Hirdetés
- Milyen monitort vegyek?
- ThinkPad (NEM IdeaPad)
- Intel Core Ultra 3, Core Ultra 5, Ultra 7, Ultra 9 "Arrow Lake" LGA 1851
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- Milyen SSD-t vegyek?
- Milyen processzort vegyek?
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- Milyen HASZNÁLT notebookot vegyek?
-
PROHARDVER!
Sörtípusok erjesztési eljárás alapján:
Új hozzászólás Aktív témák
-
nonsen5e
addikt
Random interspar-okban is láttam.
Hosszú volt az este, így elég sokadik sörnek jött elő végül ez szóval kell majd neki valamikor még egy ivás, mert kérdéses mennyire tudtam már felmérni "józanul" - engem annyira nem hatott meg, sokkal inkább Dreher mint Mad.
[ Szerkesztve ]
D4: hunPH, nonsense#2596
-
-
nonsen5e
addikt
Gose-ban annyira nem vagyok otthon - a marketingjük győzött, a doboz miatt vettem meg elsődlegesen, de pozitív meglepetés volt.
Savanyú és édes kellemes kombinációja; nagyon könnyed, nagyon itatja magát. A trópusi gyümölcsök (papíron ananász és guava, én sokkal inkább mangót és maracuját érzek) nagyon dominálnak benne, ha a Gose savanyúsága nem lenne ott, akkor simán csak azt mondanám, hogy üdítőital - de annak tök jó.
-
nonsen5e
addikt
Múlt hétvégi kóstolások, frissen a csapról mindkettő.
Y Not Brewing - Blackout Cuvée 2023
Y Not Brewing - Hidden in the Woods 2021Előbbi nagyon érdekes kombináció. Ízre elején étcsokis, viszont rögtön utána végig főképp valami cseresznye-meggy-likőrre emlékeztetett. Brutálisan sűrű, már-már szirupos állagú.
39% Double Mashed Imperial Stout aged in Fary Lochan whisky barrel for 14 months.
39% Double Mashed Imperial Stout aged in Heaven Hill Bourbon barrel for 18 months.
10% Double Mashed Imperial Stout.
10% Double Mashed Barleywine.Utóbbi rögtön a kedvenc imperial stoutommá vált. 15% alkoholtartalom, de ízre ez egyáltalán nem érződik. Étcsoki, kávé és keserűség dominál. A legtöbb 10+ stouttal ellentétbe (ideértve a Blackout Cuvée-t is) a jellemző édes ízvilág sem jön elő kicsit sem, végig keserű marad. Habja kb. semmi, az is mire lefotóztam már el is tűnt.
Ára na az volt.
[ Szerkesztve ]
-
nonsen5e
addikt
válasz proci985 #24782 üzenetére
Aha, terveztem már egy ideje menni, aztán épp mondta nap végén kolléga, hogy "blackout days" lesz a szokásosnál is még több fekete sörrel. Ezzel meggyőzött.
Illetve ahogy néztem nagyon gyakran/gyorsan cserélgetik a kínálatot. Még szerencse, hogy nem olcsó, mert lehet minden este ott dekkolnék, de havi rendszerességgel biztos repertoárba kerül annak függvényében éppen mik vannak csapon.
-
nonsen5e
addikt
Most épp az országban vagyok 1-2 napra, Alleeban nem volt semmi akciós már
-
nonsen5e
addikt
Untappd vagy bármilyen más linket nem tudok hozzá adni, mert hivatalosan nem létezik.
A Brain Fog-ra hasonlít, de annál sokkal markánsabb ízekkel.
Nagyon megosztó volt a baráti társaságban. Mindenkinek vagy nagyon izlett vagy nagyon nem. Nagyon markáns, nagyon keserű pale ale. Fűszeres és citromfüves elő illetve utóízzel (egyik sincs benne). Nekem nem különösebben ízlett, de mondjuk eleve a pale alekért nem rajongok, szóval there's that.
[ Szerkesztve ]
-
nonsen5e
addikt
Guri Molotov egész jópofa sör volt első kortyra. Címke szerint "chilis brown ale". Sokadik kortyra kevésbé ízlett már, valahogy tipikusan az a sör, amihez a korsó szerintem már sok - egy pohár, vagy ilyen 2 deci jobban passzolna hozzá. A kortyokkal fokozatosan akkumulálódik a tömény chili íz az ember szájában, a végére már kezd sok lenni.
proci985: Nem aaaannyira friss, 2-3 hónapos, de nem került, és nem is fog kereskedelmi forgalomba kerülni. Egyszeri főzet, azt hiszem ilyen 100-200 doboz készült összesen.
[ Szerkesztve ]
-
nonsen5e
addikt
Sapporo - Premium Black: Imádom a dobozát, enyhén korsóra emlékeztető formájú és iszonyatosan masszív, kézzel nem lehet összeroppantani. A sör maga is tök jó, nekem a normál Sapporonál (mondjuk amit tök máshol kóstoltam) sokkal jobban ízlik. Összességében kellemes, semmi extra de "finoman" semmi extra iz, nagyon lágy és könnyen iható.
Dogfish Head - SeaQuench Ale: Tengervizes, sós, session sour. Az egyes gyümölcsök annyira nem jöttek ki, szimplán csak a sós savanyúság. Nyárra abszolút el tudnám képzelni ilyen vedelem a tengerparton történetben.
Guinness - Extra Stout: Pont mint a sima Guinness, de nekem jobban ízlett. Talán lágyabb, kellemesebb ízvilággal.
Voodoo Ranger - Juicy Haze: Ez még kinda IPA, az sosem volt annyira az én világom. Közepesen erős, inkább komlós mint gyümölcsös ízű, erősségéhez képest meglepően iható - de továbbra sem vagyok az IPA-kért oda, szóval kinda meh.
Voodoo Ranger - Juice Force: Előző nagytestvére, 9.5%-os, na ez már nagyon gyümölcsös, mango, maracuja, stb. Markánsan érződtek a gyümölcsök de közben mégis sör maradt, és IPA létére is tökre ízlett, az erőssége ennek is tökre jól el lett maszkírozva az ízekkel.
Mill Street Brewery - Organic Lager: Standard lager sör, közepesen vajas beütéssel.
Mill Street Brewery - Coffee Dunkel: Közepesen pörkölt főzött fekete kávé ízű, mintha kávé lenne felütve szódával, kicsit karamellás barna sörrel a háttérben, kicsit mogyoró és étcsoki is felidézhető.
Mill Street Brewery - Vanilla Porter: Kicsit nekem semmilyen volt. Porternek valamennyire porter, korty elején vanília minimálisan, utána leginkább sehogy; illetban viszont nagyon domináns.
Honor Brewing company - Lady Liberty: Elvileg búzasör, elvileg van benne egy tonna cseresznye is, nagyon egyiket sem éreztem rajta, elég semmilyen volt.
Oxbow Brewing Company - Sap Haus: Habja nulla, majdnem, hogy negatív. Ködös, fás, füstös mind kinézetben mind ízben. A füst túlzottan eldominál minden más ízt, egy korsónyi belőle nekem bőven sok volt, 1-2deci vagy hasonló kiszerelésben jobban lehetett volna élvezni.
BrewDog - JetStream: "Transatlantic pale ale" amit kizárólag a British Airways forgalmaz (lounge & fedélzeten). Könnyű, könnyen iható standard pale ale, citrusos elő iz, buzás vég. Európán belüli útra a Speedbird Cafe-ban kell online előre megvenni, interkontinentálison ingyen kérhető a fedélzeten (ez az infó mondjuk jól el van rejtve, mert az oldalon csak az írták, hogy nem elérhető az adott úton).
[ Szerkesztve ]
-
nonsen5e
addikt
válasz trouble #24875 üzenetére
Ja bocsi az lemaradt, de mindegyiket "helyben" fogyasztottam.
Mill Street saját cuccok: Mill Street Brewpub (Toronto)
Sap Haus és Lady Liberty: Astro Beer Hall (Washington DC):
Brewdog JetStream: valahol errefele
az összes többi: random boltok (New York és DC)Pár hét múlva Kaunas-ba fogok átugrani egy hétvégére végigjárni az összes ottani kocsmát, ott tavaly is baromira jó portereket ittam, és annyi a repjegy, hogy egy számjegyű sör alatt behozza az árát.
[Genys taproom] és a [Nisha Craft beer bar] nagyon jók![ Szerkesztve ]
-
nonsen5e
addikt
Bad Seed Brewing - Good Morning, Vietnam
Nagyon keserű, nagyon kávés, a pörkölt kakaóbab érdekes, kicsit füstös íze van tőle a sörnek, de épp annyira, hogy kellemetlen még ne legyen, mint múltkor a Sap Haus. Illatban kicsit még rozskenyérre is emlékeztet. Egy minimális édesség hiányzik belőle nekem viszont.3 Sons Brewing Co. - Stiff Peaks
A leírása fogott meg első körben, hogy graham keksz, citrom és vanília pastry sour. Érdekes módon illatra 101%-ban almáspite, nagyon kicsi citrommal. Ízre először 1-2 másodperc erejéig szintén előjön a sütemény, de utána savanyú mard a korty nagyobbik fele.Basement Brown
Tejes kávés, karamellás, főzőtejszin is eszembe jutott róla. Kávé nagyon dominál, de mellette a nyers pörkölt kakaóbab is előjön, ízre nagyon minimálisan édes csak.Seven Islands Brewery - Thanatos
Pörkölt karamellás törökmogyoró. Illatra és ízre is. Folyékony nutella, vagy akár a nugát réteg a Mozart golyóból. Eléggé édes, de még nem zavaróan. Az ereje és elég szépen el van fedve, abszolút nem érződik a 10.3% alkohol. Papíron van benne brazil kávébab, ugyanakkor abből én semmit nem éreztem. Ebből a körből messze a kedvencem, iszonyatosan finom, kellemes - de megkockáztatom, hogy dobogós all-time kedvencek között is.[ Szerkesztve ]
-
nonsen5e
addikt
Dugges-től pont tegnap ittam csapról a Butterscotch-ot.
Nagyon jó volt az is.
Édes, nagyon sűrű, likőrös. A vajkaramellás/kávés ízjegyek mellett pálinka és whisky keveréket mondanék még (duh, ha már whiskey hordóban érlelt).
Nagyon kicsit a végée már képes volt átütni az alkohol hosszabb szájban tartás után, de na 13.9%-nál már meglepőbb lenne ha nem, és kellemetlen sem volt.D4: hunPH, nonsense#2596
-
nonsen5e
addikt
válasz olloczky #25472 üzenetére
Kíváncsi vagyok mikor jelentik már be az ideit. Nekem az rémlik elmúlt években ilyenkor már rég polcokon volt nem, hogy bejelentve.
Kedvencem nekem meg a 18'-as füstölt szilvás volt. Random láttam meg még annó a madaras teszkóban a polcon kitéve. Egyben az adta a kezdőlöketet nekem a craft sörök felé.
-
nonsen5e
addikt
Ez komoly történet volt még múlt héten "Blackout Days".
A YNB hozta a szokásos színvonalat a legtöbb stoutjával. Lassan ízről megismerem azt amit ők főznek, van valami jellegzetes egészen likőrös karakterisztikája az imperial stoutjaiknak.A Rounded edges, Elijah Craig BA imperial különösen jó volt: ízre málna, holland kakaó, kávé, marcipán, olyan süteményesen. Brownie, talán E-80 torta amire leginkább emlékeztet.
Másik meglepő élmény a Knob Creek BA barleywine volt. A műfajban annyira nem voltam eddig benne, amiket eddig kóstoltam (Szent András Houdini meg mások) nem nyűgöztek le, sőt.. Ezzel szemben ez úgy all-time is az egyik favorit lett rögtön. Végre értem miért hívják barleywine-nak. Ízre és illatra is úgy csapott meg mintha beléptem volna egy borospincébe a legpozitívabb értelemben. Boros, vegyes aszalt gyümölcsös, szilvás, sült almás(?) ízek.
-
nonsen5e
addikt
Hétvégén járt erre egy jó barátom, és poénból végigittuk és értékeltük a nagyüzemi dán sörkínálatot, főleg a Carlsberg Group csodáira fókuszálva (+1-2 más olcsó cucc). A csibés húsvéti a kép készítésekor pont lepotyogott a földre, aztán ennyi sör után ott is maradt, de kb. középmezőny volt.
Nem csodálkozom azon, hogy a Master Brew és társait nem exportálják, mert azok valami bődületesen rosszak.
Kerülnek bolti áron vagy ~1k forintba, de ízre jobb a 150 forintos Harboe is - annak íze nem sok van, de az legalább nem bántóan rossz.bal [legrosszabb] ----> jobb [legjobb]
-
nonsen5e
addikt
válasz Mr.Csizmás #25722 üzenetére
Csak a sorrend. Y tengelyen csak úgy lettek szétszórva, hogy a képen nagyjából olvasható legyen mindegyik.
Az impresszív!
[ Szerkesztve ]
-
nonsen5e
addikt
válasz Dilikutya #25983 üzenetére
Oh boy, ne is emlékeztessetek rá. Tavaly amikor először megláttam egy boltban, vettem is egyet a világosból. Legrosszabb sör volt amit ittam eddig szerintem.
Más: Ma volt itt Bad Seed Brewing sörfeszt. Borsos belépővel, de korlátlan fogyasztással és többnyire nagyon jó sörökkel. Megérte
[untappd]
Volt jópár erős csoda, a legnagyobb pozitív a Forager Brewery - Silas volt. 4.52-es értékelésű wild ale, az valami brutálisan jó volt - tiszta imperial stout, pedig mégsem teljesen.D4: hunPH, nonsense#2596
-
nonsen5e
addikt
válasz Mr.Csizmás #26017 üzenetére
Egyetértek. Ha INNI akarok akkor legyen a 0.5 literes, ha meg mindent is végigkóstolni, akkor a 0.05/0.1 literes.
Múltkor itt pont ilyen cuki egy deciset attak, de végig is kóstoltam vele az elérhető vagy 40 sört.
-
nonsen5e
addikt
válasz galervin93 #26084 üzenetére
A múlt heti tallini sörtúra után én is próbálok kijózanodni.
Nagyon erős felhozataluk van helyben is, és mégjobb elvitelre.
Põhjala, 22 csapból 10 stout/porter volt, végig is kellett menni az összesen.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- DJI Mini 3 Pro / Mini 3 / Mini 4 Pro drón akkumulátor (eredeti DJI)
- DRÓN ALKALMI ÁRON! Újszerű Hubsan Zino Pro drón+AJÁNDÉK HORDTÁSKA
- DJI Mavic 3 / Cine / Pro / Classic drón akkumulátor
- DJI FPV Racer FMC drón - Fly More Combo
- DJI Mini 4 pro - Fly More Combo - RC2 drón szett - 3 akku, garancia, tartozékok (45)
Állásajánlatok
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest