- Apple notebookok
- Szünetmentes tápegységek (UPS)
- Stabilizál a legújabb GeForce driver gyorsjavítása
- RAM topik
- Vezetékes FEJhallgatók
- Milyen videókártyát?
- Évek óta ígért funkcióval egészíti ki a DirectX 12-t a Microsoft
- ASUS Zenbook A14: Ez így szinte tökéletes
- Bambu Lab 3D nyomtatók
- Milyen billentyűzetet vegyek?
Új hozzászólás Aktív témák
-
punish3r
aktív tag
ma kijött az új youpax driver (V6.25)! valaki már próbálta a 6.15 vagy 6.20-asat?
Már a jövő sem a régi...
-
alibabo
tag
válasz audi100td #5697 üzenetére
Nincs mit.
Má kigyüjtögettem a pontos kütyük típusát. 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7.
Ha be tudom szerezni a két dugaszt+tüskéket, kábeleim vannak, akkor megmutatom az enyémet.[ Szerkesztve ]
A legtöbb zenészből soha nem lesz sztár. Őket egy dolog vígasztalhatja: a legtöbb sztárból soha nem lesz zenész. - by Horváth Attila, a Mester
-
Sonja
nagyúr
Ha csalódni akarsz, bízz az emberekben!
-
alibabo
tag
válasz DeadMen #5694 üzenetére
Az még igen, de a másik lap az nem, szerintem.
audi100td: Hát nekem sem kell ennyiért, inkább összerakom. Kell hozzá az a két féle csatlakozó, kábel, saruk/tüskék és zsugorcső. Ezek nem nagy tételek, egy kicsit elszálltak ott az árakkal.
Én csak felvázoltam milyen lehetőségek vannak.
[ Szerkesztve ]
A legtöbb zenészből soha nem lesz sztár. Őket egy dolog vígasztalhatja: a legtöbb sztárból soha nem lesz zenész. - by Horváth Attila, a Mester
-
alibabo
tag
válasz audi100td #5692 üzenetére
Látom nem csak én küzdök xtreme music frontpanel kivezetéssel. Én már kigugliztam magamnak: ez egy egyszerübb "dugdosás", a lényegesebb csatikkal, ez pedig a teljes kiosztása a pineknek ( ha bedugod a fülest, lehalkítja a hangfalat...stb).
Meg találtam egy normálisan értelmezhető leírást, hogy kell csinálni ilyen átalakító kábelt, ugyanis a music csatija egy az egyben egyezik az audigy2 zs-ével. Már csak találni kéne egy elektronyos boltot, ahol nem néznek hülyének, ha képek alapján kérem az alkatrészeket.
Sőt találtam oldalakat ahol készen lehet kapni ilyen music-frontpanel 'madzagot', de nem valami bizalomgerjesztő lapok. ( 1, 2 )[ Szerkesztve ]
-
snoopy
aktív tag
hali
van egy music-os karim és szeretném a háznak a füles kivezetésére rá csatlakoztatni, na meg a mikit is akkor már. no, ebben kellene egy kis help. tudja valaki hogy hogyan lehetne ezt megcsinálni? van egy pár színes drót ami csüng a házból onnét, amiket gondolom a kártya tüskéire kellene rátenni, de semmi jelölés sehol hogy mit hova.
-
szatocs
őstag
Jó lesz nekem a gamer akkor...
Audigy SE - re hallottam olyat, hogy mikrofonhasználatkor zavar volt, TeamSpeak közben ez nekem nem lenne nyerő egy egy órás versenyen pl., audio-t nem akarok, akkor lesz gamer. Használthoz meg környékről nem jutok hozzá, így meg van elég garanciám is, ha az ördög nem alszik.[ Szerkesztve ]
=== Szatocs ===
-
szatocs
őstag
No, csak úgy néz ki, hogy music-om nem lesz, gamer-t tudnék szerezni. Mivel tudna többet a music, hogy megnyugtassam magam, az nekem nem szükséges?
Meg van valami különbség gyorsaságban mondjuk?Egy x230 - as lesz vele hajtva.
[ Szerkesztve ]
=== Szatocs ===
-
fradi81
veterán
Ha valakinek nagyon kellene egy Xtreme music kártya: [link]
moto g72, Ninebot d28e
-
bigdigit
addikt
tovább próbálkoztam de már feladtam.
szóval ha először felrakom a béta drivert felmegy rendesen de a digital pack nem talál filet.
ha a digital packot teszem fel először akkor az megy fel és a béta driver nem talál telepítés közben filet.
ritka szar vista64 alatt az egész x-fi. -
bigdigit
addikt
vista64-re tenném fel a digital packot de mindig leáll hibával,hogy nem talál valamit.
feltettem előtte legutóbbi bétát de semmi változás.ezt írja ki:\Windows\temp\CRF000\DDL
ott a cucc amit keres de már az idegeimre megy -
fradi81
veterán
Egy deje már nem csinálja lehet egy progi kavart be..
moto g72, Ninebot d28e
-
fradi81
veterán
Azt hittem csak foobarnal van ez de winappal is ezt csinálja:
Észrevettem hogy ha a vista energiagazdálkodási lehetőségénél átállítom a gépet energiatakarékosra, vagy kiegyensúlyozottra, akkor úgy enyhén recsegve akadozgat a zene, mintha kevés lenne neki a proci. A feladatkezelőben a folyamatoknál nincs semmi ami komolyabban használná a processzort. Másnál hasonló jelenség?moto g72, Ninebot d28e
-
Cadal
őstag
Hello! megtudnátok nekem mondani, hogy a Music támogatja-e az EAX hangzást?
Amúgy a musicot miért nem találom a Creative honlapján? -
Icewind
aktív tag
köszi a válaszokat, akkor azt hiszem Music lesz Inkább megyek a biztosra
[ Szerkesztve ]
-
Pubszon
veterán
válasz audi100td #5660 üzenetére
Köszi.
3. Hangosabban szól e fejhallgatóval mint a SoundMAX.
4. Manual = Kézikönyv. Amugy sincs hozzá semmi, mert OEM kiszerelés.De ha azt mondjátok nem éri meg, akkor már inkább egy Audigy SE. De erre be lehet kötni a front audio-t?
ASRock X79 Extreme6, i7 4930K, 32GB DDR3, GTX 1080 G1, Corsair RM750x...
-
audi100td
nagyúr
válasz Icewind #5657 üzenetére
A különbséget tényleg nem fogod kihallani egy ilyen hangfallal, számodra az előnye a Music-nak vagy Gamer-nek az EAX 5.0 támogatás.
Xtreme Audio-t meg ne vegyél semmiképp, ha csak nem kapsz 4-5000 Ft-ért, mert mint már többször le lett írva lényegében ugyanaz mint az Audigy SE, ha újat szeretnél, akkor már inkább egy ilyet. -
audi100td
nagyúr
válasz Pubszon #5656 üzenetére
Ez szerintem is igen rossz döntés volt, mivel ez a kártya nem ér többet 5e Ft-nál, a driveren kívül köze nincs az X-Fi-hez.
1. Igen, rá lehet kötni.
2. Tudtommal nem.
3. Nem látom a kérdés értelmét.
4. Minek a "manual"?! Eltávolítod az alaplapi hang driverét és letiltod a BIOS-ban, berakod a gépbe az "X-Fi"-t, bekábelezed és telepíted a drivereit, amiket helyedben előre letöltenék a creative oldaláról, mivel a cd-n lévő régebbi verziókkal akadhatnak gondok. -
Oliverda
félisten
-
Pubszon
veterán
Sziasztok.
Lehet hozzá fogok jutni egy CREATIVE Sound Blaster X-FI Xtreme Audio hangkártyához és lenne előtte néhány kérdésem.
1. Be lehet kötni a házam front audio csatlakozóit erre a kártyára(fejhallgató és mikrofon)?
2. Ha igen, akkor lehet e egy időben külön EQ-t csinálni a fejhallgatónak?
3. Az integrált SoundMAX-hoz képest mennyivel szól hangosabban/halkabban?
4. Miért nem jön be a MANUAL?Válaszokat előre is köszönöm.
ASRock X79 Extreme6, i7 4930K, 32GB DDR3, GTX 1080 G1, Corsair RM750x...
-
audi100td
nagyúr
válasz szatocs #5648 üzenetére
Ha neked jó, akkor biztos jó , nekem 20-ért nem lenne jó, mindenképp használtba gondolkodnék, mivel egy ilyen kari soha nem ér meg 20-at
És akkor már inkább fizetsz 1,5k-val többet a hangfalért, a hangkariért meg kb. 7e kevesebbet, de te tudod
Mod:
Itt van újonan 16,5-ért 2év számlás garival: [link] olyan mint ha boltba vennéd
[ Szerkesztve ]
-
szatocs
őstag
válasz audi100td #5645 üzenetére
Új music mennyivel lehet rosszabb? Az is hardvergyorsítós gondolom. Gamernél jobb, nem?
Úgy van megoldva, hogy x230 - cal együtt venném, azt 10,5 helyett 9 - ért veszem, ezt meg 20 - ért, ha azt nézem, akkor 18,5 - ben van. De egyszer kibíromAsus Xonar D1 jobb??
[ Szerkesztve ]
=== Szatocs ===
-
audi100td
nagyúr
válasz szatocs #5642 üzenetére
Mind2 Music jó, de a biztonság kedvéért az aranyozott csatis változatot venném, az még az "eredeti". Egyébként itt a PH-n gyakran találni garis használt X-Fi karikat, én 12-ért vettem az enyém mindössze 4 hónaposan.
Egyébként 20e Ft-ot soha nem adnék ki egy ilyen kariért, akkor már inkább Asus Xonar D1 vagy DX.
[ Szerkesztve ]
-
szatocs
őstag
Erre ha valaki tud, gyorsan válaszoljon már légyszi:
Kétféle Xtreme music kártya van? A music mindenképp jobb, mint a gamer? Láttam egy Aranyozott kinézetűt, hűtőt nem látok rajta, meg egyet, amin van hűtő, az pl optikai kimenetes is.
Nyugodt lehetek, hogy jó kártyát kapok, ha music - ot választok? 20 - ba kerül, nem tudom, hogy hány fajta van, hogy van-e gázosabb fajta, vagy mindenképp jobb-e, mint a gamer.=== Szatocs ===
-
Shael
csendes tag
köszönöm a válaszokat
-
szatocs
őstag
Megér ez 20 ezret? - Jó, ha ennyiért ilyet veszek?
=== Szatocs ===
-
Shael
csendes tag
Sziasztok!
nekem egy integrált Realtek ALC888as hangkeltőm van. Mostmár eljutottam oda hogy szeretnék minnél előbb 1 külön hangkeltőt a gépembe
1 ideje fórumozgatok stb stb és ő lett a kiszemeltem.
Na most van 1 kis gond nem teljesen vagyok tisztában hogy mit nézzek a hangkártyákon és hogy mi miért jobb...stb. Megéri a Titanium a Gamerhez képest a +pénzt?most vonatkoztassunk el a válságtól meg ilyen árbefolyásoló dolgoktól(ha jobb jobb megveszem kész ) és inkább a képességeik alapján kéne dönteni.
Amire kéne: "0-24" óra zene,és játék,én komolyabban játszok ezért nekem az ilyen "cuccok" hát nem elengedhetetlenek de örülnék ha 1 X-Fi keltené a hangot ALC888 helyett.Amit kikéne hajtania:
-Füles Speedlink Medusa 5.1 ProGamer
általában mindent fülessel csinálok ha nem akkor meg egy 2.1es Logitech X-240el,tudom sokaknak ez nem elég meg kevés de az én szobámat ígyis betelíti a hangzás;)
Érdekelne még esetleg a véleményetek a Titaniummal kapcsolatban,néztem különféle teszteket és ahogy láttam az áron kívül nem igazán mutattak fel olyan hátrányokat ami miatt mást kéne vennem
Ha esetleg hülyén vagy nem érthetően fogalmaztam akkor bocsi
Előre is köszönöm!!!
üdv:sh4el -
szatocs
őstag
Sziasztok!
Alaplapi integrált "hangkártyám" egyes tartományokat nem játszik ki, játékban ez nem jön ki, de mikor zenét hallgatok, nagyon idegesítő.
Vennék nemsokára egy Logi x230 szettet, és valami hangkártya is kéne.
Nem tudom, hogy mit kellene vennem. Néztem eddig PCI-E Audio - t, aztán olvastam, hogy nincs hardvergyorsítás, valamint sokan lehúzták. Néztem utána PCI - osat, olvastam, hogy nem sokkal jobb. Gamer és Music - nál vagyok most (ugyan az áruk már nem tetszik), Music - ot alig találok árlistákban, Gamer meg 18-25 - ig van.
Amire kellene: Zene, játék, TeamSpeak, meg ami egy áltag felhasználónak még kellhet.
Mit adhat nekem egy Gamer vagy egy Music, amit egy Audio nem, mennyit jelent a hardveres gyorsítás, és más érvek és ellenérvek mik lehetnek. Milyen kérdéseket kell egyáltalán magamnak feltenni (az áron és az olyan alapon kívül, hogy ne recsegjen már a hang, ha mikrofonon beszélek, és hasonló alapok)
Van valamelyiken optikai kimenet esetleg? Vagy az újabb szérián már nincs? Mennyibe kerül egy optikai kábel? (jó sok, jártasaknak hülye kérdés)Előre is köszi!
[ Szerkesztve ]
=== Szatocs ===
-
Kleroo
veterán
-
Kleroo
veterán
Milyen zenéket hallgatsz?
mert 96/24 alapú zenéken nagyon érezni a különbséget.
Kis hasonlat:alaplapi:swift
x-fi:veyron
Ha te csak városban császkálsz vele(mp3ból is csak a rosszabbakat hallgatod)
akkor nem fog kijönni az 50km-es sebességkorlátozásokon hogy mennyivel jobb a veyron. de ha aláteszed a német autópályátt(zenét) akkor szarrápüföli a swiftet(alaplapi hangkeltőt)
A 96/24es zenéim pl egészen máshogy szólnak. mintha más hangszett lenne.
de tényleg. TELJESEN más dimenzió, amit egy alaplapi chip nem tudna kihozni, vagyis ott nem hallanál különbséget.Viszont egy esetleges tanulság: mp3-ra már felesleges hkártyát venni.
[ Szerkesztve ]
Hodor. Hodor? Hodooor!
-
Mr.Pioneer
csendes tag
Az érdekelne,hogy az x-fi music hang kártyán a digitális kimenet valóban csak koaxális,mert néztem rólla képeket és ott az előlapi panelen optikai csatlakozó van.
-
Icewind
aktív tag
Hali
Creative Gigaworks T40-es pc hangfalakhoz megéri XtremeMusic-ot venni, vagy elég(olcsóbban ugye) egy sima alap Xtreme Audio, mert mondjuk ezen úgy sem hallom ki a különbséget?
-
fradi81
veterán
És mindig is fagytak a játékok vagy csak egy ideje?
moto g72, Ninebot d28e
-
korneel
tag
sziasztok
tudna valaki segíteni az x-fi surround 5.1 hangkártyával kapcsolatban
ez milyen chipet tartalmaz, melyik pci-os x-fi kártyának felel meg a tudása? ebben is van valami az x-ram technológiából? milyen dac van benne? ha van valaki aki már szétszedte küldhetne képet. Eddig az usb-s hangkártyákkal csak szívtam, mert jóval kevesebbet tudtak mint amit a PR odaírt, így légyszi segítsetek hogy megéri-e ilyenre váltanom???
köszi -
fradi81
veterán
-
TazLeacher
nagyúr
Ma beléptem én is a klubba egy Gamer-rel. Sajnso Music-ot nem tudtam szerezni, így maradt a gamer. Sajnos nagyon letesztelni nem volt időm, csak a térhangzást, de az igazán impozáns...
-
manutdzoli
senior tag
válasz manutdzoli #5623 üzenetére
Senki??
FORZA FERRARI!!Ferrari 2007 World Champion-Kimi Raikkönen.........INTEL-NVIDIA.......
-
manutdzoli
senior tag
Sziasztok!
Nem tudjátok miért fagy le játék közben a gép?Játszok vele kb.fél órát,megáll a kép,elkezd szakadozni a hang és újraindul.A gép stabil,prime-al ellenőríztem,csak a hangkártyára tudok gyanakodni.X-FI Fatal1ty Platinum Champion kártyám van,legújabb driver van fent(Sound Blaster X-Fi Series Beta Driver 2.18.0006).Amikor lefagy és újraindul,bemegyek a console launcherbe és mindig beállításomat visszállít alapra Vissza akartam rakni a régebbi drivert(2.18.0004),de nem engedi.Meg volt olyan is hogy nem szól két csatorna,nem szól1 csatorna,csak hátul szól stb.stb. Lehet ez a driver hibája?Vista SP1 alatt vagyok.Valakitől valami ötlet?[ Szerkesztve ]
FORZA FERRARI!!Ferrari 2007 World Champion-Kimi Raikkönen.........INTEL-NVIDIA.......
-
proci985
MODERÁTOR
válasz gyalogstuka #5621 üzenetére
jó kérdés
menj be a control panelbe, ahol le tudod vágni a subot pl, és lehet tesztelni ott a channeleket. ha jó helyről szól a hang (mondja, hogy melyik csatorna szól), akkor jó, egyébként cserélj.
ha a mikrofonnál világít egy led, az azt jelenti, hogy a driverben optikai kimenetként funkcionál éppen az a kimenet.
alaplapi azért elég sok zajt felszed útközben (p35-ds4 is). meg néha hajlamos megmakkanni túlhajtás hatására
[ Szerkesztve ]
Don't dream it, be it. // Lagom amount.
-
gyalogstuka
csendes tag
Hali
Mai napon sikerült beüzemelnem gépem elsö hangkártyáját,egy SB X-Fi Extreme Gamert,és egy Logitech G51 hangfalrendszert.
A kábelezés picit kusza 1 bites felhasználó fejemnek
A hangfalhoz van egy 4 eres,négyszinü kábel a hangkártyához csatlakozáshoz.
A hangfalon van 4 csati
front (zöld)
rear (fekete)
sub center (narancs)
mic (rózsaszin)A hangkártyán is 4 csati de a szinek nem stimelnek
out microfon (fehér)-megvilágitja egy piros led
L1 (zöld)
L2(világoskék)
L3(narancs)Jelenleg szól a cucc,de pld a hangkártya out-mic csatlakozójába nincs semmi csatlakoztatva,és csak L1-2-3-t használom.
Ezeken a hangkártyákon mi a helyes csatlakozás,szinhelyesen -
Spirit
őstag
válasz Matamata #5619 üzenetére
Na hát alapzaja tényleg nincs, és a méllyel sincs probléma, de úgy gondoltam,hogy egy ilyen kaliberű hangrendszernél már "csodát" lehet várni egy normális hangkártyától, mármint dinamikában, tisztaságban. Nem rossz, és bőven átlag felett szól így együtt, némelyik mozi megirigyelhetné, de akkoris, nah
-
Matamata
aktív tag
Amikor megjött a Creative I-Trigue 3330 direkt kipróbáltam hogy szól XtremeMusic-kal és egy ASUS M2M-E alaplapi HD / / kodekjével .
Az integrált hangkártyával előjött az alapzaj elég erősen és belehallatszott valamelyik hardverelem elektromos zaja is . A mélyek is elég vérszegények voltak .
Az XtremeMusic meg simán elsőre műkőképes volt a Creative-tól letöltött driverrel és szebben , zajosodástól mentesen szól .
Ennek ellenére a hangkártyák árát én is egy picit sokallom .[ Szerkesztve ]
-
Spirit
őstag
Kedvesem Gigabyte P35-DS3-as lapjára kötöttem, de igazából nem érdekel,hogy milyen jó egy integrált hangchip, szerintem illene oda-vissza vernie egy vele egy árban lévő hanygkártyának, vagy akkor adjanak az X-fi mellé egy ingyen alaplapot hangchip nélkül. Egyébként most feltettem a Youpax drivert, a mély erősebb lett, kicsit tisztában is szól, a hangerő viszont csökkent picit. Összességében kicsit jobb lett, de talán tudhat még többet is.
-
Spirit
őstag
Nemrég tettem szert egy Z-5500-as szettre, X-fi Gamerrel hajtom. Mikor meg lett a szett, napokig teljesen kifeüdtem,mikor meghallottam,de a minap hallottam egy alaplapi szutyokról a hangfalat, és hát nem sok különbséget hallok a 20e ft-os hangkártya és a 20e ft-os alaplap hangchipje között Win Xp-m van gyári driverrel, mert az auto update teljesen meghülyítette, az új driverrel van kékhalálom, hangszóró kikapcsolásom(elmegy 1-1 csatorna, reset segít),stb. Kérdésem az lenne,hogy melyik a legjobb driver+kezelőpanel kombó XP alá, mert vicc, amilyen gyengén szól az árához képest.
-
fradi81
veterán
Nekem egyik driverrel sem volt gondom soha, felteheted az újat.
moto g72, Ninebot d28e
-
Cane
őstag
2007-es x-fi driverem van a gépen, csak érdeklődnék hogy érdemes-e újabbat feltenni, voltak-e új driverrel gondok, tapasztalatok, stb?
▫■ Ω Sēctσr - Γhē lαsτ lιηē σf dēfēηsē ▪□
-
Oliverda
félisten
válasz Typhoon47 #5602 üzenetére
Én XtremeMusic-ot vennék ha nem feltétlenül szükséges hogy PCI express-es legyen a kártya. Ha PCI express akkor pedig mondjuk ezt. Mondjuk szerintem nem éri meg egyáltalán az árkülönbözetet az utóbbi.
"Minden negyedik-ötödik magyar funkcionális analfabéta – derült ki a nemzetközi felmérésekből."
-
Typhoon47
senior tag
Sziasztok.
Egy olyan 20-25ért milyen X-Fit ajánlotok?
Vagy esetleg más márka?"Education is important but big biceps are importanter"
Új hozzászólás Aktív témák
- Apple iPad Air 6.gen. M2 (2024) 11" 128GB WiFi + Cellular - (Space Gray) - Csak 1db!
- Munkagép Fujitsu Celsius i7-7920hq 16gb ram 256gb SSD Nvidia 4gb dedikált win11
- Eredeti dobozával eladó MOTO E13 2gb 64gb Független
- Vegance Rgd DDR5 Memory 4x16Gb EXPO
- Apple Watch SE 2020 40mm Rose Gold színben extra szíjakkal (Istyleban vásárol)
Állásajánlatok
Cég: Marketing Budget
Város: Budapest