Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • #48613632

    törölt tag

    14 éve élek a hanyatló nyugaton, és talán ezért, talán másért, de nekem teljesen világos, hogy mit akarnak a készítők elérni ezzel a nem történelmileg hű megjelenítéssel. Ezt már próbálták számtalan módon elmagyarázni, megértetni, de ahogy nézem, ez nem járt sikerrel.
    Most akkor magyarázzátok el Ti légyszives, akiknek ezzel problémája van, hogy félretéve a kritikákat, Ti hogyan valósítanátok meg ezeket a filmeket?

    Az ugye tény, hogy a szinesek, melegek, nők, cirka 100 évvel ezelőtt még el voltak nyomva. Most akkor ez azt jelenti, hogy bármely film, vagy sorozat, ami nem jelenkorunkban játszódik, köteles a szineseket vasgolyóval a lábán ábrázolni, vagy csak egyszerűen hagyjuk ki őket a képletből, és ne is szerepeltessük őket, úgy is mindenki tudja, hogy épp a gyapotföldeken tevékenykednek?

    A történelem ezen része, a nyugati világ szégyenfoltja, amin a mai napig csak nehezen tudja túltenni magát.
    Azóta számtalanszor bebizonyosodott, hogy ezek az emberek, megfelelő, elfogadó környezetben, ugyanarra képesek, mint a fehér faj. Vannak köztük orvosok, politikusok, tisztviselők, meg buszsofőrök, vagy akár hajléktalanok, és bűnözők is. Manapság ugyanolyan lehetőségeket kapnak, ugyanazok a jogaik, és ugyanazok a kötelességeik is.
    Nekünk, fehéreknek viszont szent kötelességünk volna minden egyes alkalommal a fejükbe verni, hogy abban az időben, Ti bizony rabszolgák voltatok? Komolyan nem értem ...

    Ha egy ilyen elfogadó világban vasárnap délben kimész a főtérre, meg is találod ezeket az embereket közöttük, közöttünk. Ugyanúgy élnek, ugyanúgy tevékenykednek mint mi, csak a kultúrájukat, vagy annak egy részét hozták magukkal.

    Most Ti komolyan azt szerenétek elérni, hogy minden egyes filmben, minden egyes alkalommal vágjuk a fejükhöz, hogy ok tök jó hogy itt vagytok, itt éltek közöttünk, de azért ne feledjétek, ti akkor még rabszolgák voltatok? Vagy komolyan nem értem, hogy mit akartok.

    A filmek egy jelentős hányada játszódik olyan korban, amikor még ezek az emberek elnyomás alatt voltak.
    Most akkor tényleg az a fontosabb, hogy nehogy történelemhamisítást kövessünk el, és igenis mutassuk meg, mekkora parasztok is voltunk voltaképp, vagy egyszer, és mindenkorra túllépünk ezen, és hagyjuk folyni a dolgokat ebben a mederben.
    Ez a nagy kérdés, nem pedig az, hogy történelmileg mi a hiteles, vagy mi nem.

    +1 de facto, nem egy történelmi filmben láttam már a nácikat hülyegyerekeknek ábrázolni, vagy épp idióta alkoholistáknak. Gonodolom ez feltünt már másnak is. Na, vajon ennek mi lehet az oka?
    Megjegyzem, ez korántsem volt így, de hálistennek addig már eljutottunk, hogy ezen ne akadjon fenn senki.

    RetepNyaraB
    Sszexjelentek nagyon régóta vannak a filmekben. Ami ma történik ez körül, az nem kvótázás, hanem színtiszta realizmus.

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák