Hirdetés
- Melyik tápegységet vegyem?
- Milyen SSD-t vegyek?
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- Ettől szaggatnak a játékok! - Tech Percek #1
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Milyen videókártyát?
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 7***(X) "Zen 4" (AM5)
- Milyen HASZNÁLT notebookot vegyek?
- Sony MILC fényképezőgépcsalád
Új hozzászólás Aktív témák
-
tatabike
őstag
Szerintem full on topic, mindenki totál ki van borulva Runo guberálásától...
-
tatabike
őstag
válasz
cbmfan #28406 üzenetére
Jah, mert nem illeszkedik a fősorozat idővonalába, vagy mi a tök... mert ugye ez egy előzmény. Mer' a Star Trek béna, mondjuk mivel bele van keverve az időutazás, mindent ki lehet dumálni...
Bezzeg a Star Wars-nál ilyen nincs, a Han Solo-trilógia is frankón passzol, utoljára azt olvastam... -
tatabike
őstag
válasz
MasterMark #28403 üzenetére
Hanem...?
-
tatabike
őstag
válasz
Ed3r_X_ #28384 üzenetére
Nem cerka, Prescott magos Pentium, 3.4GHz, 2M L2-vel. Télire pont jó egy kisebb szobába fűteni...
Szerk.: volt munkatársam mesélte, Budán lakik, hogy a társasházukban van a lépcsőházban egy "vatera asztal", arra mindenki kiteheti, amire nincs szüksége, aki meg akarja, elviheti. Ha nem lesz gazdája egy-két héten belül, a gondnok kidobja. Teljesen jó cuccokat szokott hozni, állólámpát, lávalámpát, akkus csavarozót rossz akkuval, ceruza akkukat, amit elemnek hittek, közben csak fel kellett volna tölteni...
-
tatabike
őstag
válasz
MasterMark #28379 üzenetére
Bocs, én nem ott lakom, (csak a sógorom), hanem a XVI-ban, de itt nem szórnak ki ilyesmit...
5teve, nem hiszem, valami nagy gyűjtő a pali, többet ér a késgyűjteménye, mint a háza...
-
tatabike
őstag
Nem tudom, de néha érdekes dolgokat lehet találni. És nem is egy előkelő környéken volt, hanem egy XIX. kerületi 10 emeletes panelházban.
Tavaly találtam egy lomtalanításkor kidobott, 7 darabos, régi borotvakés készletet, fadobozban. Kicsit rozsdásak voltak a pengék, a doboz is viseltes, fogalmam sem volt, mit érhet, a végén 60ezerért vitték el a vakerán...Aztán felvilágosított a vevő, hogy elefántcsont a nyele a késeknek, meg mittudomén milyen kis manufaktúra készítette az 1910-es években Angliában. Mondom, tőlem akár a fán is teremhetett, ha ennyit ér...
-
tatabike
őstag
válasz
Ed3r_X_ #28375 üzenetére
Múlt héten mi is találtunk a szemetes mellett egy brand-gépet. Fekvő ház, teteje nem volt, DDR1-es 775-ös MSI lap, és egy bazi nagy fekvő Zalman CNPS procihűtő. Sejtettem, hogy mire kellett az a dög nagy rézhűtő bele, és igazam lett, ugyanis egy 3.4-es Prescott lapított a foglalatban...
Jah és még volt benne egy 80+ Seasonic SSF mini táp, össz. 300 wattos, két 12V ágon 270-et tud tolni...A hűtő meg a táp teljesen használható cucc, és még érnek is valamit.
-
tatabike
őstag
válasz
-=RelakS=- #28318 üzenetére
Tévé, meg set top box, meg ilyenek? Én ezeket a problémákat egy huszárvágással elintéztem. Van egy desktopom, egy monitorom, meg egy brutális hangrendszerem (saját építés), aztán jónapot. Nemhogy nincs bekötve a tévéműsor, még tévém sincsen...
-
tatabike
őstag
válasz
gustavsson #28274 üzenetére
"az államiban még minden papír alapon megy"
Megnyugtatlak, Európa egyik legnagyobb fuvarozó cégénél is hiába van a szerviz 10 fős raktárában 9 munkaállomás (4 vékonykliens és 5 desktop), minden ugyanúgy papíron is létezik, mint a központi szervereken. A múltkor végigkövettem egy alkatrész útját kíváncsiságból, amit mondjuk behoz egy beszállító, és továbbértékesítésre kerül. Csak nálunk 6, azaz 6 A4-es papír kerül felhasználásra, mire végigmasírozik a rendszeren a cucc virtuálisan illetve fizikailag, és minden szabályosan történik. Ha nem adjuk el, hanem beépítjük, akkor meg 7 is lehet... És ez csak az a mennyiség, amit mi cseszünk rá el, akkor mi történik ott, ahonnan vesszük, mi történik ott, ahova eladjuk (van, hogy még onnan is továbbértékesítik), stb. Egy nyomorék alkatrész elhasznál egy kiló papírt, mire hulladékká válik...
-
tatabike
őstag
Mondd meg a mutternak, hogy bocs, de tífuszos/ebolás/fekethimlős/leprás/stb. lett az egész család mikor átmegy legközelebb. Mindezt krákogva, halkan, hőmérő a hónod alatt legyen, meg szedd elő az összes gyógyszert, és legyenek egy zacskóban a kezedben, mikor ajtót nyitsz. És próbáld meg letüsszenteni...
-
tatabike
őstag
Az autószerelő napi szinten használja. Az infos kolléga meg nem hibát keresett benne, hanem első mondata az volt, hogy "én ehhez a kütyühöz nem értek". Aztán nyomogatta összevissza, hátha történik valami, de csak a fényerőt meg a hangot sikerült elkalimpálnia, ekkor lett kivéve a kezéből. Sajnos van ilyen, nálunk az informatikusok többsége megelégszik annyival, hogy egy pendrive lóg a nyakában, mint valami kitüntetés. Személyes sértésnek veszik, ha jelzel feléjük valami hibát. Mert nem szakmai alapon, hanem a "haverom régi szobatársának az anyukájának az unokája"-elven működnek nálunk a dolgok szinte minden területen...
-
tatabike
őstag
Raktárban vonalkódolvasós Motorola PDA-k vannak. Kicsit gyakran lefagynak, egyik alkalommal pont ott volt a HelpDesk egyik nagykutyája, és a kezébe nyomta egy munkatársam, hogy nézze már meg, miért csinálja ezt. Nézegette, nyomogatta, forgatta, jött egy autószerelő srác, kikapta a kezéből, nyomott rajta egy bill-kombinációt, újraindult a kütyü, és utána jó volt, működött rendesen. És nem kért érte pénzt...
-
tatabike
őstag
válasz
Gézengúz #28068 üzenetére
WTF? Mondjuk kíváncsi lettem volna, hogy hogyan teszi be, ha nem uATX méretű lap van a házban? Visszaviszi a házat gariba, mert nincs benne a VGA-nak hely...?
Értem én, hogy 90% nem szakértő, de azért az ilyeneket biztos sorba állítanám a Dunaparton, 50 kilós betontömböt kötnék Rájuk, aztán tessék átúszni a túloldalra. Életképtelen... -
tatabike
őstag
Nálam 3ezerből így akartak 2ezret csinálni:
"Helo 2,ezetbe etdekel ajijelzö atélegjó postáva?"
Szerintem ezt akarta írni: "Helló, 2ezerbe' érdekel a kijelző, ha tényleg jó, postával?"
Pár levelet váltottam ezzel a "vásárlóval", bármit írt, kérdőjel volt a végén...
Ja, és hölgy az illető, azért ez elég gáz...
Ezt is Ő írta, fejtsétek meg Ti...:
"Mevanmég akijelző? Haigen meyilene postával?"
-
tatabike
őstag
válasz
cbmfan #27886 üzenetére
Na, és ezt nevezik művésznek. Nem azért, de ezt bárki meg tudja csinálni, ehhez nem kell még 8 általános se, sőt, elég egy óvoda hardcore-középső csoport ... Csávókám biztos nem ismeri azt a mondást, hogy nem attól vagy művész, mert nem értenek az emberek...
Amúgy a Róna utcában van egy pc-bolt, az is így néz ki, ha működik még. A falakat, a pult elejét rossz alaplapok borítják pusztulat mennyiségben.
-
tatabike
őstag
válasz
cbmfan #27852 üzenetére
Nincs csőrös vontatónk. Azok ritkák, mert nem lehet velük a teljes méretű pótot húzni itt Európában, kilógnának a mérethatárból. Itt csak az FH kasztnisnak van értelme közúti fuvarozásban. Sóderszállító van néhány, mert ugye az a pót jóval rövidebb, de pl. szükség esetén sem húzhatsz mást vele.
-
tatabike
őstag
válasz
-=RelakS=- #27849 üzenetére
Nem azt mondtam, hogy csomagoltam is, hanem, hogy be tudok. Kamionszervizben vagyok raktáros amúgy...
-
tatabike
őstag
válasz
tsiga18 #27808 üzenetére
Az szép baleset. Nekem még nem volt ilyen, de én általában megjelölöm a dolgaimat, vagyis pl. alaplapoknál, vga-kártyánál alkoholos filccel teszek egy jelet valahova a sorozatszám környékére és lefotózom, de eddig még nem volt rá szükség, viszont jobb, ha felkészül az ember.
-
tatabike
őstag
válasz
tsiga18 #27804 üzenetére
Azt én sem értettem soha, hogy miért alap az alkudozásra az, hogy Ő "messze" lakik. Mert sokan azzal érvelnek, hogy innen meg onnan jönnek, és sokba kerül az utazás. Ilyenkor meg szoktam kérdezni, hogy esetleg lemaradtam valamiről? Talán életbe lépett egy új szabályozás, hogy az eladó állja a vásárló útiköltségét, vagy mi? Persze ezen aztán besértődnek egyesek, mintha tehetnék róla, hogy én itt lakok, Ő meg ott lakik. Másik gyakori szitu, mikor féláron adok valamit a többiekhez képest, és még abból akarnak alkudozni. Ilyenkor szoktam tanácsolni, hogy esetleg annál alkudozzanak, aki 2x ennyiért adja.
Másik bevett trükk, hogy vasárnap felhív, most azonnal kell Neki a telefon, amit hirdetek, de nem 32-ért, hanem 30-ért, mert hétfőn már tudna venni 30-ért, szebbet is akár, csak aki azt árulja, éppen nem ér rá. Semmi gond, én ráérek, 32-ért vihető, nincs alku. Erre "befenyít", ha nem adom oda 30-ért, inkább vár egy napot, és hétfőn megveszi mástól. Erre én nagyon megijedtem, és azt mondtam, jó, akkor 30 a teló, meg 5ezer a vasárnapi felár, ha egy órán belül itt vagy, 35-ért máris a Tiéd lehet...Erre letette a telefont szó nélkül. Nem is értem...
-
tatabike
őstag
válasz
shteer #27798 üzenetére
Ez ismerős, egyszer az olx-en támadt nekem egy majdnem vásárlóm. Meg volt hirdetve valami mobilteló kijelző, direkt odaírtam, hogy nem viszem sehova, max. a postára, vagy el lehet jönni érte előre egyeztetett időpontban. Elsőre azt akarta, hogy küldjem el Neki előre Csepelre, még a héten lehetőleg, és majd jövő héten utalja az árát, mert most épp nincs pénze. Na mondom, megint kifogtam egy gyogyóst. Nemet mondtam, erre semmi gond, vigyem el Neki a csepeli Szent Imre térre. Nem viszem sehova, ott van a hirdetésben. 2500 forintos tételről beszélünk, a XVI. kerületből én vigyem el Neki Csepelre, ráadásul saját bevallása szerint pénze sincs, szép kilátások. Erre azt írta, hogy mit képzelek én, majd mindenki házhoz megy, aki akar tőlem venni valamit? Erre nekem is elpattant a cérna, írtam Neki, hogy Te lusta disznó, Neked minden reggel a szádba viszi a pék a kiflidet a boltos meg a tejet, vagy hogy?? 10 perc múlva törölte magát az oldalról, pedig volt fent egy rakás hirdetése. Evidens, hogy valami csalásra ment volna ki a játék, ha elküldöm előre, sosem látom az árát, ha meg odaviszem Neki, valószínűleg el sem jön, vagy át sem veszi.
-
tatabike
őstag
válasz
wolfman #27789 üzenetére
Néha azért, főleg hónap vége felé, ki lehet fogni dolgokat az egy forintos cuccoknál. Főleg, amelyik hosszabb ideje fut, aki az elején rákattant, elfelejt visszanézni, mikor lejár a licit, vettem már én is mtb bringára komplett fékváltókar szettet 1500-ért, mert a licit végénél senki nem volt ott, rátoltam egy 5ezres ajánlatot az aktuális 1300-ra pár pillanattal a vége előtt, erre mikor lejárt az idő, kiderült, hogy nem versenyzett senki, csak az én ajánlatomból tett rá a rendszer 200 forintot...
-
tatabike
őstag
válasz
DeltaPower #27786 üzenetére
Gondolom mindkettő. Valószínűleg berheli a telókat, megvesz mindenféle hibásat, aztán ha sikerül egy jót összehozni, meghirdeti hibátlanként. Biztos egyszer vett egyet tisztán üzletben, aztán azóta annak a papírjaival árulja a többit.
-
tatabike
őstag
válasz
wolfman #27782 üzenetére
Ugyanezekkel küzdök, rakás példa van arra, hogy az eladó elérhetetlen. Az is érdekes, mikor 2 hónapja fent van a hirdetés, ráírok, hogy megvenném, erre válasz nem jön, de 10 perc múlva már törölve van a cucc az oldalról. Van egy monitor, amit két hete én vettem meg az OLX-en, épp tegnap néztem, az összes jelentős apró oldalon ugyanúgy fent van még, pedig csak ez az egy volt belőle.
Most ez a kedvencem:
"eladó 1db tökéletes állapotban levő tablet táblagép 10.1 col sajna le eset és az üveg betört csak az üveg az lcd jó még a gyári fólia is rajta van max 2 hónapos .
az érintő nem jó rajta."WTF?
-
tatabike
őstag
-
tatabike
őstag
válasz
MasterMark #27768 üzenetére
Nekem se tetszik ez. Mondjuk engem ilyen veszély nem fenyeget, mert kihasználom szinte a teljes kábelhosszt. Meg szerintem az ilyen spirálkábel arra való, ha sokat cincálják, és/vagy a két összekötött kütyü között állandóan változik a távolság (lásd ugye telefonkagyló vs. telefon). Ott praktikus és szinte nélkülözhetetlen, meg gépeknél is használják, levegőcsövek, elektromos kábelek így vannak megoldva a mozgó szerszám és a vezérlés között. Kamionokon a traktor és a pót között szintén levegőcsövek, elektromos kábelek.Fix távra, amit nem is mozgatnak, értelmetlen. Meg nem is esztétikus.
-
tatabike
őstag
válasz
Hequila #27738 üzenetére
Bakker, nem az én cégem sofőrje volt? Nálunk vannak ilyen "okos" kamionosok.
De gondolom azzal nem dicsekedett, hogy egy éjszaka alatt képesek 2db 225Ah-ás, darabonként 60 kilós akkumulátort lenullázni, mert minden szar kütyüt ráaggatnak...Mert éjjel kell mindent tölteni, plusz a bekapcsolva maradt tévére+műholdvevőre elaludni, plusz állófűtés, nyáron állóklíma, stb...
Ha valaki nincs vele tisztában, hogy az általa használt eszköz mire képes, holott ezt (is) tanították Neki, attól kemény dió elvárni, hogy megértse egy LCD működését.
Amúgy meg az idióta marketingesek is hibásak ebben a LED-tévé/monitor dologban, mert a laikus azt hiszi, hogy konkrétan LED-ek adják a kijelzőn látható képet. Nekem is van olyan ismerősöm, akinek nem tudtam elmagyarázni, hogy csak a háttérvilágítás működik LED-del, nem, Ő szentül meg van róla győződve, hogy Neki a 120 centis tévéjében LED-kijelző van, és kész, és én vagyok a hülye, aki nem ért hozzá... De viszont mikor pár éve megállt a monitora, én cseréltem ki a tápban a kondikat... elég hamar elfelejtette.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Kertészet, mezőgazdaság topik
- Autós topik
- Oázis Computer - Prohardver nyereményjáték, fődíj egy Samsung gamer monitor
- Megérkezett a stabil One UI 7 az európai Galaxy S24 szériára
- Melyik tápegységet vegyem?
- Nintendo Switch 2
- Eredeti játékok OFF topik
- Milyen SSD-t vegyek?
- Airsoft
- Politika
- További aktív témák...
- KIHAGYHATATLAN áron dobozos új Asus Rog Strix G15/i7-13650HXH 16GB 1TB SSD RTX 4060 8GB 240Hz/
- Remek áron eladó dobozos új ACER NITRO V16 /R7-8845HS/16GB 1000 GB SSD NVIDIA RTX 4060 8 GB 165Hz
- Bomba áron dobozos új GIGABYTE /I7-13620H 16GB 1 TB SSD Nvidia RTX 4060 8GB 165 Hz FHD+ IPS/
- Dobozos ÚJ Asus Tuf A15 /R5-7535HS/16GB/512 GB SSD/RTX2050 4GB/FHD/IPS/144Hz/Gari 2027.03.
- Hibátlan lemezes PlayStation 5 Fat (CFI-1216A)Alza garanciás 2025.10.07-ig/beszámítás van
- BESZÁMÍTÁS! Apple iMac 27" 2020 i7 128GB RAM 512GB SSD garanciával hibátlan működéssel
- Bomba ár! Lenovo X1 Yoga 3rd - i7-8GEN I 16GB I 256GB SSD I 14" 2K Touch I W11 I CAM I Garancia!
- Samsung Galaxy A20e 32GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Azonnali készpénzes Apple Macbook Air felvásárlás személyesen / csomagküldéssel korrekt áron
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy A50/Samsung Galaxy A51/Samsung Galaxy A52/Samsung Galaxy A53
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest