- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Azonnali informatikai kérdések órája
- Karnyújtásnyira került a százmilliomodik PlayStation 5 leszállítása
- Házimozi belépő szinten
- Nem akármilyen új GeForce jöhet idén
- Milyen egeret válasszak?
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- Akciókamerák
- AMD vs. INTEL vs. NVIDIA
- Döbbenetesen sok energia kell az érkező Nova Lake működéséhez?
Új hozzászólás Aktív témák
-
Taci
addikt
Sajnos kb. pont ugyanez a kód (illetve a saját kiegészítéseddel ugyanez), amit írtál (és ami sztanozs tanácsára ki lett egészítve DISTINCT-tel), ez fut le eszméletlen lassan.
Bemásolom, hogy ne kelljen visszakeresni, és kiegészítem a DISTINCT-tel:
select distinct p.*from product pjoin product_category pc1on pc1.product_id = p.idjoin category c1on c1.id = pc1.category_idwhere c1.name in ('sárga', 'piros', 'kék')order by p.date desc;Ha benne van együtt a DISTINCT és az ORDER BY is, akkor ~20 mp, ha csak az egyik, akkor 0,05 mp a futási idő.
Plusz a DISTINCT nem is működik (úgy, ahogy elvárnánk), mert ha a product_category táblában egy id-hoz több category_id is van (és van, mert ezért lett ez a tábla létrehozva), akkor annyiszor listázza a product-ból az id-t. (Pedig pont ezért lenne használva, hogy egy id-t csak egyszer listázzon.)
A profiling opciót bekapcsolva ezt látom, ami "fura":
- Copying To Tmp Table On Disk: 18.9 s
- Sorting Result: 1 s
Tehát csak ez a 2 lépés 19.9 másodpercbe kerül, ha van DISTINCT és ORDER BY is.Ha csak az ORDER BY van, akkor:
- nincs Copying To Tmp Table On Disk lépés
- Sorting Result: 6 µsHa csak a DISTINCT van, akkor:
- Copying To Tmp Table: 2.8 ms
- nincs Sorting Result lépésAhogy utána olvastam, azt írják, hogy a DISTINCT és az ORDER BY is sorba rendez, és nem szeretik egymást. Azt is írják, hogy ha az egyiket használom, akkor a másikat valószínűleg nem kell. De hát ez itt nem igaz, mert a DISTINCT azért kell, hogy 1 id csak egyszer jelenjen meg (ami amúgy most sajnos nem igaz, ahogy feljebb írtam is), az ORDER BY meg azért, mert időrendi sorrendben van szükségem a találatokra.
Nagyon nem tudom, merre tovább. Követtem a tanácsaitokat, megcsináltam és átírtam mindent, ahogy javasoltátok, (amit köszönök ez úton is), de sajnos valami még nem kerek, és magamtól nem találok megoldást rá.
Higgyétek el, ég az arcom, hogy ennyiszer kell írnom, és segítségért kuncsorognom - nem jókedvemből teszem. Felajánlottam, hogy fizetek is a szaktanácsadásért és a segítségért, csak végre haladhassak, mert már 1 hónapja egy helyben veszteglek - de sehonnan nem kapok segítséget, sehol egy szakember.
Új hozzászólás Aktív témák
- Xiaomi 15T - reakció nélkül nincs egyensúly
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Azonnali informatikai kérdések órája
- Építő/felújító topik
- Megtartotta Európában a 7500 mAh-t az Oppo
- Milyen légkondit a lakásba?
- Gitáros topic
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Revolut
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
- További aktív témák...
- Eladó pár napos Apple Watch SE 3 GPS 44mm Midnight - 2 év iCentre garancia!
- Series/Elite V2 kontroller analóg cseréje GuliKit 720 TMR érzékelősre, 1 év garancia!!!
- PS5 / EDGE kontroller analóg cseréje GuliKit 720 TMR érzékelősre, 1 év garancia!!!
- MSI Prestige A16 AI+ Ryzen AI 9, 32GB DDR5 7500, QHD+ 165Hz csúcskategóriás ultralaptop!
- -ÚJ,2 ÉV GAR- GAMER PC: RYZEN 5 4500-5600X +RTX 3050/4070 +16-64GB DDR4! GAR/SZÁMLA! 70 féle ház!
- HIBÁTLAN iPhone 12 Pro Max 128GB Graphite -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS4025
- Acer TravelMate P214 i3-1115G4 12GB 256GB 14" FHD 1év garancia
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T490s - i5-8GEN I 16GB I 256SSD I 14" FHD I Cam I W11 I Gari!
- NEC MultiSync V421 42" Monitor
- Intel Xeon E5-2600v4 processzorok készleten 2680v4,2683v4,2697v4,2697Av4(áfás számla, 2 év garancia)
Állásajánlatok
Cég: Central PC számítógép és laptop szerviz - Pécs
Város: Pécs
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest