Hirdetés
- DUNE médialejátszók topicja
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Gaming notebook topik
- Házimozi belépő szinten
- Milyen processzort vegyek?
- Videós, mozgóképes topik
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
Új hozzászólás Aktív témák
-
BlacKSouL
addikt
Számtech boltosok hányattatásai
-
cbmfan
senior tag
-
dingdongkng
tag
válasz
scarabaeus #41193 üzenetére
Szegény cbmfan fórumtársat ezzel annyira triggereled, hogy hány-att esik.
Ez így működik, vagy takarodjak innen?
-
n4n3x
csendes tag
Hál istennek ilyen hányós sztorim nincs.. [még]
csak nehogy elkiabáljam..
-
ViZion
félisten
Ti is megtaláltátok a hidden developer settings menüt?
-
wrongduke
aktív tag
válasz
Silεncε #41175 üzenetére
Erről kapsából az jutott eszembe, mikor cimbora, hozza a frissen megvásárolt Premiere Pro-t, hogy tegyem fel a laptopjára. Azt mondja nem siet, megvárja. Gépet kitette az asztalra, én addig hoztam frissítőt, majd beérve látom, illegális szemétlerakó lett a "munkaasztalomból". Lepakoltam a kezemből, srakon fordultam, gumikesztű, ablaktisztító, gyom-ez-tosz kendő és papír törlőkendő.
Kérdezi gyermeki tekintettel, mire fel ez a cécó, azért nem ilyen veszélyes a helyzet. Mondom, az hagyjám, hogy úgy takarítod a billentyűzetet, ahogy más ember a könyvet lapozza, de az influenza oltásom csak 2 törzs ellen véd abból 20-ból ami a kijelzőn van. Aztán kiderült, hogy a laptop fehér és a google nem állított be új default témát... Ha már nagy generál, lepattintottam a hátulját és adtam neki sűrített levegőt (lakáson kívül). Mondtam neki, ha apádéknál jársz, kérd el tőle a kompresszort.
Ezek után nem lepődök meg mikor lehetetlen dolgot látok lehetetlen helyen. -
quailstorm
félisten
válasz
F.E.K.. #41178 üzenetére
Haverom mutatta az új (akkor még) Lenovo Y50-70-et. Mi nézegettünk rajta valami Need for Speedet másik haverommal, csak zavart minket, hogy telibe volt fröcskölve a kijelző. Megkérdeztem miért van ez.
"Ja, LoL meccs közben nem volt időm elfordulni tüsszenteni."
A laptop tesztelését azon nyomban befejezettnek tekintettük -
F.E.K..
senior tag
válasz
Silεncε #41175 üzenetére
Én a kávé és egyéb (nem tudom mi lehet, ragacsos az biztos) notebook kijelzőket szoktam értetlenül szemlélni... többeknél láttam, de nem tudok rájönni hogy miként állítják elő... ráköpik rendszeresen a kávét? Általában az egész kijelző foltos és ragacsos... (billentyűzet szintén, miközben kívülről normális (azt talán a táska tartja tisztán
)
Mercutio_ : réges-régen találtam gumicukor békát (zöld/fehér ha valakinek így ismerős) egy HP lézernyomtatóban a toner alatt... persze nyilván senki se nyúlt hozzá az adott irodában...
-
Silεncε
őstag
Azt mondja már meg nekem valaki, hogy hogy a jó istenbe lehet egy laptopba porcukrot borítani? A teát még megértem, mellette van a pohár, eldől oké. De a porcukrot honnan??? Nyújtódeszkának használja vagy mi a tosz???
Azt már fel se merem hozni, mekkora igénytelenség szerintem egy laptopon fölött enni vagy kajás kézzel hozzányúlkálni. Egynémelynek úgy néz ki a gépe, mintha este 20 kör után hazaértve telibehányta volna. Undorító
quailstorm: oké, akkor nem csak bennem merült ez fel
-
quailstorm
félisten
Azért durva, hogy átlagemberek gépe rosszabbul néz ki, mint egy gyámság alatt lévő bolondé, aki telehányja, lekajálja, telecigizi (hamuzza) és köpködi, tüsszögi. Meg aláborítja a kávét.
Mondjuk kb ennyi a szerencse, hogy alulról érte nem oldalról, így megúsztuk annyival, hogy alaplapi portok RIP (HDMI, eSATA, USB3). (Dell E5530, amúgy még húzza a belét de ripityára kellett szedni a takarításhoz). Meg volt egy másik, az 10x durvábban le van hányva de még az is megy.
Ja és képzelhetitek milyen egy ilyen komának techsupportot adni
(pénze van, vagyis volt, egyrészt örökség, másrészt mert USA-ban volt toronyházépítésnél teherliftépítő meg brigádvezető, csak beköszönt a kakukk az ablakon, lényeg hogy onnét kapja a nyugdíjat
ez azt jelenti, hogyha nekem kellett valamit venni, akkor ultra best deal best buy, két héttel később meg vesz Samsung S8+-t meg ilyenek...)
Viszont a páncélos Dell üzleti jól vizsgázott nála, mert a sima consumer kijelzője hátulról betört, a Dellnél csak az alu van megsorozva golyószóróval.Lényeg hogy ezekben a gépekben nem volt korrózió, és alaplapot nem ért el ragacs, ami meglepő.
-
Speed®
titán
Ügyfélnek hasonlóan higgadtan elmondtam volna, hogy jöhet a szarjáért és keressen más szakit innen, akit hülyének néz.
Legutolsó ilyen exkolléga volt nálam, elhozta a laposát, mondván lassan tölt be. Nettó 1.5 óra szívás után kiderült, hogy KO a HDD, letapadt fejjel nem igazán mozognak a bitek ~7k bad sector után. Megkérdeztem, mi értelme volt a valós hibatünetet elmismásolni, aztán közöltem vele, hogy eddig 3k és innen döntse el, szerezzek-e vinyót + teljes munkadíj. Rábólintott, rendberaktam, átadáskor közöltem vele, hogy utoljára vállaltam neki bármit is. És ennyi..nincs szükség szívásra, van normális ügyfélkör.
-
n4n3x
csendes tag
Na, edzőterem megvolt, a szokásos 5 helyett jelentem lefutottam 8 km-t, illetve mostmár nem remeg a kezem
a #41160-ban említett úriember nem hívott vissza (hál istennek)
a #41146-ban szereplő Teás laptopot szétszedtem megvizsgálni, hogy ugyan mégis milyen az alaplap túloldala:
Az északi híd összes lába rozsdás [nem, nem kaptok fotót] a teteje pedig ilyen szenesszerű pukkanás van. [szerintem kiment belőle a füst], illetve a hűtő környékén fehér por maradványait találtam, illetve a proci körül is. Mivel reménykedtem benne hogy tudatmódosító, így megkóstoltam, hátha növeli a tönkrement laptop értékét, de sajnálatos módon csak porcukor volt.
Ügyfelet felhívtam, aki tök higgadt módon közölte a telefonban, hogy igen, a gyerek használta utoljára, és mielőtt elrakta volna a táskába némi porcukor beleborítás, és füst keretein belül gyorsan visszarakta a táskába.
A korrodálósra tippelő helyes megfejtők nyertek 1-1 vödröt. -
macilaci78
nagyúr
válasz
ViZion #41166 üzenetére
Hát, szülők gépén is a TV, van egy full duplexes nyomtató, de úgy fénymásolunk, hogy berakja az ADF-be a köteget, beolvasom kétoldalasba, látom, hogy egyoldalas a doksi, kilököm a fehér oldalakat és elindítok egy nyomtatást...
De már eljutottunk oda, hogy a youtube, facebook önállóan is megy, böngészik a híreket, megy a google keresés, lementik a linkeket, könyvjelzőznek és ha ráérünk, akkor válaszolunk a kérdésekre.Tavaly nyáron hazavittünk öcsémmel egy komolyabb gépet, az enyémhez hasonló. Hát, a C2D SFF géphez képest csendesen suhan, apám szája fülig ér, de előtte még kétszer megkerüli a nyakát.
Mondtam, hogy az árában van egy kis garancia, meg a cél az volt, hogy 4-5 évig fejfájásmentes legyen a gép.
-
*Ropi*
félisten
válasz
macilaci78 #41163 üzenetére
Kb...
-
n4n3x
csendes tag
A #40962-ben általam írt újra megtalált hogy elfogyott a magyar betű a firefoxból magyar betű és külföldi betűk vannak, nem nyomtat a nyomtató, és nem látja az előzményeket.
TeamViewerrel megnéztem, következőek voltak a tapasztalatok:
NOD32 eltűnt róla
a firefoxot lemagyarítottam magyar telepítővel
Ask toolbart és az FIFI helpert leszedtem a pluginok közül
A nyomtatóba meg elfelejtettem papírt rakni.
Szerintem ma elmegyek edzőbe mert már remeg a kezem. -
wolfman
veterán
válasz
F.E.K.. #41153 üzenetére
Az igazi szopóálarc onnan ismerszik meg, hogy amikor kapsz egy szerkezetet, hogy csináld meg, ismeretlen hibák jelentkeznek. Ennek vagy ezeknek utána nézel, szopsz ugye órákat, majd sikerül orvosolni, de addigra a sajátodat is leszopnád, csak lennél már túl rajta. Szóval megcsinálod, elraktározod az újonnan szerzett tudást, megoldást, de szinte sose hoznak még egy ugyan olyan gépet, mert a következőnek teljesen más problémája lesz, amire megint órákat kell utána olvasni, mert másik gyártó másra lesz rigolyás.
Szóval ugyan ez a probléma még egyszer nem fog neki szembe jönni. -
Silεncε
őstag
Van nekem is ilyen windowsos tabletem (kettő is). Az egyik egy Lark csoda, ami régebben "nagy szám" volt itt a fórumon. Ha jól emlékszem, volt ezen egy partíció amit ha formáztál, keresztet vethettél rá, nem lehetett sehogy se visszahozni. Na az enyémen is szarakszik a win (félresikerült update, azóta fos a rendszer), nem merem újrarakni, így inkább porosodik
A másik ami ilyen volt, ha a biosban kikapcsoltad az usb-portot a nem billentyűzetes verziókon
-
pycur
tag
válasz
wolfman #41151 üzenetére
Én vettem sajátot a hétvégén.
Valami érintőképernyős asus transformer book flip tp200sa notebookal küzdöttem. Valami nagyon tákolt szutyok gép gyárilag, égetett 4 gb rammal és 60 gb emmc meghajtóval és 0 db belső bővítőhellyel.
A win10 kékhalálozgatik rajta. Gondoltam egyet, jó lesz ennek egy format c.
Meg is történt, ám a win telepítő úgy döntött hogy a winyóra nem telepíthető windóz mert a bios nem támogatja a bootolást róla. És valóban, a biosban megszűnt létezni az egység.
Külső progival próbáltam formázni, se mbr, se gpt nem maradt meg rajta. Üresnek jelezte amint újra elindítottam a progikat. Volt olyan hogy már a win telepítő se látta.
A biosból teljes mértékben eltűnt, még úgy is mit boot opció. Az egyetlen boot opció bekapcsoláskor a bios volt.
Hát kezdtem berosálni, hogy egy 100 ropis laptopot egy formázással ennyire haza lehet vágni...de még másik winyót se lehet belerakni, egy port nincs benne a lapon.
3-4 óra ideges keresgetés után nagynehezen sikerült az ms win10 install media készítőjével olyan pent csinálni amit bevett. Mert hogy a boot pennek gpt-nek kell lennie, de csakis fat32 fájlrendszerrel működik, fatra meg nem lehet a 4 gigánál nagyobb install isot rátenni. A rufus fel sem ajánlott ilyen opciót amint meglátta a 4+GB isot.
De nagynehezen ráment az a verzió és most bódogan megy tovább, immár hibák nélkül. Össz 7 órát vett igénybe a produkció. Mégegy ilyen géphez nem nyúlok. -
wolfman
veterán
Igen, talán én is azt mondtam volna, hogy miután tea beleömlött bármikor el is romolhat mert tovább oxidálódik amit elért, így semmit nem tudok ígérni. Annyi amennyit azzal kell szarakodni hogy kitakarítsa az ember, csak sajáttal foglalkoznék.
Szopóálarc letisztítva, fertőtlenítve, saját dobozában várja új gazdáját, mert nálam csak porosodik egy ideje.
-
Gyuri27
félisten
-
n4n3x
csendes tag
Sziasztok ismét!
Na, most asszem derékbe kaptam a br*kit;
Történet a következő:
Saját ügyfél, Asus x553m
Túlmelegedett, billentyűzet nem működik, beleborítottak egy kis teát.
Ezt még túlélte, de a HDD is szektoros volt rajta.
Vetettem bele egy 240-es SSD-t, billentyűzettel nem tudtam mit csinálni, mert a csere billentyűzet sem működött az alaplapi szalagkábel csatlakozóra dugva.
Üfél vett egy másik Dell használt laptopot [Latitude 4320 - azt hiszem]
Majd megkért hogy a régi Asusból rakjam át az SSD-t a Dell-be, a Dellből a HDD-t az Asusba.
Művelet megtörtént, viszont Asus elvtárs többet nem kapcsolt be.
Az információ átadás után az ügyfél reakcióját mindenkinek a fantáziájára bízom, ebből kifolyólag kérdésem a következő:
Tudom - Hardverapró - de akinek esetleg van törött házas ilyen v*cka, aminek jó az alaplapja, az ne tartsa magában.Ezúton pedig Wolfmantől szeretném igényelni a csipkéből készített szopóálarc Amazonos linkjét.
-
Gyuri27
félisten
válasz
Silεncε #41141 üzenetére
Egy: te foglalatot irtál.
Kettő: nem olvastam. Hiszen miért is tettem volna mikor olvasatlanul is nyilván szellemesebb és kellemesebb vagyok.
Három: vegyé fel valami furdő rucit. Testedet kennyed be naptejjel. Vegyé fel szkafendert. Mert most bele leszel baccva a napba. -
cbmfan
senior tag
láttam már tucatnyi különböző ramot, de a jobbos mibe megy?
-
customer114
őstag
-
cbmfan
senior tag
tápkábelen túl nem nyúlok semmihez. ahhoz inkább hívjon villanypásztort
-
wolfman
veterán
válasz
F.E.K.. #41124 üzenetére
Igen, megfogadtam, hogy sose többet anélkül. Meg bemondásra nem is hiszem el, hogy áramtalan.
Most az albérletben, ahol lakok is vezetékkereső előhasználatával furkáltam csak. Főbérlőmtől aki egyben a kollégám is kértem el az övét, az mutat minden sz@rt ami a falban van.
-
wolfman
veterán
válasz
macilaci78 #41121 üzenetére
Jóbarátom régebben nyitott egy kocsmát. Amikor még a kiépítési folyamat ment, mentünk neki segíteni vésni, bontani, építeni etc. etc. Jött a villanyvezetékelés. Bontjuk a konnektort, vezeték ki, lekövették a villanyóráig, helység feszültségmentesítve. Elértem egy csomópontig, ahol mocsok sok vezeték ment egy kötegben a falban. Mondom havernak, hogy ezt sztem szedjük ki, mert gusztustalan, meg nem is lehet tudni pontosan miket szolgálnak ki, úgy dukál, ha tiszta a fal. Mondja nekem, hogy nem kell, csak plusz munka, francnak hiányzik az, hagyjam. Neki úgy is csak egy fázis kell ide a pultig, a többi marad ahol van. Úgy képzeljétek, hogy kb 2m felett több vezeték volt a falban mint tégla meg beton. Ahány vállalkozás volt ott előtte, mindegyik húzott egy újabb vezetéket magának gondolom, aztán a következő meg szart rá.
Na csak rávettem cimbit, hogy bontsunk, de mint ha a fogát húznák. Nagyjából eltávolítottuk a vezetékek nagy részét, de volt egy amit nem sikerült kideríteni. Mondom neki hogy ez? Hát az a biztosítéktól megy hátrafelé a raktárba, de már nincs ott semmi amit kapcsolnia kéne, biztos be van falazva. Le van kapcsolva az áram, szóval mehet az is. Ok, vágom. Nyissz, erre nagy durranás, bele az arcomba a szikra, csípőfogó megolvadt picit. Hát a kis kedves a másik irányból jött nem a mi villanyszekrényünkből (pedig tökéletesen úgy tűnt onnan jött). A két mellette lévő üzletet kötötte össze, jöttek is érdeklődni, hogy nálunk sincs áram?
Aznap már nem ittam kávét. -
macilaci78
nagyúr
válasz
cbmfan #41120 üzenetére
Én is '60-as években épült lakásban lakom, az előző tulajnál a vétel előtt 3 éve, kb 10 éve volt elektromos felújítás. Ennek okán volt itt alu falkábel, sodrott rézvezeték, hangszóróvezeték, hosszabbító méretre vágva és bevakolva két konnektor között... El nem tudom képzelni, mi volt itt ezelőtt, ha ez már előre lépést jelentett.
Beköltözést követően fél évvel a konyhában valami elpusztult, egyetlen konnektorban volt áram, meg a lámpában... Akkor mi is úgy döntöttünk, hogy belátható időn belül egy rendes felújítás lesz, cseréltük a villanyórát és nem érdekelt, mi van mögötte, mindent újra vésettem.
Szóval az én szememben a felújítás gyakran a szép máz alatt rohadó szart is jelenti ma már. Ugyanakkor egy PC-boltosnak nem feladata konnektort kiborítani a falból, főleg nem kötéseket ellenőrizni, stb. Mit csinálsz, ha egy kicsit szar konnektort kiveszel s a szar alu vezeték tőből eltörik? -
salaud
aktív tag
válasz
cbmfan #41115 üzenetére
Konnektort megnézted? Az hogy földelt konnektor nem jelent semmit, meg is kéne nézni a védőföld meglétét. Alumínium vezeték esetén a csatlakozásokat, illetve hogy nincs-e eltörve a vezeték blankolt vége a szigetelésnél, illetve a szigetelés alatt 1-2 centivel beljebb.
Ha panellakás, ott például gyárilag védőföld a konyhában és a fürdőben van, máshol nincs, ha nincs újrahúzva a rendszer.
Ezenkívül egy multiméterrel sem ártana ránézni, láttam én már olyan vezetékelést hogy akkora feszültségingadozás volt, a tápvédelem leoldott. Hangszórónak kevés sodrott kábel falbahúzva már valami, nem?
Ellenőrizni a perifériákat, egér, nyomtató, hangszóró, stb, illetve banális hiba lehet még a 230V-os tápkábel, amit gondolom nem hurcoltak a géppel, tehát másikról megy nálad, másikról a tulajnál.Vagy hagyd a fenébe, mert lehet ám ezer dolog...
-
ViZion
félisten
válasz
-=RelakS=- #41106 üzenetére
Engem ne keverj bele... de jah, a kis manók flexelnek a gépben. Ez nem hiba sztem, egy kellően vastag por+porcica réteggel le lehet halkítani, kész.
-
cbmfan
senior tag
válasz
-=RelakS=- #41106 üzenetére
az bizony
-
cbmfan
senior tag
haver hozta gépét nem indul ez a sz*r, csináld már meg hibával. bekapcsolom, ez hallatszik gépből. adtam is vissza azt tanácsolva, hogy legközelebb kevesebbet rugdossa ha fejlövést kap
-
kisi
aktív tag
válasz
-=RelakS=- #41101 üzenetére
Ok, értettem, én is megrendelem a helyesírásunk c. kiadványt
Új hozzászólás Aktív témák
- BestBuy topik
- DUNE médialejátszók topicja
- Milyen routert?
- Motorola Edge 50 Neo - az egyensúly gyengesége
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Milyen autót vegyek?
- Need for Speed: Rivals
- Battlefield 1
- További aktív témák...
- Azonnali készpénzes nVidia RTX 3000 sorozat videokártya felvásárlás személyesen / csomagküldéssel
- HIBÁTLAN iPhone 11 128GB White -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3032, 100% Akkumulátor
- Telefon felvásárlás!! iPhone 16/iPhone 16 Plus/iPhone 16 Pro/iPhone 16 Pro Max
- Telefon felvásárlás!! iPhone X/iPhone Xs/iPhone XR/iPhone Xs Max
- PS Plus előfizetések
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest