- Hisense LCD és LED TV-k
- OLED monitor topic
- Sony MILC fényképezőgépcsalád
- Projektor topic
- NVIDIA GeForce RTX 3080 / 3090 / Ti (GA102)
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- Melyik tápegységet vegyem?
- ZIDOO médialejátszók
- Gaming notebook topik
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
Új hozzászólás Aktív témák
-
L3zl13
nagyúr
válasz
s0ulreaver #48 üzenetére
Ugyanaz mintha letölti és fölinstallálja magának a virus.exe-t és nyírdkiagépem.com-ot.
A szándékos bütykölgetéssel meg hackelgetéssel járó veszélyek meg a normál használatnál felmerülő veszélyek két különböző dolog... -
kraftxld
félisten
Megvan!!! Eredetileg Intel SDS2 a lap pontos típusa, csak a nec átcimkézte.
Bővebben: link
erről van szó. -
Vallon
tag
De nagyon beletiportál, egész éjjel hüppögtem majd sírva aludtam el
Én csak azt mondtam, ha az ember nem szervízben, hanem piacon veszi meg a használt vinyót, akkor azon lehet akármiféle szar, amit ha már az ember úgy is letöröl. törölje le adatmegsemmisítő progival, hogy tényleg semmi ne maradjon rajta.
De ha annyira zavarlak, ok. nem írok ide többet -
-
gabesz82
őstag
Nekem van 2 db eladó Quantum Atlas 10K III 36,7 Gb-os SCSI vinyóm... árat ti mondjatok, mert gőzöm nincs mennyit érhet használtan
-
kraftxld
félisten
válasz
ShadowLord #36 üzenetére
Van hozzá durva SCSI raid vezérlőm (mylex extremeraid 2000) meg szoftveres 4 portos sata vezérlőm.
Ha komolyan érdekel, jövő héten tudom összerakni, valamint BP-re juttatni.
[Szerkesztve] -
kraftxld
félisten
válasz
ShadowLord #26 üzenetére
Dual fcpga2-es nec lap: 30K
2x733-as p3 + hűtő: 14K
512 mb kingston 133 mhz sdram (compaq proliantba való): 9K
Chieftec dragon nagytorony: 14K
550W enermax táp: 20K
ha ezeket megveszed tőlem, adok cdromot meg floppyt bónuszba
ebbe kell még egy scsi rendszervinyó, ami újonnan 17K-ért van szaboze-től
aztán mondjuk 2 db 200 gigás ata vinyó (lehet sata is, csak ahhoz vezérlő kell)
''Samsung 200 GB PATA 7200 RPM/8 mega cache 1 év garancia, Akció: 19.900,-'' Gianninál, tehát 40K
összesen: 30+14+9+14+20+17+40
Ez mindösszesen 144 ezer, de ezért egy aránylag (árához képest) jól skálázható gépet kapsz, amit a késöbbiekben a kereslet növelésével egy jó ideig egyszerűen és olcsón bővíthetsz. -
''egy dual fcpga2-es lapot, (2x1,4Ghz P3-ig mehet bele proci) 2db 733-as p3 procival, 512 mb rammal. Integrált scsi, vga, lan van, 4 db pci-x foglalat, amibe mondjuk rakhatsz egy jófajta sata raid vezérlőt (4-12 portos) és már van egy igen jó tárhelyszervered olcsóért. A lap egyébként rackelehető''
ezt most akkor tudod hozni és ha igen mennyiért?Raid vezérlőt is tudsz szerezni? -
Printszkrín
senior tag
Hagyjuk!
Itt van SzaboZE vinyós topicja Bővebben: link
Itt van egy két ''lim-lom'' Bővebben: link bár ezek nem jönnek ki 100k-ból -
VladimirR
nagyúr
a toredezettsegmentesitis a lemezen levo adatok sorbarakasaert felelos, semmilyen maradando hatrany nem szarmazik a hanyagolasabol, mindossze ha sok apro, gyorsan valtozo/cserelodo file van a lemezen, akkor a topredezettseg miatt lassul az iras/olvasas, de csak addig, amig az adatok ilyen rendezetlenek
egy formazas utan teljesen mindegy, hogy azelott a lemezen mi, es milyen sorrendben volt -
Printszkrín
senior tag
válasz
s0ulreaver #30 üzenetére
Szerintem nem volt erős!
Server témába ennyi tudással, ilyen tájékozatlanul ne szóljon hozzá.
Én is évekig csak olvasgattam a PH-t mielött regisztráltam. -
Vallon
tag
Nem hülyeség, mert úgy értettem, hogy jó ha az előző tulaj elvégezte a lemeztöredezettség-mentesítést és rossz, hogyha elfelejtette. Egyébként használt vinyót a biztonság kedvéért érdemes felszántani adat-megsemmisítő progival, olvastam ilyet, haverom meg is szívta, aki vírust talált a piacon vett használt vinyón.
Ez persze szélsőséges de azért egy szerver-építőnek ilyet is figyelembe kell vennie. -
-
kraftxld
félisten
válasz
ShadowLord #21 üzenetére
Az alaplap a héten vagy a jövő héten lesz nekem. Csak vinyó nélküli konfigra tudnék ajánlatot adni, chieftec dragon házzal +enermax 550W táppal, vagy a nélkül. A hw piacon keress rá a scsi szóra, és nézd meg szaboze topicját, ott találsz scsi vinyót.
-
kraftxld
félisten
válasz
s0ulreaver #23 üzenetére
De, fontos a ház is. Mert a szerverszobában általában több bérleti díjat kell fizetni a sima házért mint a rackszerverért.
-
s0ulreaver
tag
válasz
ShadowLord #21 üzenetére
A ház igazából mindegy, mert ebbe a keretbe nem fér bele komoly ház. Viszont a tápon semmiképpen se spórolj! Minimum egy 10-est rá kell szánni. (Coolermaster, Chieftec), ha van több rá, akkor lehet böngészni, tts-kft.hu-n is.
-
-
-
kraftxld
félisten
válasz
ShadowLord #16 üzenetére
Kezdésnek egy jól skálázható szervert össze lehet dobni egy százasból, aztán attól függ, hogyan alakul a kereslet lehet bővíteni, ha meg nincs rá kereslet el lehet adni úgy, hogy ne bukj vele sokat. Ezért jó ajánlat a dual fcpga2-es lap 2 db 733-as p3-al, meg fél giga rammal, mert egész sokáig bővíthető (2x1,4Ghz, 3gb ram) és a PCI-X foglalatba tudsz rendes raid kártyákat pakolni.
-
kraftxld
félisten
válasz
ShadowLord #16 üzenetére
Új 36 gigás 10K rpm-es seagate cheetah-et lehet kapni olcsón a bolhán szaboze-től. Boltban horror ára van.
-
Vallon
tag
válasz
ShadowLord #16 üzenetére
Én használtal nem probálkoznék. A használt alkatrészek nem rosszak, de vinyót csak eredetiben érdemes venni. Ki tudja az előző tulaj elvégezte-e a lemeztöredezettség-mentesítést, vagy akármi.
-
-
kraftxld
félisten
válasz
ShadowLord #14 üzenetére
18-36GB bőven elég.
-
-
kraftxld
félisten
válasz
ShadowLord #12 üzenetére
kezdésnek 2x200gb sata raid1-ben (akár szoftveres) + egy scsi rendszervinyó jó lesz.
-
-
válasz
s0ulreaver #10 üzenetére
ez csak melléktevékenység lesz...
100k jól hangzik fel foglak keresni és tartunk egy kis megbeszélést -
s0ulreaver
tag
válasz
ShadowLord #6 üzenetére
Igény is van rá? Mert tudod ugye hogy kismillió tárhelyszolgáltató van, rengeteg szuper árral.. Amiknek nehéz alámenni. Kezdésnek itt van a 990.hu. Elég komoly gépekkel, elég olcsón.
-
kraftxld
félisten
válasz
ShadowLord #6 üzenetére
Kezdésnek egy százasnál többet semmiképp se ölj bele, aztán ha beindult a bolt lehet upgradeolni.
-
Break
senior tag
naa...
...ez engem is érdekel .....
mármint hogy milyen mobo, proc és ház ..... de semmiképp sem ''gyári'' server ....
Ja..... meg hogy HOL lehet őket beszerezni..... -
kraftxld
félisten
válasz
ShadowLord #6 üzenetére
Tudok ajánlani egy dual fcpga2-es lapot, (2x1,4Ghz P3-ig mehet bele proci) 2db 733-as p3 procival, 512 mb rammal. Integrált scsi, vga, lan van, 4 db pci-x foglalat, amibe mondjuk rakhatsz egy jófajta sata raid vezérlőt (4-12 portos) és már van egy igen jó tárhelyszervered olcsóért. A lap egyébként rackelehető
-
válasz
ShadowLord #1 üzenetére
Nos tárhely árusitásra adjuk a fejünket és ehez lenne szükség egy ahogy ti fogalmaztok belépő szerverre!Érdekelnek a kecsegtető árak illetve a saját összerakás előnyei!
-
L3zl13
nagyúr
válasz
ShadowLord #1 üzenetére
Egy belépő szintű szerver egyátalán nem drága szerintem. Persze ár értékben nem vesenyképes egy összerakott cuccal.
Pl egy IBM X206-os váz (vinyó nélkül) már nettó 100 alatt a tied lehet.
Ha más nem akkor van benne 64 bites PCI-X valami jóbb SCSI-RAID kártyának.
Meg integrált SCSI is van benne, ami egy RAID1-re már önmagában is elég. -
s0ulreaver
tag
válasz
ShadowLord #1 üzenetére
Gyári IBM gépek nem drágák annyira. Ahhoz képest hogy mennyit tudnak. Nade egy-két igen fontos dolgot elfelejtettél közölni. Mennyit szánsz rá, és hány oldal (milyen forgalommal) lesz rajta?
-
kraftxld
félisten
válasz
ShadowLord #1 üzenetére
Akármilyen tapasztalt doktor vagy ha a beteg ennyit mondt, hogy ''fáj'' akkor te se tudsz csinálni semmit.
Hány weblap, mekkora tárhely, php+mysql kell-e, várható látogatószám, letöltések stb. -
Nos szervert kéne építeni és a gyári szerverek drágák...ezért magam épitenék egyett.Nos web lapok lennének rajta meg web tárhelyek ilyesmi.Nos várom a tapasztalt rókák tanácsait!
Új hozzászólás Aktív témák
- Kingston DDR4 8GB 2666Mhz/2133Mhz RAM
- Eladó ASUS P8Z77-M (LGA1155) Intel Z77 chipset-es alaplap dobozával együtt! Ár: 7.990 Ft
- G.SKILL Trident Z Royal Elite Gold 16GB (2x8GB) DDR4 3600MHz,gyári dobozában,hibátlan állapotban!
- Eladó 16GB (4x4 GB) DDR3-1600 Patriot G2 Series Kit memória dobozával együtt! Ár: 8.990 Ft
- Asrock H270M-ITX/AC extrákkal
- AKCIÓ! Gigabyte H610M i5 13600K 16GB DDR4 512GB SSD RTX 3060Ti 8GB Zalman S2 TG Seasonic 650W
- iKing.Hu - Apple iPhone 12 Pro Max - Silver - Használt, megkímélt
- Kèszen állsz a játèkra? 0% THM rèszletre is!
- Új és régi konzolok Okosítása/Softmodoloása, és Szoftveres szintű javítása - RÉSZLETEK A LEÍRÁSBAN
- Windows, Office licencek kedvező áron, egyenesen a Microsoft-tól - Automata kézbesítés utalással is!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest