Hirdetés
- Milyen HASZNÁLT notebookot vegyek?
- Sony MILC fényképezőgépcsalád
- LG LCD és LED TV-k
- Monitor hiba topik
- AMD Navi Radeon™ RX 5xxx sorozat
- Notebook hibák
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- Apple asztali gépek
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- CPU léghűtés kibeszélő
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
-=RelakS=-
veterán
válasz
#64791808 #38346 üzenetére
Keresztbe kötés.
Főiskola, álló házak az asztalon, gépek egymás mellett. Bal kezes haver lekapcsolja a gépet, Win98 kiírja, hogy most már kikapcsolhatod, megnyomja a gombot... és a felirat nem tűnt el. Ő ezért nézett hülyén, a szomszédja meg azért, mert hirtelen elsötétült a képernyőjeJaigen, optikai egér aljára trollfészt ragasztani?
-
-
TaaT
nagyúr
válasz
#64791808 #38233 üzenetére
"Mert ha en mondom, hogy uj gep kell, akkor en biztos le akarom huzni. De ha Gizike nem tud facebookozni es lanclevelet tovabbkuldeni, akkor valoban uj gep kell."
Mi nálunk ez úgy volt (állami cég) hogy a szőnyeg nagyon el volt használódva az egyik irodában (elporladt a merevítő réteg), gyűrődött össze vissza. Szóltak az osztályvezetőnek hogy ki kéne cserélni, aki azt mondta erre hogy nem, mert akkor mindenki ki akarja majd cseréltetni a sajátját. Pár hónappal rá bement az igazgató az irodába, majdnem orra esett a gyűrődésekben, azon a héten ki lett cserélve a szőnyeg.
-
ViZion
félisten
válasz
#64791808 #38233 üzenetére
Persze, h át akarod baCCni őket. Hiszen azokon 15 éve is neteztek! Semmi baja nem volt.
Most is csak neteznének! OK, mondjuk 15 éve a gif volt a legnagyobb tétel, ma meg videók, reklámok, fHD, nagy képek mindenhol. De ezt nem fogják elhinni, vagy ha tudomásul veszik, akkor is köpnek egyet, h ez mögött az IT lobbi áll, h venni kelljen új gépet.
Anno a szerkesztőségben is összeült a tördelő és a tulaj, majd megálmodták, h kell egy gép szervernek, a titkárnő majd onnan levelez, etc... Már mindenkivel beszéltek, mire hozzám is eljutott a hír. Mondom ezt meg hogy? Végül rábeszéltem egy 2 lemezes NAS-ra, jól konfigolható, nekünk elég is volt, az lett a "szerver" (rengeteg kép, legyen kereshető, mindenki elérje egy helyen, kb. ennyit kellett tudnia, távoli elérés és FTP csak extra volt, előttem nem is használták). Megbeszéltük, néztem árat, típust. Majd a tulaj megrendelte egy helyi cégtől, alig +50% felárral. Mondom ez WTF? Hát mert ők be is állítják. Ohh, én megcsináltam volna munkaidőben, de hát akkor fizess...
-
azbest
félisten
válasz
#64791808 #38226 üzenetére
egyik helyen, amikor egy manager véletlenül az rm -rf segítségével a felcsatolt hálózati tárhelyen is letörölte az anyagok harmadát, akkor derült ki, hogy a felsővezetés nem érezte fontosnak másik szalagos meghajtót venni az elromlott helyére, amivel a backupokat kezelték. Szerencséjükre annyi szemét volt fenn, hogy a fontosabb dolgokig még nem ért el a törlés, amikor leállították.
Persze-persze az online tárhelyen lévő anyagok jogainak kezelése is felvethetett kérdéseket, nem csak az offline backup készítése. De pl ransomware is nagy pusztítást végezhetett volna.
Tipikus kelet-európai gondokodás: amíg nincs hiba és az egyetlen, nem redundáns rendszer megy, addig igazolva érzik a spórolást. Aztán meg, ha egy komolyabb hiba történik, akkor minden megy a lecsóba.
-
válasz
#64791808 #36260 üzenetére
Ez tortent, de mivel azt amirol szo volt, mindenkeppen el akartam adni, ezert mondtam h nesze, itt van, vigyed, csak hagyj beken mindenkit inkabb.
En buktam vele ~30-50 forintot, de hirtelen lett parszaz forintom kp-ban, igy nem kellett a kartyamhoz nyulnom, hurra.
De legkozelebb inkabb leveszek penzt a kartyamrol
-
Darkness
aktív tag
válasz
#64791808 #33308 üzenetére
nagyon egyszerű... fiatalok vagytok még ehhez...
) a megoldás kulcsa... $ FFFF
Ha kimaxolod, akkor azt teszi amit mondasz. és te vagy a Domain Admin...
Még akár kettő DC -d is lehet... és nem vesznek össze...Sőt, a GP -t is szabadon konfigolhatod... akár a kettő is lehet néha egy... :
-
Hequila
őstag
válasz
#64791808 #32981 üzenetére
Egyetértek azzal, amit mondasz, de az utca emberével ez nem megvalósítható. Ha nem kap tökéletes rendszert, akkor kontárnak fog tartani, aminek persze hangot is ad ismerősi körében, és ez az üzletnek nem jó.
Megtörtént:
Ügyfél behozta a gépét, hogy nem megy. Megnéztem, alaplap dög, alaplapcsere.
Chipset ugyan az az új alaplapnak is, mint a réginek, így néhány driver után kész is lett a gép. Láttam én, hogy eléggé legyepált a Windows, de az üffél nem mondta, hogy gond lenne vele, nem is bántottam.
Kiadtam, örül mindenki.
Másnap habzó szájjal hozza vissza a gépet; nem indul el valamelyik programja. Pedig előtte ment.
Gépet nézem, program tényleg nem indul, hibaüzenet nincs. Szinte biztos, hogy Windows hibája.
Felajánlottam neki, hogy fájdalomdíjként - amiért nem vettem észre kiadás előtt, hogy nem megy a programja, bár nem jelezte ezt a hibát - ingyen és bérmetve újratelepítem. Nem élt vele, puffogva távozott. -
wolfman
veterán
válasz
#64791808 #32981 üzenetére
Alap hogy friss rendszert is kap. De nem volt baj, mert adatait lementettem másik partícióra, SSDt cseréltem, telepítettem, beállítottam, kikapcs. Amiket leírtam az azon ideig bosszankodás, amíg el nem mentem a dolgait, utána úgy is tiszta lappal kezdek.
Egyébként az is furcsa, hogy vettem neki egy FSP ATX-400pnf tápot régebben, ami kellemesen sustorgott akkor, most meg mint egy felszálló MIG hajtómű. Kifújtam kompresszorral, de semmi javulás. Ezt nem tudom hogy érték el, de ilyet még nem tapasztaltam ilyen táppal.
ODDben találtam egy '77 magyar program' címkés PCWord lemezt!
Meg van a felesleges programok forrása.
-
wolfman
veterán
válasz
#64791808 #30143 üzenetére
Errefelé alacsonyabbak az árak, talán mert eleve a viharsarok a Magyarország segglyuka, de tényleg csak az előre lefektetett szolgáltatásoknak kiszabott árak működnek, óradíj nem. Azok az árak amiket mondasz javításnak még szerintem is nevetségesek Békés megyei viszonylatban, de mondom, Dunántúlon elhiszem hogy megszokott.
más
Árulok notebook HDD-t. Hírdetésben szerepel, hogy Gyulán és Békéscsabán (szomszéd város) lehet személyesen átvenni, mert egyik barátom jár gyulára dolgozni, oda tudom neki adni, majd nála át lehet venni. Kényelmi szolgáltatás.
Keres egy ember, hogy ő megvenné, de békéscsabai átvétellel. Rendben mondom, odaadom a gyereknek, délután át lehet tőle venni. Délig nagy kuss. Ráírok, hogy mi a helyzet, ekkor gyors válasz, hogy persze, kell a vinyó, de a kollégájának lesz és mehet a barátom bármikor hozzájuk a munkahelyükre odaadni a HDDt!!!!!
Na írtam egy szép E-mailt, hogy az árja nem járja, szépen lehet menni címre ha kell valami.(#30144) biker: Volt már párszor velem is ilyen. Elmentem emberhez rendszert rendbe rakni (újratenni), aztán ott derült ki, hogy adatok kellenek neki a gépről (pontosan 340Gb), ami hogyhogy nem a C partíción volt (más nincs is). Szépen vihettem saját HDD-t átpakolni a cuccait, particionálni, majd minden vissza. De ez már rég volt.
-
biker
nagyúr
válasz
#64791808 #30143 üzenetére
Alap, amit mindenkivel közlök, ha elviszem, akkor olcsóbb, mert szimultán tudok mást is csinálni közben
De ha helyszíni munka, akkor lehet hogy 2 órán át nézem hogy nő a bitkolbász
Pl hdd csere migrálással, 3 óra helyszínen, kifizette
Ebből gondolhatjátok, mennyi ideig csak a csíkot néztem és tanácsokat adtam -
wolfman
veterán
válasz
#64791808 #30138 üzenetére
Akartam mondani, hogy a Te áraid meg elég magasak, de Biatorbágyon lehet reális. Gyulán itt lent ennek a kb. feléért lehet kivitelezni ezeket.
Óradíj meg itt soha semmilyen körülmények közt nem játszik, mert minden esetben a "most itthagyom mert nem érek rá, aztán majd jövök érte mikor is!?" szokott lenni. Persze ha azt mondom, hogy 3 órát szoptam vele, akkor nem hiszi el.
-
wolfman
veterán
válasz
#64791808 #30125 üzenetére
Azért mert az egyszeri USER alapjaiban nem ért a géphez, úgy telepítget. Ha egy nagyjából gyakorlott user csinálja, hát ok, ő gépe, de ez most pl. egy frissen nyugdíjazott faszi. Sok lövése nincs a dolgokhoz, de telepítgetni azt úgy érzi, hogy kell.
Jó, ok, böngészőt tegyen fel ahogy és amit akar, csak a gyakorlati tapasztalat, hogy az utána nem lesz beállítva semmire, nem jelenít meg semmit, nincs telepítve hozzá semmi, majd utána jön a telefon, hogy szar. Amúgy meg mindig megnézem amit feltelepítek, hogy az jól is működik-e, Chrome mindent vitt, pörgött ahogy kell. Az hogy utána ő felrak magának Skype-ot meg Vibert, stb. hát kit érdekel, legyen.A windows frissítés is alapvetően maradhatna, csak a gyakorlati példa azt mutatja, hogy ebbe is bele szoktak kötni és végül jönnek panaszkodni. Itt az szokott lenni, hogy megemlítik, hogy a gép sosem kapcsol ki, valamit mindig tölt, meg kiír mindenféle frissítést. Amikor megnézem, akkor ilyen hogy 89 új frissítés érhető el, vagy 50 telepítésre vár, nem pedig 2-3. Általában lassú a net mindenhol, nem várják meg hogy normálisan települjön, csak kikapcsolják a gépet, ami nem kapcsol, mert szeretne frissíteni, meg bekapcskor is frissít, a letöltéstől meg lassú a net stb., jönnek a gondok. Általában én szoktam a windowst lefrissíteni mikor még nálam van, aztán inkább jobb ezt is nem a userre hagyni.
-
Jazzos
őstag
válasz
#64791808 #30086 üzenetére
15 éve naponta sok embert szolgálok ki. Nagyképűség nélkül elmondhatom hogy kb. 10 másodperc alatt lejön számomra mindenkiről, hogy érdemes-e vele üzletet kötni vagy sem.
A telefonnál még jobb a személyes találkozó. Nálam az első alapszabály: büdös emberrel nem kötünk üzletet. Nem tudom megindokolni pontosan az okát, de a tapasztalat azt mutatja, messziről kerülni kell őket. Nem csak a szag miatt. -
Solad
addikt
válasz
#64791808 #29874 üzenetére
Amit te irsz az az idealis eset. En meg tudok olyanrol hogy egy srac aki kibukott az egyetemrol, x cegnel akart dolgozni ahol eppen hely sem volt, aztan odatelefonalt a kozeli rokon aki y cegnel volt nagykutya, es hipphopp lett felvetel egy olyan poziciora ami korabban nem is letezett x cegnel de pont olyasmi volt amit az illeto elkepzelt maganak.
Gyanitom az ilyesmire gondolt macilaci.
-
macilaci78
nagyúr
válasz
#64791808 #29843 üzenetére
Én meg elérem a kamra felső polcát. Tényleg. És volt, aki ezért istenített.
Én sem tehetek erről, az a 10 éves gyerek sem, szerintem senki sem tehet arról, mibe születik bele. Az a kérdés, mivé válik. Ki van segítve az, aki 10 nyelven tud McDonald's-ban kiszolgálni, mert szakmája nincs, de gólöröm van. -
macilaci78
nagyúr
válasz
#64791808 #27905 üzenetére
Más odaadni a kezébe, hogy ellenőrizze a korábban bemondott adatokat, vagy kézzel leírja egy előre nyomtatott blankettaszerződésre és megint mást odaadni lemásolni, stb.
Gyakorlatilag a bankoknak sincs joga lemásolni a személyes okiratokat, ezért is íratnak alá hozzájárulási nyilatkozatot.
-
wolfman
veterán
válasz
#64791808 #27855 üzenetére
Valaki írta itt régebben, hogy az előre utalás biztosabb módja az utánvételnek. Mind a kettő esetben megeshet hogy átvernek és nem kapsz semmit vagy mást kapsz vagy azt de hibásan, de az előre utalás lekövethetőbb.
Amíg utánvétnél lehet ráírni bármi címet vagy kijátszhatóbb fiktívebb adatokkal, addig előre utalásnál ha átvernek a bankszámla az tuti biztos lesz a rendőrségnek. Csak olyan számlaszámot fog adni amiről leszedheti a pénzt, és azt meg nem lehet csak úgy nyitni, tehát a banki pontos adatokat fog adni a számlatulajdonosról, akinek ajtaján napokon belül kopogtathat a jard. Ezért nem is fosok ilyenkor, persze mindig macera a rendőrségi ügy.
Jóbarátomat egy HDD-vel akarták átverni személyes találkozó alkalmával. Gondolta az ember, hogy majd jól nem lesz lehetőség tesztelésre, csak haver meg rafkósabb volt, kocsival ment a találkahelyre és volt nála egy 12V to 220V adapter és egy tesztgép az anyósülésen!
Gyerek köpni nyelni nem tudott, mikor megtudta hogy tesztelés lesz a parkolóban.
-
Penty
aktív tag
válasz
#64791808 #26061 üzenetére
"Elmondása szerint így is megértik a lényeget, ő nem fogja törni magát, hogy helyesen írjon."
Szerintem ez csak kifogás a részéről. Ha valakinek törnie kell magát, hogy helyesen írjon, az egyszerűen nem tud helyesen írni. Ha valaki tud helyesen írni, annak nem kell törnie magát, hogy helyesen írjon, mert alapból helyesen ír, mindenféle erőlködés nélkül. Az ilyen embernek inkább a helytelen írásmód az, aminél erőlködnie kell, mert szinte nehezére esik, hogy egy-egy szót szándékosan helytelenül írjon le.
-
Lord Myn
senior tag
válasz
#64791808 #24317 üzenetére
Abszolút egyetértek!
Amikor egy jó 10 éve én is ilyenekből tartottam fenn magam, mindig h*gyért-sz*rért várták volna el, hogy dolgozzam vagy ha valaki netalán kifizette a pár ezer forintot, akkor onnantól cserébe örökös (ingyen) support-ot várt el. Sőt... volt aki azt mondta, hogy ez nem is igazi munka, hiszen a szomszéd kisfia is meg tudná csinálni.
Később megelégeltem és elkezdtem számlára dolgozni (kiszállás, megkezdett óránként + fa), hirtelen meg is csappant a kuncsaftok száma.
Ma már multinál dolgozom (mondjuk szintén EUS, itt is vannak "memoárok") és elhajtok mindenkit aki munkaidőn kívűl IT support-tal keres meg vagy olyan árat mondok, hogy ha azt kifizeti akkor ok (általában nem
). Most már többet ér nekem a szabadidő, amit a családommal tölthetek, mint az ótvar szutykok rendbe rakása...
-
Szakbarbár
aktív tag
válasz
#64791808 #24319 üzenetére
Rokonoknak, ismerősöknek, kollégáknak. Ismeretlenek még nem kerestek meg, de szerintem tőlük is csak a benzinpénzt kérném el. Miért csinálom ingyen? Nem tudom, fogjuk a jó szívemre.
Nekem sosem volt pofám pénzt kérni a munkám után, ha adtak akkor is úgy kellett rám erőszakolni. De gondolom ha napi szinten megkeresnének, akkor egy idő után nekem is változna a hozzáállásom, de egyelőre ez a veszély nem fenyeget.
Helpdeskesként dolgozom, szóval mondhatjuk hogy a szakmába vág.Azbest
Engem is kerestek meg akkor amikor épp nem volt sok szabadidőm, olyankor én is átirányítom az embereket máshoz. De egy gyors "ránézést" meg szoktam ejteni, hátha csak pár perc az egész hibát elhárítani. -
Sytex
tag
válasz
#64791808 #24257 üzenetére
Egész addig amíg ezt el nem meséli valami nála jobban hozzáértőnek és te és a céged mész lefelé a lefolyón, mert hogy többet nem jönnek hozzád az is biztos...
"Hazudtál te valamiben? Nem."
Ezzel vitatkoznék, szintén tőled idézek:
"valamint van sugárcsökkentő lakkozásra is lehetőség" "minden további rétek sugárzáscsökkentő" -
gozso
őstag
válasz
#64791808 #24224 üzenetére
gondolom elhiszitek hogy mindent elkövettem már... egyébként a sztori hosszabb, talán rávilágít az ügyfélre...
kezdetek: kell egy gép, de fekete legyen ám! állítása szerint ha minden fekete egy gépben, a káros sugarak kevésbé tudnak kijönni belőle, illetve a kozmikus sugárzás, és egyéb rezgéshullámok elnyelődnek. nem röhög, ez tök komoly, kb 1 óráig fejtegette...nos, lőn a konfig, mindenre igent mondott, a teljesítmény adatok nem nagyon rázták meg, csak FEKETE legyen a gép...
nem is volt gond, ház ugye van, fekete alaplap van, feket hűtőbordás ramokkat kicsit keresni kellett. közöltem: fekete hdd valószínű nem lesz, de az ssd az megoldható, chiftec-nek volt fekete tápja.... ismét mondom, az adatok nem érdekelték az ügyfelet, a konfig másodlagos szempont volt (asrock, i5, 8gb ram, coolermaster ház, chiftec táp, 2tb hdd, jogtiszta win, office) korrekt módon teljesen rám hagyta a dolgokat, de a szín mindig előkerült...az összerakásnál elszorult a gyomrom: az alaplap hátlapi lemeze az nem fekete... illetve a kábelek (power switch, rst, hdd led stb... szintén színes...
leszállítva... hümmögés: ez így nem lesz jó... jönnek a sugarak majd...ok, kábeleket beharisnyáztam, megoldva... de a hátlap... kínomban mondtam hogy egy fényező haver megcsinálja 5k-ért.... bólintás, vigyem csináltassam. meglett...(kevesebb volt...)
viszont amikor kezdte feszegetni hogy a chipset hűtő, illetve a cpu cooler se fekete még... na, ott bedühödtem...
ja, igen a gép az jó, gyors meg minden... de a színe...ezek után is én vagyok a hülye?
-
ViZion
félisten
válasz
#64791808 #23652 üzenetére
Jogos.
Anno egyik melóhelyemen a főnök anyukája isfigyelt minketdolgozott. Mindenkit b***szogatott, h menjünk, kérdezzük meg mit akar, meg adjuk ezt-azt, etc... Mondom magát nem idegesíti, mikor bemegy vhova nézelődni és az őr/eladó/akárki a sarkában liheg és ha bármire ránéz, már veszi is és tolja a sok süket dumát? Engem az agresszív eladó idegesít, de az is, aki kikerül (Metro, Obi és hasonlók), mert ez nem az ő osztálya, azt se tudja kié, az hol van, meg egyáltalán...A Te "csoda" eladódat sem értem. Ilyenkor az a cél, h mielőbb megkapja -hiszen már kifizette-, húzzon a fenébe (boldogan), és jöhet a következő vevő. Nem? Így most X ember várt rá esetleg, Te meg belőtted volna a Dunába, mert ne a Te időddel szórakozzon, csak mert neki is van egy elképzelése...
...és BUÉK mindenkinek
-
szumo
senior tag
válasz
#64791808 #23044 üzenetére
De meglehet oldani
A második 13" notinál, amit szét kellett volna szednem "wisszabutítás" miatt, 4 óra alatt sikerült elérnem, hogy usb-ről a win7 telepítő elinduljon és agyonverjem a win8-at. Az már más, hogy mekkora hercehurca volt, mire kinyertem a megfelelő kódot az aktiváláshoz. -
oriic
HÁZIGAZDA
válasz
#64791808 #23031 üzenetére
Nyugi csak véleményt mondtam, no offense. Átlag userről volt szó. Ha már külön embert kérnek meg rá hogy más oprendszert tegyenek a gépre, akkor az ÉN véleményem szerint azért kéri, mert nem kompatibilis egy egy programjával, vagy mert pl nehezíti a munkát. (mert akkor értene hozzá, és megcsinálná saját maga. Mert ÁTLAGBAN nem kell nagy IQ egy oprendszer telepítéshez, downgrade-hez. Ok mostani gép persze kivétel)
De tényleg kíváncsi lennék rá, hogy miért kért az emberünk win7-et, kíváncsi lennék a válaszára.
-
cbmfan
senior tag
válasz
#64791808 #22274 üzenetére
na az b@szna be
másik ilyen téma a lomisok:
alapszabály: környéket körbe kell járni lomizás előtti napon, mondani lomisoknak, hogy mi érdekel. és magas árat ígérni. általában félrerakják.
a főnök:
a környéken általában pár placc az övé. vele kell üzletelni, először megkeresni. tőle kell árajánlatot kérni, hasonló módon mint a plédeseknél.
a kis főnök:
esetek nagy részében a főnök rokona, fiatalabb korosztály. pár perc beszélgetés után válogathatsz az eldugott cuccok között is, nem csak a szemétben.
a telepes:
helyi begyűjtő, főnök megbízottja, általában kisebb család. ott alszanak, hozott vagy gyűjtött alkalmatosságokon. lehet próbálkozni ha nincs ott a főnök és/vagy nem látta a cuccot.
a kóborló
alfaj 1 - a deszkás: különböző kisteherautókkal, Lada utánfutóval, bármi egyébbel. faanyagokat gyűjt, deszkáktól helyszínen szétvert bútorokig bármit. értelme nincs venni tőlük, mert mindent szétvernek.
alfaj 2 - a vasas: bármi fém. számtech cuccok esélyesek, de a házat nem adják.
szinte mindnek fogalma sincs, hogy mi van a kezében, kivéve a fémeket és azokat tartalmazókat. ha mondod hogy mi van a kezedben, segítesz neki az plusz pontot ér.
ami tuti bejön: telepessel beszélgetni, akár fél-egy órát. amit frissen hoznak akár ingyen odaadja. következő alkalommal étel (kenyér, felvágott, hasonlók), ital (üveges víz) 100% siker, cserébe ad bármit. persze köztük is van arrogáns, de lehet próbálkozni ha megtetszett valami, de kevés sikerrel. kisebbségi felmenők említése, sötétebb tónusú bőr plusz pont.
időjárás nagyon befolyásoló tényező. borús, esős időben esélytelen, főnökök eltűnnek, telepesek behúzódnak vackaikba, emberek nem visznek ki semmit.
mászkálni de. 10-11 óra és du. 2 órától sötétedésig érdemes, akkortájt hordják ki a vackaikat. ha lomisnak néznek nem kell megsértődni
-
stol
addikt
válasz
#64791808 #22064 üzenetére
Nincs egyenes összefüggés a dolgok között. 4 éve keresünk szervizest és már-már rettegünk, ha "friss infós diplomás" jelentkezik, mert SEMMIT SE TUDNAK.
Elvéreznek az interjú első fordulójában. Ha nagyon autodidaktán tanulóak, akkor a másodikban, ahol forrasztóállomást tolok az orruk alá.Önálló munkavégzésre talán alkalmasak korlátozottan, de hibakeresési és problémamegoldó képességük pocsék a mostani padból kiesetteknek.
Most nyáron volt egy mérnök infós "tanoncom". És jól eső dolgokat mondott.
"Itt 3hét alatt többet tanultam, mint az egyetemen 3év alatt..." Ez elmond valamit az oktatási színvonalról.
Mérnök infós lesz és most ismerkedett meg általam a PC lelkivilágával úgy kb.Jómagam szakmái:
-elektronikai műszerész
-rendszerprogramozó
-multimédia fejlesztő
-mérnök informatikus
-infokommunikációs hálózati mérnök.És 10év aktív szakmaiság után SE mondom, azt, hogy mindenben spíler vagyok. Inkább, csak megvan a szükséges rálátásom a szükséges területekre.
De minden nap tanulok.Pl. trehány karosszériás után magam lakatoltam ki normálisan az autóm....
-
cbmfan
senior tag
válasz
#64791808 #21999 üzenetére
látom nem érted a poént. na mindegy, én kérek elnézést, hogy képesek voltunk beletaposni érzékeny lelki világodba a pina említésével. sőt, még ki sem csillagoztam! és hadd kérdezzek rá valamire ezzel.
a vadmagyar dumát pedig én is rühellem. itt élünk, ezt a nyelvet beszéljük (többnyire), na és?
diavetítőnk sosem volt. inkább mesélt anyám mesekönyvből, az valahogy jobb volt
-
MR_Joe
senior tag
válasz
#64791808 #21776 üzenetére
Ezt tapasztalom én is. Főként a fiatalabb korosztálynál. Feltesznek mindenféle idióta programot, ilyenolyan chat klienst, hozzá "emoticons" pakkot(meg amit telepít mellé magának a cucc), cuki ikonokat meg egérmutatókat. Természetesen ezeket is a jövevényprogramokkal együtt. Aztán persze témákat a windowshoz, a böngészőhöz, stbstb.. aztán mikor netezni akar lassú. Vajon miért? A böngészőben ott figyel 30 féle toolbar, kapásból megnyit legalább 6 oldalt mindenféle reklámmal meg társkereső és egyéb oldalakkal ... persze a saját fájljait / képet / videót összevissza másolgatja a gépen, ahova sikerül. Aztán meg jön, hogy ezt meg azt nem találja, nem indul, lassú... persze tisztelet a kivételnek, azért abból is akad jópár
-
biker
nagyúr
válasz
#64791808 #21319 üzenetére
Senki nem kotelezi a vevot
A piacon vannak termekek, kulonbozo arral, a vevo szabadon dont, a birosag lesz@rjaEgy esetben nem, ha a vevo mas penzevel vasarol, es tudatosan a dragabbat veszi (beszerzo ugye) es a megbizo feljelenti vagy mas
Lasd kb az osszes kozbeszerzes, ingatlanmutyi
Illetve a termekbemutaton sem az irrealisan magas ar a jogserto, hanem az elallas joganak korlatozasaDe piacon maganszemelyek kozt hogy jonne letre buncselekmeny? Ezt te teljesen komolyan gondolod es elhiszed? Akkor nagyot csalodtam benned...
-
Lenry
félisten
válasz
#64791808 #21312 üzenetére
Az, hogy valaki 30%-kal a piaci ár felett árulja a kocsiját, vagy a Vertu egy terméket a luxuspiacra státuszszimbólumként pozícionálva drágán ad, az egyértelműen más, mint hogy valaki a használt, régi számítógépét az új ár kétszereséért adja, palimadárra várva.
hátőőő jogilag baromira ugyanaz a kettő
legalábbis én nem látom a törvény szövegében, hogy a piaci ár fölött 30% az még oké, a 200% meg már nem.Ha ezt a különbséget nem értitek, hanem elkezdtek matekozni
mivel a törvényeket csak így lehet betartani, matekozva. máshogy nem. lásd eggyel föntebb.
ameddig pedig a bíróság számára a törvény szövege a mérvadó, addig hadd ne legyek már f*sz, ha számomra is az...Attól a csalás még csalás marad
ez így van, kár, hogy a magasra pozicionált ár nem számít csalásnak
Nem kell elhinni
valóban nem, mert nem igaz.
-
Jazzos
őstag
válasz
#64791808 #21312 üzenetére
Feltételezed, hogy innen valaki át akar(t) verni valakit? Jó hírnév megsértése?
Alapvetően és is amellett állok, hogy ne legyenek lehúzós eladások, de hol és hogyan húzod meg a határt? A tisztelt bíró úr nem hagyatkozhat az érzéseire, szép is lenne. Erre próbáltam rávilágítani előző hozzászólásommal.
Egyébként szerintem amit idéztél az tényleg nem ide való lehet, különben az összes utaztatós-matracos-ilyenolyanlámpás lehúzós banda a börtönben ülne már. -
biker
nagyúr
válasz
#64791808 #21308 üzenetére
ez a bullshitok bullshitja
szabad piaci árak vannak, boltban, piacon, bárhol.
aki megpróbálja korlátozni, hogy harmadik fél mennyiért ad el bármit, az megsérti az árak szabad meghatározása jogát, akár kartell gyanúba is keveredhet.A vertu telefon se ér 3millát, max 100-et, mégse annyiért adják.
ha nem ér annyit, nem veszik meg, ennyi
a többi az jótékonysági túltengésben szenvedő ráérő emberek "majd én segítek lenyomni az árat" akciója
FYI: 1996. évi LVII. törvény a tisztességtelen piaci magatartás és a versenykorlátozás tilalmáról
A gazdasági versenyt korlátozó megállapodás tilalma
11. § (1)16 Tilos a vállalkozások közötti megállapodás és összehangolt magatartás, valamint a vállalkozások egyesülési jog alapján létrejött szervezetének, köztestületének, egyesülésének és más hasonló szervezetének (a továbbiakban együtt: vállalkozások társulása) a döntése (a továbbiakban együtt: megállapodás), amely a gazdasági verseny megakadályozását, korlátozását vagy torzítását célozza, vagy ilyen hatást fejthet, illetve fejt ki. Nem minősül ilyennek a megállapodás, ha egymástól nem független vállalkozások között jön létre.17
(2) Ez a tilalom vonatkozik különösen:
a) a vételi vagy az eladási árak, valamint az egyéb üzleti feltételek közvetlen vagy közvetett meghatározására; -
Jazzos
őstag
válasz
#64791808 #21308 üzenetére
Nem akarom védeni azt, aki drágán árul, de ez egy gumi szabálynak tűnik. "Jogtalan haszonszerzés" - nem tudom ebbe belefér-e, h valaki piaci ár felett kínál. Mert ha igen, akkor hány % felett számít annak? Jogtalan haszonszerzés-e, hogy nem tudom tartani az árgépes áfacsalt árakat, csak kb 10-20%-kal felette tudok dolgozni?
Bonyolult témának tűnik... -
tbs
addikt
válasz
#64791808 #5663 üzenetére
Hát, lehet ott fizetnek neki. Nem mindenki elég türelmes, szerencsés, vagy esetleg nem akar a tudásának megfelelő állást találni.
Meg hiába hiperkocka vki, ha szakmunkásbizije van. Az 5 perfekt nyelv, 3 diploma, max. 25 éves életkor, 10 év gyakorlat minimálbérért nem mindenkinek elérhető...
-
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- OpenWRT topic
- Autós topik
- Politika
- Milyen légkondit a lakásba?
- Trump óriási adót varr a TSMC nyakába, ha az nem gyárt az USA-ban
- Milyen HASZNÁLT notebookot vegyek?
- Kertészet, mezőgazdaság topik
- Kompakt házban kínál csúcsteljesítményt az Oppo Find X8s
- Építő/felújító topik
- Sony MILC fényképezőgépcsalád
- További aktív témák...
- Remek áron eladó dobozos új ACER NITRO V16 /R7-8845HS/16GB 1000 GB SSD NVIDIA RTX 4060 8 GB 165Hz
- Bomba áron dobozos új GIGABYTE /I7-13620H 16GB 1 TB SSD Nvidia RTX 4060 8GB 165 Hz FHD+ IPS/
- Dobozos ÚJ Asus Tuf A15 /R5-7535HS/16GB/512 GB SSD/RTX2050 4GB/FHD/IPS/144Hz/Gari 2027.03.
- Hibátlan lemezes PlayStation 5 Fat (CFI-1216A)Alza garanciás 2025.10.07-ig/beszámítás van
- AKCIÓ!!! GAMER PC: Új i5-12400F/14400F +RTX 4060 GDDR6 +Új 16-32GB DDR4! GARANCIA/SZÁMLA!
- Bomba ár! HP X2 210 G1Tablet - Intel Quad Z8300 I 2GB I 32GB SSD I 10,1" Touch I Cam I W10 I Gari!
- Samsung Galaxy A54 5G 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- BESZÁMÍTÁS! ASRock H510M i5 10400F 32GB DDR4 240GB SSD 1TB HDD RX 5700XT 8GB Rampage SHIVA 600W
- Samsung Galaxy A05 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Apple MacBook Air M3 15, Újszerű, Dobozával, 12 hónap garanciával
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest