- Plazma TV topic
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 7***(X) "Zen 4" (AM5)
- Azonnali alaplapos kérdések órája
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- Kezdő fotósok digitális fényképei
- Kivégzi a Firewire-t az új macOS verzió?
- Vezetékes FEJhallgatók
- NVIDIA GeForce RTX 3080 / 3090 / Ti (GA102)
- Bambu Lab 3D nyomtatók
Új hozzászólás Aktív témák
-
BigManus
addikt
válasz
legendary #3006 üzenetére
Neked kell eldönteni, melyik fekszik a legjobban.
Én nagyon régóta SuSE-t használok az itthoni gépeimen is, a cégnél is SuSE Enterprise van, a laptopomon szintén.
Kubuntut kipróbálásra feltettem, de nem jött be, sok hibába bele futottam.
Puding próbája az evés. Ha már amúgy is ennyit telepítgetsz, javaslom ne a live rendszert próbáld ki, hanem told fel élesben.
Ha elakadsz, segítünk. -
wetomi
aktív tag
válasz
legendary #2998 üzenetére
Telepítés után az első (max a 2. normál frissítéssel, amit illik rögtön megcsinálni) lejön a flash és egy-két apróság. A kodekeket általában külön szokás felrakni, de első indításkor pl. az Amarok is szólni fog, ha nincs kodek és telepíti az engedélyeddel.
A "non oss" jelölésű forrásból rakja fel a zárt összetevőket, pl a flash, vagy adobe reader...
amúgy további repók
onnan is a Packman neű kell, amit a YaST-ból is fel tudsz venni, a telepítési források, források hozzáadása, közösségi telepítő források kiválasztásával.
Én általában kézzel vadászom össze, de már pár kattintásból megvan, kitapasztaltam.Ezután tudsz még utólag válogatni is, természetesen ludla megoldása sokkal egyszerűbb.
Mikeee86: Akár a biosban a lemezek boot sorrendjét is megváltoztathatod, én anno az áttéréskor így csináltam, kevésbé volt szem előtt a windows, hogy nem volt benne a grub menüjében.
-
ludla
őstag
válasz
legendary #2998 üzenetére
Ezt kell feltelepíteni és megyen minden Multimedia Codecs
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- BESZÁMÍTÁS! MSI B450M R5 3600 16GB DDR4 512GB SSD RTX 2060 Super 8GB THERMALTAKE Core V21 500W
- Alkatrészt cserélnél vagy bővítenél? Nálunk van, ami kell! Enterprise alkatrészek ITT
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 4500 16/32/64GB RAM RTX 3050 6GB GAMER PC termékbeszámítással
- BESZÁMÍTÁS! Apple MacBook Pro 14 M4 MAX 36GB RAM 1TB SSD garanciával hibátlan működéssel
- Azonnali készpénzes GAMER / üzleti notebook felvásárlás személyesen / csomagküldéssel korrekt áron
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest