Hirdetés
- Nem átlagos PC-s kézikonzolban gondolkodik a Gigabyte
- Már azt hittük, hogy nem jön több fordulat, de az ASUS ellentmondott magának
- Kegyvesztett lehet a Radeon termékskála középső tagja
- Párban a járnak a 100 gigabites hálózati portok a QNAP újdonságán
- Szappanoperákba illő fordulattal cáfolja partnerét az NVIDIA
Új hozzászólás Aktív témák
-
Taci
addikt
Sajnos kb. pont ugyanez a kód (illetve a saját kiegészítéseddel ugyanez), amit írtál (és ami sztanozs tanácsára ki lett egészítve DISTINCT-tel), ez fut le eszméletlen lassan.
Bemásolom, hogy ne kelljen visszakeresni, és kiegészítem a DISTINCT-tel:
select distinct p.*from product pjoin product_category pc1on pc1.product_id = p.idjoin category c1on c1.id = pc1.category_idwhere c1.name in ('sárga', 'piros', 'kék')order by p.date desc;Ha benne van együtt a DISTINCT és az ORDER BY is, akkor ~20 mp, ha csak az egyik, akkor 0,05 mp a futási idő.
Plusz a DISTINCT nem is működik (úgy, ahogy elvárnánk), mert ha a product_category táblában egy id-hoz több category_id is van (és van, mert ezért lett ez a tábla létrehozva), akkor annyiszor listázza a product-ból az id-t. (Pedig pont ezért lenne használva, hogy egy id-t csak egyszer listázzon.)
A profiling opciót bekapcsolva ezt látom, ami "fura":
- Copying To Tmp Table On Disk: 18.9 s
- Sorting Result: 1 s
Tehát csak ez a 2 lépés 19.9 másodpercbe kerül, ha van DISTINCT és ORDER BY is.Ha csak az ORDER BY van, akkor:
- nincs Copying To Tmp Table On Disk lépés
- Sorting Result: 6 µsHa csak a DISTINCT van, akkor:
- Copying To Tmp Table: 2.8 ms
- nincs Sorting Result lépésAhogy utána olvastam, azt írják, hogy a DISTINCT és az ORDER BY is sorba rendez, és nem szeretik egymást. Azt is írják, hogy ha az egyiket használom, akkor a másikat valószínűleg nem kell. De hát ez itt nem igaz, mert a DISTINCT azért kell, hogy 1 id csak egyszer jelenjen meg (ami amúgy most sajnos nem igaz, ahogy feljebb írtam is), az ORDER BY meg azért, mert időrendi sorrendben van szükségem a találatokra.
Nagyon nem tudom, merre tovább. Követtem a tanácsaitokat, megcsináltam és átírtam mindent, ahogy javasoltátok, (amit köszönök ez úton is), de sajnos valami még nem kerek, és magamtól nem találok megoldást rá.
Higgyétek el, ég az arcom, hogy ennyiszer kell írnom, és segítségért kuncsorognom - nem jókedvemből teszem. Felajánlottam, hogy fizetek is a szaktanácsadásért és a segítségért, csak végre haladhassak, mert már 1 hónapja egy helyben veszteglek - de sehonnan nem kapok segítséget, sehol egy szakember.
Új hozzászólás Aktív témák
- új akku Ár/ÉRTÉK BAJNOK! Dell Latitude 5330 i3-1215U 6magos! - 16GB 256GB 13.3" FHD 1 év garancia
- iPhone 17 PRO MAX 256GB silver makulátlan 1 hónapos, KÁRTYAFÜGGETLEN! 2026 december 19-ig Apple gar
- Precision 7680 16" FHD+ IPS i9-13950HX RTX 3500 Ada 32GB 1TB NVMe IR kam gar
- Apple iPhone 15 Pro 128 GB 1 év Garancia Beszámítás Házhozszállítás
- Asus TUF RTX 2060
- DOKKOLÓ BAZÁR! Lenovo, HP, DELL és egyéb más dokkolók (TELJES SZETTEK)
- GYÖNYÖRŰ iPhone 15 128GB Black -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3944
- Vásárlunk iPhone 12/12 Mini/12 Pro/12 Pro Max
- Apple iPhone 13 Pro Max Graphite ProMotion 120 Hz, Pro kamerák 128 GB-100%-3hó gari!
- Bomba Ár! Lenovo ThinkPad L14 G1a - R5 4650U I 16GB I 256SSD I 14" FHD Touch I Cam I W11 I Gari!
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest