- OLED TV topic
- Apple iPad 11” (A16, 2025) - a táblagépek vanília fagylaltja
- Léghűtés topik
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Hogy is néznek ki a gépeink?
- Azonnali fotós kérdések órája
- Asztrofotózás
- 80% vs. 100% – Tönkreteszed az aksit, ha mindig feltöltöd? – Tech Percek #6
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Azonnali informatikai kérdések órája
Új hozzászólás Aktív témák
-
szjoci
őstag
válasz
torma1981 #15497 üzenetére
Szia!
Aludtam rá egyet és inkább adom el, egyszer talán fel lesz használva addig meg eláll a padláson.
Egyébként nem rossz állvány, a magasságállító csavarja és a szorítóbetét ami rögzíti a felső csövet az műanyag, de simán megtartja a 9500-öt. Tápvezeték viszont nem fér át a csövön, ezért vettem 2db-ot , elvágtam, belefűztem, összeforrasztottam, leszigeteltem. A "gyári" vezetéket nem akartam szétbarmolni. -
Mátésum
aktív tag
Sziasztok. Apple TV 4k, Hisense 50U7QF és Sonos beam gen 2 rendszert szeretnék összehangolni. A tv-n Hdmi 2.0 csatlakozók vannak, egy hdmi arc csatlakozó. Akkor az Apple tv-t egy hdmi-be, a Sonos Beamet pedig az arc csatlakozóba kötöm és elvileg így az atmos is működni fog, ugye? A tv elvileg támogatja az atmos lejátszást. Köszi!
-
szjoci
őstag
válasz
d.szabolcs #15492 üzenetére
Ez szerintem valami piactér szerűség lehet, én a helyedben inkább a hivatalos oldalról rendelném, és talán még olcsóbban is kijön: [link]
-
válasz
d.szabolcs #15492 üzenetére
Az oldalt futólag ismerem csak (nekem nem szimpatikus),a márkát nem ismerem.
65k+7200?Az szép…
Itthon hifis szaküzletben vettem ezt [link] és ez azért más kategória.Jelen esetben a linkelt állvány neked nem opció mert alacsony (plusz nem éppen karcsú és hifi állvány),csak az árak összehasonlítása miatt linkeltem.Kicsit sokallom azt a 65k-t egy ilyen állványért. -
válasz
d.szabolcs #15489 üzenetére
Szerintem ez pofás,bár az ára finoman szólva is durva. [link]
A Sonorous SP300 is pofás,az árban barátibb (25-30k).
Sajnos szatellit állványokból nincs akkor a választék,a “mezei” hangfal állványok meg nem igazán olcsók,plusz 110centi körül nem is nagyon vannak.Általában max 80cm.
Na meg egy rendes hangfalállvány egy ilyen szatellit sugárzóhoz kicsit overkill. -
szjoci
őstag
válasz
d.szabolcs #15489 üzenetére
Szia!
Ilyet vettem SWA-9500S-hez. Tök jó is lenne, de sajnos nem kompatibilis a macskánkkal és így maradt a falon. Pedig még a tápvezetékeket is beleapplikáltam a csőbe, hogy ne lógjon... Ha esetleg tetszene írj rám, szerintem meg tudunk egyezni -
d.szabolcs
csendes tag
Sziasztok!
Samsung hw-q930b soundbarom van a két hátsó hangfalhoz tudtok ajánlani stílusban hozzá illő hangfal állványt ami nem a falra szerelhető hanem szabadon álló kb 110 cm magas. Egyszerűen nem találok normálisat.
Ti milyet használtok? -
ricsip
addikt
válasz
forcegt #15481 üzenetére
a netflix újraszinkronizálja azokat a filmeket, ahol amúgy soha nem volt magyar dolby atmos track bluray/UHD lemezes kiadásnál? Vagy hogyan csinálnak egy gagyi DD AC3 5.1-ből atmost? Tudtommal 1 db magyar atmos hangsáv sem jelent meg a bolygón lemezes változatban mai napig sem.
-
Virag.h
tag
Jbl bar 5.1 van jelenleg
szerintetek megeri valtani atmos ra? Gondolok itt a jbl 9.1re vagy ujabb JBL BAR 1000 7.1.4 re…
vagy jelenleg meg sok tartalom rajuk? Koszi -
válasz
Móncsa #15473 üzenetére
Szép marketing szám,csak a valós használathoz nem sok köze.
50W-ot írnak minden csatornára (az 350W),plusz a sub 220W.
Az az 50W szerintem jó lesz 30-nak is (per csatorna),az a 220 meg talán 100W.
Aztán ugye ez csak egy teljesítmény érték,a hangszórók érzékenységéről nulla infó,pedig az sokkal többet számít.
Persze ettől lehet nagyon hangos a soundbar,nem is vitatom ezt,de az az 570W a specifikációs táblázatoknak szól,meg jól mutat a dobozon,könnyebb eladni.
A hozzá nem értők tárcáját a jó nagy számokkal lehet könnyebben kinyitni. -
Bagan
aktív tag
T420 at ha Bluetooth al csatlakoztatom össze vagy optikai kabellel, lehet a kettő között hangzásbeli különbség?
Egyebkent Samsung.hu -n most BFGAME15 kuponnal 39 865 Ft ra jon ki ingyenes szállítással.
-
válasz
Jimy83 #15467 üzenetére
A 3.1 gyakorlatig egy 5.1 csak hátsók nélkül.Jobb+bal+center csantornák.
Van amihez lehet venni külön hátsót szettet is (jellemzően Samsung és talán LG),van amihez nem (PL TCL,Hisense,stb),úgy 5.1 lesz belőlük.
5.1-et kétfelé kell szétvenni.
Van az az 5.1,ami tud 5.1-et de csak hátsókkal,amiket persze külön kell megvenni,mégis 5.1-ként hirdetik.
Aztán vannak azok az 5.1-ek,amikhez nincs hátsó szett,hanem a soundbarban vannak olyan hangszórók amik megpróbálják a térhatást létrehozni,persze inkább kevesebb mintsem több sikerrel.
3.1-es soundbarokból amihez veszel hátsó szettet nem sok van a piacon,gyakorlatilag Samsung B650,Samsung Q60B (LG vonalon nem tudom).
Majdnem egy a kettő 1-2 apróságot leszámítva,viszont a Q60 drágább.
Innen felfelé már az Atmosos soundbarokat találod. -
Jimy83
aktív tag
Üdv, melyik az ajánlott 2.1/5.1-es soundbar ?
Illetve a 3.1-es az mit takar, próbáltam vissza olvasni de nem találtam infót.
Azt tudom hogy kezdő soundbarnak a T420 2.1 egész jó.
A tv laptoppal/ külső hangkartyaval van osszekotve, a szoba pedig kb 5 nm . -
válasz
pepexyvz #15463 üzenetére
Ma már nem is találsz másfajta hm erősítőt,használtban is sok-sok éve csak ilyenek vannak.
Ha ilyesmire adod a fejed,akkor határozz meg egy keretet és kérj ajánlatokat a hm topikban.Akár használtra,akár újra,de adott árért valószínűleg használt erősítőkben lesznek jobb hangú darabok.
Használt darabok nézegetésére az avx adok-veszeket ajánlom [link]
Az újak ára (már amiknek jobb a hangja) nem nevezhető éppen aprópénzesnek. -
válasz
pepexyvz #15459 üzenetére
Röviden: nincs.
Ha azon a hm erősítőn csak optikai van,akkor teljesen mindegy milyen kütyüt kötsz közé,az optikain akkor sem lesz nagyobb sávszélességed,sosem lesz DTS HD-MA/Dolby True HD/Dolby Atmos.
Ugyanúgy csak mezei DTS/DD lesz az elérhető maximum,ezt meg a tv-d is kitolja magából (DTS támogatottság a tv-dtől függ).Ebben az esetben meg nyugodtan mehet a tv-d optikai kimenetéről közvetlen a hang az erősítőbe.
Komolyabb hangot csak egy modernebb hdmi-s hm erősítővel kaphatsz,de ez a téma egyrészt nem ennyire egyszerű (milyen erősítőhöz milyen hangfal a nyerőbb),másrészt nem is ennek a topiknak a témája.
A Házimozi belépőszinten topikban lehet vannak kompetensebb emberek. -
Pro!Petya
addikt
hifi.de oldalon a 3. helyre verekedte be magát a Q930/935B.
[Die besten Dolby Atmos Soundbars] -
pepexyvz
tag
Sziasztok, Hátha itt választ kapok....
Létezik-e olyan kütyü, amit a 4k Tv HDMI, és az 5.1tudású házimozi erősitő (nincs HDMI, van optikai csatija) közé lehet csatlakoztatni, hogy legyen jó térhangzás, meg ami ezzel elérhető? PC alaplap 7.1 tudású, HDMI itt is van.
Köszike!
-
-
Bagan
aktív tag
Hétvégén ajándékba vettem T420 2.1 kezdő, legolcsóbb soundbar t.
tetszik, nem rossz.
Ezekutan mostmár raszanom magam is q60b 3.1 re.Hétköznapi ember füllel fogok a kettő soundbar között különbséget érzékelni?
Ami hiányzott a T420 bol az a magasabb hangok illetve a térhangzas.
Egyebkent zenére szerintem kiváló. Legalabb is az igényeim kielegiteni a legolcsóbb is. -
ricsip
addikt
ilyen eszközöknél én a 'szát levágatnám annak a hülye tervezőnek, aki fix kábelezést rak bele. Tipikusan senkinek nem lesz megfelelő az éppen belerakott tápkábel hossza: valakinek csak 50 centi kell, másnak meg 3 méter. Az egyetlen kulturált megoldás a cserélhető kábel.
-
rizso
addikt
válasz
Vismajor01 #15452 üzenetére
9200s mellé is 1,5m-es jár, viszont szabvány, bármikor lehet helyette hosszabbat venni.
-
válasz
aujjobba #15453 üzenetére
Ez a tv “hibája”,a sok.egyes hangnál nem jó keveri rá a center sávot a jobb és bal csatornákra.
Ezzel én is szenvedtem régen (szintén LG),nekem külső hangeszköz hozta meg a változást (korábban 3.1 soundbar,most sztereo szett).
A legjobb megoldás sajnos egy 3.1-es soundbar,mert beállításokkal ezt nem tudod korrigálni.
Esetleg egy próbát az megérne,hogy az Apple TV kimeneténél sztereora állítod a formátumot,hátha az ATV jobban megoldja ezt mint az LG. -
aujjobba
addikt
Van egy LG tv itthon, amihez AppleTV (4k)-t hasznalunk lejatszokent.
A problemam az, hogy kb. minden jobb minosegu filmnel (gondolom a szeles dinamikatartomany miatt) a parbeszedeket alig hallani, az effektek pedig uvoltenek, ergo a tavirnayitoval a kezemben kell filmet nezzek es folyton halkitani/hangositani a jelenettol fuggoen.
Jelenleg nincs semmilyen kulonallo hangrendszer itthon, es se a TV-n, se az appletv-n nem talaltam olyan hangopciot, amivel ezt normalisan hasznalhatova tudnam "butitani".Mi a jo megoldas erre, ha nincs szukseg nagy teljesitmenyre (hangeroben a TV is eleg jelenleg), es vezetekezni a nappalin keresztul nem tudok (hatso hangszorokhoz pl)?
(Jo, tudom, fulhallgato
.)
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Tablet felvásárlás!! Samsung Galaxy Tab A8, Samsung Galaxy Tab A9, Samsung Galaxy Tab S6 Lite
- Huawei Nova Y70 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Bowers/Wilkins Px7 S2 fejhallgatók
- Csere-Beszámítás! MSI Ventus 3X RTX 4060Ti 8GB GDDR6X Videokártya
- AKCIÓ! Lenovo Thinkpad T14 Gen 3 üzleti notebook - i5 1245U 16GB RAM 512GB SSD Intel Iris XeW11
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest