Hirdetés
-
PROHARDVER!
Sörtípusok erjesztési eljárás alapján:
Új hozzászólás Aktív témák
-
Luser2000
addikt
válasz proci985 #10382 üzenetére
Sziasztok!
Telefont cseréltem. Note 4 --> S6.
Telepíteném a Ratebeer alkalmazást, de mindig "ismeretlen hibakód az alkalmazás telepítésekor -505" üzenetet adja. Volt már újraindítás, cache törlés.
Mi a manó lehet? (Mind két telefonon Android 5.0.2 fut).Köszi, üdv.:
BalázsApple iPhone 16pro, Apple Watch Ultra2, MacBook Air M2 13"
-
frici70
csendes tag
-
Jhonny06
veterán
válasz proci985 #10389 üzenetére
Hát nem tudom, Aalborgban nem ezt tapasztaltam. Pl. az egyik legolcsóbb Brewdog (Dead Pony Club), átszámolva 2500 huf a nagyobb pohár és ott asszem 2dl/4dl mértékek vannak, tehát még csak nem is 0,33l/0,5l, mint itthon. Ez itthon 1000 ft alatt szokott lenni csapon.
De még a dán sörök is olcsóbbak itthon IMPORTÁLVA (!), pedig ott főzik kint..
Az már egy más kérdés, hogy a fizetések sokkal jobban igazodnak az ottani árakhoz, mint itthon. Egy egyszerű diákmunka (egyetemet folytatom ott) órabéréből kijön egy komolyabb sör (ami mondjuk itthon 2500-3000 ft), plusz még talán marad egy olcsóbbra is. Itthon a diákmunka 500 ft/óra..
Mondjuk ott főleg drágább söröket próbáltam, nem annyira tűnt fel, csak most kezdtem számolgatni..
[ Szerkesztve ]
-
trebon
csendes tag
válasz proci985 #10452 üzenetére
No akkor:
PU:
De még mindig Pilzenben főzik, és szinte mindig lehet 200 körül kapni valamelyik hiperben (most asszem 219 a T-vel kezdődőben).
Sőt van egy titkos tippem, de csak ha nem mondod el senkinek, az A-val kezdődőben állandó az üveges akció, feltéve ha teljes rekesszel veszed.
Az L-el kezdődőben pedig mindenféle hírverés nélkül ki szokták vágni a polcsor elejére néha elég vicces árakon, tavaly volt 99-ért is egyszer 3 dekás. Ugyanitt van Argus Maestic is 200 alatt, amit ugye mindenki tud, hogy átcímkézett Platan. Van szűretlen felsőerjesztésű cseh búza is valami 165-ért vettem legutóbb.Fekete Kozel van a S-el kezdődőekben, szerintem már mindegyikben, múlt héten pl 175 Ft volt.
Hónapok óta mindig van valahol cseh szűretlen és félbarna Staropramen 189-ért, de akció nélkül is 200 alatt van
Van 199-ért Staropilsen, ami a szörnyű neve és csomagolása ellenére igencsak jó kisüzemi ízvilágú cseh sör. Ezt még nem láttam akcióba. Ott van ugyanennyiért a Praga, ami a régi Budvar 1795
A jobb fordított abc-ékben pedig akár Primator is fellelhető 299-ért ha ragaszkodunk a 300-hoz
És ez csak a cseh vonulat, a magyar Kárpi, Jónás, stb. olcsó mégis remek söröket nem írom, mert nem országosan hozzáférhetőek.
Szóval azért nem rossz a helyzet.
Ja és a Dreher hidegkomlós ugyanaz a sz@r, mint a normál. Legközelebb akkor kap esélyt ha kidobják belőle a takarmányeledelt.
[ Szerkesztve ]
-
qltsar
veterán
válasz proci985 #10455 üzenetére
Kozelt már itthon főzik és palackozzák.
Staroprament is itthon főzik, és palackozzák . CBA-ban vettem 230-ért múltkor szűretlent, alapból nem vagyok elájulva a staro-tól, de nem volt rossz, Drakja finom, többi felejthető számomra.
Pilsner elvileg import, de itthon palackozzák?!
Ha nagyon muszáj, és ászok/soproni kategóriájú boltban vagyok, még a HB mellett szoktam ritkán letenni a voksom. Kukoricamentes, egyszerű lager 160-200 Ft. között mozog általában.
Primátorokat is látni már nagyobb CBA-kban, de túlárazottak.
-
trebon
csendes tag
válasz proci985 #10455 üzenetére
Engedjétek meg, hogy kicsit rendbe tegyem, elég nagy a kavar. Multi átok .
PU: Csak Pilzenben főzik és palackozzák. A külföldre szántakat országnak megfelelően címkézik, sőt a dobozosok dizájnban is teljesen eltérnek egymástól. De csak a palackozóban veszik szét őket. A főzet eredendően ugyanaz, ha export, ha import. Tudom, hogy vannak vaktesztek (csináltam én is) ahol különbségeket hoznak ki, de azokban tárolási, szállítási, és (legkisebb részben) főzési eltérések vannak, de egy adott főzésben nincs különbség (persze személyes tapasztalat, hogy amíg a cseh áruházban külön figyelnek arra, hogy a sörök árnyékos, hűvös helyen legyenek, addig itthon komissziózás után is simán a napon tárolják, erre pedig a zöld üveg különösen kényes)
Kozel: Az itthoni piacra (és kisebb részben a szlovák piacra) szánt 10 fokos Svetly Lezak, (sárga), az biza kőbányai főzet. Nincs recept eltérés, sőt az alapanyagok is ugyanonnan származnak, de a cefrézéstől kezdve minden itthon történik. A víz ugyanaz, mert kémiai és fizikai kezelésen megy keresztül, és folyamatosan mérik az értékeket. Sajnos a ténylegesen jelentkező ízbeli problémák, ismét emberi tényezőre és/vagy minőségellenőrzési hibára vezethetőek vissza, és ez pont elég is, hogy ihatatlan legyen az amúgy kint sem túl acélos minőségű, csak duzzogva fogyasztható 10-es Kozel.
Szerintem egyébként a szlovák sem jó, mint ahogy az összes szlovák sör erős lejtmenetben van A Keltért konkrétan a szívem szakad megA fekete (Cerny) Kozel, (ez az amit javasoltam az előzőben nem a Svetly-t), viszont csehországi főzet, bár nem velkopovicei, hanem pilzeni, (akárcsak az itthon még nem kapható, 11 fokos prémium Kozelek.) Cserében Velkopovocében meg főznek Gambrinust, ami viszont eredetileg pilzeni...a fene se érti. Biztos spórol a multi pár Hálért.
Staropramen: Az itthon kapható világos 12-est Bőcsön főzik. Sajnos itt receptben is eltérnek. Ami azért is sajnálatos mert például a román és a szlovén Staropramenek simán hozzák a cseh szintet, sőt a román szerintem még felül is múlja, de ez nem reprezentatív, még csak párszor volt lehetőségem kóstolni.
A szűretlen és a gránát eredeti cseh, lehet őket nem szeretni, de szerintem a szűretlen jelenleg a bestbuy minőség/ár tekintetében. Igaz, hogy se nem búza (alsóerjesztésű és csak 30% búza), se nem lager (koriander, alma, búza is van benne), de jól sikerült mix, a komlózása pedig zseniális.
[ Szerkesztve ]
-
jookomak
őstag
válasz proci985 #10467 üzenetére
Csak ódákat tudok zengeni. Tökéletesen hozza a stílus meghatározó ízjegyeit. Abszolút érezni a hordót, a kávét, az édességet, a végén meg a keserűség. A múltkori milk stoutjuk után nagyok voltak az elvárásaim, de nem csalódtam. Innentől fogva bármit látok tőlük, megkóstolom.
-
Traxx
őstag
válasz proci985 #10514 üzenetére
A Guldenből a 9000 quadruple-t kóstold meg, ha lesz rá lehetőséged. Sokkal jobban sikerült elbújtatni az alkoholt, és nekem az egyik favoritom lett, nagyon jól eltalált sör (és nem barna, hanem világos). A másik a kolléga által említett Kasteel cuvée
"Amúgy a lekvár leszedésre jobb módszer is van: le kell nyalni... elképzelem, ahogy egy nagy PH!-s procitesztben fLeSsék nyalogatják a procikat" by Male (Hűtőpaszta vs. lekvár 2. rész)
-
Dr.Zoo
őstag
válasz proci985 #10516 üzenetére
a dohanyboltban van ez is mint a sarkany?
Fogalmam sincs, mert én ezt nem tudom..
Viccet félretéve, én a Venenumban szoktam bevásálni belőle, ott van a legjobb áron!
"decretum... Ugros eliminandos esse / rendeljük, hogy a magyarok kiírtassanak."
-
Dilikutya
félisten
-
jsk
senior tag
válasz proci985 #11854 üzenetére
Ma megnézem, hogy van-e az általad említett sörökből a kis vegyeskereskedésben. Igaz még a Gulden Draakot sem ittam meg, mert a parlagfű a csúcson van, így nem nagyon érzek semmilyen ízt
Viszont a múlt hétfői fantasztikus időjárásnak köszönhetően tünetmentes voltam, így újra kipróbáltam a Spitfire-t. Euzúttal úgy, ahogy NoLF javasolta. A többet nem veszek kategóriából át is került a veszek még kategóriába.
[ Szerkesztve ]
-
-
G.Zs.
senior tag
válasz proci985 #11865 üzenetére
Brooklybol es Goose Island-bol a teljes paletta kaphato Londonban is, Samuel Adams szinten.
A Broklyn IPA-ja is jo, de a Goose a kedvencem.
Mondjuk a lageruket pont nem kostoltam, de majd bepotolom.[ Szerkesztve ]
Ha a menyasszony apja az örömapa, a menyasszony anyja az örömanya akkor a menyasszony az örömlány?
-
G.Zs.
senior tag
válasz proci985 #11868 üzenetére
A Samuel Adams-tol a Boston Lager-et es a Rebel IPA-t ittam csak eddig. Alapvetoen finom volt mindegyik, az IPA-bol valoszinuleg veszek is meg parszor biztosan.
[ Szerkesztve ]
Ha a menyasszony apja az örömapa, a menyasszony anyja az örömanya akkor a menyasszony az örömlány?
-
MODERÁTOR
válasz proci985 #11854 üzenetére
Carolus összes söre baromi jó, de az általad említettet még nem láttam sehol. Nekem a roche 10 és a Quadrupel mellett a másik kedvenc nehéz söröm a Cuvée du Chateau ill kicsit könnyedebb vonalon a roche 8. Amit újra megszerettem az a Kwak, pedig úgy emlékeztem, hogy nem ízlett, de tévedtem.
Eladó OAKLEY Hijinx Robert Pimple Artist Series Limited Edition napszemüveg
-
jookomak
őstag
válasz proci985 #11885 üzenetére
15 kicsit talán túlzás, még a russian imperial stoutok közt is. De 10-12-14 körül tengernyi választás van. Alesmith speedway stout, de molen hel & verdomenis, evil twin yin, mikkeller beer geek sorozat, csak hogy a kedvenceim említsem.
Brewdog tokyo-t majdnem kihagytam, pedig zseniális. Mikkeller black. gyááááá.[ Szerkesztve ]
-
jookomak
őstag
válasz proci985 #11887 üzenetére
Még nem ittam az új tokyo-t, de kíváncsi lennék. Viszont nem értem, hogy mi a bánatnak kellett megváltoztatni.
Amúgy meg mindenki menjen a (kocsmába) meghoztátok a kedvem a stoutokhoz. Főleg, hogy már itt is trágya idő van. Holnap fizu, keresek egy szimpatikus webshopot asszem. -
Jhonny06
veterán
válasz proci985 #11885 üzenetére
Mostanában főleg a Brewdog Paradox sorozat, mint Compass Box, Heaven Hill, Christmas, vagy DOG C, D, E, MixTape 8, ilyesmik. Ezek mind baromi jók.
Amit kinéztem, csak brutál árcédulával megy, az a Mikkeller/Crooked Moon – Black Ink And Blood BA Brandy és Bourbon változata.
A Hopaholicban van Evil Twin Even More Jesus (vagy talán már lecserélték Yin-re), ezek ugyan gyengébbek, de szintén brutál jók.
[ Szerkesztve ]
-
Jhonny06
veterán
válasz proci985 #11896 üzenetére
Egyébként vicces, mert a Paradox Christmas pl. 2012-es főzet, de még egy "csomó" van belőle a Csakajósörben. Nyilván az ára miatt nem viszik, viszont egy külföldinek nem drága. De már alig érhető el valahol. Annyira jó sör, hogy legszívesebben felvásárolnám az összeset és minden évben 1-et nyitnék ki, karácsonykor. De ugyanez a többi Paradoxxal kapcsolatban.
Kb. amúgy ez az 1 bolt van, ami ilyen kategóriás söröket árul itthon, de ezzel kapcsolatban tényleg nem lehet panasz. És túl sok hasznot se tesznek rá, csak hát alapból brutális áron mennek ezek. Néhány durvább imperial stout-ot beraksz a kosaradba és 10-20k kapásból.
Amit nagyon sajnálok, az a Mikkeller Beer Geek Vanilla Shake. 1500-ért árulták, ami még a külföldi árhoz képest is olcsó, én hülye nem táraztam be belőle, pedig a legjobb ár-érték arányú sör, amivel valaha találkoztam.
[ Szerkesztve ]
-
jsk
senior tag
válasz proci985 #11861 üzenetére
Tegnap este kipróbáltam a La Trappe Dubbelt. Nagyon szép mélybarna színű sör. Aránylag tartós drapp színű habbal. Eléggé szénsavas. Illatra gyümölcsös-gyógyfüves, és éreztem kicsit az alkoholt is. Mintha valamilyen likőrt szagolnék. Ízében elsőre a malátát éreztem, de a gyógyfüves-gyümölcsös (aszalt szilva?) íz is végig jelen volt. Érdekes, hogy a kicsit édeskés íz a végére keserű utóízzé vált. Nagyon ízlett.
Trippelt veszek a jövő héten, mert ezek után kíváncsi vagyok rá. Valamint beszerzek egy Quadrupel-t is.
-
Jhonny06
veterán
válasz proci985 #11898 üzenetére
Huh, köszi a svéd ajánlásokat, ez most nagyon kapóra jött. Mostanában kezdték el beszerezni őket, nézegettem is, de nem tudtam melyiket érdemes kipróbálni. Jó azért első kézből a tanács. De nagyon tudnak a svédek, Németországban néhány hete sikerült egy ilyet elcsípni, kíváncsi leszek.
A Bells szintén mostanában került be itt a repertoárba, előbb-utóbb ezeket is kipróbálom. Az említett Stout pl. nagyon jó értékeléseket kapott, bár nem olcsó.
-
Dilikutya
félisten
válasz proci985 #11914 üzenetére
Celebratorra nem mondtam, hogy kommersz.
Kinti HB-t, Löwenbrau-t még nem ittam. Az itthoni Löwen kukoricás vacak, de a HB bőven iható. Mint az osztrák Ottakringer. 230-at mondjuk nem ér, de két hete 160 volt az Auchanban, annyiért jól bevásároltam belőle a hétvégi Tisza-parti sütögetős sátras fürdőzésre. Gondolom, az eredeti osztrák abból is jobb.
Nem vagyok perverz, csak haladok a korral. (Még mindig: Rock&roll feeling baby, rock&roll feeling.....)
-
jookomak
őstag
válasz proci985 #11958 üzenetére
Lökd be mellé a Metallica azonos című számát. Left handéktől se ittam még rosszat. Milk stoutjukat egyenesen imádom.
looser: aznap este én is hasonlókat ittam. Francnak se kellett az ászok, még Ingyen sem. Amúgy meg mit keresel otthon? Elfogyott az összes sör a ligetben? (amúgy a batman vs superman szerintem jó volt, túlságosan lehúzták, véleményem szerint indokolatlanul)[ Szerkesztve ]
-
Dilikutya
félisten
válasz proci985 #12084 üzenetére
Az ilyen Mikkeller félékkel csak az a baj, hogy szép és jó, hogy távolba szakadt hazánkfiai hozzájutnak 2 €-ért, de itthon legfeljebb a nagy faluban van. A Brewdog Punk IPA szintén főleg ott, ráadásul az csak 0,33 és úgy kerül 850 Ft-ba, így boltban véve nem alternatívája a Keserű Méznek.
Nem vagyok perverz, csak haladok a korral. (Még mindig: Rock&roll feeling baby, rock&roll feeling.....)
-
-
Dilikutya
félisten
válasz proci985 #12175 üzenetére
Az első részt nem értem, a Hop Harvest magyar sör.
A Pilsner meg nem licencelt, az még mindig Csehországból érkezik. Tudtommal sehol máshol nem főzik - bár ittam tavaly sorozatban elég rossz Pilsnert többet több helyen üvegest és dobozosat, de elvileg az is cseh import volt.
-
Dilikutya
félisten
válasz proci985 #12180 üzenetére
A Tremens-ben is nagyon szépen el van bújtatva az alkohol. Szoktam szeretni őket.
Többi Deliriumot is szívesen megkóstolnám, de csak ezt a kettőt lehet könnyen beszerezni.Nem vagyok perverz, csak haladok a korral. (Még mindig: Rock&roll feeling baby, rock&roll feeling.....)
-
somasz
addikt
válasz proci985 #12229 üzenetére
Most Stockholmban az Akkuratban ittam Founderst csapról (Redankolous), de a Brew Dog Södermalmban is volt.
Systembolagetben volt dobozos Lagunitas Ipa, apa, meg New Belgium Flat Tire is. Elhoztunk egy Great Divide Yeti-t is.Eladó üzleti laptopok számlával, garanciával: https://hardverapro.hu/aprok/hirdeto/somasz/index.html
-
looser
addikt
válasz proci985 #12229 üzenetére
Te hivatkoztál már többször az Omnipollo-ra, ez hogy tetszik? Megvolt már? :-)
Mindent tudok a rákászszakmáról...
-
somasz
addikt
válasz proci985 #12234 üzenetére
Ja, amit kint vettünk, mind benyomtuk, volt merítés.
Yeti kiváló volt, csak harmadolva kevés.Ami tetszett kint, az az, hogy a Systembolaget-ben teljesen jók a vállalható árú sörök. 20-22 korona volt a Lagunitas, Brooklyn, miegymás. Ennél jóval drágábban is adnak itthon szart.
Ami nem, az az, hogy a kocsmákban 80-110 egy jobb sör. A rosszabbak is 60-80, tehát nem érdemes tucatlágerezni.Eladó üzleti laptopok számlával, garanciával: https://hardverapro.hu/aprok/hirdeto/somasz/index.html
-
somasz
addikt
válasz proci985 #12241 üzenetére
Már másodszor voltam, Vasa megvolt elsőre, a Természettudományi eddig kimaradt.
Világos a dolog, Omnipollo és Dugges itthon is beszerezhető, zömében. Kóstoltuk azért a Nebuchadnezzaart meg az IPA-t. Oppigårds-ból a többiek kóstoltak valami alapot. Electric Nurse nekem teljesen új.
Ittam viszont Sori Coffee Gorilla-t kávébab és vaníliabab keverékével töltött "hidegkomlózóból".
Gotlands Sitting Bulldog IPA szerintem kapható az ICA-kban 7-Elevenekben, a többiek kóstolták, én nem.
A Flat Tire egy fasza sör volt, ittam volna még.
Nya Carnegiebryggeriet-től majd legközelebb iszok, nekem ők is újak.
Eladó üzleti laptopok számlával, garanciával: https://hardverapro.hu/aprok/hirdeto/somasz/index.html
-
-
Dilikutya
félisten
válasz proci985 #12316 üzenetére
De az Zlatý Bažant, nem azonos a mi Arany Fácánunkkal.
Hiányolom amúgy, egy időben nálunk az egyik kocsmában volt, de megittuk. 2-3 éve. Nem is szoktam látni sehol. Wikipedia szerint ez is licencelt már.Nem vagyok perverz, csak haladok a korral. (Még mindig: Rock&roll feeling baby, rock&roll feeling.....)
-
válasz proci985 #12323 üzenetére
Nem volt rossz, de holnap nem fogok repülőn ülni, hogy kiigyam a főzdéből a készletet.
Egy kicsit túlságosan boros / rumos jellegű volt nekem, bár érződtek a stout jegyek is, de mintha nem az dominált volna. Mindenféleképp érdemes megkóstolni, nekem eddig stout témában az 8wired iStout az etalon [link]| MCSE+M/S, MCITP, VCP6.5-DCV - ''Life can be hard, but Scooter is harder :)'
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Renault, Dacia topik
- Debrecen és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Építő/felújító topik
- Samsung Galaxy Z Fold4 - egyre megy, honnan nézed
- Háztartási gépek
- NVIDIA GeForce RTX 4060 / 4070 S/Ti/TiS (AD104/103)
- Reklámmentesítés HypersOS-ben Xiaomi/POCO/Redmi
- Windows 11
- Otthoni hálózat és internet megosztás
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest