-
PROHARDVER!
Spórolós topik
Új hozzászólás Aktív témák
-
sambenez
addikt
válasz sepsi0 #26549 üzenetére
Ez így 989ft lesz mivel a szállítást hozzá kell adni. Plusz venned kell hozzá 20db-ot, ez azért nem ugyanaz mint amikor 1db kell valakinek.
Teljesen felesleges ezt az árat ahhoz hasonlítani, mint amikor bemegyek egy üzletbe és veszek 1db akármit.Ráadásul valamiért nekem megduplázta a logisztikai költséget, míg neked nem.
-
laracroft
aktív tag
Sziasztok,
van egy 12%-os felhasználatlan kuponom, amit 11.02-ig lehet beváltani a CraftBeer-n
Kuponkód: wooULkEA -
Stylewars_kp
őstag
válasz tököscsávó #26553 üzenetére
Ebben a színben ott is marad.
A könyvet mindig ketten alkotják: az író, aki írta, s az olvasó, aki olvassa. Kosztolányi D.
-
Skillet
addikt
válasz Donki Hóte #26547 üzenetére
Most csak Gouda és edami volt, Trappista nem! De nagy jelentősége nincsen, finom sajt, megéri az árát. Mi is gyakran vesszük, nagyon szeretjük, nem is morzsálódik.
Vettünk a Lidl féle floralis sz@ró papírból. 20db-os, 4 rétegű, 1 tekercs 180 lapos. Igazából nem rossz, talán kicsit kemény. 125Ft környékére jött ki 1 tekercs. Eléggé hamar elkapkodták a népek.Mess With The Best! Die Like The Rest! 8G GALANT VR4^ever
-
p.t.r
aktív tag
Rossmannban 349 a 100db-os Zewa pzs. Ez jó ár?
-
sherlock82
senior tag
Lidl, Hazánk kincs tej akcióban, illetve a pilos kakaó is .
Iphone se 2, Mizuno Wave Rider 25, Garmin Instinct 2
-
maestro87
őstag
A DM sajátmárkás olcsóbb és szerintem jobb minőségű is.
-
Beni2360
félisten
válasz maestro87 #26565 üzenetére
Igen, de kezd kisebb méretű lenni a benti hajtogatás nál van ahol csak félig van vissza hajtva. Anno Hofi mondta amikor 29x29 cm-re 30-ről csökkentették a pzs méretét, bújtatott ár emelés.
Béni2360 - Redmi Note 8 Pro - Acer Aspire 5 A515-51G -- LG OLED55C8PLA - YAMAHA RX-V685 - Mission mx4 5.0 - Taga TSW-90 v.3 - QNAP TS-133 - Mini MX-G - MECOOL BB2 PRO- X96 MAX PLUS -ZIDOO Z1000 Pro
-
bul07
nagyúr
Spórolás árammal
Múlt héten megejtettem egy Hajdú bojler takarítást és erről pár észrevétel tanács
7éves HAJDU Aquastic AQ 120, mi falunka nem annyira vízköves a vízVolt vízkő a fűtőszálnál és a tartályába is, és a bojler falán rozsda kicsapódás de nem a bojler fala a rozsdás hanem nálunk rozsdás a víz barnára színez innen is lehet tudni
És még a sima műanyag vödröt egynegyedéig megtöltött a kiszedett vízkő kosz
Képek
[kép], [kép], [kép]Eredmény ugyan abba a pozícióba állítva, meg van jelölve
Szerelés előtti 6napban 28.819kWh használt el, tehát napi 4.803kWh
Takarítás utáni 6napban 26.977kWh használt el, tehát napi 4.496kWh
Ez egy hónapra levetítve olyan 10kWh spórolásDe
De azt vettem észre hogy takarítás után jó pár fokkal melegebb a víz, sajnos előtte nem mértem meg, de már kézzel érzékelve és hogy a keverős csapot se kell annyira a meleg irányába állítani a megfelelő zuhanyzási hőfok eléréséhez
Most megmértem és 60fokos vizet állít elő a bojler
Ezt azt jelenti hogy lejjebb is tekerhetem mert, 3-an használjuk a 120l és nem fog elfogyni a meleg még ha alacsonyabb a hőfoka a víznek akkor se, és több helyen is olvastam hogy 50-55-60fok az ideális beállítás így én belövöm olyan 55 környékéreMivel lejjebb tekertem most így a takarítás miatt fogyasztás még csak ezután derül ki igazán, reggel majd mérek egy hőfokot hogy mennyire sikerült belőni
Valós megtakarítás majd akkor derül ki ha megint eltelik 6-7nap és tudok számolniKöltségek azok voltak még ha én csináltam akkor is
Anód 2000Ft, igaz ezt már jó pár éve megvettem mert rég ki akartam takarítani(most 3000Ft)[link]
Anód tömítés 80Ft[link]
Bojler tömítés 260Ft [link]
TSE tartó 400Ft (külön vettünk, kifejtem)[link]
Normál esetbe ennyi kell egy takarításhozNekem még cserélni kellet a biztonsági szelepet is, mert így 7év után nem csak akkor csepegtette a vizet ha melegített hanem akkor is ha rájött csak nyugalmi állapotába is
Biztonsági szelep 1180Ft[link]Ha csináltok olyan Hajdú bojlert aminek van TSE tartó része az előre vegyétek meg a többi alkatrésszel együtt
Ez az ami helyén tartja a hőfokszabályzót, és szigetelő szerepe is van így nélküle nem biztonságos a üzemeltetése
Ez [link]
Hogy miért
Mert megeszi az idő és a meleg és törik/porlad olyan rideggé válik
Na nálam az az infó nem volt meg és mikkor szedtem széjjel bármennyire is voltam óvatos 3-4darabra tört már szétszedésnél, így egy nappal később lett befejezve az összerakás mert utólag venni kellet, és Debrecenbe 4boltból csak egybe volt ilyenBiztonsági szelep
Nem jött be az új szelep, mert ha fűt akkor a befolyó hideg víz csőbe is meleg lesz a víz olyan 80-90cm hosszan, persze a csepegtető részén rendesen csepeg ha fűt
Többekkel beszéltem a rokonnal az aki a helyi vízműnél van ő tanulta ezeket, és ez nem normális jelenség
Vélemények szerint nem maradhat így
Két lehetőségem van
-veszek egy újat, bár az olcsóban ezek után hogy bízzak, vagy drágát 4500Ft
- vagy visszarakom a régit, és ha még naponta 2-3l vizet el is csepegtet 10-20év alatt folyik így el 4500Ft-nyi víz (mostani árak mellet olyan 11köbméter víz ára nálunk)[ Szerkesztve ]
( ͡° ͜ʖ ͡°) Samsung Galaxy A52S / Samsung UE48H6400 / Touran 1.9PDTDI 90LE (2005)(BRU) ( ͡° ͜ʖ ͡°) ---->"A nők pedig olyanok, mint a parkolóhelyek. A jobbak mind foglaltak, a maradék meg vagy rokkant, vagy fizetős..." - By:elfelejtette
-
bul07
nagyúr
Erről a Penny rántott trappista sajtról mi a vélemény?
Három fajta mind ehető vagy csak a natúrAmúgy a hasáb is jó áron van így 2.5Kg belőle 2000Ft, tehát olcsóbb mint a 2.5Kg verziók amik 2300Ft adják
( ͡° ͜ʖ ͡°) Samsung Galaxy A52S / Samsung UE48H6400 / Touran 1.9PDTDI 90LE (2005)(BRU) ( ͡° ͜ʖ ͡°) ---->"A nők pedig olyanok, mint a parkolóhelyek. A jobbak mind foglaltak, a maradék meg vagy rokkant, vagy fizetős..." - By:elfelejtette
-
veterán
-
bul07
nagyúr
Penny-be ennyi most, nekem pl ez is jó mert sokat használok
-
perempe
addikt
Köszönöm a válaszokat. Megnyugodtam, de én daraboltat akartam.
* Brahms: 4. szimfónia *
-
123xyz
aktív tag
válasz Atomantiii #26575 üzenetére
A kék volt. Bár én nem figyeltem annyira, hogy változott-e a minősége az utóbbi hetekben / hónapokban.
-
Beni2360
félisten
-
Sungoo
addikt
Jól mondták az ismerősök, a biztonsági szelep egyik feladata, hogy ne engedje vissza a hidegvíz hálózatba a fűtött vizet.
Egyébként te már több danos mester vagy ebben a spórolós témában. Kiszámolni, hogy a biztonsági szelep hány forintnyi vizet csepegtet el 20 év alatt? Nem vagy semmi.
Ellenben azért a víz árért irigyellek. -
bul07
nagyúr
válasz soldi3r #26594 üzenetére
A vízkő gondokat okoz és ennek több következménye van
Hamarabb lekapcsol a fűtés mert a hő könnyebben eljut a szabályzóig így hamarabb lekapcsol
Minél több a vízkő a fűtőszálból egyre kevesebb érintkezik közvetlenül a vízzel annál több idő és energia kell a víz felmelegítésre
Hogy meglegyen a kívánt hőfok feljebb is kel tekerni a bojlert a fenti kettős miattEgy bizonyos pont után deformálódik a fűtőszál, feszíti a vízkő, akár annyira hogy el is törhet
Amúgy minél jobban zenél fűtés közben a bojler annál több a vízkő benne
Ma is állítottam rajta mert csak 2fokot csökkent a vízhőfok elsőre, 58.4-et mértem, olyan 55-56-ra akarom belőni
(#26590) Sungoo
És még a üzemanyag költséget nem is adtam hozzá mert 10Km kellene autózni az új szabályozódó megvételéért
....
Én azt kiszámoltam hogy hogy nem éri meg jelenleg lecserélni a 30éves fagyasztót, mert a jelenlegi villany árak mellet az a 100e Ft befektetés olyan 15év alatt térülne meg
Egy én már sehol nem leszek 15év múlva(nem fogom én megélni a 59éves kort), kettő ki tudja egy új fagyasztó bírja e 15évig javítás nélkül[ Szerkesztve ]
-
Beni2360
félisten
válasz Nikaré #26592 üzenetére
A másik pl füst ízűnél 60% volt írva de borzalmasan pocsék. A sajt hoz kevert adalékok. . De majd megkostoljuk.
Béni2360 - Redmi Note 8 Pro - Acer Aspire 5 A515-51G -- LG OLED55C8PLA - YAMAHA RX-V685 - Mission mx4 5.0 - Taga TSW-90 v.3 - QNAP TS-133 - Mini MX-G - MECOOL BB2 PRO- X96 MAX PLUS -ZIDOO Z1000 Pro
-
Beni2360
félisten
Kb 20e + anyag költség a szerelés és nem szeretik el vállalni mert van, hogy még 2x ki kell menni mert valahol csepeg. A fiam se nagyon vállalta el. Én 48 évig magam csináltam de már fizikailag már nem birom. Tavaly a jó szomszéd 5e Ft megcsináltam úgy, hogy én vettem meg mindent és előre elengedtem a vizet, nem kellett arra várnia.
-
bul07
nagyúr
válasz Beni2360 #26598 üzenetére
Hát igen
Én megcsinálom de egy régi esetén ahol már van kicsi rozsda is nem egyszerű, az előző bojlerunkat is azért kellet cserélni mert a rozsda kezdte megenni a tányérját meg a csavar tartó részét is, így volt hogy szétszedés után csak a második harmadik tömítés fogta meg hogy ne szivárogjon
Aztán jött a hogy takarítani kellene megint, de már nem biztos a összerakás, legyen újEz 7éve volt, akkor 38e +szál(3e Ft) volt az ára, szállításnál kicsit behorpadt de csak 10nappal a megérkezés után lett észrevéve, addig ugye a dobozába volt mert a szerelőre vált, és biza azután lett észrevéve hogy lekerült a régi bojler, szerencsére a fal felőli oldalán van így nem lehet látni, utólag legalább a szállítás árát visszaalkudtam
Most egy ugyan ilyen 120l bojler ~102e Ft [link], vannak árakAmúgy másnak nem szívesen csinálnám meg, mert ha utána árráműtés lenne azt veszik ellő aki utoljára szerelt
Tegnap linkeltem a Penny hullámos hasábburgonyát
599Ft/750g
[kép]Megvolt a próba sütés Airfryer-be
Nagyon jó lett, szépen megsült és nem is lett száraz
Kellemetlen szaga se volt
Sajnálom hogy csak 5zsacskóval vettem, de hétfőn még rámegyek, gondoltam még vagy 5-7zacskóval veszek
Igaz hogy Románba 1600Ft nem akciósan a 2.5Kg Lidl fajta, de ez valami más és kell egy kicsi változatosság[ Szerkesztve ]
-
Janusz001
őstag
Tavaly takarítottam a hétvégi kulipintyóban a 80L -es bojlert, fúrt kút betáp, kb. 5 éves anyag van benne, sűrűn ki-be kapcsolt. Biztonsági szelepen nem tudtam leengedni, leszedtem az összes cső csatlakozást, akkor sem jött belőle a víz, alap lemez lazításával tudtam csak kiüríteni, elég macera volt.
Anódból még volt, de anno előző takarításnál nagyobbat tettem bele, fűtőszál elgörbülve, alig tudtam kihúzni, cigány munka volt, de ráfért már nagyon ráfért a belsejére a takarítás/csere.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Macbook Air 13 Early 2015 4/128
- Apple Airpods Pro 2 (2023) USB-C - Újszerű, garanciával, akár beszámítással
- PC-házak olcsón: Deepcool Tesseract, RaidMax ZETA, Gamdias Talos M1, Zalman i3, Zalman S4 Plus
- HP Elitebook 850 G7 I5-10gen 32GB Ram 256GB SSD
- HP EliteDesk 800 35W G2 USDT i5-6500T/8GB/256GB/Win11Pro
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest