- Fujifilm X
- Gaming notebook topik
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- 3D nyomtatás
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Milyen videókártyát?
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- Vezeték nélküli fülhallgatók
-
PROHARDVER!
Minden ami szünetmentes tápegységgel (UPS-sel) kapcsolatos. Ha kérdésed van akár készülék vásárlással, akár hibával kapcsolatban, vagy csak tanácsot kérnél, írd meg ide, és lesz aki segít!
Új hozzászólás Aktív témák
-
bikfic1
tag
köszi.
tehát még az is leképzelhető, hogy az új gépen kívül a monitort és a hifit is elbírja az ups?
igen ,nem játékra lesz a gép, viszont a fényképezőmmel készített hd videókat
azon szeretném visszanézni.
tehát ha jól látom akkor a gép nem fog felvenni annyit, mint amennyit a tápja bír, és
emiatt a kisebb teljesítményű ups ezt bírni fogja.kösz a segítséged.
-
14adam
addikt
válasz
bikfic1 #4198 üzenetére
üdv
Szeretném tisztázni azt,hogy egy táp annyit fogyaszt amennyit valójában kér a gép tőle+a táp hatásfoka ami +15%
Ha integrált vga-val használnád ez a fogyasztás netezés alatt 40-50w lenne terhelve is max 70-80wattot enne a gép (táppal együtt) Tehát bőven elég lesz az a szünetmentes. -
bikfic1
tag
sziasztok!
most állítok össze egy új gépet.
a régim tulajdonságai:
Asrock alaplap, amd 1,7 ghz cpu, 512 mb ram,
160gb hdd, dvdíró,250 wattos táp.
lg w2234s lcd.
és egy mini hifi.ezeket egy Powercom BNT-500A UPS(max 300 watt)védte probléma nélkül.
Többször teszteltem és áramszönet esetén is bőven volt idő ,
hogy mind a három eszközt (pc, monitor, hifi) szabályosan leálíthassam.Az új gép paraméterei:
ASROCK N68C-S UCC alaplap, AMD Athlon II X2 250 3.00Ghz AM3,
2gb ddr3 ram, 250gb hdd, dvd író.
A táp viszont:
FSP FSP350-60APN (max 350 watt)A kérdésem ,hogy ráköthetem e ezt az új gépet a meglévő szünetmentes tápra,
ha az csak max 300 watt-ot tud.
Okozhat e problémát ha a pc tápja az 350 wattos?
Sajnos a pc fogyasztását illetően nincsenek adataim.Akinek van tapasztalata ilyen téren vagy ötlete kérem írja meg.
Előre is köszi.
-
G@ben
addikt
Sziasztok!
Van egy régi (használtan vettem kb 6 éve) APC RS 500 szünetmentesem, amiben sejtésem szerint megadta magát az akksi. A kapacitás 0%-on van, 2-3 naponta elkezd az elején villogni az összes fény, azaz hogy akksiról megy, túlterhelt, illetve ki kell cserélni az akksit. Ugye jól sejtem, hogy akkor az akksi adta meg magát benne? Mennyiért lehet szerezni bele akár kicsit használtat is?
Esetleg motornak az akksija használható benne? Mert mintha otthon porosodna egy jó állapotú. -
tjb007
nagyúr
Sziasztok!
A konfigomhoz (adatlapomon megtalálható) egy 600VA -s szünetmentes elég lenne ?
Konkrétan az FSP 600VA EP Nano 600 -at néztem ki magamnak. -
szumo
senior tag
Üdv!
Lenne egy olyan kérdésem, hogy van egy Chieftec GPS-550A tápom, vagy két hete kezdődött, minden este érzékelem, hogy valami áramingadozás lehet, mert az asztali lámpám a monitorok fénye megrebben, a router újraindul.
Kérdésem az lenne, hogy mi a helyzet manapság a kvázi szinuszos UPS-ek aktív védelmes tápok viszonyával, és az általam kinézett FSP EP850 működne e rendesen a tápommal? -
elistvan
őstag
Most kérdeznék egyet én is.
ez a táp: Delta DPS 400W BA elvileg jó éenne nem színuszos szünetmentessel? Állítólag passzív pfc-s. Az adatlapomon lévő chifi gps-400aa-t cserélném le rá. Érdemes?
-
_BM_
senior tag
válasz
Citroware #4171 üzenetére
"Tud valaki olyat, ami jobban megéri?"
Nemrég vásároltam egy 325 VA-es kis APC-t (12 bruttóért), mert nem akartam 30 rugót költeni 500 VA-es gépre (a lakásban működő 4 pc-mből kettőt 500 VA-es APC táplál). Gondoltam, kipróbálok egy ilyen kis minit. Nyugalmi állapotban lévő pc-vel, 22"-os monitorral lecsaptam az áramot, és lazán megtartja a kis ups. Félpercenként egyet pittyent, vártam három percig, utána visszakapcsoltam a hálózatot, de még biztosan bírta volna további 5-10 percig.
Szerintem akinek nincs szüksége usb-s kapcsolatra és egyéb fícsörökre, és elsősorban az áramkimaradás során bekövetkező tüskék elleni védelem a fontos, valamint a normális rendszerleállítás, annak bőven elég 325 VA. Lehet, hogy még bepróbálok egy kisebbet is.Ja, és schuko aljzatok vannak rajta, nem ez a buziság, mint a nagyokon.
-
szeva000
addikt
válasz
DigitXT #4173 üzenetére
nem melegszik,míg nem lesz komolyabb huzamban áramszüneted...azután durran is
Én pl az APC2200-asokban át szoktam az egész ventit alakítani,mert szobában az is használhatatlan....Hátul a szutyok 80-as venti helyett egy 120-as noctua(hátsó lemez erre a méretre átalakítva természetesen),plusz oldalára szívóba egy párszáz fordulatos 120-as.Ugyebár ezeknél már 24V-os ventik vannak,így egy stabilizátort be kell tenni,hogy a 12V-ot kapják meg a ventik.Ezt egy síma 7812-vel meg lehet oldani,pici hűtéssel és pont a kártyahelyre fel lehet rakni. -
canniball
nagyúr
A búgó hangját leszámítva nem volt vele problémám. Amikor megvettem egy FSP Zen 300W volt a(z akkor még egyetlen) gépemben, illetve rá volt még kötve a monitor, modem, router (és bár szeva000 szerint ez csúnya dolog szerencsére nem volt belőle gond), mindig problémamentes volt az áramszünetek áthidalása.
Jimbo75!
Jól gondolod, a UPS-nek épp az lenne a lényege hogy áramszünet esetén tartsa a gépet. Feltöltötted előtte vagy csak rádugtad és egyből próbáltad? -
Jimbo75
tag
Sziasztok!
Teljesen amatőr vagyok a dologban, szóval nézzétek el, ha baromságot kérdezek
Tegnap vettem egy Black Night tápot, összedugtam a géppel, próbaként lecsaptam az áramot, de a gép ugyanúgy elszállt, mint az áram. Én laikusként úgy gondoltam, hogy ha nem is megy az áram, a táp legalább egy-két percig életben tartja a gépet, amíg ki tudom kapcsolni áramszünet esetén. Rosszul gondoltam?vagy annyira profi a cucc, hogy automatán kikapcsolja a gépet?
-
Tud valaki egy jó szünetmentes tápot 40000FT irányárban? Inkább kevesebb legyen, efölé már nem nagyon szeretnék menni.
A lényeg, hogy mikor bekövetkezik az áramszünet, egyszerre el bírja látni hosszú percekig ezeket a készülékeket bekapcsolva:
PS3, 82cm LCD TV, középkategóriás PC nyugalmi állapotban, 19" monitor, és még ilyen kisebb dolgok, mint a hangfal, router, modem, nyomtató.Én erre gondoltam:
http://www.ipon.hu/webshop/product/_powercom_black_knight_1500va_usb/14606
Tud valaki olyat, ami jobban megéri? Használt, feltuningolt, vadiúj, bármi jöhet, a lényeg hogy minél jobbat kapjak minél olcsóbban. -
MaUser
addikt
Megjött egy pár napja az FSP EP1500-as szünetmentes. Ma bedugom a konnektorba és pörgeti a ventijét ész nélkül. Direkt jó, hogy rendelés előtt megkérdeztem, hogy csak áramszünet esetén megy-e a ventije vagy mindig. A válasz természetesen az volt, hogy csak áramszünet esetén kapcsol be.
Most még várok annyit, hogy hátha csak töltés esetén megy a venti, egyébként megy vissza a boltba. Btw, nem értem hogy töltésnél minek zörgeti azt a kemény 6 centis ventit full fordulaton, mert jéghideg az egész szünetmentes még négy óra töltés után is...
Ha mindig megy a venti (ezt majd még megírom ide), akkor csak szerverterembe ajánlható, mert szobában 10 percet sem nagyon lehet mellette kibírni.
-
elistvan
őstag
válasz
DrGreen #4163 üzenetére
Az elsőre bizton állíthatom, hogy mint minden akkunál, a gyárban gondolom tesztcélzattal kapott valamennyi töltetet az akku, hogy ki tudják próbálni vagy szűrni ha hibás, de nem 100%-ra töltötték. Első körben húzd ki a gépet a 220-ból a szünetmentest merítsd le, azaz ameddig ki nem kapcsol magától addig hagyd járni a géppel. Aztán meg töltsd fel a leírás szerint (ne a gépre kötve), és szerintem akkor éri el a teljes kapacitását.
A másodikat meg szerintem jól tippeled.
Ha nem gps sorozatú chifim lenne én is ilyet vennék.
zenwalk: Ha az adsl bejövő kábelére gondolsz akkor igen (már az ősrégi modellek is tudták), azaz ha szerzel egy a géptől a szünetmentesig elérő mindkét végén utp dugós második kábelt és azt ami a telefontól jön a ups bemenetijére rakod az új kábel egyik felét a kimenetire a másikat a modembe akkor igen védve lesz a modem.
-
DrGreen
csendes tag
Sziasztok!
Megvettem életem első szüentmentes tápját: FSP EP850.
Majdnem minden jó, csak 1-2 dolgot nem értek csak úgy szimlán, vagy épp hozzá.A Battery Capacitiy 68% és e fölé nem megy! Ez vadiúj tápnál nem gáz kicsit?
Jól értem-e a "UPS shutdown while system shutdown" kapcsolható rész azt jelenti, hogy ha a gépet pl. este kikapcsolom, akkor a táp is kikapcsolódik, hogy éjjel ne szirénázzon bele a fejembe, ha áramszünet van?
Ha igen, akkor a gép bekapcsolásakor magától visszakapcsol a szünetmentes is?
(Vagy telejesn mást jelen, no de akkor mit?) -
zenwalk
senior tag
sziasztok.
tudnátok segíteni?Ehhez a konfighoz keresek szünetmentes tápegységet, mert felénk minden nagyobb viharnál legalább egyszer elmegy az áram.
Alaplap: BIOSTAR TPOWER I55
Processzor: INTEL Core i5-760 2.80Ghz 1156 BOX
MemóriaINGSTON 4096Mb DDR3 1333Mhz CL9 KIT KVR1333D3N9K2/4G
Videókártya:Gigabyte GV-R685D5-1GD-B HD6850 1GB PCIE
Merevlemez: 2x Samsung F3 500GB HD502HJ
Optikai egység: NEC AD-7263S-OB OEM Fekete
Ház: COOLERMASTER RC-430-KWN1-GP Elite 430
Tápegység CHIEFTEC CTG-450-80PB 450W
Venti: NOISEBLOCKER Multiframe S-Series M12-P
Processzor hűtő: COOLERMASTER Hyper 212 Plus
SSDORSAIR Force 60GB SATA2 SSD 2,5" CSSD-F60GB2-BRKT
-
elistvan
őstag
Máskor érdemesebb lenne kisebb képet linkelni (képszerkesztővel átméretzeni) vagy a link kódtaget használni nem a kép-et.
Másfelől: Az új alaplapokon is kell, hogy legyen com port kivezetés az alaplapon. (A lapod gépkönyvében van sematikus ábra com1 vagy rs232 feliratot keress!) (csak ugye hátra nincs kivezetve). ha nem sajnálsz egy szabad pci helyet a gépben akkor szerezz egy com port bracketet (kép: [link] ) és vezesd ki azzal. (Biosban engedélyezd a com portot a periféria beállításoknál).
-
ThodEE
őstag
Sziasztok!
Rendelkezem 2db Mustek PowerMust 800 Pro sztáppal.
SZtáp
A problémám H ez a széria még nem rendelkezik USB portal, az alaplapom pedig ehez való csatlakozóval nem.
Azt szeretném megtudni H megoldható e USBről átalakítással?
Mert bővítőkártyának nincs hely a gépben.
Köszönöm a segítséget előre is -
ggg666
őstag
Sziasztok!
Én most egy ilyen szünetmentest akarok venni:Smart-UPS 1500VA (cikkód:SUA1500I)
Van valakinek tapasztalata benne hogy mennyire megbízható
Megéri-e az árát?
Stb.Kb 30 darab 1.5 terrás illetve 2 terrás winyó lesz rákötve meg egy kisebb fogyasztású gép
-
pioharley
csendes tag
Sziasztok!Valaki hozzzáértő árulja el,hogy Apc Ups 500cs -ben zsír új aksi(utángy),ha átkapcsol, vagy is kényszrítem rá kihúzom a konektorból a leadott feszültség csak 190Volt lessz a 220V helyett.Én egy Grundfols 2560 keringetőszívatyút szeretnék pörgetni róla ha elmegy az áram se forraljam meg a kazánom.1-es fokozatban 45W a fogyasztása.de a 190V azon határon van hogy még nem égett le a szívatyú.BEÁLLÍTÁSI gondok vagy vmi más?
-
elistvan
őstag
A történet a következő: 400-as chiftec tápom van és 600-as centralion blazer szünetmentes soros kommunikációval amiben márciusban cseréltem akkut. Augusztusban volt vihar, lehet sérült, vagy valami baja lett, mert nem kapcsolt be, egy biztosítékcsere után újra működött, viszont áramszünet esetén azonnal leveri a gépet. Az előző gépem látta a szünetmentest frankón de ezt sehogysem bírom rávenni hogy lássa. Érdemes foglalkozni vele vagy kuka? Ha kuka akkor milyet javasoltok a helyére? Lehet használt is csak normális legyen. 10-15k-m lenne rá.
-
Socrates
csendes tag
Üdv.,
Van egy régi APC 600ls UPS-em
Érdemes vele foglalkozni? (most vettem bele 2 darab 12 V-os aksit mert már vagy
5 éve nem használtam...)
Most azonban szükségem lenne rá!
Köszi a válaszokat! -
HIM
csendes tag
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 9800X3D 32/64GB RAM RTX 5070Ti 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Bomba ár! HP ProBook 430 G3 - i5-6GEN I 8GB I 256SSD I HDMI I 13,3" HD I Cam I W10 I Garancia!
- HGST HUH721010AL5200 10TB 7.2k SAS HDD, DELL branded, nettó 40000Ft + ÁFA, 1 év garancia
- DOKKOLÓ BAZÁR! Lenovo, HP, DELL és egyéb más dokkolók (TELJES SZETTEK)
- LG 27GR93U-B - 27" IPS - UHD 4K - 144Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDR 400
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest