- Vezetékes FEJhallgatók
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Nem indul és mi a baja a gépemnek topik
- Milyen videókártyát?
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Szünetmentes tápegységek (UPS)
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 7***(X) "Zen 4" (AM5)
- Visszafogott árazású, 300 Hz-es monitor az AOC gondozásában
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Gyártófüggetlen módon oldja meg a részletes geometria problémáját az AMD
Új hozzászólás Aktív témák
-
F_Zolee
veterán
Néztem, hogy egy Audigy 4es is jó lenne nekem. Az EAX 5.0 nem ér annyit, hogy 20 ezrekért vegyek X-fi-t.
-
törölt tag
válasz Oliverda #6795 üzenetére
Na most állítsd le magad, Te Creative-védőangyal. Igazán nem kellene elkezdeni személyeskedni. Itt több olyan ember is van, akinek a képességei éppenséggel megvolnának, csak épp a Creative nem tud összerakni egy normális driver-t. Nekem is ment több évig, és szinte hiba nélkül, majd egy idő után valami feltelepített cuccra rosszul reagálhatott a drága. Próbálja meg kitalálni az ember, vajon melyik lehetett az. De ne adjuk már be, hogy egy normális driver-nek így kell működnie. Gyerekes, amit művelsz. Hetente egyszer vered itt laposra a melled, hogy Neked sikerült, hogy megy, hogy ez kiváló, és a többiek hülyék. Jó lenne, ha befejeznéd. Örülj, hogy működik a kártyád hiba nélkül, vagy most már az is baj, ha ezért nem avatunk itt mindjárt díszdoktorrá?
-
Oliverda
félisten
válasz F_Zolee #6794 üzenetére
Nem tudom, hogy mi alapján rossz vagy jó akkor valakinél.
Mondjuk az alapján hogy van aki fel tudja telepíteni és be tudja állítani és van akinek ez meghaladja a képességeit.
"Minden negyedik-ötödik magyar funkcionális analfabéta – derült ki a nemzetközi felmérésekből."
-
törölt tag
A megoldás egyszerű: ne kapcsold be a crystallizer-t!
Mondjuk a torzítás elvileg fakadhat abból (de ez az én nem szakértői véleményem), hogy a crystallizer emeli a hangerőt, és emiatt a z3 erősítője esetleg túlvezérlődik. Próbáld meg csökkenteni gépen belül a hangerőt, mikor bekapcsolod...[ Szerkesztve ]
-
Mr.Pioneer
csendes tag
Császtok nekem van egy x-fi music hangkártyám ha valakit érdekel 15-ért eladnám meg van hozzá a gyári driver cd is
-
F_Zolee
veterán
Hello
Valaki tudja, hogy az Xtreme Audio az meddig támogatja az EAX-ot? Nem találtam normális leírást sehol. Azt tudom, hogy az 5ös a legújabb. De azt csak külön a Gamer változatnál láttam feltüntetve...[ Szerkesztve ]
-
CSorBA
őstag
válasz Hedgehanter #6777 üzenetére
Próbálj meg IDE kábelből csinálni
-
Chalez
őstag
Van egy X-fi Fatality Platinum karim, meg egy Logitech Z3 2.1-es hangszóróm. amikor zenét hallgatnék entertainment módban, és bekapcsolnom a crystalizert, nagyon sok mp3 számnál erős torzítást hallok. Az alaplapi hangkártyámnál nem vettem észre ilyet, viszont ez a második ilyen x-fi karim és az előzővel is volt ez a probléma. A kérdésem az lenne, hogy valami extra beállítás (amit nem tudok) megoldaná-e a gondot, vagy esetleg a hangszóró a gyenge láncszem?
-
Hedgehanter
őstag
Megvanj a karim (platimun hurra ) de nincs hozza kabel.. Otlet? Az IDE kabel nem jo..
-
atom18
senior tag
sziasztok! hangkártya kérdésbe lenne kérdésem.
most alaplapit használok és ugy gondolom h.hangkártyával másabb lenne,ezeket gondoltam:
Creative SB X-Fi XtremeGamer
Creative SB X-Fi XtremeMusic
Creative SB X-Fi XtremeAudio
megaworks 5.1thx 550hez kéne! és leginkább film jóhangzáshoz kéne és zenéhez,vagy esetleg mást ajánlotok. mindenkinek köszi -
Loha
veterán
Van új hivatalos driver: Creative Sound Blaster X-Fi series driver 2.18.0013
[Link]This download is a driver providing Microsoft® Windows® 7, Windows Vista® and Windows XP support for Creative Sound Blaster® X-Fi™ series of audio devices. For more details, read the rest of this web release note.
This download supports the following audio devices only:
Sound Blaster X-Fi XtremeGamer Fatal1ty® Professional Series
Sound Blaster X-Fi Platinum Fatal1ty Champion Series
Sound Blaster X-Fi XtremeMusic
Sound Blaster X-Fi XtremeGamer
Sound Blaster X-Fi Platinum
Sound Blaster X-Fi Fatal1ty
Sound Blaster X-Fi Elite Pro
Sound Blaster X-FiAdded Features or Enhancements:
For systems using Windows 7 or Windows Vista
What U Hear feature is enabled.To find out the Product ID of your audio device and if it supports the following feature in Windows XP, click here.
Dolby® Digital and DTS® decode re-established for sound cards that included decoding in their Windows XP drivers (Not applicable for products that included a 3rd party software DVD player license in the package).Requirements:
Microsoft Windows 7 64-bit, Windows 7 32-bit, Windows Vista 64-bit with Service Pack 1 (SP1), Windows Vista 32-bit with SP1, Windows XP Professional x64 Edition, Windows XP Service Pack 2 (SP2), Windows XP Media Center Edition (MCE) 2005 or Windows XP MCE 2004
Sound Blaster X-Fi audio devices listed above[ Szerkesztve ]
-
Oliverda
félisten
válasz Hedgehanter #6770 üzenetére
Mert amikor még ezeket a kártyákat forgalomba hozták akkor ez a funkció nem volt benne az árban. Egészen pontosan arról van szó hogy ezekért a Dolby Labs-nak és a DTS-nek kártyánként csengetni kell x összeget, ami még anno nem volt belekalkulálva a kártya árába, így most ezt utólag kell kifizetni annak akinek kell mivel a Creative ezt nem nyeli be.
Hol árulnak ilyet 35 ejuróért?
[ Szerkesztve ]
"Minden negyedik-ötödik magyar funkcionális analfabéta – derült ki a nemzetközi felmérésekből."
-
Oliverda
félisten
válasz Hedgehanter #6768 üzenetére
X-Fi Platinum 9K-ért?
Amúgy ezek is tudják a Dolby Digital Live-ot (is) csak meg kell venni hozzá a liszenszet 1000 forint körüli összegért. Olvass kicsit vissza.
-
Hedgehanter
őstag
Vettem egy X-fi Platinum-ot 9k-ert hogy kiprobaljam milyen hagja van egy alaplapihoz kepest (Realtek ALC889A) es erdekelne hogy a digitalis kimeneten csak az 5.1-es DVD-krol fogom 5.1-ben hallgatni vagy a jatekokat is 5.1-ben tolja ott ki?
Tudom hogy a Dolby Digital Live-ot csak egy par kari tudja (Asus Xonar, Auzentec Xplosion) csak erdekel hogy mire szolgal a digitalis ki-bemenet DVD, Blue-Ray-en kivul?
-
Looserke
őstag
Na sikerült megoldanom a Leadtek TV2000 Expert VS. X-Fi Xtremegamer problémát és sikerült hangot kicsiholnom a tunerből. A megoldás hogy nem a 2 belső audió összeköttetést kellett használni a mellékelt 4pi-es AUX-AUX kábellel, hanem a kábel hangkártyába menő végét szétbontottam és egy 3.5-ös jack dugóba kötöttem és ezt a X-Fi kártya line-in hátsó bemenetébe dugva gyönyörűen szól a hang a TVn és a rádión is.
Bár elég "legalja" módja volt a dolognak és nem tudom hogy ez a jelenség most a creative driver-nek vagy a leadtek tunernek a sara, bár szerintem a creative a ludas, mert a régi SB Live-al tökéletes volta hang.
-
quickli
csendes tag
válasz nebulo5 #6762 üzenetére
Helo!
Érdemes cserélni szerintetek korábbi generációs műanyag csatis audigy 2 kártyát egy komolyabb megoldásra itt az x-fire gondolok!Meg ha valaki tudna nekem egy kimerítő felvilágosítást adni arról,h mi a különbség xtreme audi,music,gamer,fatality változatok között azt nagyon megköszönném!Dolby Digital World!
-
lee56
őstag
Szevasztok!
Lenne egy találós kérdésem : Mitől fagy be úgy a gép, hogy valami hoszabb film közben egyszercsak megáll a kép, egérre, semmire nem reagál, és a hangból ismétlődik az utolsó pár másodperc, ezután csak reset vagy 4mp kikapcstól jön helyre. Konkrétan mediaplayer11-el (frissítve is van) történik meg (xpsp3-on), de csak mostanában (kb. hetente 1x és csak filmlejátszáskor), ezért gondoltam hátha túlmelegedés, úgyhogy minden tuningot lelőttem most, de továbbra is csinálja, úgyhogy kezdek gyanakodni az xfi-re (driver a legfrissebb ami van), game módban használom mindíg amúgy, mert énse szeretem kapcsolgatni. A segítőkész hsz-okat előre is köszönöm.
No Comment
-
Oliverda
félisten
Ha jól gondolom akkor elvileg azt az SPDIF OUT-ra kellene rádugni ami tudtommal az Xtreme Audio-n alapvetően nincs. Ellenben a jobb VGA-k (ATI HD 2900-től) tudnak hangsávokat is továbbítani HDMI-n keresztül.
-
ImI87
őstag
Hello!
Haverom vett egy sima PCI-os Xtreme Audio-t. Szeretnénk a hangot a VGA HDMI csatiján kiküldeni (persze a képpel együtt). Ehhez van egy 2pin-es hangkábel, amivel a VGA-t és a hangkártyát kéne összekötni. Erre a hangkarira hová lehet dugni ezt a 2pin-es kábelt? (ha egyáltalán lehet)
-
C64
őstag
Hali
Front panel-ra rá tudom valahogy kötni az x-fi extremusic-ot?
köszi
Yᵒᵘ Oᶰˡʸ Lᶤᵛᵉ Oᶰᶜᵉ
-
sfeco79
csendes tag
Sziasztok
Valaki el tudná magyarázni, hogy tudok 5.1-es hangot csinálni CS source-ban meg TF2-ben?
xp alatt tök jó volt de váltottam vista 64 ultimatéra, azóta fos pedig már a hangkarit is lecseréltem x-fi audióra.
Alchemyt pedig egyszerűen nem tudom kezelni, nem tudok belerakni semmit. Ha valaki elmagyarázná azt megköszönném.Üdv, Fecó Tel: 06303088009
-
Huawei
tag
Sziasztok!
Az lenne a kérdésem, hogy milyen hangkártyák léteznek express card foglalattal (laptopba)? Ugyanis most veszek egy másik notit amiben már nincs PCMCIA foglalat. Előtte Audigy 2 ZS notebook volt. Nagyon szépen szólt, tehát ilyesmi minőségű kéne, csak ezt már nem tudom berakni az újba. Átalakító drága hozzá, másrészt meg nagyon kilógna a notiból és azért sem erőltetem. Van egy Gigaworks S750-em, hozzá kellene. Azt hallottam hogy az x-fi xtreme audio notebook elég silány minőséget produkál, pluszban még terheli a cput is. Nekem mindegy milyen márka, csak legyen valami, hogy össze tudjam kötni a notival a hangcuccot. Alaplapi szóba se jöhet.
Válaszotokat is előre köszönöm!
Üdv
Huawei -
M@trixfan
addikt
válasz janos666 #6733 üzenetére
Na most pont ezt nem értem teljesen. OpenAL létezik teljesen szoftveresen is az integrált Realtek hangkártya 6 csatornás kimenetét használva? Tehát OpenAl-t támogató játékok alatt van 5.1 és nem kell EAX? Vagy kevés az OpenAL játék?
twitter: MatrixfanLive | Ősidőktől a PH!-n
-
bozont
veterán
Esetleg ha valakinek kell jó áron egy X-fi kártya.
-
Rage47
veterán
Hali. X-Fi Gamerem van. Nem tudjátok, miért hallom vissza a hangszórókban azt, amit mikrofonba beszélek? Meg nagyon halk, ha viszont bekapcsolom Windowsban a mic boost-ot, akkor visszahallom az alapzaját. Audigy-nél nem igy volt úgy emlékszem. Elég zavaró...
Win7-em van egyébként. -
törölt tag
Nekem is ment, aztán nem ment át game módba (másba igen), utána próbáltam újratelepíteni, ezt követően nem észlelt eszközt (hang az volt). Akkor windows frissítés, minden jó lett, az átváltás is ment, és az eszközt is észlelte ennek megfelelően (különben ugye be sem jutottam volna a mode switcher-be). Ezután én hülye a Creative DVD-Audio Player-t akartam telepíteni, azt gondoltam, hogy mikor feltelepítem a cuccost, akkor ott van ez is a listában, ezért újratettem a driver-t. Na innentől megint nem észlelt eszközt, már a sima windows frissítés sem segített (ezeket amúgy már leírtam), ezért tegnap format c-s teljes rendszerújratelepítést csináltam, és most itt tartok, ahol, ha át akarom váltani Game módba, a consol launcher gyakorlatilag nem reagál, majd ha bezárom, újra megnyitom, akkor ott van, hogy entertainment mode, és a beállítások alapra visszaálltak (azaz cmss-3d belőve, eq belőve, hangerő mittomén hány %-on...). Sehol sem megy a módváltás, a Volume Panel-nél is hiába... Én azért nem hiszem, hogy kártyahiba, hiszen akkor hogy működhetett egy "köztes" időszakban mégis, majd a szoftver birizgálása után megint nem?
-
törölt tag
Magyarázza már el nekem valaki, hogy egy szinte még szűz, teljesen újratelepített xp-re feltelepítve a youp-pax x-fi driver-t mi a jó fenéért nem akar átváltani game módba.
És most ne kérdezze senki, hogy ugyan miért akarom átváltani, engem zavar, ha nem tudom a kártya tudását kihasználni, és azt hiszem jogos az elvárás. A driver-t újra feltenni nem merem, örülök, hogy végre megy, így is ezúttal teljes rendszerújratelepítésre volt szükség, mert csak ez oldotta meg a problémát. Illetve láthatóan ez se teljesen. -
cucclee
tag
Hi!
Tudna valaki dobni egy linket hol lehet toslink átalakítót kapni ,vagy mono rca-jack kábelt csináltatni. Nekem most egy 150ftos átalakító és rca-rca kábellel van összekötve ,de vmi minőségibb megoldás kéne.
Előre is köszi
-
M@trixfan
addikt
válasz Matamata #6740 üzenetére
Ez jó kártya lenne, de szerintem teljesen feleslegesek az analóg DAC-ok és kimenetek. Inkább annyival lenne olcsóbb a kártya, csak ilyet nem nem fognak csinálni.
Edit: látom közben janos666 is ezt írta. Amúgy nekem semmi bajom nincs a Creative márkanév alatt megjelenő játékkártyákkal, csak akkor maradéktalanul szóljon a játékokról a dolog és a meghajtók is legyenek tökéletesek az x-fi-nél. Zenélni úgysem jó egyik sem, de pl egy Focusrite Saffire meg sohasem fog EAX 5.0-t adni játékokban.
[ Szerkesztve ]
twitter: MatrixfanLive | Ősidőktől a PH!-n
-
válasz Matamata #6740 üzenetére
Ismerem ezt a kártyát, de ez enyhén szólva is többe kerül, mint amit megér.
Ezért várok valamit a Creative-tól, ami eleve olcsóbb, mint az Auzentec, plusz legyen "középkategóriás" modell, tehát csak HDMI, a méregdrága DAC-okat spórolják le róla (az Auzentec-nél is sokat dobnak a kártya árán, és még ez után jön a márkanév prémiumára), ez egy full-extrás high-end kártya. Nem csak hogy az első HDMI 1.3-as, és X-fivel szerelt kártya, ott vannak rajta a high-end alkatrészekkel hajtott analóg kimenetek is, amik feleslegesek, ha digitális kimenettel használod.[ Szerkesztve ]
TV/monitor kalibrálást vállalok. ||| "All right , Thom. But understand this: I do care for you. I care for all the lost souls than end up up here."
-
Matamata
aktív tag
válasz janos666 #6735 üzenetére
Már nem kell sokáig várnod. X-Fi HomeTheater HD
Mondjuk gondolom az ára is szép lesz.[ Szerkesztve ]
-
bbchris
senior tag
Honnan lehet leszedni X-FI Fatality -hez Windows 7 64 bites drivert ? Az istennek sem tudom megszólaltatni Windows 7 alatt . Please segítsetek .
[ Szerkesztve ]
-
Konkrétan nem is új chipet várok, hanem hogy vágják le az X-fi titaniumról a DAC-okat, tegyenek a helyére egy HDMI chipet, a jackdugók helyére egy HDMI csatit, és akkor nem kell DTS-connectel szarakodni...
TV/monitor kalibrálást vállalok. ||| "All right , Thom. But understand this: I do care for you. I care for all the lost souls than end up up here."
-
CabalX
aktív tag
válasz janos666 #6733 üzenetére
Itt nem az a kérdés hogy mikorra várható új chip a Creative-tól hanem hogy egyáltalán valamikor is ki lesz-e használva az X-fi-ben lévő hatalmas számítási kapacitás ?!
Minőségben szerintem nincs akkora ugrás Audigy2/4-ről az X-fi re váltás kapcsán, tehát hacsak nincs szükséged az X-fi által nyújtott (nem túl sok) extrákra akkor szerintem felesleges ezen gondolkodnod...Az X-fi vel és szerintem a jövőbeni Creative chipekkel/kártyákkal az a gond hogy a Creative elkényelmesedett, nem írja meg rendesen a drivereket, nincsenek olyan játékok amik (sokkal) jobban szólnak a kártyáin mint a riváliséin - pl Xonar, vagy bármely újabb VIA Envy chipes kártyát lehetne itt említeni - az OpenAL-nek (is) köszönhetően...
Hiába van erős chip és jó hardver (ha jól tudom az X-fi egy közepes P4 számítási kapacitásával rendelkezik csak ugye audió only) ha a driver a támogatás ha nem is egyenlő a nullával de sajnos ahhoz közeli.Nekem volt már pár Creative hangkártyám, de ha így folyik tovább minden valószínű hogy az X-fi lesz az utolsó.
-
OpenAL alatt is van szoftveres EAX 1,2,3,4 és hardwares EAX 1,2,3,4,5 is. Ez Vista viszonylatban csak annyiból érdekes, hogy ott nincs Dsound, és nem találja a HAL-t a program, OpenAL-en át rátalál a hangkártyára, és utána vagy hardweres vagy szoftveres EAX is mehet. (Pl. X-fi Audio-n szoftwares az EAX, mégis kell Alchemy.)
Sőt! Az OpenAL sokkal jobb, mint a Dsound, tehát ez a kikényszerített váltás nekünk csak jó, mikorra túltesszük magunk az Alchemy mizérián (mostanra kb. meg is történt...)Kérdés: Amúgy tuja valaki mikorra várható új hangchip vagy kártya a creative-tól? Tudom a tutanium széria végülis X-fi 2, és nem is rég van kint, de pl HDMI kimenetes kártya várható tőlik 1 éven belül? Megéri még titániumba beruházni, vagy kihúzom audigy4-el a HDMI korszakig?
[ Szerkesztve ]
-
creedszl
senior tag
Sziasztok
kérdésem az lenne hogy szerintetek érdemes erre beruhánznom ha a keret nem enged többet?mármint jó minőségű kis cucc?alaplapi cuccott váltanám mert néha nagyon idegesítő gondjaim vannak vele...néha egy két pillanatig akadozik a hang alig észrevehetően néha meg órás játék után befagy a hang és csak újraindítással lehet újraéleszteni...szóval mit gondoltok:
http://ipon.hu/webshop/product/creative_sound_blaster_x_fi_xtreme_audio/17041
Hulligaaan
-
fordfairlane
veterán
Bár jó lenne ha még be sem kellene állítani hanem magától tenné a dolgát.
Szerintem is elvárható lenne egy ilyen teljesítményű DSP-től, hogy ne manuálisan kelljen üzemmódokat váltani. Egyáltalán ne kelljen módot váltani, effektezzen, ahogy meg van neki adva a különféle presetekben.
[ Szerkesztve ]
x gon' give it to ya
-
CabalX
aktív tag
válasz Oliverda #6726 üzenetére
Szerintem nem azért kapcsolgatta a módokat...
Szerete volna monjuk EAX5-HD-t használni játékban, amit csak game mode-ban tehet meg. De azért más eltérés is van a módok között: [link]
Amúgy van már automata mode switcher, csak 1*r megadod hogy melyik progi esetén melyik mode kellene és átvált.
Bár jó lenne ha még be sem kellene állítani hanem magától tenné a dolgát.Én arra lennék kiváncsi hogy Vista alatt mennyire érdemes a Game mode-ot használni mert ott ugye csak OpenAL van, EAX max csak Alchemy által.
-
Rage47
veterán
Hi! Valaki nem tudja, miért állítja vissza magát a hangszóró beállítás, egy idő után? Úgy vettem észre játék közben, de nem biztos. Tehát az első 2 hangszóró hangerejét egy kicsit megnöveltem a windows control panelben, mert túl halknak tűntek a hátsókhoz képest. Egy idő után azonban (nem tudtam megfigyelni pontosan mikor) visszaállnak az alap hangerőre. X-fi xtreme gamer karim van, nemrég vettem. Nagyon megköszönném a tanácsokat.
-
törölt tag
válasz Oliverda #6723 üzenetére
Előszöris a módválasztót arra találták ki, hogy ha szükségét találom átváltásnak, akkor működjön, bármikor, bárhányszor, bárhogy...
Másodszor, pontosan nem tudom, mennyi idő után nyomtam volna át, de tudtommal hónapban mérhető a dolog, mert nem gyakran játszom, sőt. Ezek után kíváncsi lennék, mi is a szóban forgó creative cucc helyes használata, amire nem érzékeny a lelkem. Át lehet-e nyomni game módba, naponta, kétnaponta, vagy esetleg évente, újra szabad-e tenni a driver-ét, mert nem kezd-é el ennek következtében egész véletlen sercegni (mert jut eszembe, nálam erre is volt példa már), vagy egyszerűen csak mint most, nem működni a driver...? -
válasz fordfairlane #6722 üzenetére
Ja, ezt mondtam én is, hogy "ha a játékot 5.1-re állítja, és a kártya úgy ömleszti...", csak nem volt túl egyértelmű az "egyébként" rész, tehát "egyéb esetben" fake... (De én nem bízom abban, hogy ez túl jól működne, ahogy abban sem, hogy egy X-fi magától így ömleszti egybe a multichanel-t SPDIF-hez, mert akkor nem lett volna ekkora kérdés a DDLive átvitel sem, ahhoz most is külön kódoló szoftver kell ---még ha utána OpenAL-ből hardware-esen dolgozik is---, akkor ezt se hiszem el, hogy mindenféle erre utaló beállítás nélkül automatikusan így járna el a hardware.)
-
Oliverda
félisten
válasz #56474624 #6720 üzenetére
Köszönöm! X-Fi -t már két éve használok de még ilyesmi nem jött elő. Mondjuk az is igaz hogy nem váltogatok a módok között mert szvsz totál felesleges.
"várom a beszámolódat, de lehet akkor meg csendben leszel véletlenül."
Annyira leszek csenben mit amennyire az általad leírt dolog fikció.
-
fordfairlane
veterán
válasz janos666 #6721 üzenetére
Nem vagyok benne biztos, hogy fake multichannel, bár ki tudja. A rövidítés a Dolby Pro Logic II-re utal, de ahhoz, hogy ebből valódi térhangzás legyen, forrásoldalon surround encoding kell hozzá, ha jól értelmezem a Dolby zanzásított leírását.
[ Szerkesztve ]
x gon' give it to ya
-
válasz fordfairlane #6719 üzenetére
Szerintem újrakeveri a stereo jelet multichanelre, mint pl. a Creative CMSS. Ha a játékban 5.1-et állít be, és a kártya úgy küldi ki SPDIF-en a stereót, hogy összemossa a 6 csatornát, akkor ez az üzemmód valahonnan messziről hasonlíthat az analóg vagy DTS-connect/DDLive multichanel eredményhez, egyébként meg csak úgy hallja, hogy szól minden hangszóró, de ha a háta mögött durrogtatja valaki a puskát, azt hallja minden irányból, mintha a fejébe tolták volna a csövet...
Biztos szuperjó a fake multichanel, és tuti nem venném a fáradságot arra, hogy inkább analóg és digitális kimenet közt váltogassak, mert hát húzni kéne 3-4 kábelt...Jó régóta megvan az Audigy4-esem, és én is megúsztam eddig vele minden problémát. Nem volt gondom XP SP2-vel, működött Vistával is, amint lett hozzá Alchemy, illetve most is üzemel még Win7 alatt is. (konkrétan ma ki kellett vennem, mert átrendeztem a VGA-kat, és a PCI slot odalett, jelenleg Realtek alaplapin emulálok szoftveres EAX4-et, és tényleg úgy szólnak a játékok ahogy kell)
[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
válasz Oliverda #6718 üzenetére
Hadd gratuláljak akkor.
Jó másfél-két évig nekem is hibátlanul ment minden, míg egyszercsak nem tudtam átváltani game módba. Majd egy újratelepítést követően (futtattam ccleaner-t előtte, creative mappát töröltem) nem ismerte fel az eszközt. Miközben hang az volt, csak a kártyához tartozó progik (beállítások, stb.) nem mentek, mert nem véltek látni eszközt.
Na ez mi, user hiba? Majd ha előjön nálad is hasonló ennyi idő után, várom a beszámolódat, de lehet akkor meg csendben leszel véletlenül. Talán nem véletlen, hogy általánosságban (!) annyi embernek van creative driverekkel gondja, míg asus-szal sokkal kevésbé. -
fordfairlane
veterán
válasz Kis zöld izé #6716 üzenetére
Olvasd el figyelmesebben amit írtam.
Elolvastam, de nem tudom, mit csinál ez a "DPL II Movie" üzemmód. Valami fake téreffektet?
x gon' give it to ya
-
Oliverda
félisten
válasz fordfairlane #6717 üzenetére
Most erre mit mondjak... Inkább semmit mert úgyis csak azt mondanám hogy júzer error.
Btw, én folyamatosan frissítgetni szoktam a driver-t és a console-t is. Ennek ellenre is jó.
[ Szerkesztve ]
-
fordfairlane
veterán
-
Kis zöld izé
senior tag
válasz Oliverda #6715 üzenetére
Akkor már ketten vagyunk, ugyanis nekem is kifogástalanul műxik, bár nálam még mindig XP SP3 játszik, de ettől eltekintve soha nem volt gondom vele. Ráadásként mindig az alap gyári drivert használom és nem frissítgetek.
fordfairlane: Olvasd el figyelmesebben amit írtam.Bye!
-
Oliverda
félisten
válasz fordfairlane #6714 üzenetére
Bár már párszor leírtam de nekem sosincs vele problémám. Persze lehet hogy én csinálok valamit rosszul, na mindegy.
-
Oliverda
félisten
"De legjobban az zavart, hogy mire feltetttem a driver-eket, eltelt fél óra, és 4x kellett újraindítani a gépet..."
Sűrűn telepítgetheted a windows-t ha ez ennyire zavart.
A PCI-E mizériáról pedig csak annyit hogy ezek még nem natív PCI-E kártyák, hanem csak rádobnak egy bridge chipet a nyákra. Tehát kb. hasonló a helyzet mint a jelenleg kapható AGP-s VGA-kkal. Persze ha már nincs PCI slot a lapon akkor jobb mint a semmi.
-
ImI87
őstag
Én nem mondtam, hogy feltétlenül szükséges a DD Live meg DTS Connect. Csak idegesítette ez az egész mizéria.
De legjobban az zavart, hogy mire feltetttem a driver-eket, eltelt fél óra, és 4x kellett újraindítani a gépet (persze nem kötelező, de lehet akkor v.mi szar lenne) És még ígysem működtek tökéletesen a Crative Progik. Hol megjelent a tálcán az ikon, hol nem, néha nem nyílt meg a Console Launcher, stb........
Főként a PCI-E slot miatt váltottam, de azért nem vettem Titanium-ot, mert az ASUS kezelése 100x szimpatikusabb.
Ha röviden kéne jellemezni a D2X-et: -
fordfairlane
veterán
válasz Kis zöld izé #6710 üzenetére
Akkor viszont azt nem értem, miért írtál analóg módról, ha nincs analóg összekötés. Tudtommal DDL vagy DTS Connect nélkül digit összekötéssel nincs térhangzás a játékok esetében. Javítson ki valaki, ha tévednék.
[ Szerkesztve ]
x gon' give it to ya
-
Kis zöld izé
senior tag
válasz fordfairlane #6709 üzenetére
Nekem sincs szükségem másra mint egy optikai kábelre. Persze ez csak digitnél igaz. Analóg módban más a helyzet.
Bye!
-
fordfairlane
veterán
válasz Kis zöld izé #6708 üzenetére
Szóval játékoknál átkapcsolsz analóg átvitelre? Igen, ez is egy módszer, de ehhez sok kábel kell. Öcsém Titanium kártyájához viszont járt a DDL, és így egy optikai kábel elég a mindenféle térhangzáshoz.
x gon' give it to ya
-
Kis zöld izé
senior tag
válasz fordfairlane #6707 üzenetére
Elárulok egy titkot! Ha mondjuk digit kimeneten keresztül használod a karit, akkor átkapcsolsz Game módba, majd eztán pedig az erősítőt DPL II Movie-ra állítod és máris csodálatos a térhangzás! Analóg módban pedig csodákra képes az OpenAL. De ez is csak egyéni vélemény és az 5500-as rendszer esetéről van szó. De ez igaz lehet bármely 5.1 digitális erősítő esetében amely támogatja ezeket a szabványokat.
Bye!
-
fordfairlane
veterán
válasz Kis zöld izé #6705 üzenetére
és nem érzem úgy, hogy szükségem lenne ezekre a a szemfényvesztő dolgokra...
Fölösleges a térhangzás játékok esetében?
x gon' give it to ya
-
törölt tag
Kicsit kezd elegem lenni belőle, hogy akármikor újra akarom telepíteni a hangkártyám driver-ét, egybe kell kötnöm egy windows reinstallal is (még előtte állok), mert az előzőekben már taglalt hibajelenség jön elő. Rohadtul bosszantó.
Pedig csak a Creative DVD-Audio Player-t akartam eredetileg telepíteni (úgy néz ki, ez alapból nem jár), ezért kezdtem el újratelepíteni, hátha. Hiba volt, duplán... -
Kis zöld izé
senior tag
válasz fordfairlane #6703 üzenetére
Jogos és érthető az álláspontod, DE akkor sem látom sok értelmét... De ez csak az én véleményem... Több mint 2 éve van meg az 5500-as szettem, immáron a 2. X-FI Gamer kártyámat nyúzom és nem érzem úgy, hogy szükségem lenne ezekre a a szemfényvesztő dolgokra... Kéretik nem megkövezni a véleményemért! THX
Bye!
-
válasz fordfairlane #6703 üzenetére
Sőt, az OpenAL sem futtat a CPU-n EAX4+t, csak ha tudja a hardware (pl. Audigy2/4, X-fi, stb.), attól hogy a játék OpenAL-t használ még nem lesz Xonaron EAX5, és Realteken se még EAX4 se, EAX2-t pedig tud mindhárom kártya DirectSound alól is (XP-ből).
Én inkább azt nem értem, hogy DTS/DD passthroug-hoz tényleg mindegy milyen a hangkártya, ha DTS-connectet/DDLive-ot használsz szintúgy mindegy az MP3-aknak is, hogy milyen a vas. A drágább hangkártyának 2 szempontból van jelentősége, ha analóg kimenetet használsz kell rá a drága DAC, illetve ha hardware-es effekteket szeretnél játékokban kell a speckó DSP (ma ez gyakorlatilag csak Creative féle EAX lehet). Akkor miért jó Xonart venni SPDIF-hez? Semmiért? Miért jobb az X-fi erre? Mert legalább tud EAX5-öt. Ha valakit nem érdekel a játék az más, de akkor is csak analóg kimenet használata mellett kérdés milyen hangkártyát vegyen alaplapi helyett.
-
fordfairlane
veterán
válasz Kis zöld izé #6700 üzenetére
Nem értem, mi köze a DDL-nek és a DTS Connectnek ahhoz, hogy OpenAL-t használ egy játék vagy sem. Az SPDIF tömörítetlenül két hangcsatornát visz át, több hangsávhoz on the fly tömöríteni kell a digitális streamet, a DDL és a DTS Connect pont erre van kitalálva. Ez független attól, hogy az adott program milyen API-t használ. A filmek Dolby vagy DTS hangsávjai pedig más téma, ott a DDL/DTS-connect nem játszik, eleve enkódolt streamről van szó.
x gon' give it to ya
-
old gray
addikt
válasz Kis zöld izé #6701 üzenetére
Vista x64 ill. XP+SP3 alatt is előfordult ez a hiba, a gyári ill. netről letöltött legújabb driverrel is. De totál random módon.
Broadcasting lies on the television screen / Trying to get us hooked on your american dream
Új hozzászólás Aktív témák
- Vezetékes FEJhallgatók
- Motorola Moto G54 5G Power Edition - nem merül le
- Politika
- Új design és okosabb AI: megjött a Galaxy S25 készülékcsalád
- Nagyrobogósok baráti topikja
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- Kávé kezdőknek - amatőr koffeinisták anonim klubja
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Napelem
- Nem indul és mi a baja a gépemnek topik
- További aktív témák...
- ÚJ LAPTOPALKATRÉSZEK KIÁRUSÍTÁSA (egyben)
- Új, makulátlan Asus TUF Gaming A14 (FA401WV-RG012W), Jaeger grey szürke, 3 év garancia
- Asus RT-AX82U eladó
- Dell Latitude 5510, 15,6" FHD IPS Touch, I7-10610U CPU, 16GB DDR4, 256GB SSD, WIN 11, 27% áfás
- Bebetto Luca 2in1 babakocsi - mózeskosár és sport résszel
- JBL BoomBox 2
- Lenovo Legion Y520 i5 7.gen 7300HQ Gtx1060 VGA 16GB RAM 256GB SSD
- Doogee Blade GT egyedi hátlapi fényeffektekkel
- Eladó 2db bontatlan eredeti Apple MagSafe-rögzítésű iPhone 14 Plus-szilikontok éjfekete (MPT33ZM/A)
- 17.3" MSI Katana GF76 11UE I7-11800H 4.6GHz, 32GB 3200MHz, RTX3060 6GB 85W
Állásajánlatok
Cég: Marketing Budget
Város: Budapest