Hirdetés
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
PROHARDVER!
A Blizzard 2007. május 19-én a Blizzard Worldwide International keretein belül bejelentette, hogy fejlesztik minden idők egyik legsikeresebb RTS-ének folytatását, a StarCraft II-t. A játék alapjaihoz nem nyúltak, a második részben is három fajjal szállhatunk harcba: a rovarszerű zerg-gel, a kolonizáló földlakó terran-nal és a hi-tech űrlény protoss-szal. Rengeteg új egység mellett régi ismerősökkel is fogunk találkozni, a történet pedig a Brood War után veszi fel a fonalat.
Új hozzászólás Aktív témák
-
_OldBoy_
tag
Ma pont kaptam egy 10pool->roach ellenfelet Shakuras-on, en 14/14-re mentem ahogy megvolt a speed bementem de volt crawlere es kijottek a roachok, amikkel atjott ezert cancel-eznem kellett az expet es futkosni a drone-okkal amig ki nem jottek a sajat roachok. Vegul aztan roach+hydra-val bevertem a mass roach-at.
BTW roach+hydra ellen mit erdemes hozni? Probaltam roach+infestort de eleg csunya vege lett.
-
Alg
veterán
Újabb feljemény az idióta 10pool roach taktikámhoz: az első 6 lingnek kötelező életben maradnia, és a harass után hazatérnie, különben az ellentámadás megfogásához további lingek kellenek, késnek a roach-ok, az ellenfélnek elkészül a speed és halál-borzalom...
-
föccer
nagyúr
Már láttam régebben is ezt a képet, igaz nem magyar felirattal. Szerintem így ebben a formában nem mérvadó, mondhatni megtévesztő. A képen csak részleteiben látható nő egyértelműen propaganda célra készítette a képet kihasználva azt a tényt, hogy az erősen koncentráló dalia fiatalember mögött megbújva, annak tudta nélkül készítette ezt a kompromitáló (?) fényképet.
Bezzeg ha egy szál punciban az ülébe ült volna, szerintem jött volna az alt+F4...
jajjdekésőn van már....
üdv, föccer
-
Eagl3
veterán
-
zuzu000
őstag
Oh tehát shift+katt. Köszi mindkettőtöknek
-
rt06
veterán
válasz
zuzu000 #27889 üzenetére
ha latszanak egyszerre, akkor duplaklikk, vagy crtl+klikk
ha nem, akkor kijelolsz legalabb egy lathatot, majd megkeresed a tobbit es hozzaadod a kijeloleshez egyesevel (shift+klikk), vagy tobb lathatot egyszerre (shift+duplaklikk, vagy ctrl+shift+klikk)
ezek utan erdemes betenni controlgroup-ba (ctrl+X, ahol X a 0-9 szamjegyek valamelyike) -
zuzu000
őstag
Kérdés: Hogyan lehet az összes Nexust egyszerre kijelölni?
-
Eagl3
veterán
-
_OldBoy_
tag
Most hogy ráuntam a team game-re elég sokat 1v1-eztem az utóbbi napokban, az első nagy "aha élményem" az volt, hogy rájöttem mennyire pontatlanul köpök, és hogy 1v1-ben ez mekkora hiba. Mostantól a köpés az első számú priorítás, minden más csak utána jön. Elbuktam egy 4GW-t a fentiek miatt, utána elhatároztam hogy csata közben is inkább köpök mint mikrózok, a következőt már simán levédtem.
-
_OldBoy_
tag
OK kipróbálom így is. Mivel láttam a robo-t, abbahagytam a roachok tech-elését, így mid game-ben nem volt hozzájuk meg a speed, anélkül meg csak védekezni tudtam velük.
Killer kolléga ellen játszottam egyszer egy olyan meccset ahol roachokat droppoltam, meg is lepte rendesen
-
berker
tag
Ha nagy előnyben vagy, de gyorsan veszteni szeretnél, gyárts ultrákat. Lásd: Lucky vs MMA az előbb.
-
Alg
veterán
válasz
_OldBoy_ #27881 üzenetére
A mass roach arra jó, hogy 3 bázisról megfogd vele a 2bázisos P push-t, és elég gyorsak ahhoz, hogy némi ling segítséggel rendesen lehet késleltetni a P 2. expjét. Jó kis hit-and-run taktikákat lehet alkalmazni, ha már van tunneling. Amíg nincs 2-3 immonál több addig a gateway sereg ellen is jól megállják a helyüket.
Múltkor TLO streamen láttam, hogy ilyen szituban temple-ön folyamatosan szivatta a P-t, droppolta a maint, a 2. expet és a naturalt földről is támadta, a P serege meg csak oda-vissza mászkált vagy 5 percig míg végül mindhárom bázis elfogyott... hatalmas volt, nem semmi APM-el adta elő Dario
-
_OldBoy_
tag
Végre nyertem FFE ellen makró játékot, eddig csak bling bust meg roach rush-al tudtam bűntetni, ha nem tettem mid-game-ben mindig bedaralt a 6-7 GW timing. Ahogy láttam, hogy FFE, kimentem harmadikra, aztán az "R"-re fekvős stratégiát akartam csinálni, de lescoutoltam, hogy van roboja, onnantól meg az "R" annyira már nem nyerő.
Spire-re váltottam, amit lescoutolt így a muta harassom nem sokat ért, viszont legalább az immokat kicsipegettem a seregéből. A mutákat látva mass blink stalkerre váltott, onnantól visszaugrottam az első pontra és ráfeküdtem az "R"-re, ám ez nem volt elég hatásos.
Közben már 3 bázison volt, én 4-en. A roachok mellé hoztam egy rakás linget, úgy viszont már könnyebb dolgom volt a stalkerek ellen. Végül pár ultra, 2 BL és roach+ling csapattal daráltam be.
-
oxox
addikt
válasz
killerjohn #27878 üzenetére
toss ellen forge-al nyitok, de nem ffe...pont azt szoktam csinálni amit most a terran ellen...visszavetem a gazdaságát, azzal, hogy probe-okat kénytelen rámozdítani a pilonra, és a cannonra....egyfajta cannon rush, de nem all in-el, mert közben otthon gyártom a probe-okat, gate-et, ha kell cancellezem ami már nem áll túl jól a bázisán...ha látom, hogy sokat kivett belőle max akkor teszek le nexust...eddig egész jól bejött....volt, hogy úgy tünt, hogy megbosszulja magát, de forcefieldel fel tudom tartani őket, ha kell....ha meg nem mozdít rá probe-okat, akkor instant win cannonal...álltalában úgy helyezem el, a pilont is, hogy minél kevesebb probe-al érhessen hozzá...vagy a gate.pyloja mellé, vagy a nexus mellé, vagy simán a minerál linra...ha nem mozdul rá, egy cannon, két három pilonnal meg bekerítem...mire lebontja a pilonokat, hogy rendesen odaférjen...addigra cancelezem őket, és jó esélyel kész a cannon....
-
-
oxox
addikt
Megvan az eddigi legértékesebb skalpom....nem megy rosszul mostanában az 1v1 (előtte be is adott egy platina top-ot...az toss volt....kicsit lassú voltam még, de így is elég jól bírtam ellene)...gondoltam a következő majd könnyebb lesz...random favored...ohh mondom remek...toss, zerg ellen forge nyitást szoktam, jó nagy pálya....mi legyen?...hát gondolom 66% az esély, hogy ne terran legyen ffe.....persze terran lett.
gondoltam leírom, de egyszerübb ha feltöltöm....gyémánt ligás volt a srác, 2v2,3v3 master!, 4v4 gyémánt (én arany top
)
[link]még ebben is igencsak lassú voltam, és szerencsém is volt néhányszor (pl az utolsó támadásnál pont droppolni akart volna), ill. egyszer széthúzta a csapatát, ami szerintem felesleges volt....bár legalább szokom, hogy több részre osszák a marin-mara sereget....
a második expem elesett...itt is ha hamarabb szedem a sziktál talán menthető...mondjuk számítottam rá, hogy odamegy, csak nem sikerült nyitnom addig....
-
föccer
nagyúr
White-Ra 2v2-zik. Remélem nem csak 1 meccset
Party-ban játszanak, asszem jó este lesz a mai.
üdv, föccer
-
kovsol
titán
válasz
Winner_hun #27870 üzenetére
mit vársz egy esőembertől? Skype -on most is elfoglaltban van
-
rt06
veterán
válasz
Winner_hun #27860 üzenetére
direkt odairtam, hogy az, hogy 50%-kal gyorsabb, nem azt jelenti, hogy az ido 50%-a alatt elkeszul
adott a nexus, ami 17mp-enkent kitol egy probe-ot, vagyis egysegnyi ido alatt 1/17 (~= 0.0588) probe-ot keszit el
ha a gyartas sebesseget 50%-kal megnoveljuk egy cb hasznalataval, akkor a nexus kivalo dolgozo kituntetesu sztahanovista elmunkasai egysegnyi ido alatt 150%-nyi, vagyis 1/17 * 1.5 (~= 0.0882) probe-ot fognak elkesziteni, amibol visszaszamolhato, hogy egy probe elkeszitesi ideje 11.3 (11+1/3) mpfoccer: tudom, hogy helyes, altalanos iskolai matekrol van szo (az meg egyelore megy)
-
_OldBoy_
tag
HSL-ben jatszik valaki kozuletek? Erdemes meg most is beszallni? Mekkora macera a heti meccsek leegyeztetese?
-
rt06
veterán
válasz
Winner_hun #27855 üzenetére
miert kellene?
a cb 50%-kal gyorsabb* gyartasi/fejlesztesi sebesseget ad, ami azt jelenti, hogy a probe nem 17, hanem 11.3 mp alatt keszul el, ketto pedig 22.7 alatt, ami 2.7 mp-vel tobb, mint a cb idotartama*: ez nem azt jelenti, hogy fele annyi ideig keszul egy egyseg/upgrad,e hanem hogy egysegnyi ido alatt masfelszer annyit halad elore, vagyis az elkeszultehez szukseges ido a 2/3-ara csokken
-
Winner_hun
félisten
Ha egy probe 17 mp alatt készül el, a Chrono Boost 20 mp-ig tart, akkor miért nem jön le 2 probe a CB alatt és a 3. probe miért nem CB alatt kezd el készülni? Valami nem stimmel a CB-nál... ha külön-külön nézem akkor 20 mp-ig tart a CB és 17 mp alatt jön le egy probe. De mégse tart ki 2 + 1 kicsi probe-ig a CB.
-
Eyesis
őstag
bocs, hogy csak most írom, de van video is
HP Trophy
nfteam vs. CN
kommentátorok: nfteamPurple és nfteamEyesisvideo: http://hu.twitch.tv/msclhu/b/306543311 :video
Szeretném ha véleményeznétek, mi volt jó, mi volt rossz benne, kevés, sokhttp://www.twitch.tv/msclhu ezt érdemes követni, mert lesznek még streamelések
sőt néha aranyos játék megy itt is
http://www.twitch.tv/eyesis
-
kovsol
titán
válasz
Winner_hun #27847 üzenetére
miről ?
a több mint fél éves kihagyásról ?
el nem tudom képzelni bárki is kíváncsi lenne rá
-
kovsol
titán
ha minden jól megy egy hét múlva lesz egy olyan gépem amin team gameben 10nél több fps em lesz
mondjuk gyémánt liga eddig se volt gond még 5fps mellett se, ebből is látszik milyen nehéz RT ben feljutni erre a szintre. Mondjuk a VGA kari még csak egy ideiglenes lesz berakva, de az is elviszi majd a játékot, főleg, hogy én low grafon szoktam tolni.
-
föccer
nagyúr
válasz
DarthPeeter #27843 üzenetére
A 8. percben telepakolta már az egész bázisdát épülettel, meg turrettel? 1: megnézneém, hogy nem maphackelt-e, 2 visszamegyek a pálya közepére, ahová közben megjön az erősítés is, meg megtámadom Tankok poziban kitalpalnak, felscannelsz és miután az első sortűznél elfogyott az ellen fele marinja bemész és várod a gg-t...
üdv, föccer
-
DarthPeeter
aktív tag
válasz
Ghoosty #27842 üzenetére
Az ellen úgy beépítette a bázisát, hogy szinte semmi hely nem volt a dropphoz, és a turreteket ráadásul elég jól szétszórta... Igen, támadnom kellett volna egyből, mert volt már 4-5 tankom mara-marine kísérettel. A baj az volt, hogy 3 medivac-nyi egységem veszett oda a dropp során, és az ellen meg ontotta a marine-okat, nem volt esélyem emiatt a hiba miatt. De ez a mass marine-ozás olyan bosszantó, én is csak akkor csinálom ha fun 3v3, 4v4 megy
Amúgy igen, a derítés rengeteget számít. Uccsó meccsem is azért nyertem mert folyamatosan figyeltem mit gyárt az ellen. Ja és láttam a droppját, a hülye előbb a xel-nagához vitte a med-viking kombóját ahol 2 marine-om tanyázott, én meg szépen lekapdostam 15 vikingel mindet, cserébe feldroppoltam a seregem az ő bázisára -
Ghoosty
őstag
válasz
DarthPeeter #27840 üzenetére
A konklúzió kicsit hibás. Derítés nélkül nyugodtan droppolhatsz, csak figyeld a szállító hajót és keress más helyet, ha mégse jönne össze. Messzebbre lát, mint a turret lőtávja. Ha nagyon sok turret van, akkor kevés egysége kell, hogy legyen, főleg az elején. Tehán irány haza a medivaccal és támadni, főleg, ha tankod is van, mert az reggelire eszi a marine-t főleg, ha nem 1 db van.
Droppolni, nem muszáj rögtön a parasztok közé, lehet kicsit arrébb is aztán odafutni, vagy csak lekapkodni az addonokot/pylonokat kinél mit.
Amúgy derítés hiányában bármit csinálni inkább szerencsejáték, mint stratégia, de még én is sokszor elkövetem ezt a hibát. Lévén, múltkor is bejött ez a taktika, akkor minek.
-
oxox
addikt
válasz
DarthPeeter #27840 üzenetére
ugye-ugye a teknos taktika
-
DarthPeeter
aktív tag
Hogy milyen érdekes arcok vannak.... Arany liga TvT, 8. percben nyomnék egy droppot, mindenhol turret, kb a levegőben elfogytam.. Semmi gond, expelek, végre jó kis sereg, tank mara marine+med. Nekimegyek és 100 marine fogad sp-el...,sebaj túlélem, erre 5 perc múlva a fél pálya bevillog mert a kis srác legyártott 8 ghostot és atomozik orrba szájba...
Konklúzió: ne droppolj derítés hiányában és attack 10 percen belül, mert különben gg( legalábbis nekem). Ja és ezüst top8 játékos volt...
-
berker
tag
Van egy olcsóbb variáció is, a Light ticket. A különbség csak annyi, hogy ebben nincs koreai vod, dual stream, és mobil szolgáltatás. Viszont összeadva még így is 125 dollár, ami változatlanul baromi drága
.
-
_OldBoy_
tag
válasz
killerjohn #27837 üzenetére
Van light csomag is, az olcsobb. En nagyon birom a GSL-t, az elso 3-4 szezont eloben kovettem, de most sajnos nincs idom ra.
Viszont en eloben sokkal jobban szeretem nezni a dolgokat mint felvetelrol, ha befizetnek ra csak egy ujabb kotelesseg lenne - ha mar koltottem ra, akkor neznem kell.
Igy inkabb nezem a kisebb-nagyobb nyugati versenyeket meg a twitch.tv-s streameket. BTW hetvegen One Nation Of Gamers, Rotterdam, Stephano, Sheth, Kas
-
killerjohn
addikt
válasz
Winner_hun #27834 üzenetére
enyémnek sem
-
_OldBoy_
tag
Blizzard válaszai balance kérdésekre
-
Winner_hun
félisten
válasz
killerjohn #27833 üzenetére
Jelenlegi árfolyamon negyvenikszezer ft-ot azért kiadni hogy az ember meccseket nézzen.. nem az én pénztárcámnak való.
-
killerjohn
addikt
válasz
Winner_hun #27832 üzenetére
hát azért a Code S nem csak néhány tucat-vod... habár igaz, hogy a ShoutCraft Invitational 4 (TotalBiscuit) sorozat ingyen volt zseniális, teljesen peszippantott a feeling
-
Winner_hun
félisten
válasz
killerjohn #27831 üzenetére
Én inkább játszok minthogy azért fizessek hogy néhány vod-ot megnézzek - amit ha akarok, a youtube-on találok kilószámra.
-
killerjohn
addikt
hmm, 2012 GSL Season 1 - Code S.
Iszonyat drágák a jegyek
1 éves GSL Premium 115$Ráadásul a GSTL is érdekel, az még 75$...
asszony agyonvág -
Alg
veterán
válasz
_OldBoy_ #27829 üzenetére
Jó tud lenni az ultra, csak kell neki hely meg support - nem szabad sokat venni belőle, 5-6-nál több szinte sehol nem fér el, utána már inkább ling legyen, mondjuk az ellenfél háta mögül
Ráadásul a BL-al ellentétben nem tetűlassúak, akár vissza is lehet velük vonulni, és nem öli meg őket 3 maradék viking... ha meg már kijöttewk a ghostok, akkor meg úgyis mindegy...
P ellen meg a meccseim 75%-a úgy néz ki, hogy ő FFE, én 14/15 vagy 15/16, 2. exp, 60-65 drone, aztán ráfekszek az "R" betűre és nem engedem hogy a 2. expjét lerakja, közben persze corruptor, és BL tech felé. Az esetek nagy részében már a corruptorra sincs szükségem, 150 vs 100-110 supply ellen megy az 1/1 vagy 2/1-es roach pushom...
Néha kis dropot is beleteszewk, de csak miután kijöttek a roach-ok, különben a gateway push bedarál. (vigyázni kell, mert ha nem elég jól makrózik a zerg, akkor pont a 2. exp beindításakor jön a push)
Hydrát nem csinálok, stargate ellen korábban hozom a corruptort
-
_OldBoy_
tag
Van a mondas, hogy ha nagyon vezetsz es el akarod bukni a meccset, vegyel ultrakat
Az uprade-ek miatt amugy se passzol a roach-hoz, bar errol a 3 evos megoldasrol eddig meg nem hallottam. En terrant midgame-ben kb akkor birok csak legyozni ha nyitva hagyja az ajtot es be birok futni, ha early game-ben nem kapok ki akkor altalaban elmegy late-game-ig, ahol ha elbirok a dropokkal es vikingekkel akkor BL-ekkel nyerek, ha meg nem akkor szep lassan lefaragja az ecot, a techet meg a sereget.
Ja, viszont az ultimate zerg deathball-om T ellen Broodlord, alatta bling, mass queen, infestor. Infestorral bekopom a vikinget vagy a marine-okat ha kozel jonnek, queenekkel meg megy a transfuse meg ok adjak a legvedelmet. P ellen is ez a tuti, csak ott blingek helyett roachokat hasznalok, meg a colok miatt kellenek a corruptorok is.
-
Alg
veterán
válasz
_OldBoy_ #27827 üzenetére
Roach jó tank ellen is, és ha kap rendesen armor upgrade-et akkor marine ellen kis egész jól tud teljesíteni. A gáz meg ami mutára/infestorra menne, megy roachra és fejlesztésre, aztán meg ultrára. Persze nem sok roach kell, 15-20 már elég tankolni a ling-baneling előtt.
+ most inkább kísérletezgetek ilyen mások által alig használt buildekkel, mint az agyonra játszott mutalinggel szórakozzak minden meccsen
Apropó, még egy ZvZ zsákban a hülye taktikámmal, pedig itt nem is öltem meg egy drone-t sem, csak egy spine-t meg 6 linget kényszerítettem, mégis beelőztem egész gyorsan makróban. Egyet elvesztettem ugyan, de azt nagyon elrontottam. és megszivatott mutákkal...
-
_OldBoy_
tag
T ellen roachot szerintem csak akkor erdemes, ha full mech-re megy, egyebket a gaz miatt minden tech kesik, a marauderek meg durvan counterelik. Ha csak 2-4 helion van akkor eleg ellenuk a queen es a creep + par ling + 1 spine, mid game-ben pedig ha van tank akkor muta+ling+bane, ha nincs akkor infestor+ling+bane.
-
Alg
veterán
Mostanában roach-corruptorral verek szinte minden P sereget, mondjuk általában +50 supply-al indítok
Egyébként BL+Infestor+corruptor+roach az ultimate zerg sereg
Más: ZvT-t egyszerűen nem tudok nyerni, hihetetlen de bármit csinálok kikapok... most próbálgatok egy ling-roach-ultra buildet, durva upgrade-ekkel(3 evo-ból)... dropokat beszívom, de egyébként jónak tűnik... kicsit emelni kell az APM-en és jó lesz szerintem - meg talán nem árt pár baneling is, mert most kicsit szívtam a marine-ok ellen is, de sikerült nyerni (nem volt egyszerű és nem volt szép...)
-
Eagl3
veterán
Ti mit csináltok zergként a P deathball ellen (colo, zela, stalker, void, phonix, esetleg sentry...) úgy olvad el a kurva Z seregem, hogy az valami hihetetlen...a corruptor meg ugye csak levegőbe jó.
-
_OldBoy_
tag
Lefordítottam egy elég jó TL-es guide-ot, ha valakit érdekel: http://silver2master.com/hatch-first-korai-pool-ellen
-
Eyesis
őstag
válasz
Winner_hun #27818 üzenetére
esélyes
-
_OldBoy_
tag
válasz
Winner_hun #27817 üzenetére
javítva
-
_OldBoy_
tag
Breaking!! Új post
http://silver2master.com/vissza-az-alapokhoz-es-replay-k
-
Eyesis
őstag
volt egy reggeli munka előtti find matchem
immáron top gold lettem
ó jé
-
kovsol
titán
válasz
Winner_hun #27790 üzenetére
azt ne mond, hogy te nem használsz billentyûzetet
-
Eyesis
őstag
válasz
Winner_hun #27803 üzenetére
Kiraknád képben a beállításaid?
-
Winner_hun
félisten
válasz
killerjohn #27799 üzenetére
Eddig nem tűnt fel hogy 10 storm alatt nem halnak gyorsabban az egységek mint 1 alatt?
Esetleg akkor van értelme ha jönnek-mennek alatta az egységek, így folyamatosan a storm alatt vannak vagy ha ott maradnak és az első lejárta után még van élete az ellennek, akkor az is csökken tovább.
-
_OldBoy_
tag
válasz
killerjohn #27799 üzenetére
"a storm nem adódik össze?" - igy is ott az achon toilet, vicces latni tornakon PvZ late-game-et
Új hozzászólás Aktív témák
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Counter-Strike: Global Offensive (CS:GO) / Counter-Strike 2 (CS2)
- Komolyan ráállt a csúcs-GeForce-ok átalakítására Kína
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- Elite: Dangerous
- Hivatalosan is bemutatta a Google a Pixel 6a-t
- Autós topik látogatók beszélgetős, offolós topikja
- iPhone topik
- Folyószámla, bankszámla, bankváltás, külföldi kártyahasználat
- További aktív témák...
- Bezámítás! Lenovo IdaPad Gaming 3 Gamer notebook - R5 7535HS 16GB DDR5 512GB SSD RTX 3050 6GBB WIN11
- MacBook Pro 16 i7-9750H 16GB RAM 512GB SSD RX 5300M 1 év garancia
- MacBook Pro 16 2021 M1 Max 32GB 512GB 1 év garancia
- Szolid de eros esport/fullhd gamer pc 6mag 24gb ram
- Satechi 200w USB-C 6-port PD GAN - UK / Számla / Garancia /
- Lenovo Thinkpad L14 Gen 4 -14"FHD IPS - i5-1335U - 8GB - 256GB - Win11 - 2 év garancia - MAGYAR
- Apple iPhone 12 64GB Kártyafüggetlen 1Év Garanciával
- Telefon felvásárlás!! Honor 400 Lite, Honor 400, Honor 400 Pro
- Telefon felvásárlás!! iPhone 13 Mini/iPhone 13/iPhone 13 Pro/iPhone 13 Pro Max/
- HP, Lenovo dokkoló 12.300Ft-ért? VÉGKIÁRUSÍTÁS
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest