Szia!
Végül leszerződtem a telekommal én is. 2000 es netre + tv meg telefon stb.
Ma fogják bekötni és úgy döntöttem a telekom ontját (elvileg sagemcom 5670) használom egyelőre router nélkül.Akkor tanácsos kérnem a szakembert telepítéskor, hogy hozzon létre egy 2,4 és egy 5 ghz es wifi csatornát?
-
kakuk.tamas
addikt
válasz
st3v3np3t3r #127995 üzenetére
A kutyánk csütörtökön azzal lepett meg minket, hogy szétrágta az optikát. Kértem szerelőt (8500ft
), és egyuttal megrendeltem az új tv-t wifi extrával. Mondtam, hogy kutyabiztosra csinálom a hálózatot és nem fogok kábelezni.
-
válasz
kakuk.tamas #127993 üzenetére
szia. ezt hogy sikerült kicsikarnod tőlük? nekem azt mondták a múltkor, hogy a meglévő ügyfelek csak augusztustól kérhetnek cserét, illetve nálam vagy készülék vásárlással vagy megvárom az augusztust.
-
törölt tag
válasz
lewisfm #127990 üzenetére
Hmmm... Ilyen esetben már másnap megszoktak jelenni a szerelők és egy modemcserét , helyszini vonalvizsgálatot tartanak. Általában meg is oldák a javítást.
Sajnos az ,hogy Te ezen dolgozol vagy nem az őket nem érdekli, de a neked járó kötbért mindenképp megfogod kapni.
Ha üzleti előfizetésed lenne, akkor szorosabb határidők kötik őket és jellemzően nagyon hamar nekiugranak a javításnak.Jelenleg annyit tudsz tenni , hogy amíg nem javítják , igényeled az ingyenes korlátlan 3 napos mobilnetet (ha van náluk előfizetésed) , ha lejár elvileg meg is lehet ezt újra igényelni.
-
lewisfm
aktív tag
Sziasztok!
Telekom, kábel TV alapú internet és TV előfizetésem van (1000 / 25).
Péntek kb. 15:30-tól nem működik se a TV se az internet.
A hibabejelentést megtettem (11-én, 15:40 körül, még pénteken), de azóta sincs látszólag fejlemény.Az előzmény, az, hogy az elmúlt hetekben elkezdett lassulni az internet, ritkán egy session meg-megszakadt (Skype, VPN, vagy Remote Desktop is), de most se kép, se hang.
Azóta egy szomszédom kábel modemjével kipróbáltuk, azzal sem megy.
Sorházban lakom, az összes szomszédomnak működik a szolgáltatás, bár az egyiküknél ma 1 órára kimaradt, de az csak átmeneti kimaradás volt,
Mit lehet tenni?
Home Office-ban dolgozom, a munkámhoz szükséges a net, ideiglenesen mobil nettel oldom meg, de annak megvannak a korlátai.Az ügyfélszolgálat semmit nem mond, csak azt, hogy folyamatban van.
Szombaton délelőtt volt kint a szerelő, azt mondta, hogy a jel szintezéssével lehet a gond, meg a fejegység vacakol.
De akkor a szomszédaimnál miért működik a szolgáltatás? -
poli27
veterán
lan 1 porton kell kötni őket az ugye a Lan1/wan port, igen azonos hálózatban kell lennie, különben nem működik szerintem, bár ezt nem tudom, nálam azonosba vannak... nem a lan2 portról kell tovább vezetni minek, ha van egy switch vagy a hgw portjából is mehet... de akár sztem abbl a portból is az is switch végülis
-
-
Siriusb
veterán
Üdv!
Információra lenne szükségem, mert egy épkézláb ügyintézővel nem tudok beszélni, bármilyen kérdésre ugyanazt a sablonszöveget nyomják.
Otthoni gigabites internethez amit adnak eszközt, milyen wifi-t tud? Mi a névleges max. sebesség?
Illetve legjobb tudomásom szerint lehet tőlük wifi repeater-t is venni. Ajánlott ezt igényelni, ha a stabil, erős wifi kell (Budapest, belváros, tehát valószínűleg van a környezetben bőven egyéb router)? Milyen konstrukcióban van ez, mennyibe kerül?
Saját router-t nem szeretnék, mert nem akarom, hogy engem csesztessen a tulaj, ha valami nem oké, hívogassa az ügyfélszolgálatot. -
snyper990
őstag
válasz
.:ZS:. #127972 üzenetére
Nem a távirányítón ragad be néha a teletext gomb? Nézd meg a rajta lévő infra fényforrást egy telefon kameráján keresztül, azon látszik, ha villog. Vagy próbáld meg elfordítani a set top box felől/vedd ki az elemet belôle. Ha úgy elmúlik a hiba, érdemes kipucolni a távirányítót. Elképesztő mennyiségű kosz össze tud bennük gyűlni. (Plusz ha nem fog kelleni a jövőben a teletext, leragaszthatod a gomb alatti érzékelőt celluxszal. Én nagymamám tévéjének a távirányítójával azt csináltam, hogy ne nyomkodjon el olyan dolgokat, amiket nem kéne.)
-
.:ZS:.
senior tag
Sziasztok,
Van egy furcsa hibánk régi fajta IPTV-vel, valami meggabalyodott a box agyában és magától bekapcsolja a teletext feliratozást, időről időre megjelenik a 888 felirat a kép közepén, illetve olyanra is panaszkodott már a család hogy elkezdett magától ugrálni a teletext meg a kép között.Kisméretű felvevős box, kb féléve lett cserélve a nagy ciscóról mert az megadta magát. Találkozott ilyennel már valaki? Tudok valamit kezdeni vele mielőtt megkezdem a vesszőfutást az ügyfélszolgálattal?
-
ptesza
senior tag
Többszöri belépési próbálkozás segíthet. Vanda is ezt mondta.
-
zsoca29
tag
Nekem sincs tv már pár órája.
Ahogy látom nem csak nekem nincs...
Net az van szerencsére. -
slezakimi
senior tag
Sziasztok!
A TVGO nem enged belépni. Másnak is van ilyen problémája?
Köszönöm a választ. -
Sziasztok!
Azt szeretném kérdezni, hogy az új android alapú smartbox wifivel mennyire stabil? Van valakinek erről tapasztalata? Sajnos a kábelezés nem opció.
-
dpeti86
csendes tag
válasz
dpeti86 #127291 üzenetére
Sajnos vissza fejlődést látom két teljesen különböző címen. Olyan mintha vissza vonták volna a fejlesztéseket... 🙁 Először mind 2 helyen fejlesztés folyamatban. Utána egyik helyen megszünik a szolgáltatás. Másik helyen pedig mintha nem csináltak volna semmit, marad az XDSL hálózat. Pedig a 3. Hullám is véget ért már. Mi a fene van??? [kép] [kép] [kép]
-
medak
csendes újonc
válasz
poli27 #127934 üzenetére
Ugyebár a Mesh hálózatoknál felépül a node-ok között egy un. "gerinchálózat". Ez standard esetben wireless. Viszont a nagyobb stabilitás/teljesítmény miatt egyes gyártóknál lehetőség van ethernet backbone-t kialakítani. Ez a feature érdekelne engem igazából a Telekom/KAON mesh eszköz esetében.
Pl: https://www.tp-link.com/hu/support/faq/1794/
-
G.I.JOE
senior tag
Sziasztok,
eddig ráláttam anyumnál a kamerára és a riasztóra, de most nem. Helyben van net. Elő szokott fordulni, hogy idővel újra NAT-olnak?
-
Túzok22
senior tag
válasz
Ear001 #127935 üzenetére
Én azt javaslom, hogy teszteld le a letöltési sebességedet egy qbittorrent-es letöltéssel. Mondjuk próbálj meg az ncore.pro-ró letölteni egy filmet, játékot stb…, természetesen ha van ncore fiókod, ha nincs, akkor próbálj meg valakitől ncore meghívót kérni, vagy valahonnét máshonnan letölteni, ahonnét lehet full sávszélességgel. Itt derül majd ki, hogy van e baj a letöltéseddel. A méréseidből nekem úgy tűnik, hogy csak a szelessav.net felé rossz a letöltésed, minden más irányba jó. Nekem mindenhová (szelessav.net, speedtest.net, CLI, speedtest app) 940/860 környékén szokott lenni a sebesség. A zárójelben lévő utóbbi háromnál nem mindegy hogy melyik szerverre mérsz.
-
Kaba
veterán
válasz
Ear001 #127935 üzenetére
Biztos eredményt a különböző módszerekkel történő mérési eredmények adnak.Neked már van egy olyan mérési módszered,ahol jó értékek jönnek,ezért nem kell a Telekomhoz fordulnod.
Csak azért írtam,mivel alkalmatlannak minősítetted a szelessav.net mérési eredményeit,holott a Telekom ezt javasolja elsőkörben. -
LOTR
addikt
talán hasznos lesz a jövőben olyasvalakiknek, akik hozzám hasonlóan nem tudják, hogy milyen beállítások vannak a digitális televíziózással kapcsolatban...
samsung tv - menu / adás / audioopciók / szinkronhangnyelv menüpontban
a szinkronhangnyelv magyar volt, de az
elsődleges hang és a másodlagos hang már nem, magyarra állítva visszatért a kommentár hang -
csubuka
addikt
Sziasztok!
Egy talán hasznos infó, a Sagemcom 5670 esetében hiába írja "unregistered"-nek a második vezetékes telefon portot, szerencsére kiadja ott is a jelet, így két vezetékes telefont lehet bekötni a kütyübe. Manapság ez nem túl releváns a vezetékes persze, de a riasztó a szüleimnél még azt használja mondjuk (így a riasztóhoz menő fali kiállásba menő kábel elveszi az egyik portot, a másik meg marad még, ha valaha kellene sima vezetékes)... illetve olcsóbb a net, ha vezetékessel kéri az ember
-
Kaba
veterán
válasz
kakuk.tamas #127928 üzenetére
Gondoltam,hogy ez okozza a problémát a resetelést követően,ezért javasoltam a 1414-et.
A wifi extra az biztosan jó lesz,az új boxoknál az előnyei mellett el kell fogadni a kisebb még javítás alatt levő problémáit is.
Írhatsz majd a tapasztalataidról a beüzemelést követően. -
Kaba
veterán
válasz
kakuk.tamas #127925 üzenetére
A legcélszerűbb,ha hívod a 1414-et és az ügyintézővel együtt megoldjátok a problémát.
-
kakuk.tamas
addikt
Sziasztok!
Először is, le a kalappal a Telekom elött. Tegnap 14:30kor bejelentettem a hibát, és már volt is a szerelő.
De van egy probléma...
Mivel elfelejtettem a wifi jelszót, nyomtam egy resetet az Ont-on. A netbeállításokba beírtam a felhasználói nevem, és a Telekom oldalán kreált jelszót. Az ont azt mutatja van net (világít a zölt led, és az Admin oldalon is azt írja), a valóságban pedig nincs.Kérdés: mivel majdnem 48 óráig inaktív volt a kapcsolat (mert ugye két darabban volt az optika), lehetséges, hogy központilag lekapcsoltak? Vagy az új jelszónak kell egy kis átfutási idő?
Jelszint egyébként ilyen:
-
-
medak
csendes újonc
Sziasztok,
Egy olyan kérdésem lenne, hogy a Telekom "okos" wifi Kaon eszközei között a backbone-t lehet-e ethernetre konfigurálni? A gyártónál sem találtam kb semmi információt a termékkel kapcsolatban.
Köszi,
Ádám -
LOTR
addikt
sziasztok
érdeklődnék: vidanetes kábeltv hálózat a kérdéses dolog
idén kb először bekapcsoltam a tv-t, hogy belenézek a focieb aktuális mérkőzésébe és nincs kommentátor hang, stadionzaj és stúdióbeszélgetés van, csak a helyszíni kommentátor hangsávja hiányzikaz extra info az, hogy nálam nincs kártya a tvben (kártyával állítólag jó),
az elképzelhető, hogy a kommentár hangsávja olyan frekvencián megy, amit csak a kártya dekódol?
vagy mi lehet a probléma?
köszönöm -
R3laX
addikt
válasz
R3laX #127879 üzenetére
Szerintetek merre kéne nyitni, hogy összeszedjék magukat ebben az országban? Volt aki címzett már felsővezetőnek levelet a problémájával kapcsolataban? Nem hiszem el, hogy 8 hónap alatt nem képesek hálózatot létesíteni. Tavaly áprilisban lettek itt leásva a kábelvezető csatornák. 8 hónapja vannak meg a lakók aláírásai. Németek felé nyitni esetleg? Mi van ezzel a céggel is? Mi a q történik ebben az országban.
-
blg
senior tag
válasz
freelanced #127911 üzenetére
nekem nincs gondom a Kaon CG3000-el. nem indul újra, nem dobálja a kapcsolatot, belépkedni meg nem szoktam rá, mert minek
-
freelanced
addikt
válasz
Beni2360 #127912 üzenetére
Köszönöm a választ!
Eddig nem volt stabilitási gondom a Sagecom-al, de mostanában naponta nincs nem többször is (újraindul?), ami sokszor a legrosszabb pillanatokban történik, szóval nem tudom. Alapból ezt ajánlom egyébként, nem rossz.Nem tudom akkor mit lehet tenni az ügyben, ilyenre cserélnék de a netes olvasgatások és a véleményed alapján cseberből vödörbe, nem sok értelme lenne.
Kb két éve van nálam, tehát egy ideig rendben használható volt.
-
Beni2360
félisten
válasz
freelanced #127911 üzenetére
Nálam már 1x cserélték a Kaon CG3000 és most is egy nagy trágya. A belépés után perceket kell 2-4 várni mire elérhető a kezelő felület és állandóan dobálja 2-3 mp-re a netet. Ez játéknál ugye már bosszantó. Tettem mögé egy Xiaomi Mi Router 3G reutert és arról kapom a wifit amin rendszeresen ott is megszakad a wifi kapcsolat és ez ugye azt jelenti, hogy akkor vezetéken szakad meg.
Jövő héten ismét bejelentem és kérek egy cserét de valami másra ha lehet. -
freelanced
addikt
Üdv,
Érdeklődnék, hogy érdemes-e lecseréltetni a Sagecom 3890 V3-at egy Kaon CG3000 modem / router kombóra.
A probléma az, hogy a Sagecom naponta többször is újraindul, ami elég bosszantó, viszont a felülete, beállítási lehetőségei eddig messze jobban voltak mint az előzőleg használtak esetén.
Ha valakinek van a Kaon tud nyilatkozni?
Hogy látjátok? Nem tudom, hogy bevállaljam-e a cserét, nem örülnék ha visszalépés lenne, de a folyamatos újraindulás sem épp elfogadható.Köszönöm!
-
Panthera
őstag
válasz
Markizmark #127909 üzenetére
Köszönöm, ez pozitív. Nálunk egy másik szolgáltató azért nem vállalta a bekötést, mert csak levegőben lehet és a villanyoszlopon vezetve pedig bérleti díjas lenne.
-
Markizmark
addikt
válasz
Panthera #127892 üzenetére
Nálunk Mohácson a ház előtti oszlopról húzták be légkábelként, 30 méterrel odébb egy másik utcában viszont kiépítették teljes hosszában a földkábeles rendszert és minden ház előtt kiálltak egy üres KPE csővel, attól függetlenül, hogy az illető megrendelte-e a szolgáltatást.
-
Kaba
veterán
válasz
kakuk.tamas #127906 üzenetére
5100 Ft.
-
kakuk.tamas
addikt
Sziasztok!
Mennyibe kerül az optika újrahúzása?
Kiskutyánk játsziból tegnap szétharapta... -
Beni2360
félisten
válasz
taki01 #127903 üzenetére
Kedves vagy én tudom, hogy mivel lehet munkára bírni. Kapott is ilyen ajánlatot, meg lett volna is valakinek, de ő ingyen akarta. Az általam felajánlott kicsi 19" TV -re ameddig elkészül az övé nem is válaszolt. Legyen mit nézni a gyerekeknek. ?
Na meg szegény állandóan munkát keres. -
taki01
őstag
válasz
Beni2360 #127897 üzenetére
HDMI ---> Scart átalakító. Evvel tuti megy a cucc kipróbáltam.
Ha szeretnél akkor tudok küldeni képet a működésről.
Még annyi, hogy kell hozzá egy USB tötlő fej vagy bedugja a box egyik usb portjába HDMI Scart átalakítót. -
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Olvasd el az összefoglalót!
Szolgáltatók összehasonlítása ITT!
Jelszinteket ide írhatsz!
Kötbér kijátszására, annak elkerülésére segítséget kérni és ahhoz segítséget nyújtani szigorúan TILOS.
- ZSÍR Lenovo ThinkPad P15 G2 Tervező Vágó Laptop -75% 15,6" i9-11950H 64/1TB RTX A3000 6GB /2 Millió/
- Eladó használt M2 Mac Mini - 8gb ram, 256 Gb ssd
- ZSÍR Lenovo ThinkPad P15 G2 Tervező Vágó Laptop -75% 15,6" i9-11950H 32/1TB RTX A3000 6GB /2 Millió/
- Turtle Beach Recon 70 /// Új // Számla+Garancia
- Eladó Apple Mini 6
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest