Hirdetés
- Dedikált NPU-t tervezne az AMD?
- És akkor egy fejlesztőstúdió rájött, hogy vissza is élhetne a felskálázással
- Száguld a Meta és a Microsoft, 500 milliárd dollárral lőttek ki az AI-részvények
- Jól áll az ARM-os Windows helyzete, de a játékoknál nem jön az áttörés
- Kínai kézbe kerül a MediaMarkt áruházak tulajdonosa
- Azonnali fotós kérdések órája
- Kettő együtt: Radeon RX 9070 és 9070 XT tesztje
- Épített vízhűtés (nem kompakt) topic
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Milyen monitort vegyek?
- Mini-ITX
- Milyen belső merevlemezt vegyek?
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Eagl3
veterán
Hova lett a Creative oldaláról az x-Fi music kártya?
Így hogyan szedjek hozzá drivert?MOD: Hülyevagyok... a vásárlásokat néztem
-
ImI87
őstag
Hello!
Feltettem külön a progikat, ezt a a vadi console launcher-t is, de a volume panel nem működik.
Csak egy pici fehér téglalap jelenik meg, és nem tudok semmit állítani. A sima audio consol az működik, de azt nem szeretem
És vadi új szűz vista64-em van.
Ti találkoztatok ilyennel? Nálatok működik normálisan? -
ImI87
őstag
Visszatérve korábbra, ha felrakom ezeket egyesével.....:
driver
consolse launcher
entertainment center.....akkor minden funkció működni fog az Elite Pro karival?
-
Oliverda
félisten
válasz
bigdigit #5381 üzenetére
Vannak már 0 forintos számlák is.
Ha elveszted akkor kérheted a Creative-tól hogy küldjék újra. Amúgy meg egy számsor az egész, lemented mail-be vagy felírod.
Újratelepítésnél pedig ismét beírod ezzel aktiválva az encoder részt. Nem nagy cucc.
Az inkább meg sem kérdezem hogy eddig milyen szoftverekért fizettél már idáig.
-
ImI87
őstag
Szerintem aza külső doboz nem csinál semmit. (Esetleg olyan áramkörök lehetnek, amik a sok rákapcsolható cucc drótjait kezeli, hogy el tudja küldeni a kártyának.)
Azon csak csatik vannak, meg tekerők, és a távirányító vevője.
Azért olyan nagy, hogy szépen mutasson.Ez így elég nyakatekerten hangzik, de nincs írva sehol semmi, hogy ez a külső egység bármilyen extra feladatokat végezne.......
Szerintem a kérdésedre aza válasz, hogy alapból analóg jelet kap a füles.
-
emre33
addikt
válasz
Kr/\toS #5379 üzenetére
3- A fülesre az analóg jel megy ki, a dolby live csak a digi kimenetekre dolgozik..
Nem így értettem!
Fült a külső dobozra kötöm rá! Kérésem a következő:
Füles részére az analóg jelet a külső doboz állítja elő a kapott digitális jelből, vagy a kártyától kapja az analóg jelet?
-
Kr/\toS
senior tag
1-Szerintem ugyanaz a 3jel.
2-Elvileg nem számít a kábel minősége(amivel nem teljesen értek 1et, az ellenállás és a huzalozás miatt lehetnek apró jelveszteségek, de elvileg ezt a vevő egység képes korrigálni)
3- A fülesre az analóg jel megy ki, a dolby live csak a digi kimenetekre dolgozik.. -
emre33
addikt
Lenne egy-két nehéz elméleti kérdésem:
elite pro-n alapvetően 3 digitális kimenet van:
1- kártyán mono jack formába (sztereo jack is ráköthető? sztereo jack szetereo rca)
2- külső dobozon: rca
3- külső dobozon: optikai1 és a 2 alapvetően (jelszinten) teljesen megegyezik?
3. optikai jel ebből a jelből kerül átalakításra? Majd pl logitech Z-5500 -ban vissza digitálisra?
Így nemlogikusabb rca-n keresztül összekötni?
Elméletbe az 1 vagy a 2. keresztül célszerűbb? (mikrofon,line bemenetet nem használom)
RCA esetében számít a kábel minősége, hossza?Elite pro-n jobb minsőgébő 116-es decibelű DAC található.
De mi van akkor ha a fejhallgatót csatlakozatom a külső egységre? Akkor a külső egység állít elő a digitális jelből analóg-ot, vagy az analóg (sztereo) jel külön kimegya külső egységre? -
bigdigit
addikt
-
Oliverda
félisten
-
-
ImI87
őstag
válasz
Kr/\toS #5362 üzenetére
Te és Oliverda: köszi!
most már ezeket is tudom. De azért vannak hiányosságok.
emre33: figyi, ezt miből gondolod, hogy bemenetről van szó?
De tegyük fel, hogy csak bemenet. Akkor mondjuk olyan hangfallal, amin nincs DTS meg Dolby Decoder, hogy hallgatsz DTS vagy Dolby hangú filmeket?
Már úgyértem valódi hangzással, mert az nem megoldás, hogy egy program szoftveresen lekeveri, és butítva kiküldi analógon a hangfalnak. -
ImI87
őstag
válasz
Oliverda #5358 üzenetére
Hát pl "valamilyen progi", amivel működik a távirányító. Ez a legfontosabb. (Hiába szedtem le mindent manuálisan, a távirányító akkor sem működött)
Meg a Volume Panel, a THX Console, és Autoupdate.
Ezek egyikét sem lehet külön leszedni. Az "applications"-nél nem tálaltam. -
rento
őstag
Hali!
most vettem egy X-fi extreme audio hangkarit, és az a baj hogy nem tom hogy hol kell azt állítani, hogy távolabbról is érzékelje a hangomat a mikrofon? a másik pedig, hogy csak akkor megy a mikrofon, ha a házon lévő mikrofon kimentere dugom rá, ha hátulra, maga a hangkarira akkor ott sehogy se tudom megszólaltatni. -
-
ImI87
őstag
válasz
bigdigit #5349 üzenetére
Ez a kérdés engem is érdekelne, mivel megnéztem, és ezek alapján az enyém is "NO" És ezt anno miért nem közölték? A dobozon meg nagyban virít a DTS meg a Dolby embléma, és a specifikációknál is oda van írva, hogy support..........
Ezt a parasztságot!
Én sem szerettem a Creative-ot, mert van pár gusztustalan dolguk, de szerencsére az én kártyám jól működik, így eddig nem volt miért panaszkodnom.Íros is a support-nak, kiváncsi vagyok mit fognak hazudni. Majd belinkelem, ha jön válasz.
Ja, most már értem, hogy miért ajánlgatnak folyton a hangfalrendszereikhez külső DTS meg Dolby Decoder-t. (Amikor a Logitech Z-5500-at vettem, nézegettem a Creative hangfalszetteket is, de végül nem olyat választottam.) Hát épp azért, mert az ő cuccaikban ez nincs benne, és a hangkártyáik nagy része sem támogatja.
Kapják be!
-
gabber01
addikt
Sziasztok!
Egy gyors kérdésem lenne. Egy régi Audigy1-hez képest menyivel jobb vagy sem egy X-Fi Xtreme Music vagy Xtreme Gamer? Érdemes lecserélni vagy annyit nem számít? Amúgy egy Logitech G-51-t kell kiszolgálnia és főleg zenére, filmre kell, de a játékok sem utolsók.
Köszi. -
emre33
addikt
Ezt nézd meg itt látod hogy hányfajta kártya van. kész lutri hogy van-e benne dd decoder
-
ImI87
őstag
Hello!
Jól értem, hogy ugyanazon néven eladott kariból ki van szedve pár dolog, míg a régiekben benne van?
(Beszéltünk priviben az Elite Pro-val kacsolatban) Ezt honnan lehet megtudni, hogy a kari butított-e vagy sem?
Amúgy múltkor egy fórumtárssal nézgetettük a beállításokat, és feltűnő volt, hogy a kari hiába tudja "elvileg" a DTS meg Dolby kódolást hardveresen, Vista64 alatt ez az opció nem jelenik meg. Láttam azt a trükköt, amit korábban linkeltek, de az csak Vista32-re jó. Mondjuk engem ez azért nem zavar, mert a Logitech Z-5500 megcsinálja helyette, csakhát mégis......Más kérdés:
Én annó megvettem (!!!) az X-fi Vista CD-t, amin rajta van mindenféle dolog a karihoz. Mindig ezt használom, mert csak ezen van az úgynevezett OSD, és a Volume Panel. Frissíteni meg úgy szoktam, hogy van benne egy olyan, hogy Auto-Update, ez magától letölti és frissíti a legújabb dolgokat. Viszont ez macerás és sokáig tart, ráadásul teleszemeteli a gépet. Viszont ha csak simán letöltöm az új driver-eket, akkor azok közül hiányzik pár (a fent említett) dolog, ami nekem fontos lenne. És a legnagyobb baj, hogy így nem működik a távirányító. Ezeket külön sehol sem találtam meg, ezért maradtam az előző eljárásnál.Ti hogy oldjátok meg ezt?
-
bigdigit
addikt
új béta driver x-fi-hez
és végre van is benne valami.
Added Features or Enhancements:
* Supports Dolby® Digital Live
* Supports DTS® Connect (For Windows Vista only)
Requires the latest Creative Console Launcher application.csak valami fizetős programot is emlegetnek bár még nem néztem.
-
Oliverda
félisten
Ufff...hát 64bit-hez nem tudom hogy az megfelel-e. A linkelt driver-t nem is kell felrakni csak a 2 file-t kimásolni belőle és felülírni a Vista-ban lévőket velük.
Ha nem megy rakd fel ezt a legújabb BETA-t. Gyanítom hogy ebben variáltak valamit a dekóderrel kapcsolatban.
Dolby Digital and DTS decode re-established for sound cards that included decoding in their Windows XP drivers (Not applicable for products that included a 3rd party software DVD player license in the package).
A Te Elite Pro kártyádnak mi a modell száma? [link]
-
emre33
addikt
-
emre33
addikt
-
Oliverda
félisten
válasz
ajuhasz #5257 üzenetére
Letölt ezt, majd ezt. Ezután hasonló sorrendben feltelepíteni. Végül megvesz ezt. Dombornyomott vagy netes fizetésre képes bankkártya szükséges hozzá.
Röviden ennyi.
emre33: Ez furcsa főleg hogy egy Elite Pro cuccról van szó. Amikor összekötöd és elindítasz valamit a DVD-n akkor itt mit ír? Én mintha anno AU 2 ZS mellett próbálkoztam volna hasonlóval és végül valahogy sikerült összehozn. 2 lábat kellett összekötnöm és utána üzemelt. Esetleg ezt nézd meg. Szerintem valahogy biztosan össze lehet hozni.
A hangfal kérdésben nem tudok sokat mondani mert nem ismerem a Logitech-et.
-
emre33
addikt
válasz
Oliverda #5332 üzenetére
ok kezdem az elején!
DVD lejásztó -> optikán hang -> X-FI külső egység -> Analóg 5.1 hangrendszer.
És ez nem müködik. Mer az új X-FI -ből kihagyták a bemeneti 5.1 dekódert. Ezért lett olcsóbb anno.
Másik kérdésem:
Ha vennék egy logitech Z-5500 -át akkor melyik összeköttetés lenne jobb? Anaglóg vagy optikai? elite pro-ban elég jó DAC található. Van hallható különbség?
kösz
-
Oliverda
félisten
Kipróbáltam a Dolby Digital Live funkciót a HL2 EP2-vel, hát elég jól szól.
-
$đ
csendes tag
esetleg még platinum
-
$đ
csendes tag
Hello!
Kinek mi a véleménye illetve a személyes tapasztalata ezekkel kapcsolatban:xtreme gamer fatality pro, titanium és titanium pro.
Köszönöm! -
Oliverda
félisten
válasz
Kr/\toS #5314 üzenetére
Helyes.
Én még játékkal nem teszteltem de sejtem hogy mekkora lehet a különbség. EAX 5.0 + DDL nem egy rossz kombó egy ezt jól kihasználni képes játékkal.
mod: Amúgy ez az encoder kihasználja a Dolby Digital max. bitrátáját (640kbit) ami így a lehető legjobb minőséget adja. A filmeken általában max. 448kbit-es bitrátájú hangsáv szokott lenni.
-
Kr/\toS
senior tag
válasz
Oliverda #5300 üzenetére
Én megvettem, szerintem nagyon bivaly. Nem is gondoltam hogy ennyi részlet elveszik a digi-analog-analog-digi konverziónál.
Annak viszont nagyon örültem hogy nem kellett lecserélnem a Fatal1ty edition-ömet. Már csináltam pár tesztet , tervezek 1 kis írást is a logout-ra is. -
Oliverda
félisten
válasz
audi100td #5302 üzenetére
Nem tudom, nekem sosem volt semmi bajom a driver-ekkel pedig volt Live!, Audigy 2, 2 ZS, és most X-Fi Music. Nem akarom védeni őket mert ezt már megléphették volna 1 éve is, de mint írtam nem biztos hogy nem a Dolby keze van a dologban.
bozont: Ja, 50 cent.
Új driver is kell hozzá, én éppen most telepítgetek. Örülni fogok ha működni fog mert még így is sokkal olcsóbban megúszom és (talán) sokkal kevesebb macerával is jár mint egy Auzentech X-Fi kártyába beruházni. Végre remélhetőleg kidobhatom a gép hátuljából a 3 pár jack->RCA köteget.
-
Bikerider
aktív tag
-
audi100td
nagyúr
válasz
Oliverda #5300 üzenetére
De ha belegondolsz sokan hányszorosan fizettek meg a sz@r driverekért (mert évekig b***tak az egészre), meg a sok probléma ami ezekkel a karikkal van, én szerencsés vagyok mert semmi gondom nincs a Music-al, se sokan nem így vannak vele és egyébként is annyit kaszál a creative hogy ez nem jelentene nekik semmit, ez már csak elvi kérdés. De az ilyen pofátlan multik úgy is azt csinálnak amit akarnak.
-
Bikerider
aktív tag
Hi
Koszonom a valaszokat.Azert kerdeztem mert a P5Q-E alaplapi hangja Xar.Vista alatt meg receg,ropog.De a SB Audigy is.
Persze mind a kettonek frissitve van a progilya de megis hullak
Új hozzászólás Aktív témák
- Azonnali fotós kérdések órája
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- Adobe Photoshop
- Mikrotik routerek
- Windows 11
- BMW topik
- Kettő együtt: Radeon RX 9070 és 9070 XT tesztje
- További aktív témák...
- BESZÁMÍTÁS! Asus B360M i7 9700 16GB DDR4 512GB SSD RX 6650 XT 8GB ZALMAN N4 600W
- BESZÁMÍTÁS! LG 24MB35PM 60Hz FHD IPS 5ms monitor garanciával hibátlan működéssel
- Azonnali készpénzes Apple Macbook Air felvásárlás személyesen / csomagküldéssel korrekt áron
- Acer TravelMate P214 i3-1115G4 8GB 256GB 14" FHD 1év garancia
- Telefon felvásárlás!! iPhone X/iPhone Xs/iPhone XR/iPhone Xs Max
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest