Hirdetés
- Melyik tápegységet vegyem?
- 5.1, 7.1 és gamer fejhallgatók
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- Multimédiás / PC-s hangfalszettek (2.0, 2.1, 5.1)
- Androidos fejegységek
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
Új hozzászólás Aktív témák
-
Micsurin
nagyúr
Lassan biztosan kitelik a becsületem de azért egy kérdésem még lenne, kevésbé gáz a fórumon beégni mint az előadó vagy a demó előtt a hülyeségemmel.

Ha jól értettem nyunyu akkor ezek szerint nekik ekvivalens megoldásoknak kell lenniük ugye?
Listázzuk azon dolgozók vezetéknevét, fizetését és részlegük nevét, akik többet keresnek, mint amennyi a részlegük átlagfizetése.1. ahogy én értelmeztem a feladatot, 2. ahogy meglett adva rá megoldás.
SELECT er.last_name, er.salary, department_name, át.átg FROM employees er
INNER JOIN departments ON er.department_id = departments.department_id,
(SELECT department_id, ROUND(AVG(salary),2)AS átg FROM employees GROUP BY department_id) át
WHERE er.department_id = át.department_id AND er.salary > át.átg;SELECT last_name, salary, department_nameFROM employees INNER JOIN departments USING (department_id)NATURAL JOIN(SELECT department_id,ROUND(AVG(salary)) részlegátlagFROM employeesGROUP BY department_id)WHERE salary > részlegátlag;Próbáltam a linkelt oldalra bedobni de nincsenek meg az instertjeim hozzá (sima basic HR séma ami az Oracle 12c-ben van) és nem egészen értettem az oldal milyen PlaintText-et várna tőlem a 2. ablakban.

MINUS-al rámentem és a nagy semmit kapom vissza ha a +1 átlag oszlopom kiveszem szóval jónak kéne lennie I guess.

edit.: elsőben department_id és name javítva, csak az előzőt hagytam vágón...

Új hozzászólás Aktív témák
- Lenovo ThinkPad T14S Gen1 Ryzen5 4650U Refurbished - Garancia
- Bontott 0perces STARLIGHT MacBook Air 15" M4 10C/1G 16GB 256GB Gar.: 1 év APPLE gar
- BESZÁMÍTÁS! MSI B450M R3 4100 8GB DDR4 240GB SSD GTX 1050Ti 4GB Asus Vento AD DeepCool 400W
- Akció! HP ZBook Firefly 14 i7-1165G7 16GB 512GB Nvidia Quadro T500 4GB 14" FHD 1 év garancia
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte B760M i5 14600K 16GB DDR4 512GB SSD RX 9060 XT 16GB Asus A31 PLUS TG ARGB 650W
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest