- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- TCL LCD és LED TV-k
- BIOS frissítés
- Azonnali fotós kérdések órája
- Logitech Z906
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Projektor topic
- 80% vs. 100% – Tönkreteszed az aksit, ha mindig feltöltöd? – Tech Percek #6
- Micro Four Thirds
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
Új hozzászólás Aktív témák
-
Talala
senior tag
Sziasztok! Samsung UE40H6200AW tv-hez szeretnék soundbart ~50 000 Ft ig egy kb 3,5x4,5 m-es szobába.
Ezeket nézegettem eddig.
Samsung HW-J355
Samsung HW-H430
Samsung HW-H450
Lg SH2
Lg SH4
JBL Boost TVMeghallgatni sajnos nincs lehetőségem egyiket sem, maximum youtube videókon keresztül. ezért szeretnék tanácsot kérni. Fontos lenne hogy a tv távjával tudjam vezérelni a soundbart is.
-
miskolc83
csendes újonc
0 ás hangerőnél is csinálja . a két külső hangszórója . Nem tudom hogy ez ilyen vagy beállítási hiba? Tévé nélkül is meg van ( kábel kihúzva csak bekapcsolom és már sistereg is), , ha csak telefonal csatlakozom rá akkor is . 10-es hangerő környékén tűnik el a hang és ott szépen szól. Éjjel tűnt fel mikor tévéztem , de mivel bérházban lakom nem lehet éjfélkor bömböltetni
Köszönöm előre is.
-
retesz147
addikt
válasz
miskolc83 #1502 üzenetére
Ilyen halkan még nem próbáltam, de már nem vagyok othon, csak este tudom kipróbálni.
Okozhatja kábel is, nekem olcsó hdmi-vel nem akart a cec rendesen működik és a lg veznélküli csatlakoz@snál nekem is hanminőség romlás van, nem is kicsit....
Este kipróbálom, de ha van lehetőséged próbáld más kábellal, hdmi-vel.
-
F e Z o
veterán
EMAG-on 50k-ra akciózva a Samsung HW-K450. Még nem láttam ilyen alacsonyan az árát.
-
HagaNRG
őstag
Szerintem nem annyira...
Két éve is már volt itt-ott 40-ért akciósan.
Ennek kb. ennyi az ára. (De legalább nem esik egy év alatt a feléreNem szól rosszul, de inkább méret/hangzás arányában kell gondolkodni, nem arra alapozni, hogy na, most megveszem az igazi JBL soundbart 35-ért!
(tehát nekem JBL SB350 va, valóban jó, de itt is vannak kompromisszumok... tudod, tökéletes és zsír autó egy tíz éves Passat is, csak nem mindegy, hogy 20 éves Swift-ből kell átülni egy ilyenbe, vagy egy új Passatból)
-
b.lajos
tag
Sziasztok,
Tapasztalatotok alapján melyik az ajánlottabb: KLIPSCH R-4B SOUNDBAR, vagy JBL SB400 HANGPROJEKTOR.
Köszönöm, -
miskolc83
csendes újonc
Sziasztok, Vettem egy Lg sh5 hangprojektort, szépen szól. de este nem lehet halkan hallgatni gondolok itt 3as , 4es hangerőn mert van egy alap sistergése a hangszórónak. még 0ás hangerőnél is. egy lg 43 lh630v tévével van össze dugva toshlink optikai kábellal. Nem tudom hogy ez ilyen vagy beállítási hiba? Valaki találkozott már ilyenek?
-
HagaNRG
őstag
válasz
snail1981 #1500 üzenetére
A JBL SB 350 tapasztalat alapján tökéletesen működik a Samsung H6400-zal és a J6200-zal, valamint a KU6000-rel is.
Ez azt jelenti, hogy nem pattog, nem ropog, szól, ahogy kell és a TV távval lehet a soundbart is bekapcsolni a TV-vel egyidejűleg, illetve a hangerőt is állítja a soundbaron is. (viszont nem írja ki a hangerősséget a TV-re) -
snail1981
tag
Sziasztok!
Samsung H6400-as tv-hez keresek hangprojektort. Max. 80-90 eFt a keret. Végig olvastam a fórumot és leszűrtem a szóba jöhető típusokat:
- JBL SB350
- Samsung K450 (ehhez elméletileg adnak egy bluray lejátszót ha a megfelelő helyen veszem)
- Sony HT-CT380
Kinek mi a tapasztalata ezekkel kapcsolatban? Melyik jobb minőségű, jobban összeszerelt, jobb hangú és melyik működik együtt megfelelően a 6400-as samsunggal? Esetleg más ajánlott típust tudtok?
Ennyit nem tudok meghallgatni ill. megtapogatni egy-két nap alatt (most lesznek akciók) ezért kérném a tapasztaltabb és többet látott kollégák segítségét...
Előre is köszönöm... -
retesz147
addikt
válasz
ZoZó001 #1497 üzenetére
SH4-nek nincs kiejlzője, csak egy panel, amin ledek világítanak.
-
ZoZó001
csendes tag
válasz
retesz147 #1492 üzenetére
Szia!
Multhét pénteken én is vaciláltam az edigital lg sb ajánlatain,egy LG 55 lf 652 v mellé venném,50e Ft-os elméleti határt szabtam az árnak,épp ezért sajnáltam,hogy az sh4-ről lemaradtam (az pont ennyibe került). Sh2-őt és sh5-öt már hallottam szólni (az sh5 tetszett,és az eladó szerint az sh4 nem sokkal gyengébb ).
Ami miatt még vaciláltam az az,hogy színben fekete jobban illene a nappaliba,de ez nem annyira szempont (közben kiderült,hogy az sh5-ből is van fekete,sh5 black néven,csak itthon kevés helyen)
Meglátom az ehét pénteki árakat,aztán meglátom,lehet hogy tudom még nyújtani azt az árplafont.
Köszi a választ! -
Daert
őstag
Üdv.
Technikai segítségre lenne szükségem.
Vettem egy Samu HW-K450-et.
A med8er optikáját kötöttem a Soundbarhoz ami működik,de a TV-vel valahogy nem müxik.
A TV HDMI ARC-ját köthetem a Samu HDMI ARC-jába,sima HDMI kábellel?(ez nem mükszik,TV beállításokban engedélyezve van az optikai/HDMI ARC)A használatiban csak az optikai kábellel való összekötés van.
Magyarul,mit hova csatlakoztassak ha a TV-t is össze akarom kötni vele? -
retesz147
addikt
válasz
ZoZó001 #1479 üzenetére
Szia!
Sajnos nem nagyon van viszonyítási alapom, mert sose volt hangrendszerem, semmilyen.
Egy LG 42LA690s- mellé vettem az LG SH5-öt. Na a TV-től 1000x jobb. Van mély, tiszta a hang, karakteres, nem olyan tompa mint a TV, de ugye ezt tudja mindenki.Meghallgattam egy SH4-et jó volt, meghallgattam egy SH5-öt kb 5-10%-al jobbnak tűnt, de lehet csak placebo. Aztán meghallgattam egy SH7-et és egy JBL 350-et...na azok az áruknak méltóan annyival jobbak is voltak.
Szóval ha nem sajnálod a pénzt, akkor JBL 350-400 vagy SH7.Nekem panelba bőven elég az SH5, mivel ez is dübörög annyira egy 17nm-es nappaliba, hogy ihaj csuhaj. Zörögnek a szekrénybe a poharak, tányérok.
Megjelenésre, hangra nekem tökéletes! Nekem elég mély, elég szépen is szól, TV-t mérföldekkel körözi. Ha nincs nagy igényed, szerintem tökéletes.
Én edigitáltól bf alatt 60-ért el tudtam hozni. De lehet most pénteken meg majd a fejem verem a falba, mert lesz valahol olcsóbban
Van egy kis anomáliám vele, ami valszeg user error, sok időm nem volt vele foglalkozni.
HDMI ARC-al összekötve hangerő változtatásnál elnémul a hang, akár fel, akár le, míg változtatom a hangerőt, addig elnémul minden.
TV bekapcsolásnál először tv hangszórón jelenik meg a hang, majd 5-7 mp múlva kapcsol be a SB és átvált oda, persze ez akkor van, ha a TV távjával vezérlem őket..
Iphone SE BT-vel érdekes a működése, ha feloldom az iphone kijelzőjét a SB felhangosodik a teló hangerejére, még akkor is ha HDMI-n TV adás hangja jön ki belőle, nem pedig a BT hang.
LG TV szinkron vezetéknélküli opcióval a hangerő elnémulás mizzéria megoldódott. Most veszek toslink kábelt, remélem azzal sem lesz gond.
Nagy valószínűséggel a TV a ludas a késői bekapcsolásban és a hangerő mizzériában. 3-4 éves a TV.
Ha toslinkel nem lesz gond, akkor részemről 60ért nagyon ajánlott.2 kollégánál érdeklődtem, náluk semilyen hasonló problémák nem jelentkeztek mint nálam, igaz új TV-kel, ezért gondolom, hogy nálam lesz a hiba.
Azt tanácsolom, menj be, hallgas meg 1-2 SB-t és úgy dönts (ha BP vagy, akkor Alle-t javaslom).
Ha kérdésed van, tedd fel, ha tudok szívesen segítek!
-
-
benvolio
őstag
Ma röviden hallgattam Sony HT-CT390-et, de nem tetszett, valamint 380-at, ami szerintem jobb volt, de a sub az szerintem alul méretezett mindkettőnél. Belehallgattam a JBL Boost TV-be is, ilyet mégse veszek.
Szubjektív véleményeim.
-
a2d2
addikt
Sziasztok!
Megmondom őszintén hogy eddig 20-30 között nézegettem főleg samsung hangprojektorokat, de ma ezt találtam a Tesco újságban: [link]
Érdemes lehet átcsoszogni a tescoba ezért? Vagy nagyon gáz?
Egy kis hálószobába lenne csak.
Köszi! -
zsolesz6
aktív tag
Sziasztok!
Ma vásároltam egy Sony HT RT3 típusú soundbart. TV-re kötve használom, HDMI kábellel viszem át a hangot. A technikai adatok alapján 5.1 csatornás, de akár hogy állítom be, a hátó 2 hangszórót nem sikerül megszólaltatnom. 1 beállítással sikerült, a clearaudió bekapcsolásával, de ekkor viszont nem sorroundban szól hanem csak a 2 front hangját teszi ki rá. Valakinek van valami tapasztalata, tippje? HDMI kábelből milyet kell használni? Van kimondottan olyan ami HDMI ARC, vagy bármilyen jó hozzá?
-
Daert
őstag
Sziasztok,
Egy 55"-os LG( LG 55LA667S) alá szeretnék egy soundbart,ami leváltja a tv gyári hangszóróját.
Egy fa TV szekrényen van a készülék.
Kb.30-40nm nappaliba lesz.
Filmek egy Mede8er HD600-ról mennek,a kábeltv pedig egy UPC beltéri egységről.
Az eddig kiszemelt alanyok:- Denon DHT-T110
- JBL Cinema SB250
- Pioneer SBX-B30Melyik lehet ezek közül a jobb vétel,hangminőség szempontjából?
Bár most mérve a Denon 60cm széles,úgy mint a televízió talpa,szóval neccesen fog elférni alatta. -
benvolio
őstag
Én a Harman SB20-ast hallgattam az MM-be, de csak röptébe zenével. A center az szépen szólt, de a basszus az enyhén bugó szerű mély volt. Nem volt ott a távirányító, hogy lehessen bármit is állítani, valószínű, hogy otthon nem így szólna. Jelenleg e felé hajlok erősen, méret, hangzás, ár függvényébe, pénteken a BF napon eldől.
Hallgattam még a Denon DHT S514-et is hirtelen, ez is jól szólt, de ez nekem egy kicsit színezettebb hangzású volt és a bluetooth jelet 3 percen belül is kétszer elveszítette és átváltott a TV-re, így ezt ki is ejtettem. Leírásból nekem a JBL SB450 tetszene de jelenleg 101cm-nél hosszabb centert nem tudok elhelyezni sajnos. Egyébként már a DTS-ről is lemondtam, mert szerintem csak pár filmem van abba, de megszólaltatja azt is ezek, annyit meg kibírok. Egy JBL Boost TV-t is tervezek pénteken a nagyinál lehet jó lesz.
-
Zed_81
csendes újonc
Hétvégén megnézegettem a MediaMarkt-ban a soundbarokat.
A JBL SB350-et akartam volna főleg meghallgatni de sajnos nem volt kiállított példányuk így csak a 250-est tudtam megfülelni -ami szerintem nem volt rossz. (gondolom a 350-es még jobb lehet)
Mivel LG 652-es TV-m van ezért meghallgattam az LG SH7-t is.
Sajnos annyira rossz helyre volt téve, hogy kb 30 cm -re volt a földtől és félig belelógott egy tartószlop is, hogy nem annyira tudtak érzékelni még a sztereó hatásáit sem.
Az eladó srácnak azon kívül, hogy totál alulmotivált volt :-) halvány lila gőze sem volt a soundbarokhoz...
Alig tudta még az LG TV-t is összekapcsolni a soundbarral BT-al...Úgy hogy tetszene az LG SH-7 is szóval egy kicsit elbizonytalanodtam...
A külföldi tesztek egy kicsit jobbnak hozzá ki az LG-t.Véleményetek?
JBL SB350 vs. LG SH7 ? -
jansky1
senior tag
Tárgytalan
-
Clever0
senior tag
válasz
drmotto #1465 üzenetére
25 nm elég nagy, ahhoz nem lesz sok a nagyobb teljesítményű hangszóró. Ha a család többi tagja miatt nem lehet hangosan hallgatni, akkor viszont felesleges. Nézd meg, hogy a hangerőn kívül milyen különbség lehet közöttük és hallgasd meg őket, ha tudod! Vigyél pendrájvon olyan zenét, amiben magas és mély hangok is vannak! Én a régebbi Samsung soundbarból azért választottam a nagyobbat, mert szebben szólt, mellékesen a távirányítója is jobb volt, mint a másiké.
-
drmotto
őstag
Hátha most:
Segítsetek kicsit, mert nem értek az ilyesmihez.
A Samsung F7000 tévé mellé vennék soundbart. 4 szóba jöhető van, a következők:
- JBL Cinema SB150 és 250
- Samsung HW-J355 és J450
Amire használnánk: gyerekek mesenézésre, felnőttek filmnézésre, forrás a tévé és mkv. Esetleg ha pl számítógéppel is lehet használni, akkor zenehallgatásra is. Egy kb.24-25 nm-es nappaliban lesz elhelyezve.
Melyiket vegyem? A J450-nel szemezek, de nem tudom, kell-e nekem ekkora teljesítmény, vagy jó a kisebb is. -
nmy1212
tag
Sziasztok!
Édesapámnak szeretnék venni itthonra egy 2.1 soundbar-t.
LG LB 730-hoz lenne csatlakoztatva meg egy Xbox one-hoz.
Amit első körben néztem és anno amikor bejött nagyon tetsztett, az egy JBL SB400 volt. Ahogy látom az már erősen kifutó és megjelent az utódja, az SB 450. Kérdés hogy ér-e az a 450 annyit (159 ezer)? SB 400 jelenleg 140 ezer körül mozog ahol van.
A másik kiszemelt még egy Klipsch R-4B ami most azért elég jó áron van (79ezer).Vélemények?
Köszönöm!
Üdv!
-
benvolio
őstag
Én most a Harman Kardon SB20-ast nézem, ez szerintetek egy JBL SB350 Harman néven?
-
retesz147
addikt
válasz
jansky1 #1458 üzenetére
Euronics-ban is 1 év gari jár sajnos, tegnap ezt személyesen is megnéztem/megkérdeztem, de nem vásároltam meg, hátha ma lesz egy bf akció....és igen, eddig 10eFt-tal olcsóbban hozzájutottam, lehet jövő héten meg fogom majd a fejem Emag vagy Mall vagy más webárúház miatt....
-
retesz147
addikt
Extreme digitalban az LG SH7 85 000Ft, LG SH5 60 000 Ft, az SH4 50000Ft, ha esetleg valakit érdekel.
Egy SH5-öt behúztam -
Beni2360
félisten
válasz
Anubis_9 #1455 üzenetére
Toslinkkel (1 Optical digital) kel össze kötni.
Énszerintem ha a tv hang kimenetnél beállítod, hogy hogyan akarod a hangot kitólni akkor a tv hangerő szabályzóval egy soundbart lehet halkítani és hangosítani. A finomítások és a hang effektek váltására kell a saját táv.
felismer-e nem Samsung bluetooth hangszórót...- ha van párosítási menü akkor szvsz igen. -
Anubis_9
addikt
Sziasztok! Van erről valakinek tapasztalata? Klipsch R-4B. Egy egyszerű Samsung 43"-os FullHD TV mellé kellene a nappaliba. Annyi az elvárás, hogy a TV hangszóróinál sokkal jobban szóljon, de gondolom, ez alapból menne neki. DTS-t nem tud megszólaltatni, de ennek nem látom a valódi hátrányát, sem annak, hogy nincs rajt HDMI csatlakozó. Köszi!
-
-
jansky1
senior tag
Hangprojektorra gyúrok én is egy LG LF632 mellé. Remélem lesznek jó BF akciók.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Újszerű Apple Macbook Air 13 - M2 - 30 Ciklus - 100% Akkumulátor - 8GB/256GB SSD - MAGYAR - Éjfekete
- Xiaomi Redmi Note 10 Pro 128GB Kártyafüggetlen, 1Év Garanciával
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 7 5800X 32/64GB RAM RX 7800 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i3 10105F 16/32/64GB RAM RX 6600 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 14600KF 32/64GB DDR5 RAM RTX 5070Ti 16GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest