Új hozzászólás Aktív témák
-
alex73
tag
Szervert elbontottam elajándéjoztam.
-
Gyapi95
csendes tag
Hali!HA esetleg valakit érdekel szerver ram nálam van két db IBM 1gb-os DR2-es ram.Kiváncsi volnék mit érnekezek a mai világban?Esetleg valaki aki megszabadit tőle reális árakon?
-
perfegor17
senior tag
válasz
Adrian Mole #124 üzenetére
Sziasztok olyan kérdésem lenne hogy milyen gép kell és milyen net ahhoz hogy kb 2db cod2 és 2db cod4 szerót tudjak futtatni.A mostani konfigom a profilomban látjátok.
-
Adrian Mole
senior tag
Csak érdeklődés szintjén:
40 fős cégnek, adatbázis és fileszerver funkcióban, esetleg jövőbeni SAP bővíthetőséggel, milyen vas képzelhető el?
A 40 fő nem feltétlenül egyszerre lógna rajta, de távolról (mondjuk egy használható bérelt vonalas összeköttetést feltételezve), kintről is és nem csak helyi hálón lehetne szívni a cuccot.
Tök nem vagyok otthon szerverekben, annyit tudok, hogy a rendszer jelenleg Win alapú (ez nem is változna vszleg, tudja korlátozottan az adatbázis és fileszerver funkciókat, de kevés a Giga és nincs külső elérés), ezt kellene átalakítani egy nagyobb kapacitásúra.
Csupasz vas, szoftver és beüzemelés költség is érdekelne. -
alex73
tag
Üdv lehet hogy rossz helyre írok.
De eladnék egy proliant server gépet
alkatrésznek vagy mindegy minek.
pII
scsi hdd kb 4 X 4,3gb
dvd rom
memó kb 100.
net bsd feltelepült rá.
nincs beálítva.
Ár jelképes összeg.
Egyszerűen nincs szívem kidobni.
dobj emailt. -
pund01
csendes tag
Sziasztok fiuk' havannak akkkor lanyok
!!!
En egy nagyon kezdo srac vagyok aki ossze gyujtott kb £1000-1500-ot es szeretne 1 game szervert be inditani. Amit elkellene hordoznia az kb 3000 jatekos es a szerver honlapja regivel infokkkal. Szal ha tudnatok segiteni hogy hova erdemes nyulni egyaltalan mik kellenek ehez a szerverhez. ha tull lepi a £1500ot akkor is erdekel hogy hogy lehet megoldani elore is koszi
pund01
-
prank
csendes tag
Üdv!
Az lenne a kérdésem hogy itthonra szeretnék egy fileszervert esetleg futna rajta php, apache, mysql meg ilyenek... Nem szeretnék erőművet csak annyit hogy ezeket elbírja. Mit javasoltok? Én egy használt asztali gépre gondoltam 20-25 környékén. Vélemények?
-
nmark
csendes tag
Császtok!
szerintetek menne ez a gép cod2 szervernek?
intel p3 1ghz
512mb ram
80gigás vinyóTudom nem egy nagy szám!
kösz -
gombcomp
senior tag
válasz
Cyberslider #116 üzenetére
Ez nem lehet ECC-s!
-
gombcomp
senior tag
válasz
Cyberslider #113 üzenetére
Lefogadom,hogy nem "sima" DDR2 kell bele,hanem ECC-s ami ugye nem olcsó!
DELL memory -
Krix
őstag
válasz
Cyberslider #113 üzenetére
eBay esetleg?
Szerintem menni fog a 667-es is egyébként. Bár ha kényes a dolog én biztos csak a rendszerhez ajánlottat venném. Találkoztam már 'válogatós' alaplappal sajna.
-
Cyberslider
őstag
Sziasztok!
Van itt két DELL Poweredge SC1420-as szerver.
Bele kéne dobni egy kis RAMot mert az 1-1GB kicsit kevés... Utánnanéztem, és azt olvastam, hogy DDR2-400-as (?) modulok kellenek bele...
Hát lehetőség lenne 667-es RAMokat venni. Működni fognak benne szerintetek? 400-ast DDR2-ben nem nagyon találok.. És kényes a dolog fene tudja elfogadná-e? -
Fir3Fly
csendes tag
Lámaként érdeklődnék, tőletek, hogy egy Tyan Tiger szerver szerver manapság mennyire életképes szerver?
Esetleg van aki használja?
Vagy meg tudnátok mondani mik lennének a korlátain 2200+ porcikkal 1,5GB RAM.Mérőszám mondjuk lehetne egy dedikált játék szerver max játékos kiszolgálása.
Mi a véleményetek?
Segítséget előre is köszönöm!
-
RanQon
csendes tag
Üdvözletem mindenkinek!
Azügyben írok nektek, hogy kellene egy kis segítség szervergép összerakásában.
Az ár ha lehet olyan 200.000 alatt lenne, de legyen minél olcsóbb.
Amire szeretnénk használni:
- Weboldalak üzemeltetése.
- Kommunikációs szerver üzemeltetése.
- Játékszerverek üzemeltetése.A szervergépen továbbá üzemelne php, mysql, apache is.
Operációs rendszer Linux lenne.A weboldalak kb. 5 ritkább forgalmú oldalt tartalmazna, ez majd a késöbbiekben változhat.
A kommunikációs szerver alatt egy 50 slotos és olyan jelenleg 50%-os átlagban kihasznált Team Speak futna.
A játékszerverek között csak a Lineage II ami nyomot hagyhat terheltség szintjén.Egy olyan szervergépet szeretnénk minél olcsóbban amin ezek elfutnak rendesen.
Ezenkívül érdekelne valami jó szerverpark ajánlása ahol viszonylag olcsó a havi fizetés.És ha tudnátok valami szerverfigyelő és állító (távvezérlő) programot is ajánlani az jó lenne.
Elérhetőségeim:
- E-mail: ranquon@hotmail.com
- MSN: ranquon@hotmail.comSegítségeteket előre is köszönöm, RanQon.
És még el nem felejtem:
Keresünk designert és olyat aki ért a Lineage II szerver szerkesztésében. Ezt értem úgy, hogy szerény kis csapatunkba. De ha valaki csak segítene azt is szívesen vesszük és nagyon örülnénk neki. -
hakansukur
csendes tag
Hello Topic!
Nos legelôször is azt tudnotok kell, hogy nagyon keveset értek a hadrverekhez. De. De most mégis szükségem lenne erre a tudásra és mivel nekem nincs ezért jöttem ide.
A helyzet a következô:
Egy tarhelyszolgáltatónál van jelenleg egy közepes forgalmú honlap (közösségi jellegû, chattel, játékokkal,stb) , és eljött az ideje, hogy saját szerverre tegyük a dolgot. A kérdés: vajh milyen szerverre tegyük a cuccot? Mi a jó választás?Terveink szerint a honlapon kívül nemigen lenne rajta más, tehát a HDD méreteinek nem kell az egekbe szöknie. LAMP (linux, apache,mysql,php) -ot szeretnénk futtatni.
Mi a fontos a választásnál? Memória, alaplap, bôvíthetôség, márka? Aki tud és ért ezekhez a dolgokhoz, nyugodtan mondja meg mit gondol, hisz ezért írtam ide
Szakmai alulmûveltségemmel azért arra már rájöttem, hogy ehhez nem kell brutál szerver, de arra nincs is anyagi fedezet. Ha lehet jobban örülnénk egy készen vásárolt szervernek, nem szeretnénk magunk bíbelôdni az összerakással.
köszi a választ
hs -
gege71.hu
addikt
möllássuk
8200as wolfdale került bele végülis procinak.
20-25 felhasználba miért is halna bele?
gege -
tucsike86
tag
Itt szórom el először ezt a kis infómorzsát..
Szert tettem egy DELL PowerEdge 2600-ra. Nem tervezem megtartani..
Csak ha már a komolyabb szerverekről esett szó, ez nem egy gagyi cucc. Amikor megvettem nem is gondoltam volna, hogy mit veszek! Ha bárkit érdekel, PÜ-zzön rám. Infókat annyit találtok róla a neten, hogy belefulladtok. Amikor először bekapcsoltam, azt hittem elsírom magam a gyönyörtől!
/ hozzáteszem nem a rack-es változat, hanem a rendes szerverházas cucc / Kihasználni maximálisan nem tudom, ez a csoda jobb kezekbe termett. Szal akit komolyan érdekel a dolog, az megtalál itt a PH-n, nem hiszem, hogy apózni fogok vele, mert ez nem bazári cucc
-
gege71.hu
addikt
Tervezzuk cimbivel egy szerver összedobását:
Fő funkciói: FTP + seed/leechMax 20-25 felhasználós lenne.
Esetleg később egy-két webhosting.A köv konfig lenne ez alá:
Lap: GA P36-DS3R (Gigabyte, Intel p35 chipset)
CPU: Core2 duo E6550
RAM: 2x2GB 800+ GeiL black dragon
VGA: vmi minimumloszar7100 GS nvidia pl fillerekbe megvan.
DVD-ROM akármi
HDD a rendszernek egy WD raptor 74GB
HDD tárvinyók SATA2-es WD2500AAKS elso korben 6x250GB striped raidben
Táp: 500as Chieftec
Ház: Chieftec BA-01B-B-B nagytorony 120as es 80s ventikkel.
Később még rájönne +4db 250es WD
gege
Vélemény? -
SLD
tag
Lehet egyszerűbb lenne, csak...
Imádok építeni(ha "csinálsz" egy gépet akkor az olyan, mint amikor tényleg az igényeidnek megfelelően kialakítod a Linux-odat, míg ha készen veszel valamit az olyan, mint a Windows barátunk, zárt és üres, persze a célnak megfelel)
Az alaplap pedig (feltéve ha ugyanazt a servert találtam meg, amit Te mondasz) csak egy procit kezel, 4 RAM foglalat.... szóval majdnem megérné, csak későbbiekben szerintem nem lehet majd olyan jól bővíteni... és akkor már jobb egyszeri 250 000, mint 1x150 000 és majd valamikor még 1x 200 000.
De azért körbenézek a kész serverek terén is, végülis nem szép dolog tőlem, hogy így kirekesztem őket annak ellenére hogy még nem volt dolgom velük
(Amúgy a zajjal nincs gond, hacsak a servertermekben nem kérnek "zaj-díjat"
)
-
nyunyu
félisten
Nem lenne egyszerubb keszen venni egy szervert?
Egy IBM x3250-es szervert (Xeon 3050, 2x512 ram) vagnak mostanaban hozzad vinyok nelkul 150+faert.
160GB-s SATA vinyo fiokkal egyutt ~17+fa.Mondjuk ez rack szekrenybe valo (1U magas), igy haloszobaba erosen nem ajanlott a hajszaritokat megszegyenito hangjaval.
-
SLD
tag
Üdv. mindenkinek!
Egy MMORPG (MaNGOS -> WoW) servert szeretnék összeállítani és ehhez kapcsolódóan lenne néhány kérdésem.
Jelenleg így fest az elméleti összeállítás:
Alaplap: Tyan Thunder n3600B (S2927A2NRF-E)
Proc.: AMD Opteron 2212 ( 2x )
RAM: Kingston ValueRAM DIMM 1 GB ECC ( 2x )
Táp: Chieftec CFT-560A-12C
Merevlemez: ideiglenesen a jelenlegi két merevlemezemre gondoltam: [link]
Ház: Chieftec LCX-01B-B-SL
VGA: integráltA servernek ki kell bírnia 100 - 150 playert, később talán 300at.
Ami menni fog rajta: MaNGOS, MySQL és egy honlap (első körben legalábbis)
Oprendszer terén én Debian-ra gondoltam...
A server 24/7 ben üzemelne.
Fájdalomküszöb: 250.000 Ft.Kérdések:
A konfig megfelel-e a terhelésnek?
Milyen hátrányok adódnak abból, hogy egy ideig mezei merevlemezeket használok? (és meddig fogják bírni a terhelést)
Mi az amit még bele kéne tennem?
Esetleg tudtok-e olyan boltokat ahol olcsóbban lehet ezekhez hozzájutni?
Aki jártas az ilyen serverek terén, attól szívesen fogadok bármilyen tanácsotNos, kb. ennyi, ha kihagytam volna valamit mondjátok!
A válaszokat pedig előre is köszönöm!
SLD -
Geller72
veterán
Igazából bazi nagy gép nem kell hozzá. Viszont a 24/7 miatt minőségi SZERVER
holmik kellenek neked. Ha kicsit előre szeretnél látni, akkor egy picit túlméretezed. Mondjuk kell egy Tyan, vagy vmi hasonló dupla cpu-s lap, pl a K8W Thunder. Teszel bele két Opteron procit. Megfejeled procinként (2x)2x512mb rammal. SCSI vinyók RAID-ben. Nem kell húdedrágabazinagy, elég, ha stabil. Kb ez az alap. Ettől eltérhetsz bármelyik irányba, de ragaszkodj a szerver holmikhoz. Persze, sztem ettől sokkal kisebb holmi is elviszi..egy Péhármas ProLiant is..
Üdv:
Geller -
Freyr
csendes tag
Elsősorban nem konkrét gép érdekel, hanem az, hogy kb milyen teljesítményűnek kell lenni egy a leírt használatra szánt szervernek.
A belinkelt hirdetések egy része már nem ért mire megnéztem, az a kettő ami még élt az kb ezt suggalja, ha jól értem:
- mindenképp "rendes" szerver alaplap, processzor
- ecc ramMásrészt két darab 2200-as Athlon MP processzor már elég?
-
Freyr
csendes tag
Még egy kis adalék: a kliens-helyi szerver kommunikáció időben egynletesen oszlik el, tehát nem fix idő pontokban kommunikálnak, hanem véletlenszerűen elcsúsztatva
-
Freyr
csendes tag
Még annyival kiegészíteném a dolgot, hogy az adatbázis mérte is kicsi, továbbá a rendszerhez kapcsolódóan max 50 MB egyéb fájlt kellene a szerveren tárolni.
-
Freyr
csendes tag
Sziasztok!
Nem tudom, hogy jó helyre írok-e, de azért belevágok. (majd legfeljebb elzavartok egy másik topic-ba)
Egy szervert szeretnék összehozni.
(Elöljáróban: teljesen kezdő vagyok a témakörben.)Ezekkel a dolgokkal kéne megbirkóznia:
- helyi hálózatra proxy, internet megosztás (speciális céllal, kifele pár mbit-es dsl vagy más olcsó megoldás)
- Linux + Apache + PHP+ MySQLKonkrétabban:
1,
a hálózat minden gépén fut egy saját készítésű kliensprogram, amely a kommunikál a helyi szerveren lévő programmal (PHP + MySQL), ami pedig ritkán szinkronizál egy külső szerverrel2,
A hálózat gépeinek normál internetes forgalmát nem ez a rendszer hivatott biztosítani,
a szervernek kifelé csak a kliens program adatait kell továbbítania.3,
Kliens - helyi szerver kommunikáció:
oda-vissza, 10 percenként, 99%-ban <5k adat, 1%-ban néhány MB adat (egy kliens esetén kb. 1 hónapban egyszer), minimális php + minimális adatbázis használat (tudom, hogy a "minimális" relatív, de tényleg minimális, informálisan megfogalmazva kb ennyi: kliens: "hello! élek és virulok!" szerver: "jól van. ügyes vagy.")4,
helyi szerver - külső szerver: egy nap egyszer szinkronizál, akkor < 5 MB adatTulajdonképpen azt szeretném tudni, hogy milyen szerver kell, ha 50, 100, 200, 300 gép fent leírt módón történt kiszolgálása a cél.
Fontos szempontok:
- megbízhatóság
- extrém olcsó legyen (használt vagy sufni-ban összerakott is jó)
- alacsony áram fogyasztás
- 24/7 órás működésbiztonságosság, ez alatt azt értem, hogy pl ne égjen le
, mert olyan helyen lesz felhasználva, ahol nem biztosított az emberi felügyelet és nagy kárt tudna okozni egy leégés vagy ilyesmi(nem tudom, hogy ezzel kell-e foglalkozni, vagy manapság minden rendszer védett az ilyen dolgokkal szemben szemben)
Hardver és szoftver (pl.: milyen Linuxot érdemes használni, melyik a legtakarékosabb az erőforrásokkal) ügyben is örömmel fogadom a tanácsokat, melyeket előre is köszönök.
-
Köszi, de attól tartok nem te vagy az én emberem
Van már rá vevőm, egyben, (OEM XP-vel együtt, LOL), csak nem akarom átverni, de áron alul sem akarom adni.Nem tűnnek túl reálisnak az áraid, pl. erről a házról van szó:[link]
Új ára 70k körül van, azért egy 10es-nél többet érhet... -
Tudom, hogy van beárazós topic, de ott nem értenek az ilyesmihez
Kellene egy reális eladási ár az alábbi konfigra:
Supermicro ház/táp
Supermicro X5DA8 alaplap (integrált U320 SCSI)
2db 3,06-os Xeon proci
3 giga RegEcc SDRam
1db 15k-s 36 gigás SCSI winyó
2db 10k-s 36 gigiás SCSI winyó
1db 10k-s 72 gigás SCSI winyó
Valami AGP-s VGA
IDE DVD író
SCSI CD olvasó
EIZO F930-as monitor
OEM WinXP prof
Floppy, egér, bill, USB2 kártya, miazmás -
bsh
addikt
lapala = alaplap
-
bsh
addikt
uff én csak odáig jutottam, hogy "windows xp lenne rajta"...
nekem van egy ilyen szerverem otthon. a konfig:
noname socket-a lapalpa, via kt133, duron 1200 proci, 384mb sdram (de ment ez 256-tal is simán), codegen 300w táp, noname geforce4 mx440 vga, 80gb maxtor ide vinyó 7200rpm, 40x teac cd, egy olcsó codegen házban.
szerintem ezt 20-25 ből használtan simán össze tudod hozni. nekem elfekvő alkatrészekből lett összerakva, úgyhogy nem tudom... de egy alaplap 2-3e, proci 3e, memória 4e, vga 3e, táp 3e, vinyó 6e,meg valami használt ház, szerintem a 25 reáális.
viszont nekem linux van rajta (xubuntu)
a gép 24/7 megy, azureus fut rajta elsősorban, ami ugye javás és eléggé eszi a memóriát, de 256-tal is vidáman elment. ezenkívül ftp szerver is fut rajta, amit netről is bárhonnan elérek. fut még rajta samba szerver, így a másik windows gépemmel is tudom használni. ssh is van természetesen, így bárhonnan tudom adminisztrálni, de nem nagyon kell. vnc szerver is megy rajta, így kényelmesen tudom használni a grafikus felületet is, akár helyi hálóból, akár interneten, máshonnan belépve (pl. munkahelyről). vnc-vel eleve meg lehet spórolni amonitort, egeret, billentyűzetet, ezek nincsenek is a gépemen.
ment rajta xp is, de azt semmiképp nem javaslom. nem kell félni a linuxtól. én sem ismertem, mégis mindezt be tudtam állítani. kis google, pár fórum, és már megy is minden.
ja most olvasom a halkságot. ez nekem is fontos, hogy tudjak a gép mellett 3 méterrel aludni, mivel ez megy éjjel nappal
ami nekem bevált: codegen 400w táp 12cm ventivel. hatalmas cpu hűtő borda, 8cm-s zalman ventivel (1000 forint), alacsony fordulaton, hogy ne sivítson. procihőfok 26 fok, szerintem a venti nélkül is simán menne. videókártáyról levettem a gyári hűtést és rábarkácsoltam egy socketa-s procihűtő bordát, venti nélkül. szinte nem is langyosodik be...ezen kívül nincs más venti, mert az is csak zajforrás. a maxtor vinyónak sincs hangja. jelenleg a gépről nem tudom eldönteni, hogy meg-e, csak ha látom a poweledet, ugyanis hangja az nincsen.
-
Alfa80X
csendes tag
Sziasztok!
Nem szeretném [OFF]-al terhelni a topicot, de mivel nem tudom hogy kezdjek hozzá, így a nálam jóval szakavatottabbakhoz fordulok segítségért.
(Ezt találtam a legközelebbi témának a kérdésemmel kapcsolatban)
A problémám a következő lenne:
Az elmúlt időszakban megfogalmazódott bennem az igény egy alapvetően letöltéseket kiszolgáló – olcsó – gép összeállítására. (routert használok, és arra kötve futna)
A legfontosabb a letöltés-vezérlés kiszolgálása lenne, de ettől függetlenül – ha a lehetőségek engedik – alapszintű szerver (otthoni FTP-szerver) és hálózati háttértároló feladatokra is tudnám használni.(PS. Már próbálkoztam alternatív megoldással: Airlive NAS, de sajnos megoldásai még olyan kiforratlanok, és szoftveresen nehezen konfigolható, hogy egyáltalán nem nyerte meg a tetszésemet.)
1. Milyen alternatívák állíthatóak fel egy ilyen konfigurációhoz?
2. Mennyiből lehetne kihozni?Segítségképpen a következő nagyjából összeszedett kritériumoknak kellene megfelelnie:
- szükség esetén a nap 24 órájában üzemben van
- illetőleg napszak szerint időzíthető
(pl. csak esti, vagy csak nappali letöltések (illetve feltöltések: FTP), vagy
intervallumozható (18h-03h között))
- WinXP-t futtat:
1. A linuxot egyrészt nem ismerem olyan mélyésgeiben, hogy bekonfigoljak és
felügyeljek egy Samba-t, másrészt sajnos nincs időm megismerni.
2. XP alatti az összes kedvelt, és általam ismert program. Tudom, biztonsági
szempontból nem éppen a legbiztonságosabb, de kompromisszumos
megoldásként megfelel.
- hálózati filemegosztó (ha kihozható FTP szerverként is konfigolható) feladatokra
használható
- 1 db 250es merevlemez kezdésnek háttértárnak (ez már megvan)
- monitor nélkül üzemeltethető, és a hálózaton keresztül konfigurálható
(bár ez gondolom szoftveresen kivitelezhető)- és talán a legfontosabbak:
- Olcsón összedobható:
- nem ismerem az árakat, de olyan 40-50 körül gondolkozom, persze tisztában
vagyok vele, hogy ez változhat...
- ha megoldható akkor tökéletesen megfelelne használt alkatrészekből (ház,
alaplap, CPU, RAM, táp – vinyó van), mert nincs rá nagy keretem
- halk!!!! (itt ha nem túl nagy hőtermelésű a CPU még a passzív hűtés is a kérdőjel alá
vonható)
- elfogadható méretű (pl. fekvő ATX) házban elférRöviden ennyi lenne…
Ha valami nem kivitelezhető, vagy hülyeséget írtam, akkor azért utólag is bocsi!
Előre is köszönöm a segítségeteket! -
Sziasztok!
Ez menne a szerveren:
- kb. 6 db weblap+tárhely
-C++, JAVA programozás
- CAD
- Apache
- FTP
- STB.
- Konvertálás
- Videóvágás
- Videódigitalizálás
1. 500.000 Ft tokkal-vonóval (gép+monitor+hangfal+bill.+egér
2. Milyem alaplap?
Milyen processzor
Mennyi memória
Milyen vkártya
Mekkora HDD
....
Tisztelettel: core2 -
Yo-Da
csendes tag
Szewasztok!
Engem az érdekelne, hogy tud-é valaki olyan forrást, ahol lehet kapni 1U szerverbe valami lapos tápot microatx-es laphoz, és lehetőleg nem 20,000 Ft ért
Köfi elürre is! -
lakisoft
veterán
Sziasztok!
Egy kis help kellene
Akarok összerakni egy Compaq Proliant 800 szervergépet
Szerintetek SCSI vinyókból milyet érdemes belerakni?
U160-ast érdemes beletenni?
256Mb ram szerintetek elég bele?
Mekkora sebesség töbletet okoz az ha 200Mhz-es procin nem 256k hanem 1024k L2 cache van?
VRM ből milyen érdemes beletenni? - ha a slotba jó és 5V-os akkor mehet bele?
üdv, lakisoft
Előre is kösz a segítséget ...
[Szerkesztve] -
Yaye
őstag
#1: Szvsz miért ne működne? Lesz egy pár fölösleges sata portod, maximum letiltod őket biosban.
#2: Raid 1 hez elég a 2 vinyó, hiszen csak sima tükrözés. 5-nek már minimum 3 kell, ott már van paritás is.
#3: PasszÉn azt gondolnám, hogy egy rendesebb kártya ugyis tud raid5-öt, bár lehet hogy tévedek. Én azért preferálom az 5-öt, mert egyfelől biztonságos (egy db tetszőleges meghajtó bármikor meghalhat következmények nélkül), másrészt csíkozva is van (tehát elvileg gyorsabb is lesz), és sokkal jobb a hasznos tárterület aránya, mint ha 0+1-et használnék.
-
Papa0920
csendes tag
Időközben kiderült, hogy lezárt topicba próbáltam írni, ezért nem sikerült...
OK.Köszi a válaszokat.
Azt szeretném még megkérdezni, hogy ha mondjuk beteszek a szerverbe egy raid vezérlő kártyát ami mondjuk SCSI 360-as és a lap mondjuk SATA-s akkor az még attól működni fog?
Ha RAID 1-et szeretnék , akkor elég lehet mondjuk a 2 vinyó is ugye?
Vagy ha már veszek raid vezérlő kártyát akkor legyen raid 5?
Papa -
Yaye
őstag
Nem szúrod szerintem senki szemét, majnem teljesen ontopic vagy itt is
Mindazonáltal tudtommal nincs olyan hogy egyik topikba írhatsz a másikba meg nem. Olyan van, hogy ha leketyegett a login időd és kiléptet a fórummotor, és akkor próbálsz hozzászólni, akkor kéri a jelszavad, de a következő üzenet mégis az lesz hogy ''nincs meg a megfelelő jogosultságod''. Ezt figyelmen kívül kell hagyni, nyomni egy frissítést és máris mehet a post.
A kérdésekre a nagytudományú szakik majd megmondják a tutit, én csak annyit fűznék hozzá hogy kb hasonló szituációban épp a közelmúltban én egy inteles, SATA-s megoldást választottam. Egyrészt a várható terhelés nem lesz jelentős (jelenleg csak 7-8 munkaállomás), úgy ítéltem meg hogy a sata egyelőre bőven elég lesz, másrészt az előző PC-szerverből a már meglévő vinyókat is föl tudtam használni. A ház fix hdd keretét upgradeltük SAS-SATA backplane-es hot swap-re, így ha kinőnénk, később bele lehet tolni nagyobb SAS vinyókat is, igaz kártyát akkor is kell majd venni mert a lap csak sata-s.
Én a rendszervinyókat raid1-be, a tárhely meghajtóit raid5-be tettem (ehhez külön kellett venni a laphoz raid5 kulcsot). -
Papa0920
csendes tag
Sziasztok!
Bocsánat azoktól akiknek szúrni fogom a szemét vele, de a kérdésem témájának megfelelő című topicba sajnos nincs jogosultságom írni.
A kérdésem tehát,
Adott egy normál kisvállalkozás, kb 6 munkaállomással (nagyjából 1 ghz körüli gépek 512 memóriával), és teljesen átlagos irodai alkalmazásokkal, office, számlázó program...stb.
A cég most fogja bevezetni az SAP BO-t és emiatt a jelenleg munkaállomáson futtatott sql szervert külön gépre fog kelleni tenni, tehát venni kell egy külön szervert.
A kérdés az, hogy ezekhez a gépekhez milyen szerver gépet ajánlanátok?
Tapogatóztam a témában már erre-arra, és azt hallottam, hogy a hp proliant-ek elég jók. (mármár ágyúval verébre) ebből kettőt nézegettem konkrétan:
HPQ PROLIANT ML310G3 P4 640 3.2GHz SAS 512MB, és a
HPQ PROLIANT ML150G3 5050 DC3.0/667 1P, 512MB
Mindkettőben 2 Gb memória lenne belerakva, és valószínűleg a gyári (maxtor) vinyókat kivenném belőle, és tennék bele 3 db kisebb méretű WD-t vagy Seagate-et.(ha erre is lenne valami tuti tippetek, megköszönném)
Ezek szerintetek megfelelőek lennének a célra, figyelembe véve egy esetleges növekedést is a cégnél? (10-20 munkaállomás)
Kérdésem továbbá, hogy a buszrendszernél megéri-e a SAS-ost választani, vagy bőven elég a SATA-s is?
Nem öszvér megoldás-e ha SATA-s gépbe teszek SAS-os kártyát a vinyó vezérléshez?
Hányas RAID megoldás lenne elegendő ezekhez a gépekhez?
Hálás köszönettel,
Papa -
OTIS_
tag
Közben találtam egy gépet, ami egész jónak tűnik jó áron
http://prohardver.hu/e.php?mod=74&id=1061
Szerintetek ez megfelel a fentebb említett igényeimnek? -
OTIS_
tag
HI
Én is gameszervert szeretnék (plussz még futhatna róla pár psybnc is...)
De nekem csak saját célra kell (sávszélt megtudom oldani ingyen) tehát annyi kéne hogy 2-3 dedikált szerver menjen róla (CS 1.6) plussz az említett bnc. Tudnáltok ajánlani vmi konfigot (akár otthoni gép is jó nekem tökmind1 csak célnak megfeleljen), nembaj ha használt, árakat is mondjatok ti, mert nekem fogalmam sincs róla.
Előre is köszi a segítséget. -
qweasd
csendes tag
Hi
Lenne egy kérdés, egy játékszervert szeretnék venni, amin pl.: több CS-Source szerver lazán futna, meg hasonló játékok. Amit áldozok rá max 600.000 FT.
Ha tudtok valami jó gépet adjatok linket vagy javaslatot megköszönném.
bye
[Szerkesztve] -
kraftxld
félisten
Mind a tyan mind a supermicro beszerezhető
Tyan-t az integrity forgalmaz Bővebben: link
A pixelnél pedig van supermicro cucc elég nagy választékban Bővebben: link
De én megfontolnám a külföldről való beszerzést, mert eléggé horror áron adja a cuccot a fenti két cég. -
Break
senior tag
pontosan ezt a lapot kerestem : Bővebben: link tom, hogy ez nem szervert lap
...
az alaplapok közül melyikek jobban beszerezhetőek ?
Tyan (tudtommal nincs HU disztri) , Supermicro....... stb . -
Break
senior tag
dfi-apc beszerzési forrást nem tucc véletlenül ....egy német céget találtam...de ők 10db alatt nem foglalkoznak ..
-
kraftxld
félisten
Itt a fórumon a hw piacon is szokott néha ilyesmi felbukkanni, de gyorsabban, olcsóbban és célirányosabban eredményhez jutnál, ha ebayről összeszednél mondjuk egy dual opteron lapot (50K körül már igen jók vannak) procit is lehet hozzá találni egész jó áron, aztán megpakolod jó sok rammal, és már van egy egész jó kis eladható géped. Ha számlásítani is tudod, akkor meg akár cégnek is el lehet adni.
-
Break
senior tag
az ár nem lényeg .... ha van választék .... (de kb : mobo :50-70k , a proci ennek a fügvénye ugyebár hogy milyen lapba milyen proci megy (xeon-opteron) )
végülis van egy rakat reg-ecc ramom ....eladni nemtom (nincs rá fizetőképes kereslet) ...ezért inkább összedobok egy gépet alá ....így akár már vevő is lenne rá
-
Break
senior tag
ööööö...... nem térhetnénk vissza az eredeti témához ?
''Szervergép építés - milyen alkatrészekből? ''
....milyen lap ?...milyen procik ? ....milyen ház ? ....táp ?....és a lényeg : hol kapni?.....
Esetleg alternativ kérdés : erős workstation gép konfig : ugyan ilyen kérdéssel. (dual vagy 4 procis kiépítésben --reg-ecc ram nem akadály---emiatt akarnék egy gépet)
-
kraftxld
félisten
válasz
ShadowLord #55 üzenetére
1 hó garit tudok vállalni a cuccra.
-
-
kraftxld
félisten
válasz
ShadowLord #53 üzenetére
+áfáért számla megoldható.
-
-
kraftxld
félisten
válasz
ShadowLord #51 üzenetére
Okés, bár addigra lehet hogy más felállás lesz.
-
-
L3zl13
nagyúr
válasz
s0ulreaver #48 üzenetére
Ugyanaz mintha letölti és fölinstallálja magának a virus.exe-t és nyírdkiagépem.com-ot.
A szándékos bütykölgetéssel meg hackelgetéssel járó veszélyek meg a normál használatnál felmerülő veszélyek két különböző dolog... -
kraftxld
félisten
Megvan!!! Eredetileg Intel SDS2 a lap pontos típusa, csak a nec átcimkézte.
Bővebben: link
erről van szó. -
Vallon
tag
De nagyon beletiportál, egész éjjel hüppögtem majd sírva aludtam el
Én csak azt mondtam, ha az ember nem szervízben, hanem piacon veszi meg a használt vinyót, akkor azon lehet akármiféle szar, amit ha már az ember úgy is letöröl. törölje le adatmegsemmisítő progival, hogy tényleg semmi ne maradjon rajta.
De ha annyira zavarlak, ok. nem írok ide többet -
-
gabesz82
őstag
Nekem van 2 db eladó Quantum Atlas 10K III 36,7 Gb-os SCSI vinyóm... árat ti mondjatok, mert gőzöm nincs mennyit érhet használtan
-
kraftxld
félisten
válasz
ShadowLord #36 üzenetére
Van hozzá durva SCSI raid vezérlőm (mylex extremeraid 2000) meg szoftveres 4 portos sata vezérlőm.
Ha komolyan érdekel, jövő héten tudom összerakni, valamint BP-re juttatni.
[Szerkesztve] -
kraftxld
félisten
válasz
ShadowLord #26 üzenetére
Dual fcpga2-es nec lap: 30K
2x733-as p3 + hűtő: 14K
512 mb kingston 133 mhz sdram (compaq proliantba való): 9K
Chieftec dragon nagytorony: 14K
550W enermax táp: 20K
ha ezeket megveszed tőlem, adok cdromot meg floppyt bónuszba
ebbe kell még egy scsi rendszervinyó, ami újonnan 17K-ért van szaboze-től
aztán mondjuk 2 db 200 gigás ata vinyó (lehet sata is, csak ahhoz vezérlő kell)
''Samsung 200 GB PATA 7200 RPM/8 mega cache 1 év garancia, Akció: 19.900,-'' Gianninál, tehát 40K
összesen: 30+14+9+14+20+17+40
Ez mindösszesen 144 ezer, de ezért egy aránylag (árához képest) jól skálázható gépet kapsz, amit a késöbbiekben a kereslet növelésével egy jó ideig egyszerűen és olcsón bővíthetsz. -
''egy dual fcpga2-es lapot, (2x1,4Ghz P3-ig mehet bele proci) 2db 733-as p3 procival, 512 mb rammal. Integrált scsi, vga, lan van, 4 db pci-x foglalat, amibe mondjuk rakhatsz egy jófajta sata raid vezérlőt (4-12 portos) és már van egy igen jó tárhelyszervered olcsóért. A lap egyébként rackelehető''
ezt most akkor tudod hozni és ha igen mennyiért?Raid vezérlőt is tudsz szerezni? -
Printszkrín
senior tag
Hagyjuk!
Itt van SzaboZE vinyós topicja Bővebben: link
Itt van egy két ''lim-lom'' Bővebben: link bár ezek nem jönnek ki 100k-ból -
VladimirR
nagyúr
a toredezettsegmentesitis a lemezen levo adatok sorbarakasaert felelos, semmilyen maradando hatrany nem szarmazik a hanyagolasabol, mindossze ha sok apro, gyorsan valtozo/cserelodo file van a lemezen, akkor a topredezettseg miatt lassul az iras/olvasas, de csak addig, amig az adatok ilyen rendezetlenek
egy formazas utan teljesen mindegy, hogy azelott a lemezen mi, es milyen sorrendben volt -
Printszkrín
senior tag
válasz
s0ulreaver #30 üzenetére
Szerintem nem volt erős!
Server témába ennyi tudással, ilyen tájékozatlanul ne szóljon hozzá.
Én is évekig csak olvasgattam a PH-t mielött regisztráltam. -
Vallon
tag
Nem hülyeség, mert úgy értettem, hogy jó ha az előző tulaj elvégezte a lemeztöredezettség-mentesítést és rossz, hogyha elfelejtette. Egyébként használt vinyót a biztonság kedvéért érdemes felszántani adat-megsemmisítő progival, olvastam ilyet, haverom meg is szívta, aki vírust talált a piacon vett használt vinyón.
Ez persze szélsőséges de azért egy szerver-építőnek ilyet is figyelembe kell vennie. -
-
kraftxld
félisten
válasz
ShadowLord #21 üzenetére
Az alaplap a héten vagy a jövő héten lesz nekem. Csak vinyó nélküli konfigra tudnék ajánlatot adni, chieftec dragon házzal +enermax 550W táppal, vagy a nélkül. A hw piacon keress rá a scsi szóra, és nézd meg szaboze topicját, ott találsz scsi vinyót.
-
kraftxld
félisten
válasz
s0ulreaver #23 üzenetére
De, fontos a ház is. Mert a szerverszobában általában több bérleti díjat kell fizetni a sima házért mint a rackszerverért.
-
s0ulreaver
tag
válasz
ShadowLord #21 üzenetére
A ház igazából mindegy, mert ebbe a keretbe nem fér bele komoly ház. Viszont a tápon semmiképpen se spórolj! Minimum egy 10-est rá kell szánni. (Coolermaster, Chieftec), ha van több rá, akkor lehet böngészni, tts-kft.hu-n is.
-
-
-
kraftxld
félisten
válasz
ShadowLord #16 üzenetére
Kezdésnek egy jól skálázható szervert össze lehet dobni egy százasból, aztán attól függ, hogyan alakul a kereslet lehet bővíteni, ha meg nincs rá kereslet el lehet adni úgy, hogy ne bukj vele sokat. Ezért jó ajánlat a dual fcpga2-es lap 2 db 733-as p3-al, meg fél giga rammal, mert egész sokáig bővíthető (2x1,4Ghz, 3gb ram) és a PCI-X foglalatba tudsz rendes raid kártyákat pakolni.
-
kraftxld
félisten
válasz
ShadowLord #16 üzenetére
Új 36 gigás 10K rpm-es seagate cheetah-et lehet kapni olcsón a bolhán szaboze-től. Boltban horror ára van.
-
Vallon
tag
válasz
ShadowLord #16 üzenetére
Én használtal nem probálkoznék. A használt alkatrészek nem rosszak, de vinyót csak eredetiben érdemes venni. Ki tudja az előző tulaj elvégezte-e a lemeztöredezettség-mentesítést, vagy akármi.
-
-
kraftxld
félisten
válasz
ShadowLord #14 üzenetére
18-36GB bőven elég.
-
-
kraftxld
félisten
válasz
ShadowLord #12 üzenetére
kezdésnek 2x200gb sata raid1-ben (akár szoftveres) + egy scsi rendszervinyó jó lesz.
-
-
válasz
s0ulreaver #10 üzenetére
ez csak melléktevékenység lesz...
100k jól hangzik fel foglak keresni és tartunk egy kis megbeszélést -
s0ulreaver
tag
válasz
ShadowLord #6 üzenetére
Igény is van rá? Mert tudod ugye hogy kismillió tárhelyszolgáltató van, rengeteg szuper árral.. Amiknek nehéz alámenni. Kezdésnek itt van a 990.hu. Elég komoly gépekkel, elég olcsón.
-
kraftxld
félisten
válasz
ShadowLord #6 üzenetére
Kezdésnek egy százasnál többet semmiképp se ölj bele, aztán ha beindult a bolt lehet upgradeolni.
-
Break
senior tag
naa...
...ez engem is érdekel .....
mármint hogy milyen mobo, proc és ház ..... de semmiképp sem ''gyári'' server ....
Ja..... meg hogy HOL lehet őket beszerezni..... -
kraftxld
félisten
válasz
ShadowLord #6 üzenetére
Tudok ajánlani egy dual fcpga2-es lapot, (2x1,4Ghz P3-ig mehet bele proci) 2db 733-as p3 procival, 512 mb rammal. Integrált scsi, vga, lan van, 4 db pci-x foglalat, amibe mondjuk rakhatsz egy jófajta sata raid vezérlőt (4-12 portos) és már van egy igen jó tárhelyszervered olcsóért. A lap egyébként rackelehető
-
válasz
ShadowLord #1 üzenetére
Nos tárhely árusitásra adjuk a fejünket és ehez lenne szükség egy ahogy ti fogalmaztok belépő szerverre!Érdekelnek a kecsegtető árak illetve a saját összerakás előnyei!
-
L3zl13
nagyúr
válasz
ShadowLord #1 üzenetére
Egy belépő szintű szerver egyátalán nem drága szerintem. Persze ár értékben nem vesenyképes egy összerakott cuccal.
Pl egy IBM X206-os váz (vinyó nélkül) már nettó 100 alatt a tied lehet.
Ha más nem akkor van benne 64 bites PCI-X valami jóbb SCSI-RAID kártyának.
Meg integrált SCSI is van benne, ami egy RAID1-re már önmagában is elég. -
s0ulreaver
tag
válasz
ShadowLord #1 üzenetére
Gyári IBM gépek nem drágák annyira. Ahhoz képest hogy mennyit tudnak. Nade egy-két igen fontos dolgot elfelejtettél közölni. Mennyit szánsz rá, és hány oldal (milyen forgalommal) lesz rajta?
-
kraftxld
félisten
válasz
ShadowLord #1 üzenetére
Akármilyen tapasztalt doktor vagy ha a beteg ennyit mondt, hogy ''fáj'' akkor te se tudsz csinálni semmit.
Hány weblap, mekkora tárhely, php+mysql kell-e, várható látogatószám, letöltések stb. -
Nos szervert kéne építeni és a gyári szerverek drágák...ezért magam épitenék egyett.Nos web lapok lennének rajta meg web tárhelyek ilyesmi.Nos várom a tapasztalt rókák tanácsait!
Új hozzászólás Aktív témák
- Büszke apukák és anyukák topikja
- Linux Mint
- Autós topik
- Vezetékes FEJhallgatók
- Xiaomi smart home / Xiaomi okos otthon
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- Xiaomi 13 - felnőni nehéz
- hcl: Döglött tabletből wifis kijelző kókány
- További aktív témák...
- Telefon felvásárlás! Samsung Galaxy A15, Samsung Galaxy A25, Samsung Galaxy A35, Samsung Galaxy A55
- AKCIÓ! ASUS ROG THOR 1000W Platinum II tápegység garanciával hibátlan működéssel
- LG K61 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Csere-Beszámítás! RTX Számítógép játékra! I7 6700 / RTX 2060 6GB / 32GB DDR4 / 250SSD+500HDD
- BESZÁMÍTÁS! Asus TUF B365M i7 9700F 16GB DDR4 512GB SSD RTX 3060Ti 8GB Rampage SHIVA Zalman 600W
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest