- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- TCL LCD és LED TV-k
- Elkészült a nagymama hardverbefőttje
- Milyen belső merevlemezt vegyek?
- Milyen videókártyát?
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Home server / házi szerver építése
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Házimozi belépő szinten
Új hozzászólás Aktív témák
-
Kroni1
veterán
válasz
OhYeah #11936 üzenetére
A tv 58pus8505, ez dd+-ban tudja az atmost, amit pl netflix is ad. PC-ről ment a 2-300k körüli sn9yg sb-n a tömöritetlen atmos a soundbarra, de nem volt igazán észrevehető különbség filmek alatt, így 4-500e ft alatti árkategoriában, főleg soundbarnál nem lényeges annyira szerintem h arc vagy earc..
-
Gino20
őstag
válasz
lezu20 #11946 üzenetére
Ha egy pontban helyezted csak el a SUB-ot és csak a hallgatási pozíciódban, vagy annak környékén tapasztalod, akkor egy kioltásban ülsz és problémás a helyiség akusztikája. Ezen nem tudsz változtatni szóval tedd máshova a SUB-ot, akár a hátsó (nézési) falhoz, vagy esetedben pl sarokba. Ezek a SUB-ok ugye vezeték nélküliek, így csak táp kell neki az meg csak van több helyen is.
-
lezu20
tag
Sziasztok! A mai nap folyamán üzemeltem be az LG SP8YA soundbaromat. Egy LG C1 tvel használom. Minden tökéletes, de a mélyet nem adja át rendesen. Be kell valamit kapcsolni illetve engedélyezni kell valamit valahol ? Hdmi kabelel van összekötve a rendszeren. EARC csatiba dugtam a tv-ben. Köszi
-
donbig
tag
No, döntöttem. Sajnos nem találom a Q60T-ben azt a hangzást,amire nekem szükségem lenne. Ha valakit érdekel a topiktársak közül, 60.000 forintos BF-es áron makulátlan,karcmentes állapotban egy-két napig Győrben átvehető amíg vissza nem viszem a plázába.
-
dongasre
tag
Sziasztok!
Keresek karácsonyra ajándékba soundbart+subwoofert.Film és zenére leginkább ezért fontos a mély is, mi most a bestbuy opció? 60k 70k nagyon max 80k
Előre is köszi -
tomszli11
tag
Sziasztok!
Az az igazság, hogy korábban már feltettem a kérdést, (#11893)
Viszont az az igazság, hogy már a Xiaomi Mi Tv soundbar tulajdonosa vagyok (ajándékba kaptam), azért is kérdeztem mert a Tv nem akarja közvetíteni a jelet köszönhetően a kevés csatlakozási lehetőségnek, egyedül az optika megy, de távirányító nélkül a soundbaron nem lehet szabályozni a hangot csak a rajta lévő gombokkal.
Van valami tippetek, hogy lehetne ezekből HDMI ARC-t csinálni átalakítani?
Vagy jobban járok ha nem vesződök ezzel és veszek egy olyan soundbart ami távirányítós és több csatis. -
Nyuszyman
csendes tag
Sziasztok.
A hèten vettem egy LG SN10y soundbart. Össze is kötöttem a Tv-vel (LG OLED65bx) egy hdmi 2.1-es kábellel persze azokba a csatikba ahova kell. Bekapcsoltam az eARC-ot, de amikor mondjuk Netflixen elkezdenék lejátszani egy Dolby Atmos-os tartalmat, akkor nem írja ki, hogy abban menne. Marmint maga a Netflix. Ha simán a Tv hangján jön a jel, akkor oda írja, hogy Dolby Atmos és választhatok sima vagy akár 5.1 es hangok közül is. Erre tud valaki valami megoldást? Vagy Dolby Atmosban játsza le csak nem írja? -
OhYeah
kezdő
válasz
Kroni1 #11923 üzenetére
És te eArcon Dolby Digital Pluson Dolby Atmos/ydolby TrueHD képes TVn adod a jelet a soundbarnak, vagy mi a setup ?
1. Tamogatja-e a TVd a Dolby Atmost?
2. ARC vagy eARC-on adod a jelet az SBnek
3. Dolby Digital Plus vagy Dolby Atmos/Dolby TrueHD az audio kimeneti signal ?Köszi
-
Kroni1
veterán
válasz
NvidiaRTX #11932 üzenetére
Trónok harca az egyik legzseniálisabb könyv és a sorozat a legjobb szerintem amit valaha láttam. Eltekintve a hypetól ami övezte, én tavaly döntöttem úgy, hogy megnézem és nagyon tetszett. Sok film elverzik könyvhöz képest, de e szerintem filmvásznon is jó, ahogy a Düne mostani verziója is bejött..
Az atmos hangra gondoltam, h nálad müködik az atmos csak nem használod ki mert nem igazán nezel atmos tartalmakat..
-
NvidiaRTX
őstag
válasz
Kroni1 #11930 üzenetére
Kroni... ha a virágbolti filmbe nincs Magyar Atmos hang akkor nyilván a Netflix-es verzióban sincs.
Csak rendes nevesebb filmeket meg rengeteg animét és ez mellett bőszen játszok tehát nincsen időm random sorozatokat nézni mint Wicser meg Trónok f.rka és társai.
Havas Henrik vagy ki van a Trónokba nem? Havas Joe? Vagy ki?
Na szóval érted.
Mármint mi megy? -
-
NvidiaRTX
őstag
válasz
OhYeah #11925 üzenetére
"Jelenleg ha hallgatsz bármit eArcon akkor szólnak a felfele sugárzó hangszórók a soundbaron és a hátsó hangfalaidon ?"
A SB-on mindig jön minimálisan a hang a tetejéből tök mind1 mi szól és milyen módba van a SB.
Azért is írtam hogy sima Standard módban ha a felső hangszórók hangerejét állítom akkor hangosabbak lesznek feljebbről hallom a hangokat.
De gondolom ez nem ugyan az mintha Atmos szólna.De a hátsókon csak akkor működik a felső hangszóró ha Atmos a tartalom, amúgy nem nyikkannak meg ezt direkt kipróbáltam minden módban.
Az átdugdosást majd egyszer kipróbálom de ma már biztos nem.
Többiek:
Hát képzeljétek nem mindenki néz Netflix-et.
Sőt merészebb leszek és ezt mondom: Ingyen sem nézném. -
Digitalis
senior tag
válasz
NvidiaRTX #11921 üzenetére
Csak mert a kérdező azt szerette volna tudni, hogy a Dolby Digital Plus csomagolású atmos, és a TrueHD csomagolású atmos között mi a különbség. Például, különbözik-e a Dolby Digital Plus atmos hang abban a Truehd-től, hogy itt nem szól felfelé a hangszóró. Erre írtam hogy nincs semmi különbség, DD+ atmos ugyanúgy kiléphet térben vertikálisan, mint akár a Truehd atmos és szól a felfele itt is. Azt is említettem, hogy ezek a consumer atmos soundbarok, nem az a kategória, ahol elemezni kellene a TrueHD atmos és a DD+ atmos nagyzenekari triangulum amiltudóját, lecsengésének különbségeit.
Amire való az a filmek, Netflix is bedob néha ilyen filmet, pl a Witcher sorozat DD+ magyar atmos, és q-jó! -
IntelKiller7
veterán
En nem ertem ezt a soundbart.
Bekapcsoltam a tv-n az earc-ot, de megint nem kapcsolt be a soundbar. -
OhYeah
kezdő
válasz
NvidiaRTX #11921 üzenetére
Jelenleg ha hallgatsz bármit eArcon akkor szólnak a felfele sugárzó hangszórók a soundbaron és a hátsó hangfalaidon ?
Ha igen az lenne a kérdés hogy át tudnád-e dugni a TVn eArc HDMIből sima Arc HDMIbe és úgy meghallgatni ugyanazt ?
TrueHD Atmost ami tömörítetlen natív Atmos hang azért nem játszotta le a TVd, mert azt valóban nem támogatja sajnos [link]
Csak Dolby Digital Pluson tudja kiadni az Atmos hangot, az meg csak tömörített Atmost képes kezelni, ami meg a Samsung TV szégyene, mert az eArc meg át tudná vinni a TrueHD Atmost, csak a TV nem támogatja
én legalábbis erre jutottam.
Ha esetleg megválaszolnád/kipróbálnád a fentebbit megköszönném
-
Kroni1
veterán
Így igaz, amiket én nézek már szinte minden Atmos hangsávot is tartalmaz.
Mellesleg vígjátékoktól eltekintve (amikből egyre kevesebb ami jó is) én mindent eredeti hanggal szeretek nézni, beszédhangot tekintve nyilván jó tud lenni egy szinkron, de a hangok dinamikája és a szinészi játék leginkább az eredeti nyelven van meg, legyen az angol, német, svéd, dán, spanyol, héber vagy bármilyen.. A tetovált lány is úgy az igazi, és fényévekkel jobb eredeti nyelven mint akár angol vagy magyar szinkronnal. Szerintem.
-
NvidiaRTX
őstag
válasz
Digitalis #11920 üzenetére
Amikor a Dolby oldaláról szedtem le TrueHD Atmos dolgokat a legtöbbre azt írta ki a TV, hogy nem támogatott hangformátum és vagy le sem játszotta a videót vagy csak simán nem volt alatta hang.
Én ehhez nem értek hogy melyik formátum mit tud én csak azt írtam le amit a saját fülemmel hallottam. -
NvidiaRTX
őstag
válasz
Digitalis #11917 üzenetére
"Te ezt meg nem állapítod az tuti."
Pedig igen is meg lehet állapítani mivel a Q800A-n van lehetőség a felfelé irányított hang erejét szabályozni.
Ha max-ra teszem magasabbról érződik a hang nem pedig a TV alattról.OhYeah:
Úgy tudom az Atmos hangja csak eARC-on fog működni.
Az lehet hogy a TV lejátssza meg a bar is átvált rá de abban már nem lennék biztos, hogy a 9500 Upfiring hangszóróiból jönni fog-e valami hang.Kipróbálni hogyan lehetne? Passz.
Az az igazság hogy csak ez miatt nem is akarom nagyon állogatni se A TV-t se mást.
Nekem be lett lőve a rendszerem és kész.Amúgy nagyon kevés az Atmos tartalom.
PS nem tudja, Xbox-on kevés game tudja, filmek és sorozatok Atmos hanggal meg nem igazán vannak magyar szinkronnal.Ez az Atmos dolog megint csak inkább külföldi móka.
-
OhYeah
kezdő
válasz
Digitalis #11917 üzenetére
"Nézem TV-d en a DTS is tiltva van? Mekkora fa..ág ez már..."
Így van - ezt fentebb már más fórumtárs is feszegette hogy a "nagy, populáris" gyártók mint a Samsung\LG\Sony mindegyiknek van valami ilyen kehéje, hiányossága ami a formátumot illeti. Azt hiszem a legtöbb kódolással kompatibilis verseny győztese a Philips TV. Fentebb ezt olvastam ki a hozzászólásokból.
Samsungot külföldi fórumokon is többen szidják ezekért....asszem a Soundbar most kezd el terjedni hogy az "Dolby Atmos" mint marketing kezd hatni, aztán a TV-k natívba csak kb 1 éve vannak erre felkészülve. És azért TV-t nem váltogat az átlagember 1-2 évente....de ez csak az én véleménye
-
Digitalis
senior tag
válasz
OhYeah #11916 üzenetére
DD+ kiadott tömörített Dolby Atmos jel és az eARC-on keresztül kiadott tömörítetlen Dolby Atmos jel között lehet különbség amikor megszólalnak a hangfalakon ? Mondjuk nem szólnak a felfele sugárzók ?
Soundbáron?Te ezt meg nem állapítod az tuti. Lehet ha kapcsolgatsz köztük valami észlelhető lesz, de ebben a consumer kaliberben inkább nem. Minden ugyan olyan az lesz térben, vertikálisan is, csak DD+ tömörítéssel.
Nézem TV-d en a DTS is tiltva van? Mekkora fa..ág ez már... Legjobban hangzó anyagaim, DTS 6.1 discrete kódolásúak, megenne a méreg ha nem menne át.
-
OhYeah
kezdő
válasz
Digitalis #11915 üzenetére
"Az is nyilvánvaló, hogy a nyers Dolby TrueHD, DTS HD, DTS:X továbbításához, már az eARC, HDMI 2.1 szükséges"
Ezt tiszta - vajon az ARC-on keresztül DD+ kiadott tömörített Dolby Atmos jel és az eARC-on keresztül kiadott tömörítetlen Dolby Atmos jel között lehet különbség amikor megszólalnak a hangfalakon ? Mondjuk nem szólnak a felfele sugárzók ?
AuraSync fórumtársat kérdezném neki a Q80T TV-n sima ARC-on és Dolby Digital Plus-on van különbség a hangzás között ahhoz képest mintha eARC-on és Dolby Digital Pluson-on ad jelet a Q800a+SW9500s zenecuccnak ?
-
Digitalis
senior tag
válasz
OhYeah #11914 üzenetére
Igen, ki kellene próbálni. Mert elvileg áthaladáskor nem nyúl hozzá a nyers adathoz, adott esetben csak továbbítani kéne neki a soundbár felé, dekódolásra (RAW), mint ahogy nálam is látható.
Az is nyilvánvaló, hogy a nyers Dolby TrueHD, DTS HD, DTS:X továbbításához, már az eARC, HDMI 2.1 szükséges. -
OhYeah
kezdő
válasz
Digitalis #11913 üzenetére
Ezalapján [link] nem tudja passthroughban at ATMOS-t, viszont itt csak Dolby Digitalra hivatkoznak, míg a TVben van Dolby Digital+, ami meg elvileg tudja az Atmos-t tömörítetten.
Kell szereznem valami eszközt amin lepróbálhatom mielőtt megvásárolom a soundbart
Vagy bárkinek egyéb ötlet ?
-
Digitalis
senior tag
válasz
OhYeah #11912 üzenetére
Ilyenkor ugye TV- beállitásainál a HDMI hang is passthrough, a soundbar felé. Ellenben, nem tudom itt mennyire van jelentősége annak, hogy ez a TV (pus8505) tudja alapból a Dolby Atmos-t. Most a Te TV-d is simán átengedi-e, azt nem tudom, ennek még nézz utána szerintem.
-
Digitalis
senior tag
válasz
OhYeah #11904 üzenetére
Itt van amit kértél.
HDMI Arc_TrueHD atmos és DD+ atmos teszt. [link]
Adott egy Philips Pus8505 TV, amin egy atmos soundbár lóg. (A TV, eArc nélküli, 4db normál HDMI-Arc csatolóval rendelkezik) Teszten jól látszik, hogy a DD+ atmos minden további nélkül szépen megy, ahogy a TrueHD lossless csomagolású atmos-t is. Valószinuleg a TrueHD atmos-t már csak tömörített formában, eac3+ként mehet át, de atmosként! Kapcsolgatáskor a soundbár kijelzőjét is nézd. (TrueHD- to- DD+)
-
OhYeah
kezdő
Ez a [link] és ezen [link] alapján azt gondoltam hogy megy. A te TV-den ahogy látom van eARC csak aktiválni kellett, enyémen nincs eARC, viszont van sima HDMI ARC és Dolby Digital Plus ami elvileg támogatná a Dolby Atmost csak nem "lossless" formátumban.
Van valaki aki a TV-n eARC nélkül, sima HDMI ARC-on keresztül DD+ ki tudott csikarni Dolby Atmos hangzást arra képes soundbaron ?
-
Gino20
őstag
válasz
OhYeah #11899 üzenetére
DD+on ha tömörítetten is, de szerintem átmegy az atmos. Pl Netflix esetén is vált az SB atmos-ra ha olyan a forrás, vagyis működésbe lépnek a magassági sugárzók is. Van ilyen amúgy a Q800-ban? vagy csak a lyukacskákon bűvészkedik?
Vagy ha használsz / használnál külön egy kis médialejátszócskát, akkor teljesen mindegy a TV funkciói, mert passthrough-t csatlakoztathatnád a lejátszót az SB HDMI bemenetére. -
OhYeah
kezdő
ehhh, azt gondoltam DD+-on és sima ARC-on legalább a tömörített Dolby Atmos át fog menni, de akkor ezek szerint mégse
Új hozzászólás Aktív témák
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- EA Sports WRC '23
- LEGO klub
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- Idén nyáron visszatér az HBO Max
- Xiaomi Mi 11 Ultra - Circus Maximus
- Debrecen és környéke adok-veszek-beszélgetek
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- alza vélemények - tapasztalatok
- Kávé kezdőknek - amatőr koffeinisták anonim klubja
- További aktív témák...
- Lenovo Legion Pro 7 16IRX9H INTEL I9-14900HX RTX 4080 bolti ára 1.35 mill ft
- Bomba ár! Dell Latitude 5290 - i5-8GEN I 8GB I 256SSD I 12,5" HD I Cam I W11 I Garancia!
- AKCIÓ! Lenovo Thinkcentre M920S Brand számítógép - i5 9500 8GB RAM 512GB SSD 630 IGP Win 10
- AKCIÓ! nVidia Quadro P4000 8GB GDDR5 videokártya garanciával hibátlan működéssel
- Bomba ár! HP EliteBook 840 G2 - i5-5GEN I 8GB I 256GB SSD I 14" HD+ I Cam I W10 I Garancia!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest