Hirdetés
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- A Nintendo szerint a Switch-et kell venni, ha nem tetszik a Switch 2 ára
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Sony MILC fényképezőgépcsalád
- Milyen Android TV boxot vegyek?
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- SSD kibeszélő
- Milyen videókártyát?
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
-
PROHARDVER!
Sörtípusok erjesztési eljárás alapján:
Új hozzászólás Aktív témák
-
Dilikutya
félisten
válasz
Blaise #10580 üzenetére
Kíváncsi leszek rá, remélem nem lesz nehéz hozzájutni. Sok sörrel az a bajom, hogy a nagy tanyán kívül elég nehéz beszerezni. Pesten bármelyik erre szakosodott sörözőben kapni pl. szentandrási sört, de a héten a közeli (10-15km) Cserkeszőlőben járva sehol sem találtunk, így a fürdéshez csapolt Dreher Bak és Pilsner Urquell járt.
-
válasz
Blaise #10034 üzenetére
Viccelsz? Onnan szűretlen Pilsner Urquellt. A domb aljában van az egyik csapoldájuk, ha jól emlékszem 20-40 korona között volt korsója. Talán adnak peta palackban is! Abból, amennyit csak tud.
Munkatársadnak kötelező program amúgy ott a gyár látogatás. A végén mikor a régi barlang rendszerbe mennek, ott megihatja a világ legjobb sörét is, a nem csak szűretlen de még teljesen kezelés nélküli (pasztörizálatlan) pilsner csodát fahordóból.
Üveges sört a városból nem tudom honnan és mit tud hozni (kisboltokat láttam csak a kocsmákon kívűl), de a város mellett van egy tesco, ott az előző hozzászólásomban felsorolt gyárak sörei beszerezhetőek üvegesben átlag 10 koronáért.
-
válasz
Blaise #10032 üzenetére
attól is függ, hogy hova utazik.Mert ha éppen egy lokál főzde közelébe kerül, akkor az ottani termékeket (főleg ha szűretlen), érdemes.
Amúgy a kedvencek a Primator Weizen és Cerna Hora Velen, de ezekhez idehaza könnyen hozzá lehet jutni.
Amit nem nagyon láttam errefelé: Svijany Weizen, Herold Hefeweizen, Permon szűretlen búza, Kocour Weizen.
(búzán kívül is a fent felsorolt gyárak egyéb sörei jöhetnek, ha nem ízlik, átveszem szívesen
)
-
NoLF
veterán
még mielőtt megörülnél, elárulom hogy a 12% nem az alkoholtartalomra, hanem a cukor nélküli extrakt tartalomra vonatkozik, ettől kesernyésebb íze van a sörnek, nehezebb előállítani de finomabb is.
az átlag sörök 8 körül vannak, cseh és szlovák sörök esetében szokott ez az érték 8-10-12 körül változni. -
ftc
nagyúr
jo kérdés...legtöbször csapoltat iszom fent Pozsonbyan egyetem melletti kocsmában kb 10m-re van.... ott az 1L-s olyan 300FT-re jön ki....
hogy menyi fajta sör van(árakat nem tok nem veszek üvegesset..)
Heineken Slovakia:
Corgoň, Maurus, Stup.: 8%, 10%, 11%, 12%, 14%
10% Gemer Original, 11% Zuzana(barna), 11,5% Gemer Original , 12% Gemer Gold
Zlatý Bažant, Gambrinus, Kelt ,Zlatý Bažant 21% Millenium beer
Mások:
Horden 8%, 10%
Richtár a Vartáš (ezt nem ismerem)
2% Martiner , 8% Martinský zdroj
10% Steiger, 11% Steiger, 11% Steiger, 11,5% Steiger, 12% Steiger, 12% Sitňan,
12% Hell, 8% Kachelmann
Stein 10% , 12%, 11% , söröshordók: 10% , 11% , 11,5% , 14% ,citrom izesitéssel is 2,3%
Smädný Mních 12%, Smädný Mních 10%, Šariš 10%, Šariš 11% , Šariš 12% a Gold Fassl 12%, Gold Fassl
8% Samaritán (DIA), 10% Žochár, 10% , 11% Koruna, 11,5% , 12% , 12% Marína, Milénium 2000, Brigita
Urpin, Herkules, Ležiak 10%, 11%, 11,5%, 12%
10% Martiner, 11,5% Popper, 10% Popper, 12% Popper , 16% Palatín -
troland26
őstag
Teljesen igazad van a Guiness-el kapcs . Kedves barátom most jött haza Írországból na és hozott pár doboz sört (Guiness is volt közte) na meg kell mondjam az Ír sörök egy kalap szart érnek kb . Volt egy ilyen is na ez volt a legszarabb , életembe nem ittam ilyen megnevezhetetlent :
-
sanyixXx
senior tag
aki megteheti
most csütörtökön lesz nagy sörözéscsak még nem tudom, hogy mit kéne inni. két buliba megyek és attól tartok nem lesz olcsó. lehet, hogy egy home edition kiszerelésű házi páleszt beteszek a 6pack sör mellé
mod: mármint tudom, mit kéne inni. sört! nade milyet?
[Szerkesztve]
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Otthoni hálózat és internet megosztás
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- Politika
- Autós topik látogatók beszélgetős, offolós topikja
- Huawei Watch GT 5 Pro - egészség + stílus
- Elektromos autók - motorok
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Nintendo Switch 2
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- A Nintendo szerint a Switch-et kell venni, ha nem tetszik a Switch 2 ára
- További aktív témák...
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Intel i7 14700KF 32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Asus TUF Gaming F16 (2024) FX607JV Grey - 16" / Intel Core i7-13650HX / 16GB / 1 TB SSD / NVIDIA
- Csere-Beszámítás! Lenovo Ideapad 3! R3 7320U / 16GB DDR5 / 512GB SSD
- Nvidia Quadro M2000/ M4000/ P2000/ P2200/ P4000/ P5000/ RTX 4000/ RTX A2000 / RTX A4000
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 5700X 16/32/64GB RAM RX 7600 8GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest