Hirdetés
- Azonnali alaplapos kérdések órája
- Azonnali informatikai kérdések órája
- Milyen HASZNÁLT notebookot vegyek?
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Nem tudja garantálni a TSMC a tiltólistás cégek kizárását
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- Riasztó topik
- Házimozi belépő szinten
- Hobby elektronika
- Milyen billentyűzetet vegyek?
Új hozzászólás Aktív témák
-
Beni2360
félisten
Most linkelték másik topikban, érdekes olvasmány.
Soundbar, Hangprojektor, Sounddeck. Mik ezek?
----------------------
Doory 77 - LG NB3540 -
Doory77
csendes tag
-
Doory77
csendes tag
Sziasztok! Elég bagatel kérdésem lenne, adott egy LG55uh7707-es tv, érdemes hozzá olcsó (50K) hangprojektort venni? Főleg LG-ben gondolkodom, vagy teljesen felesleges már ezekhez a minőségű tv hangszórókhoz az olcsó projektor? Köszi előre is!
-
gabor0928
aktív tag
válasz
F_Peter #2377 üzenetére
Még amit bevállalnék, az a JBL SB 350 lenne, ha annyival jobb, úgy látom az a különbség hogy a 4K-t nem támogatja meg a DTS-t, míg a 450-es már igen. De nekem full HD tv-m van és a médialejátszóm sem viszi a 4K-t. Az hogy DTS-t nem viszi mit jelent? A DTS hangú filmeknél nem lesz hang?
-
-
agabe
addikt
válasz
F_Peter #2381 üzenetére
Set-top box.
Tv csak megjeleníti, és (jelenleg) optikain át megy a hang a soundbarba, de azon a tv nem változtat semmit.
A youtube-os trailerek jól szóltak amit meg a tv játszott le saját applikációban, de abban a hangsáv is jó volt ami lehet, hogy a (telekomos) tv adásról nem mondható el. -
agabe
addikt
válasz
F_Peter #2377 üzenetére
Ok, akkor játszunk majd a tv beállításokkal.
Remélem SB400-as ebben nem különbözik 450-től, ls tényleg csak beállítás kérdése.
A hangjával kapcsolatban van egy kis hiányérzetem a közép-magas részeknél....pontosabban kicsit felső-közép hangsúlyosnak tűnik a tv hangszórója után (65"-os tv-be már nem a leggagyibb hangszórók vannak, igaz azok sem valami nagy számok, de nem túl hangosan hallgatva egész tűrhetők)
Pont a halkabb hallgatás közben volt az, hogy miután a mélynyomó nem igazán dolgozik (nincs magasra véve a hangereje, mert akkor felhangosítva túl sok) összességében nem igazán tűnik jobbnak mint a tv hangja.
Crossovert sem akartam nagyon magasra engedni, mert ha 200-Hz-től szólna a mélynyomó már túl sok lenne közepesebb hangerőn is egy jobb filmnél, de tv adás hangja valahogy nem tűnik kiegyensúlyozottnak.
Most ugye tv-ből jött a hang optikán, de HDMI-vel közvetlenül set-top boxból sem hiszem, hogy változna..majd próbálkozunk. Az is lehet, hogy túl nagy a tér (kb 6 méterre van a kanapé a tv-től és a soundbartól, mélynyomó kanapé mögötti részen, és lehet, hogy más elrendezés kedvezőbb lenne, de akkor meg az esztétikum csorbul.(#2379) axxxl:
A kikapcsolás haveromnál is azonnali volt, de az tuti a tv-ből kapott jelre és nem a távirányítóra történt meg. -
axxxl
csendes tag
-
RobexX10
aktív tag
válasz
7Heads Drago #2372 üzenetére
Én is nézem ezt a típust. Ha megkaptad megosztanád a véleményed róla?
-
F_Peter
őstag
válasz
gabor0928 #2374 üzenetére
Doboz hangja volt az sh4nek is. Ha levettem a mélyet - szimulálva hogy halkan kell szólnia - nagyon nehéz volt megmondani hogy nem a tv szól. Asszony mindig azt hitte nincs bekapcsolva a soundbar.
Nem nem volt mellette a jbl, csak a tv, de így is inkább visszaküldtem.Jelenleg nekem is jbl450es van, de sokat hallgattam.
Agabe : nálam a tv-ben engedve van a cec. HDMI Arc-on can összekötve. Ha bekapcsoljuk a tv-t akkor automatikusan indul a soundbar is, ha kikapcsoljuk kikapcsol a soundbar is. Ha csak a soundbart kapcsolom be, akkor nem kapcsol be a tv, ha soundbarba csatolt Bd lejátszót kapcsolom be akkor bekapcsol a tv is és a soundbar is. Ha nem kap jelet a bar akkor kikapcsol akkor is ha a tv bekapcsolva van (pl. Pauselva van a film.)
Nálad sztem tv beállítási kérdés lesz.
-
axxxl
csendes tag
válasz
gabor0928 #2374 üzenetére
Én itt a h.aprón vettem 3 hete egy JBL SB 450-et 117e-ért, újonnan, garanciával. Ár/érték arányban szerintem verhetetlen. Most megnéztem,jelenleg sajnos archiválták, de ezek szerint nem lehetetlen olcsóbban is hozzájutni.
Nálam HDMI ARC csatlakozóval van a tv-vel összekötve. Nem állítottam semmit, de az elejétől kezdve felismerte a tv távirányítója, egy gombnyomásra kapcsol be a tv-vel (Samsung MU8002) együtt.
-
gabor0928
aktív tag
válasz
F_Peter #2371 üzenetére
Egyszer Euronicsban hallottam az SH4-et távolról és közelről is zenével, akkor elég ütősnek tűnt. Jbl jó lenne meg szép is, de 130-140-ért elég drága. Nekem egy kb 20nm-es nappaliba kéne, és kb 1,5m-ről szoktam nézni. Ráadásul társasházban lakom, így bömböltetni se lehet szerintem. A TV-nek főleg hogy hátrafele néznek a hangszórói, elég doboz hangja van, így azthiszem elég mélyről indulok egy elfogadható hangzás felé... Nekem sincsenek nagy elvárásaim, de gondolom neked volt összehasonlítási alapod egy JBL-lel.
-
agabe
addikt
Egy baratomnal hetvegen uzemeltunk be egy jbl sb400-at, de meg csak ideiglenesen optikai kabellel osszekotve a tv-bol. A HDMI ARC kabel a heten meglesz, a tv is a falra kerul (amugy egy 65-os W859C) es akkor lesz vegleges osszekottetes. A tv taviranyitoja mukodteti a soundbar hangerejet es nemitasat, de ezen kivul ugy tunik semmi mast nem lehet megtanitani neki. Most csak egy sima HDMI-vel van a tv-hez csatlakoztatva, igy lattuk az osd-t ha arra a hdmi-re kapcsoltuk a tv-t.
A terv, hogy a tv-be csak az ARC-s HDMI kabel megy a soundbarbol, es a set top box nem a tv-be hanem a soundbarba fog csatlakozni, ez tiszta sor.Ami problema, hogy jelenleg a soundbar csak akkor kapcsolodik be, ha azt a sajat taviranyitojaval kapcsoljuk be, es ahogy olvastam hiaba lesz ARC-s HDMI kapcsolat a soundbart akkor is csak a sajat tavjaval, vagy a bar-on levo bekapcs gombbal lehet eletre kelteni. Emellett ahogy olvasom ha CEC aktiv, akkor tv kikapcsolasaval a soundbar is kikapcsolodik, ha a tv-t kapcsoljuk be az nem inditja (es ARC-es HDMI-vel se fogja) be a soundbart.
A masik problema pont forditott. Ha csak zenet akar bluetooth-on hallgatni es ehhez bekapcsolja a soundbart akkor a tv automatikusan be fog kapcsolodni aktiv CEC eseten, es ha kikapcsolna a t -t akkor az kikapcsolna a sounbart is.Ami kellene, az az, hogy tv bekapcsolasakor bekapcsoldna a soundbar is. A tv kikapcsra soundbar kikapcs jo dolog, maradhat, de ha csak a soundbart kapcsolja beakkor az ne kapcsolja be automatikusan a tv-t.
Tud ez igy mukodni, vagy felejtos ? A vegen visszakuldjuk a soundbart, mert jelenleg ugy tunik eleg kenyelmetlenul hasznalhato.Opcio, hogy a CEC-et kikpacsoljuk a tv-n, de akkor mar ki sem fog kapcsolni a soundbar (amugy nincs valami automatikus kikapcsolasi funkcioja, ha egy ideig nem erkezik ra jel ? ) automatikusan, es mindig kapcsogatni kell ki-be a sajat tavjaval, mert azt mar nem tudja megtanulni, hogy mas taviranyito (pl. tv) ki-be kapcsolja.
-
F_Peter
őstag
válasz
gabor0928 #2369 üzenetére
Sh4 (ami állítólag ugyanaz hangzásban mint az 5) járt nálam egy hétig. Nálam nagyon gyengén muzsikált az elvárásokhoz képest, pedig sztem nem voltak nagyok.
A centere alig jobb mint egy tv-é, a mélynyomóval már jobb a kép, de a mélynyomója is inkább egy minimum szintet üt meg. Kicsit búg, néha kopogós és hajlamos volt tök függetlenül zenélni a centertől.
Neten rendelve van 14 napod visszaküldeni. Aztán rendeld meg a Jbl-t is, aki szerintem már elfogadható minőséget hoz. -
gabor0928
aktív tag
Sziasztok!
Hangprojektor vásárlása előtt vagyok, eddig az alábbiakat nézegettem, meghallgatni egyiket se tudom, de mellé írtam a eddig talált problémákat:
Samsung HW-K450 / Bluetooth csak közvetlen közelről működik
LG SH5 / Alapzaj alacsony hangerőn, de már kifutott
JBL 350 / Kicsit drága, de legalább szép és jó elvileg...Most láttam hogy van az LG SH5 helyett SJ5 mint újabb termék.
Van valakinek tapasztalata LG SJ5-el? Gondolom a hangzás ugyanaz mint a SH5-nél, de vajon megéri a JBL azt a 40 ezres különbséget, figyelembe véve, hogy eddig csak a TV-m hangszórói szóltak?
-
atish15
aktív tag
Nem nagyon pörög a topik.
-
atish15
aktív tag
Sziasztok. Valakinek sikerült Lg Sh7 soundbaron wifi kapcsolatot létesítenie?
-
BaLee
addikt
Ez szerintem ennyiért nagyon jó ár: JBL Boost TV 34.900Ft
-
jockey67
csendes tag
Sziasztok!
Segítségeteket szeretném kérni! Van egy sony kd 55xd8505 tv-m és a következő soundbarokat nézegettem:
denon dht-s514
Yamaha yas306+ns-sw050
denon heos cinema
jbl sb 450
sony ht ct790
Philips htl9100
klipsch rsb-8
Samsung hw-k551
Philips css7235y
logitech z-906Ezek közül csak a sonyt hallottam az MM-benn, de csak mobilról!
Ki melyiket hallotta, mit ajánlanátok?
-
Talala
senior tag
Sziasztok! Gondolkodom egy sony ht-rt3 vásárlásán. 50 000 ft-ig van esetleg más, jobb alternativa?
-
drmotto
őstag
Sziasztok!
A JBL SB250-et lehet valahogy resetelni? Teljesen a gyári beállításokat szeretném visszakapni.
Köszönöm -
TBMC
addikt
sziasztok, egy Samsung HW-J355 mennyire ajánlott kategória? valahol esetleg élőben meg lehet hallgatni, tudtok róla?
köszi!
-
Saviour
csendes tag
Sziasztok!
Van egy STK VQ15 stereo band graphic equalizer-em. Egyáltalán nem értek a hangcuccokhoz ezt csak találtam a garázsban és jó rég óta ott lehet. Az lenne a kérdésem, hogy használható-e ez még valamire, ér e még valakinek valamit és ha igen mennyit érthet?
http://cdn04.trixum.de/upload2/27800/27605/3/38d86d6bb168c3bc16444b65802f6063a.jpg -
törölt tag
Sziasztok!
Mennyiért lehetne eladni egy dobozos, sosem használt Sony HT-GT1 2.1-t?
Előre is köszönöm!
-
F_Peter
őstag
válasz
Attila0 #2354 üzenetére
Ha visszatérünk a régi hasonlatokhoz, akkor ez olyan mintha autót akarnánk motorral hasonlítani hogy melyik a jobb. Nem mondom, hogy nincs pozitívuma a 40K-s soundbarnak a sztereo rendszerhez képest.
A soundbarnál kifizetsz egy csomó olyan dolgot ami nem a hangzást javítja, pl. kompaktság, dizájn, csatlakozási lehetőségek, vezetéknélküliség, márkanév, stb. Ezeket kifizeted az alsó és a felső kategóriában is, mert sokszor ezeknek a tekintetében teljesen megegyeznek és csak teljesítményben fognak többet tudni a felső kategóriások.
100k-tól már vannak olyan soudnbarok amik sztereo rendszerhez közeli élményt tudnak adni - a szokásos kompromisszumokkal - miközben megőrzik a saját pozitívumait.Ahogy az auto vs motor hasonlatnál, itt is az dönt hogy kinek mire van szüksége (ha gyors haladást akarsz dugóban, akkor hiába veszel kényelmesebb és szebb autót mint motort).
-
F_Peter
őstag
30-40k-ért valóban nem sokat fogsz kapni soundbarban. "Egy kicsit jobb mint a tv hangja" erre a kategóriára abszolút igaz szerintem, sőt...LG Sh5-t próbálgattam egy ideig, ha kivesszük a képből a mélynyomót akkor már szinte a ugyanaz mint a tv minősége csak nagyobb hangerőn (persze ezeket rendszerben kell vizsgálni igazából).
Persze kinek a pap kinek a paplan. Kell venni egyet neten és próbálgatni, így van 14 napod elállni a vásárlástól,ha nem jött be. Így veszteni valód nincs és biztosra mehetsz.
-
F_Peter
őstag
válasz
mondomén #2351 üzenetére
Szerintem ez abból fakad, hogy valamelyik eszköz konvertálja bizonyos hangformátumokat és amíg ezt végzi - nem elég gyors procival - addig megakad a hang.
Ez történhet bármelyik eszközben, sőt akár több eszközbe is. Pl. konvertál a chrome cast aztán a tv is, és úgy adja át a hangot.
Az is lehetséges, hogy pont fordítottja van és azokkal csinálja amit érintetlenül át ad optikán és a soundbar belső dekódere próbál kódolni és az aki lassú. Erre azért adok kisebb esélyt, mert jack csatlakozón nem sok minden megy át érintetlenül, szóval szinte biztos hogy valami dekódol előtte - valszeg a tv.Elsőnek a tv menüjében a hangbeállításokban nézném meg a Digitális hang beállításá; PC-n ugyanez. Meg megnézném milyen hangformátumokkal csinálja (nekem gyanús hogy dts-knél lesz). A zenéid sima sztereok lesznek, meg BT-n is az megy, szóval ott azért nem csinálja.
-
mondomén
őstag
válasz
retesz147 #2350 üzenetére
Az a frusztralo, hogy nem mindig csinalja. Nem szeretnek cserelni emiatt, plusz nem is konnyen megoldhato. Keresgeltem, ahogy latom nem marka specifikus a hiba. Volt akinek megoldotta az, hogy a hangot pcm-re allitotta. En sajna nem talaltam ilyen beallitast, se plex-en, se a tv-n. Nem is tudom hol kezdjek neki, mert tenyleg elegge heltikus. A fileok 30-40 szazalekanal jon elo. Nem talaltam benne sémát, nincs tippem mi miatt lehet. Megegyszer, pc-rol megy chrome cast-re, cc tv-re dugva, soundbar is tv-re jack-el (fejhallgato kimenetre). Ahogy olvastam, kabel nem szamit, sokaknak optikaival is elojon. Ha zenet hallgatok cc-n keresztul spotify-on, vagy telefonrol bt-n keresztul, nincs hiba.
Valakinek mas tippje esetleg?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Bomba ár! HP EliteBook 840 G2 - i5-5GEN I 8GB I 256GB SSD I 14" HD+ I Cam I W10 I Garancia!
- Samsung Galaxy A32 4G 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 5800X 32/64GB RAM RX 7700 XT 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Telefon felvásárlás!! iPhone 16/iPhone 16 Plus/iPhone 16 Pro/iPhone 16 Pro Max
- BESZÁMÍTÁS! ASUS ROG Strix X570-F Gaming alaplap garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest