Hirdetés
Új hozzászólás Aktív témák
-
DeFranco
nagyúr
újabb problémába futottam bele, lehet egy kicsit vadulok már ezzel:
adott egy lekérdezés, ami elég hosszú, több subqueryből áll,
gyakorlatilag legyártok néhány kereszttáblát, majd ezeket joinolom egymás után, egyes kereszttáblákban nyers adatok vannak, más kereszttáblákban számított adatok.
pl.
1: munkavállalók havi keresete, havonkénti bontásban (KH)
2: munkavállalók keresete legyártott darabonként havonkénti bontásban (KHD)
3: munkavállalók éves keresete (K)
4: munkavállalók anyagfelhasználása havonkénti bontásban (AH)
5: munkavállalók anyagfelhasználása legyártott darabonként havonkénti bontásban (AHD)
6: munkavállalók éves anyagköltsége (A)a joinok miatt minden ilyen szakasz el is van nevezve (Pl. KHD, AHD), ezek alapján tudom K.Y=KHD.B módon kapcsolni.
a lekérdezés végére szeretnék tenni még egy kereszttáblát de azt már lehetőleg úgy, hogy az néhány korábbi subquery eredményére hivatkozzon, pl.
SELECT
K.[munkavállaló] "MUNK"
KHD.[érték]/AHD.[érték] AS "KPERA"
KH.[hónapazonosító] AS "HO"
FROM
???
PIVOT
(
SUM(KPERA)
FOR HO IN (...)
)Nem tudom hogy a felső subqueryket így meg tudom-e csapolni, jelenleg nem tudom megoldani, és ötletem sincs mit lehetne tenni a FROM mögé mert a subquery neveket nem akarja "fogyasztani"
egy nagy selecten belül kell mindent megoldanom, táblát gyártani nincs jogosultságom.
érzésem szerint amit egyszer valahol már legyártottam azt fel kellene tudnom használni úgy hogy nem ismétlem meg azt a kódrészt még egyszer de nem jövök rá hogy kellene ezt megtennem.
Új hozzászólás Aktív témák
- The Elder Scrolls V: Skyrim
- PlayStation 5
- Viccrovat
- Motorolaj, hajtóműolaj, hűtőfolyadék, adalékok és szűrők topikja
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Elmentünk fotózni a Xiaomi 17 Ultrával
- Vezetékes FEJhallgatók
- Kertészet, mezőgazdaság topik
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- További aktív témák...
- Mid tower gèp ház
- 2024-es Lenovo ThinkPad T14 Gen4 laptop, gyári garanciával, eredeti magyar billentyűzettel eladó!
- Makulátlan Iphone 13 Midnigth Black 128 GB 88% 2024.12.23-án vásárolt
- TESTRESZABHATÓ/GARIS/ Ryzen 5 5600/16GB DDR4/RX 6700 XT 12 GB/ 1 TB M.2 SSD/2 TB HDD
- ASUS ROG STRIX G16 Gamer laptop 16" -40% Raptor i9-14900HX 24Mag 16/1TB 240Hz RTX 4070 8GB QHD
- 5G Lenovo ThinkPad P14s Gen 3 Intel Core i7-1280P Nvidia T550 32GB 512GB 1 év teljeskörű garancia
- Dell Latitude 5430 14" Touchscreen i5-1235U 16GB 512GB 1 év garancia
- RÉSZLETFIZETÉS.BANKMENTES.KAMATMENTES. Új noblechairs Epic valódi bőr FEKETE - FEHÉR 3 év garancia!
- Amazon Kindle 10th Generation ébresztős tok
- Apple iPhone 16 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest