Hirdetés
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- NVIDIA GeForce RTX 3080 / 3090 / Ti (GA102)
- AMD Navi Radeon™ RX 6xxx sorozat
- Samsung LCD és LED TV-k
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Tabletekre is megérkezett a One UI 7
- Steam Deck
- Milyen videókártyát?
- Azonnali informatikai kérdések órája
Új hozzászólás Aktív témák
-
Gino20
őstag
válasz
Vertigo #14002 üzenetére
Már úgy is nagy-nagyon rég dobtam be és eszembe jutott
. Ha nem óckodsz az outlet-től, akkor nézz szét esetleg itt [link] pl a Q70R ~130-ért már azzal a SUB-al szerelve, mint pl a Q90R vagy az utána következő generációból a Q800-950.
Én anno innen vettem a Q90R-t patika állapotban, de outlet szóval lehet akár esztétikai sérült vagyis ha érdekes lehet számodra és teheted, akkor menj el és nézd meg személyesen. -
Dronte
aktív tag
Sziasztok,
Van egy HW-Q700A (2021) soundbarom. A hétvégén költöztünk, és mikor újra összeszereltem a cuccot, akkor észrevettem, hogy a subwoofer konkrétan nem ad basszust. A hátulján levő kék LED folyamatosan világít (ez elvileg jó jel), de több tesztelés után sem tűnik úgy, mintha adná a hangot. Valakinek van erre tippje? Hogy tudnám letesztelni, hogy egyáltalán ad-e hangot? Lehet, hogy nem csatlakozott rá a központi egységre...? Esetleg valami beállítás lehet?
A teljes resetet még nem próbáltam meg, ez lesz a végső megoldás. Köszi!
-
Vertigo
aktív tag
Kis tampont...
Sony HT-G700
vs
Samsung HW-Q700A/EN~+20k-t er a samu?
-
Vertigo
aktív tag
Sziasztok,
van egy lassan 10evhez kozeledo 60as sharp tv-m (seggeben egy chromecast) es szeretnek egy 3.1 soundbart venni hozza a nappaliba.Milyen tipuskkal szamoljak feltetlenul?
Elvaras, sorozarok, neha 1-1 film, google home hatterzeneje, szoval altalanos, korrekt hangkep, dinamika, konnyu kezelhetoseg.
(jbl-t kerulnem, nem tudnak programozni, csupa bug, hiaba jo a vas)
Esetleg van ahol meg lehet hallgatni a legnepszerubb tipusokat?
-
válasz
sting2 #13998 üzenetére
Fogsz a soundbarra közvetlen rádugni valamit?Mondjuk PS5/XSX/Gamer pc?
Csak mert a 2.1 a 4K120FPS-hez,vagy 8K60-hoz kell.
Ha nem és csak a tv felöl fog hangot kapni,akkor nem létszükséglet a 2.1 sb oldalon,a hanghoz semmit sem ad hozzá és semmit sem vesz el belőle a 2.0,az Atmos ugyanúgy átmegy. -
sting2
addikt
A Tv 2.1 HDmi protokollt használ, a kiszemelt SB, ezzel szemben, hdmi 2.0 - eArc Dolby Atmos - 3.1 rendszer.
Ilyenkor lehet célszerűbb olyat venni ami már 2.1 slottal bír?..
-
Derron
aktív tag
Sziasztok,
Mi a megfelelő összekötés az alábbi eszközöknél?
TV, PS5, Médialejátszó, Soundbar.
Minden menjen HDMI vel a tévébe, és onnan a Soundbarba? Vagy mondjuk a PS5 mehet a Soundbarba, a médialejátszó pedig a tévébe? -
Phoenixy
senior tag
Sziasztok,
Gondolkoztam egy soundbaron, de nem tudom van-e értelme, mert túl sokat nem költenék rá.
Elég sokat nézek filmeket, tehát nem zenehallgatás miatt kell.
Picit olvasgattam itt, egy LG SN5 még beleférhet a keretbe.
Megéri azt megvenni vagy olyan nagy változás nem lesz a tv hangjához képest (TCL C725)? -
M5Norbi
őstag
Igen elhiszem hogy a kompett szett elég jó lehet ha így ki tudod használni.
Oké egy audiofilnek ezek semmit nem érnek. De az más szint.
_Balee_: Én nem vagyok túlzottan hozzáértö de ha már Q930B árszintről beszélünk megfontolnám a JBL Bar 9.1.- et is ami most kb egy árban van vele (sőt van valami újabb 913D változsta) Igaz hogy 2-3 évvel ezelőtti technika de mégis egy csúcsmodell.
De ha tévedek javítsatok ki.
-
_Balee_
aktív tag
Samsung HW-Q930B-ról vélemény? LG TV mellé venném, elsősorban játékra (PS5) és filmezésre.
-
Hunork
veterán
Samsung A550-ről mik a vélemények? 70ezres áron mennyire éri meg?
-
zozek
tag
Sziasztok,
100-130 között mi az ajánlott 3.1es rendszer?
Sony ht g700? Vagy inkább samsung helyette?
Philips oled tv-hez lenne -
Tiszaaa
csendes tag
Sziasztok!
LG tv-hez keresek hangprojektort. Visszaolvasgattam a csoportban, nagyon sokszor említitek a Q700A + SW9500 párosítást.
A kérdésem az lenne, hogy ennél lentebb menni nem érdemes, ha az embernek Dolby Atmos a cél?Például egy Q600A + SWA9100 annyival rosszabb?
Köszi!
-
TOZ
addikt
válasz
M5Norbi #13976 üzenetére
A Dolby Atmos orult jo vele. En nagyon szeretem. Nem csak filmezni. Apple Musicon egyre tobb DA zene van. Neha csak ulok a szoba kozepen csukott szemmel es orulok.
(82+90ert meg kulon jo vetelkent tartom szamon ezt a setet.)
Audiofilek most nyilvan kest raktak a hatamba, de na, en nekem ez akkor is nagyon adja. -
Pug
veterán
válasz
Vismajor01 #13975 üzenetére
En is annyiert vettem 130+100, sztem az elszallt arak es a mostani piac mellett annyiert is jo vetel.
-
BaLee
addikt
Hdmi-n digitális jel megy így nincs olyan, hogy rosszabb hangminőség várható. Ha átmegy átmegy, ha nem akkor pedig hallani fogod. Képnél is az van, hogy vagy bírja az adott felbontást / frissítési frekvenciát / hangot, vagy nem. Utóbbi esetben vagy nem is lesz kép, vagy gyakori csíkozódás ill. erősen észrevehető képhibák lesznek.
Mi elég sokat szívtunk HDMI toldókkal ill. HDMI switchekkel. Volt ami olyan kategória volt, hogy ha volt kedve működött, ha volt kedve nem működött.
-
Pug
veterán
válasz
Vismajor01 #13970 üzenetére
Ha 200-bol megall neked a Q700A + SWA-9500S, akkor javaslom go for it.
-
válasz
pajorgergo #13971 üzenetére
Kisse bonyolult igy elmagyarazni de a lenyeg a falba van elvezetve egy hama 8k hdmi kabel ami eArc os de nem er el a projektorik es falon kivul nem szeretnek nezni kabelt most koltoztunk uj hazba. Ezert kell a toldas sajna. Rendeltem egy olyan atalakitot es abba megy a hama a masikba meg a samsungos hdmi kabel amit adtak hozza.
-
Yamahás
junior tag
válasz
Derron #13968 üzenetére
Nekem az XF9000 van. Nagyon szépen szól jól működik együtt a Sony tv-vel.
A HT-G700-at nyugodtan vedd meg,ugyan az,csak újabb kicsit ahogy elnéztem.
De ha a teljes igazságot nézzük, egyik Soundbar sem fogja visszaadni azt a sztereo-DTS vagy Atmos hangképet,mint amit az erre készített erősítők-házimozi rendszerek tudnak.
Ha van egy Atmos hangú filmed,amit lejátszol,beülsz a tévé elé pont középre, jól felhangosítod,és ha arra figyelsz,hogy honnan jönnek a hangok,akkor az "ÁL" Atmos hangzást meg fogod hallani. Minden más csak vakítás! :-)
Én is csak tv nézéskor használom. Ha filmet nézek pc-ről, vagy netán egy olyan tv csatornán,ahol valós DD,vagy jobb térhangzás van, akkor a sztereo erősítővel,2 hangfallal nagyobb térhatást érek el,mint a Soundbarral.
De ez az én véleményem és tapasztalatom. -
Vismajor01
addikt
Ha 5.1 hangzást szeretnék de racionális áron, akkor:
Samsung HW-Q700A+Samsung SWA-9500S?Igy kb 200-ból meglennék.
Van ennél értelmesebb vétel? Tv vagy Philips 8506, vagy Samsung Q75A, vagy Q60A.
Jelenleg egy Samsung HW-R450 van, ahhoz képest kellene előrelépni
-
Derron
aktív tag
Sziasztok,
Sony X90J tévémhez keresek soundbart 200.000ft ig. Első körben Sony termékeket néztem a szinergia miatt. Első körben XF9000 et néztem, de azt már nem lehet kapni itthon. ZF9 ből van még de az nagyon túl van árazva. Főleg Netflix, youtube, és lejátszóró filmnézésre/sorozatokra lesz használva. Előnyben részesítem a tiszta hangzást és az érthető beszédet mint az ablakot remegtető hangerőt.
Mit ajánlanátok?
Kicsit más: A Sony termékeknél látom hogy 2.1 es vagy 3.1 es de oda van írva az Atmos, ez hogy működik ha nincs felfele álló sugárzó? -
Csiga74
csendes tag
Nekem Lg sn4 em volt kb 10honapos korában cseréltem Lg sn5 re. A különbség , tudásban nincsen . Csak hang minőségben. Sn4 2db közép és 1 mély hang szóróból áll . SN5 2db magas , 2db közép és 1db mély hang szóróból áll. Ez a különbség filmeknél jóval tisztább beszéd hangot eredményez . Sn4 zene hallgatás nem alkalmas , sn5 a magas hangszórók miatt igen. Lg tv hangszórohoz hasonlítva is sn4 kevesebb mint a tv hangszóró . Sn5 viszont lényegesen jobb. Én nem bántam meg az sn5 re váltást. Panelban használjuk és nincsen belöle probléma. Van benne DRC funkció és így a dinamika a filmekben nem válik zavaróvá . Vagyis a beszéd nem veszik bele a háttér hangokba.
-
Hunork
veterán
Sziasztok!
Egy Creative Stage V2-t szeretnék lecserélni, mert mostanában egyre több Dolby Digital hangú tartalmat nézek(néznék) külső merevlemezről, de a Stage V2 ezeket nem tudja lejátszani(a hangzásával egyébként nagyon elégedett vagyok). Tehát olyan 2.1-es(esetleg 3.1-es) soundbart keresek, ami támogatja a Dolby hang formátumot is, végül kettő jónak tűnő opciót találtam:
LG SN4 és SN5, a baj az, hogy nem tudom mi a kettő között a különbség az árukon kívül. Miben tud többet az SN5, mint az SN4? Megéri a felárat, ha egy átlagos panellakásban lenne használva(tehát soha nem lesz maxon tolva)? Esetleg van jobb választás max 60ezerig?
A soundbar+mélynyomó egy LG C1 tv-vel lesz használva.
-
Yamahás
junior tag
válasz
sensejke #13962 üzenetére
Sony HT-XF-9000 használok,pont ilyen megfontolásból,mint te. Van a távirányítón egy beszédhang kiemelő,valamint egy "Night" gomb is. Ez a megoldás a problémára. Sőt,ha túl sok az effekt a filmben,akkor autómatikus bemenet helyett a "zene" bemenetre kapcsolom. Igaz,elveszik ilyenkor az 5.1 hangzás(ami úgyis csak kamu),de biztos nem fog a párod panaszkodni. https://www.sony.hu/electronics/hangsugarzopanelek/ht-xf9000
-
Csiga74
csendes tag
Nekem is pont ez volt a problémám a filmek hangjával. Egy LGSN5 megoldota a problémát. Csak be kellett rajta kapcsolni a DRC funkciót. És megoldodot a filmek túlzó dinamika miatti hangerő ugrássa. KB most 70.000ft .
-
sensejke
aktív tag
válasz
pauliboy23 #13952 üzenetére
Köszi a választ!
Szintén köszönöm a többieknek is: ricsip, Voice24, ribarszki!
Sajnos sok szinkronost filmet kell nézni asszonyka miatt és közben folyton le/fel kell állítgatni a hangot. Remélem valami javulást hoz magy egy rendszer.
-
ribarszki
őstag
válasz
Kroni1 #13959 üzenetére
Igen. De így is a felső ligában focizik. A 2x ennyi e kerülő Bose stereoban jobb, ha sok zenét hallgatsz. De filmben már a Samsunv jobb valamivel.
Viszont ha valaki jó áron meg tud csípni egy q950A-t, az jár a legjobban, mert nagyon pici a különbség.Gondolom itt már a fizikai méretek, korlátok miatt nehéz nagyot gurítani. Kezdik elérni a korlátaikat a sb-ok.
-
M5Norbi
őstag
válasz
phoenix1989 #13957 üzenetére
Én nem vagyok szakértő. Viszont ha nem baj akkor annyi jótanácsot adnék bogy ha van lehetőséged akkor próbálj meg néhány soundbart meghallgatni.
Pl MM-ban vagy Euronicsben szoktak lenni összerakva. Aztán ha tetszik balamelyik akkor meg tudod venni ott ahol érvényes a kuponod. -
Kroni1
veterán
válasz
ribarszki #13958 üzenetére
Szokásos samsung pontszámok kábé, de annyira nem vagyok elájulva tőle, ahogy nézem a Q950A-hoz képest kicsit kisebbek a pontszámok szinte mindenben.. (Ez persze csak értékek, szubjektívan jelentheti hogy észrevehetetlen a hangzásban a különbség, meg akár azt is hogy a 990B a jobban bejön valakinek.)
-
ribarszki
őstag
[Q990B] Rtings teszt.
-
phoenix1989
őstag
Ezek szerint nincs semmi. Akkor nézek valami mást vagy veszek amit találok aztán lesz ami lesz.
-
Voice24
őstag
válasz
sensejke #13953 üzenetére
Nekem a JBL SB160 van, eddig egy stream-es filmnél sem volt gondom a beszédértéssel, ellenben pl. az Rtl-en már volt olyan film, amin néhány párbeszéd nagyon halkan szólt. De ott nyilván gyártási hiba volt, mert csak bizonyos jeleneteknél volt így, máshol jó volt minden, így az hangrendszertől független hiba volt. Keress rá erre a JBL-re vagy az utódjaira, árban elfogadhatók, és szerintem a hangzás is nagyon jó ár/érték arányban nézve.
-
ribarszki
őstag
válasz
ricsip #13954 üzenetére
+1. Bár stereohoz képest nálam óriási előrelépés a beszéd értése, de ha a hangmérnök elszúrta, akkor nincs csoda. Ugyankkor jó keveréseket fogtam ki, mert mióta sb van, emiatt nem nyúltam a távhoz film közben. Szóval rengeteget jelent egy jó sb, de el is lehet szúrni egy filmet.
-
sensejke
aktív tag
válasz
pauliboy23 #13952 üzenetére
Esetleg lenne ajánlatod? Nézegettem a Sony 5.1-es hangrendszerét a ht-s40r 120-140 között mozog. Ez a max amit kiadnék egy rendszerért.
-
sensejke
aktív tag
Sziasztok!
Egy kis segítséget szeretnék. Gondolkodom egy hangprojektor vásárlásban, mert felidegesít, hogy ha streamen nézünk filmet állandóan halkítani vagy hangosítani kell a tv-t így hátha megoldást jelentene a gondra a soundbar. Tényleg megoldaná? Ha igen mit ajánlanátok 50-60 körül?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Xbox Game Pass Ultimate kedvező áron, egyenesen a Microsoft-tól! - AUTOMATA BOLT
- Újszerű Acer Nitro V - ANV15 - 15.6"FHD 144Hz - i5-13420H - 16GB - 512GB - RTX 3050 - 2+ év garancia
- LG 65" C1 OLED - 4K 120Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDMI 2.1 - PS5 és Xbox Ready!
- iKing.Hu - Apple iPhone 15 Pro Max - Black Titanium - Használt, karcmentes
- Xbox Ultimate előfizetések
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest