Új hozzászólás Aktív témák
-
hakos1987
őstag
nem találom sehol, csak írnak róla, de vagy írtó régi, vagy nem lehet letölteni.... pedig láttam valahol, van 6.1... faszom az egészbe már, ez a legnagyobb röhej amit eddig hardware-el tapasztaltam
Bolygónk 3 alapeleme: föld, víz levegő... vízzel és levegővel a hülye is tud hűtést építeni, de próbáltátok már földdel?! :)
-
hakos1987
őstag
megint leszedtem a sorban az 1.t 2.18.004 asszem és újraindítás után megint fagy... vicc komolyan, hogy az ember megveszi egy rakás pénzért, aztán szar a drivere....
más ötlet?Bolygónk 3 alapeleme: föld, víz levegő... vízzel és levegővel a hülye is tud hűtést építeni, de próbáltátok már földdel?! :)
-
hakos1987
őstag
nem, használtan!
Amúgy elindult egyszer rendesen a dolog, váltogattam módokat, minden, majd lekapcsoltam a gépet... most hazajöttem, hogy elindítsam, de megint fagyott.... ismét le kellett törölnöm a drivert... valaki adna egy linket, amivel működnie kéne 32 bites vista alatt egy Xtreme Musicnak? megköszönném!
Bolygónk 3 alapeleme: föld, víz levegő... vízzel és levegővel a hülye is tud hűtést építeni, de próbáltátok már földdel?! :)
-
hakos1987
őstag
válasz audi100td #5089 üzenetére
vistát... amúgy letöltöttem a legújabbat, azzal csinálta.... mikor újraraktam, már telepítés közben kifagyott... reboot, és most úgy tűnik működik
-
hakos1987
őstag
Helo!
lenne egy nagy gondom... most vettem egy SB X-Fi Xtreme Musicot, és ha telepítem a drivert, újraindítom, betöltéskor fagy... csökkentett módban letiltom a kártyát, utána indul a win, de amint engedélyezem, egyből kifagy.... mit tudok vele kezdeni?
-
atoka1
tag
Akkor most válaszolok az én általam feltett kérdés egyik részére Átváltottam Game módba és lőn csoda EAX 5.0 is ki van pipálva, bocsássatok meg a tudatlanságomért De hát saját hibáiból tanul az ember, legközelebb jobban visszaolvasgatok
De ettől függetlenül még mindíg nincs 24 bit a supported formats nál ez normális?
[ Szerkesztve ]
-
atoka1
tag
Megnéztem Everestel az Extreme Gamert, és arra lettem figyelmes, hogy DirectX Hang menüpont alatt csak EAX 3.0 -ig bepipálva. a 4.0 és 5.0 nincs. Továbbá a Creative System information programmal a Multimédia Wave Out Devices alatt, támogatott formátumoknál ezt találtam:
Supported formats:
- 11.025 kHz, mono, 8-bits
- 11.025 kHz, mono, 16-bits
- 11.025 kHz, stereo, 8-bits
- 11.025 kHz, stereo, 16-bits
- 22.05 kHz, mono, 8-bits
- 22.05 kHz, mono, 16-bits
- 22.05 kHz, stereo, 8-bits
- 22.05 kHz, stereo, 16-bits
- 44.1 kHz, mono, 8-bits
- 44.1 kHz, mono, 16-bits
- 44.1 kHz, stereo, 8-bits
- 44.1 kHz, stereo, 16-bits
- 48 kHz, mono, 8-bits
- 48 kHz, stereo, 8-bits
- 48 kHz, mono, 16-bits
- 48 kHz, stereo, 16-bits
- 96 kHz, mono, 8-bits
- 96 kHz, stereo, 8-bits
- 96 kHz, stereo, 16-bitsnyoma sincs 24 bit-nek!
Ez így jól van, csak akadékoskodom, vagy nálam hibádzik valami? Remélem nem hibás a kártya... Légyszi nézzétek meg, hogy nálatok mit mutat.
Nálam XP SP3 van fönn, 2008augusztusi DirectX, X-FI driverek is a legfrissebbek, és a 4.60 as everestel néztem.
atoka
[ Szerkesztve ]
-
DukeFX
tag
Programról nem tudok, játék meg biztos, hogy nincs. EAX 4-et támogató is alig van.
"Programmers are in a race with the Universe to create bigger and better idiot-proof programs, while the Universe is trying to create bigger and better idiots. So far the Universe is winning."
-
atoka1
tag
Tudja valaki, hogy van e arra lehetőség, hogy leteszteljem az EAX 5.0-t úgy hogy nem teszek fel játékot? Létezik ilyen program? Vagy esetleg melyik játék támogatja?
-
Eagl3
veterán
Megjött a 3. music-om. Ez már tökéletes, szépen szól alaplapi után
-
Satyricon
addikt
Még azt szeretném kéredzni, hogy: Mért van az, hogy az 1ik elite pro karin nincs hűtőborda, a másikon meg van??? Különbözik a két kari valamiben?? tudásra, vagy valami kisebb gyártási hibára gondoltam. (bocs, ha ezt már tárgyaltátok régebben, de nincs kedvem 5000 hozzászólást átnyálazni, és onnan megtudni a helyes választ! Előre is köszi.
(lOo \ (llll) (llll) / oOl)
-
atoka1
tag
Üdv mindenkinek!
Vettem ma egy Extreme Gamert, feltelepült gond nélkül, megy frankón minden, olyan kérdésem lenne, hogy a PowerDVD vel megnyitott filmnél, nem írja ki a dts reklámot és kis x-fi ikonka sincs sehol, ez számít valamit, vagy ne foglalkozzak vele? Csak azért kérdezem mert anno az Audigy 4 nél, mindenhol tt volt, hogy 24 bit meg audigy 4 reklámka PowerDVD ben és Cod 4 ben, most ilyet nem látok sehol. De a cucc az szól rendesen.
atoka
-
mindfreak
őstag
válasz audi100td #5066 üzenetére
Elkiabáltam! Megint elkezdte csinálni. Most már biztos, hogy a hangfal hibája. Valószínűleg a hangerőszabályzójával van baj, mert ha kicsit igazítok rajta, akkor megjavul. Majd szétszedem és megnézem mit tehetek érte.
Most egyik szemem sír másik nevet, mert legalább nem a hangkártyával van a baj, viszont így biztos, hogy valami hardveres hiba van, amit nem biztos, hogy ki lehet javítani. Nem szeretnék emiatt új hangfalrendszert venni.[ Szerkesztve ]
-
hakos1987
őstag
helo!
érdeklődnék, hogy tervezek egy új hangkártyának a beszerzését, de nem tudom milyet lenne érdemes... 10K körül szánok rá... Egy logitech X-240-et kéne megszólaltatnia... érdemes ezért vennem? amúgy egy Audigy 4-et néztem 12K-ért, de gondolkodtam egy X-Fi xtreme audion....
Segítsen valaki légyszi!köszi!
-
-
krystman
őstag
válasz BemAnyó #5049 üzenetére
Hello!
Én most vettem egy X-Fi Gamert audi100td-től és azt kell mondjam, hogy szerintem hatalmas különbség van. Nekem volt Audigy2 ZS, de annyira nem voltam megelégedve vele. Biztos venné észre különbséget, eleve a Crystalizer miatt is. Nekem ez nagyon bejön benne. Ez nélkül a mp3-ak szinte tompán szólnak. Eddig fel sem tűnt, de így, hogy ki is lett cserélve, nagyon hallható a különbség. Sőt azt kell mondjam, hogy még natúr hangon is.
-
bigdigit
addikt
sorry de nincs időm ennyi hsz-t végig olvasni és a keresőben sem találtam mostani konkrét infót.
szóval a kérdésem az,hogy létezik-e már valami driver a DDL vagy DTS connect elérésére x-fi platinium esetén? -
DukeFX
tag
válasz DeadMen #5048 üzenetére
Pedig kellene, hogy halljad a különbséget. Még ha azt mondtad volna, hogy Marantz CD játszó és PC közt nem hallasz különbséget... Bár lehet, hogy más helyen kell keresni a hibát. Erősítőd milyen?
Én egy külső hangkártyán gondolkodom, bár USB-t túl lassúnak tartom, Firewire-ből meg nem találtam semmi érdemlegeset. Annyira nem hallom a PCmből (pontosabban tápjából) áradó elektromos zajokat, de mégis bosszant (főleg üresjárásban vehető észre).
"Programmers are in a race with the Universe to create bigger and better idiot-proof programs, while the Universe is trying to create bigger and better idiots. So far the Universe is winning."
-
DukeFX
tag
Ha nem látsz különbséget, az azért van, mert akkora barom vagy, hogy a digitális részt nézed amin aztán nem is lehet a chip bekötése miatt semmiféle eltérés -.-
Az analóg részt meg se nézted! Még egy Porsche és egy Lada közt sem tudnál különbséget tenni. Kapcsolási rajzokkal semmi kedvem szemetelni a fórumot és egyáltalán nincs is rá szükség, mert a társaság 99%-a egy mukkot nem fog érteni belőle. Az anyagi minőségről ne is beszéljünk. Azt legalább már illene látni, hogy miből épül fel, de még ezt sem látod. Reménytelen eset vagy és részemről nem vitatkozok tovább."Programmers are in a race with the Universe to create bigger and better idiot-proof programs, while the Universe is trying to create bigger and better idiots. So far the Universe is winning."
-
DeadMen
tag
Amikor meglett az Elite pro,összehasonlítottam egy technics cd lejátszó hangzását(sajnos pontos típust nem tudok,haveré..) és a pc-s technikát. Ugyanazt a cd-t tettem föl mindegyikbe,és mindegyiket bekötöttem az erősítő ugyanolyan szintű bemenetébe. Kapcsolgattam és füleltem. Meglepve tapasztaltam,hogy a mezei lg dvd-ram is ugyanolyan tisztán pörgeti a korongot,mint a technics lejátszó. Ezen a cuccon ugyanabban a zenében nem hallottam különbséget.
-
törölt tag
válasz audi100td #5043 üzenetére
Nem, nem érted, félreérted.
Van az Xtreme Music, és van az Elite Pro. Ezek alsó, max. alsó-közép kategóriás cuccok, igazán nagy különbség köztük ténylegesen nincs, egy akolból valók ők hangminőséget nézve. Ehhez képest van a felsőkategória (mondjuk legyen egy régi Philips CD-960, és mégcsak nem is tuningolva), aminél igenis azon a ratyi Genius cuccon is fogsz hallani nagy különbséget (a music vs. elite pro összevetéssel ellentétben). Tényleg nagyot.
[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
válasz audi100td #5040 üzenetére
Én ilyett nem is állítottam. Annyit mondtam, ha ténylegesen nem hallani különbséget, akkor egy kutya mindkettő. Tapasztalatból mondom, hogy a CD-lejátszás felsőbb kategóriája, és az Xtreme Music kategóriája között bődületes nagy különbség van a Philips HP-195-ömön is.
-
törölt tag
Ahogy én tapasztaltam, egy igazán jó hangkártya (CD-lejátszó/DAC - jelen esetben CD-lejátszóm a hangkártyámmal szemben, utóbbin veszteségmentes cuccot lejátszva) esetében az alsó kategóriás (1500 Ft-os? ) Philips fejhallgatómon is hallani különbséget. Méghozzá nem is kicsit, hanem mintha egy más kategóriában utazó fejhallgatót hallgatnék.
Vagyis annyit akarok mondani, hogyha az elite pro-nál nem elég ugyanez az eljárás, hogy kategóriányi különbséget kihalljak, akkor az közel ugyanolyan ratyi, mint mondjuk az xtreme music, magyarán messzi van egy igazán jó cucctól.Azt viszont senki ne várja, hogy egyetlen hangkártya vagy DAC fogja neki rendbetenni a hangzást. Minden számít. Erősítő, hangfal, kábelek. Főleg a hangfal persze, de iszonyúan le tudja rontani az élményt egy Creative-szintű hangkártya, ahogy egy rossz kábel is.
-
-
mindfreak
őstag
Hi!
A problémám nem új keletű, már az előző Audigy 2 ZS hangkártyámnál is felmerült. Jelenleg X-Fi XtremeMusic hangkátya + Creative Inspire T7700 7.1-es hangfalrendszerem van és a hangerő teljesen magától, véletlenszerűen állítódik használat közben! Beállítom egy szintre, aztán egy pillanatra felhangosodik, majd lehalkul. Legyen az zenehallgatás (Winamp), filmnézés (WMP Classic) vagy akár játék közben.
Az egész internetet felkutattam és más fórumokon is voltak, akik ugyan ez a gond miatt postoltak, de sajnos értelmes választ sehol nem adtak, amin el tudnék indulni.Másnak jelentkezett már hasonló jelenség?
-
audi100td
nagyúr
válasz Satyricon #5033 üzenetére
Nem a hangkarival szar, hanem alapba, az a gond hogy ezzel a hangcuccal nem hallod ki az elite pro nyújtotta előnyöket (mondjuk egy X-Fi Xtreme Gamer-el szemben), de még egy Logi Z-5500-al sem.
Ehhez a hangkarihoz nem PC-s hangfal kell, hanem egy komoly erősítő meg rendes hangszórók, amit 100.000 Ft alatt nem igazán lehet kihozni és itt még csak sztereóról beszélünk, 5.1 meg a csillagos ég.
Ezzel csak arra akartam rávilágítani, hogy a te hangszóródhoz elég lett volna egy 10-15.000 Ft-os hangkártya is,
-
krystman
őstag
Nekem egy olyan kérdésem lenne, hogy vannak ezek az EAX hangzások. 1,2,3,4,5. És ezeket lehet hallani 2.1-es rendszereken is, vagy csak 5.1-es rendszernél jönnek ki? Köszi előre is a választ.
-
Satyricon
addikt
Üdv mindenkinek!
Holnap boldog tulajdonosa leszek 1 X-Fi Elite Pro karinak. Véleményeteket szeretném kérni.
Ilyen a konfigom:
Asus M2NPV-MX
AMD Athlon64 3500+ (hamarosan X2 6400 Black Edition)
GeForce 7900 GTO 512 MB
2 Gb DDR2 800 Kingmax ram
FSP Blue Storm II 400W tápÉs ilyen a hangfalrendszerem:Genius SW 5.1 Home Theater fadobozos. Ugye nem lesz gáz a hangkarival ilyen konfignál??
[ Szerkesztve ]
(lOo \ (llll) (llll) / oOl)
-
törölt tag
Mega THX troly kollegának az önzetlen segítségért, hogy hogyan lehet Vista alatt működésre a Console Launchert, egy ilyen kezdőnek a témában mint én!
-
Cadal
őstag
Engem is érdekel! Ugyanis 1 hete vettem egy új X-Fi Gamert, és meg kell mondjam, az alaplapi hangkari után nagyon meg vagyok vele elégedve bár nem vagyok vájtfülü. (sajnos ma küldöm vissza javításra/cserére a hozzá vett Z-2300 2,1 hangfalszettet. Kicsit kontakthibás szegényke ) Nincs sok tapasztalatom profi hangkártyákat illetően, de sztem nem rossz minőségben a Gamer, de cáfoljatok meg.
-
Egon
nagyúr
Értem, tehát eddig kamuztál. Érdemledes válasz híján, erre kell gondolnom.
Ezzel csak az a baj, hogy félrevezeted azokat, akik nem veszik a fáradságot, hogy utánanézzenek a témának."Bonyolult kérdésre egyszerű választ keresni helyénvaló, de ritkán célravezető megoldás" (Wayne Chapman)
-
old gray
addikt
-
old gray
addikt
válasz audi100td #5017 üzenetére
Nem hinném, hogy hosszabbító kábel mert kb. 10-15cm hosszú az egész. Majd otthon melóból hazaérve elolvasom a manualjat a hangcuccnak. Nincs sajnos másik gépem ill. másik hangszóróm sem. Jah, használt kari, Ent-től vettem, ő pedig itt vásárolta: [link]
Broadcasting lies on the television screen / Trying to get us hooked on your american dream
-
old gray
addikt
válasz audi100td #5015 üzenetére
Természetesen a kábelezés oké, hiszen az alaplapival is oké volt. Zöld / kék / sárga csatik/kábelek megfelelően csatlakoztatva. A telepítő cd-ről minden fel lett pakolva. XP prof + SP2-t használok, DX9.0c-vel. alaplapi hangkari letiltva, driver leszedve.
Ezek mind egyértelmű dolgok, ezért nem tartottam szükségesnek leírni.
Viszont: adtak vmi kábelt a hangfal-rendszeremhez amivel a mély / center csatiját lehet megtoldani, nem tudom mire való.
Broadcasting lies on the television screen / Trying to get us hooked on your american dream
-
audi100td
nagyúr
válasz Oliverda #5012 üzenetére
21k+áfá-ért már kapható az egyik hangkártya bazárban itt a PH-n, de szerintem is jobb lehet a jó öreg Music és olcsóbb is.
[ Szerkesztve ]
-
old gray
addikt
X-Fi gamer cuccot vettem pár napja és nem vagyok megelégedve vele. Az alaplapi realtek cuccom jobban szólt. A gond a következő:
Először is, a hangkarit alig bírtam összehozni a hangrendszeremmel.
- front left: ok
- front right: a center szól
- rear right: ok
- rear left: ok
- front center: a front left szól
- sub: nem szólElsőre ez sikerült. Aztán kipróbáltam a bass redirectiont: volt mély, a többi maradt bugos.
Majd a THX setupban az assignment-el társítottam a hangot az azt kiadó hangfallal + a bass redirection bekapcsolva maradt. Ekkor kezdett alakulni a dolog, viszotn a mély még mindig erőtlenül szólt. +15db gain a subwoofernak és a mély is dübörög, viszont nagyon furcsa, műanyag hangon és már elnyomva a többi hangfal hangját. Ezután kikötöttem a mélyet és szoftveresen állítgattam a mély-tartomány, ekkor jöttem rá, hogy a mély hangok az összes hangszórón szólnak, mintha nem lenne képes leválasztani és csak a mélynyomóra küldeni a mélyet. Ha leveszek a mélyből, akkor szatelit hangszórókon helyreáll a rend, de ekkor a mélynyomó is alig szól. Ellenkező esetben a mély dübörőg, de továbbra is mesterséges, túlszínezett módon, és a szatelitek is dübörögnek, elnyomva a magas hangokat.Kérdés: ezt így kell elfogadni, ilyen az X-Fi vagy lehet, hogy a kártya hibás? Esetleg az 5.1-es Genius 5000 cuccom hibája? (nem hinném mert a int. realtek cuccal tökéletesen szólt).
-
Oliverda
félisten
Creative PCI Express Sound Blaster X-Fi Titanium
Ránézésre erről is lespóroltak ezt-azt. Mondjuk aki a digitális kimenetet használja annak mindegy, aki nem az meg vegyen inkább Music-ot. Kíváncsi leszek hogy mennyi lesz majd az ára amire ideér.
"Minden negyedik-ötödik magyar funkcionális analfabéta – derült ki a nemzetközi felmérésekből."
-
-
krystman
őstag
Sziasztok! Most állok új h.kari vásárlás előtt, és szeretném megkérdezni, hogy van ez a X-RAM ami hatására leveszi még jobban a terhet a prociról. Most, amiben nincs ez a RAM. Van valami teszt, ami kimutatna, hogy ténylegesen mennyivel venné vissza a teljesítményt, ha nincs benne a h.kariba?
-
-
VIBO
őstag
tsao
van egy sima x-fi extreme sound pci-e os hangkari
most cseréltem lapot egy p5b deluxe-rol egy p5q pro-ra
és az a szitu hogy yol megy a hang winamppal meg ilyesmi
de pl traktor dj studio progival nagyon szar hangja van
olyan zajos mint a zállat
vmi 5let hogy mit lehet tenni?iPhone 14 pro, Buds Pro, Apple Watch Ultra, MK7 GTI, Zenbook i7
Új hozzászólás Aktív témák
- Apple iPad Air 6.gen. M2 (2024) 11" 128GB WiFi + Cellular - (Space Gray) - Csak 1db!
- Munkagép Fujitsu Celsius i7-7920hq 16gb ram 256gb SSD Nvidia 4gb dedikált win11
- Eredeti dobozával eladó MOTO E13 2gb 64gb Független
- Vegance Rgd DDR5 Memory 4x16Gb EXPO
- Apple Watch SE 2020 40mm Rose Gold színben extra szíjakkal (Istyleban vásárol)
Állásajánlatok
Cég: Marketing Budget
Város: Budapest