Hirdetés
- CES 2026: akár játszhatunk is az Acer RGB lézerprojektorával
- Iterálunk, iterálunk? DeepCool AK700 Digital processzorhűtő
- CES 2026: felcsavarta az AI-t az AMD, de örülhetnek a játékosok is
- CES 2026: Teljesen szürreális lett az ASUS asztali gamer PC-je
- CES 2026: 1 kHz-es modell is akad az Acer idei monitorkínálatában
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Úgy állhat le a 16 GB-os GeForce RTX 5060 Ti gyártása, hogy közben nem áll le
- Telekom TV SmartBox: szolgáltatói set-top box alacsony korlátokkal
- Sony MILC fényképezőgépcsalád
- Vezetékes FEJhallgatók
- Flipper Zero
- Digitalizáló- / rajztábla tapasztalatok, tanácsok stb.
- CES 2026: felcsavarta az AI-t az AMD, de örülhetnek a játékosok is
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- 2026 a GDDR6-os VGA-k éve lesz?
-
PROHARDVER!
Subaru topik
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
Qru
MODERÁTOR
válasz
czanga
üzenetére
Hammerite az nalam is bevetesre kerul mar.

Lassan nalam is olajcsere meg a nyikorgo kuplunggal kell vmit kezdenem. De sajnos mar a kinyomocspagy is szol hidegen szoval lassan megint rakoltos lesz a tema.
Klimat toltettem mert mar erzesre nem hutott ekeg erosen. Kb fele gaz vt benne...
-
Omli85
őstag
válasz
czanga
üzenetére
Bolttal hiába kakaskodsz semmilyen alkatrészre nincs garancia amit számlás beszereléssel kell igazolni ha nincs róla számla munkalap stb. A fogyasztóvédelem sem fog semmi számodra pozitívat reagálni erre a boltot meg nem ijeszted be egy fogyivédelem emlegetéssel le szarja kb mindenki. Egy esetben lehet kibújni ez alól ha szakmádat tekintve képesített vagy az alkatrész cseréjére akkor általában ki lehet bújni a számlás beszerelés alól. Amúgy gyártóval kell felvenned a kontaktot részletes hibaleírás és dokumentáció stb. Valszin bevizsgáltattatható velük a cucc de neked kell valószínű végigcsinálni, hogy kikerüld az eladási láncok/boltok garanciáztatási rendszerét mert azokban nem fog visszakerülni a gyártóhoz vagy ha igen a költségeket így is úgy is rádhárítják bárdniál csináltam ilyen folyamatot anno hidd el jobban jársz ha magad intézed
.
Amúgy re mindenkinek egy "kis" időre elvesztem sűrűek lettek a mindennapok
Lega még megvan problémamentesen éljük a mindennapokat. -
czanga
őstag
válasz
czanga
üzenetére
Bocsi, kifutottam az időből...
@Qru
Én most a Suzukival (Swift, 2001) foglalkoztam, mert visszakaptuk a lakatostól, és hát... belül kompletten szétszedtem, mert úgy rakták össze, hogy elnézést a kifejezésért, de szebbet h*nyok. Oldal panelek nem voltak a helyükön, patentok be se voltak pattintva, és a hátsó üléssort kiszedve, a kárpit alatt találtam egy 10cm-es hajlított lemezt. Minden fém és kosz és fémpor.
Stb stb... Olcsó volt, de az alját tényleg megcsinálták legalább mindenhol és mindkét küszöb cserélve lett. 420-ból nem nagyon kapsz semmit, és ha már ott vannak alatta az új Nexen négy évszakosok, stb. Néztünk mást, de nem láttuk értelmét 600-700-ból venni valami random autót. Ezt legalább ismerjük, javítom, működik rendesen, még ha a kasztni papírból is van. -
MasterMark
titán
válasz
czanga
üzenetére
Nem, amúgy komolyan így kell.
Itt ki van írva, hogy Alkatrész Értékesítés, ott kell lemenni egy lépcsőn, és akkor ott van lent egy pult, ott adják amit kérsz. (Vagy megrendelik, nekem szerintem 5 éve jön az olajleeresztő csavarom amit mondták, hogy majd hívnak ha megjött. Azóta is hívnak...
)Ja viszont rögtön cikkszámokkkal menjél, mert nem túl kompetensek az ott lévők, nekem simán egyel kisebb olajleeresztő tömítést adtak, mint ami kellett volna, pedig odaadtam a forgalmit az alvázszám miatt.
-
válasz
czanga
üzenetére
velem is nagyon kedves volt és mindent megbeszéltünk, csak aztán nem történt semmi...
(persze a szekunder levegős rendszer kiírást nem ő csinálja, csak megszervezte volna a csókát, meg ledugózza a visszaágat, szóval nem olyan jellegű szerelés, mint általában, de hát ő mondta el a menetrendet)
-
válasz
czanga
üzenetére
add meg azért az esélyt neki a kisebbik hibára. nálam is másfél milliós váltó javításnál jártunk már fejben, amikor aztán a seibiko megcsináltatta az olajban úszó elektronika pucoltatásával 150e ft-ért összesen (olajcserével együtt).
mellesleg tegnap először átraktam sport módba a váltót
, mert megint úgy éreztem, hogy hideg van és "ellustult". na, sportban működik úgy, mint az xtrail működött alapból kb., szóval ott valahogy hamarabb reagál a gázra, nincs az a hoooooosszzzzzzúúúúú spét, hogy nyomod, semmi, nyomod, semmi, nyomod, semmi, nyomod... majd felpörög.úgyhogy sport az új normál. valószínűleg csak elszoktam már egy ennyire sz.rul (de mindenki szerint atom megbízhatóan) működő automata váltótól. öreg darab.
-
Qru
MODERÁTOR
válasz
czanga
üzenetére
Múlt áprilisban egy nagy revizióért fizettem kb 400k-t, nem gyári de márkás cuccokkal (vezérműszíj, feszítőgörgők, hosszbordás szíjjak, vízpumpa, új hűtővíz, motorolaj, levegő és pollen szűrő, plusz a gyertyák cseréje).
Ezek alapján egy motormegbontásos mókára sztem 500k inkább alá lőtt ár. -
Qru
MODERÁTOR
-
MasterMark
titán
válasz
czanga
üzenetére
Nem akarlak elkeseríteni, de kb. kár reménykedni ilyenekben. Ezeken én is túl vagyok már, hacecarban csináltunk indikátoros tesztet, nem volt egyértelmű, cseréltünk kupakot, nem segített.
Ha felfújja a csöveket, meg kitolja a vizet, az nem attól van hogy valahol lelevegősödik a rendszer.
Hengerfej tömítésnél egy kis részen az égés csúcsnyomása átviszi a vízrendszerbe a kipufogógázt, visszafelé nem megy víz, mert nincs akkora ereje hogy átnyomja.
#13851: Neked turbós a motor ugye? Van egy cső ami elvezeti a kupak alól a túlnyomást? Nekem ha nagy sebességnél kitolja a vizet akkor a fél motortér vizes, mert a szél meg a turbulencia szétviszi mindenfelé.
-
MasterMark
titán
válasz
czanga
üzenetére
Igen, de fogyott víz, a helyén most levegő van. Mivel a termosztát mögött reked a levegő, csak akkor fog kijönni ha nyit a termosztát.
A fröcskölt víz a vízrendszeren lévő túlnyomásos sapkából jön, mivel ahogy termeli a kipufogógázt a rendszerbe, maga előtt kitolja a vizet.
Mivel így kevesebb víz és több kipufogógáz van a rendszerben, egy kicsit borulnak a dolgok.
Ha csak kicsi víz van kint akkor még nem annyira vészes a dolog.
-
MasterMark
titán
válasz
czanga
üzenetére
Pro tipp akkor megy fel a mutato ha keves a viz benne es nincs mar viz alatt a szenzor.
Nekunk szerencsenk van mert a vizpumpa lent van, bmw-ken felul van, szoval ha kinyomja a vizet utana nem keringeti.
Ha felmegy a mutato akkor egy ovatos 1000-1500-as fordulaton rogton visszamegy. Ez annyit jelent hogy nem a vizet meri olyankor, hiszen ilyen gyorsan nem hul le a viz.
Tovabbi protippek hengerfejes autoval jarashoz nalam.

-
czanga
őstag
válasz
czanga
üzenetére
Írtam Szereldmagadnak, és nagyon korrektek voltak. Sajnos tudják, hogy szivárog a prés hidraulika olaja, és elég utántölteni ha gond van vele, de ezt a kisegítő beugrós kolléga nem tudta, így aztán mi sem.
Elnézést kértek, leírták, hogy jövő héten haladéktalanul javítják, és kárpótlásul felajánlottak egy 7 órás ingyenes szerelési bérletet.Közben meg ma a nyergeken megcsináltam csiszolással, zsírtalanítással és kézi ecsetes festéssel (kifújtam az ezüst hőálló festékből egy kupakba, és pici ecsettel festettem le) a csúnya subaru feliratokat. Ha már fel lett újítva a féknyereg, új tárcsák, új csapágy, új betét, új minden, akkor ne így nézzen már ki.

Plusz dolog, hogy utáltam, hogy fehér a felirat. így most sokkal jobban tetszik, harmonikusabb.
-
Qru
MODERÁTOR
válasz
czanga
üzenetére
Simán kérd vissza a lóvét, vagy legalább egy részét adják vissza.

Közben én is beszéltem a szerelővel a hétvégén összefutottunk a balcsin, hogy úgy készüljön, hogy váltó és diffi olajcsere is jön hamarosan. Bár ez még semmi mert a drágább tételek már a kanyarban vannak (lengéscsillapítók, fék, stb).

Tényleg fékből mi az ajánlott? A gyári gyenge fosch. Attól mindenféleképpen erősebbet akarok. EBC? Mtec?
-
Downsampling
senior tag
válasz
czanga
üzenetére
Köszönöm.
Igen, nagy fék nem fog elférni a 16-os felni alatt... Anno sok japán (és nem japán) gyártónál divat volt a hétágú felni, de esküszöm a Subarué a legszebb. Most az autóm itt a ház előtt egy Ufo Civic mellett áll, aminek szint hétágú, de közel nem mutat ilyen jól... -
válasz
czanga
üzenetére
jé! mi is pénteken voltunk dobogókőn. kikértük a gyerekeket csütörtökön, pénteken terveztünk menni kollektíven... nyilván a kicsi reggelre lázas lett, így végül csak én mentem a nagyobbikkal a renault zoé villanycsodánkkal. 10 és 11 között értünk fel, a parkoló tele volt, de pár hely akadt még. rögtön elhúztunk a sípályához, kezünkben a két popsitepsivel. ott marháskodtunk egy órát kb., senki sem mert igazán lecsúszni, mert nagyon meredek, úgyhogy miénk volt a tééér

utána a pálya melletti Zsindelyes nevű helyen ettünk, mint mindig, ami szerintem egy hangulatos, korrekt hely, most sem okozott csalódást. a forró gyömbérjük zseni, a kaja is jó, igaz, drága mindkettő. szerintem ti a rossz tapasztalatot a téry ödön turistaházban lévő étteremmel szereztétek, ami... semmi extra, sőt.
kaja után vissza a parkolóba és emlékeim szerint olyan 13 óra körül indultunk haza, nem esett még a hó, száraz volt az út, simán leverettünk.
utána olvastam, hogy nem sokkal később kitört ott a minden is
-
Qru
MODERÁTOR
válasz
czanga
üzenetére
Nekem moat 5W30 helyett 5W40 ment bele (Motul X-Cess), a szerelo szerint ez a tuti bele. A hangja szebb vt 5W30-al majd meglatom marad-e. Gepkonyv engedi mind a kettot, es szeret melegedni a motor ezert preferalja a vastagabb olajat. Szivem szerint 0W30 menne bele vagy 0W40.
-
czanga
őstag
válasz
czanga
üzenetére
Jah igen, és múlt hétvégén voltam szereldmagadban is és olajat cseréltünk az én autómban, és barátokéban is, így megkapta a bubu a 5W40-es Motul 8100-at, a benne lévő 15W40-es nutella helyére. Filterekből MANN, de utastér/klíma szűrőt még kell szereznem, mert az pont nem érkezett volna meg addig, és azt már itthon is kicserélem csápos nélkül.

Egy ideje pont az olaj miatt is, meg mert ott a Suzuki Swift is, nem jártam vele semerre, így első utam rögtön a csere volt.
Új hozzászólás Aktív témák
- Nagyrobogósok baráti topikja
- Autós topik
- Temu
- Battlefield 6
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- Kodi és kiegészítői magyar nyelvű online tartalmakhoz (Linux, Windows)
- Hardcore café
- Úgy állhat le a 16 GB-os GeForce RTX 5060 Ti gyártása, hogy közben nem áll le
- Telekom TV SmartBox: szolgáltatói set-top box alacsony korlátokkal
- További aktív témák...
- Nagyon szép, fehér Jura Impressa J5 automata kávéfőző profi cappuccino fejjel
- Hario MINI MILL SLIM PLUS tekerőt keresek, mert elveszett
- Jura Ena 8 automata kávéfőző
- Új, csomagolássérült Philips, TrueLife, Lovi cumisüveg melegítők/sterilizáló/mellszívó - garival! -
- Volkswagen Lupo 2002-es évjáratú eladó.
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ultra 7 265KF 32/64GB RAM RTX 5080 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- BESZÁMÍTÁS! ASROCK H510M i5 11400F 16GB DDR4 512GB SSD RTX 3060TI 8GB Rampage SHIVA ADATA 650W
- ÚJ könyv: Gloviczki Zoltán - A holnapután iskolája
- Azonnali készpénzes nVidia RTX 4000 sorozat videokártya felvásárlás személyesen / csomagküldéssel
- Xiaomi 14T Pro 512GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest

.
Stb stb... Olcsó volt, de az alját tényleg megcsinálták legalább mindenhol és mindkét küszöb cserélve lett. 420-ból nem nagyon kapsz semmit, és ha már ott vannak alatta az új Nexen négy évszakosok, stb. Néztünk mást, de nem láttuk értelmét 600-700-ból venni valami random autót. Ezt legalább ismerjük, javítom, működik rendesen, még ha a kasztni papírból is van.