Hirdetés
- Vezetékes FEJhallgatók
- Így VERNEK ÁT a KAMU webshopok!
- Azonnali fotós kérdések órája
- Jól áll az ARM-os Windows helyzete, de a játékoknál nem jön az áttörés
- Milyen TV-t vegyek?
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Őszre feketét ölt a THEC64 Mini
- VR topik (Oculus Rift, stb.)
- TCL LCD és LED TV-k
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
Új hozzászólás Aktív témák
-
válasz
qnadam #28191 üzenetére
Nem értek hozzá annyira, mint szeretnék sjanos, nagyon rég rendszergazdultam már, átverni meg nem szeretnélek. De 100%ig biztos vagyok benne, hogy beírsz egy ilyen tarifát a megfelelő topicba, és kb 5p alatt megtelik a ph!-s postaládád ajánlatokkal, akik értenek is hozzá. Lehet még ebben a topicban is találsz ilyet, csak ezt itt nem szeretik a népek, jobb az üzletet és a humort külön tartani.
-
DeFranco
nagyúr
Egyébként ebben az a vicces, hogy kevésbé eurobalkán országokban (németo., benelux, skandinávok stb.) ez az egész problémakör fel sem merül. Kedvesen a kezedbe nyomnak egy TV szervíz elérhetőséget, vagy egy aranyoldalakat, aztán olyan szó nélkül csapják az orrodra az ajtót blöde ungáre felkiáltással, hogy csak úgy repülsz a lökéshullámtól.m Lelkiismeretfurdalás legkisebb jele nélkül, és még téged néznek hülyének, hogy mégis mit képzelsz.
Sz.nak a másik problémájára konkrétan. Ez ilyen kis balkanoid sajátosság, hogy egymás sejhajában vagyunk folyamatosan és ilyen szinten van az egymásra rámászás, hogy mersz kérni és hajlandó vagy adni ilyen szinten segítséget (meg megbeszéled a magánéleted másokkal, meg általában mélyebbek az emberi kapcsolatok). Én mondjuk ezt élvezem, ez az egyik dolog, ami itt tart, de attól még érdekes.
-
válasz
forintuser #28189 üzenetére
Nos, végül megoldódott úgy néz ki. Hazamentem, szartam az egészre. Természetesen ennyivel nem úsztam meg, az túl szép is lenne, de rövidrezárni -remélhetőleg- sikerült.
~Este 8kor kopognak, kinyitom, sose találjátok ki, ki az. (Így belegondolva szerintem odáig lehet a 8as számért, jobb ötletem nincs, hogy miért reggel8-este8 vonalon kopog.)
- Jó estét, nem jött át.
- Jó estét. Igen, sikeresen realizáltam, valóban nem mentem át.
- Akkor most ese...
- Figyeljen, zárjuk ezt rövidre. végiggondoltam a dolgot, elmondom a helyzetet, Ön pedig majd dönt. A helyzet: a lányomat a hétvégéket kivéve kb napi 2-3 óra erejéig látom. Ez nem sok, de legalább kevés. Ez az idő számomra nagyon értékes, ezért nem ülök bent a munkahelyemen, annak ellenére, hogy fizetik a túlórát, rendes túlórabérben. Mivel a rendes túlórabérem nem ér annyit, hogy ne lássam a lányom, ezért kidolgoztam egy tarifát. Innentől kezdve a házban bárkinek szivesen segítek, annyit, amennyit csak szeretne, abban, amit csak szeretne, amíg ez nem 18+os.
- Jajj de jó, örülök, hogy...
- Elnézést, nem fejeztem be. Mint mondtam, az időm rendkívül értékes. A tarifa innentől kezdve: 10.000forint minden megkezdett óra után. Ha 5 perc, akkor 5 perc. Egy szabály van, az első 10.000ft-ot előre kérem, amint beléptem az ajtón, tehát közvetlenül köszönés után, és a probléma megtárgyalása előtt.
- Jó, rendben, akkor most át tudna jönni?
- Természetesen, 10.000forint lesz.
- Hát, most nincs nálam pénz, de biztos megoldjuk valahogy!
- Nem, nem oldjuk. Nálam sincs pénz, Önnél sincs ATV. Segítsünk egymáson.
- Rendben van, akkor visszajövök, ha lesz pénzem.
- Természetesen, de újra felhívnám a figyelmét, hogy a TV-szerelő ennél sokkal olcsóbb.
- De félek, hogy átver!
- Hölgyem, ha átveri a TV-szerelő, akkor se fog többet fizetni, mint 10.000ft. Most ne haragudjon, vissza kell mennem. További szép estét kívánok!
- Viszlát.
- Viszlát.Még egy "bunkó"-t elnyomott az orra alatt, amint becsuktam az ajtót. Nem nagyon sértődtem meg, őszintén szólva valamilyen szinten egyetértek vele, néha valóban bunkó vagyok. Régen pl. ha haverokkal ittunk, és az egyikünkhoz odajött a barátnő, és közölte,hogy bunkó az illető, mert nem hagy ott csapot-papot, és megy vele beszélgetni inkább mélylélektanról, akkor szokás volt, hogy a levegőbe emeltük a poharat, felkiáltottunk, hogy "BUNKÓ!" és erre ittunk. Valamiért akkoriban nem voltak túl hosszútávóak a kapcsolataink.
Nade nem ez a lényeg, hanem az, hogy:
a) 90%, hogy sose jön vissza segítséget kérni
b) ha elég hülye hozzá, hogy mégis, keresek egy óra alatt 10.000ft-ot, ami szintén nem rossz
c) ha még így sokat zaklat, egy idő után elég pénzem lesz hozzá, hogy közöljem vele, hogy mostmár nincs szükségem pénzre, mindent köszönök, de van egy jó telefonszámom, aki hasonló tarifáért vállalja a supportot. (10k/óráért lesz ilyen, ebben biztos vagyok.)
Szóval köszi mindenkinek a segítséget, adott némi lelkierőt a dologhoz.
-
forintuser
őstag
opr lassan bent van a gyerekkel az oviban.Írhatnál már mi csináltál .
-
törölt tag
Ha unatkoztok... (bár tudom, a főnök nem szereti ha unatkoztok
)
-
tatabike
őstag
Mondd meg a mutternak, hogy bocs, de tífuszos/ebolás/fekethimlős/leprás/stb. lett az egész család mikor átmegy legközelebb. Mindezt krákogva, halkan, hőmérő a hónod alatt legyen, meg szedd elő az összes gyógyszert, és legyenek egy zacskóban a kezedben, mikor ajtót nyitsz. És próbáld meg letüsszenteni...
-
azbest
félisten
válasz
macilaci78 #28181 üzenetére
Van az a pénz, amiért a főnök elvállalja, hogy megcsinálom
opr:
egyébként szerintem a magányos lakóktól kell legjobban tartani. Ha egyedül él, akkor már csak azért is kitalál indokokat, hogy legyen kinek beszélnie. Nem baj, ha nem figyelsz, akkor is mondja
Ez persze valahol szomorú, de mindenki a maga szerencséjének pogácsa. Nem tudom, hogy manapság miért nem bandáznak sok helyen az öregek. Szoktak lenni klubbok, gyógyfűrdőbe járó csapatok, stb... -
MR_Joe
senior tag
Ma megtalált egy hölgy kollega. Ígértem neki egy kis netezős maradék gépet, mert kissé xarban van, de a gyereknek sulihoz kell. Ma kérdezi, hogy a nethez hogy kell hozzákapcsolni? Kérdezem milyen net előfizetése van? Azt mondja nem tudja pontosan olyan pickup-os.
Furán nézhettem, mert magyarázni kezdett... pár perc beszélgetés után kiderítettük, hogy jó eséllyel koax kábel megy be a "dobozba"... ez már támpont, de még mindig nem tudom mi az a pickup-os net
Ötleteket kérek, mire gondolhatott
-
ViZion
félisten
válasz
macilaci78 #28181 üzenetére
Hehe...
nem AKARJA megcsinálni, pedig csak öt kattintás! Tudom -bár nem értek hozzá, mert ha értenék, meg is csinálhatnám...
-
válasz
MasterMark #28178 üzenetére
Mert le se szarja, nyomja tovább a "dehát ért hozzá, meg amúgy se sok idő" mantrát, meg hogy nem ingyen szeretné.
Amit viszont nem értek, és sose értettem: ha valaki nem ért hozzá, honnan tudja, hogy mennyi idő megcsinálni valamit? -
DeFranco
nagyúr
válasz
mephi666 #28173 üzenetére
aki rendes, azzal ezt meg lehet csinálni. aki reggel 8-kor mindenen mindenkin átgázolva belekényszerít abba, hogy megígérj neki egy szívességet, az egy pióca, akit minél előbb el kell marni magadtól lehetőleg fájdalommentesen.
azt mondják egyébként, hogy a piócákat úgy a legegyszerűbb eltávolítani ha lepisiled őket, esetleg opr megpróbálhatja ezt is...
@madgie: az onnantól kezdve mindegy, kapott egy méltányolható indoklást, a lelkiismeret tiszta, onnantól kezdve egyszerű "nem" ismételgetéssel rövidre zárható a történet.
-
mephi666
nagyúr
arra nem gondoltál, hogy megcsinálod neki szívességből? lehet annyira leköti utána az atv, hogy feléd se néz többet
nekünk mákunk van a szomszédokkal: volt, hogy alsó szomszéd hívott géppel kapcsolatban, mert "jelszót kér az internet", a bekötési lapjuk alapján beállítottam, hogy tudjanak a külföldön lakó fiukkal skype-olni, aztán ennyi... más miatt nem kerestek 8év alatt soha... viszont anno volt, hogy kopogtak, hozott egy aranyfülbevalót, mert "a lépcsőházban találta és nem-e exemé?" ...meg a csomagjaimat is csomószor átveszik, ne kelljen másnap a postára futkároznom érte... rendesek... amikor beköltöztem, én voltam az egész lépcsőházban egyedül 30 alatti: szomszédok átlagéletkora szerintem 70 fölött volt már akkor (60as évek közepén épült az épület, sokan szerintem azóta ott laknak) ...zavarna engem is, ha folyamatosan lepnének meg zavarnának, viszont ha úgy alakul, segítek szívesen akinek tudok (pl nehéz csomagjaikat felvinni, ha épp egyszerre érünk haza és láthatólag bevásárlásból jönnek 10-20 kiló pakkal)
#28175: ja, mondjuk azzal rövidre lehetett volna zárni a helyzetet, hogy első felbukkanáskor rácsukni az ajtót: "bocs, nem érek rá, késésben vagyunk"
-
DeFranco
nagyúr
Egyszerű: megmondod neki, hogy megfogadtad 5 éve, hogy más cuccához nem nyúlsz. Valamit megnéztél szívességből, mert gond volt vele, az első bekapcsoláskor végérvényesen tönkrement, és probléma lett a dologból, akkor megfogadtad, hogy más eszközéhez többé nem nyúlsz, más autóját nem vezeted, és nem kérsz kölcsön semmit. Ezt a fogadalmadat azóta is tartod, mert ha egyszer kivételt teszel, akkor mindenkivel kivételt kellene tenned, ezt pedig nem szeretnéd.
Sztori vége.
-
Met
nagyúr
Ha átmész és elkezdesz ott bütykölni akkor onnantól kezdve Te leszel az első számú mindenes, attól függetlenül hogy ingyen vagy pénzért csináltad.
Egyszerűbb azt mondani neki hogy nem tudod/akarod megcsinálni.Nekem csak olyan volt a másik helyen ahol laktam hogy időnként kellett lemenni valamit csinálni az öregeknél, a férje meg jó fej volt, amikor lementem már rögtön vonszolt a konyhába pálinkázni
-
macilaci78
nagyúr
Megvan a megoldás!
Átmégy, felderíted a hibajelenséget (nincs jel, a készülék a ludas) és annak megfelelő helyre telefonálsz: szolgáltató (elkérsz egy számlalevelet az azonosítási adatok végett), vagy TV-szerelő.
Majd igényed szerint kérsz egy ezrest a hívásért.Ha pattog: "Ne tessék haragudni, az én tudásom eddig terjed."
-
szerintem mondd meg neki, hogy tényleg nem értesz hozzá, és ha értenél se akarnál ezzel foglalkozni a szabadidődben. ha ezt nem érti meg, akkor szerintem kár is foglalkozni azzal, hogy mi a véleménye.
ja, a postással beszéld meg, hogy ha nem vagy otthon amikor hoz valamit, ne adja a szomszédnak -
válasz
macilaci78 #28161 üzenetére
Igen, ettől tartok én is, csak arra se vágyok, hogy zaklasson. Sajnos neki túl sok ideje van, én meg túl közel vagyok ahhoz, hogy ilyen olcsón megússzam. Ha nem megyek át, hetekig zaklatni fog óránként. Ha átmegyek, innentől bármi kínja lesz, enem basztat, ha kérek pénzt, ha nem. A különbség annyi, hogy ha pénzt is kérek, akkor innentől ah kínaj van, az bydef az én hibám is lesz, de mondjuk ezt pont leszarom.
Vajon az a megoldás, hogy közlöm vele, hogy 2000/megkezdett óra, a művelet sikerességétől függetlenül, aztán nyomkodok valamit, nem sikerült, 2000 lesz, viszlát megoldás lehet?
Komolyan érdekelne, hogy egy ilyen csapdahelyzetben mi a teendő. Valszeg a végén el kell döntenem, hogy melyik kezembe harapok, de irtózok ettől az egésztől. Komolyan, lassan oda jutunk, hogy titkolni kell, hogy nem segédmunkás vagyok, különben jön a boszorkányüldözés, és csinálhatom 10 emeletnyi marhának minden szarát, természetesen ingyen, hiszen nekem az életem az, hogy az informatikával foglalkozok, akkor már miért ne foglalkoznék pont az övével...
Runo: gyereket rá nem bízom egy ilyen szenilis baromra, ahhoz kicsi még (a gyerek). Nameg amúgyis, ne szenvedjen a lányom azért, mert apu hülye volt, és olyan szakmát választott, amire mindenkinek szüksége van, de fizetni nem szeretne senki.
-
törölt tag
Átmész a nénihez, és mondod neki, hogy megpróbálod megcsinálni a tv-t, de a gyereket nem hagyhatod egyedül, ezért ő addig vigyázzon a gyerekre. Ha azt mondja legyen ott veletek, akkor megmondod, hogy te úgy nem tudsz dolgozni, hogy a gyerek ott van, mert szeret nyüzsögni, tehát nálatok kell a gyerekre vigyázni... a gyerekkel meg kell beszélni, hogy "építsen homokvárat" a nénire, amíg te tv-t szerelsz... ha sikerül a tv-t megcsinálni és a gyereknek is sikerül kivinni a néni haját, akkor még ha szívességből is tetted, nem fog legközelebb átmenni hozzátok... ha meg nem sikerül, akkor sem
-
ViZion
félisten
Ne menj át, mondom néked fiam... vagy még nem
szoptáléltél eleget?
Ha keres, akkor hajtsd el valamivel, otthon dolgozol, várnak rád, hozza át majd ránézel...Van olyan "ügyfelem" aki az elmúlt pár hónapban 3-4 "fontos, SOS" dologgal hívott (ex-kollegina), mikor mondtam, h hozza ki hozzám (laptop, külső vinyó, másik laptop), akkor már nem is volt fontos.
-
macilaci78
nagyúr
Igen, ez a koncepció hiba.
Ha demóból megoldod ingyen, akkor egyrészt azt hiszi, legközelebb is megússza ennyiből, másrészt ha fizet, onnantól kezdve mindennek az oka leszel és leszel szíves sz@ros seggel is ugrani a kedvéért, mert fizet érte.
Tudod, ő már végig dolgozott egy életet, nyugdíjas, így nem ér rá várni és neki ez jár.
-
Hát srácok, köszi a tippeket, őszintén szólva nem tudom, mi legyen, mert ha nem az lenne, hogy szembe lakik, simán elhajtanám a 3.14csába, de így nem lenne jó, nem akarok veszekedést a közvetlen környezetemben.
Szerintem az lesz, hogy átmegyek, ha 5p alatt meg tudom oldani, megoldom, ha nem, akkor nem, és megmondom neki, hogy innentől kezdve a bérem 5000ft/megkezdett óra.
Ha még egyszer zavar, akkor beszedem tőle.Vagy naiv vagyok, és ez hiba?
-
rgeorge
addikt
Engem a katonaságnál az időjárásról kérdeztek egyfolytában. Akkoriban kezdék mondani a tv-ben időjárásjelentés közben, hogy a számítógép így, meg úgy, tudták, hogy valami számítógépes vagyok, hát összerakták a képet. Nem volt könnyű lerázni őket, a leghűségesebb egy roma srác volt, egymaga cipelt vagy 500 méteren és két emeleten le egy vegyes tüzelésű öntöttvas kályhát a hátán.
-
Met
nagyúr
Ha átmész és valamit próbálkozol akkor legközelebb is téged fog zaklatni, ha pénzt kérsz akkor vagy túl kevés vagy túl sok, ha nem kérsz semmit akkor megint csak téged fog zaklatni, vagy hálából átvisz valami kétes eredetű "ételt" (és megláthatja hogy nincs tv-d
).
Az a legjobb tényleg, hogy nálad sincs atv és nem tudtad megcsinálni, hívja fel a szolgáltatót. Legközelebb meg az utcán telefonálj mindenkitől távol -
ViZion
félisten
Egyszer a dekoros kollégával borászati prezentációs TV+PC-t kellett tervezni, 2 nagy fHD TV, HDMI splitter, média PC...
Ügyfél elmutatja, hol lenne a TV, az előadó, etc. Mondom OK, simaliba, összeírom, holnap küldöm az árat.
Elindulunk, dekoros kolléga a kocsiban leolt:
-bazmeg, ilyet nem mondunk, tanuljámá'!
-???
- nem mondjuk rögtön, hogy megcsináljuk, akármi. Fejvakarás, összenézés, fejcsóválás. Ilyet nem is tudjuk hogy lehet-e, az már a technológia csúcsa, nem egyszerű két képernyőre, olyan messze a TV-ket, nehéz ügy. Majd jelentkezem, de utána kell járni, lehet kintről kell cuccot hozatni, mert akármi ide nem elég...Nah, szal. tanultam valamit
-
válasz
ViZion #28146 üzenetére
Ez zseniális! Kérdés, hogy ha ennyi mindent hall, akkor vajon tud-e róla, hogy nincs tv-m úgy egyáltalán?
shteer: Ez is jól hangzik, átmegyek, valamit nyomkodok, aztán megmondom, hogy hülyébb vagyok hozzá, mint egy törött székláb, 2000 lesz. Ha ez nem oldja meg a szitut, akkor semmi.szerk:
ViZion Jah, vagy közlöm vele, hogy házhoz nem megyek, hozzá át. -
ViZion
félisten
ha át kell menni, akkor benyögném,h a városon belül 3000 Ft a kiszállási díj...
-
shteer
titán
Atmesz, probalkozol, de ehhez sajnos nem ertesz, nem tudod megcsinalni.
A szandekot is latja meg azt is, hogy valodi informatikus szakembert kell kihivniaUPC boxon ne csinalj gyari beallitast es utana csatornakeresest mert attol megjavulhat es akkor a neni ujra megtalal a jovoben
-
válasz
adax01 #28135 üzenetére
Hát, de éjjel-nappal a PH!-t bújod, ez a hobbyd, miért ne kérdezhetne?
szerk: TESCO-Zsömle: nnna, így már világos, köszönöm!
shteer: Én mint ex-kollega vagyok itt, vagy az már nem is ér?Viszont, hogy ontopic is legyek, megosztanék én is egy storyt, konkrétan ma reggel történt (hosszú lesz, sorry):
Reggel rohanás van, késés, szokásos kapkodás, gyereket öltöztetni, stb hogy beérjünk az oviba 8-ra.
~7:50kor kopogtatnak, mondom wtf, ki a franc zavar 8 előtt, pláne nem telefonon, hanem kopogtatva?
Ajtót kinyitom, ott áll a srégen szemben lakó öregasszony, hogy ne haragudjak már, de hallotta a múltkor, hogy telefonálok, és hogy informatikával kapcsolatos volt a dolog, és hogy én értek hozzá. Miután rendeztem az ábrázatom, ami valahol a "mi a f@szról beszél ez a marha", az "atyaúristen, lebuktam", és az abszolút, mély, határértéket átlépő pofátlanság okozta meglepetés között mozgott, nyeltem egy nagyot, sóhajtottam egyet, és közöltem, hogy igen, jól hallotta, informatikus vagyok. (Közben, csak hogy érezzétek, összevissza forgok, kapkodok, gyerekre adom a sálat/cipőt/kabátot, etc)
Innentől a párbeszéd:
- Nnnnna, akkor tudna nekem segíteni?
- Hölgyem, komolyan beszél?
- Persze, hát ért hozzá!
- De könyörgöm, mihez? Illetve nem látja, hogy enyhén szólva nem jó az időpont?
- De, látom-látom, de nem lenne sok idő, és hogy jöjjön már át valamikor!
- Hölgyem, egyáltalán, miről van szó? (Tudom, amatőr hiba, amint kimondtam, leesett, de ez van, reggel volt)
- Hát, hogy reggel valami történt, és hogy akkor még szép volt, de utána valami ilyen zavaros történt, és hogy azóta nem jó.
- (Teljes zavarodottsággal) Oké, de mi nem jó?!
- Hát, hogy nem jön be a TV-n az ATV!
- Most komolyan beszél?
- Igen-igen, ugye, hogy milyen zavaró?!
- Hölgyem, én nem arról beszéltem. Én informatikus vagyok, nem TV-szerelő. De egyébként most, hogy így mondja, igen, már engem is zavar, hogy nincs ATV-je.
- Na, akkor át tudna jönni?
- De én nem vagyok TV-szerelő!
- Dehogynem, az is csak egy számítógép, ugyanaz, ért hozzá!!!
- Higgye már el, hogy...
- Fizetnék is érte, nem ingyen kérem!
- De ha fizetni is szeretne, hívja ki a TV-szerelőt, sokkal egyszerűbb, nem?
- Hát, de nézze már meg, az úgyis csak átver, hátha!
- Jó, tudja mit, majd egyszer ránézek.
- Jó, most ráér?
Kb ekkorra tartottunk ott, hogy gyerek is és én is indulásra készen vagyunk. Valamiért ez a kérdés már sok volt, kicsit morci lettem.
- Hölgyem, ez a kérdés most komoly? Lehet, hogy nem fogja elhinni, de nem azért öltöztettem fel a gyereket, mert az minden vágyam, hogy átmenjek vele önhöz TV-t szerelni, és közben kizárjam az erkélyre. Ráadásul 8-ra be kellett volna érni az oviba, most van 8:03.
- Jaaaa, nem úgy értettem, hanem hogy miután bevitte a gyereket az oviba, hogy visszajön.
- Nem gondolja komolyan? Hölgyem, én dolgozó ember vagyok, mennem kell a munkába.
- Jó, akkor utána, mikor tudna átjönni? Mondjuk délben jó?
- Hölgyem, lehet már nem emlékszik rá, 8 óra a normál munkaidő, +1 óra ebédszünet, + mire odaérek meg vissza, az is egy óra. Nem, nem leszek délben itthon. De ha ennyire sürgős, és fizetni is szeretne, erősen javaslom a TV-szerelő kihívását.
- Az úgyis átbasz!
- Hát, de én is!
- Jajj, maga biztos nem.
- Jó, akkor nem. Most mentem, viszlát.
- Jó, ha visszaért a munkából, mindenképpen kopogjon amjd át, én itthon leszek!
- Aha... Biztosan.
- Ok, várom, viszlát!
- Viszlát.Na most, kérdezem a rutinos kollegákat, hogy mi a frászt csináljak? Ha átmegyek, sose szabadulok meg tőle. Ha nem megyek át, zaklatni fog, és akkor elküldöm melegebb éghajlatra, viszont nagyon nem szeretnék veszekedést házon belül. Ha átmegyek, és kevés pénzt kérek, a nyakamba akad az egész rohadt 10 emeletnyi koporsótöltelék-csorda (kivéve két öreg házaspár, azok nagyon normálisak, értelmesek, nekik mindig segítek, ha tudok). Ha átmegyek, és elkérek vagy 5000ft-ot, akkor meg elpletykálja, hogy tőle is milyen sokat kértem, biztos rohadt gazdag vagyok. Valamiért ezt se szeretném. Gyilkosságot most nem tervezek, sok idő, meg minden, nem fér bele a napi rutinba.
Szóval, kérdezem a napi szintű rutinnal felszerelt kollegákat: ötlet/jótanács? -
shteer
titán
Jó napot! Ez itt az informatikus topik?
-
Ed3r_X_
nagyúr
válasz
Zozzant #28140 üzenetére
Nem vagyok informatikus, nem tartom magam hülyének gépek terén, de nekem halvány lila fogalmam sincs Google nélkül, mi az a repeater
Más:
Bedöglött a régi Logitech Deluxe Keyboard. Valakinek nincs elfekvőben egy ilyen, ehhez hasonló régi fehér billentyűzet? (új nem érdekel, közel nem ilyen minőségűek) Persze nem ingyen. Privátban, nem szeretnék ide OFF-olni.
-
válasz
TESCO-Zsömle #28128 üzenetére
Az, hogy informatikus, nem jelent semmit. Én pl QA területen dolgozom, szóval egy csomó másik informatikai területhez nem értek.
-
ViZion
félisten
válasz
qnadam #28124 üzenetére
Mivel "router/modem" volt írva, én arra gondoltam, h a modemés router egyben van (fantasztikus trés cuccok pl.) és azt szeretné repeaternek -miközben a modem miatt helyhezkötött a buli. Ős-routereket nem, de újakat (amkiket ismerek) már lehet repeaterként is használni, de ez egy fix helyhez kötött modemes routernél nem opció.
De akkor én is félreértettem ezek szerint.
-
válasz
adax01 #28132 üzenetére
Nekem még ebben az esetben sem tűnik
kategóriás kérdésnek, sőt, egy teljesen logikus kérdés. Az, hogy nem szakmabelinek tette fel... És? Ha nem vagyok olimpikon úszó/profi úszásoktató, csak hobbiból lejárok az uszodába, akkor már nem kérdezheti meg tőlem a haver, hogy a gyorsúszásban mikor/hogy/milyen tempóval kell levegőt venni anélkül, hogy hülyének nézzem?
Én most itt komolyan nem értem a problémát. -
itt lehet a félreértés elásva: én azt gondoltam, hogy egy konkrét routerről kérdezte az informatikus, mások szerint meg általában a routerekről.
-
válasz
adax01 #28126 üzenetére
Mi a franc köze van ennek az egyetemhez, vagy bármilyen okításhoz. Őszintén szólva ezt a repeater-es ügyet én sem értem, valahogy hiányzik némi info a story-ból nekem.
Arról nem is beszélve, hogy sok szakmabelinek is (szerelők, programozók, stb) a hálózatok témakör mélylélektana gyak feketemágia, viszket tőle a mindene. De meg is értem, ez szerintem is egy olyan témakör, hogy gyak bármikor, bárminek lehet olyan baja, ami nem tűnik logikusnak/nehezen kideríthető/javítható.Szóval, mi is a baj azzal, ha valaki megkérdezi, hogy egy router mehet-e repeater üzemmódban? Nekem teljesen logikus kérdésnek tűnik vásárlás előtt.
TESCO-Zsömle: nem a boltostól kérdezte? Illetve informatikus és informatikus között is van különbség bőven. Nekem pl van olyan kollegám, aki egy abszolút zseniális programozó, hihetetlen aggyal és tudással, de a hálózatokkal és a hardverrel enyhén szólva hadilábon áll.
-
ViZion
félisten
Nyáron Gorenje hűtő vétel volt, nem is ócó bazári darab...
Hazavittük takarítom, az egyik műa polc füle törött. Telefon, mondják cserélik. OK. Kipakolom, belül olyan fekete csíkok, mint amit a cipőtalp hagy a linón... ecetes víz sem szedte le, asszony végül lesúrolta. Nem kerülhetett rá csak szerelés előtt, olyan helyeken volt. Mondjuk már baja is volt, végül cseréltettük. Egy Beko boldog tulaja lettem, igazi Mercedes a Gorenje -amúgy drágább- hűtője helyett. -
MasterMark
titán
válasz
macilaci78 #28121 üzenetére
Köszi, ezt nem tudtam pontosan hogy van.
Ebay-ről nekem még ilyen problémám nem volt szerencsére.
-
macilaci78
nagyúr
válasz
MasterMark #28120 üzenetére
Sértetlen dologra, vagy a kézhez kapott állapotnak megfelelő állapotúra? Nem mindegy... (Én sem tudom, hogy van pontosan. De a mi termékeinket botor dolog lenne webshopban értékesíteni.)
Még egyszer: visszajáró vevő, kis értékű dolog, a vevő története is hitelt érdemlő és ezek mellett lehet, a csomagküldő cég biztosítása is fedezi a kárt.
Eladóként én is segítem a visszatérő korrekt ügyfeleimet. Az én ügyfelem is kapott már sérült, nem megfelelő terméket, amit szó nélkül cseréltem.Én ebay-ről rendeltem egy eladótól több féle terméket több darabszámmal. Átvétel után 5 munkanappal írtam neki, hogy sikerült mindent kipróbálnom és ez+az+amaz nem működik, vagy nem megfelelően. Pár levélváltás után küldi a pótlást, ami a reklamációs időn belül az eladó által garantáltan meg kell érkezzen. Ha nem kapom kézhez az utolsó napon, pénz vissza, amit elfogadott.
-
MasterMark
titán
válasz
macilaci78 #28118 üzenetére
Elállás nem csak sértetlen dolognál van?
-
patomi
őstag
válasz
TESCO-Zsömle #28117 üzenetére
Nem bántom a boltot, eszembe sem jutott, hogy ők tették volna. Leginkább a kialakult helyzet aggaszt, mert én sem hinnék magamnak..
Elsőt szó nélkül cserélték igen. Most.. pff nem tudom mi lesz.
(#28118) macilaci78 És még szeretnék is ott vásárolni..
(#28120) MasterMark Éppen, hogy nem szeretnék elállni, mert szükség lenne rá.
-
macilaci78
nagyúr
válasz
TESCO-Zsömle #28117 üzenetére
Webshop, a vevő meg élt az elállás jogával. Előfordulhat, hogy szállítás, raktározás közben sérült meg úgy, hogy a dobozon nem látszik. Minek kötözködjön az amúgy korrektül viselkedő vevővel egy olcsó termék miatt, mikor több más terméket is vásárolt már ott?
-
macilaci78
nagyúr
válasz
patomi #28110 üzenetére
Történt kb 15 éve: Szegeden az első PC házhoz a táp volt kuka, csere az egész. A második ház előlapja össze volt törve. A harmadik házra mintha ráültek volna, paralelepipedon volt. Természetesen mind sértetlen dobozban.
Meguntam, Békéscsabáról vettem házat, első szintén sérült, a második volt jó. Most is itt van mellettem. -
azbest
félisten
válasz
patomi #28110 üzenetére
vagy 12 éve, egy új gépterem felépítése során csomagoltuk ki az alkatrészeket. Ha jól emlékszem 15 házból vagy 4 eleve horpadt vagy deformált volt, mert annyira puha alumíniumból volt, hogy szállítás közben egymás súlyától összenyomódtak. A hungarocell rugalmas, erősebb volt a háznál, az ott sem sérült.
-
adax01
tag
válasz
MasterMark #28105 üzenetére
Nem mondtam neki semmit sem.
-
patomi
őstag
válasz
MasterMark #28111 üzenetére
Nem, nem sérült, sem ennél, sem az előzőnél nem volt az. Eléggé be van horpadva, szóval ha ez csomagolás után keletkezik, biztos porrá törik a hungarocell.
-
patomi
őstag
Sziasztok.
Jártatok már úgy, hogy kétszer hibás terméket küldtetek ki egymás után? Persze nyilván tudtotokon kívül.Ha nem velem történik azt mondom ez tuti kamu..
Egy online boltban rendeltem egy igen olcsó kategóriás házat. (több más mellett) Időben meg is érkezett(futárral). Majd otthon kibontottam és a hungarocell borítás alatt sérült volt a ház.
A bolt nagyon készségesen ki is cserélte és ma hozta a futár, viszont, mivel nem volt ezen sem sérült a kartondoboz, csak itthon nyitottam ki.... No jött is a meglepi, ez is sérült a hungarocell borítás alatt, csak éppen máshol.Azt hittem sírva fakadok..
Most írtam e-mailt a boltnak, szerintem azt fogják hinni, hogy szándékosan csináltam.. -
Szakbarbár
aktív tag
válasz
tatabike #28091 üzenetére
Hidd el nem érthet mindenki minden kütyühöz. Aki persze napi szinten használja az lehet hogy hamarabb boldogul vele, de ha tegyük fel az infós kollégádnak is olyannal kellett volna dolgoznia ő is pillanatok alatt megoldja a problémát, hacsak nem technikai analfabéta.
Nálunk is volt olyan hőkamera amit odanyomtak a kezembe, hogy állítsam be és telepítsem xy gépére. Akkor láttam olyat életemben először. Aki használta fél perc alatt beállította, nekem jóval több időbe telt volna. -
gozso
őstag
na, holnap kezdődik a cirkusz...
KIRA mond ez valakinek valamit? -
adax01
tag
Informatikus gyerek meg kérdi ma tőlem h egy wifis rooter/modemmet nem elehet beállítani repeaternek beállitani?
Mi jöhet még ma?
Új hozzászólás Aktív témák
- Új és régi konzolok Okosítása/Softmodoloása, és Szoftveres szintű javítása - RÉSZLETEK A LEÍRÁSBAN
- GYÖNYÖRŰ iPhone 13 mini 128GB Pink -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3049, 94% Akkumulátor
- Fém, összecsukható és kihúzható fotó állvány eladó
- GYÖNYÖRŰ iPhone 13 Pro Max 128GB Graphite -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3063
- Fujitsu LIFEBOOK E449 i5-8130U 12GB 512GB 14" FHD 1 év garancia
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest