Hirdetés
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
PROHARDVER!
A Blizzard 2007. május 19-én a Blizzard Worldwide International keretein belül bejelentette, hogy fejlesztik minden idők egyik legsikeresebb RTS-ének folytatását, a StarCraft II-t. A játék alapjaihoz nem nyúltak, a második részben is három fajjal szállhatunk harcba: a rovarszerű zerg-gel, a kolonizáló földlakó terran-nal és a hi-tech űrlény protoss-szal. Rengeteg új egység mellett régi ismerősökkel is fogunk találkozni, a történet pedig a Brood War után veszi fel a fonalat.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Ptech
addikt
-
whatever
aktív tag
MLG-re reklám mentes HQ stream hozzáférés szerezhető ingyen itt.
-
_OldBoy_
tag
Az MLG-GLS együttműködés miatt itt se lesz kevés Koreai - az NASL-nél mindenesetre több
A pool playben:
Rain, CoCa (CodeS), Bomber (CodeS), DongRaeGu (CodaA), Trickster (CodeS), NaDa (CodeS)Open bracket:
PuMa, HerO, Noblesse (CodeS)oxox,
majorleaguegaming.com-on lesznek a streamek, de úgy emlékszem TL-re is be szokták linkelni
-
_OldBoy_
tag
Itt a pontos közép európai idő szerinti menetrend mára:
FRIDAY (or Friday, Aug 26 11:00pm CEST (GMT+02:00))
23:30 CEST (+02:00) - 00:30 CEST (+02:00)
Idra vs Bomber
Select vs TLO
00:30 CEST (+02:00) - 01:30 CEST (+02:00)
Huk vs CoCa
Kiwikaki vs Nada
01:30 CEST (+02:00) - 02:30 CEST (+02:00)
DongRaegu vs Trickster
02:30 CEST (+02:00) - 03:30 CEST (+02:00)
Naniwa vs Rain
03:30 CEST (+02:00) - 04:30 CEST (+02:00)
Select vs DongRaeGu
04:30 CEST (+02:00) - 05:30 CEST (+02:00)
Ret vs Nada
Rain vs Coca
05:30 CEST (+02:00) - 06:30 CEST (+02:00)
Naniwa vs Huk
Idra vs Sjow
06:30 CEST (+02:00) - 07:00 CEST (+02:00) State of the Game / sotgA többi fent van TL-en, ha csináltok accountot és beállítjátok az időzónát akkor CET-ben irja ki az időket.
-
_OldBoy_
tag
MLG Raleigh ma este kezdődik, TL Preview cikk. Sajnos sokat nem fogok látni belőle mert holnaptól mini-nyaralás Hollandiában, viszont a tippem első 6-ra:
1 - NaDa
2 - Bomber
3 - Huk
4 - PuMa
6 - DRG -
Alg
veterán
Igen ez a lebegős szöveges dolog nekem is szemet szúrt, nagyon nem illik a StarCraft-hoz
-
Alg
veterán
Nézem a PTR változásokat, azért van itt még pár érdekesség:
Added three privacy settings to the Options menu under the Battle.net section.
* Only allow friends to send me invites.
* Only allow friends to send me chat messages.
* Set status to Busy when playing a game.Ez már szerintem kiadáskor benne kellett volna hogy legyen, főleg az ismertebb streamereknek fog jól jönni hogy nem spammelik őket folyamatosan.
When a building is canceled or salvaged the minerals returned will be displayed at the building location for the owner, for enemy players a floating text will be displayed.
Visszajelzés hogy sikerült-e a cancel...
Fixed several issues with the Units Lost tab not tracking resources correctly.
Ez is régóta probléma volt, hogy a units lost nem megbízható
-
iSonic
addikt
hát sajnos modim van sc2.hu-ra és nemtudom szerkeszteni ezt a szaros stream listát.. de megint rászoltam skypeom darc1n-ra... ha nem tesz semmit akkor szombaton úgyis stremelek, majd akkor beleorditok a mikrofonba és hátha észre fogja venni... de sorry Eagle koma a kellemetlenségért..
ezen az nftp programon én is nevettem.. mondtam Csehországba Purple-nek, hogy nagyon buta rendszer alapján csinálja a dolgokat.. az lenne a legjobb, ha tényleg komoly oktatás lenne egy ember számára nem 20-ra..
-
_OldBoy_
tag
Ezen tegnap óta szakadok - "Keep your eyes!"
-
Eagl3
veterán
Vicces ez a Starcraft2.hu ... van ugye rajta magyar streamlista, ahova elvileg bárkinek kiteszik a Stream címét. Másfél hete küldtem mailt, az emailra szinte azonnal válaszolt az illetékes, hogy oké kirakja természetesen, rá 3 napra írtam még egy levelet, akkor aztmondta, hogy a héten kiteszi (ez múlthét volt), azóta sincs kint természetesen. De nem vagyok egyedül, van aki 2 hónapja várja, hogy kitegyék.
Ezt a hozzáállást b+ komolyan... nem azért mondom, mert nem vágok eret ha nem teszik ki az elérhetőségem, de ki a tökömet érdekel, hogy az egyik magyar csapat a románokkal vagy ki a tökömökket játszanak majd együtt. Meg gagyi kreditpontokat osztogatnak, amiket arra lehet beváltani, hogy ők majd "tanítják" a pórnépet játszani. Omg... -
oxox
addikt
tegnapi napra rakeszultem, hogy vegre nincs cenzura, a funyirast elnapolom, es jatszok 5-6 ora gamet....kapcsolnam be a vasat, se kep-- se hang...lehuztam alaplapon kivul mindent...erre mintha nem kapna el a gyujtast, csak ciripel....
ugy tunik nem birta a meleget
...ma meg tapot hajkuraszhatok....
-
föccer
nagyúr
válasz
DeckardCain #24970 üzenetére
?
Teamgame-t játszol? Ott ez benne van a pakliban
üdv, föccer
-
rt06
veterán
válasz
DeckardCain #24970 üzenetére
bakker, elsore ugy olvastam, hogy rohader reaver-ek....nezem mivan, sc:bw-zel, vagy lemaradtam a legutobbi patch-rol?
-
DeckardCain
senior tag
Éljen -50 pont
R*hadék leaver-ek...
-
princeps27
tag
vki 1v1?
-
_OldBoy_
tag
És az milyen hogy eddig a guardian shield nem jól számolt? Kiváncsi lennék mekkora az eltérés.
"Sentry Guardian Shield now correctly reduces damage from Hellion, Void ray, and Colossus attacks as well as the Siege Tank’s sieged attack."
-
rt06
veterán
válasz
föccer #24958 üzenetére
valoszinu, hogy egy valaminek a kovetkezmenye, nem direkt az apm csokkentesre mentek ra
viszont van meg par erdekesseg a patch notes-ban:
Baneling's Attack Structure ability is now a toggle to Enable/Disable Attack Structure. The toggle will determine whether structures are valid targets for auto-attack. This change fixes an issue which caused Banelings to prioritize buildings over hostile units.
Burrowed units are no longer cloaked by the Mothership, as this is redundant.
(errol az ugrott be, mikor - asszem - valamelyik gsl kozvetitesen azon poenkodtak, hogy a terran megtalalna egy mothership alatti burrow-olt dt-t is, mikor a jatekos veletlenul tolt egy scan-t a turret folott elrepulo reaven-re)Improved Larva placement when the bottom edge of a hatchery is on a cliff edge to prevent Larva from getting killed.
ugy veszem ki, hogy meg mindig nem voltak kepesek (vagy - erthetetlen modon - szimplan csak nem akarjak) megoldani azt, ami sc:bw-ben gyonyoruen mukodott, miszerint poziciotol es kornyezettol fuggoen, a larvak a hatchery mas-mas oldalan teremnekSpore Crawlers and Spine Crawlers now disable their Stop button when rooting.
akkor mire jo a stop button?
vagy ez az a stop, ami a tamadast/mozgast allitja le? -
_OldBoy_
tag
válasz
killerjohn #24952 üzenetére
Az NP-zett egység megtartja támadáskor az attack upgrade-eket. Úgy tűnik, hogy eddig nem adták hozzá ezt a sebzéshez. Add csak ide a +3-as immortálod
-
h.adam.92
őstag
válasz
killerjohn #24952 üzenetére
hogy ha befoglalsz neural-al egy zelát, ami 1/1/1-es fejlesztésű, akkor megmaradnak a fejlesztései befoglalt állapotban is.
(#24954) _OldBoy_:höhö 1 kemény sec-el gyorsabb voltam
-
_OldBoy_
tag
Pár érdekesség még:
- Repeated control group and selection commands will no longer count as unique actions for APM calculation purposes.
- Attack upgrades are now retained by units controlled by Neural Parasite.
- Fixed an issue where Drone attacks could be more easily dodged than SCV or Probes.
-
h.adam.92
őstag
válasz
killerjohn #24948 üzenetére
ja viccelek
-
AlyArkhon
őstag
válasz
killerjohn #24945 üzenetére
próbálok mindig óvatos lenni .
Végre megkaptam a kihívót hétvégén go németbe , onnan meg ahova megyünk 200 km Hollandia
gl hf ....
-
whatever
aktív tag
válasz
killerjohn #24945 üzenetére
-
Alg
veterán
válasz
_OldBoy_ #24921 üzenetére
Végre lehet ultrával is resupply-t tolni és megfogni az ellentámadást
Hellion, infestor, blink nerf OK, overseer olcsósítás nem ártott az ovi speed drágítás után. Papírrepülő kicsit erősebb lett, és az immortalt is hozzáigazították a roach +1 range-hez.
Jól sikerült patch
-
iSonic
addikt
hát ez a patch kicsit falsch...
1. minek nerfelik a barrack build time-ot? azért mert még egy-két ember bunker rushhol.. azt is simán lehet védeni, csak oda kell figyelni..
2. megértem a hellion nerfet, mert sok síros, aki nem tudta feldolgozni, hogy nem kell kihúzni a mineralból a harvester-t, mert akkor kárt okoz magának.. le kellett volna venni 7-re és akkor nem lenne ebből sem wine-n.. mert most lesz...
3. de legalább a reaven-t buffolták..ezaz az egyetlen olyan képességét, amit azért valjunk be öszintén nem sokszor használunk, de ha használunk akkor azt is TvT-ben... OJEE...
4. immortal plusz range okés, mivel az 1 base pushok és a kiexpelés utánni sok roach támadást nem volt könnyű fogni.. (1 probe elküldése talán ebben segithet..)
5. stalker blink research nerf miatt, meg megint miből áll majd a PvP? 4gw vs 4gw
6. na amit nem értek az a warp prism plus shiled.. MINEK? whitera bizonyitja be a legjobban, hogy a WP, milyen hasznosan lehet használni, csak jó helyen kell kinyitni... terrannak is olyan helyen kell droppolnia amit nem lát az ellenfél, mert az úgy meglepetés.. de nembaj, mostmár beszállhat a mineral közepére és oda warpolhat.. picit túzásnak érzem, de ez van blizz ezt fogja csinálni.. megértem..
7. fungal nerf.. egyrészt megérem, másrészt nem.. egyrészt örülök, mert legalább a mass mech seregembe lévő hellionok nem pusztulnak el 3 sec alatt.. viszont lehet, hogy a protoss így most picit előnybe juthat..
8. overseer buff, gondolom a banshee harassok kivédése miatt, meg azért, hogy a zerg tudjon felfedezni.. (egy tanács.. TL-en szépen leírták a zerg felfedzést.. két overlord elküldése és beivtele a basere,, biztos felfedezés siker..), de legalább a DT kivédése könnyebb és olcsóbb lesz..
9. ultralisk mondjuk tényleg nagyon lassan jött ki és végre akkor ultrát is fogok kapni a z-től yess..Összefoglalva nem rossz ez a patch, csak még mindig egy dolgot nem értek az egészbe a barrack nerfet és a warp prism buffot, ha ezek nem lennének azt mondanám mindenki számára korrekt ez a patch..
-
rt06
veterán
válasz
Pöttön #24936 üzenetére
milyen palyakra gondolsz? aiur chef, left2die, starjeweled?
amennyiben ezeket szeretned megnezni, ugy custom game-kent keresd oket
vagy inditasz egy uj custom game-et, s a keresot hasznalva eloszeded a palyakat, vagy csatlakozol mar meglevo custom game-hez (itt nem tudom, van-e ra szuro, ritkan hasznalom ezt az opciot)ha valami kulso mod-od vagy palyad van, akkor annak mikentjet itt es itt leirtam
sith7: mi faj?
-
Pöttön
őstag
Sziasztok!
(Előreis bocs a láma kérdésért) a blizzard mod pájákat hogy lehet betölteni?
-
rt06
veterán
igen, ha berantasz 40 egyseget, az elso asodpercben amig ott vagy, 15 sebezheto beluluk
ha 60-at rantasz be, az elso masodpercben 35, a masodikban 10 sebezheto
_OldBoy_: nem surun hasznaltam mothership-et, de a legnagyobb probela imho az volt vele, hogy tetulassan indul meg
mire eleri az uzemi sebesseget, a sereg a fel palyan atert
pedig a vegsebessege nem rossz (bar a stalkerhez kepest lemarad, de akkor sem fel kepernyovel egybol az indulasnal) -
oxox
addikt
kerdes:
nem vagyok nagy mothership felhasznalo...bar mostanaban szoktatom magam ra (bar fokent gw unitokkal jatszok)
A teleportalo kepesseget nem nagyon hasznaltam eddig, de akkor a patch azt jelenti, hogyha alaportalok 40 egyseget akkor 15-re tamadhat az ellenfel?
nem hiszem, hogy gyakran fog velem megesni, de az elmeleti resze erdekelne...vagy ez csak akkor van mikor a probe-okat dugdossa el amint kesz van?
-
_OldBoy_
tag
válasz
föccer #24928 üzenetére
Tényleg nem de elhiszem ha mondjátok
Viszont rájöttem hogy miért nerfelték a contaminate-et: az olcsóbb overseer-el könnyen lehetne mass contaminate-elni, így simán lehetne olyan ZvP taktika amikor lair-re rushol a Z, aztán megállítja a protoss gyártását és átsétál roach-okkal.
rt06, igen közbe rájöttem
Hát így nem tudom mennyivel lesz használhatóbb bár legutóbbi TL Attackban White-Ra azért megmutatta mekkora poén az ellenfél bázisa fölött mass recall-al bewarpolni a csapatot majd leforcefieldezni a saját rámpájukat.
-
rt06
veterán
nem lesz minden egyseg egybol cloak-olva a mothership kozeleben, hanem fokozatosan (masodpercenkent legfeljebb 25-osevel) kerulnek elrejtesre, igy remelhetoleg megszunik a "mothership lag" (gondolom ez olyasmi lehet, hogy mikor sok egyseg folott hirtelen megjelenik a frissen elkeszult mothership, a mass cloak miatt akadozott a jatek)
_OldBoy: a gyorsulasan gyorsitottak, vagyis a vegsebessege nem valtozott, csak ezentul nem ugy fog megindulni, mint egy ket hete doglott lajhar
-
_OldBoy_
tag
Mothership
Acceleration increased from 0.3 to 1.375.
The Mothership’s Cloaking Field no longer cloaks all units instantaneously, but rather adds units to the cloak field over time (maximum of 25 per second). This should alleviate “Mothership Lag” issue when a Mothership comes online.
ami annyit jelent, hogy ...Az álcázó képessége nem azonnal kapcsol be minden egységre, hanem másodpercenként maximum 25 unitot tűntet el. Erre azért volt szükség, mert az azonnali bekapcsolás laggot okozott - bár ilyet aztán tényleg még sose láttam
A sebességét úgy tűnik nem változtatták (először azt hittem hogy azt növelték meg), viszont jobban gyorsul. Hát fogalmam sincs ez mennyit fog számítani
-
_OldBoy_
tag
Mutához miért nyúlnának?
-
sith7
félisten
válasz
_OldBoy_ #24921 üzenetére
Mothership
The Mothership’s Cloaking Field no longer cloaks all units instantaneously, but rather adds units to the cloak field over time (maximum of 25 per second). This should alleviate “Mothership Lag” issue when a Mothership comes online.ami annyit jelent, hogy ...
-
_OldBoy_
tag
Balance
General
Unit vision up ramps has been reduced by 1.
PROTOSS
Immortal
Attack range increased from 5 to 6.
Mothership
The Mothership’s Cloaking Field no longer cloaks all units instantaneously, but rather adds units to the cloak field over time (maximum of 25 per second). This should alleviate “Mothership Lag” issue when a Mothership comes online.
Stalker
Blink research time increased from 110 to 140.
Warp Prism
Shields increased from 40 to 100.
Terran
Barracks
Build time increased from 60 to 65.
Hellion
Infernal Pre-Igniter damage upgrade decreased from 10 to 5.
Raven
Seeker missile movement speed increased from 2.5 to 2.953.
ZERG
Infestor
Fungal Growth damage changed from 36 (+30% armored) to 30 (40 vs Armored).
Overseer
Morph cost decreased from 50/100 to 50/50.
Contaminate energy cost increased from 75 to 125.
Ultralisk
Build time decreased from 70 to 55.
Összességében nem rossz
. Kíváncsi leszek milyen új taktikák jönnek elő a Mothership buff-al, ha pro szinten is használható egység lesz feldobja majd a közvetítéseket
Contaminate-et sajnálom, így is igen ritkán használt spell amit viszont én szeretek ZvZ-ben elsütni, így viszont Lair után jó darabig várni kell míg tudom használni. Lehet hogy valami roach timing attack-al van összefüggésben de sose hallottam hogy valaki problémázna rajta.
Az Ultrarisk viszont komoly, örökké tartott megépíteni ezeket a dögöket, így ZvZ-ZvP lategame inkább választom BL helyett őket.
-
föccer
nagyúr
válasz
killerjohn #24915 üzenetére
?
üdv, föccer
-
killerjohn
addikt
válasz
holydragon #24910 üzenetére
szálat...
-
Eagl3
veterán
válasz
killerjohn #24909 üzenetére
Sőt, kifejezetten egészséges...
-
h.adam.92
őstag
válasz
killerjohn #24904 üzenetére
a halál káros az egészségre, valamint dohányzást okozhat...
-
holydragon
csendes tag
válasz
killerjohn #24909 üzenetére
"csak napi 3-4-et szívok"
3-4 mit ? dobozt ?
-
iSonic
addikt
válasz
killerjohn #24906 üzenetére
cigi káros az egészségre..
-
_OldBoy_
tag
válasz
killerjohn #24904 üzenetére
elszívtad végül a cigit a meccs végén ?
-
_OldBoy_
tag
killerjohn,
Visszanéztem a tegnapi meccsünket, mikor eltűnt a sereged annak az oka egyszerűen az volt, hogy a void ray-ket dugdostad a bázis felett. Így mikor összecsaptunk csak a csapatod felével küzdöttem, mire meg odaértek segíteni, már késő volt.
-
Eyesis
őstag
-
LinogeOW
aktív tag
Köszi még1× mindenkinek
Új hozzászólás Aktív témák
- Bezámítás! Lenovo IdaPad Gaming 3 Gamer notebook - R5 7535HS 16GB DDR5 512GB SSD RTX 3050 6GBB WIN11
- MacBook Pro 16 i7-9750H 16GB RAM 512GB SSD RX 5300M 1 év garancia
- MacBook Pro 16 2021 M1 Max 32GB 512GB 1 év garancia
- Szolid de eros esport/fullhd gamer pc 6mag 24gb ram
- Satechi 200w USB-C 6-port PD GAN - UK / Számla / Garancia /
- Samsung Galaxy S23 Ultra 256GB Kártyafüggetlen 1Év Garanciával
- Konzol felvásárlás!! Xbox Series S, Xbox Series X
- Bomba ár! Lenovo X1 Yoga 2nd - i7-7G I 8GB I 256SSD I 14" WQHD I HDMI I W11 I CAM I Garancia!
- Huawei P20 Lite 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Gamer PC - Számítógép! Csere-Beszámítás! I7 6700 / 32GB DDR4 / RTX 2060 / 256SSD+500GB HDD
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest