Hirdetés
-
PROHARDVER!
Subaru topik
Új hozzászólás Aktív témák
-
czanga
őstag
válasz
MasterMark
üzenetére
Nem tudom mire/kire érted, hogy segít, de itt felénk több járőr van ilyenkor, mint kb az évben bármikor máskor.
-
czanga
őstag
BUÉK!
Én is véletlen megcsúsztam ma is meg tegnap este is.
Párszor...
Körbe körbe, és 8-as alakzatban...
-
czanga
őstag
-
czanga
őstag
válasz
MasterMark
üzenetére
Lyuggatott inkább a fékezés közben felszabaduló gázok elvezetésére szolgál, kis részben csak hűtésre. A maradék pedig, hogy qrva jól néz ki.
-
czanga
őstag
válasz
MasterMark
üzenetére
Hiába, ahogy a magas széntartalmú sport tárcsák is. El tud az is lightos fékezés mellett is. Tapasztalat.
-
czanga
őstag
Lehet nálam is meg fog...
Még vacilálok ezen, mert ugye a méret nagyon sokmindent befolyásol ami menetdinamikában jelenik meg.Szóval eredetileg Pilot Sport 4 is szóba jött, hiába nyugis sofőr, de a jó gumi nagyon fontos. Az viszont pl 205/50-es méretben nincs is.
Persze aztán az átlagosabb, de minőségi utcai gumik is szóba jöttek, de /50-es méretben azok hiába vannak (pl Hankook Ventus Prime 4), pokol drága.
-
czanga
őstag
205/50 R16 a gyári mérete a GF8 GT Turbónak. Lehet tippelni milyen gumit és mennyiért találni ebben a méretben. Ami van az is s*arrá van árazva sajnos, és itt nem egy Pilot Sport 4-ről beszélek.
205/55 már jelentős difi (téli szettem ez, mert egyszerűen nem volt más)
Nyárit vennék rá lassan, de ettől én is fosok, hogy megállítanak akkor viszlát, vagy műszakin kötnek bele.
-
czanga
őstag
Barátomnak mentem segíteni ma szereldmagadba ahol elég erősen törzsvendégnek vagyunk, mert oda hordjuk kb megnyitásuk óta az összes xarunkat, és dolgozunk rajtuk.
Mikor egy srác aki egy H6-os Outback-el érkezett megkérdezte az ottani főnit, hogy nincs itt valaki aki ért a Subarukhoz picit... na ekkor egyszerre hárman mutattak rám, hogy TOMIII, keresnek.
Sajnos nem tudtam nekik megmondani pontosan hol van az adott évjáratúban az üzemanyagszűrő, de sikerült jó tippeket adnom. Egy picit félre ment nekik pár alkatrész rendelés sajnos, de remélem sikerül nekik kimozogni.
-
czanga
őstag
-
czanga
őstag
Na ezt vártam!
Iszonyat jó deal volt!Hátsó fékeket is rendbe teszem. Nincs baj, csak vállasak voltak a RAMBO tárcsák, meg a kézifék nem fogott valami jól.
-
czanga
őstag
Nálam is sok minden történt a GF8-on. Szokásos olaj csere, de most difiben is cseréltem, így kapott Motul Gear 300-at. Ezen felül ha már alatta voltunk mivel volt némi felületi rozsda az olajteknőn meg a hátsó difi házon a kövektől, ezért kezembe fogtam a drótkefét, lepucoltam utána, és kapott mindkettő 2-2 réteg fekete Hammerite festéket. Megcsináltam a rendszámtábla világítást, vettem a ködlámpákba is új xenon look H3-as izzókat, illetve a hangrendszert kibővítettem. Kapott egy Pioneer ülés alá helyezhető mélynyomót, és nagyon szépen elvezettem minden vezetéket (tápot közvetlen akkuról kapott, ahova 300 fokig hőálló szilikonos vezetéket húztam be). Azt hittem nem lesz nagy munka, de több mint 1 nap rá ment.
Az ülés konzolok végei picit rozsdásodtak a sok év párája és nedvessége miatt amit cipővel behord az ember így azok is fel lettek csiszolva, és Hammerite festést kaptak a végek. Alatta a kaszni kiemelt pontjánál is volt pici, azt is kezeltem. Plusz mivel mindkét ülés ki lett csavarozva és hátra döntve, ezért nem csak jobb elől kaptam szét a kárpitozást, hanem a vezető oldalon is, és porszívóztam pucoltam ott ki mindent... volt vagy fél kiló kavics ott, nem is értem.
Ezeken felül pedig még sok mindent meg fogok csinálni rajta most szabim alatt, pl szereztem jó sok rozsdamentes saválló (A2-70)-es csavart. Amúgy minden csavar ami ki jött az réz sprayvel ment vissza, hogy máskor is ki lehessen tutira szedni. Már a radiátor cserekor így csináltuk, pedig oda is A2-70-es hatlapfejesek mentek.
-
czanga
őstag
Szevasztok csillagosok.
Karosszéria lakatos kérdésben tud valaki olyat aki ma még korrekt áron normális munkát csinál, nem pedig pl túlárazott f*st?
Nem cél a restauráció, csak a tartós, korrekt munka. A végén nem néz ki szarul, az pedig plusz pont. -
czanga
őstag
-
czanga
őstag
Egy kis GF8 update:
Én miután túl vagyok a vadiúj radiátor cseréjén, mert ugye out of the box csepegett, a műszakin kiderült még, hogy a tank mellett alul egy áthidaló benzincsövem (12cm hosszú kb és ott ugye három van) ereszt, amiről nem tudtam, nem vettem soha észre. Szóval rendeltem üzemanyag csövet, de sikerült 7mm-est venni, miután az interNYET is azt mondta az kell, plusz én is úgy saccoltam. Olyan szoros lett, és annyira de annyira nem férsz oda (1 ujjnyi hely van ott, mert a legbelső eresztett), hogy összesen 6,5 órát töltöttem az autó alatt fekve mire leszedtem, felkerült az új, és bilincseket visszatettem.
Nem viccelek, tényleg ennyi volt, és azzal ha csáposon dolgoztam volna rajta max 1-2 órát nyertem volna, így inkább nem béreltem helyet.
Műszakin nem ment át ugye, de januárban újra, és egyúttal lakatos keresés, mert szeretném leadni. Valószínüleg Farkas Lajoshoz megy, mert jobb ötletem nincs. (dm-ben jöhet bármi infó lakatos téren) Szeretném olyanhoz vinni aki nem facsavarral fogja visszarakni a műanyag elemelet, nem tör szanaszéjjel minden burkolatot, és tudja mit csinál mert mondjuk foglalkozott már ilyenekkel. Viszont nem várok el patyolat munkát, nem restauráció a cél, hanem a használhatóság. Így is annyi minden vannak ennek a fényezésén mint égen a csillag.
-
czanga
őstag
válasz
MasterMark
üzenetére
Köszi, tudtam, hogy ez van (ASZF mindenhol ugyanaz kb), de nyilván nem fogok kifizetni senkinek egy raklap pénzt erre.
Olyan supportív tudsz lenni amúgy, mondták már?!
-
czanga
őstag
Rendeltem máshonnan másikat (pontosabban ugyanezt), de mivel kb van Nissens, valami Polcar márka (pedig az 13k-val olcsóbb), meg valami három betűs ismeretlen, ezért hiába Nissens hűtő adta meg magát, megint azt rendeltem, mert arról a cégről tudni, hogy csak hűtőket gyártanak.
Illetve az alkatrészboltnak elküldöm a videót, és a válasz fügvényében utána megy cc-ben a fogyvédnek és a gyártónak is közvetlen is, mert ezen a ponton nem igazán tud érdekelni a beszerelés kötöttsége, miközben a teljesen sértetlen hűtő gyárilag ereszt.
-
czanga
őstag
Csináltam egy radit fellógatós, bringa belsős, szelepes, ledugózós nyomáspróbát. Radiátor feltöltve, megdöntve a bal sarka felé lóg függőlegesen a gallériánkon. Nyomás alá helyezve azonnal ereszteni kezd....
Nos akkor menjünk neki a Szakállmetálnak...
-
czanga
őstag
Érkezem én is:
Amikor a GF8-ban elreped az öreg radiátor a felső csőcsonknál, (műanyag felület), majd veszel egy Nissens hűtőt hozzá ami nem rossz minőség. Majd beszerelitek ketten baráttal, és minden frankó egészen 100km-ig kb, amikor is az új hűtő rendesen folyni kezd...
Gari persze nincs, mert magunk szereltük be. Szóval vehetek hűtőt megint, ami nem két Ft.
-
czanga
őstag
Na majd töltök fel én is egy új képet, csak ki kell keresnem majd egy szép adagból, hogy mi az ami épp tetszik.
Nekem közben volt egy radiátor csere, mert elfáradt a minimum (ha cserélt volt már valaha) 10+ éves műanyag felület a szélen és a bemeneti csonk mellett 10 centin hajszélrepedt lett. Monorról vidáman haza hozott minket, itthon vettem észre másnap az apró tócsát a kocsi alatt. Há' mondom ilyennicccsss'. Most volt egy raklap vízcső cserélve stb, aztán megint szivat.
Na végül radiátort cseréltünk, és minden jó. Gyári nincs, Koyorad és társai k. drágák. Szart nem akartam. Maradt a Nissens mint elfogadható alternatíva, ami egy baráti segítséggel 38-ból meg volt ami elég jó ár. Zoli barátommal egy fél délután alatt bedobtuk, aztán le is teszteltük. Príma lett, és bár a régi hűtő lamellái okék voltak (means nem ferdék), de érezhetően gyorsabban kezd vissza hülni az autó egy erősebb terhelés után Bár lehet csak placebo, de ezt hagyjuk meg nekem.
-
czanga
őstag
válasz
czanga
üzenetére
Bocsi, kifutottam az időből...
@Qru
Én most a Suzukival (Swift, 2001) foglalkoztam, mert visszakaptuk a lakatostól, és hát... belül kompletten szétszedtem, mert úgy rakták össze, hogy elnézést a kifejezésért, de szebbet h*nyok. Oldal panelek nem voltak a helyükön, patentok be se voltak pattintva, és a hátsó üléssort kiszedve, a kárpit alatt találtam egy 10cm-es hajlított lemezt. Minden fém és kosz és fémpor.
Stb stb... Olcsó volt, de az alját tényleg megcsinálták legalább mindenhol és mindkét küszöb cserélve lett. 420-ból nem nagyon kapsz semmit, és ha már ott vannak alatta az új Nexen négy évszakosok, stb. Néztünk mást, de nem láttuk értelmét 600-700-ból venni valami random autót. Ezt legalább ismerjük, javítom, működik rendesen, még ha a kasztni papírból is van. -
czanga
őstag
Köszi, de sokkal kevésbé kontrasztos élőben, egy pici filter van a képen.
Még Wolf's Blackout cuccal le lesznek kezelve a műanyagok, az majd elméletileg visszahozza a gyári színt és fényt rendesen, bár most sem rossz.A piros vízcsövek eredeti Samco csövek, méretre gyártottak. A két radiátor vízcső is az volt, csak le kellett sajnos cserélnem (viszont eltettem emlékbe), mert a múltban valami buta ember tapétavágóval megvagdosta a végüket, mert gondolom nem tudta feltolni rendesen a helyükre. Azok helyén most gyári Subaru csövek vannak.
Remélem a többivel nem lesz gondom még jó sokáig, mert sajnos Samco cuccok ma már horror áron mennek.
-
czanga
őstag
válasz
MasterMark
üzenetére
"Példa rá a kivétel"
-
czanga
őstag
válasz
MasterMark
üzenetére
Köszi. Amúgy ez az instára kiment fotóm, egy pici sötétítés van rajta, ennyire nem vibrálóan feketék a műanyag elemek, szarabb a kontraszt, de vettem Volf's Black Out lötyit, az elvileg külső és motortér műanyagokra zseni.
@Qru
Köszi, igen tudom, láttam még, hogy Rocket akkut vettél te is.
Én sajnos picit megszívtam vele, pedig ajánlott sok helyen. Továbbá fekete, nem kák vagy valami más, így nem rondít bele nálam az összképbe sem.
November körül vettem, a telet majdnem végig bent töltötte a házban, csepptöltésen volt, de a beépített riasztóm nélkül is lecuppan a töltöttsége viszonylag hamar. Zsu.hu-tól lett rendelve, de nem hiszem, hogy gariztatható, meg ez nehezen bizonyítható. 
-
czanga
őstag
válasz
MasterMark
üzenetére
Igen, alapból cikkszámokkal mentem volna, és emailben is már küldtem pontosan mik kellenek, de next time akkor kizárólag személyesen.
Amúgy elfogult szinte biztosan vagyok, de szép ez a motortér.
(mondjuk melóztam is vele már eleget, hogy jól nézzen ki, és jó is legyen)
Most teszt időszak jön:
Rövid táv meg volt legutóbb, ami kb 5km volt, most lesz egy 30km körüli kör valamikor, aztán egy 100-as. Közben pedig figyelek mindent. Szivárgott csak a hátőfolyadék, szóval nem komoly, de jobb figyelni az új csövek miatt is. -
czanga
őstag
válasz
MasterMark
üzenetére
Elképzeltem az arcukat, hogy köszönök mindenkinek... hello, hallo, szia... közben sétálok be hátra, leveszem a polcról a cuccom miután kikerestem... jah csak ezért jöttem köszi sziasztok!
Amúgy ez konkrétan nevetséges, de legalább ma is tanultam valamit. Velük még soha nem volt dolgom szerencsére. Amúgy jobb áruk úgy se lesz, mint a subarak-nak, vezérlés cseréhez is a gyári cuccokat onnan fogom inkább rendelni szerintem.
-
-
czanga
őstag
Jó rég nem írtam ide.
Long story short: Egy 620k körüli szerviz ajánlatot erőteljesen passzoltam az idei év elején, aztán egyéb, nagyon szar élményekkel távoztam az autómmal együtt, majd a leírt problémák nagy részét eddig sikerült saját és barátaim keze munkájával, némi szereldmagad óradíjjal, és subarak.pl rendelés segítségével 68k-ból orvosolni. Főleg vízcsövek, de még van egy pici olaj szivárgásom a turbó környékén (gondolom a szokásos oil feed line ott), illetve szervó folyadék, de egyik szint sem csökken érdemben túlzottan. Ez majd meg lesz oldva.
Két nagy radi vízcsövet kidobtam (vagyis eltettem emlékbe), mert valami nem túl okos szerelő a múltban nem tudta a SAMCO méretpontosan gyártott piros szilikon csövet anno feltolni a helyére, ezért megvagdosták tapétavágóval. Gratula. Eredmény: Mostanra a nyakánál eresztett a felső és az alsó cső is. Aztán kibányásztam az intercoolert is nemrég, mert mert alatta a két throotle body coolant cső szivárgott (lehet van még máshol is, de egyelőre ezeket fedeztük fel a blokk tetején lévő apró tócsákból és szivárgások jeleiből kiindulva), de ezek vágható, duplán erősített csővel lettek pótolva, mivel ide már nem tudsz semmit se rendelni.
Aztán kiderült, miközben szedtem ki a dolgokat, hogy nincs benne a PCV szelep az autóban. Helye egy csavarral ledugózva, másik vége szintén. Rendeltem gyárit jó drágán, majd mikor meg volt és kibontottam találtam meg a Subarus cuccok közt a karton dobozban a kiszerelt szelepet meg a gyári csövet hozzá. Természetesen semmi baja. Ilyen szerencsés alkat vagyok... Ez is benne van amúgy a 68k-ban, csak a szelep maga 9500 volt.

Nem tudom miért volt kiszerelve. Fostunk tőle a barátokkal, hogy mi van ha volt valami mismásolás, de első tesztkör után eddig semmi gond, kopp kopp kopp...
Lehet catch can volt beépítve valamelyik előző tulaj által, és egyszer ki lett szedve, és így lett megoldva, nem tudom. Ez a legésszerűbb magyarázat. Nem számít most már, örülök, hogy ezt is megtaláltam.Mivel itt voltam, ezért az intercoolert minden egyes kis bordáját kiegyenesítettem, majd belül kimostam benzinnel. Száradt, szellőzött jó pár napig. összerakás előtt. Jó móka volt már csak ez magában. Összesen 2x3 óra ment rá a bordákra

Nagyjából ennyi. Még lesz vele munka, és volt még pár apróság, pl BPV levegő visszavezető cső egy ágán le volt félig csúszva a gyári bilincs, meg ilyenek, de ezzel mindig lesz munka. Öreg, ez van.
-
czanga
őstag
válasz
MasterMark
üzenetére
T7000, T8000 ragasztó. Némileg rugalmas kötést ad, és egy VTi Civic gyári feliratait azzal tettük vissza barátomnak. Patent azóta is. Alapvetően én munkámhoz használom, de elég sok más téren is jó szolgálatot tesz.
-
-
czanga
őstag
válasz
MasterMark
üzenetére
Nope
-
czanga
őstag
Beszéltem Victory Motors-al is. Kihangosítva dumáltunk a dolgoról, hogy náluk hallja akinek kell és nagyon nagy vonalakban elmeséltem mi volt, és örültek a felvetésnek, hogy emailben elküldöm a dolgokat.
Elsőre nem vették fel a telót, de simán visszahívtak kb 5 perc múlva.Szerintük se lesz ez hengerfejes:
- rossz szenzor,
- kábel
- testkábel
stb stb (ilyesmikre gondolnak)
Elküldök nekik mindent, kb jövő héten Viktorral nyugiban átolvassák, és válaszolnak, aztán nyilván meg kell nézniük.
Nagyon szimpatikus volt minden eddig.Most pedig akku rendelés, mert lekotlott pár hete az enyém is, és már hiába töltöttem pár nap múlva a központit nem zárta be csak a riasztót aktiválta. Volt meglepi mikor kinyottam az ajtót.
-
czanga
őstag
Igen, sajnos nem a pozitivitásról vagyok ismert ilyen helyzetekben.
Azt nem tudom viszont kikhez vigyem. Lehet felhívom Viktorékat is, ha van idejük elmesélem mi a helyzet, hogy mondjanak valamit, és az alapján talán könnyedebben döntök, vagy épp nem.
Nem az, hogy nem bízom VM-ban, vagy Hace Car-ban, mert sokaknál bizonyított már mindkettő, és tényleg nem feltételezek rosszat senkiről sem, csak nem szeretnék egy motor szétkapásos költségbe belefutni, ha nem aztán nem is az a gond. Szóval, hogy ki legyen tesztelve rendesen, stb.Viszont ez a következő lépés, mert mi már megnéztünk mindent amit tudtunk, és nincs nagyon tovább, illetve így használni se merem.
Mák, hogy tél van, amit helyből utálok, így nem nyomaszt a dolog, hogy az autóval nem megyek sehova épp. (A tökéletes hóautó VS a hülye tulaj esete...
) -
czanga
őstag
Azóta nem történt semmi úgymond az ügyemben. egyedül talán annyi, hogy telefonáltam egyet:
"Visszahívott telefonon maga Hári László a Hace Car vezetője. Nagyon rendes volt. Elmeséltem neki hogy mi a helyzet és látatlanban azt mondta hogy szerinte nem lesz henger fejes az autó, de ez csak megérzés. Megkérdezte hogy nyomja ki a vizet a kupakon át, mondtam hogy nem. Elmondtam neki hogy mire hazajöttünk nem nyomott ki magából vizet, illetve csak akkor jött ki víz mikor a folyadék indikátoros tesztet csináltam az autón, de az oké ugye, mert ha nincs rajta a kupak valamerre tágulni fog a folyadék. Azt mondta hogy 2 l-es blokkból ő még nagyon ritkán látott hengerfejest, és kérdezte hogy van-e fűtés az autóban mindkét oldalon, illetve a ventilátorok beindultak amikor hazaértünk pl. mert könnyen lehet, hogy egy rossz termosztát a probléma, vagy pedig el van tömődve a radiátor vagy valamelyik fűtőcső. Illetve mondta hogy az hogy felugrál a mutató maxra hőfok jelző az könnyen lehet egy szar szenzor vagy kontakthiba. Ezenkívül azt mondta még, hogy az tudnom kell hogy GC/GF szériákkal csak állapotfelmérés után foglalkoznak, mert a nagyközönségnél van sok annyira rossz állapotban lévő autó nagyon sokat el sem vállalnak.
Illetve a henger fejezést önmagában nem vállalják. Mindenképpen motor felújítás lenne akkor hogyha az a gáz, mert mondja hogy olyat nem szeretne és ezért nem is vállalják másképp: mert mi van ha két hét múlva le csapágyasodik az autó és visszajön hozzájuk. Ez viszont költségben 1,5-2 millió Ft nagyjából.
Az eredeti kérdésre pedig azt mondta, hogy csak a henger fejezés önmagában 600 - 700 000 Ft." - Van benne nyelvtani hiba, akkor bocsánat, gyorsan lediktáltam a telefon jegyzettömbjébe a dolgokat a beszélgetés után.Illetve annyit tudtam még meg, hogy Victory Motorsnál egy ismerősöm érdeklődött egyet egy csatornán át, és azt írták neki, hogy álltalánosságban hengerfejezés síkolással olyan 1M körül van.
Autóban közben a hideg (is) végleg kivégezte az akkut, szóval rendelnem kell ma egyet, aztán intézek barátokkal egy kis vontatósdit, mert lábon nem merem elvinni. Persze azt még ki kell találnom, hogy melyik legyen a választott szerviz.
Őszintén szólva nem sürget semmi, az autó nem megy sehova, de nyilván amiatt halogatom, mert nincs kedvem foglalkozni ezzel, szembenézni azzal, hogy nagyobb gond is lehet mint sem egy szenzor hiba stb stb, de igyekszem nógatni magam az ügyben.
-
czanga
őstag
Értem, de meg nem értem, ahogy feltebb egy másik fórumtárs sem, de ez nem fontos. Én viszont nem vagyok telefonálgatós, plusz arra sem lesz akkor idejük, hogy azzal foglalkozzanak amit felvázolok telefonon. Árat meg főleg nem fognak szerintem mondani.
Akkor már csak el kell döntenem, melyik legyen kb, kivenni a szípítő, számomra fontos cuccokat a motortérből (pl carbon toronymerevítő, custom olajbetöltő sapka stb) just in case, aztán nyelni egyet és leadni amikor lehet majd.Gondolkodtam azon, hogy lehetőségek szerint az egyszerű hibálehetőségeket leszűrni kiküszöbölni elsőre (beragadt termosztát, szenzor, ilyesmik), de mind1, elengedem. Árra jól tieppeltem szerintem. Tegnap olvastam itt, hogy Viktoréknál valaki vezérlés meg olaj cserére 180-at vagy mennyit fizetett, szóval sajnos az 500 nem egy elrugaszkodott tipp tőlem...
@Parci
Nagyon köszönöm. Sajnos duplán is. -
czanga
őstag
válasz
MasterMark
üzenetére
Persze, jobb elől. És nem ott vizes (azaz ott se), hanem az intercooler mögött hátul, szemből a bal oldalt a szívócsonk mögött. A turbó előtt a blokk teteje egy részen, meg beljebb az intercooler alatt is. Illetve csöveken is látom ott, hogy folt van, tippikusan úgy, hogy mintha egyik eresztene a másikra rá, de ez lehet már csak plusz, és szimplán elrepedt.
Jó lenne megtudnom amúgy kb mennyi lesz ez a buli, hogy számolhassak valamivel, és tudjam, mi lesz utána. Megtart, elad, ilyenek. Nyilván nem az eladás a cél, de majd kialakul,
Illetve mennyi idő. Hetek vagy hónapok? -
czanga
őstag
válasz
MasterMark
üzenetére
Igen GF8 GT Turbo. Van igen, az vezet át a túlfolyóba, a motortér elejéhez. A szelet, turbulenciát, stb értem. Mindent. Ugyanakkor egy csepp se volt hazaérve se és másnap se (nappal) megnézve a nyomas kupak mellett/alatt közvetlen. Na mind1.
Ez van, akkor ez van. Akkor majd trailer, és valamelyik szerviz… remek lesz…
Jöhet az onlyfans.
-
czanga
őstag
válasz
MasterMark
üzenetére
Ahol vizet találtam, oda nem tud a túlnyomásos sapkától fröcsenni szvsz, illetve a tartályon se volt jele sehol.
Ugyanakkor a teszt cuccnál azt írta, hogy üzemmeleg motornál nézzük meg, de ugye sapka levételekor akkor jön ki folyadék. Nem bugyogva, de járó motornál lassan egyenletesen. Én azt gondoltam, ez még oké lehet, ha nem bugyogva teszi, de nyilván tévedhetek. Ma pedig olvastam, hogy tesztelni ilyennel hideg motornál kell, folyadék szintet lejebb szívva, mivel más esetben bele fogja tolni az eszköz csövébe.
For all:
Az lesz még szép, hogy ez mennyibe is fog kerülni, màr ha motor bontás lesz a vége. Tippem sincs, és Viktorék fele húz a megérzésem, de azt tippelem, hogy ők lennének a legdrágábbak. Amúgy az emailre (írtam érdeklődőt) se a seibiko se a Hace nem válaszolt. (ennek a kettőnek írtam csak) 🫤 -
czanga
őstag
Kifogytam az időből:
Azt akartam még. External leak gáz, de kérdés mennyire nagy a leak, és mi leakel. HG vagy külső cső pl.
Az a nagy kérdés, hogy internal van e. Az van, az ultra nagy gáz.
Illetve fellevegősödik akkor is forgatja a semmit a pumpa, és ott is kérdés miért “levegős”…
Ezért akartam indikátor folyadékos leak tesztet csinálni. -
czanga
őstag
válasz
MasterMark
üzenetére
Most egy picit kevésbé jók illetve eldugultak az elmúlt hónapok miatt a vicces de segítő válasz szenzoraim, de köszönöm és ha jól értem:
- Fixen hengerfejes az autóm véleményed szerint is.(amúgy víz nem fogyott szignifikánsan)
-
czanga
őstag
Víz fogyás nincs, olaj se több mint szokott, és jéghidegen se melegen se füstöl. Vízben nincs olaj, olajban nincs víz. Nuku majonéz.
Nyíregíről jöttünk haza Rally-ról késő este, kemény százzal a vaksötét miatt, mire fel egyszer csak a vízhőfok mérő zsupsz felment egy pillanatra koppra maxra, majd vissza. Ezt megcsinálta még egyszer, azonnal kiálltunk egy kútra. Mocitető fel, de nem volt olyan forróság sem.
Hazajöttünk vele, nagyon de nagyon óvatosan, mert már majdnem Budapest határában voltunk. Mondjuk én amúgy is konkrétan nagypapa módban közlekedek vele mióta meg van, amit kérünk nem minősíteni.
Mikor hazaértünk (hegytetőn lakunk) megálltunk, hogy hüljön amúgy is vissza, meg a másik kocsival ki kellett állni. Várom, hogy párom kiálljon, erre 1 perc múlva PAKK... fízhőfok jelző maxra ugrott, és ott is maradt. Vártam úgy 5-10mp-et nem ment le, így lelőttem inkább. Majd nyilván be kellett állni, így beindítottam rá 1-2 percre, ekkor már normál hőfokot jelzett.
Barátokkal tanácskozva elég valószínű, hogy kipu gáz kerül a víztérbe. Lehet(ne) még mondjuk termosztát hiba, vagy szenzor hiba is, de Subaruról beszélünk...
2020 elején volt pedig felújítva a motor, gyári tömítéssel, ACL csapágyakkal, stb stb. 21-ben kapott gyári termosztátot, erről is van számlám.
Nem örülök, ha az lesz, de valószínű, hiszen fújt EJ blokk.Rendeltem ilyen kipu gáz jelenlét kimutatásához szükséges eszközt, amihez van egy indikátor folyadék. Azt írta meleg motornál kell kipróbálni, csak ugye akkor már felmelegszik a víz üzemire, felépül a nyomás, így nem értünk el mást, mint, hogy a vizet a nyomászáró kupak helyén próbálva elkezdte az eszközbe felnyomni.
Nem próbáltam még ilyet, csak a leírtak alapján próbáltam meg...Azóta nem mentem sehova vele, egy métert se merem mozdítani, mielött csapágyas lesz, vagy bármi. Zoli barátom (zeke) szerint kemény a fenti nagy vízcső, tehát "felfújja" a rendszer, tehát kipu gáz kerül be, így 80%-ra tettem a hiba okának esélyét.
Szivárgás van amúgy, external. Olaj volt eddig is, amiről nem tudtuk, hogy pontosan honnan, de semmi durva. Viszont most láttam a szívócsonk mögött vizet a blokkon, és fröcsenve a csöveken, így azt még nem tudom honnan "ered". Nyilván lehet egy repedt vízcső is hátul akár. Viszont akkor felmerül, hogy túlnyomástól repedt e el (nem gondolom, mert akkor a kupakon nyomódna ki, vagy túlfolyóba), és ez okozza e a fenti legelső problémát.
Holnap tervezem lekapni az intercoolert, hogy többet lehessen látni, meg nem árt alá is benézni, mert így nehézkes, hogy akadályozza a belátást.Azt hiszem leírtam mindent. Eléggé magam alatt vagyok, ez most nagyon nem jött jókor. Történt pár dolog ami után ez már csak lenni a cseresznye tud a fostorta tetején, és megvisel most még ez is pluszban.
Mindenben segítenek a barátaim is ami a kocsit illeti, és agyalunk, illetve próbálok majd vízkör nyomás tesztert szerezni, ami kimutatja ha ereszt/átenged valahol, csak ugye ez nem egy "common" dolog.Itt tartunk most. Próbálom kideríteni amennyire biztosra lehet, mert azt nem szeretném, hogy kifizetek konkrétan egy valag pénzt (hasraütéses tippre fém milla lehet, vagy több) HG gasket cserékre és síkolásra, miközben van némi esélye, hogy nem az a baj.
-
czanga
őstag
Sajnos felmerül a kérdés a részemről, hogy hengerfej tömítések cseréje és esetleges síkolást kiknél érdemes elvégeztetni, és körülbelül milyen összegre számíthatok? (nálam szerviz szintjén a Hace, vagy a VM játszik kb látatlanban, és még ezek esetében is félek, hogy ne én legyen az elégedetlen pár/akármennyi százalékban benne a story végén...)
-
czanga
őstag
válasz
czanga
üzenetére
Írtam Szereldmagadnak, és nagyon korrektek voltak. Sajnos tudják, hogy szivárog a prés hidraulika olaja, és elég utántölteni ha gond van vele, de ezt a kisegítő beugrós kolléga nem tudta, így aztán mi sem.
Elnézést kértek, leírták, hogy jövő héten haladéktalanul javítják, és kárpótlásul felajánlottak egy 7 órás ingyenes szerelési bérletet.Közben meg ma a nyergeken megcsináltam csiszolással, zsírtalanítással és kézi ecsetes festéssel (kifújtam az ezüst hőálló festékből egy kupakba, és pici ecsettel festettem le) a csúnya subaru feliratokat. Ha már fel lett újítva a féknyereg, új tárcsák, új csapágy, új betét, új minden, akkor ne így nézzen már ki.

Plusz dolog, hogy utáltam, hogy fehér a felirat. így most sokkal jobban tetszik, harmonikusabb.
-
czanga
őstag
Nem tűntem ám el, csak épp az autó felbakolva állt a kertünkben egy keveset, két szereldmagados session után kellett egy kis segítség atéren, hogy a bal első csonkállványból kinyomják a csapágyat nekem, mert a szereldmagadban lévő prés 10 tonnánál megakadt, többet nem tudott... Szóval ott hagytam bérlésre (1x fék szerelés 1x csapágy session) 48.000-t, majd még gyerekkori jóbarát szerelőnek is csurrant egy kevés. Viszont ott voltunk már gömbcsuklót is újra cseréltük és végül úgy 5 óra további munkával és Kontra Zoli barátom erős segítségével összeraktuk a kertben a kocsit, lehúztunk mindent megfelelő nyomatékra, és szerda este 22:10-óta újra saját lábon áll a verda.
Egész jó ötlet volt, hogy nem vettem meg a hatvani STi 17"-os felniket (amikről mint kiderült hát nem voltak repedtek), mert így elkölthettem másra.
Szereldmagaddal még lehet lesz egy köröm azt illetően, hogy ha kifizetek bérlésre 20k-t a második alkalommal akkor lehet elvárható, hogy a hidraulikus prés működjön is, és ne menjen a levesbe ez a pénz...
-
czanga
őstag
válasz
MasterMark
üzenetére
Ahonnan hozzájutottam (egy kedves barát segítségével akinek igencsak jelentős kedvezménye van egy bizonyos helyen), ott nem volt és pl Race-Shop-nál sincs,
de nem is fázom nagyon ettől a "hozzávaló" kérdéstől.
Akit ismerek amúgy és ilyen van neki, azok közül egyet sem tudok aki Rotinger betétekkel menne.
-
czanga
őstag
Tegnapi Szereldmagados program a barátokkal:
Több volt betervezve, de szívás miatt odáig jutottunk 5 óra alatt, hogy a fékmunkahengerek fel letek újítva a megszorult dugattyú miatt, illetve felkerültek az új tárcsák és a betétek. (Rotinger magas széntartalmú fúrt-mart lapostányérok, meg TRW betétek)Még megyünk vissza bel oldali kerékcsapágyat cserélni, illetve a hűtőközeget leengedem belőle, és frisset kap.
-
czanga
őstag
válasz
Downsampling
üzenetére
Valamiért ez a felni nagy kedvencem, ilyet akartam téli szettnek a GT Turbo-ra, de sajnos nem fér el a fék felett. Baba gép, jól fest.
-
czanga
őstag
Elmentem ma megnézni egy szett 17-es STi felnit Hatvanba', mert küllemét leszámítva 80-ért elég jó lett volna.
Megláttam ezt rajta, és inkább nem hoztam el:
Körkérdés. Rosszul vagy jól tettem? Sajnos szerkezeti dolgokhoz nem értek, és befoxtam, hogy ez redepés, mert a felni szélének mentén elég hosszan elnyúlik, úgy a felni kerületének egyharmadán.
-
czanga
őstag
Nagyon rossz szóviccel érkeztem, mert felkiáltok:
"Báttya', meg jött a turbó ka'báttya!!!" (elnézést kívánok)
#13546Downsampling
Szép masina.
Ilyen felnit szerettem volna téli szettnek a GF8-ra, mert nagyon tetszik, csak nekem nem megy fel a fék miatt sajnos. -
czanga
őstag
Ezek az first gen SF Forik nekem is nagyon bejönnek. Főleg a facelift modell azokból. Az S-Turbo mondjuk lehetett volna erősebb is, de így is elég jó volt akkoriban.
Picit nagyobb légbeömlővel (postaládával) meg esetleg morcosított elemekkel igazi varacskosdisznó, ahogy Parci is írta.
Rallyerádiós srácnak (azt hiszem valamilyen Gábor) van egy külföldi rendszámos Forestere, ami sötét szürke fóliázást kapott és amennyire jól tudom mindene IS STi már kb, plusz motorvezérléssel is foglalkoztak. Felénk itt a 22. - 11. ker környékén sokat látom, hát az valami döbbenetesen jól néz ki, és van egy kis hangorkán is.
-
czanga
őstag
Köszi.
Rengeteg dolog van vele amit meg akarok csinálni, mert engem zavar, de műszakilag ez az egy dolog volt egyelőre, kopp kopp kopp amit problémának hívnék.
Szép lassan, ahogy az ultra vékony tárcám engedi.Haspáncél jó dolog, bennem is bennem van, hogy egyszer véletlen felakadok valahol, aztán a műanyag karter védő mit sem ér majd. Nagybátyámnak a BC Legacy Turbo alatt volt egy carbon, de azt nincs pofám elkérni, pedig jelenleg meg se merem mondani milyen célt szolgál.
-
czanga
őstag
Picit read only módban voltam inkább mostanában.
Persze az autóval történnek és történtek dolgok. Szóval mióta meg van 0,6 BAR-t tölt, amivel szerettem volna fogllakozni amint eljutok oda. Nemrég eljutottam, és keresgélés, agyalás után kiokumláltam, hogy hiába gyári az autó, az ezer éves porladó vákumcsövek (helyesen) cserélve lettek hőálló szilikon csövekre. Illetve egy Kinugawa wastegate is bekerült a gyári nem túl megbízható működése nyomán. Ehhez vannak különböző nyomásértékű rugóim. A sorból az 1 BAR-os rugó van benne. (Ez még fontos lesz.) Sajnos anno eközben véletlen kidobták a kompresszor házból a T osztás fele induló darabot is, amiben volt egy szűkítő fúvóka. (restrictor pill)
Ez nem nagy dolog szó szerint, beszerezhető is lenne... csak mind minden ami "Subaru", kissé nehezen. Hiányzik, kell bele mert fontos, a rendszer része. Maradt inkább az, hogy mivel kiderítettem mi az EUDM GT Turbo modellek esetében a megfelelő szűkítés 1,2mm-es lyukat takar, így nagybátyám műhelyében lévő eszterga és az ő segítségével le lett gyártva.GC8 JDM STi modellekben pl 0,9mm-es van. - Érdekesség képpen.
Nemrég kiszedtem a vákumcsövet, bepréseltem ezt a csőbe, majd pár óra múlva visszakötöttem az akku negatív saruját (ECU miatt volt lehúzva csak), majd pedig tesztkör jött. Kimentünk a 7-es főútra, és róttam a hosszú köröket, hogy szépen bemelegedjen az autó. Nem mondom, hogy nem voltam ideges, hogy tényleg igazam volt e. Izgultam jólesően.
Aztán egyik visszafordulás után nem sokkal összenéztünk párommal, hogy most már rendesen üzemmeleg: Harmadikban ENTER.
Hozzá voltam szokva, hogy 0,5-0,6 BAR-t töltött a turbó, de amikor jó gyors léptékben elhaladt a nyomásmérő órám mutatója efölött,
akkor meglepődtem, kattant a relé az agyamban és elvettem a gázt azzal a felkiáltással, hogy "B*zmeg asszem a nyomás meg van!".
Baj nem történt, de egyetlen "ici pici dologgal" nem számoltam. Mivel nem a gyári belső átmérőkkel és hosszokkal operáltak cserekor (ami nem feltétlen baj), a gyári vákumcsövezésre méretezett szűkítés kisssé túl jónak bizonyult.
A következő padlógázkor láttam meg, hogy hopp a mutató 1,4-1,5 BAR-t karcolja egy apró pillanatra és egyből boost cut, mert nyitott a wastegate.
0,5 bárral nagyjából 180 lovam lehetett 218 helyett, 1,5 bárral "kissé" több lenne, de nincs kedvem szétrepíteni a dolgokat sem motorbelső, sem turbó terén. A gyári nyomásérték a cél semmi több.Vissza a műhelybe... Fel lett fúrva esztergapadon a lyuk 1,5mm-re.
Így még épp belekarcol 1,1-1,2 BAR-ba, de ezen még hétvégén alakítunk, mert így se fogom hagyni, mert nyilván a wastegate nyit még itt is. Nem durván, nem érezhető, de látni, és ez ne maradjon így. 0,9 BAR a gyári érték kb, mechanika miatt is fontos, szóval ezt kell belőni.
Nagyon örültem neki, hogy igazam volt, mert autós körben barátok / ismerősök már sokmindent vízionáltak, és kivételesen én voltam aki nem aggódta túl. Pedig nem ez a jellemző rám.
A másik dolog, hogy nyeltem egy nagyot még februárban és egy külföldi webshop-ból jó áron megrendeltem azt magamnak ami számomra nagyon fontos kellék a Subaruzós élményhez. Egy BOV. Pontosabban egy GFB Respons DUAL Port BOV, mert ezt sem akartam a véletlenre bízni, és alapvetően egy recirkuláló turbós autónál ez a legjobb döntés, ha okosan akarjuk csinálni a tüsszögősdit. Plusz ezzel nem lesz gond, mivel eléggé magas kategóriás cucc. Kb 20%-a lesz elengedve a levegőnek atmoszférikusan, a többit visszakeringteti. Ez kézzel, szabadon állítható. Ezt még nem szereltem bel, mert nem akartam addig amíg a nyomásérték "problémája" nem tisztázott, ugyanis a gyári BPV is lehetett volna, hiába nem annyira jellemző. Volt egy listám, a restrictor volt az első, mert alapból is kellene. Szerencsére nyertem.
-
czanga
őstag
Tök jó, hogy ennyire segítőkészek a hazai Subarusok. Attila tök jófej, és Viktorhoz volt szerencsém nemrégiben személyesen is és nagyon kedves volt, megnézte (hallgatta) helyben az autómon azt amitől beparáztattak, és szerencsére csak beleképzelt probléma volt.
Remélem megoldódik a váltómizéria mihamarabb!
-
czanga
őstag
Kivéve amikor GT-d a vastagszáras STi gátlók mellé jó kemény, fekete (azthiszem) STi rugók kerültek be az előző tulajok valamelyike álltal, amit utcán elég sokszor nem szeretek annyira. Pályán tény, hogy nagyon jó lehetett meg minden, csak nekem nem jön be annyira az én felhasználásom mellett sajnos.
Tudom, hogy sperről nem szó, nem is akartam belekotnyeleskedni, csak sokszor a célgépesek meg polgárira vágynak. (nem, nem eladó
)Tudom tudom, költözzek az osztrák határ mellé, ott finom az aszfalt.
-
czanga
őstag
válasz
Bandiahegyro
üzenetére
Megnéztem, azaz.
Az mondjuk pluszban humoros, hogy a "mostanában", az konkrétan tavaly május végén volt. Egy picit közelebbinek tünt. -
czanga
őstag
válasz
Bandiahegyro
üzenetére
Esküszöm volt egy fejtésem valamiért, de csak megérzés.

Ezért sem írtam konkrét települést se semmit, és nem tettem fel képet sem (habár rendszám ki lett volna takarva) -
czanga
őstag
válasz
Bandiahegyro
üzenetére
Pedig ritka az már itthon is, mint a fehér... GF8.

Viccen kívül egyetlen egy fehéret láttam facelift verzióból mostanában. Kirándultunk egyet párommal Epöl és környékén, majd egy település kis utcájába befordulva (arra vitt a Waze) egyszer csak kint állt egy az egyik ház elött. Csináltam is magunknak egy képet a két autóról, mert jópofa pillanat volt.#13035 CB
Köszi, ezt én is elteszem talomba.
Persze meg kell náluk érdeklődni, hogy ilyeneket konkrétan csinálnak/tak e.#13040 Qru
Van egy barátias, márkafüggetlen szűkkörű találkozó aminek az eleje óta részese vagyok. Pont az utolsón volt ott ő is, és hozta ki a H6-ost. Megnézegettem, tök érdekes autó.
-
czanga
őstag
válasz
Bandiahegyro
üzenetére
Szia,
Sajnos amennyire én látom, ez egy marha nagy vakfolt jelenleg is. Se megbízhatót, se elérhetőt nem tudok. Nekem csak apró gond van még a jobb hátsó sérvédő ív közepén amihez lesz családon belül segítség, de ha "nagy" a baj amit nem hiszünk, akkor biztonság kedvéért én is keresgélek, de eddig semmi eredménnyel. Üdv egy GF8 GT 99' tulaj.
sidenote: Szivesen látnánk képeket a vasról, ha beszélhetek mindenki nevében.
-
czanga
őstag
Sziasztok.
Ismerős kért meg, hogy kérdezzek körbe. Hátha tud valaki valakit, aki foglalkozik gyári navigáció frissítéssel? Az autó egy Forester SF vagy SG, turbós. -
czanga
őstag
Mi pénteken gondoltuk úgy, hogy mivel mindkettőnk szabad, ezért jó lenne elmenni, látni valami szépen behavazott környezetet, így elindultunk valamivel 12 után Dobogókő irányába. Feljutni sikerült gond nélkül, ésszel közlekedve mert amúgy sem vagyok egy Vatanen, de azért jó volt néha direkt lemaradva utólérni az elöttem haladót.
Jó sokan voltak már az odafele úton is. Mi még normálisan le tudtunk parkolni, ami látva a helyzetet kész csoda volt.(A kesztyű azért van, mert fázós a kezem, és mert ilyenkor szeretem, plusz emlék is. Kiszolgálta már az idejét, a mutató ujja a sok bringás fékezéstől már lyukas, de örültem, hogy nem dobtam ki mikor vettem másikat. Kimostam, és lett belőle egy vezetős kesztyű amit néha napján használok.)
Fent aztán sétáltunk egy jó nagyot, gyönyörköztünk, majd beültünk enni valamit az ottani egyetlen létező étterembe. Itt kezdődtek a gondok, mert nagyon rossz volt a hely (oda ne menjen senki), és közben jött az infó egy jóbaráttól, hogy "hát őőő Dobkő elesett, ők el se indulnak." Kérdezem, hogy mi van? Mire mondja, hogy lezárták az utakat.
Az esélytelenek nyugalmával indultunk vissza az autó fele. Közben még fotóztunk stb. Nyomtuk a túristát.
Ekkor már elég szép hóvihar kezdett kibontakozni, ami hozott magával jelentősebb mennyiségű párát / ködöt, és szakadt a hó. Feelinges volt mondjuk.
Autóhoz visszaérve a következő beszélgetés hangott el párom és köztem:- Baszki, befagyott az összes??
- Be..
- Király!!!
Miután óvatosan bejutottunk, jégtelenítettünk, hótalanítottunk elindultunk.
Eljutottunk addig, hogy kikanyarodtunk a Tény Ödönre a kis utcából, ahol parkoltunk, majd 200m után beértük a dugó végét. Innentől addig a kereszteződésig, ahol eldöntheted, hogy P.Szentlélek, vagy P.Szentkereszt felé fordulsz sikerült eljutni bő 1,5 óra alatt. Ez egy 2,1km-nyi szakasz. Konkrétan álltunk. Be is sötétedett addigra már teljesen. Itt már gyengén voltam ideges sajnos, megesik az ilyen. Utólag persze minden ilyen story vicces.
Annak se örültem, mikor a felfelé elhaladó katonainak kinéző járművek után egy hókotró érkezett ami telibe verte az összes autót oldalról sóval, vagy nem tudom mivel. (egymásra néztünk: MOSÁS) Nyilván ez kell, csak 20 centiről kapta minden autó az álldást nagy lendülettel. Azt csak remélem, hogy nem kőzúzalék volt, de a sókristály se egy puha valami.Szóval "A" kereszteződés...
Na itt "balra" nem engedtek senkit, csak jobbra mehettünk, így Waze-t követve sikerült nekünk pl egy plusz 50km-es kitérővel hazaesni hulla fáradtan. Legtöbb főúton is 40-50 körül haladtunk, többel nem nagyon mertem volna menni mikor lehetett se, a körülmények miatt. A véleményem szerint jó gumik ellenére is csúszott azért így is elég szépen a vastag latyakos-havas akármi. Waze-nek sincsenek mindig a legjobb ötletei sajnos, de legalább kalandos volt a hazaút.
Mosás nem maradt el végül, mert úgy nézett ki az autó, hogy húha. Alját és a kerékjáratokat is amennyire csak tudtam átmostam alaposan. Most először sajnáltam, hogy nincs kifejezetten alvázmosó berendezés elterjedve itthon, amit be tudsz gurítani a jármű alá.
Lőttünk egy fotót a paraszt "nyejony" fényében, aztán hazagurultunk.
-
czanga
őstag
Nagyon noob kérdés jön:
Befagyott mind az 5 ajtóm. Az is rásegített, hogy nem mentem vele egy ideje, és én FAXX elfelejtettem a glicerines átkenést. Kinyitottam az ajtót, mert nem jutott eszembe, hogy be van/lehet fagyva, hanem, hogy bakker nem old a központi zár, vagy bármi. Felmerül a kérdés, hogy mivel sötét volt, nem láttam a gumi kédereken sokmindent, de vajon szét tudtam ezzel annyire BAXni, hogy kukák? Világítottam utólag, és mintha láttam volna ilyen apró felületi, felszini sérülést a jobb első ajtónál lévőn, de nem tudom mennyire gáz az ilyesmi.
Minden esetre ha holnap elviszi asszonykám, (Suzuki szerelőnél, lengőkar cserén) akkor mire hazaér veszek glicerinolajat gyógyszertárban, aztán nekiesek.
-
czanga
őstag
válasz
MasterMark
üzenetére
- 8100 X-cess 5W40.
- Azért mert ezzel jöt az autó, előző tulaj pályanapokra is járt vele. Nyáron a melegben nem gond, egy jó ideje nem is voltam vele sehol, így most kikerült belőle. Nálam már csak a fentit fogja kapni. -
czanga
őstag
válasz
czanga
üzenetére
Jah igen, és múlt hétvégén voltam szereldmagadban is és olajat cseréltünk az én autómban, és barátokéban is, így megkapta a bubu a 5W40-es Motul 8100-at, a benne lévő 15W40-es nutella helyére. Filterekből MANN, de utastér/klíma szűrőt még kell szereznem, mert az pont nem érkezett volna meg addig, és azt már itthon is kicserélem csápos nélkül.

Egy ideje pont az olaj miatt is, meg mert ott a Suzuki Swift is, nem jártam vele semerre, így első utam rögtön a csere volt.
-
czanga
őstag
Át ment a műszakin (11. kerületi szerviz/vizsgaállomás, nem messze az Etele plázától), de mivel volt egy kis lehúzósdi a storyban, így úgy vettem, hogy a jattot már nem kapnak. 15 perce se kezdtek neki, az autó már le is gurult a vizsgasorról. Összesen 2 órát ültem ott és kb az első óra után közölték, hogy épp CO értéket “gyártanak” a kocsihoz, mert nem hozza az előírtakat. Utólag derült ki, egy Honda 1.6 VTi tulaj ismerőssel is ezt csinálták (hátsó dob volt csak az autón) és ugyanúgy 28-at benyögtek neki is a végén.. Kifizettem, de szerintem utoljára vittem ide autómat vizsgáztatni annak ellenére, hogy eddig sosem volt gond, és a tulaj Édesapám ismerőse is. Nem vártam protekciót, csak korrekt eljárást. Az egész hihető lett volna, ha akkor szól, hogy nem oké amikor méri, nem fél óra múlva..
A lényeg, hogy simán át ment, matrica se volt gond a szélvédőn.
-
czanga
őstag
válasz
czanga
üzenetére
Na szerán megy műszakira a kocsi. Töppen jobban izgulok, mint a Suzuki esetében, érthető okokból. Ami picit érdekes mondjuk, hogy egy helyet ahol ismerős dolgozik megkérdeztem, erre mondták (küldtem képet), hogy hát a sport kipufogó miatt biztos nem. Néztem nagyokat, mivel az elvet értem, csak épp nem kályhacső van hátul, konkrétan még furán is néz ki, hogy turbós Subaru ellenére elég visszafogott. Szóval nem egy hivalkodó dolog na.
Szóval végül megy oda jövő hét szerdán, ahol előző tulajnál is járt már, apám ismerőse is, régen Rallyzott is, és eredetvizsgára is oda vittem idén. Reméljük nem lesz gond.
Jah meg hát a reg. matrica a szélvédőn, az is egy indok, mint megtudtam tőletek.
-
czanga
őstag
Szélvédőt cseréltettem nyáron, és legjobb tudomásom szerint csak abban az esetben kell cseréltetni a matricát ha átragasztás után a karakterek nem olvashatóak ki rajta megfelelően. Illetve csere esetében nem kell a matricának nálad lennie, egy jó minőségű fotó is elegendő a telefonodban.
Új hozzászólás Aktív témák
- GYÖNYÖRŰ iPhone 12 Pro 256GB Pacific Blue -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS4155,100% Akksi
- Bomba ár! Lenovo IdeaPad V15-IIL: i5-10GEN I 8GB I 256SSD I 15,6" FHD I Cam I W11 I Garancia!
- GYÖNYÖRŰ iPhone 11 64GB Red -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3121
- BESZÁMÍTÁS! ASRock Z390 i5 8600K 16GB DDR4 512GB SSD RX 6500 XT 8GB Bitfenix Neos acél DeepCool 450W
- Lenovo P500 - 1650-2690 v3 akár 12 mag/24 szál, 16-32GB DDR4 RAM, 490W 80+gold táp, számla, 6 hó gar
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
(magánterületnek minősül, a biztonsági őrség meg túlbuzgó volt és tárcsáztak egyet)